€ 105,- bij Coolblue.nl

Review door de redactie

Door Olaf Weijers - Redacteur 23 oktober 2024

TP-Link vs. ASUS, Linksys en Netgear - Meshwifisets met of zonder 6GHz

De Velop Pro 6E is geen hoogvlieger. Zolang je op de hoofdnode verbonden bent, zijn de prestaties fatsoenlijk, maar verbindingen op een draadloos verbonden satelliet zijn onverklaarbaar traag, onafhankelijk van de radioband. Dat ligt niet aan de specificaties van de satelliet; die zijn prima. De firmware lijkt hier de schuldige. De traagheid zit niet enkel in de verbinding, maar ook de webinterface is niet vooruit te branden. Gelukkig hoef je daar niet dagelijks op in te loggen om zaken in te stellen, want tenzij je elke dag een ander wifiwachtwoord gebruikt, heb je daar niets te zoeken. Dat komt vooral omdat er simpelweg weinig meer is in te stellen in de webinterface. Instellen via de smartphone app gaat soepeler. Gezien de slechte prestaties kunnen we de Velop Pro 6E enkel afraden totdat de prestaties van de firmware door Linksys onder handen zijn genomen. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Mirano Testpanel
10 december 2023 Rapporteer Testpanel

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

Een Goedkoop en krachtig Wifi6E setje waar de APP helaas nog wat te verbeteren heeft.
Verder is de setup makkelijk te volgen in de APP en (indien je een werkende set heb) is de setup snel afgerond.

Pluspunten

• Wifi Snelheid is goed
  • range is voldoende
  • Prijs!
  • Verpakking

Minpunten

• APP loopt vaak vast
  • maar 1 UTP Kabel per set van 3
  • Niet mogelijk om zelf Bandbreedte te selecteren
  • Account verwijderen erg lastig.
  • Geen 2.5gbe connectoren

RemcoAR Testpanel
12 november 2023 Rapporteer Testpanel

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

De Linksys Velop Pro 6E is een uitstekende oplossing om makkelijk en snel een WiFi netwerk binnen je huis aan te leggen. Voor de beste resultaten gebruik je één node per verdieping in je huis als je in een huis woont met betonnen vloeren.
Zonder al te veel moeite loodst de app van Linksys je stap voor stap door het installatieproces heen. Na afloop zijn alle nodes geïnstalleerd en kan je de 2 secundaire nodes plaatsen waar je wilt.
De WiFi snelheid, bereik en signaalsterkte zijn uitstekend over de hele verdieping waar een node geplaatst is, maar de snelheid is beperkt door de 1 gigabit WAN en LAN poort per node.
Belangrijkste nadeel is dat de master node direct met een kabel aan de modem verbonden moet worden. Als er een switch tussen node en modem of tussen nodes onderling zit, zien ze elkaar niet.

Pluspunten

• Design/vormgeving is mooi, valt niet op in interieur
  • WiFi 6E bereik per node is uitstekend.
  • Dedicated WiFi 6E backhaul kanaal
  • Installatie wordt stap voor stap begeleidt vanuit de app
  • Handover tussen de nodes gaat snel en vlekkeloos.
  • Uitgebreide featureset vanuit de Linksys app.

Minpunten

• GEEN 2.5 gigabit poort!
  • Slechts 1 LAN poort per node.
  • Niet te gebruiken icm een switch.
  • Wired backhaul alleen mogelijk met directe kabelverbinding tussen de nodes.
  • Erg eenvoudige en korte meegeleverde LAN kabel.

MK.II. Testpanel
12 november 2023 Rapporteer Testpanel

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

Dit mesh systeem is het overwegen waard voor iedereen die opzoek is naar een wifi 6E mesh systeem, zeker voor de huidige prijs in vergelijking met alternatieven. Voor de meeste mensen zullen er genoeg opties in de app zijn maar de echte Tweakers zullen het waarschijnlijk wat te beperkt vinden. De installatie is eenvoudig en het ontwerp is goed, maar het beperkte aantal aansluitingen aan de achterkant is een nadeel, en het is spijtig dat de nodes niet aan de muur kunnen worden bevestigd.

Pluspunten

• Goede prijs
  • Makkelijke setup
  • Mooi ontwerp
  • Goed signaal zelf in de tuin en naast de schuur
  • Wifi 6E
  • Moderne app

Minpunten

• Niet makkelijk aan de muur te bevestigen
  • Maar 2, 1Gbps internet poorten aan de achterkant
  • Sommige opties verstopt achter meerder menu's
  • Moeilijk om bij de instellingen te komen zonder app
  • Meegeleverde internet kabel is wat aan de korte kant
  • Firmware update direct na installeren

Iconlast Testpanel
8 november 2023 Rapporteer Testpanel

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

De Linksys heb ik gekregen van Tweakers om te testen, dank daarvoor.
Dat zeggende laten we toelichten.
Het ziet er mooi, strak uit, maar of het goed werkt zullen we vanzelf ontdekken. De installatie gaat redelijk vlot binnen 15 minuten was ik klaar met de installatie echter zou ik wel aanraden een andere SSID te gebruiken anders kan je resetten en overnieuw beginnen want dat vindt de Linksys minder leuk. De app ziet er mooi uit echter zou ik wel meer functionaliteit willen in de app en de web interface. Het bereik is meer dan voldoende. En de handover gaat snel tussen de nodes.

Pluspunten

• Ziet er mooi uit
  • Snel verbinding tussen de nodes
  • Documentatie op orde
  • Bereik is meer dan voldoende
  • Sterk signaal
  • fysieke reset button
  • Toekomstbestendig Wifi 6
  • Fysieke aan en uit knop

Minpunten

• Bridged modus weinig opties
  • Geen AP modus knop
  • Onoverzichtelijk menu
  • Geen VLAN
  • Haalt niet het maximale snelheid.
  • Lampjes alleen op nachtmodus in te stellen en niet op tijd

DJ Testpanel
6 november 2023 Rapporteer Testpanel

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

Ik heb een 3-pack van deze LinkSYS Velop Pro 6E gekregen van tweakers om mee te testen.
In het kort: de Android APP is niet stabiel en geeft vaak een foutmelding en vraagt dan om een log te uploaden. De iPhone APP is stabieler, maar in de configuratie waarin ik ze gebruik (bridge mode - standaard AP mode) heeft die geen zin omdat de geavanceerde functies dan uitgeschakeld zijn.
Als MESH AP's zijn ze goed en doen ze wat ze moeten. Het signaal in het huis is op alle drie de banden (2.4GHz, 5GHz en 6GHz) goed te noemen en de hand over tussen de AP's als je rond loopt gaat ook snel. Er is alleen een 1Gbit LAN poort aanwezig, dus zelfs op 802.1ax op 6GHz, waar je in theorie meer dan 1Gbit aan bandbreedte moet kunnen halen, kom je nooit boven de 1Gbit uit.

Pluspunten

• Wifi 6E (6GHz support)
  • MESH support (ook in bridge mode)
  • Ziet er mooi uit
  • Sterk signaal op alle banden
  • Snelle handover

Minpunten

• Android APP instabiel
  • In bridge mode weinig functionaliteit
  • meer bedoeld als internet router en mesh nodes
  • geen 2.5Gbit LAN poort
  • geen PoE
  • Gasten Wifi werkt niet in bridge mode

Mini0202
13 maart 2024 Rapporteer Product gekocht

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

In eerste instantie bleef ik in de installatie hangen bij het koppelen via de app. Dit kan aan mijn eigen telefoon hebben gelegen maar wilde het wel vermeld hebben. Ik heb zelf een Oppo NEO Find X3.

Na een goede installatie van de app was het allemaal zo aangesloten en werkte het direct. Een goed product wat ook nog een stijlvol in de woonkamer kan staan door zijn luxe uitstraling.

Pluspunten

• Bereik
  • Design
  • Goede app

Minpunten

• installatie

warchieflll

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Ik heb de Router ontvangen om uit te proberen. Hoewel ik aanvankelijk wat opstartproblemen had, ben ik uiteindelijk zeer tevreden over deze router.

Die opstartproblemen waren even een hobbel. Het verwijderen van het opzetstukje voor gebruik in Engeland was een klein puzzeltje zonder gebruiksaanwijzing, maar het design van de router zelf is mooi en functioneel. Het ontbreken van een USB-aansluiting en de beperkte ethernetpoorten zijn minpuntjes, maar makkelijk op te lossen.

De installatie verliep verder soepel via de app. Eenmaal in gebruik viel me meteen de sterke verbinding op, zelfs in de tuin waar ik voorheen struggelde met wifi. De bijbehorende interface om de router te beheren is top, vooral het hernoemen van apparaten is handig.

Ondanks de problemen in het begin ben ik erg enthousiast over de Router. Het is zo'n product waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar nu niet meer zonder wilt.

Pluspunten

• Snelle verbinding met wifi
  • Stabiele verbinding door heel het huis
  • Goed inzicht via de app

Minpunten

• Geen USB aansluiting
  • Beperkt aantal ethernet aansluitingen
  • Instructie hardware kan beter

jdanielpfelipe Newbie
22 februari 2024 Rapporteer

Betrouwbare Router

Pluspunten

• Sterke verbinding
  • Mooi uiterlijk
  • makkelijke app

Minpunten

• Geen

JeroenTrau
25 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Deze makkelijk te installeren, mooi vormgegeven set is wat mij betreft een aanrader.

Pluspunten

• simpele installatie
  • mooi design
  • goed bereik
  • goed en sterk wifi signaal

Minpunten

• geen

NBS1995 Newbie
11 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Als je thuis een slecht wifibereik hebt dan is dit systeem een goede keuze.

Pluspunten

• Design

Minpunten

• Verbinden met App

PetraD83
7 maart 2024 Rapporteer

Prima stabiel internet

Pluspunten

• Mooie vormgeving
  • Stabiel internet
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Niet op te hangen

deroo
4 maart 2024 Rapporteer Hands-on

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Buggy vanaf de Linksys app installatie. Nodes die niet gevonden of toegevoegd kodnen worden.
Na uren werkt het opeens terwijl de app ook dan nog steeds dezelfde foutmelding geeft.

Bedrade installatie, verbinding brengt geen verbetering. Scheiden van de signalen brengt geen verbetering.

Random apps via alle android telefoons hebben wel verbinding maar geen internet.

Nog nooit zo'n buggy wifi router gehad tegen zo'n prijs.

Pluspunten

• snelheid
  • bereik
  • 6Ghz

Minpunten

• buggy Linksys app
  • 2.4-5-6Ghz instabiel via zelfde wifinaam
  • random android app internet drops
Heccer__NL
3 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Voor medium thuisgebruik is dit prima, verwcaht geen high end kwaliteit, makkelijk te installeren. Goed te bedienen. Wifi op de eerste verdieping werkt top. Goed voor streamen. Goed verpakt. High end gamen met Quest 3-6G is niet zo succesvol. VR RBridge werkt beter

Pluspunten

• goede kwaliteit
  • ideaal voor meerdere apparaten om te streamen

Minpunten

• niet geschikt voor VR-wifi

Mitchel64 Newbie
3 maart 2024 Rapporteer Product gekregen

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Ik heb deze router opgestuurd gekregen om te testen en heb het volgende ondervonden, het is een goede router maar niet per se een goede wifi 6E router.

Pluspunten

• Fraai design
  • Tot 1 gbps

Minpunten

• Stabiliteit op 6ghz

denikee Newbie
2 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Een enorme verbetering en is de aanschafprijs meer dan waard. Mooi modern design die goed in het interieur past

Pluspunten

• Makkelijk installeren
  • Beter bereik

Minpunten

• Geen

Simone Newbie
2 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Een goede en stabiele router. Instellen is wel een klusje, maar als het eenmaal draait, heb je iets dat mooi en compleet is!

Pluspunten

• ziet er netjes uit
  • streamingdiensten werken stabieler
  • mooie complete app

Minpunten

• lastig eerste keer samenwerken met provider

Fabienne
2 maart 2024 Rapporteer Product gekocht

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Mijn eerste indruk is dat de router er goed uitziet, mooie vormgeving en staat mooi in mijn interieur! Ik installeerde de router en dat was goed te doen. Hierbij heeft de app mij geholpen. Het bereik en de dekking in huis zijn heel goed. Deze router is zorgt wat dat betreft voor een betere en snellere verbinding dan mijn oude router. Ook tijdens gebruik van meerdere apparaten tegelijk. De stabiliteit van de snelheid vind ik positief opvallen aan deze router. Ik kan nu niet meer zonder deze router.

Pluspunten

• Bereik
  • Dekking
  • Vormgeving

Minpunten

• Geen

raymondw85
1 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Dit is een fijn mesh systeem met voldoende mogelijkheden en vol op bereik. Met het systeem kan je genoeg apparaten aansluiten die vervolgens beschikken over een snelle verbinding.

Pluspunten

• Design
  • Zeer goed bereik

Minpunten

• Support in het Engels
  • Lampje blijft fel branden

TesterOJ Newbie

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Goede ontvangst, mooi design en makkelijke installatie! Wat wil je meer…

Pluspunten

• Strak design
  • Goede ontvangst
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Prijs
  • Extra stopcontact in meterkast nodig

Ambilike

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Goede connectie en sterke signaal op zowel 2.4Ghz, 5Ghz als 6Ghz. Helaas niet te combineren met de Linksys mesh-routers van vorige generatie's.

Pluspunten

• Goede connectie
  • Ondersteunt 2.4Ghz, 5Ghz en 6hz

Minpunten

• Niet compatible met oudere Linksys-producten

Sandra2601
24 februari 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

In de achterliggende weken hebben wij deze router mogen testen.
De upload- en downloadsnelheid is significant toegenomen na installatie van deze set. Waar we voorheen last hadden van een traag wifi netwerk, is dat sinds we deze set gebruiken niet meer voorgekomen.

Pluspunten

• Zeer eenvoudig te installeren
  • Stabiel wifi netwerk
  • Strak design

Minpunten

• Lichtje bovenop de router is wat fel

SweetLadyDK Newbie
23 februari 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Goed product. Doet waar het voor gemaakt is.

Pluspunten

• Goed bereik
  • Mooi design
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Prijs

jbarsd Newbie
22 februari 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Het is snel en eenvoudig te installeren. Je kan gebruik maken van een app en daar kun je veel zien over je internet verbinding etc

Pluspunten

• Eenvoudig installatie
  • Handige app

Minpunten

• Kort oplaadkabel

Pilot56
13 maart 2025 Rapporteer Product gekocht

Linksys Velop Pro 6E, 3-pack

Voor 300 euro is dit in principe een prima mesh set. In het afgelopen jaar is de verbinding nog nooit weggevallen, en dat is ten slotte het belangrijkst. Zelf heb ik de eerste node (parent node) draadloos gekoppeld aan de tweede node, welke draadloos verbonden staat met de derde node. Dankzij de 6 GHz frequentie komt de backhaul verbinding niet in de weg van de client verbindingen op 5 GHz, waardoor de snelheid hoog blijft. De set is wel gelimiteerd door de 1 Gbps ethernetpoorten, echter is dit voor mij voldoende. Op de eerste node behaal ik 920 mbps, op de tweede 730 mbps en op de derde node 320 mbps. Al met al zeer redelijke snelheden te bedenken dat de derde node op redelijke afstand van de tweede node staat. De app werkt doorgaans prima, echter eens in de zoveel maanden geeft die een foutmelding. Verder werkt het prima.

Pluspunten

• Zeer stabiel
  • Goed bereik
  • Mooi onopvallend ontwerp
  • 6 GHz
  • Makkelijk installeren

Minpunten

• App werkt niet altijd

Janssen346 Newbie
24 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Ik heb dit apparaat een paar weken geleden gekocht om te testen en er een eerlijke review over te schrijven. Ter info: ik heb basiskennis van IT.
Het apparaat bestaat uit 2 witte 'melkpakken'. Mooi, compact, neutraal, klein. Ze kunnen helaas niet opgehangen worden.
Om te beginnen moet de Engelse stekker omgezet worden naar een Europese. Hoe dat moet, wordt niet uitgelegd, maar er bleek een palletje te zijn dat je moest indrukken. Moet toch makkelijker kunnen, zou je zeggen.
Daarna de kabeltjes inpluggen, even zoeken hoe dat moet als er een TV-kastje tussen zit, alles installeren via de app en gaan.
De Wifi ontvangst is nu veel sterker, wat vooral op de bovenverdieping heel goed merkbaar is. De ontvangst daar was soms ronduit slecht en je kon niet meerdere dingen open hebben staan, maar nu werkt dat prima en snel.
Kortom: een hele verbetering!

Pluspunten

• Werkt heel goed
  • mooi neutraal design

Minpunten

• handleiding had duidelijker gekund

Janneke83 Newbie
23 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Makkelijk te installeren stap voor stap.
Zelfs bereik achter in de tuin.
We hebben hem nu een paar weken en nog geen uitval gehad
Kortom erg tevreden.

Pluspunten

• Makkelijk te installeren
  • Stabiel
  • Mooi design
  • Snelle verbinding
  • Zelfs voor onze smart apparaten makkelijk te verbinden
  • Ver bereik

Minpunten

• Duur

marissahoek1985 Newbie
13 maart 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Goed product met een mooi design. Het is zeer eenvoudig aan te sluiten en het internet werkt een stuk beter

Pluspunten

• Mooi design
  • Goed internet
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

• -

BRPaauw Newbie
25 februari 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Het design is mooi De nodus zien er strak uit en kunnen prima in het zicht in een woonkamer staan. Het installatieproces en gebruiksgemak zijn eenvoudig. Als je de stappen goed volgt is het binnen een minuut of tien voor elkaar. Sinds dat we de Velop Pro 6E Router hebben is ons WIFI netwerk stabieler en uitgebreider. Het bereik is minimaal 9 meter. Onze ervaring is dat het zelfs met 11 meter nog prima is. Al met al een goede aanvulling voor een optimale WIFI ervaring.

Ik heb dit product mogen testen.

Pluspunten

• Mooi design
  • Goede werking
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Relatief prijzig

MarcoBos Newbie
25 februari 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

De afgelopen tijd deze set mogen testen en ik ben er zeer tevreden over. De 2 nodes hebben een strak en moderne look. Het installeren gaat via een app en die geeft stap voor stap aan wat er gebeurt en wat je moet doen de 2e node neemt de instellingen over en kan op een andere verdieping geplaatst worden. Met deze set heb ik nu een veel snellere en vooral betrouwbare wifi in het hele huis. Waar voorheen gamen of videobellen vaak haperde heb ik daar nu totaal geen last meer van. Op de verdieping is de snelheid 3x zo snel als eerst. Dit lost veel frustratie en irritatie op!

Pluspunten

• Makkelijk installeren
  • Modern design nodes
  • Snelle wifi

Minpunten

• Korte lan kabel

pythastic
24 februari 2024 Rapporteer

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack

Wij mochten de Velop Pro 6E Router testen en dit is ons goed bevallen.
Het uiterlijk van de router en losse module zijn strak en modern. Hierdoor passen ze in elk interieur en ze nemen geen onnodige ruimte in.
Aansluiten was zeer eenvoudig via de app van Linksys. Er zitten stadaard USA aansluitingen op de stekkers, maar door het aantrekken van de knop kan je deze omwisselen voor de, meegeleverde, EU aansluitingen. Er staat nergens hoe dit gedaan moest worden, alleen een briefje met een QR code om de app te downloaden, maar daar staat niks in over het verwisselen van de stekkeropzetstukken.

Wij hadden eerst losse wifipunten van onze provider, maar dit stoorde regelmatig en dit is niet ideaal. Nu met het Velop Pro 6E systeem geen problemen meer. Altijd een stabiele goede wifi verbinding, zelfs gamen en tegelijkertijd videocall is geen probleem meer. Wij zijn zeer tevreden.

Pluspunten

• vormgeving
  • eenvoudige installatie

Minpunten

• prijs

Heb jij ook een Linksys Velop Pro 6E, 1-pack?