€ 162,50 bij bol Plaza

Remeha eTwist Review

6 augustus 2024, laatste update op 6 augustus 2024, 190 views Rapporteer

Veelbelovend, maar verbinding WiFi valt weg, verbinding met ketel heeft maar een paar dagen gewerkt, nu ook door installateur niet meer aan de gang te krijgen. Deze neemt de thermostaat ook niet retour, want hij is nu "tweede hands"!

Pluspunten

• Ziet er mooi uit
  • Als hij zou werken, leuke functionaliteit

Minpunten

• Doet niet wat hij moet doen
  • Maakt geen verbinding met de ketel of valt uit
  • Draait nogal stroef
  • WiFi niet betrouwbaar

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb een nieuwe ketel Remeha tzerra ace gekocht samen met deze e-twist. Een zwaar onvoldoende beoordeling want de thermostaat doet het gewoon niet. Al een paar maanden niet, de installateur komt langs en zegt dat het aan het kabeltje ligt. Maar die deed het gewoon wel goed met de vorige thermostaat. De wifi instelling zit diep in het menu verborgen, en dat is jammer omdat hij vaak uitvalt. Ik heb nu een extra WiFi punt vlakbij de thermostaat gezet.... Het paswoord invullen is een verzoeking, duurt een eeuw. Omdat je voor elke letter en elk teken aan die stroef draaiende knop moet draaien. Potentieel is het een mooi product, maar het is gewoon net niet goed genoeg afgewerkt. Deze thermostaat moet weg uit mijn huis. Geen idee wat ik nu moet doen. De installateur reageert niet. Ik kan deze thermostaat echt niet aanraden.

Heb jij ook een Remeha eTwist?

Had ook issues met wegvallende wifi verbinding. Wat bij mij hielp was het 2.4GHz netwerk een apart SSID te geven, en de e-twist specifiek met de 2.4GHz te koppelen. Kennelijk raakt de e-twist in de war als zowel 2.4GHz als 5GHz op hetzelfde SSID zitten.

Soms als ik de ketel spanningsloos heb gemaakt en weer de stekker aansluit komt de thermostaat ook niet op cq. tot leven. De enige remedie die ik heb is dan om de ketel opnieuw spanningsloos te maken en na een seconde of 20 weer op spanning te zetten. En dan kijken of het display van de thermostaat weer opkomt. Soms moet ik namelijk 2 tot 3 keer opnieuw dit riedeltje herhalen totdat de thermostaat wel opkomt.

Zodra de e-twist dan eenmaal opgekomen is blijft het bij mij wel gewoon wekenlang/maandenlang draaien.

[Reactie gewijzigd door jesco_white op 6 augustus 2024 14:39]