Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Noctua NH-L9i

Prijs
Specificaties 94mm diameter met 23,6dB geluidsproductie - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Noctua NH-L9i. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
11
Score: 4
3
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0

Noctua NH-L9i

Pluspunten

  • compact
  • relatief stil

Minpunten

  • niet heel goedkoop
  • beperkt toch LGA 115x sockets

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Geluidsproductie (min) Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 3
Koelvermogen Score: 4
Prijs Score: 4

0
_sumimasen 23 april 2013

Noctua NH-L9i

Pluspunten

  • Past op ieder ITX bordje zonder PCI slot te blokkeren
  • stiller dan stockkoeler

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5

mac-rolec 5 maart 2019 Product gekocht

Noctua NH-L9i

Ik zocht een kleine cooler voor mijn HTPC met mini-ITX moederbord. Ik had toch last van de stock cooler die veel geluid maakte. Sinds ik deze Noctua NH-L9i heb geinstalleeerd echt dag en nacht verschil, heerlijk stil blijft ie. Geen overbodige luxe voor een HTPC naast de tv.

Pluspunten

  • Klein, past in mini ITX pc of HTPC.
  • Noctua, dus goede kwaliteit materialen.
  • Stil.
  • Makkelijk monteren en koelpasta bijgeleverd.

Minpunten

  • Deze versie past alleen op Intel processors, voor AMD is er een andere versie (L9a)

Eindoordeel

Score: 5
Vissa66 28 augustus 2018 Product gekocht

Noctua NH-L9i

Fantastische kleine koeler, koelt goed, muisstil, zeer goede bouwkwaliteit. Er is zelf een low noise adapter meegeleverd, maar zonder deze te gebruiken is hij al niet hoorbaar. C7 Cryorig of NH-L9i? Geen twijfel mogelijk, de Noctua!

Pluspunten

  • Packaging hoge standaard
  • Bouwkwaliteit
  • Extreem stil
  • Koelt zeer goed!

Minpunten

  • Geen!

Eindoordeel

Score: 5
Jesse 23 november 2017 Product gekocht

Noctua NH-L9i

Prima koeler als die heel laag (37mm) moet zijn. Ik gebruik 'm in een Fractal Design Node 202. Mogelijke alternatieven (iets hoger) zijn de Cryorig C7 (47mm hoog) of de Silvestone Argon AR06 (58mm hoog).

Pluspunten

  • Laag. Heel Laag.
  • Heel stil bij lage cpu load
  • Heel stil bij incidenteel hoge cpu load na aanpassen fanprofiel in bios
  • Accessoires
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Prijs, hoewel ie wmb z'n geld wel waard is.
  • Kleur: kan natuurlijk ook een voordeel zijn.
  • Opletten met cpu's met een TDP > 65w, zie http://noctua.at/en/nh_l9i_tdp_guidelines

Eindoordeel

Score: 5
Nathan524 22 september 2017 Product gekocht

Noctua NH-L9i

Lekkere kleuren die noctua fans ook vaak hebben.

Pluspunten

  • Low profile
  • Koelt goed
  • Redelijk stil
  • Kwaliteit
  • Bijgeleverde koelpasta

Minpunten

  • Kleuren kan een minpunt voor velen zijn maar ik heb een gesloten case

Eindoordeel

Score: 5
Krahk 20 augustus 2017 Product gekocht

Noctua NH-L9i

Bescheiden formaat, goede prestaties. Is erg stil en neemt maar net iets meer dan de standaard Intel koeler in beslag terwijl hij het aanzienlijk beter doet. Je krijgt waar je voor betaald.

Pluspunten

  • Sti
  • Degelijk gebouwd
  • Koelprestaties
  • Koelprestaties meegeleverd
  • Installatie gemak
  • Amd variant beschikbaar

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
SoortVanGrim 8 augustus 2017 Product gekocht

Noctua NH-L9i

Betere koeling en vele malen stiller dan een Intel koeler. Werkt icm een i3-4170.

Pluspunten

  • Stil, zelfs onder load
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • ietwat prijzig

Eindoordeel

Score: 4
r_schoute 29 oktober 2016

Noctua NH-L9i

Jaren gebruikt in een HTPC (horizontaal), nooit gehoord. In een andere kast (verticaal) na verloop van tijd begon ik de fan te horen. Na contact met Noctua zonder problemen een nieuwe fan gekregen, nu is de fan weer perfect stil

Pluspunten

  • Stil
  • Prima service van Noctua

Minpunten

  • Fan kan na verloop van tijd herrie maken, maar wordt prima opgelost

Eindoordeel

Score: 5
KrazyJay 1 maart 2016

Noctua NH-L9i

Past perfect in mijn Antec ISK 110 Vesa. In combinatie met een 35Watt-CPU (TDP, betreft een i3-6100T) onhoorbaar, ook achter mijn TV. Houdt de lagere temperaturen goed vast en staat al weken non-stop te draaien zonder problemen, maar gezien de kwaliteit van Noctua gaat dit de komende jaren niet veranderen.

Pluspunten

  • Stil en koel i.c.m. 35Watt CPU (TDP)
  • Lekker compact, past makkelijk in Antec ISK110
  • Noctua-kwaliteit

Minpunten

  • Aangezien het geen geslacht heeft, kan je er ook niet mee trouwen.
  • Let wel even op dat dit de INTEL-versie is. De AMD-versie is de NH-L9a.

Eindoordeel

Score: 5
Tehh 28 december 2015

Noctua NH-L9i

Prima product. Gekocht voor mijn Node 605 maar gebruik hem nog steeds. Lagers gingen wel na circa 1 jaar kapot, gelukkig zijn ook losse fans te koop.

Pluspunten

  • Erg plat, platter dan geheugenmodules op normaal moederbord.
  • Een keer geen zwarte fan

Minpunten

  • Lagers binnen 2 jaar kapot
  • Geen zwarte fan

Eindoordeel

Score: 3
Vincent Dave 14 december 2015

Noctua NH-L9i

Inmiddels al jaren in mijn HTPC, welke koeler? Sorry, ik hoor hem niet.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede temperaturen
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Lelijk, tja maakt dat wat uit in een HTPC? Het is niet dat ik ernaar zit te staren

Eindoordeel

Score: 5
Floriss 15 september 2015

Noctua NH-L9i

Heb mijn systeem in een kleinere kast verhuisd en moest ook een lagere koeler gebruiken. Koelt prima, allee het geratel soms is irritant (met horizontaal gebruik is er geen geratel) Misschien heb ik gewoon een pech gehad ;(

Pluspunten

  • Lekker laag profiel
  • Koelt goed

Minpunten

  • Ratelt soms

Eindoordeel

Score: 3
Chrizz. 7 juli 2015

Noctua NH-L9i

Ik zocht een low-profile CPU cooler. Deze was toch wel kleiner dan ik had verwacht. De fan maakt weinig geluid maar houdt je CPU op lage temperaturen.

Pluspunten

  • Goede cooling-performance
  • Weinig geluid
  • Low profile

Minpunten

  • Duur
  • Niet mijn favoriete kleuren

Eindoordeel

Score: 4
yvez 12 februari 2014

Noctua NH-L9i

Modbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
maikel049 19 mei 2013

Noctua NH-L9i

Compatibiliteit Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Geluidsproductie (min) Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 3
Koelvermogen Score: 4
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Noctua NH-L9i?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True