Mooi en handig apparaat (in combinatie met de app)
Pluspunten
Makkelijk in gebruik
Via app eenvoudig klokprogramma kiezen en aanpassen
Ziet er mooi uit
Minpunten
Draai knop is wat stroef en gevoelig
Bewegingssensor werkt niet altijd even goed
Mist een gedimde dagstand
Gemeten temperatuur wijkt af
Duur
3 van 5 sterren (Voldoende)
Een mooi thermostaat. Maar dat zijn die nieuwe allemaal ten opzichte van mijn oude Nefit klokthermostaat.
Via de app is het klokprogramma (en nog meer handige features) snel en makkelijk in te stellen. Een grote min is toch wel de gemeten temperatuur. Deze wijkt nagenoeg 3 graden af ten opzicht van de werkelijke temperatuur die ik met meerdere thermometers heb gemeten op ca. 15cm vanaf de eTwist. Een logische verklaring is dat het LCD of LED display warm wordt, dat voel je ook aan de bovenzijde van het apparaat. Het lijkt mij toch dat ze hier af fabriek rekening mee hebben gehouden.
Via het kalibratiemenu in het thermostaat kan je deze gelukkig aanpassen zodat de gewenste temperatuur toch wordt bereikt.
Handig ook dat je warmwater in de nachtelijke uren ook op eco kan zetten. Tenzij je
's nachts graag doucht valt hier ook nog wat te besparen.
Ter info:
De eTwist is hier in gebruik in combinatie met de Remeha Tzerra plus 28C CW4 CV ketel.
Je kan de temperatuursensor handmatig kalibreren via de instellingen van de thermostaat. Het scherm staat normaal uit of even aan bij het bedienen, dus dit zou de weergegeven temperatuur bij normaal gebruik niet moeten beïnvloeden.