Tweakers

Prijs
€ 149,-
Specificaties Oordopjes (standaard) met bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Apple Airpods (Wit) Review

iAR 6 april 2018, 432 views Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Fantastisch product, dat ik ze niet eerder kocht.

Pluspunten

• Prettig draagcomfort
  • Geluid voldoende
  • Techniek achter instellen, gebruiken en switchen is geweldig
  • Draadloos

Minpunten

• Geen volume controls (fysiek)
  • Draadloos laden ontbreekt (nog)

Toen Apple de Airpods presenteerde dacht ik dat het EarPods zonder kabel waren. Daarvan vond ik het geluid toch echt niet prettig. Maar door de W1-chip heb ik destijds een Beats Solo3 gekocht.
Nu eindelijk heb ik de AirPods gehaald (sporten met een overear is niet fijn). En ik vraag me af waarom ik het niet eerder heb gedaan.

Volgens mij zijn AirPods weer precies een product waarom mensen zo gek op Apple zijn, aldus de fanboy.

Installatie
Uitpakken vind ik bij Apple producten altijd een feestje. Er is zo zorgvuldig nagedacht over verpakking en design. Je trekt het plastic wikkeltje van het doosje, je doet het open en op je iPhone verschijnt het product. Klaar.

Eventuele instellingen voor tappen vind je onder de bluetooth instellingen. Je kunt siri, play/pause en next/prev instellen voor elk oortje apart.

Met de installatie zijn je AirPods direct een AirPlay destination op elk apparaat dat je hebt onder hetzelfde Apple ID. Nogmaals mijn complimenten voor deze techniek. Je rent zo het huis uit met je Apple Watch en je oortjes connecten is echt een fluitje van een cent.

Eerste gebruik
Oortjes in en gaan! De geluidskwaliteit is erg goed. Dit is een minpuntje, want als je de AirPods als EarPods zonder draad ziet dan kom je bedrogen uit.
De bas is voldoende voor een dergelijk klein product. Veel beter dan de EarPods maar ze halen het niet bij on/over ear koptelefoons.

Na even luisteren verdwijnt het gevoel van een ding in je oor. De muziek die ik hoor lijkt vanzelfsprekend. Misschien een beetje gek maar als je een overear op hebt, dan wordt je continue herinnerd aan het feit dat je een koptelefoon op hebt waar de muziek uit komt.

Ik mis wel fysieke volume controls. Siri activeren, waardoor de muziek pauzeert om vervolgens te vragen om het volume omhoog of omlaag te doen is niet zo geweldig. Daarnaast doe je dat niet snel als er andere mensen bij zijn. Dát Siri zo met je mee kan luisteren voor andere zaken is prettig.

Het is heerlijk dat de muziek pauzeert als je een AirPod uit je oor haalt. Zeker bij podcasts, hoef je niets te missen en niet met een pauze knop te klungelen. Stop je de AirPod weer in, dan speelt de content weer verder.

De accuduur is prima. Zeker voor dit soort kleine dingetjes. Apple heeft erg slim gekozen voor een opbergdoosje mét accu. Waardoor je AirPods opladen als je ze opbergt.

Verder nog?
Bij mij vallen de AirPods niet uit maar ik kan me voorstellen dat dit bij sommigen anders is. Gelukkig voor mij. Ik ben erg content met ze.

Heb jij ook een Apple Airpods (Wit)?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren