Aangeschaft omdat mijn nieuwe Remeha ELGA ACE 6 niet lekker samenwerkte met mijn Honeywell opentherm thermostaat. Omdat het een Remeha warmtepomp betreft met R-Bus aansluiting gekozen voor de Remeha eTwist thermostaat.
Bij de installatie van een nieuwe CV-ketel (Tzerra) kwam op voordracht van de installateur deze Remeha eTwist thermostaat als aanbevolen optie. Achteraf gezien veel spijt van de keuze gezien de bouwkwaliteit nog maar te zwijgen van de 'smart functies'.
Na uitgebreide 2e poging thermostaat werkend te krijgen hangt de oude, 20 jaar oude Chronotherm IV weer.
Goede thermostaat, eenvoudig installeren, maar een draak van een setup.
Update 23 Jan 24:
Als thermostaat werkt het goed, zeer goed zelfs. Gasverbruik ten opzichte van de Toon is veel gunstiger. Maar de bediening is slecht. Wanneer je draait om de temperatuur te wijzigen loopt het bijna altijd vast, stapjes van een halve graad en wachten tot het weer reageert. De bediening op de app loopt ook achter en soms lijkt het dat het niet doorkomt. In kookprogramma een steady goede stook vriend, maar bediening is rampzalig.
Prima wifi-thermostaat, maar kijk bij spokende kamertemperatuur op de thermostaat of er aan de achterkant geen valse trek bij de thermostaat kan komen.
Na lang aarzelen toch bekabelde versie gekocht. Installatie een fluitje van een cent, wifi verbinding maken een fluitje van een cent, software updates werd direct automatisch gedaan. Draaiknop, geen enkel probleem mee, ook de twee andere knoppen niet. Temp meetwaarde is correct. De app voldoet voor normaal gebruikt prima maar zal wel afhangen van het type ketel. Kortom ik ben tot nu toe zeer tevreden, alles werkt correct (na 2 maanden in gebruik)
De thermostaat werkt probleemloos samen met de ketel. (lijkt mij het belangrijkste). Wat mij tegen valt is de "smart" Hij leert niets in de tijd over het ideale “stook” gedrag. De werkelijke en gemeten temperatuur is in de setup te justeren
Prima thermostaat. Na installatie een klokprogramma voor de week ingesteld en daarna niet meer naar omgekeken.
Mooi en handig apparaat (in combinatie met de app)
Veelbelovend, maar verbinding WiFi valt weg, verbinding met ketel heeft maar een paar dagen gewerkt, nu ook door installateur niet meer aan de gang te krijgen. Deze neemt de thermostaat ook niet retour, want hij is nu "tweede hands"!
Waardeloos prul
Er zijn weinig apparaten die zo vaak niet werken. Dit is er één van. Werkt vaker niet dan wel.
Niet aan beginnen.
Prima thermostaat voor een dure prijs. Werkt prima, zeker ten opzichte van eerdere versie die vaak opnieuw opstarte e.d.
Moderne allround thermostaat die alles zou kunnen. Helaas troffen wij een defect exemplaar. Gevolg een week in de kou voordat we een nieuwe ontvingen. Maar eerlijkheid staat voorop, de nieuwe werkt perfect. Simpel te gebruiken zowel live als via WiFi in combinatie met een Remeha CV.
In een koop gekocht met ketel van zelfde merk. Bij Atag had ik daar goede ervaring mee. Had de verwachting dat ik op deze thermostaat ook vrijwel alles van de ketel kon uitlezen/instellen.
Dit is het slechts geteste chinees product van Remeha waar enorm veel geld aan verdient wordt. Ondersteuning wordt alleen geleverd via dealer en zelfs die krijgt er genoeg van omdat hem dat ook geld kost wat Remeha niet vergoed. Temperatuur gemeten met diverse ander naast geplaatste thermostaten vergeleken en geef soms 1,5 graden als verschil tussen 17 en 20 graden bereik. Terwijl de ander thermostaten nog maar 0,1 graad onderling verschillen. Heb de thermostaat op 20,5 graad gelijk gezet met andere thermostaten zodat het nog een beetje behaaglijk blijft tussen 19 en 21 graden. Na software update moet dit vaak herhaald worden en staat hij soms er weer 0,3 graden naast.Tip. Stel je ondertemperatuur lager in, zodat kachel niet onnodig aanspringt. Bij 19 graden geeft hij al 17,5 graden aan.
Zou willen dat Remeha via een terugroepactie alle eTwist vervangt. Mijn advies koopt dit niet!
Het is dat ik hem "gratis" bij de cv ketel heb gekregen, maar als ik er (bijna) 200 euro voor had moeten betalen had ik mij opgelicht gevoeld. Dit apparaat heeft de bouwkwaliteit van een 20 euro apparaat. Daarbij is dit apparaat al twee keer stuk gegaan. Gewoon volledig op zwart. De eerste keer was enkele uren na installatie (door de cv monteur) en de tweede keer is na twee jaar gebruikt, net buiten de garantie. Nu maar weer terug naar de simpele/"domme" Honeywell kamerthermostaat die ik eerder had en al jaren goed werkt.
Na aanschaf van een hybride warmtepomp (Remeha Elga Ace 6Kw) is deze thermostaat erbij geleverd omdat de huidge Nest V3 niet overweg zou kunnen met het hybride systeem.
Het ding ziet er uit alsof hij bij de euro afdeling van Aliexpress besteld is.
goedkoop plastic, slechte reagerende knoppen en een display met de resolutie van een aardappel.
Hij is ook nog eens ontzettend traag. het duurt heel lang voordat een menu te voorschijn komt en hij reageert heel slecht op de knoppen.
Dankzij de integratie met Home Assistant via HACS hoef ik het ding gelukkig niet aan te raken en doet hij verder zijn werk.
De dik 200 euro is hij bij lange na niet waard.
Tot dat ik een alternatief gevonden heb doet hij zijn werk maar daar is dan ook al het positieve mee gezegd.
De thermostaat valt regelmatig uit naar een welkomstscherm en doet dan niets meer,of als je draait om warmer te zetten gaat de instelling kouder, of de knop reageert helemaal niet, of de instelling schiet door naar veel te warm.
E twist werkt maar de helft van de tijd. Vaak verbindingsprobleem. Slechte zaak dat men er niets aan doet.
Mooie thermostaat, maar daar is alles mee gezegd. Backup Remeha is op zijn zachtst gezegd ver onder de maat.
Redelijke thermostaat voor een te hoge prijs, welke eigenlijk alleen voldoet als standaard thermostaat
De Remeha eTwist is een van de slechtste elektronicaproducten die ik in jaren heb gekocht.
De eTwist warmt zichzelf op! Echt waar: de elektronica in deze thermostaat warmt zijn eigen temperatuursensor op. En niet een beetje: de buitenkant van de kast is 5 graden warmer dan de omgeving.
Het is echt superfijn om de verwarming alvast aan te zetten als je onderweg bent naar huis en om programma's in te stellen maar ik heb al een paar keer de thermostaat op 28° ingesteld omdat de draaiknop soms gewoon niet reageert op aanraking. En dan na een minuut opeens alles lekker inhaalt. Zeker geldt voor de overigens overzichtelijke app: het duurt soms een paar minuten voordat de app de instellingen weergeeft die op de app gemaakt zijn.
Dat de app niet altijd meteen reageert kan ik wel mee leven, maar als je lokaal wijzigingen maakt verwacht je dat die direct doorgevoerd worden. Onvoldoende dus!
Het is een thermostaat die er leuk uitziet, maar van slap plastic is. Probeer de wifi maar aan de gang te krijgen als je met de slecht reagerende draaiknop eindelijk een letter of cijfer gekozen hebt en het scherm verspringt weer. kan je opnieuw beginnen.
Slecht product
Updates zorgen voor problemen en Remeha boeit dat niet:
Remeha Etwist altijd met plezier gebruikt, totdat de ketel vorig jaar uit het niets begon te stoken.
Contact met Remeha gezocht en nieuw apparaat aangeboden gekregen. Probleem opeens weg dus nieuw apparaat niet afgenomen.
Jaar erop toch weer problemen, knoppen reageren niet meer, daarna ook niet meer via de app of Google Home te bereiken. Remeha biedt geen nieuw apparaat meer aan en laten je letterlijk in de kou zitten. Update heeft de problemen veroorzaakt, maar ja... Boeit ze niet. Zeer ontevreden en raad Remeha hierdoor niet aan.
Geleverd bij aankoop hybride warmtepomp 4kw. Waardeloos ding. Temp wijkt erg af. Progamma veranderd spontaan. Verbinding valt zomaar weg.
Mijn advies, niet aankopen.
Simpelweg een dure miskoop, bizar traag, bewegingssensor werkt eigenlijk gewoon niet, regelmatig crashes, spontaan aan springen elke paar minuten.
Scherm is matig, ik kan eigenlijk niks goeds melden over deze thermostaat.
Iets instellen heb ik maar gelaten, door menu's scrollen is niet te doen met response tijd op de knoppen van een paar seconden.
Ik zou deze thermostaat niet aanraden. Wij hebben hem 4 jaar in huis gehad en hij is eigenlijk waardeloos gebleken. Het apparaat loopt regelmatig vast en wil dan een tijdje niet meer aangaan. Ook als je de temperatuur wilt veranderen loopt het apparaat regelmatig vast een paar seconden. De Remeha-home app koppelt vaak niet met de thermostaat, waardoor op afstand bedienen niet altijd werkt. Dan moet je eerst weer verbinding maken op je Wi-Fi netwerk. Ook waardeloos.
Onze is onder garantie ook een keer vervangen en de nieuwe had dezelfde problemen. Het lag dus niet aan ons specifieke exemplaar.
Etwist aangeschaft omdat deze volgens Remeha ook op de aan/uit schakeling van ander merk CV ketel moet werken. Dagen aan het lijntje gehouden door de helpdesk van Remeha. maar niet helpend.
Al aan 3e e-twist toe.
Nr 1 draaiknop stuk.
Nr2 liep vast (wilde niet meer naar klokprogramma).
Nr3 verliest connectie met ketel en vergeet terug te springen naar klok programma.
Dit ding zorgt voor hogere gasrekening. Zet zelf tempratuur hoger of gaat niet naar nachtstand.
Installateur geeft ook aan dat dit ding vaak klachten en omwisselacties geeft.
Koop svp niet dit onding.
Ik begrijp van monteur dat i sense of honeywell stukken beter is
Ik voeg me bij de slechte reviews voor dit apparaat. Noodzakelijk gekocht samen met mijn remeha warmtepomp. Een rotding. De draaiknop is stug, reageert slecht, bijbehorende app is onoverzichtelijk.Het ergste van al is dat de temparatuur niet klopt. leg er een thermometer naast, dan krijg je rustig 2 graden verschil. je kun herijken maar dat levert geen goede temperatuurweergave op. Bovendien worden soms zomaar schakelpunten overgeslagen van het programma. gaat je warmtepomp niet aan of juist niet uit. Draak van een ding dit voor veel teveel geld.
Goede thermostaat maar verlies zijn wifi verbinding elke 2 dagen. Remeha support blijft uit. Maar een andere thermostaat gekocht van een ander merk.
Een product voor techneuten waar ook af en toe een verandering optreedt. Als simpele gebruiker moet je er dan weer helemaal induiken en er veel tijd aanbesteden. Dat wil je niet@
Ik wil een andere thermostaat die wel doet wat er beloofd wordt. Mijn vorige, honeywell, deed het prima en was makkelijk te bedienen, maar miste de functie van op afstand bediening. Zonde van m’n geld en als je al contact kunt krijgen (digitaal, want niet telefonisch) dan ligt het allemaal aan mij en mijn wifi. Huppekee, in de oranje kliko.
Het instellen van eTwist niet erg handig, maar het is te doen.
Daarna kun je makkelijk de temperatuur aanpassen, ook via de app.
De horror verhalen dat hij spontaan andere temperaturen gaat instellen dan de gewenste door de klokinstelling, heb k gelukkig nog niet meegemaakt.
Het is inderdaad zo dat je verder weinig informatie van de warmtepomp kunt zien.
Het ijken van de temperatuur werkt niet.
Ik ben er nu achter gekomen dat hij de temperatuur in de display aanpast in de richting van de gewenste temperatuur.
Als de temperatuur van 19,0 naar 20,0 moet op een bepaalde tijd, dan staat binnen een minuut de display op 19,5.
Zou Remeha mij voor de gek houden, zodat ik het idee krijg dat de Elga goed werkt?
Andersom gaat het ook zo.
Remeha bellen is zinloos. Smoesjes over instelling enz. of ga naar de installateur. Die stuurt je weer naar Remeha.
Vermijd deze thermostaat! Hoorde bij mijn ketel, maar ik heb er spijt van. De ketel is prima, maar de thermostaat en de app (m.n. de vorige versie) zijn vreselijk. De thermostaat faalt als UI, maar faalt vooral in wat-ie in de kern moet doen: de temperatuur regelen. Inmiddels staat hier een ouderwetse analoge thermometer op de thermostaat, om enig inzicht te krijgen. De bediening is verder een gok; ik zet 'm zelf hoger of lager. Dat is gelukkig nooit veel, in dit goed geïsoleerde huis. Maar toch kan de temperatuur ineens zonder aanleiding dalen of stijgen. Aan iets als klokprogramma's of zelfs automatisering durf ik met dit ding echt niet te beginnen. Het enige positieve is dat ik met de nieuwe app (2023) in staat ben om onderweg naar huis de kachel alvast aan te zetten met mijn telefoon.
Al twee jaar in huis
App is vernieuwd. Sindsdien geen verbinding met app. Kachel Reset. Nee lukt niet. Omslachtig in te richten. We gaan hem weg doen. Zonde van het geld!
Na een update is er in de vakantiemodus geen mogelijkheid meer op een uur in te stellen wat betekent dat bij een WE weg de functie nutteloos geworden is want de eerste en laatste dag wordt er volledig verwarmt. Voor die 1 dag tussenin is het dom de functie te gebruiken. Werkte voordien echter prima.
Kreeg de etwist voor kleine meerprijs bij mijn ketel, maar met de kennis van nu zou ik deze niet weer kopen. Steek liever je geld in een beter functionerende thermostaat.