Gemiddelde gebruikersscore
USB-hub doet gewoon wat hij moet doen. Opladen gaat snel en prima. Bestanden kopiëren gaat goed en onafgebroken. Prima ding dus!
De Transcend TS-HUB3K is een kleine, eenvoudige vierpoorts USB 3.0-hub met een net uiterlijk en één poort met oplaadfunctie voor bijvoorbeeld een telefoon.
Na de bestelling van 2 HUBs pas de reviews gelezen online. Helaas was het te laat om te annuleren, dus bij aankomst van de producten toch met goede hoop aan de slag gegaan met de HUBs.
Bij aansluiten van de HUBs en randapparatuur zag hij de apparatuur wel, maar bij het verwijderen ervan bleef de apparatuur als een geest "verbonden" terwijl het allang niet meer in de hub zat.
Daarna begonnen andere problemen zich te vormen: Bij het overzetten van grote bestanden hield de USB Hub ermee up. Hij wilde het simpelweg niet overzetten. Daarna gebeurde vergelijkbare problemen met Bluetooth en Wifi dongles. Om de 30-40 seconden verbrak de verbinding compleet en duurde het enkele seconden om weer een verbinding te krijgen.
Let wel, al deze...
Deze hub heeft mij vanaf het begin problemen gegeven. Ik heb hem nu op meerdere PC's en OS-en geprobeerd en hij is onbruikbaar omdat hij steeds I/O errors geeft, dat wil zeggen dat je niet weet of een bestand wel daadwerkelijk in z'n geheel over komt. Verder heeft hij ook nog een verstorende werking; als hij is aangesloten, verstoort hij het hele USB verkeer.
Ik ga de garantie niet proberen, teveel moeite voor het geld dat hij heeft gekost. Ik kan dus niet beoordelen of een vervangend exemplaar wél goed z'n werk doet. Ik ga er van uit dat ik een maandagmorgen kindje heb, want ik kan me niet voorstellen dat Transcend een dergelijk slecht product op de markt zet. Maar een gewaarschuwd man (m/v) telt voor twee.
*edit na de reactie van...