De superbrede Samsung Odyssey G9 OLED G95SC biedt voor geschikte spellen een bijzondere ervaring en op de desktop veel ruimte, maar is niet voor ieder gebruiksdoel ideaal. Net als andere QD-oledschermen heeft het Odyssey-topmodel razendsnelle responstijden, een zeer hoog contrast en uitstekende kijkhoeken. De kleurafstelling van ons testmodel is bovendien zeer goed, waarbij de oledtechniek een mooie hdr-weergave mogelijk maakt. Perfect is het paneel niet: net als bij eerdere QD-oledschermen ziet zwart er grijzig uit bij omgevingslicht, blijft inbranden een risico en zijn gekleurde randjes zichtbaar door de afwijkende subpixelindeling. De Tizen-omgeving biedt veel mogelijkheden, maar de interface is omslachtig en traag in gebruik. Daarbij bleek het scherm in zijn huidige staat niet vrij van fouten, iets wat Samsung hopelijk kan oplossen met updates. In vergelijking tot zijn voorganger is de Odyssey G9 OLED G95SC niet onredelijk geprijsd, maar binnenkort brengt Samsung zelf een goedkoper oledmodel uit zonder Tizen en met hetzelfde paneel. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Sinds een paar dagen in huis. Met monitor-arm boven mijn Neo G9 gehangen. Calibratie gebruikt van The Display Guy (kosten: circa 1 euro). Momenteel verbonden via hdmi. Hangen beiden (OLED G9 en Neo G9) aan mijn stille, nieuwe air-cooled RTX 4090 + 7950x3D pc. Geeft erg mooi en rustig beeld met DLSS3 + uncapped, ook bij snelle camera bewegingen.
Helaas is deze monitor opgezet alsof de monitor-functie maar een bijzaak is (merk je in werking en met de anders vrij nutteloze afstandsbediening). Zelfs updates kun je niet zomaar doen: je moet toestemming geven voor reclames enz. Punt. Heb eenmalig een hot-spot gebruikt voor een update en zal verder geen internet-contact toestaan.