Uitpakken en instellen was zo klaar. Via wifi. Eerst via de app connectie proberen te maken maar dit mislukte een paar keer en toen besloot ik het wifi wachtwoord gewoon via de printer in te voeren. Je kan alleen maar met de pijltjestoetsen handmatig karakters selecteren maar dit is ook in een minuut klaar. Android telefoons, android tablets en windows PC vonden de printer meteen.
Ik heb bewust de nieuwe versie van deze printerlijn gekozen omdat de oude (de HL-L2375DW en broertjes hiervan) al weer ruim 7 jaar op de markt zijn. Ik heb geen zin in een printer die straks geen support meer heeft. Het apparaat hangt toch aan je wifi. Het 'risico' is dat er nog weinig reviews waren van dit product en dat er geen huismerk toners ontwikkeld zijn. Althans, niet zo ver ik kon vinden.
De apparaten zijn niet geheel identiek:De printers zijn vaak identiek maar het verschil zit hem meestal in: DW of DWE (onnodig inktabonnement een aantal maanden inclusief bij DWE-versies) en de capaciteit van de bijgeleverde toners. Zo heeft de 2445 een TN2510 toner meegeleverd voor 1200 prints maar de HL-2400DW een toner voor 700 prints. Dat apparaat is dan ook goedkoper. Verder zijn de apparaten identiek.