Wordt verwacht

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 4 oktober 2021

Apple iPhone 13-serie - Tussenjaar, maar toch de moeite waard

De iPhone 13 Pro is van alle nieuwe iPhones het meest verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Daarmee is er nu een goede reden om de forse meerprijs te betalen boven de iPhone 13. De iPhone 13 Pro heeft een uitstekend scherm dat eindelijk ook op het gebied van refreshrate meekan met concurrerende toestellen in dit segment. In de relatief compacte behuizing met een nogal forse camerabobbel zit de snelste smartphonechip van dit moment. De camera blinkt met name uit als het gaat om snelheid, consistentie en videokwaliteit, maar de selfiecamera en telecamera zijn niet zo indrukwekkend. Hoewel de accuduur niet zo extreem lang is als die van de iPhone 13 Pro Max, is hij nog steeds erg goed. Al met al biedt de iPhone 13 Pro een overtuigend totaalpakket. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Blue-eagle
24 september 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Blauw

Een enorme upgrade voor mijn iPhone 7; het is een zwaargewicht zonder spannende features, maar wel oerdegelijk en razendsnel.

Pluspunten

• Eindelijk een snel 120Hz scherm
  • Supersnelle soc
  • Goede camera

Minpunten

• Zwaar
  • Bokeh effect nog niet subliem

Drosera
6 mei 2022 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Grafiet

Op zich een goede smartphone, maar toch enkele bedenkingen (zie lange review voor uitleg). Je krijgt Apple met al z'n voor en nadelen, dus dat weet je meestal wel op voorhand.

Pluspunten

• Camera is echt top
  • Video idem, zeer goede stabilisatie
  • Zeer vlotte UX

Minpunten

• Batterij is echt niet ok voor die prijs
  • Kom op apple, nog steeds geen usb-c??

Bigg Balls
10 oktober 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Blauw

Deze iphone is de vervanger van mijn iPhone 11 Pro. Bewust de 256 Gb gekozen omdat de 64Gb elke keer vol was ondanks mijn iCloud 2 Tb abonnement. Toestel is snel, super fijn scherm en de Sierra blue is top. Camera is super al heb ik weinig nacht foto’s gemaakt.

Pluspunten

• Design
  • Snelheid
  • Camera
  • Scherm
  • Accuduur

Minpunten

• Camera eiland achterkant
  • Geen lader meegeleverd
  • Prijs

gretchen_kf Newbie
29 mei 2024 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Blauw

Ik heb onlangs een refurbished Mobico-telefoon gekocht en mijn ervaring is geweldig. Het toestel kwam in uitstekende staat aan, bijna als nieuw. Het scherm is helder, de prestaties zijn snel en de batterij gaat lang mee. De camera levert scherpe foto's en de klantenservice is vriendelijk. Het is een duurzame en kostenefficiënte keuze, met enkele kleine nadelen zoals beperkte opslagruimte en mogelijke afwezigheid van originele accessoires. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn aankoop.

Pluspunten

• Prestaties: Snel en responsief, apps laden vlot zonder haperingen.
  • Camera: Levert scherpe en gedetailleerde foto’s, ook bij weinig licht.
  • Scherm: Helder en kleurrijk, ideaal voor foto’s en video’s.
  • Prijs-kwaliteitverhouding: Hoge kwaliteit voor een fractie van de prijs van een nieuw toestel.

Minpunten

• Opslagruimte: Standaardopslag kan beperkt zijn, uitbreiden met een SD-kaart kan nodig zijn.

JasperS1994
22 augustus 2023 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Grafiet

Na jaren alles van Apple en daarmee ook iPhones te hebben vermeden, toch de keuze gemaakt om het weer eens te proberen toen mijn vorige telefoon (Huawaii P30 Pro) gevallen was en het scherm eraan was. Toendertijd (jan 2022) was het nog niet mogelijk om (op een normale/makkelijke manier) de transfer te maken dus helaas alle WhatsApp gesprekken kwijt. De telefoon was wellicht wat duur in aanschaf in vergelijking met andere telefoons, maar daarbij merkte ik al snel dat de batterij en de prestaties van de telefoon achteruit gingen, iets waar ik bij de iPhone geen last van had.

Pluspunten

• Integratie ecosysteem Apple
  • Camera

Minpunten

• Krasgevoeligheid

IngridV1 Newbie
9 december 2024 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Groen

Hoewel niet de meest nieuwe uitvoering van iPhone (iPhone16 is op moment al verkrijgbaar) een super smartphone. Ik heb het tegen gereduceerde prijs refurbished als nieuw gekocht bij Mobico. Geen enkel spoor van gebruik te vinden. Configureren van Android naar ios (Apple) lukt met de 'stap over op iOS' app. Mijn iPhone 13 Pro heeft een geweldige camera en supersnelle software en hardware. Ik ben er erg blij mee.

Pluspunten

• degelijk met een prachtig design
  • Uitstekend allround camerasysteem
  • snelle hardware en software

Minpunten

• Switchen van Android naar iOS vraagt wat moeite, maar de beloning is groot

Jlmww Newbie
25 augustus 2023 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Groen

Na jaren Android, toch maar weer eens voor de iPhone gegaan. Mijn laatste iPhone was de iPhone 5. Ben aangenaam verrast door de Iphone13 Pro.

Pluspunten

• Prachtige kleur
  • Mooi helder scherm
  • Lekker snel
  • Batterijduur is lang

Minpunten

• Nog niks gevonden

drdoublewjay
27 februari 2023 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Grafiet

Snel en goede Video opnames. Maar editing video op PC een drama.

Voor wat opnames tijdens een auto event hebben we de camera van de telefoon getest.
Zeer onder de indruk over de 4k opnames qua kleur en diepte, tevens is de stabilisatie prima. Dikke prima voor de camera video hardware dus. Enige minpuntje van de lens is de beeldhoek van de achter camera, die mag iets groter. Nog steeds prima.

Echter, om de video's te editen moesten ze van de iPhone gekopieerd worden naar de PC. Dit zijn grote bestanden van pak 'm beet 3gb. Het kopieren bleek met een Windows PC een drama te zijn.

Ik zat te twijfelen om die 14 pro voor de video kwaliteit aan te schaffen. Toch maar bij android blijven?

Pluspunten

• Video kwaliteit
  • Video stabilisatie
  • 4k framerate
  • Als je al Apple eco systeem werkt

Minpunten

• Samenwerking Windows PC
  • Data overdracht naar niet Apple
  • Slechte connectivity niet Apple

2 van 5 sterren (Slecht)
Kevin1983 Newbie
17 december 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 512GB opslag Goud

Prima product qua uiterlijk helaas oververhit hij al na 15 minuten

Pluspunten

• Kleur
  • Camera
  • Beeldscherm

Minpunten

• Oververhit snel
  • Te blokkig
  • Zwaar

2 van 5 sterren (Slecht)
kimberlytrenson Newbie
19 augustus 2024 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Blauw

Ik heb recentelijk een iPhone 13 Pro aangeschaft bij Mobico, nadat ik eerder al een positieve ervaring met hen had gehad. Ook deze keer was alles weer vlot geregeld: de levering was snel en zonder problemen.

Wat betreft de iPhone 13 Pro zelf, deze kwam in goede staat aan, met slechts enkele gebruiksporen die echter nauwelijks zichtbaar zijn. De enige minder positieve opmerking betreft de meegeleverde screen protector. Deze blijkt van mindere kwaliteit te zijn dan verwacht; bij een bezoek aan een telefoonwinkel werd mij verteld dat het om een goedkoop model ging. Dit was een kleine tegenvaller, maar gelukkig kon ik dit probleem relatief eenvoudig oplossen.

Pluspunten

• goede service
  • goede kwaliteit
  • geen gebruikssporen zichtbaar

Minpunten

• screen protector

Jonguuh
5 mei 2022 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Grafiet

Wat een device is dit.. Razendsnel, prachtig beeld, 120Hz, goede camera's/software en een fantastische accuduur. Wat aan de zware kant, maar hier valt aan te wennen omdat je hem wel wat beter kan vasthouden door het geblokte design.

Erg duur, maar dan krijg je ook wat.

Pluspunten

• Camera
  • Accuduur
  • 120Hz ProMotion
  • Supersnelle soc
  • Prachtig oled
  • Stevig design

Minpunten

• Duur
  • Oplader niet meegeleverd
  • Wat zwaar

Swelson
29 oktober 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Zilver

Duur ding, maar gelukkig vergeet je de prijs weer. Met m'n vorige iPhone 5 jaar gedaan, dat verwacht ik ook weer hiervan.

Pluspunten

• Mooi ding
  • Prachtige foto's
  • Meer privacy met IOS dan met Android
  • Magsafe is handig

Minpunten

• Achterkant van glas, voelt te kwetsbaar voor mij
  • Rechte hoeken/zijkanten, houden minder goed vast

Nickvdd
29 oktober 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Grafiet

Fantastisch product met bijzonder goede camera’s en prestaties en een zeer prettig scherm.

Pluspunten

• SOTA prestaties
  • 120Hz scherm
  • Kwaliteit camera’s
  • Afwerking
  • iOS 15 werkt prettig

Minpunten

• Prijs

senna2301
3 juli 2022 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Groen

behoorlijke pittige prijs! maar wat een kwaliteit!

Pluspunten

• bouwkwaliteit
  • snelheid
  • camera

Minpunten

• prijzig
  • behoorlijk gewicht

Hentjim
10 december 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Grafiet

Erg mooi design, smooth (max) 120Hz scherm en 5G.
Super snelle chip en mokers goed accu (voor apple doen al helemaal).
Eerste iPhone die ik heb, overzetten ging alles prima behalve gesprekken van whatsapp (gebruik whatsapp-web).
Goede camera qualitied zoals met apple de norm is.

Pluspunten

• Design
  • Face-ID
  • Camera
  • Pro Motion(120Hz)
  • 5G
  • Accu
  • Snelste chip (as of 2021)
  • Prachtig scherm

Minpunten

• Randen zijn wat scherp (Kan oncomfortabel worden bij lang gebruik)
  • Alles overzetten van android naar iOS heeft wat moeite nodig

enohpi
9 oktober 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Grafiet

Deze iPhone is en voelt zwaarder dan mijn vorige Xs maar daar is overheen te komen. Het scherm oogt fantastisch en de hoekige (retro) behuizing is kwestie van smaak. De camera’s aan de achterzijde zijn een stuk groter en dikker geworden maar daar heb je geen last van.

Pluspunten

• Degelijk
  • Snel
  • Camera systeem
  • 128 GB
  • Batterijduur

Minpunten

• Ietwat bulky
  • Notch
  • Duur

Patrick1995
2 oktober 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Blauw

Hele goede telefoon, zeer tevreden mee. Maar er is elk jaar minder reden om te upgraden.
Hiervoor had ik een iPhone XS. Ten opzichte van die telefoon voelt deze iPhone zwaar aan.
Voor mij zijn alleen de accu, camera en 5G de reden dat ik mijn XS weg heb gedaan.

Pluspunten

• Goede camera
  • Mooie kleur
  • Heel goed scherm
  • Accu is beter dan voorgaande modellen

Minpunten

• Zwaarder dan vorige model

Sinan10
26 september 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 128GB opslag Blauw

mooie kleur en goede kwaliteit

Pluspunten

• Mooie kleur

Minpunten

• iets zwaarder dan de 12pro

Homer J.Simpson
25 september 2021 Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 13 Pro, 1TB opslag Grafiet

Supersnel en uit de kluiten gewassen opvolger voor mijn X. Deze 13 voelt twee keer zo groot als dat toestel.

Pluspunten

• Enorm snel
  • Fantastisch scherm
  • Relatief pijnloze migratie

Minpunten

• Duur!!
  • Dik
  • Voelt enorm groot aan