Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Grafiet Review

6 mei 2022, laatste update op 6 mei 2022, 1.200 views Rapporteer

Op zich een goede smartphone, maar toch enkele bedenkingen (zie lange review voor uitleg). Je krijgt Apple met al z'n voor en nadelen, dus dat weet je meestal wel op voorhand.

Pluspunten

• Camera is echt top
  • Video idem, zeer goede stabilisatie
  • Zeer vlotte UX

Minpunten

• Batterij is echt niet ok voor die prijs
  • Kom op apple, nog steeds geen usb-c??

Ik kom zelf van android, heel wat flagships (Samsung Huawei, Oneplus) gehad, laatste was P30 pro. Deze is echter effectief stuk gegaan, en dus op zoek naar een vervanger. Die P30 pro was trouwens echt een subliem goede smartphone, met uitstekende camera en batterijduur.
Gekozen voor iphone omdat ik op zoek was naar een toestel met zeer goede camera, vlotte UX en goede batterij. En geen Samsung want ik heb al 2 keer de ervaring gehad dat Samsung na 2 jaar onwerkbaar traag wordt (zelfs hun flagships).
Gebaseerd op reviews ging keuze tussen pixel pro 6 256 of Iphone 13 pro 256. Pixel was niet leverbaar, dus keuze was snel gemaakt.

Op zich is dit zeker een goed toestel, met alle pro's en con's van het IOS en Apple ecosysteem.
Zeer goed is:
- CPU/vlotheid: echt geweldig krachtig, je moet gewoon op niets wachten
- Camera is echt heel goed. De P30pro was al een echte topper, maar Iphone doet het nog een stuk beter.
- Ook video is enorm goed, stabilisatie en resolutie zijn echt fenomaal voor een smartphone
- Heel mooi scherm

Nadelen
- Dual sim werkt, esim is ook leuk, maar de dual sim implementatie werkt niet ok. Als je gebeld wordt op SIM 1, en je doet call back, dan belt hij terug van SIM 1, ook al heb je als default SIM 2 ingesteld. Dit overrulen is echt heel vervelend. Dat werkte op android echt veel beter. Dual sim werkt ook niet goed in carplay.
- Batterij is echt ondermaats. Reviews geven aan dat de batterij best lang mee gaat, maar die ervaring heb ik na enkele maanden gebruik echt niet. Einde van de dag halen met gewoon gebruik (uurtje of 3 screen time) lukt net. Dit was toch wel een stuk beter met de Huawei.

Heb jij ook een Apple iPhone 13 Pro, 256GB opslag Grafiet?

Wat batterij betreft - Wellicht je telefoon toch te resetten. Ik (en menig ander) hebben geweldig batterijduur.
Met gewoon gebruik, in mijn geval sochtends 8u op 100% beginnen; bt/wifi aan, +-1uur spotify stream, 15min per app aan yt / insta / tiktok / imdb, hele dag whatsapp webb, eind van de dag rond 00.00 met gemak nog 60% over

[Reactie gewijzigd door BigF25 op 22 juli 2024 14:45]

Kun je toelichten wat er niet goed werkt in Carplay? Ik overweeg mijn zakelijke Android weg te doen om mijn iPhone in dual sim modes te gaan gebruiken. Juist omdat ik zo graag Carplay gebruik onderweg. Benieuwd waar je tegenaan loopt.
Hey eerik,

Carplay werkt in BMW met OS8 zeer goed, maar kje kan vanuit carplaydus niet kiezen met welk nr je wilt uitbellen - hij neemt wat je iphone standaard zou kiezen. Dat vind ik zelf vervelend. Want ik word soms gebeld op mijn prive nr, en als ik die oproep mis bel ik wel terug, maar wil ik dat doen vanop mijn werknr. Iphone neemt dan echter standaard bij callback het nr waarop de oproep is toegkomen.

Voor de rest nog steeds tevreden van de iphone :-) Hoewel ik mss toch terug naar android zou gaan.
Oké, dankjewel voor de snelle toelichting! :)