Brother HL-L2445DW Review
Uitpakken en instellen was zo klaar. Via wifi. Eerst via de app connectie proberen te maken maar dit mislukte een paar keer en toen besloot ik het wifi wachtwoord gewoon via de printer in te voeren. Je kan alleen maar met de pijltjestoetsen handmatig karakters selecteren maar dit is ook in een minuut klaar. Android telefoons, android tablets en windows PC vonden de printer meteen.
Pluspunten
Goedkoop Print snel Geen uitdrogende inktjet
Minpunten
Wifi setup ging niet helemaal soepel maar werkte wel Op moment van schrijven nog geen huismerk toner beschikbaar Maakt uiteraard wat meer lawaai dan een inktjet
Uitpakken en instellen was zo klaar. Ik heb het via de wifi gedaan. Eerst via de app connectie proberen te maken maar dit mislukte een paar keer en toen besloot ik het wifi wachtwoord gewoon via de printer in te voeren. Je kan alleen maar met de pijltjestoetsen handmatig karakters selecteren maar dit is ook in een minuut klaar. Android telefoons, android tablets en windows PC vonden de printer meteen en er worden al naar hartelust kleurplaten geprint.
Ik heb bewust de nieuwe versie van deze printerlijn gekozen omdat de oude (de HL-L2375DW en broertjes hiervan) al weer ruim 7 jaar op de markt zijn. Ik heb geen zin in een printer die straks geen support meer heeft. Het apparaat hangt toch aan je wifi. Het 'risico' is dat er nog weinig reviews waren van dit product en dat er geen huismerk toners ontwikkeld zijn. Althans, niet zo ver ik kon vinden. Het lijken mij gewoon totaal uitontwikkelde producten die een refresh hebben gekregen.
Brother maakt de lineup wel onnodig moeilijk te doorgronden. De printers zijn vaak identiek maar het verschil zit hem meestal in: DW of DWE (onnodig inktabonnement een aantal maanden inclusief bij DWE-versies) en de capaciteit van de bijgeleverde toners. Zo heeft de 2445 een TN2510 toner meegeleverd voor 1200 prints maar de HL-2400DW een toner voor 700 prints. Dat apparaat is dan ook goedkoper. Verder zijn de apparaten identiek.
Heeft deze Brother HL-L2445DW ook Apple Airprint support?
Bij de specificaties van de HL-L2375DW vind ik dit wel expliciet omschreven, maar bij deze niet.
Helaas zonder bedraad netwerk maar verder hetzelfde als de HL-L2375DW denk ik. De gok of het met Apple wel of niet makkelijk zal werken durf ik niet te nemen, Airprint schijnt sowieso goed te werken en ik huiver voor alwéer een extra app.
Mijn Brothers (ook van >15 jaar oud) functioneren allemaal nog prima in hun tweede leven bij kennissen en cartridges zijn goedkoop.
De apparaten zijn niet geheel identiek:De printers zijn vaak identiek maar het verschil zit hem meestal in: DW of DWE (onnodig inktabonnement een aantal maanden inclusief bij DWE-versies) en de capaciteit van de bijgeleverde toners. Zo heeft de 2445 een TN2510 toner meegeleverd voor 1200 prints maar de HL-2400DW een toner voor 700 prints. Dat apparaat is dan ook goedkoper. Verder zijn de apparaten identiek.
- De HL-2445 heeft een ethernetpoort en de HL-2400 niet
- De HL-2445 is circa 10% sneller met printen (32ppm ipv 30ppm)
Daarnaast heeft de 2445 dus een grotere stock toner zoals je aangeeft.
:strip_exif()/u/217275/83876459.gif?f=community)
:strip_icc():strip_exif()/u/10785/crop578f51da1fbfc_cropped.jpeg?f=community)