Tweakers
Tweakers
Ergens is het zeer toepasselijk dat The Last of Us: Part II uitkomt kort nadat Sony zijn line-up voor de PlayStation 5 heeft aangekondigd. De adventure-survivalgame van Naughty Dog is een van de laatste grote games voor de PlayStation 4 en Naughty Dog drijft de inmiddels zeven jaar oude console tot het uiterste. Dat is her en der te merken aan concessies die zijn gedaan aan de graphics en aan de prestaties, die zeker als je in 4k en met hdr speelt, af en toe best even onder druk staan. Naast die puntjes zijn er wat kleine opmerkingen te plaatsen bij de gameplay, maar we voorspellen nu alvast dat niemand het daar na het spelen van deze game nog over zal hebben. The Last of Us: Part II is namelijk een pracht van een game. Op het gebied van animaties maakt de game indruk en datzelfde geldt voor het torenhoge niveau van de tussenscènes. Daarin vallen de gezichtsanimaties en de uitstekende acteerprestaties in positieve zin op. Daarnaast komt deze game op het gebied van de gameplay beter en veelzijdiger voor de dag dan het eerste deel. Spelers kunnen nu aanvallen ontwijken, springen en klimmen, wat het geheel stukken dynamischer maakt en veel nieuwe opties geeft, ook in het verkennen van de omgeving. Tot slot biedt de game een verhaal dat op originele wijze wordt verteld en je ook nog eens zo'n 23 tot 25 uur bezighoudt. The Last of Us: Part II is een must-have voor elke PlayStation 4-gamer. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Een paar weken geleden heb ik The Last Of Us part 2 uitgespeeld op de Playstation 5, dit was mijn eerste ervaring met dit spel en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ontzettend verrast ben.
In vele opzichten (grafisch, details, besturing) een zeer goede opvolger van deel 1.
Het verhaal sprak mij alleen een stuk minder aan, doordat de sympathie die ik had moeten krijgen voor een van de karakters bij mij niet werkte.
Desalniettemin een meesterwerk op alle andere fronten.
IJzersterk emotioneel verhaal gecombineerd met tot in de puntjes uitgewerkte details. Hele soepele gameplay en veel bewegingsvrijheid. Je kunt zien dat de tijd is genomen om het spel te perfectioneren.
Een prima spel dat qua gameplay soepel wegspeelt. Het verhaal is over het algemeen goed, maar had wat mij betreft beter uitgewerkt kunnen worden, met name in het begin en middenstuk. De intrinsieke motivatie van de personages komt hierdoor niet altijd even sterk naar voren, wat soms afbreuk doet aan de emotionele impact van het verhaal. In vergelijking met deel één mist dit vervolg wat diepgang en subtiliteit in de karakterontwikkeling, wat het minder krachtig maakt. Desondanks blijft het spel zeker de moeite waard om te spelen, met boeiende momenten en spannende gameplay-elementen die je vast blijven houden tot het einde. Hoewel het niet het niveau van het eerste deel haalt, is het nog steeds een sterke ervaring voor fans van de serie.
Voor mij is The last of Us: Part 2 een waardig vervolg, alles wat ik graag verbeterd wilde zien, is ook verbeterd. Hij speelt goed weg en houd de spanning er tot het einde erg goed in. Lee ook mijn hele review.
Zeker een aanrader om dit spel te spelen. Voor mij waarschijnlijk al de GOTY (Als Cyberpunk 2077 dit jaar nog uitkomt is dat ook nog wel een kandidaat)
Gespeeld op de PS5 Pro. Dit is een absurd mooi spel. Zo'n goed verhaal vol met emoties. Verveeld geen moment. Ik denk dat dit het mooiste en beste spel is wat ik ooit gespeeld heb. En ik game al sinds de NES.
Als je van dit genre houdt dan is er gewoon niets beters, punt.
Het is een heel goed spel als je van actie en van een story game houd.
Een van de meest unieke, emotionele games die ik ooit heb gespeeld. Waar TLOU1 me niet veel deed, was dit een schot in de roos. Ik hou niet van shooters met een controller, maar dit spel maakt het een fijne ervaring. Een "one of a kind" meestwerk van deze generatie.
Deel 2 van TLOU. Dit pakt het verhaal van 1 op en speel je nu als Ellie en Abby. De game is goed. Maar jammer genoeg komen politieke statements te veel naar voren in deze game. Als je daar om heen kan kijken is dit echt een aanrader
Een game die je emotioneel op de proef stelt. Een verhaal wat je uitdaagt om uit je comfort zone te stappen met graphics en gameplay die je een hoop creatieve vrijheid geven. Een game waar mensen graag, onterecht, op haten
Twee jaar geleden de remaster van deel 1 gespeeld, dus verwachtingen waren hoog. Ik heb dit spel uitgespeeld in ca. 60 uur. Ik snap de kritiek van sommigen betreft bepaalde delen van het verhaal, want daar heb ik me ook aan geergerd. Desalniettemin een aanrader om te spelen.
Erg goede game, uren speelplezier. Sterk verhaal met survival (zoeken naar voorraden en maken van ammo)! . Het acteerwerk is net echt en zombies blijven leuk. Persoonlijk vind ik het emotionele dillema ook erg sterk. Ik mis alleen een plotbepalende keuzes en het einde kon iets beter naar mijn menig.
Het lijkt alsof dit spel gepromoot wordt door de MSM doordat het LGBT promoot. Buiten dit heeft het een slecht verhaal opeens onnodige actie en het gaf mij totaal geen drang om door te spelen.
Helaas is deze studio niet meer wat het ooit was, slechte verhaallijn, met stomme keuzes. Domme nieuwe characters, waarvan de meeste niks toevoegen en geen achtergrond informatie hebben en saai level design, niet lelijk, gewoon saai en je moet de hele tijd puzzelen waar je heen moet.
Geweldig spel met een meeslepend verhaal. T.o.v. deel 1 kan je nu pronen, dodgen en klimmen. De gameplay is hierdoor veel interessanter. De animaties en cutscenes zijn indrukwekkend en industry-leading. Seattle is prachtig nagemaakt en de algehele sfeer past perfect bij het verhaal.
Ik vind het verhaal geweldig, meeslepend en indrukwekkend.
Qua gameplay is er niet veel veranderd behalve de dodge move, liggen en de mogelijkheid overal te springen/klimmen.
Zeer fijne toevoegingen!
Graphics & animaties zijn het beste wat ik heb gezien tot nu toe! (op PC of PS4 pro).
Speelduur is top!
Deel1 vond ik sterk qua verhaal, vervelend qua gameplay. Deze game vond ik brilliant in zijn geheel. Ik vind dit een van de beste drie verhaallijnen ooit in een game. De game is wel te lang, want er is weinig variatie in de trage gameplay.
Niet echt leuk maar de eerste Last of Us was ook niet zo'n feel good spel. Het is wel een interessant verhaal dat je tot nadenken zet.
Voor mij het beste spel van de laatste jaren. Op z'n minst een "controversiële" opvolger van het eerste spel te noemen. Echter mij wist dit spel 100% te bekoren, het is zoals de Tweakers.net review terecht opmerkt een emotionele rollercoaster wanneer je jezelf volledig laat opgaan in het verhaal.
Beste game van deze generatie PUNT
Beste game die ik ooit gespeeld heb. Meeslepend verhaal verteld vanaf twee perspectieven zorgt voor een unieke diepte. Empathie voor characters is soms lastig terug te krijgen. Graphics en omgevingen zijn subliem, je blijft nieuwsgierig om meer te ontdekken. Vijanden zijn vermenselijkt en werken meer samen om jou te vermoorden.
Prachtige game gebouwd rond een bar slecht verhaal.
Één van de beste games die ik ooit gespeeld heb. Een technisch hoogstandje met zeer hoge kwaliteit geluid, graphics, physics en soundtrack. De keuzes die gemaakt zijn voor het verhaal zijn gewaagd waardoor niet iedereen het kan waarderen, maar dat maakt het in ieder geval geen kopie van deel 1.
Waardige opvolger van het eerste deel. Het is een stuk donkerder en serieuzer maar de pay off is fantastisch. Audiovisueel opnieuw een benchmark van Naughty Dog, de motion capture is indrukwekkend.
De game is uitstekend qua graphics en het geluid is ook bijzonder goed. De gameplay is voor mij ook netjes en leuk gedaan met aardig wat variatie, afwisseling en mogelijkheden. Wat betreft het verhaal had het soms wel iets anders gemogen maar ik vond het niet bar slecht of zo.
Zeer slechte game die niet in de buurt komt van deel 1. Ik ben helaas ingetrapt in die hype van reviews die overduidelijk betaald zijn.
Combinatie van Game of Thrones seizoen 8 plot twists en Westworld seizoen 3 timeskips aan storytelling