Linksys Velop Pro 6E, 2-pack Review
29 februari 2024, laatste update op 29 februari 2024, 79 views
Rapporteer
Goede connectie en sterke signaal op zowel 2.4Ghz, 5Ghz als 6Ghz. Helaas niet te combineren met de Linksys mesh-routers van vorige generatie's.
Pluspunten
- Goede connectie
- Ondersteunt 2.4Ghz, 5Ghz en 6hz
Minpunten
- Niet compatible met oudere Linksys-producten
Ik heb dit product ontvangen om te testen in ruil voor mijn eerlijke mening. Ik heb al meerdere Linksys mesh systemen gehad, dus ik ben benieuwd of dit een verbetering is. Het voordeel is in ieder geval dat het WIFI 6E ondersteunt. Hierdoor is er binnen WIFI6E een extra kanaal (6Ghz) ten opzichte van WIFI6, waardoor apparaten op 5Ghz en 2.4Ghz meer ruimte krijgen.
Het nadeel van dit product is dat het helaas niet werkt met mijn oude Velop apparaten, omdat deze cognitive mesh heeft als techniek i.p.v. intelligent mesh. Hierdoor ben je verplicht afscheid te nemen van de oude Linksys-producten. De installatie van de routers met de app ging snel en werd goed uitgelegd. Hierna had je inzicht in alle apparaten die een connectie hebben gemaakt met de mesh-routers en kon ik ook de signaalsterkte en bandbreedte checken. Het valt me op dat mijn apparatuur dat WIFI6E ondersteunt ook echt door mijn hele verdieping de WIFI6, 6Ghz aanhoudt met hoge snelheden van plm. 800Ghz. Pas als ik naar een andere verdieping schakelt de verbinding naar 5Ghz, maar heb ik nog steeds een snelheid van plm. 500Ghz. Daarnaast is de signaalsterkte van de routers ook flink verbeterd. Met de vorige generatie had ik 5 routers nodig en nu kan ik met de Velop 6E al met 2 routers voldoende dekking bieden. Ik vermoed dat dit komt door de cognitive mesh technologie dat beter werkt dan de intelligent mesh technologie. Kortom dit product is een aanrader!