€ 162,50 bij bol Plaza

Remeha eTwist Review

3 december 2023, laatste update op 23 januari 2024, 373 views Rapporteer

Goede thermostaat, eenvoudig installeren, maar een draak van een setup.

Update 23 Jan 24:
Als thermostaat werkt het goed, zeer goed zelfs. Gasverbruik ten opzichte van de Toon is veel gunstiger. Maar de bediening is slecht. Wanneer je draait om de temperatuur te wijzigen loopt het bijna altijd vast, stapjes van een halve graad en wachten tot het weer reageert. De bediening op de app loopt ook achter en soms lijkt het dat het niet doorkomt. In kookprogramma een steady goede stook vriend, maar bediening is rampzalig.

Pluspunten

• Stookt zuiniger als mijn vorige Toon
  • Modern maar ook retro makkelijk
  • Ingesteld geen omkijken meer
  • Display is duidelijk en dimbaar
  • Makkelijk programmeren via app
  • Comfortabel opstook programma in de ochtend

Minpunten

• Verbinden met wifi was vrij lastig
  • Programma maken gaat maar via app makelijker
  • Eist wifi bij aansluiten en setup

Omdat we een ace ketel hebben, hebben we geen gateway nodig. Eerder goede ervaringen met de Isense. Doe had al een mooie rustige opstook in de ochtend, mita ingesteld. Met de Toon kon dat niet die knal in de ochtend er zo veel gas door dat je failliet gaat, dus was het beter om de nacht iets warmer te houden als bij de Isense. Nu maar weer een Remeha thermostaat. De Etwist, ook weer een mooie rustige opstook, stabiele temperatuur. Nabijheid sensor werkt prima. programmeren gaat simpeler via app als op apparaat, maar dat doe je ook maar 1x. Scheel nu in december ongeveer 1,5 cbm ten opzichte van de Toon. En de comfort is minimaal gelijk gebleven.
Het is niet een goedkope thermostaat, maar met 205 euro via een groothandel in een blanco verpakking (waarschijnlijk worden deze normaal met ketels gelijk geleverd) ook wel weer betaalbaar.
Ik wilde geen thermostaat die door internet zoek giganten worden geleverd en niet specifiek voor onze verwarmings toestellen gebouwd zijn.

Heb jij ook een Remeha eTwist?