Door Maite de Jong

Manager Product

Responsive actiepagina's - Development-iteratie #133

19-06-2018 • 14:14

53 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #133 opgeleverd. In deze sprint werd onder andere gewerkt aan de nieuwe lay-out van de actiepagina's en het swipebaar maken van tabs op mobiele apparaten.

Responsive actiepagina’s

In deze sprint hebben we de laatste hand gelegd aan een nieuwe responsive weergave van de actie- en campagnepagina’s op Tweakers. De pagina’s lenen hun look and feel van de lay-out die we eerder dit jaar hebben geïntroduceerd voor redactionele reviews. Het was een groot project, omdat hier een oud en complex contentmanagementsysteem (cms) aan vastzat. Het cms is ook volledig vernieuwd en leent technieken van het cms dat eerder voor de redactie is gemaakt.

 

Swipebare tabs

Verder hebben we ons gericht op het beter beschikbaar maken van de tabbladen die je in de Pricewatch kunt vinden. Het kleine mobiele scherm heeft tot gevolg dat we maar een heel beperkte set tabbladen kunnen tonen. We merkten dat gebruikers daardoor informatie over het hoofd zagen. Dit hebben we opgelost door de tabbladen op mobiel swipeable te maken.

Community pick

In de komende sprint hebben we weer ruimte om een door de community gekozen feature te ontwikkelen. Stem in de onderstaande poll op de feature je het liefst wil laten bouwen.

Welke feature wil jij laten bouwen in iteratie #134?

Samenvoegen van de notificaties in dezelfde dm-thread
41,8%
Productcategorie weergeven in rml-output van wenslijst
29,3%
Dm-thread weergeven in bekijk/reageer op bericht
28,9%

Aantal stemmen: 811. Deelname gesloten op 20-06-2018 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (53)

Wijzig sortering
Welke feature wil jij laten bouwen in iteratie #134?
Halve sterren kunnen geven bij reviews ipv alleen maar hele sterren :D
Ja, maar dan wel graag nadat we eindelijk een night-theme hebben voor T.net. Daar wachten we al erg lang op :) *gentle push*
Dan is het tijd voor T.net abonnement. Kun je zo je eigen stylesheet toevoegen. Dark-theme in een paar regels geregeld!
Custom CSS is een karma feature tegenwoordig, daar hoef je geen abo meer voor te zijn.
Dit was toch al een feature voordat er abos waren?
Origineel kwam het voor abo's. Na veel klachten heeft men een aantal van de abo features omgezet naar karma features. Degenen die destijds wel abo waren kregen de karma features unlocked zonder dat het karma kost, zolang ze een abo houden. Vandaar dat er een aantal users zijn met karma status Veteraan, die de karma features unlocked zonder dat het karma kost. Is dus een mooie incentive voor die abohouders.
Je hebt daar geen abo voor nodig hoor, ik heb al CSS geactiveerd staan. Echter niet voldoende kennis van CSS om een heel thema in elkaar te zetten laat staan te onderhouden. Er zijn er wel een aantal beschikbaar via Stylish enzo, echter mankeert er altijd wat aan. Daarom zou het veel prettiger zijn wanneer dit vanaf T.net onderhouden word en dus wel goed werkt. Hoeft van mij niet fancy te zijn, als het maar donker is.

Zie ook dit draadje hierover bijvoorbeeld.
Ben steke-kleurenblind. Voor mij is het dus onmogelijk uberhaupt iets te doen qua design. Een custom css is dus voor mij een no-go. Los van dat ik heel css niet snap. Dat je hier komt wil niet zeggen dat je dat dan ook snapt of wil leren.

Dark themes worden bij veel apps en websites doorgevoerd, ik zou *juist* van t.net verwachten dat ze de trend volgen. Maar, het zal over een jaar of 3 wel als iets vernieuwends gebracht worden. Waar dan zelfs de website van FC Balophetdak al jaren een dark theme kent.

[Reactie gewijzigd door sus op 19 juni 2018 19:20]

Uitsluitend nieuwsgierigheid, maar waarom kan je met kleurenblindheid geen design doen voor jezelf? het zou voor jou toch niet uitmaken of het er met 'normale' kleuren goed uit ziet, maar enkel met de kleurstelling zoals jij het prettig vindt?
Je moet het wel een beetje leren verkopen vriend.

"Halve sterren kunnen geven bij reviews ipv enkel hele sterren, en extra bonussen voor het voltallige dev team"

Punch and Pie.
Ahh, vandaar dat jouw reviews altijd zo hoog staan :+
Kijk al heel lang uit naar een dark theme
Zijn er van de afgelopen Development-iteraties geen .Plans gemaakt?

Er lijken er een paar te missen: Development-iteraties. Eerst was er één iedere sprint à 2 weken, de vorige is alweer 8 weken geleden :)

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 19 juni 2018 14:47]

Dat klopt inderdaad. We hebben ons een maand bezig gehouden met de implementatie van de AVG en we zijn bezig geweest met het verbouwen van de actiepagina's. Daardoor hadden we een tijdje niets leuks te melden aan de buitenwereld :) .
Waarom is AVG niet interessant voor de buitenwereld? Het is JUIST interessant voor de buitenwereld zou ik zeggen. Nu lijkt het alsof er iets te verbergen valt (geen beschuldiging).
Off Topic
Niemand (bedrijven met persoonsgegevens) kan nog wat verbergen nu, je hebt immers rechten gekregen als betrokkenen.
Ben alleen benieuwd (prik prik @Femme ) hoe ze omgaan met dataportabiliteit. Komt daar een CSV, XML (met XSD) of iets anders uit.
Een beetje goed opgezet datamodel kan toch naar elke redelijke structuur worden omgezet? Al zou je BSON willen.
Dat de AVG interessant is, hoeft niet te betekenen dat de aanpassingen in de code dat wel zijn. Zo ben ik bij het bedrijf waar ik als webdeveloper aan de slag ben, de laatste tijd ook vooral bezig met GDPR/AVG en kan je melden, de meeste dingen die ik ervoor doe, zijn echt zo interessant niet.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 juni 2018 13:11]

Ik vermoed dat een heleboek werk over AVG uitzoekwerk is wat er uberhaupt aangepast moet worden en hoe het precies juridisch zit. Kan me voorstellen dat het een boel werk is waar je niet heel veel over kunt zeggen. Een overzicht van waar we vooruit zijn gegaan in privacy of de lastigste uitdaging zou echter wel interessant kunnen zijn. Meer een soort reflectie over het geheel.
Het dev team was heel druk bezig met GDPR/AVG. Al het focus lag daarop :)
Daar een Development-iteratie over is ook interessant! :)
(al begrijp ik dat dit natuurlijk vanwege tijdgebrek was)
Nee, die aanpassingen zijn niet interessant. Vanuit mijn bedriif ben ik als webdev ook veel daar mee bezig ben kan je vertellen dat het allemaal niet zo spannend is.
Geen idee of dit de juiste plek is voor willekeurige feedback, maar ik probeer het toch maar even:
Ik lees Tweakers tegenwoordig vaak op mobiel. Dat werkt bijzonder prettig, maar de vele technische termen staan vaak met puntjes onderlijnd, waarbij on hover de uitleg gegeven wordt. Op mobiel kan ik die uitleg niet krijgen. Is het mogelijk daar iets voor te ontwikkelen (bv on tap van dat worod een soort popup die de tekst weergeeft)?
Ja dat was opgelost met een kant en klaar stukje CSS, maar blijkbaar was dat te veel werk :-P.

Klik: https://gathering.tweaker...message/50189787#50189787
Persoonlijk vind ik het best jammer dat de devvers op ondersteuning vanuit de browserbouwers wachten. Ik vrees dat die ook een flinke roadmap zullen hebben waarop dit erg laag staat, en dat het misschien zelfs een pasen/pinksteren moment zal worden.

Ik hoorde iets over chocotoffs. Hoe groot is de kans als ik die naar de Lincolnweg stuur, dat het wel ingewilligd zal worden? :+ :P

Anyway, ik ben zelf tevreden met het stukje CSS. Ikzelf heb in mijn eigen site dit opgevangen met een eigengeschreven tooltip en een streepje eronder. Echter als de browser dit wel ondersteunt, zie je dubbele streepjes (CSS zelf, en de browser vanwege abbr). Maar deze CSS-hack is nog fraaier zelfs.
Het is definitief afgeschoten, dat is het hele idee van Scrum. Geen oneindige backlog, maar afschieten.
Dat is eerder onderdeel geweest van een community pick, maar heeft het nooit gehaald... Hopelijk komen browservendors zelf eens met een oplossing.
Goed :) .
Ik vond het altijd al raar dat de actiepagina's niet responsive waren. Kan iemand uitleggen wat er speciaal is/was aan deze pagina's in vergelijking met een artikel-pagina dat deze kennelijk van meet af aan al anders is ontworpen danwel is achtergebleven in de ontwikkeling?
Ik doel niet op dat er een andere cms achter zat, dat lees ik, maar waarom dat bijvoorbeeld in de eerste plaats al zo was.
Ik zou me kunnen voorstellen dat het op deze manier prettiger is voor de adverteerder om content aan te leveren. Veel advertentiebureau’s houden helaas te vaak nog geen rekening met responsive pagina’s of sites.

Wel fijn dat deze nu mee zijn genomen op de schop :P
Naast het responsive maken van de actiepagina's hebben we ook het bijbehorende cms opnieuw gebouwd. Daar zat het meeste werk in, maar is niet zo interessant om aan jullie te melden aangezien het cms niet publiek toegankelijk is ;). De actiepagina's konden voorheen vanuit de zogeheten blokkendoos opgebouwd worden. Die had 1000 en één mogelijkheden maar stond helemaal op zichzelf, wat het onderhoud er niet makkelijker op maakte. De layout van de nieuwe actiepagina's heeft dezelfde basis als de reviews. De redactie en de salesafdeling kunnen dezelfde soort elementen gebruiken, waardoor het geheel minder complex en makkelijker te onderhouden is.
In plaats van dm thread weergeven zou ik veel blijer zijn als er eindelijk eens een goede zoekfunctie binnen DM beschikbaar zou komen!
Dat is technisch niet triviaal, en daarom niet geschikt voor een community pick: ACM in "Zoeken in DM's"

[Reactie gewijzigd door crisp op 19 juni 2018 23:44]

Zonde, is wel echt een functionaliteit die ik mis.
Verder hebben we ons gericht op het beter beschikbaar maken van de tabbladen die je in de Pricewatch kunt vinden. Het kleine mobiele scherm heeft tot gevolg dat we maar een heel beperkte set tabbladen kunnen tonen. We merkten dat gebruikers daardoor informatie over het hoofd zagen. Dit hebben we opgelost door de tabbladen op mobiel swipable te maken.
zie dat dit ook voor andere tabbladen geld, zoals in het Forum. Mooie toevoeging, maakt het stukken makkelijker om naar "Mijn topics" te gaan. Liefst zag ik wel dat je deze volgorde zelf kunt bepalen. Eigenlijk gebruik ik alleen:
- Forumlijst
- Actieve topics
- Mijn topics

Voor de laatste moet ik nu altijd scrollen.
Of de drie door jou genoemd bij elkaar zetten? Ik heb namelijk dezelfde wens en kan me voorstellen dat ze bij andere Tweakers ook vaker gebruikt worden dan bookmarks, Myreact of FAQ.

Verder mooie aanpassing natuurlijk :)
Die swipable tabs zijn heerlijk in de fora. Dat mistte ik echt (in tegenstelling tot de selectbar) op de iPhone.

Super werk weer :).
Mee eens. Het lijkt iets kleins maar die select box voelde echt zo antiek!
Community pick: ik pleit voor het toevoegen van een categorie "fabrikant belooft security / OS updates tot ten minste..." in de specs sheet van mobiele telefoons.
Kwam drie weken geleden aan de orde in https://tweakers.net/nieu...ction=11597149#r_11597149, zou op T.net niet misstaan.
Een verzoek voor zo'n spec kun je melden in Pricewatch .Een voorwaarde lijkt me wel dat de fabrikant die belofte over de duur van software-updates duidelijk communiceert.
Mooie update,
Maar ligt het aan mij dat ik de poll niet kan zien?
-edit-
Is ondertussen opgelost. :)

[Reactie gewijzigd door Jeroen Meuleman op 19 juni 2018 14:27]

Hier ook niet te zien
Dat is een feature request denk ik :)
Adblocker uitzetten...? O-)

[Reactie gewijzigd door iAR op 19 juni 2018 14:23]

Hier kan ik hem wel zien, vreemd.
Ik kan hem nu ook zien idd :)
Merkte het al van die Swipable tabs, dacht eerst dat het aan mij lag maar er waren daadwerkelijk veranderingen door gevoerd. Goed bezig Tweakers!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee