Ingrote lijnen ben ik het zeer ! eens met je verhaal. Ze zijn daar echt niet klant vriendelijk als je een wat lastigere vraag heb als hoe werkt de Etwist.
Installateurs hebben deze pas recent voor het eerst geplaatst, daar vragen stellen werkt matig, zij vragen het aan remeha, wat of geen antwoord opleverd of na veel zeuren soms ook niets opleverd.
Zelf Remeha bellen is %$^^ ze wijzen je voor alles door naar de Installateur die het ook niet weet.
Het instellen van "altijd ECO" voor tapwater, daar zit een bug tussen de etwist/isense (heb ze beide) en de ELGA.
Als ja "altijd ECO" kiest op de kamer thermostaat of in de app zet hij het warme tapwater uit op mijn CALENTA 40, CV en Tapwater.
Oplossing, zet via de kamer thermostaat warm waterfunctie op "altijd comfort" en zet hem in de CV op ECO. Dan heb je geen voorverwarming op de platen in je CV. Dat scheelt je bijn 1m3 gas per dag.
Remeha weet het maar ze gaan het niet oplossen, in iedergeval nite bij de geinstalleerde systemen.
Mijn systeem had ook geen Bluetooth, 10 maanden geleden besteld, eindelijk vorige week het printje gekregen. Kan nu overzichtelijk en simpel de parameters in de ketel aanpassen. Ipv je suf te klikken op het bedienings paneel van de ELGA. Plaatsen van de print was simpel Elga uit printje erin ELGA aan. Klaar.
Voor degene die het niet gelezen hebben, Remeha schijn de Etwist App uit te faseren.
ALs jouw Etwist de firmware update door de st**t gedrukt krijgt moet je verplicht van app veranderen naar "remeha home" Het installateurs menu met de nodige instellingen is daar in dan verdwenen. Dus dat alleen nog op de ELGA in te stellen met veel drukken en draaien. (of middels Bluetooth)
Wat betreft de WIFI:
Heb de Etwist nu 11 maanden in gebruik en nog nooit ! problemen gehad met de verbinding.
Lees ook dat het bij anderen soms erg moeilijk gaat.
Heb 2 Ubiquiti access punten in de kamer en de Etwist verplicht op 2,4Ghz gekoppeld.
Heb voor de etwist gekozen omdat ik dan vanuit het buitenland de boel kan monitoren en aanpassen als ik weer huis waarts keer. De isense is qua alles eigenlijk beter als de Etwist, helaas is hij alleen bedienbaar op het paneeltje in de kamer.
Nog één opmerking/vraag aan anderen.
Als het buiten onder de +/- 3 graden zakt dan bevriest mijn ELGA 4 zo'n 30x keer per dag. Ik kan dat zien doordat hij dan 10 minuten geen energie afneemt en een ontdooi cycle start. Je kunt dat prima waarnemen bij de buiten unit. Deze is eerst helemaal ver-ijst en dan wordt ie weer helemaal ont ijst. Hebben jullie dat al wel eens gezien/waargenomen.
Het probleem wat ik vind is dat 30x10min 5 uur is. AL die tijd verwarmt de ELGA dan niet is bijna 20% van de dag.
[Reactie gewijzigd door jumjum op 22 juli 2024 16:52]