Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

Prijs
€ 1.279,-
Specificaties 7,6" • 2208x1768 • 256GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 10 september 2021

Samsung Galaxy Z Fold3 - De evolutie van een smartphonerevolutie

De Fold3 is geen enorme stap vanaf de Fold2, maar wel een degelijke. De waterdichtheid is zeer welkom en knap gedaan. Het toestel voelt solide aan, ook al is het scherm aan de binnenkant nog altijd kwetsbaar. Verder zijn de schermen verbeterd. Het belangrijkste is nog altijd dat je een groot scherm hebt dat in je broekzak past, ook al is het toestel dik in opgevouwen toestand. Daarbij is de Fold3 nog altijd duur, hoewel goedkoper dan zijn voorganger. Eigenlijk wil je dan toch ook een heel goede accuduur en de beste camera's, maar dat heeft de smartphone niet. De Fold3 is superknap gemaakt, maar laat ook zien dat het concept vouwtelefoon nog altijd in de kinderschoenen staat. Lees verder »

Pluspunten

  • Groot scherm in je broekzak
  • Knappe waterdichtheid
  • Solide bouwkwaliteit
  • S Pen-ondersteuning
  • Scherm beter afleesbaar dan voorganger

Minpunten

  • Erg duur
  • Vrij zwaar en dik in opgevouwen vorm
  • Software en ondersteuning nog altijd in kinderschoenen
  • Accuduur en camera's niet crème-de-la-crème
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
3
Score: 4
3
Score: 3
4
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
+2
iTouch 8 september 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Groen

Samsung Galaxy Z Fold 3 is een uitstekend toestel. Het is niet dat je er meer mee kan dan op een gewone toestel. Het is wel dat veel dingen wat makkelijker werken op een grotere scherm. Echter slurpt de Fold 3 zowel je batterijen als je portemonnee binnen no-time leeg.

Pluspunten

  • Het Scherm
  • Game prestaties
  • Camera
  • Multitasking

Minpunten

  • Batterijduur
  • Dikte (dichtgeklapt)
  • Geen stofbestendigheid
  • Geen laad blokje

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
MeShellTestpanel 1 november 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

Een grote uitgave waarvan je je niet mag afvragen wat het nou eigenlijk voor je doet want die vraag is niet te beantwoorden. Ga jij het avontuur aan?

Pluspunten

  • Gimmick waarde
  • OLED schermen
  • Bouwkwaliteit
  • Camera's

Minpunten

  • Robuustheid
  • Doet veel net niet
  • Batterij

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
djfrankelTestpanel 13 november 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

De Samsung Galaxy Fold 3 is eigenlijk een showcase van Samsung om te laten zien wat ze kunnen met een vouwbaar scherm, dat maakt het een toffe gadget. Echter puur als telefoon is het wellicht niet de beste keuze

Pluspunten

  • Mooi(e) scherm(en)
  • Snel
  • Goede foto's

Minpunten

  • Zwaar
  • Dik
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
hdareTestpanel 27 oktober 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

Een echte eye-catcher en zeker een van de meest innovatieve telefoons (de Fold Serie) van de laatste jaren. Echter flink aan de prijs en na 3 generaties is dit concept nog steeds voorzien van vormfoutjes. Ik wacht met aanschaffen nog even op de Fold4.

Pluspunten

  • WOW-factor is terug
  • Coole gimmick...
  • Scherm opengeklapt
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Prijs
  • ...maar blijft een gimmick
  • Kleine scherm te smal

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
thesystemTestpanel 19 oktober 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Groen

Dit is een prima toestel. Helaas is prima voor deze prijs niet goed genoeg. Het is te merken dat dit nog een niche markt is, waar nog veel ontwikkeling in plaats moet vinden. Desalniettemin is het nu al een mooi toestel, maar ik zal zelf nog enkele generaties wachten.

Pluspunten

  • Design
  • Groot scherm werkt prettig
  • Selfiecam valt bijna niet op

Minpunten

  • Prijs
  • Smal scherm te klein
  • Camera niet goed genoeg voor de prijs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
EricWNTestpanel 4 oktober 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

Deze telefoon biedt een leuke blik op wat er in de toekomst mogelijk gaat zijn met flexibele en grote schermen in een kleine form-factor. In het dagelijks gebruik heeft de Fold3 praktische nadelen waardoor hij niet aansluit bij mijn wensen. Voor een early-adopter kan dit echter een leuke gadget zijn.

Pluspunten

  • Innovatief/Hoog gadgetgehalte
  • Mooie schermen
  • Groot scherm binnenin is prettig

Minpunten

  • (Te) smal scherm op voorkant
  • Bediening met 1 hand lastig
  • Duur
  • Nadelen vouwbaarheid wegen (nog) niet op tegen voordelen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

0
groene henk 3 december 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

niet groot in je zak want smal Dunne plastic cover nodig anders te dik Supersnel Video's kijken is super Apps naast elkaar moet je leren selfie modus is leuk met het buitenscherm. Typen is niet zo sandig Geluid is luid/goed. volume knoppen reageren niet goed Hinch is super stevig.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Groot helder super videoscherm
  • Past goed in je zak want smal
  • Belt goed vanwege smal
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • Volume knoppen reageren slecht
  • Typen gaat niet supersnel
  • Wel dunne beschermhoes nodig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

rcs21080Newbie 27 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 512GB Groen

Na altijd een Nokia Communicator te hebben gehad, geeft smartphone maar een beperkte oplossing voor onderweg en telefoon veel gebruikt voor werk; klein toetsenbord dat 50% van het scherm wegneem is waardeloos en tablet is te groot. De Fold Z3 geeft de oplossing, groot toetsenbord (op scherm) maar werkt probleemloos

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Snel
  • Zeer bruikbaar

Minpunten

  • Accuduur < 1 dag
  • Software nog niet perfect

Eindoordeel

Score: 5
haha666413 14 maart 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart

Meerderheid van de apps werkt prima of perfect Accu is goed maar kon beter Draait nu als laptopvervanger in combinatie dex en next dock is geweldig en ik kan blijven aangekeken met de spen fold edition

Pluspunten

  • groot
  • snel
  • pen der bij

Minpunten

  • accuduur
  • prijs
  • apps

Eindoordeel

Score: 5
magnat505 31 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Groen

Het concept is echt de toekomst, maar een goede uitwerking is nog ver weg

Pluspunten

  • Telefoon en tablet in 1
  • Redelijk goede camera setup achterkant
  • 120hz op alle schermen

Minpunten

  • Lens camera barst zonder reden
  • Scherm binnenkant krast extreem snel
  • Rand van de hinge krast ook erg snel
  • Wat garantie zou moeten zijn is allemaal eigen rekening
  • Accuduur mag echt beter
  • Scherm voorkant te smal om comfortabel te typen
  • Voor dit bedrag geen oplader en oortjes erbij…
  • Selfie camera verkleurd en is daardoor storend zichtbaar bij fellere beelden

Eindoordeel

Score: 1
LHuybrechtsNewbie 11 september 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Groen

Af en toe sputtert of hangt de app vast als ik aan het typen ben. In excel, heb ik bepaalde tekstvakken. Welnu als ik een tekstvak selecteer , verkrijg ik enkel een numeriek keyboard, Mijn Belfius bank app ondersteunt de galaxy Z fold 3 nog niet.

Pluspunten

  • mooi scherm

Minpunten

  • toetsenbord tekstvak in excel werkt niet
  • sommige app's ondersteunen de fold nog niet
  • App's blijven tijdens het typen 5 seconden sputteren of hangen...
  • Camera te weinig MB pixels voor zo'n duur toestel.

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy Z Fold3 5G 256GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee