Door Tweakers Partners

MijnKPN-app Testpanel | Maak samen met andere tweakers de app tweakerwaardig

20-06-2018 • 08:00

95 Linkedin

Even snel de status van je account checken of je instellingen aanpassen? Daarvoor heeft KPN de MijnKPN-app, en op dit moment wordt hard gewerkt om die te vernieuwen en meer mogelijkheden toe te voegen. Je kunt nu als gebruiker meedoen aan de bètafase, en de app met jouw inzichten nog beter en handiger maken. KPN is specifiek op zoek naar de 'crème de la crème' onder de kritische gebruikers en klopt daarom bij Tweakers aan.

MijnKPN is beschikbaar als website, en als app voor Android en iOS. Daarmee kun je steeds meer functies van de diensten van het bedrijf aanpassen. Die mogelijkheden blijven groeien, daarom is de app, inclusief code totaal vernieuwd. Een belangrijk aspect van de nieuwe app is dat je veel zaken zelf kunt oplossen via de op maat gemaakte ‘selfservicemogelijkheden’, dat scheelt weer langdurige telefoongesprekken!

De software wordt compleet door KPN in eigen huis ontwikkeld, dus je kunt samen met negentien andere tweakers met deze ontwikkelaars in gesprek. In een besloten forum kun je je bevindingen delen en meehelpen om deze app écht goed te maken.

Denk mee

Heb je een KPN-abonnement (Mobiel of Internet/TV) en wil je dat de MijnKPN-app tweakerwaardig wordt? Meld je dan aan voor het testpanel en ontvang als dank voor je hulp een JBL Flip 4 speaker. Er worden uiteindelijk 20 tweakers geselecteerd.

Wil jij deelnemen aan het MijnKPN-app Testpanel?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 18 juni 2018 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot 22 juni 2018, alleen via de poll.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 23 juni 2018 bericht via e-mail.
 • Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen. Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Deelnemers moeten beschikken over een KPN-abonnement.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Alleen meerderjarigen mogen deelnemen aan de actie.
 • Medewerkers van Tweakers & KPN zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname,
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Alle 20 deelnemers ontvangen een JBL Flip 4 speaker
 • De testperiode vindt plaats in de maand juli 2018
 • De winnaars zijn bereid om binnen dertig dagen de MijnKPN-app te testen en hun bevindingen te delen met KPN.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (95)

Wijzig sortering
Deelnemers moeten beschikken over een KPN-abonnement.
Dit ene zinnetje sluit een heleboel mensen uit. Jammer maar veel success aan degene die wel mee kunnen doen.
Gezien het een app is van KPN zelf is 't wel redelijk logisch dat men een KPN abbo moet hebben, gok niet dat KPN zo bij de database van Vodafone in kan om jou je bandbreedte verbruik te laten zien ;)
Nee, maar ze hadden je ook met testdata kunnen laten laten spelen ipv live data bij gebrek aan een abonnement.
Gezien de app in een eindstadium van development zit lijkt testen met testdata voor mij niet relevant. je wilt juist dan testen met live data waardoor een gebruiker zijn eigen gegevens kan intepreteren en valideren
Jawel, maar ze hadden wel een paar accounts op productie aan kunnen maken en daar mensen aan kunnen hangen die geen KPN abo hebben. Zeker als ze vaker dit soort leuke acties doen m.b.t. testen is het handig om een aantal van die accounts te hebben.
Jammer, want dit lijkt me heel leuk om aan deel te nemen, maar ik zit helaas niet bij KPN.
De gemiddelde testcase zullen ze wel gehad hebben. Ik heb thuis een aangepast internet abonnement (en het was een aanpassing op dingen van 10 jaar geleden). Dit soort situaties zul je niet makkelijk kunnen reproduceren en daar zijn echte testsubjects dus veel beter geschikt voor.
klopt. Ik heb dit bij ons ook intern doorgestuurd als goed voorbeeld van crowdtesting. het gonst hier af en toe ook van dit soort ideeen, maar helaas komt het nooit van de grond. Dus af en toe even een voorbeeld rondsturen van hoe het ook kan is altijd goed (ik ben zelf softwaretester, vandaar)
Dat had gekund maar voor KPN-klanten zit er een extra motivator achter: alles wat je verbetert heb je zelf ook wat aan. De poule van Tweakers met KPN abo én die willen testen is groot genoeg om de andere mensen links te laten liggen.
Boeit toch niet ?

Als VF gebruiker bv maakt het toch niet uit hoe de KPN App is ?
Juist goed dat ze alleen KPN gebruikers laten meedoen, dan luisteren ze juist naar hun eigen klanten.
Leuke actie! Zelf zowel mobiel als internet lopen via KPN. Ik ben benieuwd of ik mee mag gaan testen!
Het is een leuke actie maar ik vind 'm wel 'op het randje'.
Tweakers is vooral een website voor mensen die technologie op de proef stellen, daar hoort deze actie prima bij. Maar KPN gebruiken als dikke vis die je kunt vangen? Ongetwijfeld zit er een verdienmodel achter en ik hoop dat KPN er een flink bedrag voor betaalt zodat deze site 'for ever' in de lucht blijft, want er is hier geen sprake meer van Tweakers die elkaar helpen, maar goedkoop arbeidskrachten scoren.
Dit laatste is geen mening, maar een constatering ;)
Mooie actie inderdaad, maar ook op het ander vlak heb je gelijk. Voor de waarde van de prijs haal je nog geen (onervaren) junior test consultant in huis voor een halve dag...Er gaan veel tweakers / allemaal op zitten die 0,0 ervaring hebben met (software) testing. En testing is al een vak op zich dat je niet mag onderschatten... Zullen zien wat het geeft :)
die 0,0 ervaring hebben met (software) testing.
Nou ja, strikt genomen staat er in de tekst "Er worden uiteindelijk 20 tweakers geselecteerd.", zonder verklaring wat "geselecteerd" precies inhoudt. Dat laat de mogelijkheid open dat het geen random selectie is (met inderdaad een grote kans op mensen die geen ervaring met testen hebben), maar dat er enige mate van handmatige keuze bij komt kijken. Of T.net voldoende informatie heeft om met enige zekerheid vast te stellen wie goede testers zouden zijn weet ik niet (lijkt me onwaarschijnlijk), maar bij accounts die al wat langer bestaan en redelijk actief zijn zou het mogelijk moeten zijn om een deel van de ongeschikte kandidaten te herkennen en niet te laten winnen. Dan krijg je in elk geval een net-iets-beter-dan-gemiddelde selectie.

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 21 juni 2018 01:31]

+Dat KPN straks ook gaat adverteren met: getest door Tweakers etc. Inderdaad goedkoop scoren. Neemt niet weg dat het wel een leuke actie is ook voor ons als Tweakers :)
Eens dat het goedkope arbeidskrachten zijn, immers een geluidsbox tegenover testen. Maar ik ben het eens met @MrAndy9797 niet iedereen heeft een tMAP certificaat op Tweakers of andere methodieken. Veel van die 20 testers zullen waarschijnlijk zelfs op de volgende manier testen: KMVEK of JBF...

Persoonlijk vind ik het een leuke kans om mijn provider te helpen, dat Tweakers dit faciliteert.... een extra welkome bonus.

Voor mij zou het niet veel uitmaken. Ik gebruik de huidige app ook al, zit er nu af en toe ook al mee te spelen. Of dat nu in de huidige app is of in de nieuwe. Ik zie zelf het verschil niet.

Qua verdienmodel weet ik niet hoe het gaat, dat is persoonlijk iets tussen Tweakers en KPN. Beide zijn volwassen bedrijven en zullen hier vast en zeker afspraken over maken.
Eindelijk doet KPN iets met feedback van mensen (met verstand als het om tweakers gaat).

Ergerde me altijd mateloos aan de oude hi voice mail app en de opvolger. De nieuwe werkt gelukkig wel goed. Er is zeker ruimte voor verbetering en ben alleen maar positief nu ze dit samen met de klant willen realiseren.
Bedoel je o.a. de mensen uit mijn straat, cliënten, vrienden tot zelfs de postbode toe die lid zijn van tweakers.net maar totaal geen verstand hebben van computers en internet maar zich in de afgelopen jaren hebben aangemeld puur om gewoon mee te doen aan acties, prijsvragen en voor het stellen van vragen via het forum?

Of te wel .... tweakers.net is niet meer het tweakers.net van jaren geleden hé waarbij mensen die aan casemodding en overklokken deden. Anno 2018 is dit heel wat anders - getuige ook het forum waarop zelfs leken vandaag de dag gewoon (en terecht) hun vragen stellen omdat ze (soms) totaal niet weten hoe e.e.a. in elkaar steekt.

Het is dus nog maar de vraag of het mensen met verstand van dit soort zaken zullen zijn, die worden geselecteerd ;)
Hoe graag ik het ook zou willen om je ongelijk te bewijzen moet ik toegeven dat de community op Tweakers inderdaad erg divers is geworden. Aan de ene kant goed natuurlijk aan de andere kant ook weer jammer dat er daardoor topics/artikelen komen voor de "leken.

Voor het testen van de app van KPN is het misschien wel handig, maar voor de andere acties zou je inderdaad wat specifiekere tweakers willen hebben.
Misschien een "leden-only-actie" voor tests waar ze wat mensen met ervaring en/of kennis voor nodig hebben.
Misschien is het juist ook handig om zo iemand erbij te hebben.
Als iemand met minder hoeveelheid kennis de app kan gebruiken, met eventueel door mensen met meer kennis van internet en de app, weet je zeker dat het met anderen ook goed komt.
Zo krijg je een app met veel functies en heel gebruiksvriendelijk.
Top actie dit. Als ze dit ook met de TV App hadden gedaan. Die is vernieuwd, maar is niet beter geworden :| Hopelijk deze wel.

[Reactie gewijzigd door barry457 op 20 juni 2018 08:13]

Heb je de nieuwste ontvanger (blijkbaar al sinds midden/eind 2017 beschikbaar)? Deze sinds een paar weken en heb op het moment geen klachten meer!

Edit:
Excuses het is nog vroeg, je had het over de App niet over de Tv ontvanger |:(

[Reactie gewijzigd door VincentdeVreede op 20 juni 2018 08:20]

Goedemorgen. Ja die heb ik ook nadat mijn buurman opschepte over dat hij netflix kon kijken op de ontvanger en ik niet. Via de chat te horen gekregen dat er een nieuwe ontvanger is en je die moet aanvragen. Wel maar 1 per huishouden krijgen en voor 2 ontvanger moeten betalen en de 2e niet mogen omruilen. |:(
Bedoel je de 4k variant?
Nee, mijn box was 3 jaar oud. Deze ondersteunde geen netflix. De nieuwere wel (zit er exact hetzelfde uit, maar nieuwere versie).
Ja de 4K variant, met maar liefst 1 hele zender in 4K.
Inmiddels al een tijdje gewoon alle oude tv apparatuur om te wisselen voor nieuwe ontvangers via kpn.com/netflix
Top actie dit. Als ze dit ook met de TV App hadden gedaan. Die is vernieuwd, maar is niet beter geworden :| Hopelijk deze wel.
Ik wilde precies dezelfde reactie gaan geven. Ik heb een lijst met opmerkingen naar KPN gestuurd. Hun reactie was dat ze er bijna niets aan gaan doen. De TV app is traag, werkt niet op 2 van mijn 3 android apparaten (die totaal geen moeite hebben met YouTube), is onoverzichtelijk, je klikt je helemaal suf om simpele handelingen te doen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op die manier werkt KPN wel mee aan de trend om TV iets uit een grijs verleden te maken.
Leuk! :) Ik ben benieuwd of het nu allemaal wat overzichtelijker is. Wij hebben 2 mobiele abonnementen, en alles in 1 glas lopen, maar echt veel toegevoegde waarden heeft de oude app niet, en vaak ook nog omslachtig.
Inderdaad, de huidige app biedt geen meerwaarde. Ik heb die wel op mijn telefoon staan maar ik doe er nooit iets mee. Misschien moet ik me toch maar inschrijven.
Ik gebruik hem wel eens, bijvoorbeeld om internet MB's tussen gezinsleden heen en weer te schuiven.
Ik snap niet waarom hier een app voor nodig is. Mijn telefoonabonnement aanpassen is niet iets wat ik regelmatig doe. Die ene keer per jaar ga ik wel naar de website. Als ik we self-service gaan doen, wat verder een prima idee is, dan heb ik liever een website die ik overal kan gebruiken, in plaats van afhankelijk te zijn van mijn telefoon, en waar de ruimte is voor tekst en uitleg.
Het lijkt mij een hoop geld kosten waar je maar weinig nieuws voor terug gaat krijgen.

Ik zie gewoon echt niet waarom je dit soort dingen via een app wil doen als er ook een website is. Een hoop mensen hierboven lijken echter redelijk enthousiast? Zie ik iets over het hoofd?
Zien hoeveel MB's je over hebt, je laatste facturen altijd bij de hand.
MB's delen met andere in je gezin (?)
Je verbruik van afgelopen periodes zien.
Storingen direct kunnen inzien (?)
Zien hoeveel MB's je over hebt,
Mijn telefoon heeft een ingebouwde teller die het prima doet. Ik denk dat gewoon onderdeel is van Android, al weet ik het niet zeker.
je laatste facturen altijd bij de hand.
Die van mij zijn nogal saai. Ik heb nog nooit de behoefte gevoeld om daar opeens in te gaan grasduinen. De ene keer per jaar dat ik er naar kijk gebruik ik de website zodat de hele factuur op m'n scherm past.
MB's delen met andere in je gezin (?)
Dat is een goeie, daar had ik nog niet aan gedacht, tnx.
Je verbruik van afgelopen periodes zien.
Wederom heb ik dat al in m'n telefoon ingebouwd. Persoonlijk vind ik het ook niet zo interessant maar ik snap dat anderen het wat belangrijker vinden.
Storingen direct kunnen inzien (?)
Als de storing niet al te groot is >:)
Ik zie nog wel wat in een wizard die je helpt je problemen op te lossen. Zeg maar een soort clippy maar dan beter.
Wanneer vindt de test plaats?
Heb zowel mobiel als thuis kpn en mezelf aangemeld.

De vraagstelling had wel iets meer smart gekund natuurlijk :Y)
Ook omdat de aankomende periode een periode met veel vakanties is.
Hi Somoghi,

De geselecteerde tweakers krijgen op 23 juni bericht over hun deelname. Direct daarna ontvangt men een briefing met daarin alle informatie over de app, de testonderdelen en de timings. De testperiode vindt plaats in de maand juli 2018.

We zullen dit toevoegen aan het artikel bij de voorwaarden.
KPN is specifiek op zoek naar de 'crème de la crème' onder de kritische gebruikers en klopt daarom bij Tweakers aan.
Dit is natuurlijk heel vleiend enzo.. maar volgens mij kan je beter je testers zoeken bij Tante Mien en Ome Ab.. want ook die moeten de nieuwe applicatie kunnen gebruiken. Wij tweakers vinden alles wel.. maar Tante Mien is niet meer zo handig daarin, die heeft JUIST die gebruiksvriendelijkheid nodig. Overigens is Tante Mien nog wel handig in het behandelen van aardbeienvlekken in overhemden...iedereen zijn eigen expertise he.

[Reactie gewijzigd door Alcmaria op 20 juni 2018 09:59]

Je hebt uiteraard gelijk, alleen zal je van zo'n mensen heel weinig onderbouwde feedback krijgen.
Als mijn schoonmoeder niet kan printen is "haar printer kapot".
Daar kom je niet echt mee verder.
Jullie vinden het allemaal geweldig, maar in feite heeft KPN nu 20 beta testers die ze niet hoeven te betalen. Als je nou gedurende de looptijd van het project het abbo gratis aanboden was het misschien nog wel te overwegen....
Nou je krijgt er iets voor terug als zijnde een JBL speaker. Maar ook (wat ik belangrijker vind) een betere app.

En je hoeft er niet aan mee te doen hé.
Ik snap het sentiment, maar ik ben het er zeker niet mee eens: de standaard testers hebben vast allang hun werk gedaan en de meeste bugs zullen (hopelijk) wel er uit zijn.
Nu komt de praktijktest - die kun je (net als Microsoft, als ik zo zuur mag zijn) laten uitvoeren door al je gebruikers OF door een stel enthousiaste techneuten die zinvolle inputgeven over de 3 abowissels, 6 producten waarvan 2 niet publiek beschikbaar zijn, 4 ISDN30 boxen, 1 migratie van WXS en 8 woonplaatsverhuizingen, die ze gemiddeld in hun historie hebben.

Samengevat: ik vind het een puik idee. _/-\o_
Als organisatie is dit juist goed, je laat zien dat je luistert naar bestaande klanten en niet alleen de focus legt op het binnen halen van nieuwe klanten.
Telt een XS4ALL / Telfort abonnement ook? Aangezien dit dochterbedrijven zijn van KPN :)
Nee, die hebben hun eigen apps.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee