Door Femme Taken

Architect

Verbeterde sliders - Development-iteratie #140

25-09-2018 • 12:41

24 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #140 opgeleverd. In deze sprint hebben we de sliders gebruiksvriendelijker gemaakt en de mogelijkheden voor welkomstgeschenken in de aboshop uitgebreid.

Verbeterde sliders

Al enige tijd zijn we bezig om de gebruikservaring van de filters op mobiel te verbeteren. Eerder hebben we ervoor gezorgd dat de filterfunctie in een vaste balk wordt weergegeven op pagina's waar je kunt filteren. Het instellen van een filter wordt sinds kort in een overzichtelijke fullfocusweergave gedaan. In de afgelopen sprint hebben we onze aandacht gericht op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de sliders. De styling is moderner geworden en sliders hebben grotere knoppen gekregen, zodat je ze makkelijker kunt bedienen via touch. De wijzigingen zijn ook op de desktop doorgevoerd.

Nieuwe welkomstgeschenken in de aboshop

In de aboshop hebben we het mogelijk gemaakt om per abonnementstype een afwijkend welkomstgeschenk in te stellen. We maken hier meteen dankbaar gebruik van met nieuwe welkomstgeschenken voor Hero- en Elite-abonnees. Hero's mogen kiezen voor een cadeaubon van twintig euro van Azerty, Bol.com of Coolblue, terwijl Elite-abonnees een exclusief mechanisch Tweakers-toetsenbord met rgb-verlichting bij hun abonnement ontvangen.

Wil jij ook profiteren van deze deals, check dan onze abonnementen in de aboshop. Als Hero- of Elite-abonnee beleef je Tweakers advertentievrij en ontvang je zes keer per jaar het Tweakers- en Hardware.Info-magazine.

Hero

Hero

 • Beleef Tweakers bannervrij
 • Label bij je username
 • Abonneeforum met winacties
 • Alle Karmafeatures (o.a. Custom CSS)
 • Voorrang bij Tweakers Events
 • 6x per jaar Tweakers Magazine
 • Abonneedag op Tweakers HQ

vanaf € 3,75 per maand

Word Hero

Elite

Elite

 • Alles van Hero
 • + Elite welkomstpakket
 • + Executive lunch
 • + Twee tickets Tweakers Awards

vanaf € 18,75 per maand

Word Elite

Tweakers Elect: suggesties voor persoonlijke vragen aan werkgever

Op Tweakers Elect bieden we je de mogelijkheid om drie persoonlijke vragen te stellen die een werkgever moet beantwoorden voordat hij contact met je kan opnemen. Hiermee zorgen we ervoor dat je geen bullshitvoorstellen krijgt, maar een aanbod dat helemaal bij jou past. Omdat niet iedereen inspiratie heeft om vragen te verzinnen, zetten we de zeven meest gestelde vragen klaar in je profiel. Met een simpele muisklik kun je een vraag toevoegen. Uiteraard is ook het aanpassen of zelf verzinnen van vragen nog steeds mogelijk.

We kregen veel feedback van jullie over de mogelijkheid om zelf een werkgever te kiezen. Tot vandaag kon je alleen aangeven waar je niet zou willen werken. Vanaf nu kun je ook flirten bij een bedrijf waarvoor je graag wil werken. De partnerpagina biedt een overzicht van alle bedrijven waarmee wij samenwerken en waar je je profiel anoniem kunt laten matchen. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn op Tweakers Elect.

Reacties (24)

Wijzig sortering
Eerst maar eens wachten op de reviews van dat toetsenbord met iemand die er neutraal in staat. Het ontbreken van een numpad en functietoetsen maakt dit toch wel een beetje een gadget die niet veel gebruikt gaat worden (ik heb er in ieder geval niks aan als iemand die de ontbrekende knoppen dagelijks gebruikt).
Het is potentieel goed tegen rsi omdat je je arm niet zover opzij hoeft te leggen om te muizen. En als je op een mac werkt, heb je die knoppen sowieso niet.

Hmm.. Misschien moest ik het ook maar eens proberen eigenlijk.
Ik zie de relatie tussen een kleiner toetsenbord en het voorkomen van RSI niet zo. Volgens mij is het bewegen van de arm een stuk beter over een langere afstand dan kortere stukjes. Maar RSI zit volgens mij voornamelijk in de herhaling van een bepaalde beweging, dat lijkt mij de afstand sowieso niet zo relevant.

En dat ze op de Mac (toetsenborden) niet (altijd) zitten wil niet zeggen dat ze onnodig zijn.
Als je naast een muis ook een trackpad gebruikt in je desktopopstelling dan is een smal toetsenbord wel fijn. Het ligt er ook een beetje aan wat voor werk je doet. Als je hele dagen getallen moet invoeren is een numeriek keypad onmisbaar.
Dan zou je daar weer een specifiek toetsenbord voor kunnen nemen.
Ik zie de relatie tussen een kleiner toetsenbord en het voorkomen van RSI niet zo. Volgens mij is het bewegen van de arm een stuk beter over een langere afstand dan kortere stukjes. Maar RSI zit volgens mij voornamelijk in de herhaling van een bepaalde beweging, dat lijkt mij de afstand sowieso niet zo relevant.
Als je zo werkt is het waarschijnlijk beter, maar dat is niet hoe de meeste mensen werken. De standaard muis-toetsenbord combo is gewoon net iets te breed voor een normaal mensen lichaam (als Hollandse bonenstaken hebben wij het nog relatief makkelijk). Het is breder dan je schouders, je kan dus niet anders dan je armen draaien of uitstrekken om muis en toetsenbord tegelijk te bedienen.

Grote bewegingen met een uitgestrekt arm zijn maar zwaar. De meeste mensen trekken dan automatisch de muis naar zich toe en verschuiven hun keyboard. Dan zitten ze met twee armen in een onnatuurlijke houding te werken, vaak uren achter elkaar. Bij gamers is het nog erger omdat die vaak gespannen zijn en zich razendsnel in vreemde hoeken buigen om net die extra millimeter muisruimte te krijgen en nemen niet de tijd om "netjes" te bewegen.
ehm... ik denk dat toetsenborden bij meeste NL'ers net tot halverwege de schouders reiken, zeker niet de buitenzijde. Qua mechanisme past dat uitstekend bij de bouw van je schouders. Als je bijvoorbeeld een zware balk tilt ga je ook automatisch met de ellebogen naar buiten, net als in krachtsport de press wordt aangeleerd (mark rippetoe zal trots op mijn opmerking zijn hahaha )
Laten we naar de cijfers kijken:

Ik kan zo snel geen cijfers over Nederlanders vinden, maar de gemiddelde 18 jarige Belg had in 2005 een schouderbreedte van 435 mm. Het gemiddelde voor de hele bevolking ligt waarschijnlijk lager.
http://www.dinbelg.be/volwassenentotaal.htm

Een standaard Dell toetsenbord is 442 mm breed.
pricewatch: Dell KB216 (Qwerty US) Zwart

Het scheelt niet veel, maar het toetsenbord is breder. Dan moet er ook nog een muis naast.
Onze natuurlijke houding is dat onze schouders en armen een beetje naar binnen wijzen. Dat kan dus niet als je een (conventiioneel) toestenbord en muis naast elkaar hebt liggen.
Je bedoelde 438 mm. De gemiddelde voor de gehele bevolking ligt uiteraard veel lager aangezien daarin ook kinderen en bejaarden meegenomen worden. Ik bedoelde trouwens mannen, maar zei inderdaad nederlanders, dus goed punt.

Nu moeten we wel alle feiten meenemen uit mijn reactie, dus ook het stukje bewegingsleer waarnaar ik verwees. Dan krijg je dat onze ellebogen naar buiten moeten bij belastingen en natuurlijke posities. Hierom denk ik niet dat het een probleem is als een keyboard 442 mm breed is.
Je bedoelde 438 mm
oeps, sorry
Nu moeten we wel alle feiten meenemen uit mijn reactie, dus ook het stukje bewegingsleer waarnaar ik verwees. Dan krijg je dat onze ellebogen naar buiten moeten bij belastingen en natuurlijke posities.
Het klopt dat je ellebogen naar buiten gaan, maar dan gaan je handen naar binnen. Je arm naar links draaien terwijl je elleboog uitsteekt is zwaarder dan met je elleboog tegen je lichaam aan. Als je een stoel met armsteunen hebt dan heb je daar minder last van
maar door de armsteun heb je ook minder bewegingsruimte.
Hierom denk ik niet dat het een probleem is als een keyboard 442 mm breed is.
Een keyboard alleen niet, maar als er nog en muis en muispad naast komt wordt het allemaal nog wat breder. Daar komt nog bij dat een gewoon keyboard, met keypad, niet recht voor je staat. Typisch zitten de letters recht voor je en steekt het keypad wat naar links uit.

Maar goed, het is uiteindelijk vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden het prettiger, anderen niet. Ik vind het prettiger om m'n handen zo dicht mogelijk bij elkaar te hebben.
Veel mensen vinden een tenkeyless-layout juist heel fijn vanwege de compactheid. Het toetsenbord doet wat ie moet kunnen doen. Als je die extra's niet heel belangrijk vind dan is dit een prima toetsenbord. Wil je die extra functies wel, dan kan je beter iets anders kopen. Ik heb zelf liever een volledig toetsenbord (met numpad) aangezien ik de numpad veel gebruik.
Ik gebruik nooit een Numpad (Razer naga zo geprogrameerd dat die als numpad dient).
Dit toetsenbordje is dan wel ideaal :)
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat een executive lunch was dus heb ik het even opgezocht:

An executive lunch stems from the "three martini lunch" in which business professionals would drink three martinis in a leisurely fashion.

The executive lunch is when a business professional smokes marijuana during his lunch break, thus mimicking the "three martini lunch"


Ik denk niet dat tweakers dit bedoelt 8)7
Jawel hoor. We hebben genoeg dikke jonko's en verschillende Martini's. Dus wil je dit ook, wordt Elite-lid!

Nee, serieus... Onze Executive Lunch is een lunch met ons Management Team en onze Elite-leden. Dit jaar is dat 17 november en gaan we na de lunch nog iets leuks doen.
Yep, dit is precies wat het is!

Serieus: Dit betreft een lunch met alle MT leden van de diverse afdelingen binnen Tweakers inclusief Business Unit Manager. Mocht je nog vragen hebben aan development, kun je mij die daar stellen. Vragen of opmerkingen over redactie, brand daar los met Wout. Ideeën voor marketing of evenementen, Bart Zoetmulder is je gesprekspartner. Het geeft een uniek kijkje in de keuken van Tweakers en een korte lijn om je feedback, suggesties en opmerkingen te communiceren.
Ik vind die keycaps op het toetsenbordje gaaf. Is het mogelijk om hier aan te komen zonder elite abonnementje?
Desnoods gewoon aan te schaffen via een Tweakers webshop inderdaad :)
Helaas niet :D
Hebben jullie wel eens gedacht om (front-end) componenten open-source te maken? Goede open-source sliders die ook nog eens accessible zijn, zijn erg zeldzaam. Daarnaast kunnen veel webshops nog wel een voorbeeld nemen aan jullie filterbalk.
Heh, ik heb net gisteren mijn Tweakers strandlaken en zonnebril in ontvangst genomen 8-) Toch wel wat uniekers dan een cadeaubon, I guess. Maar voor de 2 weken per jaar dat we zomer hebben in Ierland (verbaasde me trouwens enigszins dat ze hem effectief naar Ierland hebben opgestuurd) heb ik nu voor volgend jaar dus wel een leuke nieuwe zonnebril :9
Het toetsenbord is erg cool, maar ik denk dat ik pas vanwege het ontbreken van een rij F-toetsen en omdat 225 per jaar een beetje veel is :)
Ik zou als Windows scepticus graag een Mac layout willen hebben van het toetsenbord. Dan wil ik er zelfs over denken om Elite member te worden. Mijn Lofree mechanisch toetsenbord heeft ook een Mac layout en ik ga niet tegen een lelijke windows toets aanstaren... :P
Goed bezig, Tweakers. Mooie update weer.
Ik vind dat het verschil in prijs tussen Hero en Elite te groot. Zou liever hebben dat er nog een tussenstap zou zijn met een abo-prijs van (bijvoorbeeld) 10,75€/maand of zo. Met meer voordelen dan een Hero, maar wel minder dan een Elite.

Dan zou ik inderdaad zo'n een tussenstap-abonnement nemen :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee