Door Sven Koene

UX Designer

Verbeterde mobiele filters - Development-iteratie #139

11-09-2018 • 15:13

61 Linkedin

Onze developers hebben vandaag iteratie 139 opgeleverd, waarin we gewerkt hebben aan verbetering van de gebruikservaring van de mobiele filters en de community pick hebben gebouwd met als basis de nieuwe RML-parser op het forum. Daarnaast heeft Pakkie zijn intrede gedaan in Vraag & Aanbod.

Verbeterde mobiele filters

We zijn al een aantal sprints bezig met het verbeteren van de mobiele gebruikservaring van de filters in de Pricewatch en andere search listings. In dit kader hebben we eerder de filtering en sortering via een vaste balk onder in beeld toegankelijk gemaakt, zodat je de filters altijd meteen kunt oproepen als je door de resultaten van bijvoorbeeld een productcategorie aan het scrollen bent.

We hebben nu ook de weergave van de filters zelf aangepakt door elk filter in een eigen scherm weer te geven, waar het filter de volledige focus heeft. Op die manier hakken we de complexe taak van het filteren op in kleine stappen, zoals ook native apps dat succesvol doen. In de komende sprints gaan we deze nieuwe filterweergave verder verfijnen. We zijn benieuwd wat jullie vinden van deze nieuwe manier van filteren.

Community Pick

In deze sprint is ook de nieuwe RML-parser uitgerold naar het forum en daarmee ook meteen de integratie van Twitter- en Instagram-embeds. Je kunt nu de url van een post tussen een generieke [embed] tag plaatsen en de parser zorgt er dan voor dat er netjes een tweet of instagram-post komt te staan. Zoals jullie van ons gewend zijn, doen we dit wel zonder alle tracking-meuk van de platformen zelf. Ook zijn alle andere door ons forum ondersteunde embeds beschikbaar in de nieuwe tag, zoals YouTube, Vimeo en Imgur.

Pakkie in Vraag & Aanbod

Om het betalen en versturen van tweedehands spullen in Vraag & Aanbod veiliger en eenvoudiger te maken is het vanaf nu mogelijk om vanuit advertentiebeheer een betaalverzoek aan te maken en track & trace-verzendlabels van DHL of PostNL te genereren. We werken hierbij samen met de betaal- en bezorgdienst Pakkie.

Pakkie buttonMet behulp van de betaallink, die je via e-mail of DM met de koper kunt delen, kan de koper het bedrag gemakkelijk via iDeal betalen. De betaling vindt plaats op een derdengeldenrekening en wordt twee dagen na ontvangst van het pakket automatisch aan de verkoper vrijgegeven. Als blijkt dat de inhoud van een pakket niet overeenkomt met wat de verkoper beloofd heeft, kan de koper dit melden bij Pakkie en wordt uitbetaling gepauzeerd. Pakkie zorgt ervoor dat de bevoegde instanties worden ingeschakeld als er sprake is van fraude.

Voordat de verkoper het product heeft kunnen versturen en de betaling wordt overgemaakt naar de koper, vindt er bovendien een check van de bankrekeningnummers van beide partijen plaats in de bekende fraudedatabases. Als dit een match oplevert, wordt de transactie direct gestopt en de andere partij op de hoogte gesteld. Hiermee leveren we een bijdrage aan fraudepreventie in Vraag & Aanbod.

En verder hebben we...

 • de Java-omgeving op onze servers een upgrade gegeven van versie 8 naar 10 en de benodigde aanpassingen gedaan om de Java-back-end compatibel te maken met de nieuwe versie;
 • het mogelijk gemaakt om automatisch productspecificaties te importeren in de categorie bewakingscamera's;
 • tonen we vanaf heden geen thumbnail meer in de header van productpagina's op mobiel, omdat de minuscule productafbeelding in deze weergave niet nuttig is gebleken;
 • hebben we een bug verholpen die ervoor zorgde dat beoordelingen van de verzending en klantenservice onbedoeld verplicht werden gesteld bij het invullen van een shopreview.

Reacties (61)

Wijzig sortering
Pakkie in Vraag & Aanbod

- Hoe gaat Pakkie om als iemand aangeeft geen inhoud in het pakket te hebben? terwijl de verzender dit wel gedaan heeft. Een liegende ontvanger dus? (na of tijdens de pauze periode?) Hoop niet dat het net als paypal zo is dat de verzender 9/10 keer kan fluiten naar zijn geld.

- Hoe werkt dat verzendlabel maken? moet ik die dan zelf uitprinten? of kan ik een soort code op de doos schrijven? Anders zie ik geen voordeel aangezien je toch naar het postpunt moet om het af te geven en dan is even pinnen ook een kleine moeite.

@Ginz kunnen jullie hier meer uitleg over geven?

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 11 september 2018 15:45]

Geen van dit soort diensten zal elk scenario helemaal perfect kunnen oplossen.
Een liegende ontvanger dus? (na of tijdens de pauze periode?)
Als de ontvanger na de pauzeperiode liegt, dan is ie natuurlijk gewoon te laat en in beginsel zijn geld kwijt. Dat geldt ook voor mensen die pas na die twee dagen ontdekken dat ze waren opgelicht. Dan zal je (voor dat laatste geval) waarschijnlijk iets van e.o.a. rechtsgang in moeten gaan.

Als de ontvanger dat gedurende die periode doet, dan kan er inderdaad een juridische molen gestart worden. Dat zal uiteraard van allerlei factoren afhangen.
De verzonden spullen zul bij een oplichtende koper waarschijnlijk niet terug krijgen, want die zijn tenslotte ondertussen dan al daar aangekomen ;)
Maar het doel van de dienst is om beide partijen tegen oplichting te beschermen. Niet alleen de kopers.
Hoe werkt dat verzendlabel maken? moet ik die dan zelf uitprinten? of kan ik een soort code op de doos schrijven? Anders zie ik geen voordeel aangezien je toch naar het postpunt moet om het af te geven en dan is even pinnen ook een kleine moeite.
Het verzendlabel is integraal onderdeel van de controle of een pakketje überhaupt opgestuurd en afgegeven is.
Pakkie heeft dat nodig om de "bewijslast" te verplaatsen van de verzender naar de ontvanger; zolang het niet afgegeven is, zal je als verzender geen geld gaan krijgen. Andersom, zodra het is afgeleverd moet je als ontvanger actie ondernemen om te voorkomen dat je geld - blijkbaar dan onterecht - naar de verzender gaat.
En ja, je moet dat verzendlabel printen en op de doos plakken, wellicht werkt het ook als je die bij het pakketpunt op je telefoonscherm kan laten zien.

Voor wat betreft naar een pakketpunt gaan... je zal sowieso die doos daarheen moeten brengen natuurlijk. Dit is wat dat betreft vergelijkbaar met direct bij postnl online de verzending betalen en dan afgeven bij het pakketpunt. Met dien verstande dat je pas dat label krijgt zodra de ontvanger het geld bij Pakkie heeft gestald. Je hoeft je als verzender dus geen zorgen (of in ieder geval veel minder) te maken over wanbetaling.
"Als de ontvanger dat gedurende die periode doet, dan kan er inderdaad een juridische molen gestart worden. Dat zal uiteraard van allerlei factoren afhangen."

Persoonlijk vind ik dit vooral een bescherming tegen de koper dan tegen de verzender. Er zijn op het internet zat berichten te vinden dat 9/10 keer de verkoper pech heeft en de koper (de oplichter) gewoon zijn geld terug krijgt. (Paypal,Markplaats voorbeelden genoeg)

Die juridische molen is een wassen neus uiteraard wat gaan ze doen aangifte? daar gebeurt helemaal niks mee door onze politie. Uiteindelijk maken zij de keuze wie ze geloven en deze diensten hebben nu eenmaal de reputatie de kant van de ontvanger te kiezen helaas.

Tuurlijk is het wel goed dat tweakers iets wil doen maar of dit de beste optie is betwijfel ik. Ik zou dan ook zeggen gebruik dit vooral niet omdat ze niet transparant zijn in hun proces en je als verkopen helemaal geen zekerheid heb dat je je geld gaat krijgen.
Dag HKLM_,
In onze veel gestelde vragen staat het process beschreven. Zodra er iets mis is dan kan je dat als koper melden. Wat wij dan eerst doen is informatie verzamelen, zoals de iban nummers (d.m.v. 1ct overboekingen). Tot nu toe hebben we een paar twijfel gevallen gehad, bijvoorbeeld verkopers die afzagen om deze informatie te delen. In die gevallen stellen we de koper in gelijk.
De belangrijkste vraag van @HKLM_ blijft imo onbeantwoord:

Wanneer worden de koper of verkoper in gelijk gesteld? Welke zekerheid krijgt de verkoper?

Op Marktplaats gebruik ik nooit "gelijk oversteken" omdat je als verkoper heel zwak staat. Hoe doet Pakkie dit beter?
Jij wil dat de koper vertrouwen heeft in jou en wenst dat deze vooraf een bedrag overmaakt, maar andersom ben jij niet bereid om vertrouwen te geven door de betaling via een dienst als Gelijk Oversteken of Pakkie (met een derdengeldenrekening en in het geval van Pakkie traceerbaarheid van het pakket) te ontvangen. In welk opzicht is dat fair in jouw beleving?

[Reactie gewijzigd door Femme op 11 september 2018 17:29]

Ze mogen het altijd komen ophalen. De koper kiest voor verzending, dan is dat op hun risico. Ik ben geen bedrijf.
Punt is dat ze niet vertellen welke keuze ze maken als je koper aangeeft een baksteen te hebben ontvangen. Behalve het inschakelen van instanties daar heb je dus niks aan. Het is pas iets als ze hun proces m.b.t dit probleem verduidelijken welke bewijslast moet een verkoper bijvoorbeeld overleggen om zijn geld wel krijgen? en waar worden de keuzes op gemaak.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 11 september 2018 18:02]

Vooral het eerste is onduidelijk. Op de site van Pakkie zelf wordt alleen dit gezegd:

Dan schakelen we direct de daarvoor bevoegde instanties in. Als er sprake is van fraude vanuit de verkoper, krijgt de koper zijn/haar geld direct teruggestort. Als blijkt dat de koper een bekende fraudeur is, wordt de verkoper hiervan op de hoogte gebracht voordat de verzending plaatsvindt.

Niet heel prettig allemaal.
Ik zag het staan inderdaad, ze zijn alleen niet duidelijk hoe ze dat dan gaan controleren.
Jawel!

< Wat doen jullie om fraude te voorkomen?>
Ten eerste doen we een ‘check aan de voordeur’. Doordat zowel de verkoper als koper haar bankrekeningnummer doorgeeft aan Pakkie, doen we direct een check bij de beschikbare databases. Binnen enkele seconden weten we wanneer een koper of verkoper een bekende fraudeur blijkt te zijn. Als dit het geval is, wordt het Pakkie direct gestopt en brengen we de andere persoon direct op de hoogte. Dit gebeurt voor de verkoper voordat het pakket verzonden wordt, dit gebeurt voor de koper voordat het geld wordt overgemaakt naar de verkoper. Veilig voor zowel koper als verkoper.
Dat is bij het geld overmaken dat zegt helemaal niks over een liegende ontvanger en de actie die ze daarop doen om een eerlijk proces te maken wie er nu gelijk heeft en waar het geld heen moet.

Zolang niet duidelijk is wat de procedure is als iemand aangeeft een lege doos te hebben ontvangen terwijl de verzender wel echt iets verstuurd heeft ga ik het i.i.g niet gebruiken.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 11 september 2018 15:38]

Pakket wordt natuurlijk sowieso gewogen bij aflevering door de verkoper op het pakketpunt, dus dat moet dan wel overeenkomen met het gewicht van een "lege" doos, en het valt wel op als er gewichtjes/opvulling inzit van exact dat gewicht.

Hoe je dan precies moet bewijzen wie van de twee die opvulling erin geplaatst heeft is natuurlijk wel een moeilijk vraagstuk.

@steve81 Dat gaat dus niet als de koper zegt dat er niks in zat behalve gewichtjes/vulling, en de verkoper zegt dat er een laptop van € 1000,- in zat.

[Reactie gewijzigd door zion op 11 september 2018 17:11]

En je kunt het ook altijd weer terug laten sturen, dat staat in de Q&A onder "Als er geen sprake is van fraude, en ik wil toch het product terugsturen?". Lijkt mij een prima oplossing voor als de koper en de verkoper naar elkaar blijven wijzen en er dus niet uitkomen.
Je kan toch wel raden wat hier gebeurt. Dat is een welles-nietes verhaal. Geen enkele dienst kan je hierin zekerheid geven.

Wil je zekerheid; laat het ophalen, of breng het zelf weg. Laat de partij geld uit de muur trekken waar je bij staat. Alleen zo heb je totale zekerheid.
Ik maak me als verkopende partij hier ook zorgen over. Stel er wordt doodleuk beweerd dat er een defect apparaat is ontvangen, terwijl deze toch echt werkend was. Het zal niet de eerste keer zijn dat apparaten worden gestript voor onderdelen of zelfs compleet worden gewisseld. Moet ik dan zelf een database van serienummers bij gaan houden? Heeft elk apparaat wel een serienummer?
Jemig, wat wordt hier moeilijk gedacht over 2e hands verkopen. Aan versturen zit gewoon een risico verbonden. Kan je hier niet tegen, laat het ophalen of breng het zelf weg :?

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 11 september 2018 16:06]

Ik denk hier inderdaad niet zo licht over. Stel ik word als verkopende partij benadeeld, dus de koper krijgt gelijk, dan word ik onterecht bij Pakkie geregistreerd als fraudeur? Dat zou ik echt heel erg vinden.
Pakkie gebruikers geloof ik niet zomaar als fraudeur, dat laten ze aan de bevoegde instanties over als het echt zo ver komt. En als het daartoe komt, neem ik aan dat die instanties ook logisch meedenken, die mensen snappen ook wel hoe tweedehands handel gaat. Pakkie wil geloof ik juist zowel de koper als verkoper zo goed mogelijk helpen, daarom bieden ze ook de terugstuur functie aan. Lijkt mij wel fair op die manier.
- Hoe werkt dat verzendlabel maken? moet ik die dan zelf uitprinten? of kan ik een soort code op de doos schrijven? Anders zie ik geen voordeel aangezien je toch naar het postpunt moet om het af te geven en dan is even pinnen ook een kleine moeite.

Eigenlijk hetzelfde als bij PostNL. Je kunt tegenwoordig via de PostNL app een verzendlabel aanvragen (en betalen via iDeal). Vervolgens krijg je een barcode. Deze laat je door de medewerker bij de PostNL locatie scannen vanaf je telefoon waarna hij/zij de daadwerkelijke verzendlabel uitprint en op de doos plakt. Erg handig dus.

Bij Pakkie werkt dit hetzelfde. Zij tonen jou het gegenereerde verzendlabel van PostNL. Of dit bij DHL ook zo werkt weet ik niet.

[Reactie gewijzigd door LoeWn op 11 september 2018 15:37]

Ha LoeWn,
We genereren inderdaad een barcode, en dat is voor de verkoper super eenvoudig. Geen gedoe meer met bankrekeningen en addressen ;)
Pakkie in Vraag & Aanbod
"De betaling vindt plaats op een derdengeldenrekening en wordt twee dagen na ontvangst van het pakket automatisch aan de koper vrijgegeven. Als blijkt dat de inhoud van een pakket niet overeenkomt met wat de verkoper beloofd heeft, kan de koper dit melden bij Pakkie en wordt uitbetaling gepauzeerd. Pakkie zorgt ervoor dat de bevoegde instanties worden ingeschakeld als er sprake is van fraude."

Je kan dus als koper zeggen dat je een banksteen hebt ontvangen, dit melden bij Pakkie en vervolgens bewijzen door een baksteen te laten zien en je geld terugkrijgen? Ik vind dit een hele gevaarlijke dienst vanuit de verkopersrol gezien en zou het nooit gebruiken. Hun FAQ is ook aardig karig. Wat gebeurt er als je een kapotte GPU ontvangt? Regelt Pakkie dit of moet je dan alsnog zelf je 'recht' halen bij de verkopende partij zoals bij een normale verzending? Ik vind het voornamelijk een schijnoplossing.

Normaal gesproken vindt er fraude plaats vanuit de verkoper omdat iets niet wordt opgestuurd dat wel betaald is. Met Pakkie kunnen fraudeurs nu ook als koper fraude plegen door aan te geven dat ze niks ontvangen hebben. Dit heeft een hoog PayPal fraudeursgehalte waarbij de koper veel te vaak in het gelijk wordt gesteld zonder fatsoenlijk onderzoek.. het probleem is namelijk dat het niet onderzocht kán worden, alleen de verkoper en koper weten wat er in het pakket zit/zat.

Ik zie eigenlijk maar één usecase: een verkoper met 0 V&A beoordelingen wil wat duurs verkopen aan een koper die wel veel goede V&A beoordelingen heeft. De koper is dan waarschijnlijk betrouwbaar en wordt gecovered voor de 'onbekende' V&A betrouwbaarheid van de verkoper door de Pakkie dienst.

Oprechte vraag: is hier wel goed over nagedacht door Tweakers? Ik vind deze dienst namens zeer discutabel.

[Reactie gewijzigd door stin00 op 11 september 2018 15:39]

Pakkie maakt het een stuk beter inzichtelijk hoe de transactie tussen verkoper en koper verloopt. De identiteit van beide partijen is bekend, de betaling vindt plaats via een derdengeldenrekening en het pakket is traceerbaar. Het enige zwakke punt is nog de inhoud van het pakket. Natuurlijk kun je proberen om als koper een verkoper op te lichten via Pakkie, maar je geeft wel veel meer informatie van jezelf prijs. Oplichters houden niet van transparantie, die opereren het liefst in de anonimiteit met een digitale bivakmuts op.

Met camera's aan je huis maak je een inbraak niet onmogelijk maar ontmoedig je het dievengilde wel.
1. De identiteit van beide partijen is bekend
Zeer zeker niet. Pakkie kent mijn identiteit als verkoper of koper niet en kan daar ook niet aan komen. Wat ze zien is tenaamstelling en rekeningnummer. Precies wat jij en ik zien bij een reguliere overboeking. De afgeleide identificatie is in praktische zin met behulp van de gloednieuwe IBAN-Naam Check ook al aan particulieren voorbehouden.

Ben wel benieuwd of ik als Pakkie-gebruiker die data ook te zien krijg als ik via een derdengeldenrekening betaalt krijg. Zo niet, is aangifte extreem lastig. Zo wel, lijkt me dat een GDPR issue.

2. De betaling vindt plaats via een derdengeldenrekening
Voor de verkoper is dit geen voordeel maar een nadeel, het duurt langer voordat het geld ontvangen is en er is ook nog eens een risico dat de koper oneerlijk is en er dus geen betaling plaats vindt. Loop ik als verkoper ook nog eens het risico dat ik in een of andere fraudedatabase wordt opgenomen.

Voor de koper een minimaal voordeel, maar een veelpleger met een katvangersrekening heeft al tig Pakkies geregeld voor er een blokkade plaats vindt. Schijnveiligheid.

3. en het pakket is traceerbaar.
Welke pakketdienst in Nederland kent geen tracking & tracing?

Nee, geen toegevoegde waarde van Pakkie voor Tweakers.
2. De betaling vindt plaats via een derdengeldenrekening
Ik vraag me trouwens af, wat nou als Pakkie failliet gaat? Is iedereen dan zn geld kwijt?
Nee, geen toegevoegde waarde van Pakkie voor Tweakers.
Bedoel je hierbij Tweakers als groep gebruikers of als Bedrijf?

Ik denk dat Tweakers(als website) zeker wel een financieel voordeel hieruit haalt.

[Reactie gewijzigd door Mimiix op 12 september 2018 09:44]

Een derdengeldenrekening is uitgezonderd bij een faillissement. En nee, Tweakers houdt hier niets aan over aldus Femme in het forumtopic. Ik zie geen enkele reden om aan zijn uitspraak te twijfelen.
Waar het hier om gaat is dat die traceerbaarheid er is bij een derde partij die onafhankelijk is van de koper en verkoper. Voorheen, met vooruit betalen als norm, moest je als koper afgaan op reviews van de verkoper (als die er al waren) en was het verder een kwestie van hoop en vertrouwen. Als verkoper stond je sterk want jij kreeg het geld nog voordat er een tegenprestaties was geleverd. Je kreeg ook nog eens een adres van de tegenpartij. De verhouding waren niet gelijkwaardig.

Met Pakkie zit er een partij tussen bij wie de gegevens bekend zijn en daardoor veel beter zich heeft op fraudeurs. Er word gelijk overgestoken: je geld staat in bewaring totdat het pakket is gearriveerd. Natuurlijk is het mogelijk om op kleine schaal verkopers op te lichten via deze manier van betalen, maar is deze weg oppertuun voor een fraudeur? Als je goeie zaken wil doen als oplichter zou ik er voor kiezen om twintig keer dezelfde fictieve videokaart aan niets vermoedende vooruitbetalende gebruikers van een tweedehandssite te verkopen. Nu moet je als oplichter eerst vooruitbetalen aan de verkoper, na ontvangst van je pakket moet je claimen dat er geen videokaart maar een baksteen is opgestuurd, de mensen van Pakkie gaan moeilijke vragen stellen en dan moet je maar hopen dat de uitkomst is dat jij die videokaart mag houden én je geld terugkrijgt. Wat een gedoe, terwijl je in de tussentijd de opbrengst van twintig fictieve videokaarten op je bankrekening had kunnen hebben.
Wordt een pakket ophaalpunt ook gezien als ontvangen? Want als de koper zijn pakketje pas over 4 dagen ophaalt zit je met wat pech (weekend ertussen) 7 dagen te wachten op de betaling...
Jahoor, we hebben die vraag ongeveer ook zo aan ze gesteld. Maar omdat er geen pasklaar antwoord is dat voor elk (hopelijk theoretisch) voorval mogelijk is, was het antwoord wel in de trend van 'dat zoeken we per situatie uit'.
Maar met dus de belofte dat ze wel degelijk de bedoeling hebben om zowel kopers als verkopers tegen oplichting te beschermen.

Zo'n verkoper zal natuurlijk ook buiten Pakkie om z'n best doen om je op te lichten. Bijvoorbeeld door kopers te overtuigen dat ze pas na ontvangst zullen gaan betalen.

Hoedanook, het staat je vrij om het wel of niet te gebruiken. Jij als verkoper bepaald dat tenslotte...
Jahoor, we hebben die vraag ongeveer ook zo aan ze gesteld. Maar omdat er geen pasklaar antwoord is dat voor elk (hopelijk theoretisch) voorval mogelijk is, was het antwoord wel in de trend van 'dat zoeken we per situatie uit'.
Maar met dus de belofte dat ze wel degelijk de bedoeling hebben om zowel kopers als verkopers tegen oplichting te beschermen.
Met puur en alleen "goede bedoelingen" wordt niemand beschermd. Ik vind het nog steeds maar onduidelijk.
Zo'n verkoper zal natuurlijk ook buiten Pakkie om z'n best doen om je op te lichten. Bijvoorbeeld door kopers te overtuigen dat ze pas na ontvangst zullen gaan betalen.
Mocht dat gebeuren dan neem ik aan dat de koper simpelweg in gelijk gesteld word en die dus zijn geld terugkrijgt. Ik zie niet in hoe je dit als oplichtende verkoper goed kan toepassen.
Hoedanook, het staat je vrij om het wel of niet te gebruiken. Jij als verkoper bepaald dat tenslotte...
Is dat wel helemaal zo? Voor de koper lijkt dit een uitermate goede service, en die wil daar graag gebruik van maken. De vraag naar het gebruik van Pakkie zal stijgen vanuit de koper’s kant, en als je dan als verkoper zegt daar niet aan mee te doen omdat je het vanuit verkoper’s perspectief geen fijne service vind, dan willen mensen ineens niet meer van je kopen. Dat heb ik op Marktplaats met de “gelijk oversteken” service ook al meermalen meegemaakt. Dus het is maar de vraag hoeveel keuze je daar als verkoper op de lange termijn nog in hebt.

Nee, ik ben niet overtuigd. Ik zie dat momenteel vooral als een overbodige tussenpartij die een service levert die in de praktijk niet goed uit te voeren is, en van “goede bedoelingen” afhangt.

[Reactie gewijzigd door LankHoar op 11 september 2018 17:35]

Weer een mooie aanvulling op de website en dat Pakkie is erg handig zeg! Hopelijk helpt dat ook in het terugdringen van oplichters.

In tegenstelling tot Marktplaats is deze dienst ook zonder extra kosten. Wat ik mij dan echter wel afvraag is waar Pakkie zijn geld mee verdiend. Betaald Tweakers aan Pakkie?
Zo te zien kost het wel extra geld, een brievenbuspakketje kost bij PostNL €3,80 en bij Pakkie is dat €4,25 (ja, als je het bij een PostNL-locatie doet is het ook €4,25). Een normaal pakket bij PostNL is €6,50 en bij Pakkie €6,95 (ja, ook nu weer bij een PostNL-locatie voor €6,95).
Goed punt inderdaad, ik was uitgegaan van de prijzen bij een PostNL-locatie, maar zelf online een verzendlabel aanmaken is inderdaad goedkoper.
We zijn bezig om de labels naar dezelfde prijs te krijgen als de online prijzen, en ook bezig met een ophaal service om het nog makkelijker te maken. More soon :)
Community Pick
Wanneer er emoji's en afbeeldingen worden gebruikt in een tweet komen deze niet in de post te staan. Emoji's worden met een "?" vervangen en de afbeeldingen als linkje.
Wat betreft afbeeldingen: dat klopt; de oEmbed API die we gebruiken geeft deze helaas niet terug. Alleen als je de javascript van Twitter zelf toevoegd worden tweets 'volledig' gemaakt... Hetzelfde geldt ook voor Instagram.

Heb je een concreet voorbeeld van een tweet met emoji's die fout gaat? Dan kunnen we daar in ieder geval naar kijken :)

[Reactie gewijzigd door crisp op 11 september 2018 16:12]

Thanks! Ik ga hier morgen een fix voor maken :)
Kan er (rechtsboven bijvoorbeeld) nog een Twitter logootje bij? Maakt het net wat meer duidelijk dat het om een tweet gaat.. In ieder geval op een mobiel apparaat, hoe het er op de desktop uitziet heb ik nog niet gezien.
Oh een nog een klein dingetje: de embed functie werkt niet als er 'www' of 'mobile' in het adres staat.

Zo werkt 'ie dus niet:

https://mobile.twitter.co...tatus/1039531798034882561

Zo wel:

https://twitter.com/jeff_foust/status/1039531798034882561
Snel geregeld, netjes zo met het logo erbij!
Nog steeds jammer dat je op mobiel niet op een willekeurig veld kan sorteren maar dat je aan de voorselectie gebonden bent. Bijvoorbeeld bij opslag is het heel nuttig om naar €/GB te kijken en daarop te sorteren, dat kan niet op mobiel.
Er staat toch rechtsonder de lijst een behoorlijk grote 'Sorteer op'-knop?

Of mis je het op een andere plek? Ah, je mist de keuze-optie voor een specifieke specificatie en het feit dat je daar dan niet op kan sorteren...

[Reactie gewijzigd door ACM op 11 september 2018 19:49]

Precies dat inderdaad.
Nog een vraag over Pakkie: Hoe zit het eigenlijk met de pakketen die bij de buren worden afgegeven? Ik heb een aantal keer meegemaakt dat een pakket dat bij de buren lag pas een week later kan worden opgehaald. Kan je ook een niet bij de buren afgeven optie krijgen?
Dag ocf81,
Dit is iets wat we zeker willen realiseren met Pakkie. Staat hoog op onze lijst. Hopelijk in de komende periode dat we dit kunnen doen, beetje afhankelijk van onderhandelingen met de vervoerders.
Mooie uitgebreide iteratie deze keer, thanks. 👍
Anoniem: 372172
11 september 2018 15:24
Ziet er weer goed uit allemaal (y)
Wanneer kunnen we met onze mobiele telefoon -fatsoenlijk- (lees gebruiksvriendelijk) foto's uploaden naar forum?
Wat een hoop reacties over de Pakkie dienst. Je zit hier op Tweakers, waarbij je eenvoudig kunt zien hoe betrouwbaar iemand is. Als je het niet vertrouwd, ga naar de persoon toe en schaf daar het product aan. Mocht je zijn opgelicht, dan kun je altijd bij Tweakers / het forum, aan de bel trekken, net als nu het geval is.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee