Door Tweakers Events

Developers Summit - Femme Taken geeft masterclass smarthome programmeren

28-12-2018 • 12:36

36 Linkedin

Het programma voor de Developers Summit krijgt steeds meer vorm. Vandaag kunnen we melden dat onze eigen Femme Taken een van de talks gaat verzorgen. Binnen de nieuwe track 'something different' zal hij op 14 februari een inkijkje bieden in zijn eigen smarthome. Anders dan in eerdere talks, zal hij ditmaal extra focus leggen op het programmeren van een smarthome.

Het is inmiddels traditie dat Tweakers zelf een van de masterclasses op de Developers Summit verzorgt. Vorig jaar stond Donovan van der Roest op het programma. Hij liet aanwezigen zien hoe je als developer je eigen 'import driven affiliate (web)application' kunt bouwen, lijkend op het model dat Tweakers gebruikt bij de Pricewatch. Het jaar daarvoor gaven Jeroen Groeneweg en Tim Cure een inkijkje in het 'legacybeest' van Tweakers en lieten ze zien hoe intensief het kan zijn de code van een 18-jaar oude website te onderhouden.

Ditmaal is onze oprichter Femme Taken aan de beurt. Op eerdere evenementen heeft hij laten zien hoe hij zijn boerderij in het oosten van Nederland zo slim mogelijk heeft gemaakt. Veelal door zelf te klussen en te programmeren. Op de Developers Summit opent hij opnieuw virtueel de deuren naar zijn woning en zal daarbij aandacht besteden aan het programmeren van een smarthome. In de talk demonstreert Femme hoe technieken, standaarden en ontwerppatronen uit de webdevelopmentwereld toegepast kunnen worden om modulaire en herbruikbare functionaliteit te bouwen voor je slimme woning. Femme geeft tips & tricks zodat je na afloop direct aan de slag wilt.

Ricardo van Loenen (B.Amsterdam)

Ook op het programma van de 'something different'-track staat Ricardo van Loenen, oprichter van B.Amsterdam. In Amsterdam is B.Amsterdam uitgegroeid tot één van de belangrijkste hubs voor start-ups en jonge (tech)bedrijven. In zijn talk deelt hij zijn visie over de toekomst van co-working-spaces, of dit nog wel fysieke ruimtes zijn en welke rol technologie in de toekomst gaat spelen.

Datum en locatie

 • Datum: donderdag 14 februari 2019
 • Locatie: DeFabrique, Utrecht
 • Tijden: 09.00 tot 20.00 uur
 • Partners: ABN Amro, Rabobank, Politie, Nedap, ANWB, Adyen, Inergy, Elect
 • Early birds: 175 euro
 • Reguliere tickets: 275 euro
 • Meer informatie: tweakers.net/developerssummit

GET YOUR TICKETS ⟩

Reacties (36)

Wijzig sortering
€275, ik persoonlijk vind dit een hele hoge prijs, en een hele hoge drempel voor een event, wat is de reden voor dit bedrag?
Zulke conferenties zijn meestal aan de hoge prijs.
De reden hiervoor is meestal omdat zo een evenement bestaat uit:
- sprekers
- eten/drinken
- goodies
- animatie
- networking

Deze prijzen zijn ook meestal meer gericht op werkgevers die zijn/haar werknemers naar dit soort conferenties stuurt.

Maar had net even gekeken en er zijn nog Early bird tickets voor 175 wat ik nog wel een schappelijke prijs vind voor zo een evenement.
Niet vergeten de organisator zijn winst ... Hoe je het draait of keert, dit gaat meestal om winst te maken en niet om de inhoud. Niemand steekt daar tijd in zonder geld gewin. Het is een berekend risico om zoiets te organiseren en dikwijls is het grootste deel al bekostigd door sponsors
Mee eens. 275 voor het luisteren naar een knakker die zijn eigen huis geprogrammeerd heeft. Mja. Het heeft zeker mijn interesse, want ik ben daar ook mee bezig, maar dit bedrag slaat nergens op, voor een hobbiist.
Die 275 euro is voor het hele event en niet alleen mijn praatje :P . Meer informatie over het voorlopige programma van de Developer Summit vind je hier: https://tweakers.net/part...ssummit2019/573/speakers/ .
Wat @Femme zegt; het is niet alleen dat praatje, het een hele dag aan sprekers. € 275 is een koopje voor een conferentie

Vorig jaar (eerste bezoek) was t voor mij nog een beetje een gok omdat de conferentie wat algemener is (meestal bezoek ik Java specifieke conferenties), maar dit jaar is het eigenlijk een no-brainer.

Bovendien hou je zakelijk overigens meer met rekening met die dag-gebrek-aan-inkomsten dan met de daadwerkelijk kosten (en als je gezond bezig bent kost die éne dag ook iets meer dan de € 275)
€275, ik persoonlijk vind dit een hele hoge prijs, en een hele hoge drempel voor een event, wat is de reden voor dit bedrag?
Tip wordt ZZP'er dan kun je dit soort kosten opvoeren als zakelijke kosten onder de noemers: acquisitie van klanten en opleiding.
En jij dacht dat je zomaar kosten kunt opvoeren zonder inkomsten te genereren?
En jij dacht dat je zomaar kosten kunt opvoeren zonder inkomsten te genereren?
Ten eerste: ja dat kan. Fiscaal verlies draaien heet dat. Dat mag je dan verrekenen met voorgaande of komende jaren dat je wel omzet had en wel belasting betaalde.

Ten tweede: waarom ga je ervan uit dat een ZZP'er geen omzet heeft? Vreemd.
volgens mij geef jij zelf al antwoord op mijn vraag met je zin "Dat mag je dan verrekenen met voorgaande of komende jaren dat je wel omzet..." het antwoord op mijn vraag zou dus moeten zijn "Nee dat kan niet" :*)

jij lijkt er vanuit te gaan:
een willekeurige Tweaker zomaar een e.v.t. baan opzegt of op kan zeggen en aan de slag gaat als ZZP'er?
Daarnaast: fiscaal verlies kun je natuurlijk alleen draaien bij OF verwachte omzet OF daadwerkelijke omzet.
volgens mij geef jij zelf al antwoord op mijn vraag met je zin "Dat mag je dan verrekenen met voorgaande of komende jaren dat je wel omzet..." het antwoord op mijn vraag zou dus moeten zijn "Nee dat kan niet" :*)
Geen idee wat je hier bedoeld. Maar mijn stelling is gewoon geldig: je kunt zakelijke kosten in je boekhouding opvoeren zonder omzet te draaien en dan maak je fiscaal verlies. Dus "ja dat kan" is nog steeds het juiste antwoord.
jij lijkt er vanuit te gaan:
een willekeurige Tweaker zomaar een e.v.t. baan opzegt of op kan zeggen en aan de slag gaat als ZZP'er?
Ik snap je punt hier totaal niet. Waarom zou iemand z'n baan op moeten zeggen om ZZP'er te worden? Je kunt gewoon ZZP'er zijn en tegelijk een baan hebben.

Waarom zou iemand die z'n baan op zegt per definitie geen omzet hebben als hij als ZZP'er verder gaat?

Vreemd wereldbeeld...
Daarnaast: fiscaal verlies kun je natuurlijk alleen draaien bij OF verwachte omzet OF daadwerkelijke omzet.
Geen idee wat je hiermee bedoeld. Iemand draait fiscaal verlies als er in een boekjaar meer zakelijke uitgaven waren dan dat er omzet was. Simpel.
misschien iets beter lezen, maar:
de kern van mijn kritiek zit vooral in het feit dat je zo bij alle kosten wel kan gaan roepen: gewoon ZZP'er worden dan kun je kosten aftrekken. Dan ga je er dus vanuit dat:
1. willekeurige Tweaker er NU voor kan kiezen om ZZP'er te worden en de kans heeft om omzet te generen (is niet onmogelijk maar je bent niet voor niets in loondienst)
2. Je naast je gewone baan een netwerk hebt EN vooral tijd hebt om naast je loondienstverband nog andere dingen te gaan doen.

ik zeg heel eenvoudig: om aftrek te kunnen plegen moet je omzet hebben. Jij zegt: je mag fiscaal verlies draaien. Ik zeg: tuurlijk mag dat maar je moet überhaupt omzet draaien. En dan komen we weer bij punt 1 en 2 hierboven. Jouw versie 'Fiscaal verlies' zonder omzet mag alleen maar als je omzet gaat verwachten natuurlijk. Anders betaalt vadertje staat (een deel van) je cursus.

[Reactie gewijzigd door monsieurpinot op 29 december 2018 20:31]

Tip: goed belastingadvies tot je nemen. Zakelijke kosten zijn niet altijd volledig aftrekbaar en in deze gedeeltelijk aftrekbaar tot je een bepaald (relatief hoog voor zzp) drempelbedrag bedeijkr.
Tip: goed belastingadvies tot je nemen. Zakelijke kosten zijn niet altijd volledig aftrekbaar en in deze gedeeltelijk aftrekbaar tot je een bepaald (relatief hoog voor zzp) drempelbedrag bedeijkr.
Opleidingskosten zijn zeker wel volledig aftrekbaar zonder drempelbedrag.

Tenzij bij de congreskosten ook eten e.d. inbegrepen zit, maar dat geldt altijd voor zakelijke etentjes (nooit volledig aftrekbaar).

En ja, goed belastingadvies tot je nemen is altijd een goed idee :P
Ik ben benieuwd naar de conclusie van een inspecteur. Waar ik naast het advies van mijn toenmalige accountant (die dit zo heeft geadviseerd) op afga is belastingdienst.nl over aftrek zakelijke kosten:

"Voedsel, drank, genotmiddelen, representatie, congressen,
seminars, studiereizen (inclusief reis- en verblijfkosten), e.d. - drempel € 4.500" (met lager aftrekpercentage voor deel onder drempel)

[Reactie gewijzigd door ANdrode op 29 december 2018 22:41]

Dacht je dat het huren van een beursruimte voor veel personen goedkoop is :?

Zonder catering kan je voor de huur van de beurs alleen rekenen op al 10.000 euro of meer (en daar komen dus alle andere kosten nog bij - invliegen + hotel buitenlandse sprekers, verzekeringen, lokaal personeel, PR-materiaal, voorbereidingsuren enzovoorts).

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 28 december 2018 18:13]

Das toch geen excuus, dan doe je het in het in een sporthalletje in de Bijlmer of zo, wat heeft het voor zin om dit op een dure locatie te doen, event blijft het zelfde...
Femme moet natuurlijk wel rondkunnen komen. :+
Ik ben zeer geintereseerd maar kan helaas niet komen. Is er een mogelijkheid om de presentatie van Femme te bekijken?
Deze zal na het event wel online komen denk ik zoals bij eerdere meetups enzo. :)
Ik ook.
Ben zelf al even bezig met IP-Symcon, zwave en sonoff(tasmota firmware).
Ik zou na die tijd ook graag zien of lezen wat hij gedaan heeft. Ik doe graag wat inspiratie op.
+3 die zou ik ook wel willen zien.
Waar kan ik de talks zien van andere jaren? Ik ben wel benieuwd naar 'legacybeest'. Dit is iets waar de organisatie waar ik voor werk dagelijks tegenaan loopt (18 jaar oude game & website)

[Reactie gewijzigd door poerkiemen op 28 december 2018 13:48]

Ik ben nieuwsgierig welke game / website dit is?
Het jaar daarvoor gaven Jeroen Groeneweg en Tim Cure een inkijkje in het 'legacybeest' van Tweakers en lieten ze zien hoe intensief het kan zijn de code van een 18-jaar oude website te onderhouden.
Tweakers dus. De talk van Jeroen Groeneweg en Tim Cure werd gegeven in 2016, 18 jaar na oprichting van Tweakers door Femme.
Is dit nog terug te bekijken?
Het staat gewoon in de tekst:
Vorig jaar stond Donovan van der Roest op het programma.
...
Het jaar daarvoor gaven Jeroen Groeneweg en Tim Cure een inkijkje in het 'legacybeest' van Tweakers en lieten ze zien hoe intensief het kan zijn de code van een 18-jaar oude website te onderhouden.
Vorig jaar = 2017, het jaar ervoor = 2016. 18 Jaar daarvoor is 1998, het jaar van oprichting van deze geweldige site :)
Bovendien zijn beide developers werkzaam bij Tweakers, volgens LinkedIn: Jeroen Groeneweg, Tim Cure.

Ik heb ook gezocht naar de video's, maar ik vond alleen maar promofilmpjes. Jammer dat Tweakers ze niet beschikbaar maakt na een bepaalde tijd.
I know...
Heb wel een paar keer met Jeroen a.k.a. @Inspector gepraat op diverse events. :)

Maar hopelijk is het filmpje of de presentatie nog ergens te vinden.

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 29 december 2018 01:34]

Heel interessant, maar helaas ben ik geen dev en vind ik de kaartjes daardoor verder te duur. Hopen dat hij daarna online komt :)
Ik heb een tijd geleden die special(?) van Tweakers gezien over dat huis van Femme. Waar ik nou zo benieuwd naar ben is hoeveel vermogen al die apparatuur verbruikt.
Het verbruik valt best mee. De core van besturing en de I/O bestaat uit een Odroid XU4 single board computer, een Wago 750-881-plc en ethernet interfaces voor 1-Wire, Z-Wave en ArtNet/DMX. Dit zijn stuk voor stuk low power devices die maar enkele watts aan energie verbruiken. Het energieverbruik van de bedrade sensoren is extreem laag. Een DS18B20 1-Wire temperatuursensor trekt een stroomsterkte van 750 nano-ampere en 1 mA in respectievelijke standby en actieve modus. Bij de Panasonic AMN3111J pir-sensoren is de stroomsterkte typisch 170 micro-ampere en maximaal micro-ampere, eveneens bij 5V. Dat is dus helemaal niets.

Draadloos communiceren kost meer energie en je hebt denk ik ook meer verliezen vanwege een groter aantal devices die hun eigen AC/DC-conversie doen, in plaats van gebruik te maken van een centrale gelijkstroomvoorziening.

[Reactie gewijzigd door Femme op 31 december 2018 10:13]

Bedankt voor je uitgebreide reactie!

Mijn idee is dat mensen, waaronder ik, heel geïnteresseerd zijn in het kwantitatieve deel van 'home automation'. M.a.w. "als ik handeling X automatiseer met gadget Y, staan mijn kinderen dan eerder of later met hun voeten in het water", als je begrijpt wat ik bedoel.
Jammer - kan die dag niet. Hoop dat er achteraf inderdaad een opname beschikbaar komt.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee