Met Assassin's Creed Odyssey gaat Ubisoft verder waar de uitgever met Origins was gebleven. Dat betekent niet alleen dat hetzelfde verhaal in het heden wordt opgepakt, maar ook dat de insteek van de game opnieuw meer naar role-playing neigt dan naar 'ouderwetse' actie. Met Alexios en Kassandra - de speler mag zelf kiezen - kent de game sterke hoofdpersonages die een leuk en veelzijdig verhaal doormaken. Het vechtsysteem is verder uitgebreid en wordt leuker gemaakt door de vele wapens en items die zijn te vinden, en de extra vaardigheden die kunnen worden vrij gespeeld. Het oude Griekenland is daarnaast een prachtige, idyllische setting die goed is voor tientallen uren verkenningsplezier. De voice-acting, een verzameling grafische bugs en enkele functionele bugs vormen verbeterpunten, maar verder is Odyssey in alle opzichten een geslaagde doorontwikkeling van Origins. Lees verder »
Een goede verbetering ten opzichte van Assassin's Creed Origins in vrijwel alles.
Het verhaal is sterker, de dialoogopties en keuzes geven je meer vrijheid.
Ubisoft zet 3 stappen vooruit, en 1 stap achteruit.
De game komt in de buurt van The Witcher 3. Maar bereikt het nog net niet.
8.5/10
Pluspunten
Graphics zijn ongelofelijk mooi
Verhaal is sterk, maar niet perfect.
Gameplay is goed. Zowel stealth als combat werken goed. Pijl&Boog gameplay werkt wat minder, zeker met controller
Wereld is mooi en gedetaileert. Het oude griekeland is een fantastische locatie
Dialoog opties zijn prima, maar ook weer niet superdiepgaand.
Lengte van ongeveer 80 uur om alles uit te bezoeken en spelen
Gewone sidemissions hebben interessantere verhalen dan vorige games.
Toegankelijk voor nieuwkomers en veteranen.
Minpunten
Performance: 60fps halen in lastig. De game is vooral zwaar op de processor.
Micro-transacties & dag 1 DLC bederven de de vreugde een beetje. Zeker de aanwezigheid van permanente XP en Gold boosters
Leveling systeem & grind duwen mensen naar de micro-transacties Skip deze alsjeblieft met een cheatengine.
Speel niet de sidemissions met een timer. Deze zijn erg saai en worden om de 24 uur gereset.
NPC AI kwaliteit is oke maar niet geweldig.
Niet zo gepolished als AC Origins. Kleine quality of life, dingen uit Origins ontbreken hier.
Opnieuw weer opgepakt ipv 15 years assasins creed feest. Echt fantastisch mooie game. Het elke keer upgraden naar nieuw level is soms wat irritant, ook omdat je wapens weer moet verkopen. Zijn heel veel handelingen die ik liever niet gezien had.
Misschien wel de beste Assasin's Creed tot nu toe? Erg uitbreid waardoor het garant staat voor enorm veel speeluren. Dat betekent ook veel herhaling omdat kleine missies erg standaard zijn.
Pluspunten
Zeer uitgebreid, garantie voor honderden speeluren.
Prachtige omgeving, realistische en gedetailleerde weergave van het oude Griekenland, voor zover dat mogelijk is.
Ik heb mij uitstekend vermaakt met dit spel, het spel is ontzettend groot en er is ERG veel te doen. Dat is gelijk ook het grootste nadeel van het spel, omdat het zo groot is voelen de verhaallijnen als los zand (verhaal zelf is ook matig).
Oordeel : 7,5
Pluspunten
Erg grote map
Veel te doen
Sea battles
Grafisch zeer mooi
Veel Skills en Armour
Minpunten
Verhaal is matig en voelt als los zand
Personage voelt meer als Thor, dan als een Assassin
Zeer zwaar op de Hardware I7 7700K, GTX 1080 100% @1440P
Inmiddels 70+ uur verder in deze game en vind 'm fantastisch! De o zo heerlijke sfeer van de AC franchise is weer volop aanwezig. Je speelt een interessant verhaal waarin keuzes daadwerkelijk invloed hebben op het verloop van de game. Gameplay zelf is fijn. Vergt wel wat van je spelletjeskast.
Jarenlang heb ik de Assassin's Creed games links laten liggen maar dit spel heeft me weer helemaal enthousiast gemaakt, met name dankzij de leuke RPG-elementen. Ik ben verslaafd!
Pluspunten
Gigantische map met veel, veel missies voor dagen speelplezier
Leuke protagonist
Vermakelijke combat, met name de spartan kick is een groot succes