Gebruikers

Score: 4
17 reviews

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Review door de redactie

How-to - Raspberry Pi als brein van je smarthome - Deel 1: flexibele domoticahardware

De Raspberry Pi is een populair hardwareplatform voor zelfbouwdomotica. Bereid je het grondig voor, dan kun je er het brein van je slimme huis van maken.

171 6 sep '21 Plus

Achtergrond - De tofste Pi-projecten uit de community

Even geleden hebben we een oproep gedaan voor de tofste projecten op basis van een Raspberry Pi of andere singleboardcomputer. Uit alle inzendingen hebben we een selectie gemaakt.

94 17 sep '19

How-to - Raspberry Pi als brein van je smarthome - Deel 2: geïntegreerde domoticasoftware

In dit tweede deel van de serie over het gebruik van de Raspberry Pi voor smarthomes bekijken we enkele populaire geïntegreerde systemen en hun bijbehorende ecosystemen: Home Assistant, Domoticz en openHAB.

122 11 okt '21 Plus

Review - Raspberry Pi 400 - Terug naar keyboard-pc's

De Pi 400 brengt ons terug naar de tijd van pc's die in een groot toetsenbord zijn ingebouwd, maar dan wel in een modern en uiterst tweakervriendelijk, jasje.

135 17 dec '20

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
9
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
3
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
skatebiker 23 juli 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (8GB ram) Starter Kit met oa officiële rood/witte case en adapter

Leuk apparaat om mee te spelen en zie er toepassingen voor.

Pluspunten

  • Best wel snel voor veel toepassingen
  • Zeer veelzijdig
  • Micro SD zo te wisselen voor ander OS

Minpunten

  • Officële 64 bits Raspberry OS nog in beta
  • Toetsenbord en scherm nodig bij eerste gebruik

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 5

+1
Baet 21 februari 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Grote vooruitgang vergeleken met de de Pi3.

Pluspunten

  • Snel
  • Gigabit ethernet
  • USB3.0
  • Office desktop replacement komt in de buurt.
  • Speelt moeiteloos (mijn) 4k content af
  • Easy overklokbaar naar 2.0ghz

Minpunten

  • Micro HDMI is voor mij niet echt nodig
  • 4K youtube gaat (nog) niet goed

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Layout Score: 4

Racer89 15 september 2022 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (2GB ram)

Na alle modellen te hebben gehad, kon deze niet ontbreken. Hoofdzakelijke dit type gekocht i.v.m. booten vanaf een SSD. Ik draai al een paar jaar Domoticz en de SD-kaarten vinden dit niet zo fijn. Met deze RPI werkt het ideaal i.c.m. een SSD. Warmte ontwikkeling is wel een issue.

Pluspunten

  • Booten vanaf SSD
  • Snel
  • Uitgebreid

Minpunten

  • Warmte productie ( heatsink aanbevolen)
  • Mini-hdmi

Eindoordeel

Score: 5
Shadow_Fokx 11 november 2021 Product gekregen

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Leuke server voor kleine orojecten

Pluspunten

  • Klein
  • Weinig stroom
  • Makkelijk os wisselen

Minpunten

  • Niks

Eindoordeel

Score: 5
Dylaaan 9 augustus 2021 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram) Starter Kit met oa officiële rood/witte case en adapter

Altijd gebruikt als DNS server, Pi-hole er op en weg advertenties. Ook was het een makkelijke opslagplaats om tekstbestanden naartoe te schrijven vanuit een Linux VM. In de case kan hij vrij warm kan worden, al heb ik er nog geen last van gehad dat hij te warm werd.

Pluspunten

  • Complete set
  • Eindeloze mogelijkheden

Minpunten

  • Warm in case

Eindoordeel

Score: 5
Koen20 27 mei 2021 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

De Pi werkt snel en is goedkoop. In vergelijking met de vorige versies werkt de hdmi wel een stuk minder goed.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • Ethernet

Minpunten

  • Micro hdmi

Eindoordeel

Score: 5
Soji 18 mei 2021 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Vele mogelijkheden, zelf in gebruik voor onder andere Pi-hole en er komen nog wat meer projectjes. Voorzien van 2x HDMI maar helaas wel Micro-variant welk minder fijn en gevoeliger zijn. Koeling is wel aan te raden, passief is wel te doen maar actief wel beter voor warmere dagen.

Pluspunten

  • Lekker snel
  • Energie verbruik
  • Gigabit Ethernet en Wifi
  • Geschikt voor vele toepassingen/projectjes
  • Redelijk compact

Minpunten

  • Koeling aan te raden
  • Fragiele Micro HDMI

Eindoordeel

Score: 4
mrgummage 15 februari 2021 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (8GB ram)

Purchased as an ultra-low power, Docker-based Home Server solution. Currently running 14 containers ranging from Home Assistant automation to ArchiSteamFarm and rarely ever going above 50% usage. Only real issue is that the SD card really isn't adequate for anything except really basic computing.

Pluspunten

  • Very powerful for form factor.
  • Low power consumption.

Minpunten

  • Needs an extra USB-SATA adapter to truly shine.

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 248568Newbie 21 oktober 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Gezien de grote community en de aantrekkelijke prijs een leuk ding om mee te spelen. De vele toepassing maken het een omvangrijk ding. Je kunt snel van OS wisselen door het micro SD-kaartje te verwisselen. Kleine formfactor en laag energieverbruik maar helaas geen SATA-controller aanwezig dus geen NAS potentie.

Pluspunten

  • Veel toepassingen
  • Grote community
  • Prijs

Minpunten

  • Kan erg warm worden
  • Geen SATA-controller

Eindoordeel

Score: 4
Recursie 27 september 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram) Starter Kit met oa officiële rood/witte case en adapter

Zeer eenvoudig op te zetten (ook zonder beeldscherm, toetsenbord en muis) en draaid PiHole als een zonnetje met meer dan 7mln geblokte domeinen.

Pluspunten

  • Installatie
  • Prijs/kwaliteit
  • Snelheid
  • Geheugen

Minpunten

  • Tot nu toe geen

Eindoordeel

Score: 4
Spanjard 20 augustus 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

van alle raspberry pi's is dit de meest slecht uitgevoerde versie. wel is dit de snelste... ik heb moeite om deze nog een keer te kopen... maar ben niet ongelukkig over dit model maar voor lichte taken zou ik liever de 3b+ kopen ondanks dat die ook koeling nodig heeft.

Pluspunten

  • snel model
  • veel aansluitingen
  • Wifi 5ghz bluetooth
  • audio jack
  • usb c stroom voorziening

Minpunten

  • micro hdmi gevoelig en snel stuk
  • micro hdmi geeft geen signaal (force hdmi boost nodig)
  • micro hdmi alleen op poort 1 beeld bij boot.
  • werkt niet zonder dure koeler
  • blijft spontaan hangen soms

Eindoordeel

Score: 2
ewaldvangemert 4 juni 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (8GB ram)

Apparaat gekocht met standaard behuizing en ben er blij mee. Vooral met een USB-3 SSD disk aangesloten, in combinatie met zijn 4Gb werkgeheugen is dit een super snel apparaat dat je voor heel veel taken in kan zetten. Tip: Gebruik een MicroHDMI kabel en geen MicroHDMI-HDMI convertor.

Pluspunten

  • Bloedsnel
  • USB-3 poorten
  • Veel software te krijgen

Minpunten

  • Houd rekening met beetje fragiele connectors

Eindoordeel

Score: 5
XiaoShiZiNewbie 1 juni 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (8GB ram)

64Bit telg eindelijk verkrijgbaar. Vorig jaar sprak handleiding over RPi4 8GB versie. Nergens enige link of meer informatie over 8GB versie te vinden. Nu, eind mei 2020 eindelijk het verlossende nieuws: vanaf nu op de wereld losgelaten. Besteld via officiële site van Raspberry Pi met link naar de RaspberryStore. Testen64BitVersieKanEindelijkBeginnenOpRPi4_8GB

Pluspunten

  • Zelfde afmetingen
  • 64 bit versie
  • USB C stroom voorziening beter gemaakt op moederbord

Minpunten

  • Voorlopig beperkt beschikbaar

Eindoordeel

Score: 5
AvWijk 24 februari 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Ik heb er 3 besteld via SOS-solutions voor een Digital Signage project maar ik ben er niet over te spreken. De zeer fragiele micro-USB en micro-HDMI plugs zijn dramatisch. De Pi3b is een stuk robuuster en ik kan de 4B dus ook niet aanraden voor eenvoudige digital signage.

Pluspunten

  • Verbeterde specs

Minpunten

  • Fragiele connectors
  • Meerprijs niet waard tenop zichte van 3B voor simpele taken
  • Knutselbehuizing van SOS solutions: niet bestellen, maar bestel de standaardbehuizing!

Eindoordeel

Score: 2
Hanno GNewbie 15 januari 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Door de slechte microHDMI aansluiting is dit een zeer kwetsbare versie van de Pi. Tot 2x toe een foute versie ontvangen.

Pluspunten

  • Maat
  • Energieverbruik
  • Snelheid
  • Geheugen

Minpunten

  • microHDMI

Eindoordeel

Score: 2
davefox 25 oktober 2019 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (2GB ram)

Prima apparaatje, maar de software ondersteuning is nog karig.

Pluspunten

  • Gigabit ethernet (volledig)
  • Usb 3.0

Minpunten

  • Software ondersteuning
  • Microhdmi
  • Zonder heatsink wordt de soc ontzettend heet

Eindoordeel

Score: 3
jurrewolff 4 juli 2019 Product gekocht

Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)

Een waardige opvolger. In een dichte case echter snel heet dus extra koeling is nodig. Features als gigabit-ethernet, USB-3.0, veel RAM en 4k support maken dit voor mij goed, omdat de Pi nu voor vele taken tegelijk kan worden ingezet. Vertrouwde software werkt soms nog niet, maar updates zullen volgen.

Pluspunten

  • Form-factor
  • USB-3.0
  • Gigabit-ethernet
  • Optioneel veel RAM
  • Connectiviteit

Minpunten

  • Heet! --> Extra koeling aan te raden.
  • Vertrouwde software werkt (soms) niet
  • Meer RAM = minder bang for the buck

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Raspberry Pi 4 Model B (4GB ram)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee