Door Femme Taken

Architect

Pinnen en filteren van forumposts - Development-iteratie #145

04-12-2018 • 13:49

51 Linkedin

Onze developers hebben dinsdag iteratie #145 opgeleverd. In deze sprint hebben we een filter voor forumtopics gebouwd en hebben we een dag lang gewerkt aan het bashen van bugs.

Pinnen van forumposts en filteren van topics

Een maand geleden kozen jullie als communitypick het kunnen pinnen van forumposts om hier later op te kunnen filteren in een forumtopic. In de vorige sprint maakten we het pinnen van forumposts mogelijk voor topicstarters, mede-auteurs en moderators. De topicstarter of mede-auteur kan hiermee aangeven welke berichten belangrijk zijn in een topic. Nu hebben we ook het filter gebouwd waarmee je gepinde posts in een forumtopic kunt bekijken. Naar aanleiding van feedback op de vorige .plan hebben we het icoon waarmee de topicstarter posts kan markeren, veranderd van een vlag in een pin, omdat veel mensen negatieve associaties hadden bij een vlag.

Omdat we toch bezig waren met het maken van een filter, hebben we ook meteen filters toegevoegd voor posts met een afbeelding, posts met opgestoken duimpjes en berichten die je zelf een thumbs-up hebt gegeven. Met deze vier nieuwe filters maken we het makkelijker om interessante posts te vinden in de vele verzameltopics op het Forum, die geregeld meer dan duizend posts bevatten. Je vindt het topicfilter rechts van de titel van een forumtopic:

Forumfilter

Bugbash

In iteratie #145 was het weer tijd voor onze halfjaarlijkse bugbash. Tijdens een bugbash gaan onze developers een dag aan de slag om zoveel mogelijk bekende bugs op te lossen. Het gaat om bugs die geen major impact hebben en daardoor minder snel prioriteit krijgen in de normale sprintplanning. Tijdens de bugbash hebben we in totaal 27 bugs uit onze backlog geruimd. De highlights:

 • Reageren op polls was niet meer mogelijk.
 • Alle advertenties werden getoond bij filteren op prijsloos in Vraag & Aanbod, in plaats van alleen advertenties van gratis producten.
 • De melding 'wil je verder met je laatstgebruikte filters' werd getoond als de gebruiker, na terugkeer in de productlisting, exact dezelfde filters selecteert.
 • E-mailadressen van oude user-accounts waren nog zichtbaar op het profiel. Het e-mailadres van een gebruiker is nu altijd verborgen.
 • Bij het uitsluiten van opties in een filter werd bij alle opties 0 als gevonden aantal items getoond, in plaats van het aantal resterende items.
 • Als er geen ean bekend was van een smartphone werden er aanbiedingen van andere toestelabonnementen getoond op de abonnemententab, in plaats van een melding dat er geen abonnementen beschikbaar zijn.
 • Niet alle Elite-abonnees werden getoond in de Tweaker Gallery.
 • Advertentie-url's werden afgebroken in e-mailnotificaties over Vraag & Aanbod-berichten.
 • Google+ en ICQ werden nog getoond in profiel, zijn nu verwijderd.

En verder...

 • hebben we stappen gezet in het omzetten van onze code naar utf-8-encoding, door onder andere de JavaScript-functies en wachtwoordvalidatie geschikt te maken voor multibyte-encoding;
 • worden productspecificaties in de categorieën UPS en stekkerdozen en koffiezetapparaten vanaf nu automatisch geïmporteerd vanuit onze dataleverancier.

Reacties (51)

Wijzig sortering
Leuk & nuttig die "Toon posts" boxjes. :)
Maar imho mis ik nog een nuttige en belangrijke optie; filteren op je eigen posts in dat topic!

Of mis ik wat en zie ik niet hoe je dat makkelijk voor elkaar kunt krijgen?
Je kan toch bovenaan zoeken in een topic op je username, en dan kiezen voor Dit topic (poster)
Dank.
Dat was me, in al die jaren nog nooit opgevallen.
Maar nog handiger zou zijn, single click, i.p.v. m'n eigen username in te moeten tikken... ;)
Gooi het maar in het Mooie Features forum. Omdat het een filter is, zou het in mijn ogen wel consistent zijn om die daar tussen te zetten. :)

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 4 december 2018 14:40]

Als ik naar m'n profiel ga kan ik niet eens m'n laatste posts zien. Dat zou pas handig zijn! Krijg alleen de topics te zien waarin ik gereageerd heb, wat mijns inziens nogal nutteloos is.

En ik snap dat dit een of andere beperking is in de software, maar kom op. Het is bijna 2019 en ik kan niet eens een overzicht opvragen van m'n laatste posts :P (of posts van een specifieke user).

Hetzelfde euvel in de search overigens. Daar is een optie om op Username te zoeken, maar het resultaat is topics, geen posts. Ook nutteloos dus.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 4 december 2018 18:08]

Via de link van forumposts in je profiel zie je in desktopmodus deze tekst met linkjes:
Er zijn 32.025 reacties geplaatst door Bosmonster. Sorteer op laatste reactie door Bosmonster.
Op je mobiel zie je het wel in landscapemodus.
Dat is goed verstopt!
Je kunt er inderdaad op zoeken maar het was wel mooi geweest als het in het menu was opgenomen. Ik heb er wel vaker moeite mee om posts te vinden. Daar helpt dit wel enorm in mee.
Komt er nou nog eens een update voor het fotoalbum met wat meer deftige functionaliteiten zoals direct upload, image resizer etc? De huidige versie is nogal 1990...
Doel je op je eigen fotoalbum hier? Er is een multitude aan opties om die foto('s) hier en overal te posten. Van klein tot groot, van thumbnail tot het ding zelf. :?
Ja, en ook met name voor mobiel gebruik. Het forum vindt de 8MP foto's meestal niet zo leuk en niet iedereen zit te wachten op een 5MB foto per stuk. Daarnaast zou een makkelijkere uploadfunctie (copy/past of sleep en pleur) fijner zijn dan één voor één handmatig de foto selecteren en vervolgens te uploaden.

[Reactie gewijzigd door vhal op 4 december 2018 20:31]

Dat zijn handige opties met als roteren.
Wat ik mooi zou vinden: een image die op mijn clipboard staat meteen in een forum-post kunnen plakken, en dat ie dat dan automatisch naar mijn fotoalbum uploadt.
E-mailadressen van oude user-accounts waren nog zichtbaar op het profiel. Het e-mailadres van een gebruiker is nu altijd verborgen.
Dat had ik juist bewust aanstaan...

De meeste gebruikers sturen mij wel een DM als ze mij als crewlid willen aanspreken, maar soms gebeurd het ook per mail. :)
Ja, precies. Mijn Email adres staat niet meer in/op m'n profiel. :o
Het was een keuze (opt-in, geloof ik), en ik vond het totaal geen probleem.
Vreemde keuze.

Het was zelfs een non-text ding (als in; plaatje/png).
Het is vanuit GDPR een beetje tricky om dat open te laten staan voor het gros van de gebruikers en het werd door heel weinig nieuwe accounts actief aangezet. Maar het is inderdaad wat lastig dat de uitzonderingen daar ook last van hebben.

Dat non-text ding was verder zo eenvoudig te lezen door gerobotiseerde bezoekers, dat dat geen hele zware beveiliging gaf (natuurlijk meer dan gewoon tekst scannen).
Ik snap 't. :) Goeie afweging. d:)b
Mensen kunnen mij dan nu emailen om mijn email adres te krijgen. :+
Er zijn nu wel wat beleid topics waar bij contactgegevens nu een kruis staat op de plaats waar eerst de mailadressen stonden van de moderators. Dit omdat meestal hetzelfde plaatje werd gebruik.
die duimpjes hebben nu echt toegevoegde waarde.
Kan ik ook sorteren op hoeveel de hoeveelheid duimpjes.
sommige topics heeft elk bericht wel een duimpje en zijn vooral de posts met 10+ duimpjes intressant :).
Dit lijkt mij inderdaad ook handig. Sorteren van veel naar weinig duimpjes of zelf criterium voor minimaal aantal duimpjes o.i.d.
Ja, duimpjes omhoog voor deze functie! 👍 ;)
Kan ik jouw opmerking pinnen? :+
Nee... net zoals ik helaas niet jouw reactie een +1 kan geven:

"Reacties op je eigen reactie kan je niet modereren." :/
Komt er in de toekomst ook een uitbreiding om meerdere pin types/definities in 1 topic te kunnen gebruiken ?
Zodat je in een topic verschillende substromen kan duiden, (meer dan 5 lijkt me eigenlijk nooit nodig)

Bijvoorbeeld in een :
gametopic afzonderlijke pins te gebruiken voor playstation, xbox, pc reacties
racetopic afzonderlijke pins te gebruiken voor gameupdates, raceplans, hulpposts, chat
politiek topic afzonderlijke pins te gebruiken voor nieuws, informatieve-uitleg, algemene reacties
kwis topic alle antwoorden verbergen.
Black Friday topic kunnen splitsen in televisies, pc hardware, gadgets, condensators, jurkjes


Ook zou het interessant kunnen zijn om de TS als pin-tag te definieren zodat er meerdere TopicStarts in het topic kunnen staan. Waarbij je als je het topic opent automagisch bij de laatste TS zou beginnen, en elke pagina daarvoor in het topic een pagina-getal onder 0 zou krijgen.
Dit zou bij veel topics het "onnodige" topicsplitsen kunnen verhelpen. (onnodig imho als TS-splitsing alleen gedaan wordt voor overzichtelijkheid, en wordt misbruikt om eigenlijk een pin/tag effect te creeren)

Nu is het alleen maar een soort thumbs-up functie van de topicstarters/moderators, en kan je zien wat zij leuk/belangrijk vinden, maar echt objectief is het niet te gebruiken.

Verder vind ik het zowiezo wel een goede stap wat jullie toegevoegd hebben, ik neem aan dat het moeilijkste gedeelte al is gedaan en eventuele wijzigingen/toevoegingen minder werk zullen zijn.

[Reactie gewijzigd door enchion op 4 december 2018 16:42]

Wat je voorstelt is wel erg complex en we willen juist de functionaliteit simpel en laagdrempelig houden.

Als er al behoefte is om aparte posts te onderscheiden van elkaar, lijkt het mij eugenlijk de beste oplossing om er een apart topic van te maken en daarbinnen posts vast te pinnen.

Nu is het bedoeld om een post vast te pinnen voor welke reden dan ook die je als TS of moderator if mede-auteur hebt. We gaan ervan uit dat je hier als gebruiker wel uit komt. En als je het niet logisch vindt dat een post is vastgepint, kun je dat altijd vragen in het topic zelf.
Als er al behoefte is om aparte posts te onderscheiden van elkaar, lijkt het mij eugenlijk de beste oplossing om er een apart topic van te maken en daarbinnen posts vast te pinnen.
Je bedoelt dat het makkelijker is om gewoon door te blijven gaan met wat je aan het doen bent omdat je dat gewend bent ?
Terwijl de huidige manier van maar topics blijven splitsen om aan tag/pin-ability te komen juist meer werk is omdat daar moderators aan te pas moeten komen die (voor die taak) niet meer zo nodig zijn met mijn voorstel.

Meer dan een zoekfunctie op bepaalde woorden die binnen iemand z`n post staan (die misschien onzichtbaar gemaakt zijn) binnen datzelfde topic is het eigenlijk niet. (Een knopje dat een onzichtbaar woord toevoegt aan iemand z`n post op een specifieke plek ???)

Wat ik stel is alleen complex als je alleen naar nadelen zit te kijken, die er zelfs met implementeren niet echt hoeven te zijn.

Buiten het feit dat topic-splitsen best wel destructief is/kan zijn in de vrijheid van meningsuiting, niet alles is perfect categoriseerbaar en valt dus in het midden wat bij een splitsing een kant moet gaan kiezen wat anders niet nodig is.

Zoveel extra moeite is het toch niet om nog een paar pins erbij te maken die dan door de TS&Friends een naampje kunnen krijgen ? (vijf pins, rood, groen, blauw, geel, paars)

[Reactie gewijzigd door enchion op 4 december 2018 22:33]

We gaan nu eerst kijken hoe goed deze functionaliteit gebruikt wordt. Als er dan in de loop van tijd deze of een soortgelijke extra behoefte ontstaat en breed gedragen wordt door de community, kan deze altijd aandragen worden in MF.
Interessant om te kunnen filteren op forum posts en dergelijke. Maar mijn ICQ-nummer verwijderd! Hoe kunnen mensen mij nu contacteren? :+
Met je tijd meegaan:MSN messenger nemen.
Ik vraag me ook af hoe mensen mij nu kunnen bereiken. :(
#UIN
Niet. Je wordt nu verplicht een kluizenaar. :Y)
Het is jammer dat de browser (Opera, in mijn geval) niet meer aangeeft wanneer forum topics nieuwe posts hebben. -O-
Nu moet je weer naar die tab gaan en dan zijn er ineens x reacties bijgekomen.

Dat hele pinnen snap ik niet echt, maar het zal vast handig zijn. :)
Het is jammer dat de browser (Opera, in mijn geval) niet meer aangeeft wanneer forum topics nieuwe posts hebben. -O-
Nu moet je weer naar die tab gaan en dan zijn er ineens x reacties bijgekomen.
Zie Aantal nieuwe forumreacties (2) niet meer zichtbaar in Title
Blijft de keuze die je in dat optie-blokje aanvinkt ook bewaard als je bijvoorbeeld op een andere computer naar het topic gaat? En zien bezoekers van jouw gestarte topic deze wijziging ook?

Ik kreeg als topicstarter van een groter topic een PB'tje, maar het is me een beetje onduidelijk wat ik als topicstarter nu eigenlijk moet met deze mogelijkheid. Het lijkt me eerder dat een bezoeker van een dergelijk topic hier iets aan heeft om even snel te kunnen filteren, maar 't is dan misschien niet helemaal duidelijk wie, wanneer en hoe dit allemaal voor een ander te zien is?
Als topicstarter of mede-auteur kun je forumposts pinnen met behulp van het pin-icoontjes rechtsboven in in posts in jouw topics. Andere tweakers kunnen vervolgens het topic filteren op gepinde posts. Naast de filters op afbeeldingen en duimpjes is dat een manier om de interessante posts in een groot topic op een snelle manier boven water te krijgen.
Waarom zou je een topic op Thumbs willen sorteren?
Ik lees toch alle reacties wel eerlijk gezegd. Dus ben oprecht benieuwd wanneer zoiets nu fijn zou moeten zijn?

Dit is persoonlijk natuurlijk, vandaar dat ik benieuwd wie het gebruikt, en waarom

[Reactie gewijzigd door lifeguard op 4 december 2018 16:53]

Topics waarin gezocht word naar oplossingen en tips lijken me er baat bij te gaan hebben.
Jammer dat ICQ nu dan echt verleden tijd is :( Verder mooie iteratie!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee