€ 31,95 bij AllYourGames.nl

The Last of Us: Part II, PS4 Review

G_Dragon
2 februari 2025, laatste update op 2 februari 2025, 493 views Rapporteer Product gekocht

The Last of Us: Part II, PS4

Een paar weken geleden heb ik The Last Of Us part 2 uitgespeeld op de Playstation 5, dit was mijn eerste ervaring met dit spel en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ontzettend verrast ben.

Pluspunten

• Diep en aangrijpend verhaal
  • Grafisch
  • Erg gedetailleerd
  • Vrijheid in de wereld

Minpunten

• -

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/UGbtLtInQ1zuJHO9ZDXTj4la.png

Voorwoord

Ik heb de Playstation 4 versie van de The Last of Us Part II op mijn Playstation 5 gespeeld en ik had geen idee wat ik kon verwachten van het vervolg. Na het indrukwekkende eerste deel was mijn verwachting natuurlijk wel al hoog, maar ik ben absoluut verrast door hoe dit tweede deel niet alleen groter, maar ook veel meer gelaagd en gedetailleerd is. Als speler krijg je veel meer vrijheid om de wereld te verkennen, strategische keuzes te maken en je eigen pad te kiezen. Dit maakt de ervaring nog intenser en persoonlijker.

Verhaal

Het verhaal van The Last of Us Part II pakt de draad op na de gebeurtenissen van deel 1, maar het begint met een enorm ingrijpende gebeurtenis die je meteen in het diepe gooit. Het eerste hoofdstuk is zo intens, dat ik het even moest stoppen om alles te verwerken. Het zet direct de toon voor wat volgt: een reis vol verdriet, verlies en wraak. Het is een verhaal dat je niet alleen volgt, maar dat je ook echt ervaart.

Halverwege het avontuur wordt je geconfronteerd met een enorme plotwending, die ik absoluut niet zag aankomen maar die later toch heel belangrijk en logisch blijkt te zijn. Het verhaal zelf is intens en diepgaand en je wordt als speler voortdurend uitgedaagd om de keuzes van de personages te begrijpen, zelfs als ze moeilijk zijn.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ZWIyHRq_5nSK5W1J4wktVME2gWU=/620x/filters:sharpen(0.5,0.1,false):strip_exif()/m/215060/1TEGMNUrJLtBqYVaJSEHSel3eSCl9g62MxBLzkVZbNlrZptvPA.webp?f=620xauto

De Wereld

De grafische wereld van The Last of Us Part II is werkelijk verbluffend. De details zijn heel goed uitgewerkt zelfs zo goed dat je soms gewoon even stopt om alles in je op te nemen. Van de vervallen gebouwen die door de natuur worden teruggeëist, tot de subtiele lichtval in de bossen, de wereld voelt levendiger dan ooit. Het is een plek waar je niet alleen doorheen speelt, maar waar je echt in opgaat. De uitgestrekte omgevingen bieden een ongelooflijke sfeer, en hoewel de wereld post-apocalyptisch is, heeft het ook zijn eigen en rauwe schoonheid. Ik heb wel vergelijking video's gekeken omdat ik twijfelde of de remaster het waard zou zijn maar voor mij is het wel is duidelijk: een 'PS5-upgrade' was voor deze game niet nodig, de PS4-versie is al perfect.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/b8C6Rve3jba6xtE9KB4W_y2fM1g=/620x/filters:sharpen(0.5,0.1,false):strip_exif()/m/215060/1TEGMNVjbce2VB5vFJQip6oE5KZQD4TzqOTbFHPF0A0msVBeX0.webp?f=620xauto

Craften

Het craften is ook een flink stuk uitgebreider geworden. Je hebt nu veel meer middelen en mogelijkheden om je uitrusting aan te passen, of je nu je wapens wilt upgraden en nieuwe tools wilt maken, het systeem geeft je veel meer ruimte voor strategische keuzes. Dit maakt het gevechten niet alleen spannender, maar ook veelzijdiger. Want je kunt echt je eigen speelstijl ontwikkelen, of je nu de voorkeur geeft aan stealth of directe confrontatie. De vrijheid die je hebt om je benadering aan te passen is een van de grote verbeteringen ten opzichte van het eerste deel.

Replaywaarde

Een van de grootste pluspunten van The Last of Us Part II is de toevoeging van de New Game+. Na het uitspelen van het verhaal kun je opnieuw beginnen met je geüpgrade uitrusting, wat een nieuwe laag uitdaging toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de game, zelfs na het behalen van de eindcredits, uitnodigt tot meerdere speelsessies. Daarnaast zijn er verschillende moeilijkheidsgraden, verborgen items en strategische keuzes die je misschien de eerste keer hebt gemist. De mogelijkheid om de game opnieuw te spelen met je vorige upgrades zorgt voor extra diepgang, wat de replaywaarde aanzienlijk vergroot.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/O3hEXPXf7GdmDpO80oq4wemMOb4=/620x/filters:sharpen(0.5,0.1,false):strip_exif()/m/215060/1TEGMNdRGDhxJn3nWc18Q9oBV50ccQMkACUf0dDF2ppFa7EbAx.webp?f=620xauto

Is dit een van de beste games die ik ooit heb gespeeld? The Last Of Us Part 2 staat absoluut hoog op mijn lijst. Wat The Last of Us Part II zo bijzonder maakt is de sterke en emotionele verhaallijn, samen met de prachtige grafische wereld. De manier waarop je in de schoenen van de personages staat, de keuzes die je maakt en de emoties die opgeroepen worden, zorgen voor een ervaring die je echt bijblijft. Het is een game die je niet alleen speelt, maar die je voelt. Dankzij de grote vrijheid in gameplay en de optie New Game+, blijft de game ook na de eindcredits interessant. Kortom dit is een indrukwekkende ervaring die je niet snel zult vergeten.

Heb jij ook een The Last of Us: Part II, PS4?