Tweakers

Tweakers zegt: 8

Gebruikers

Score: 4
55 reviews

Samsung Galaxy A50 Zwart

Prijs
€ 269,95
Specificaties 6,4" • 2340x1080 • 128GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur 30 augustus 2019

Veel telefoon voor 250 euro - Mi A3, Galaxy A50, P30 Lite en Moto One Vision

De Samsung Galaxy A50 is een prima allrounder in deze prijsklasse. Hij heeft een uitstekend scherm dat altijd goed afleesbaar is. De grote accu levert een prima accuduur op en de camera's doen het ruim voldoende. Er zijn wel wat nadelen. Zo laten de knoppen zich niet fijn indrukken en voelt de hele bouw niet al te stevig aan. Grootste pijnpunt is de optische vingerafdrukscanner achter het scherm. Die werkt matig en daar heb je elke keer last van als je de telefoon wilt ontgrendelen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
20
Score: 4
23
Score: 3
6
Score: 2
1
Score: 1
5
Toon reviews van:
+2
henkbob 7 april 2019 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Voor dit geld heb je een volwaardige telefoon. Ik voel nauwelijks verschil tussen mijn oude S8 en deze midranger. Het is een stevige telefoon met alle hippe features die je van een telefoon verwacht, maar dan voor een zachte prijs.

Pluspunten

  • Scherp en helder display
  • In-screen vingerafdrukscanner
  • Camera's
  • Prijs

Minpunten

  • In-screen vingerafdrukscanner
  • Geen LED-notificatie
  • Geen IP-certificering

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
IplugNplay 7 juli 2019 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Komt over als goedkope high end telefoon, prima werkgeheugen, opslag, scherm en camera. Maar op een aantal punten valt deze telefoon vies tegen. Vingerafdruk Batterijduur software

Pluspunten

  • Prijs
  • scherm

Minpunten

  • Niet waterbestendig
  • features een last voor de accu
  • vingerafdrukscanner slecht

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 2
Scherm Score: 5

+1
_Smagge 7 november 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Blauw

Goede accuduur en mooi scherm. Knoppen werken niet fijn, en vingerscanner werkt amper. Staat helemaal vol met samsung bloatware (o.a. Bixby meuk) die je vaak niet kan verwijderen.

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • mooi scherm
  • goede prijs

Minpunten

  • Knoppen werken niet fijn
  • vingerscanner werkt amper
  • vol met samsung Bixby bloatware
  • Gebrekkig software - na een jaar softbricked
  • Repairability is laag. Batterij vervangen is lastig.

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

+1
ChaoSTraXx 23 maart 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Aardige prijs

Pluspunten

  • Mooi scherm en goed van formaat
  • Goede batterij duur bij de juiste instellingen
  • Goede camera
  • Goede prijs/kwaliteits verhouding

Minpunten

  • Vingerscanner wat trager dan gewend maar het went.
  • Veel vooraf geïnstaleerde apps waarvan sommige niet verwijderd kunnen worden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
Stiegl 9 oktober 2019 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Qua specs waarschijnlijk de beste koop voor dit geld, maar.... Wat maakt Samsung een teringzooi van Android zeg. De meest bloated telefoon die ik ooit heb gehad. In feite is het spyware.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Werkt soepel
  • Camera

Minpunten

  • Bloatware!!
  • Te groot om prettig met één hand te bedienen
  • Matige bouwkwaliteit
  • Matige speakers, zowel telefoon als media
  • Niet verwijderbare LinkedIn en Facebook app
  • Vingerafdruk scanner niet heel betrouwbaar
  • Scherm is krasgevoelig
  • 4G verbinding valt regelmatig weg

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 1
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
Svinken 12 april 2019 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Geweldige telefoon voor het geld. Heb zelf een review exemplaar overgenomen voor E200 via V&A, maar ook voor de normale prijs in pricewatch van E280, is dit denk ik een hele goede koop.

Pluspunten

  • Scherm
  • Accuduur
  • Snel genoeg
  • Face unlock snel en betrouwbaar

Minpunten

  • Niet waterdicht
  • Niet supersnel
  • Fingerprint scanner wisselvallig
  • Bijgeleverde oordopjes kunnen direct in de kliko

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
RICH1Newbie 9 juli 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Gezien de eerdere reacties over de A51 - b.v. over bluetooth en niet geweldig verbeterde camera - ben ik blij dat ik nu toch voor de 1 jr eerdere A50 heb gekozen.

Pluspunten

  • (s)Amoled-scherm is fantastisch.
  • Na recente software-update is camera-stabiliteit gelukkig verbeterd.
  • Nu voor een goede prijs. ( Omdat de telefoon toch al weer van 2019 is. )
  • Gebruik gewoon pincode-inlog. Is sneller dan met vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Minpunten

  • Met bijgeleverd hoesje voelt de telefoon wat lomp en zwaar aan.
  • Camera is nogal gevoelig voor bewegingen.
  • Vingerafdruk gewoon vermijden. Instellen op pincode-verificatie.

Eindoordeel

Score: 5

0
MichelvA 17 mei 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Wit

Na lezen Tweakers gewoon de beste keuze voor mij. Inmiddels heb ik de telefoon meet dan 6 maanden.

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Veel opslag
  • Goede fotokwaliteit

Minpunten

  • Niet de duurste

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

Stephen.Newbie 20 september 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Vingeradrukscanner valt tegen had meer verwacht van camera maar voor de rest een nette telefoon met ruim voldoende opslag

Pluspunten

  • Opslag
  • Werkt

Minpunten

  • Vingeradrukscanner
  • Camera

Eindoordeel

Score: 3
SoortVanGrim 16 maart 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Prima telefoon voor de prijs. De opslag van 128GB is meer dan voldoende. Camera achter minder goed. En helaas bloatware, maar wel fijne UI.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Scherm helder
  • Vingerafdrukscanner
  • 3 jaar geen problemen
  • Meer dan genoeg opslag
  • usb type-c

Minpunten

  • Camera bagger
  • te weinig geheugen
  • Bloatware en bixby
  • usb type-c poort fragiel

Eindoordeel

Score: 4
Jellewie 9 februari 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

wat een klote OS heeft samsung toch

Pluspunten

  • nacht camera wel helder (ookal color range verminderd)
  • USB C (full QC en low PD)

Minpunten

  • vingerafdruk scanner langzaam (1S + 50% accuraat)
  • camera auto focus is kut, en hij negeert handmatige control
  • luminescence (helderheid) sensor reageerd op het scherm
  • luminescence (helderheid) sensor soms bugged op 'max value'
  • OS is echt bagger slecht vergeleken met stock

Eindoordeel

Score: 1
Hallo!Newbie 2 januari 2021 Product gekregen

Samsung Galaxy A50 Zwart

Wat een ongelofelijk slechte telefoon, bijna niet uit te zetten, dat schiet in een stress waarna niks meer reageert Bixby? kom niet uit dat scherm weggooien dat ding en koop een iPhone

Pluspunten

  • mooie kleur (zwart)

Minpunten

  • onhandig
  • onbegrijpelijke os

Eindoordeel

Score: 1
WillSmeedNewbie 19 oktober 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Blauw

Prima telefoon voor deze prijs. De telefoon heeft helder beeld en is nooit traag. De batterij gaat voor mijn gevoel lang mee. Helaas komt de telefoon met veel bloatware. De telefoon komt met allerlei Samsung apps en de Facebook app. Deze apps kunnen niet verwijderd worden zonder root access.

Pluspunten

  • Prijs
  • Helder en scherp beeld
  • Ruime opslag
  • Batterijduur

Minpunten

  • Veel bloatware

Eindoordeel

Score: 4
raver58 19 september 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Voor deze prijs een prima allround toestel. Hiervoor had ik de S6, die was wel sneller, verwacht dus geen topprestaties, maar gewoon een goed functionerend toestel waar de gemiddelde gebruiker genoeg aan heeft. De vingerafdrukscanner werkt niet, maar die gebruik niet:-). Batterij gaat makkelijk een dag mee. 1jaar in bezit.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Mooi groot scherm
  • Snel genoeg
  • Prima fotokwaliteit
  • Dual Sim
  • Robuust gebouwd
  • Prijs

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4
Samuel 21 augustus 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Goede telefoon voor 280 euro. Okay specs, ziet er oké uit. Camera is degelijk, alleen reageert deze relatief langzaam. En deze telefoon heeft veel last van thermal throttling.

Pluspunten

  • Mooi scherm (mag je verwachten van Samsung)
  • Voelt stevig aan voor een aluminium body
  • Goede camera
  • USB- C
  • Headphone jack (!)
  • Android 10.0
  • Maandelijkse beveiligingsupdates

Minpunten

  • Heeft veel last van thermal throttling
  • Accuduur op dagen warmer dan 25 graden
  • Exynos en niet de Snapdragon processor hier in Europa
  • Vingerafdrukscanner is gewoon echt slecht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5
JustRosa14 18 augustus 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Top telefoon. Snel, veel werkgeheugen en veel opslag wat ook nog uit te breiden is. Camera is voor deze prijsklasse super. Ga je de camera vergelijken met de top of the line modellen zul je wel verschil merken, maar foto's zijn nosgeeds prachtig.

Pluspunten

  • Snel
  • Bouwkwaliteit
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Camera niet uitmuntend

Eindoordeel

Score: 4
LeviGameNewbie 30 juni 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

erg goede telefoon zeker voor de prijs. als je een price to performance telefoon zoekt is dit hem!

Pluspunten

  • veel opslag
  • prima camera
  • redelijk groot scherm

Minpunten

  • misschien iets meer geheugen, maar ik moet iets opgeven

Eindoordeel

Score: 4
MierloNewbie 4 juni 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Binnen een half jaar al 4 x opgestuurd van wege steeds dezelfde problemen. We willen een nieuw toestel. Hier wordt níet op ingegaan, wordt steeds telefonisch afgescheept. Waar blijf de service? Toestel is nog geen 6 maanden oud

Pluspunten

  • 0
  • 0
  • 0

Minpunten

  • 10
  • 10
  • 10

Eindoordeel

Score: 1
SuX DeLuXe 21 mei 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Wit

Zeer tevreden met deze midrange smartphone, aangezien mijn Galaxy S4 mini toch iets te klein begon te worden en het geheugen het niet meer trok. Mooi design, mooi scherm. Zeer aantrekkelijke telefoon voor een zachte prijs.

Pluspunten

  • Design
  • Groot scherm
  • Kan wel tegen stootje en een beetje vocht
  • Mooi beeld
  • Goed overzicht
  • Android
  • Niet te groot, niet te klein, past goed in broekzak

Minpunten

  • Kwaliteit achterkant niet geweldig (althans voelt zo aan)
  • Geluid

Eindoordeel

Score: 5
gangetNewbie 16 mei 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Goede telefoon met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Vinger afdruk scanner is flink verbeterd met de update naar android 10. Android 10 is sowieso erg prettig in gebruik. Uitstekende keus als je er niet te veel om geeft en dus niet te veel geld uit wil geven.

Pluspunten

  • android 10
  • Fast charging
  • Mooi helder scherm
  • Prijs/kwaliteit
  • Snel
  • Elke maand software update

Minpunten

  • Matige speakers
  • Geen notfication led
  • Bloatware

Eindoordeel

Score: 5
Antonio di 15 april 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Voor mij geen Samsung_meer. Tweakers-review is "voelt-de-hele-bouw-niet-al-te-stevig-aan", toch cijfer-8. De telefoon is dun-lang-zwak-plastic. Geen "gevoel" maar praktijk: ZEER SLECHTE BOUW. Buigt zeer snel m.a.g. SCHERMBREUK en uitval. Zoonlief heeft dunne-metalen-huis "Moto- Z2- play" 2 jaar en geen enkel probleem. Het is een verdienmodel om de telefoon zo zwak te maken.

Pluspunten

  • Erg mooi OLED scherm
  • Vlot werkend
  • Veel opslag

Minpunten

  • zwakke bouw
  • buigzaam
  • breekbaar
  • slechte constructie

Eindoordeel

Score: 1
DienBeppuh 3 maart 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Gewoon een top telefoon, lage aankoopprijs Kan hier de hele dag mee doorkomen en 's avonds op bed zit hij nog op 30-40%, ook een mooi scherp beeld en ook de foto's zijn prima

Pluspunten

  • Prijs
  • Mooi beeld
  • Goede camera
  • Snel
  • Top batterij

Minpunten

  • Knopjes voelen wat "clunky"

Eindoordeel

Score: 5
theking01Newbie 24 februari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Wit

prima toestel de camera valt mijn heel erg tegen heel korrelig vooral het film zie dat duidelijk geen dicht bij foto gemaakt kunnen worden voor die prijs had ik een beteren camera verwacht

Pluspunten

  • accu
  • beeldscherm
  • iets te groot

Minpunten

  • camera
  • filmen
  • app die er standaard op zitten die je niet kun verwijderen

Eindoordeel

Score: 4
Munin 10 februari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Wifi en externe mobiel internetverbinding niet zo goed als met mijn oude Iphone 6s, idem voor mobiele internet verbinding. Daar waar ik met men iphone 6s nooit problemen had als ik 1-2 wifibars had heb ik dat nu wel, mobiel internet idem.

Pluspunten

  • Mooi OLED scherm
  • Prijs
  • Batterijduur gemiddeld

Minpunten

  • Verbinding met extern internet & Wifi minder sterk
  • Bloatware
  • Heel frequente software updates
  • Geen levenslange softwareupdates
  • Aan uit knop op de zijkant naast volumeknop niet gebruiksvriendelijk

Eindoordeel

Score: 3
Kai van LierNewbie 6 januari 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy A50 Zwart

Toestel is exact zoals verwacht. Een super telefoon voor een goede prijs. Echt een aanrader!

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Prijs & Kwaliteit
  • Beeldscherm
  • Software

Minpunten

  • Vingerscan

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy A50 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee