€ 239,99 bij Amazon.nl

Linksys Velop Pro 6E, 2-pack Review

4 maart 2024, laatste update op 4 maart 2024, 215 views Rapporteer
Hands-on 0

Buggy vanaf de Linksys app installatie. Nodes die niet gevonden of toegevoegd kodnen worden.
Na uren werkt het opeens terwijl de app ook dan nog steeds dezelfde foutmelding geeft.

Bedrade installatie, verbinding brengt geen verbetering. Scheiden van de signalen brengt geen verbetering.

Random apps via alle android telefoons hebben wel verbinding maar geen internet.

Nog nooit zo'n buggy wifi router gehad tegen zo'n prijs.

Pluspunten

• snelheid
  • bereik
  • 6Ghz

Minpunten

• buggy Linksys app
  • 2.4-5-6Ghz instabiel via zelfde wifinaam
  • random android app internet drops
De Linksys app hing vanaf de start en #t werd daarna niet beter. wanneer je de optie koos om te annuleren dan kwam je in een lus terecht naar dezelfde foutmelding.

Mesh Nodes/Router werden niet gedetecteerd of niet toegevoegd. Bedrade en handmatige instelling bracht geen verbetering.

Na 4.5 uur resetten en foutmeldingen had ik het mesh systeem online. Ook toen gaf de Linksys app nog altijd aan dat de node niet kon worden toegevoegd 'probeer opnieuw'

Signaal was door het huis perfect. Verschillende apparaten hadden echter wel verbinding maar geen internet, totaal ad random.

Online gelezen dat scheiden van de 2.4, 5 en 6Ghz signalen anderen had geholpen. Niet bij mij.

Bedrade verbinding van de nodes met de router bracht geen soulaas.

wacht op een update van Linksys en/of de Velop ooit nog bruikbaar wordt.
In 25 jaar voor €330 nooit zoveel ergenis en problemen gehad met een router instalaltie.

Heb jij ook een Linksys Velop Pro 6E, 2-pack?

Heb je ook contact gehad met Linksys? Mijn ervaring is dat hun helpdesk erg grondig is.
Had problemen met een andere (oudere) Velop-set. Heb een flink tijd aan de lijn gezeten met een medewerker die daadwerkelijk verstand had van het systeem en me uiteindelijk prima heeft geholpen.
Was wel even verbaasd toen ik een telefoontje kreeg uit de VS, en dat ze vervolgens alle tijd nemen om de onderste steen boven te krijgen.
Nog geen reactie gekregen op navraag. Heb ook niet internationaal gebeld. Wel alle Q&A reviews bekeken naar andere ervaringen. Zie ook goede reviews overigens. Ik heb echter nog nooit zoveel ellende gehad met installatie. En dan heb je meerdere routers/nodes, dus een defect artikel is het dan ook niet direct.