€ 114,- bij Proshop.nl

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
14 januari 2024 Rapporteer

Uitpakken en instellen was zo klaar. Via wifi. Eerst via de app connectie proberen te maken maar dit mislukte een paar keer en toen besloot ik het wifi wachtwoord gewoon via de printer in te voeren. Je kan alleen maar met de pijltjestoetsen handmatig karakters selecteren maar dit is ook in een minuut klaar. Android telefoons, android tablets en windows PC vonden de printer meteen.

Ik heb bewust de nieuwe versie van deze printerlijn gekozen omdat de oude (de HL-L2375DW en broertjes hiervan) al weer ruim 7 jaar op de markt zijn. Ik heb geen zin in een printer die straks geen support meer heeft. Het apparaat hangt toch aan je wifi. Het 'risico' is dat er nog weinig reviews waren van dit product en dat er geen huismerk toners ontwikkeld zijn. Althans, niet zo ver ik kon vinden.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Print snel
  • Geen uitdrogende inktjet

Minpunten

• Wifi setup ging niet helemaal soepel maar werkte wel
  • Op moment van schrijven nog geen huismerk toner beschikbaar
  • Maakt uiteraard wat meer lawaai dan een inktjet

2 april 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Na het debacle met m'n all-in-one hp deze teruggestuurd (zie review) en weer teruggevallen op mijn gunstige ervaringen met eerdere brother printers. Het waren 2e handsjes maar hielden het goed uit maar uiteindelijk gaat er toch wel eens een stuk, de laatste wegens een uitgelebberde usb aansluiting, geen contact meer.
Gekozen voor deze machine opgrond van de tweakersrevieuws, geschiktheid voor Windows11, duplex afdrukmpogelijkheid en reslutie 1200x1200 dpi
Installatie geen punt mbv quick setup guide (ben niet van de gebruiksaanwijzingen lezen maar wel wijzer geworden).
Vanwege langzame wifi installatie (ik heb een lange wifi ww) toch geklozen voor installatie via de brotherwebsite en usb kabel. Alles in 1x goed.
Via de machine wel resulutie en papier gekozen via eenregel display'tje
Proefpagina via wifi, prima.
Ik verwacht geen teleurstellingen maar zal over e nige tijd mijn ervaringen hier neerzetten.

Pluspunten

• niet erg zwaar
  • gemakkelijke installatie
  • goede brothersite
  • wifi installeren vanaf de pc gaat vlot
  • printer vind SSID meteen.
  • veiligheid: printer heeft een ww aan de achterzijde die vernieuwd moet worden dwz volledig nieuw ww!

Minpunten

• 1 regel display is weinig en zeker voor instellen op wifi, hele alfabet door voor hoofdletter, kleine, cijfers, symbolen
  • drukt niet af via printer-icoon
  • afdrukken via i-print and scan vereist 3 stappen
  • foutmeldingen (geen verbinding etc)

30 juni 2024 Rapporteer

Brother HL-L2445DW

Ik was een printer nodig die print zonder het gezwatel die concurrenten tegenwoordig uitspoken met printing as a service. Nou dat is gelukt met deze printer en als je eentje zoekt koop deze brother…

Pluspunten

• Is een printer en geen business model
  • Zonder drivers probleemloos via wifi printen
  • Print retourlabels
  • Kachelt lekker snel papier erdoorheen

Minpunten

• Niets

25 juni 2024 Rapporteer

Heerlijke printer!

Verbruikt weinig in standby, is supersnel en werkt gewoon altijd. Daarnaast is hij ook nog eens erg zuinig. Heb hem nu een half jaar in gebruik en hoewel ik bang was dat ik een kleurenfunctie zou gaan missen heb ik die echt nog niet nodig gehad.
De kwaliteit van de prints is echt vele malen beter dan dat ik ooit met mijn inkjet heb gehad.

Mijn vriendin is er ook erg tevreden mee en print bijna dagelijks via de telefoon (iPhone) zonder problemen haar Vinted verzendlabels waar de oude HP om de zoveel tijd een volle reboot nodig had.

Instellen doe je via de app of webinterface en die werken prima. Ik ben dan ook fan van het no-nonsense scherm en neutrale uiterlijk. Deze printer doet één ding: printen. En dat doet hij super!

Pluspunten

• Snel
  • Zuinig (stroom)
  • Zuinig (papier)
  • No-nonsense design
  • Wifi werkt mega stabiel

Minpunten

• Iets groter dan verwacht, maar evengoed heel erg compact voor een laserprinter!

Brother HL-L2445DW

Ik gebruik al jaren een goedkope laserprinter voor mijn prints. Werkt altijd, droogt niet uit en veel goedkoper. Deze Brother is hier uitstekend geschikt voor. Er gaat een groot pak pak papier in. Er is een XL Toner te koop en Brother heeft ook geen blokkeerpraktijken zoals HP voor niet originele toners.

De positieve punten staan hierboven. De printer is snel, zuinig en de kosten per afdruk liggen laag. Het dubbelzijdig afdrukken en de WiFi en Ethernet zijn een mooie bonus.

Kortom, een eenvoudige printer voor uitstekende zwart/wit prints.

Pluspunten

• Uitstekende kwaliteit prints
  • Start snel op een print ca 30 pag per min
  • Grote papierbak (250 vel)
  • Compact apparaat (past in boekenkast)
  • Prima prijs/kwaliteit
  • Dubbelzijdig printen
  • Ethernet +WiFi

Minpunten

• Slechts 1 tekstregel display
  • Geen kleurenprints

Brother HL-L2445DW

Ik zocht een eenvoudige mono laserprinter met AirPrint ondersteuning voor een betaalbare prijs, zonder abonnement e.d., en dat heb ik in deze printer gevonden! Op de apple devices had ik geen apps of stuurprogrammas nodig, en voor windows zijn recente drivers te downloaden.

Pluspunten

• Snelle afdruktijd
  • Apple AirPrint
  • Betaalbare en alternatieve toners

Minpunten

• Invoer wifi password gaat wat omslachtig op het display
  • Redelijk beperkt/simpel display, al is dat voor mij geen issue

Heb jij ook een Brother HL-L2445DW?