Prijs | |
Specificaties | AM4 socket • 12 core @ 3,7GHz-4,8GHz - Bekijk alle specificaties |
Productuitvoering |
Boxed
De AMD Ryzen 9 5900X is een high-end model binnen de Ryzen 5000-serie, waarmee AMD zijn blauwe concurrent op vrijwel elk vlak het nakijken geeft. De Core i9 10900K wordt ruim verslagen in games. Door de prijsverhoging zijn de nieuwe Ryzens (nog) niet zo'n prijs-prestatiemonster als de voorgaande generatie. Zéér goed presterende processors zijn het echter wel. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Was ten tijde van aanschaf 100 duurder dan de 5800X en de 5950X was weer 270 meer, dus beste value. Scoort na wat tuning met een middelmatige luchtkoeler (Mugen 5) 9047 in CineBench R20, 23263 in R23 en is ook nog eens niet te onderscheiden van de 5950X in games.
Volwassen / zeer stabiel / kwalitatief hoog / fucking snel / topproduct.
Eco mode in bios -8% prestatiets -30% stroomverbuik 150watt ipv 213watt voor het systeem under load https://www.computerbase.de/2020-11/amd-ryzen-5000-test/6/#diagramm-test-leistungsaufnahme-volllast-windows-10-cb-r20-mc-steckdose
Beest van een processor, waarmee AMD de prestatiekroon nu ook op het 'normale' desktop platform overneemt van Intel. Helaas is het mijn vierde ervaring met een defecte nieuwe Ryzen processor als systeembouwer sinds de 3000 serie.
Absoluut een aanrader, maar wel met een paar kanttekeningen.
Wat een monster chip. Clockt 4.95ghz ingame met PBO/CO instellingen en haalt op 185w +/- 23458 Cinebench 23.
Singletread 685 op cpu-z
Met de super snelle 5900x kan je de zwaarste games spellen,
maar kijk uit hij kan wel warm oplopen met een slechte cooler.
Deze CPU gebruikt in een workstation voor een vriend van me. Ontzettend snelle CPU die redelijk efficiënt is. Wel raad ik een goede koeler aan. Zelfs met een 360AIO van Corsair wordt deze CPU nog redelijk warm (75C+) onder full load. Door te undervolten worden de temps wel wat lager.
Geweldige processor zeker als je upgrade van een I7 4790. Gekocht toen deze rond de 650 zat. Toen een beetje aan de dure kant maar ik heb er tot nu toe geen spijt van. AMD wordt ook steeds beter met hun drivers.
Prima cpu wel wat aan de dure kant maar een grote verbetering ten opzichte van de vorige generatie.
Aantal systemen met deze cpu gebouwd, zeer snel, hele goede prestaties, vooral photoshop toepassingen, maar ook gaming, wel wat hoge idle temperatuur, rond de 50 graden met Dark Rock Pro 4, andere systemen bleven stuk koeler met waterkoeling (Arctic Freezer II 360mm) prijs is hoog, maar heb je ook wat
Zoals verwacht een zeer goede CPU. Een echte aanrader!
ging van 3600x naar 5900x en moet zeggen dat 12 cores waarschijnlijk niet allemaal benut worden, maar desondanks merk ik wel een aantal verschillen. Gebruik een Corsair H115i Pro koeler met Thermal grizzly kryonaut roze koelpasta.
Prijs was iets gezakt en toch maar gekocht in deze dure tijd. Voor mijn Linux workstation. Fijn om zoveel cores te hebben voor parallelle berekeningen.
Als ik de reviews goed interpreteer krijg je veel prestaties tegen goed stroomverbruik.. Vergeet dat niet mee te rekenen als je meer moet neertellen voor een processor.
Ik heb geen klachten. Ik zal deze review bijhouden om bijzonderheden te melden.
Afscheid genomen van mijn 7700K en deze snelheidsduivel aangeschaft. Alles is nu toch echt wel een stuk rapper geworden:)
zeer krachtige processor
met een goede under volt en de juiste bios settings en geheugen
heb ik het voor elkaar gekregen om somigen cores op 5 ghz te krijgen soms 5.1
daar bij is de infinity cash ook heel belangrijk de mijne draait op 1866.8 mhz
Komend van een prima werkende 7700k is dit toch echt een wereld van verschil. Wordt een stuk minder heet en zowel mijn workload als game prestaties zijn enorm de lucht in geschoten. Is nog een stuk zuiniger ook.
Zeer rappe CPU met 12 cores en 24 threads heb je niet snel een tekort aan rekenkracht.
Dit is mijn eerste desktop CPU sinds 2010 maar ook de laptops die ik in de tussentijd had komen niet eens in de buurt. Ook sneller dan vele Intel Xeon's (socket 2011-3)
Geweldig product. Retesnel, en blijft vrij koel voor de core count, en clock speeds. Goede value ondanks dat de MSRP 50$ hoger is dan vorige gen. Zeker een aanrader, zeker voor productivity workloads etc.
Erg snelle CPU met een hoge efficiëntie en een goede prijs (iets slechter dan vorige generatie).
Zeer goede upgrade voor bestaande Ryzen PCs maar ivm de komst van DDR5 (en dus waarschijnlijk een nieuw platform) kan het zo zijn dat deze PC niet goed upgradebaar is(dit is natuurlijk speculatie).