Door Tweakers Partners

December Prijzen Parade bijna van start - Win mooie prijzen!

04-12-2018 • 08:00

263 Linkedin

De laatste twee weken voor Kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Dit jaar is dat niet anders en hebben we zelfs zoveel partners gevonden, dat we eerder beginnen. Op vrijdag 7 december trappen we de December Prijzen Parade af met een weggeefactie van Expert.

Tweakers kan niet bestaan zonder de community en december is de ideale maand om mensen te verwennen die belangrijk voor je zijn. Opnieuw hebben we een mooi jaar achter de rug, met mooie bijdragen van de community en waarin we elkaar weer konden ontmoeten op evenementen in het hele land. Dat enthousiasme waarderen we ontzettend en dus is het tijd om, samen met onze partners, cadeaus uit te delen.

Vanaf 7 t/m 23 december is het dus elke dag feest en een paar van de weg te geven prijzen kunnen we nu alvast bekendmaken. Zo kun je op maandag 10 december een OPPO RX17 Neo en een OPPO RX17 Pro winnen, telefoons van een merk waar je steeds meer over hoort. De RX17 Pro valt vooral op doordat hij beschikt over de SuperVOOC-oplaadtechnologie, waardoor het mede dankzij een tweecellige accu mogelijk wordt sneller op te laden. Ook beschikt de RX17 Pro over een 25-megapixelfrontcamera en dubbele camera's aan de achterzijde van 12 en 20 megapixels.

Een mooie prijs dus op de vierde dag van de Parade. Een dag later alweer kun je een MSI laptop winnen en de dagen daarop volgen mooie prijzen van Acer, HyperX, LG, Alternate, AOC, Samsung SSD en Ubisoft. Expert heeft maar liefst vier dagen geclaimd en geeft oledtelevisies, een soundbar en een mesh-wifistarterkit weg. Benieuwd welke producten we op welke dag precies gaan weggeven? Houd Tweakers tussen 7 en 23 december dan dagelijks in de gaten en wie weet win jij één van deze felbegeerde prijzen.

Meedoen is hartstikke eenvoudig. Zorg dat je ingelogd bent, ga naar het artikel van de dag en vul de poll in. Door de poll in te vullen doe je automatisch mee. Zo simpel is het! Mocht je niet winnen, niet getreurd, want op sommige dagen ontvangen niet-winnaars alsnog een kortingscode waarmee ze in ieder geval profiteren van mooie kortingen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (263)

Wijzig sortering
Kijken of dit jaar weer alles gaat naar mensen met accounts die 1 post hebben gemaakt..
Aangezien het overgrote deel van de accounts die ingelogd zijn weinig posten, is het statistisch gezien niet zo vreemd als dat gebeurt.

Het is ook heel lastig om een "beter" criterium te vinden, want je benadeelt altijd wel iemand die vindt dat ie mee zou mogen doen aan een dergelijke loterij.
En sommige criteria kunnen ook nog eens vervelende gevolgen hebben. Toen we nog niet het criterium hadden dat je account moest bestaan voor een dergelijke poll begon, kregen we allerlei clone-accounts. En als het criterium zou zijn dat iemand minimaal 5 posts moet hebben, dan krijg je vast allerlei hele oninteressante posts...
Sorry dat ik het zeg, maar een beter en eerlijker criterium hanteren dan een X aantal gedane posts om te mogen deelnemen aan een Tweakersactie lijkt me eerder 'erg eenvoudig' dan 'heel' lastig.

Vergeet de 'post als criteria' en hanteer een minimale Karma-score voor deelname:

De meest eerlijke methode ;)
Dat eerste is een technisch eenvoudig uitwerking, maar benadeelt dus iedereen die iets anders doet. Bijvoorbeel schrijven van reviews of actief modereren van reacties.

Karma is op zich wel een indicatie dat iemand actief bijdraagt, maar welke grens hanteren we dan? En moet dat dan een harde grens zijn of bijdragen aan je kans om te winnen? En indien dat laatste, moeten Foritain en anderen met erg veel karma dan een nagenoeg gegarandeerde kans krijgen om te winnen?

En als het een harde grens is, waarom mogen die mensen er (net) onder zitten niet meedoen? Zijn de semi-passieve bezoekers geen 'echte' tweakers?

Mijn punt was niet dat er geen eenvoudige selectiecriteria zijn te verzinnen en toe te passen; maar dat ze altijd wel iemand benadelen die via een of andere definitie een kans (of meer kans) zou moeten/kunnen hebben om iets te winnen.
Kan je niet pageviews nemen? Natuurlijk is dat niet waterdicht en is dat makkelijk te cheaten.

Maar als je zo weinig eisen stelt als nu dan geef je het voordeel relatief veel aan de groep die niet in de community zit. Ten koste van de community. Ik vind het helemaal niet gek om ergens een lijn te trekken, zeg 1000 pageviews zoiets. Dan heeft een gebruiker zonder account ook een motivatie om een account aan te maken zodat hij / zij volgend jaar wél mee kan doen.

En voor de niet-tweaker ook nog best lastig te cheaten.
Ach, wellicht is iemand die net wat minder post wel actiever te maken door de binding die hij of zij door het winnen van de prijs krijgt met Tweakers.

Je kunt dit soort dingen nooit goed doen. De postcodeloterij valt ook weleens bij iemand die net in de straat woont en ook weleens in de straat bij Frits, die na 15 jaar lidmaatschap twee maanden geleden had opgezegd.

Het zij zo ..
Het verschil is dat je voor de loterij een bijdrage moet betalen. Een loterij met een hoofdprijs van 10 miljoen waarbij iedereen gratis (=zonder drempel / moeite) mee kan doen werkt niet. Dat trekt veel gebruikers aan die niet bijdragen / buiten de community staan.

Ik zou het wel terecht vinden dat de drempel om mee te kunnen doen, omhoog gaat. De drempel verhogen laat deze weggeefacties juist meer op een echte loterij lijken.
Is het niet te doen, om:
-Betalende Tweakers 3 loten te geven,
-Niet betalende Tweakers die vaker dan 10x ingelogd zijn in de afgelopen maand o.i.d. 2 loten te geven,
-Alle anderen 1?

Dan wordt er niemand uitgesloten; worden 'actievere leden' toch op de een of andere manier een klein beetje beloond, kunnen alle 'actieve lurkers' ook lekker meedoen; en iedereen die zich 'gister' heeft aangemeld alleen voor deze actie ook?
Ik log vrijwel nooit in. Ben wel dagelijks op de website. En denk dat ik daar zeker niet de enigste mee ben.
Erg herkenbaar, ik log meestal alleen in als ik wil reageren op een nieuwsbericht/forum, of de bekende V&A. Verder post ik zelf niet zo heel veel, lees veel liever wat andere posten. Zitten soms leerzame en interessante posts tussen.
Als ik me niet vergis is er ook nog zoiets als een karma store. Hoe wil je dat dan in rekening brengen? Ik hou het op een loterij voor iedereen.
Waarom moet iemand berichten hebben gepost om kans te maken op een prijs? Als je iedere dag met plezier deze website leest maar niks te zeggen hebt/ je niet wilt mengen in discussies dan mag je geen prijzen winnen?

Als we toch regeltjes gaan verzinnen zodat we zelf meer kans maken dan kies ik ervoor dat je minimaal 21.000 karma moet hebben om in aanmerking te komen voor een prijs :)
Het karma aantal om mee te mogen doen interesseert me niet zo, ik postte dit niet uit eigen belang maar omdat het me ten eerste gewoon een eerlijker systeem lijkt, en ten tweede omdat het gebruikers van Tweakers.net stimuleert om een positieve bijdrage op de website te leveren.

Tweakers in een website die van haar gebruikers een positieve bijdrage verwacht op de site,en vanuit die gedachte leek de karma score als criterium mij wel een goede zet.

Wat mij betreft wordt het karma verloop daar ook nog eens in meegenomen: Ongeacht je karma score, wanneer je de afgelopen 3 maanden te veel minnejes hebt ontvangen dan ben je alsnog uitgesloten van deelname.

Gezien ik zelf nog wel eens een ongepaste post heb gedaan de afgelopen tijd en daar terechte minnetjes voor heb gekregen, zou ik zelf zomaar uitgesloten kunnen zijn door mijn eigen idee ;)

[Reactie gewijzigd door Consoles4life! op 4 december 2018 09:19]

Op basis van karma / bijdrage / pageviews vind ik helemaal niet gek. Of dat je account langer dan twee weken moet bestaan. Karma krijg je ook voor alleen lezen. Met karma weet je dus of iemand hier is voor het nieuws of enkel voor de prijzen.

Maar niet op basis van hoeveel minnetjes je krijgt. Het moderatiesysteem wordt al jaar en dag misbruikt on inpopulaire meningen weg te modereren. Ik troll of plaats nooit een flamebait (miss heel soms), ik ontvang regelmatig -1 als eindscore. Gewoon omdat mensen het niet met je eens zijn.
Ook regelmatig +2 dus dat compenseert wel.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 4 december 2018 11:30]

Karma krijg je ook voor alleen lezen.
Enkel waar wanneer je bent ingelogd. Persoonlijk kom ik dagelijks op Tweakers (meerdere keren per dag), lees ik veel artikelen, maar reageer ik slechts zelden. De artikelen die ik lees, lees ik echter voor 90+% wanneer ik ben uitgelogd. Daarvoor krijg ik dus geen karma, wat ook logisch is, maar ik kan mij voorstellen dat dit voor veel meer lezende gebruikers van toepassing is. Puur op basis van karma kun je dus niet zien of iemand een actieve lezer is.
Klopt, maar als je alleen dan met het prijzenfestijn mee kan doen, dan zorg je er voor volgend jaar voor dat je ingelogged bent? Lijkt mij geen onredelijke tegenprestatie.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 4 december 2018 13:46]

Ik weet niet hoe dit precies werkt, maar ik kijk al twee jaar (ingelogd) dagelijks naar de website en lees er ook de artikels.
Dit is mijn 6de reactie :-)

Ik heb een karma van 370.

Niet dat ik het per sé noodzakelijk vind om mee te doen aan de wedstrijd, maar ik zou het persoonlijk wel straf vinden moest ik uitgesloten worden, omdat ik niet betrokken genoeg ben. Geef toe, 370 is niet veel hé ;-)

Wat de reacties betreft (niet dat jij, SpiceWorm, daarover begint):
Meestal heb ik aan reacties niets toe te voegen, omdat ik technisch niet zo onderlegd ben. Ik lees graag reacties om zelf bij te leren, maar ik ben gewoon geïnteresseerd, ik bezit echter de uitgebreide kennis niet om constructief deel te nemen. En om eerlijk te zijn: er zijn al genoeg nutteloze posts. Misschien is dat er nu zelfs ook één van...
Herstel, pageviews dragen niet bij aan karma, je hebt gelijk. Ik was in de war met tweakotine. Maar die laatste gaat enkel over activiteit van afgelopen week.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 4 december 2018 13:48]

Ik weet het niet, het is allemaal niet zaligmakend. Ik denk meer dat dit bedoeld is om meer leden te krijgen. Als je dan 3 kwart uitsluit schiet het niet echt op. :) Maar wellicht is 5000 karmapunten als eis niet vreemd dan voorkom je namelijk ook spam accounts die meedoen.
5000? Ben al lid sinds 2002 en heb nog geen 5000 punten! ;(
Oeps ik bedoelde 500 xD 1 nul teveel en toch zoveel verschil lol.
Ik hoop dat je een grap maakt. Zelf heb ik net 5000 karmapunten, reageer niet veel maar gebruik de site (voornamelijk voor nieuws) al veel sinds 2010. Daarvoor ook maar toen had ik nog geen account.

Ik denk dat er heel veel actieve tweakers zijn die onder de 5000 karmapunten zitten.
Geen idee hoe karma nu precies werkt maar ehh.. die karma van 370.. das niet veel, maar als ik zelf m'n eigen stats kijk:

Aantal reacties #2505707 (0,10 per dag)
Reactiescore #2424 426 (0,8 gemiddeld)
Forumreacties 222 (0,03 per dag)

Ik zit op 17K karma... en daar doe ik echt niet geweldig veel voor :)
Ik neem aan dat dit een reactie bedoeld was op Zokkel@13:34, in plaats van op mij? Zokkel geeft namelijk aan 370 karma te hebben, ik zit op bijna 10k :)
Yep, zat er langs.. oops :)
Ik heb zelf heel lang Tweakers nieuws gelezen zonder ingelogd te zijn.
Mijn Karma score zal vast ook niet al te goed zijn daardoor.
Ik ben al vele jaren een actieve lezer; Jammer genoeg zal dat niet blijken uit de statistieken.
Je hebt bijna 2000 karma. Niet niks.
Als "niet reaguurder" maar wel dagelijks meerdere malen deze website bekijken, draagt toch prima bij aan het verdienmodel van deze website?
Een "reaguurder" zit op Dumpert ;)
http://anw.inl.nl/article/reaguurder

Nee hoor. Ze komen ook voor op Dumpert. Maar ook op Tweakers.
Hmm, I stand corrected.
Desalniettemin wordt het in de omgang gebruikt voor Dumpert gebruikers, en niet voor Tweakers gebruikers, welke "Tweaker" worden genoemd :D
wauw..leuke manier om iemand zoals mezelf die al 10 jaar een account heeft, oprecht en vaak tweakers lees (ingelogd of niet) en daarnaast niet actief reageert helemaal buiten te sluiten! Alleen omdat het "eerlijker" is voor mensen die wat lopen rond te posten.

Zal ik maar effe een script schrijven om random posts te gaan commenten met "leuk" of "gewoon doen"...

En zelf ik heb ik op 10 jaar nog nooit een hardware item gewonnen (wel eens een beta key ofzo), dus veralgemenen heeft geen nut :)
Zo een extra min zodat je minder kans hebt :+
+1Anoniem: 120539
@Mirved4 december 2018 09:17
Dat kunnen we nog wel doortrekken: waarom moet iemand een account hebben om kans te maken?
Als iemand dagelijks op de site kijkt (en dus reclame consumeert) maar geen account heeft verdient deze toch ook een cadeau?

(als gedachtenexperiment hè, geen mening.)
Ik kwam jarenlang (sporadisch) op tweakers om te lezen, en heb uiteindelijk een account aangemaakt om met een wedstrijd mee te kunnen doen. Erg veel gepost heb ik niet, maar help wel graag met het modereren. Mijn punt is, dat op een of andere manier deelnemen aan de community wel beloond mag worden.
Juist inderdaad! Op het moment dat je niets te melden hebt hoef je toch niet perse iets te zeggen.
Je krijgt met een criterium als post count het gedoe dat mensen pure onzin gaan posten om maar in aanmerking te kunnen komen. Dus ik ben het helemaal eens met je.
Of V&A-score meetellen? Etc?

Bij elke wedstrijd heeft elke deelnemer bij de start 'even veel kans'. Bij Nederland - San Marino beginnen ze ook op 0-0. Dus laten we het gewoon zo laten. You win some, you lose some. Ooit al eens het geluk mogen proeven met de E-Reader-westrijd (memories!). Leuk als ik wat win, prima als ik niets win. Iedereen veel succes!
Ik bezoek tweakers 2 a 3 x per dag, struin topics af zonder vaak een mening achter te laten. Niet dat ik het niet leuk vind om een reactie te geven, maar doe het gewoon simpelweg niet vaak. Maakt mij zeker niet minder lid.
Ben ik het helemaal mee eens. Ik reageer ook niet dagelijks, maar toch wel met enige regelmaat.

[Reactie gewijzigd door Tranquility op 5 december 2018 12:37]

Ik sluit me helemaal bij Tegniek aan. Ik bezoek tweakers ook 2 a 3x per dag om de topics en nieuwtjes af te struinen en lees bijna altijd alle reacties. Ook van onderwerpen waar ik geen verstand van heb, want uit de reacties kan je veel achtergrond info halen. Veelal kijk ik niet eens of ik ingelogd ben of niet, en als ik op mijn werk naar tweakers ga ben ik standaard uitgelogd. Vind het beetje raar dat ik moet inloggen om de nieuwtjes te lezen, puur om karma of iets dergelijks te vergaren. Daarnaast doe ik altijd mee met win acties, nooit er bij stil gestaan dat je per se moet posten om ook maar enigszins kans te maken op een prijs. Had wel een vermoeden dat leden met een abonnement meer kans hadden..maar dat nu blijkt dat ook het aantal posts telt.. 8)7
Ik ben dus dat type alleen leest en bijna nooit wat post en kan me in deze reactie wel vinden.
Een systeem met minimaal x aantal posts/karma is dus ook niet eerlijk naar leden zoals.mij 😂😂👍👍
exact dit dus!
ik ben dagelijks te vinden op de site, echter ik post nauwelijks daadwerkelijk iets.
Ik lees comments echter wel zo nu en dan.

maar goed, zoals tweakers redactie al aangeeft is het erg lastig om dit goed te verdelen.
het blijven uiteraard 'gratis' giveaway acties. Dus ik zou aan andere kant ook geen gegeven paard in de bek kijken en gewoon zeggen van: Thanks tweakers voor deze leuke actie :)
Ik ben het met je eens. Lekker meedingen. Wat maakt het uit. Niet allemaal te hebberig zijn. Hoe veel accounts zijn er overigens werkelijk gemaakt enkel en alleen voor deze actie?

Nee, de grens als die er komt kan beter op 26000!

[Reactie gewijzigd door Dekar op 4 december 2018 23:05]

Het is wel een beetje lullig als je vorig jaar een accountje hebt aangemaakt, het hele jaar niks hebt gepost of hebt gelezen, en nu in december opeens weer mee komt doen omdat er iets te halen valt.
Zeker als je dan ook echt een prijs wint. Mensen die hier dagelijks actief zijn worden zo wel een beetje te kijk gezet. Niet dat die hier actief zijn om iets te kunnen winnen, maar ze hebben er ergens wel meer recht op vind ik...zonder hun is Tweakers niet wat het is.
Ik post ook niet veel, maar toch bezoek ik de site meer dan eenmaal per dag....

Tevens heb ik nu weer aan mijn postverplichting voldaan. 8-)
Is er een postverplichting voor de deelname aan de acties? :?

Edit: dit is m'n eerste reactie, maar zit al heel lang op Tweakers

[Reactie gewijzigd door Timonkruiper op 4 december 2018 11:57]

Nee, volgens mij hoef je alleen een account te hebben van voor 4 december.

Dus jij zit ook wel goed.
Als ik de andere comments lees is het wel degelijk van belang om te posten, tenminste als je kans wil maken om iets te winnen. Puur en alleen account aangemaakt hebben voor 4 dec is blijkbaar niet genoeg.. Ik ging er ook altijd vanuit dat iedereen kans maakte.. maar helaas
+3 Toegevoegde waarde als illustratie :)
Ik post ook niet veel, maar toch bezoek ik de site meer dan eenmaal per dag....

Tevens heb ik nu weer aan mijn postverplichting voldaan. 8-)
Niet veel is iets anders dan op 4 december een account aanmaken ( zeker met zo'n vooraankondiging gaat dat vandaag best veel gebeuren )
Waarschijnlijk zal dáár wel een eis aan gesteld worden. Dat werd de afgelopen jaren ook al wel gedaan, dat je account geactiveerd moest zijn op datum X o.i.d. Eerlijk zou zijn om hier bijvoorbeeld te kijken naar een activeringsdatum van vóór 4 decmeber 2018, dus voor de vooraankondiging!
Insgelijks, heb over het algemeen weinig bij te dragen aan de discussies maar vind het lezen wel leuk.
Ik ben meer "actief" in de V&A dan op het forum als je naar post activiteit kijkt :p
Yup, ik ook hoor.
Zo nu en dan een advertentie of aankoop voa de v&a en merendeel artikels en de bijhorende discussies lezen 👍👍👍
Door deze reactie zou ik al worden uitgesloten.

Geregistreerd op 16 september 2010. Karma score van iets meer als 700.
Ik reageer bijna nooit op artikelen, maar lees elke dag de site meerdere malen, maak gebruik van reviews, pricewatch, ga regelmatig door het forum. In ieder geval goed voor de nodige hits.

Ik ben het ermee eens dat er best een iets hoger criteria mag komen. Maar het moet niet te kosten gaan van de Tweakers of je nu veel of weinig karma hebt. Als je gewoon de registratie datum naar Maart 2018 zet is dat geen optie? is toch prima dat de mensen die een half jaar al actief zijn kans maken? Als je pas een maand actief bent lijkt het me best begrijpelijk dat je geen kans kan maken. :)
Ik post minder dan een bericht per maand zo ongeveer. Misschien moeten we doen dat alleen de eerste 2000 Tweaker accounts mee mogen doen? Dan val je helaas wel net buiten de boot. Met karma gaan mensen uiteindelijk toch wel spam posten om net even die extra karma te halen.

Het is een loterij, de kans dat je wint is toch al verwaarloosbaar klein, of je nou 1 op 100.000 of 1 op 20.000 kans hebt maakt niet zoveel uit.
Ik begrijp jullie gedachtengang, maar er zijn ook gebruikers zoals ik die elke dag op tweakers zitten/lezen/gebruiken zonder posts te maken.

Hierbij dien ik de community toch ook :) ;)
Het hoeft niet zwart/wit te zijn, het kan ook: meer karma is meer kans. ;)
Nu kom ik al een tijd niet meer op GoT maar dit zag je ook gebeuren met mensen die toegang wilde krijgen tot de Huiskamer. Er werd van alles gedaan om de target te halen waardoor je toegang kreeg.
Welke formule je ook verzint, er zullen vast wel mensen tussen zitten die een formule verzinnen om het doel te halen met de minimale inzet.
Het is ook heel lastig om een "beter" criterium te vinden, want je benadeelt altijd wel iemand die vindt dat ie mee zou mogen doen aan een dergelijke loterij.
En sommige criteria kunnen ook nog eens vervelende gevolgen hebben. Toen we nog niet het criterium hadden dat je account moest bestaan voor een dergelijke poll begon, kregen we allerlei clone-accounts. En als het criterium zou zijn dat iemand minimaal 5 posts moet hebben, dan krijg je vast allerlei hele oninteressante posts...
Diep van binnen weet je dat het lulkoek is.

Tweakers.net heeft 5(!!!) externe trackers inclusief haar httpd logfiles en query logs om uit te vogelen hoe actief iedere gebruiker is.

Of je dat wil of resources eraan wilt besteden is natuurlijk ook een vraag. Maar je maakt mij niet wijs dat het heel lastig is om een beter criterium te vinden.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 4 december 2018 18:25]

Dat is geen lulkoek. Sowieso probeer ik in al die reacties aan te geven dat het ook niet alleen een technisch dingetje is.

Je geeft zelf 'hoe actief iedere gebruiker is'. Maar probeer maar eens 'actief' te definiëren... Pas daarna kunnen we beoordelen of we de benodigde informatie hebben.

En nee, het simpele feit dat er op een paar plekken tracking/logging gebeurt zegt nog niet dat we dat kunnen linken aan jouw userid of als het al kan, niet eenvoudig of betrouwbaar. En zelfs als we dat kunnen zit het nog niet automatisch op een bruikbare plek in de database om tijdens het selecteren van winnaars op de gebruikte 'polls' dat mee te kunnen nemen.

Maar die techniek is dus irrelevant zolang je niet een bruikbare definitie van 'actief' hebt. En daarnaast moet je ook nog weten wat je dan precies doet a.d.h.v. die activiteit.

En eerlijk gezegd denk ik ook niet dat we al die inspanning ervoor willen doen.
Maar je maakt mij niet wijs dat het heel lastig is om een beter criterium te vinden.
Het is heel makkelijk om een ander criterium te vinden. Maar het is waarschijnlijk verdraaid lastig om dat 'voor iedereen eerlijk' te maken ;) (los van het feit dat je dan die 'voor iedereen' nog moet definiëren en wat dan 'eerlijk' is)
Stel je da voor dat de prijs naar de top 10 meest actieve gebruikers moet gaan? Lijkt me ook niet echt eerlijk. En wat is actief? Degenen met het meest verdiende karma in de afgelopen 12 maanden? Of willen we daar ook nog onderscheid in maken? Forumposts in slowchat topics voegen nou niet heel toe, een gebruikersreview wel. Etc. etc.

Ik lees hier een hele boel gezeur over hoe eerlijk het wel of niet is, maar kom op zeg. Wees gewoon blij dat Tweakers zulke acties heeft! Het is een loterij, daar wint soms ook gewoon degene die voor het eerst in zijn leven een lot gekocht heeft of een multimiljonair die toevallig een lot op straat vond. Lekker boeiend.
Allereerst, super leuk weer!

Waarom niet het criterium dat een account een jaar moet bestaan en in dat jaar, 9 maanden lang minimaal 4 keer maand de site moet hebben bezocht? Dan heb je toch wel de echte Tweaker te pakken? En geef dan misschien wat lidmaatschappen (of een upgrade als iemand dat al heeft) weg. Daar heeft de Tweaker iets aan tov iemand die alleen een account aanmaakt om te winnen.
Maar is iemand die maandenlang lurkt, dan eindelijk een account maakt en begint mee te doen geen echte tweaker?

Je kan vast dit voorbeeld weerleggen, maar het is vooral bedoeld als illustratie wat voor doelgroep je dan o.a. weer benadeelt. Bovendien houden we niet zo gedetailleerd bij wie wanneer langs is geweest, dus 'vandaag' zouden we dat sowieso niet kunnen uitwerken.
Ik begrijp je volkomen maar toch ben ik van mening dat lurkers geen echte Tweakers zijn. Daarnaast komt deze actie jaarlijks terug en zullen de echte lurkers onderhand toch wel een account moeten hebben. Als je dan een formule maakt die karma en tweakotine op een eerlijke manier combineren dan moet er toch wel ergens een manier te vinden zijn om juist de personen die actief bijdragen iets meer winkans te geven? Je snapt vast ook wel hoe zuur het voelt om juist de accounts die net zijn aangemaakt met de prijzen weg te zien lopen en die accounts vervolgens ook nooit meer gebruikt te zien worden. Wil Tweakers graag een grote userbase met inactieve accounts? Dan is dit waarschijnlijk de manier.
Zijn we als echte Tweakers nou zielig dat ‘nep’ Tweakers onze prijzen wegkapen?! Als er op de Libelle website of bij verwonen een win actie is staan we toch ook vooraan en en masse onze privacy aan het verkwanselen op Facebook ....

Tweakers is voor iedereen, niet alleen voor ‘active’ gebruikers.
Ik snap alle kanten opzich wel.
Deze dingen zijn sowieso niet te voorkomen.
Ik ben blij dat ik vorige jaar iig met de tweakersdag in Amsterdam HQ mee mocht lopen! Erg interessant en tof om te zien.
En de lurkers die zouden dat niet willen.

Dus aan diegene die de prijzen wint: Congratz! Jammer dat ik het niet was.
Er zal vast een grote groep zijn die alleen tweakers doorleest voor leuke/interessante nieuwtjes zonder dat ze een account hebben
Deze mensen kan je niet uitsluiten omdat ze eerst geen account hadden maar nu zien dat ze met een account kans maken op prijzen en een account aanmaken

Eigenlijk waren het al tweakers maar ze hadden geen zin in een account
Het doel is natuurlijk ook gedeeltelijk om nieuwe mensen binnen te halen. Tweakers blijft een bedrijf dat geld moet verdienen, en als je alleen prijzen weggeeft aan mensen die al een jaar trouw je site bezoeken heb je daar niet zo veel aan; die blijven immers toch wel komen.
Het gemiddelde Tweakotine niveau mee laten wegen.
Ga ik misschien ook eindelijk snappen hoe dat werkt. :)
Tweakotine ontstaat uit bezoeken, niet uit actieve bijdrages, dus dat zou het benoemde probleem niet oplossen :P
Leg mij eens uit wat die twee getallen betekenen.
De eerste drie vragen die ik heb zijn:
# Is 1 beter dan 1000
# Waarom zijn er twee getallen
# Maakt veel positieve waardering op reacties echt niets uit.

De enkele keer, dat ik er naar kijk wordt mij dit niet duidelijk en ik kan er niets over vinden in de bestanden.
Tweakotine moet je niet te serieus nemen...Het is ooit een keer verzonnen om een indicatie te zijn van hoe actief iemand de site bezoekt gedurende een dag, maar de precieze samenstelling moet ik ook in de code opzoeken.

- 1000 is wel 'meer' actief dan 1.
- Wat bedoel je met twee getallen, tweakotine en karma?
- Waardering op/van reacties heeft invloed op karma, maar niet op tweakotine.
Karma geeft een indicatie van hoe actief je bijdraagt en hoe goed dat gewaardeerd wordt; heel actief met relatief weinig hoge beoordelingen of juist relatief weinig actief met veel hoge beoordelingen kunnen beide veel karma opleveren.
Niet serieus dat weet ik, maar ergens iets van uitleg over dit mysterie zou wel welkom zijn.
Kan ik beter beoordelen of ik mijn mate van serieusheid wel of niet serieus moet nemen en of ik er serieus wel of niet iets aan moet doen.
Is serieus een dilemma. 8-)

Rechts van Tweakotine staan bij mij twee getallen 466 en #681 waar je niks mee kan doen.
Bij Karma staan ook twee getallen en als ik op de linkse klik kom ik bij een tabel (de Karma ranglijst) met mijn rang (gelijk aan het rechtse getal) uit.
Karma op zich wordt wel uitgelegd maar vul maar eens Tweakotine in op de zoekbalk

afbeelding toegevoegd

[Reactie gewijzigd door Euronitwit op 4 december 2018 09:43]

Het wordt niet heel nauwkeurig uitgelegd, maar er is wel een FAQ. De Tweakotine staat onderaan de pagina.
Ja die kende ik.
Vandaag geleerd, dat: 1000 is wel 'meer' actief dan 1.

Kijk, dat vond je nergens anders. :)
Wel enigszins. Als sommige mensen extra accounts maken voor dit soort acties zullen ze waarschijnlijk dat account niet vaak gebruiken voor normale bezoeken.
Mijn Tweakotine is dan hoger dan iemand met bvb 21.000 Karma... ook ligt er een verschil bvb met die persoon die meer op de frontpagina post en ik daarentegen meer in het forum... :)
Kun je in je profiel bekijken:
Karmastatus Tweakotine-addict
@twister00004 , thx voor de uitleg.

Vooralsnog is dit natuurlijk een probleem die moeilijk te takelen is.

Ene kant wilt Tweakers leden werven met deze actie maar aan de andere kant heb je de mensen die hier misbruik van maken door middel van meerdere accounts aan te maken.

Verder kan ik niet wachten tot 7 december!
Bring it on!

P.S Good luck iedereen may the honest win!

[Reactie gewijzigd door Th0rsten op 4 december 2018 09:44]

Kijk bij je profiel pagina.
Voor jouw momenteel: Tweakotine 263 #3939
Die twee getallen variëren dagelijks (uurlijks?) met jouw betrokkenheid bij Tweakers
Karma, meer dan 5000. Lijkt me wel zo leuk dat je ook mensen kiest die iets bijdragen aan de community en het dus "verdienen".
5000 lijkt me al wat veel als minimum vereiste... :/
Sja, je wilt mensen belonen die iets bijdragen aan de community en anderen aanmoedigen dit ook te doen. 5000 is makkelijk te halen met wat reviews.

De lurkers brengen niet echt wat bij, dus moeten ook minder beloond worden. Deze site draait tegenwoordig zowat op de user generated content van de pricewatch.
En net of iemand die veel post meer toevoegt aan de site dan iemand die weinig post.. :X
Je mag dan wel alleen een loterij gaan houden onder karmakeizers.
Tuurlijk is dat zo. Hoe meer interaction, hoe meer tweakers waard wordt. Daarom is een ondergrens ook goed, want zij die echt wat bijdragen zorgen ook voor de inkomsten. De site draait tegenwoordig op de user-generated content van de pricewatch.

Een ondergrens van 5000 karmapunten is genoeg om tenminste een beetje interactive te forceren en de profiteers ECHT uit te schakelen. De trouwe bijdragers worden beloond, terwijl de rest wordt aangemoedigd ook meer bij te dragen.
Het is niet zo moeilijk: vanaf 1 juni lid, minimaal 6 reacties met een gemiddelde van +1 in het voorafgaande jaar. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: je bent van een hoop onzinreacties verlost en voorkomt dat er mensen zijn die binnenhalen en weer verdwijnen.
Leuk man, ik heb afgelopen half jaar misschien 2 posts gedaan dus ik maak geen kans. Ondanks dat ik al jaren een account heb en al twee jaar abonnee ben hier... 8)7
Een ondergrens voor Karma zou de gemakkelijkste oplossing zijn om die "problemen" aan te pakken, als tweakers daar al iets mee zou willen.
Het is toch gewoon een leuke actie, en of er nou 65K of 650K potentiele deelnemers zijn, de kans op 1 prijs is in allebei de gevallen te klein om over het verschil te zeuren. Dat dat toch gebeurt zegt meer over de volksaard dan over het probleem.
Klopt het dat je maar 1 prijs kunt winnen? Of is het (in theorie) mogelijk dat je meerdere prijzen wint?
Is er een controle op IP adres o.i.d? Deze acties zijn ondertussen een vast onderdeel, dus zou zomaar kunnen dat mensen een legio accounts hebben klaarstaan met een creation date van voor 1 december.
Aangezien het pas over 7 dagen begint, en de regel vaak is dat het account minimaal voor de dag van de betreffende poll moet zijn aangemaakt, kan ik dan nu nog een paar accountjes aanmaken (asking for a friend, zoiets zou ik natuurlijk nooit zelf doen)
Je zou in kunnen stellen dat ze bijvoorbeeld 2 zinvolle posts moeten hebben gedaan (+2 of hoger)

Maarja is dat eerlijk? Ik vind het in elk geval een hele leuke actie van tweakers en ja iedereen krijgt de kans om iets leuks te krijgen. Waarom zouden we klagen? ^^
Even een account maken voor m'n dochter van 2, kan ze volgend jaar misschien ook winnen. 8)7
Even een account maken voor m'n dochter van 2, kan ze volgend jaar misschien ook winnen. 8)7
Nu account aanmaken, dan voldoe je weer aan de regeltjes
Voorgaande jaren elke keer weer een toestroom aan 'leden' die op 4 december geregistreerd hebben, en met de (hoofd)prijzen gaan lopen.
Prima dat ook 'minder actieve' leden winnen, maar een minimale activiteit mag je toch wel verwachten.
één dag 'registered' ben ik geen fan van, doe dan minimaal 10 posts ( desnoods gecombineerd op FP/GOT )

Vorig jaar gingen de laptops en 4K schermen naar gebruikers die nog geen 12u ingeschreven stonden.
16 jaar dagelijks actief, dan is het geen grap meer als je dat tegenkomt.
[...]
Vorig jaar gingen de laptops en 4K schermen naar gebruikers die nog geen 12u ingeschreven stonden.
16 jaar dagelijks actief, dan is het geen grap meer als je dat tegenkomt.
Ik heb geen lijstje gezien van winnaars van het afgelopen jaar. Dus ik zou graag een onderbouwing zien van je bewering.

Daarnaast was ik winnaar van een 4K scherm afgelopen jaar en ik ben al meerdere jaren abonnee. Dus het valt wel mee dat alleen mensen die 12u ingeschreven stonden met de grote prijzen vandoor gaan.
reviews: Tweakers speelt voor Sinterklaas: de winnaars zijn bekend!
reviews: Tweakers speelt voor Sinterklaas: De winnaars zijn bekend!
reviews: Tweakers speelt voor Sinterklaas: win een van de meer dan 150 prijzen
Leef je uit...

En ik zeg niet dat het ALLEEN die nieuwe zijn, die de prijzen gewonnen hebben, maar dat het overweldigend was hoeveel er onedayflies tussen zaten ( zowel groot als kleine prijzen )

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 4 december 2018 09:57]

Tweakers speelt voor Sinterklaas is niet de December prijzen parade. Het zijn verschillende acties.

Maar ik snap de je frustatie ook wel. Alleen registreren, niet bijdragen en er met de prijzen vandoor gaan. Dat voelt niet goed.
Mij interesseert het niet zo zeer dat ik niet win, de frustratie is er inderdaad dat het van die hit & run klanten zijn.
Prima dat nieuwkomers kunnen winnen, maar als de enige voorwaarde is, dat men maar hoeft in te schrijven, werkt dat misbruik in de hand.
Gedaan, ik heb op je eerste link 5 steekproeven gedaan en ondervonden dat 4 van de 5 profielen in of voor 2011 geregistreerd waren. De 5e was zowaar in 2017 geregistreerd.
Maar het blijft altijd lastig. Vanuit Tweakers is dit natuurlijk ook promotie voor de website. Als dit 1000 anonieme lezers overtuigd om een account aan te maken is de actie geslaagd vanuit hun punt.

Als er allemaal mailinator en neppe accounts aangemaakt worden om meerdere loten te krijgen... dan weer niet natuurlijk.

Maar jou suggestie van 10 posts werkt natuurlijk ook niet; dan wordt tussen 1-4 december elk jaar heel Tweakers volgespamd met doelloze posts om aan die 10 te komen.
Als je al zo lang en zoveel op Tweakers komt, hebben ze je toch al als verdienmodel bezoeker. Als je daarbij ook nog betalend lid bent, verdienen ze dubbel aan je, dus hoeven ze je niet meer als vaste verdienmodel bezoeker binnen te halen.
Als je het vanuit dat oogpunt bekijkt is het logisch dat je minder kans maakt, al staat er onder de voorwaarde om betalend lid te worden toch echt dat je meer kans maakt...
In mijn optiek is het prima. Deze aktie is er ook voor bedoeld dat er meer toestroom komt van nieuwe leden, mogen we vanuit gaan. Blijkbaar blijft een aantal procent van nieuwe gebruikers toch een beetje hangen of komt vaker terug. Anders zou tweakers en hwi dit natuurlijk niet blijven doen. Als ik eerlijk ben bezoek ik beide websites frequenter als er meer prijsvragen zijn, dus zelfs voor leden is het blijkbaar iets dat triggered wat ik alleen kan betitelen als "niks mis mee".
Ik begrijp je reactie wel, maar de vraag is altijd wat is het doel van de aktie, volgens mij gewoon meer verkeer door het komende jaar heen (of iets dat er op lijkt).
Bestaat de December Prijzen Parade alweer 16 jaar!?! Dan zijn er al erg veel mooie prijzen weggegeven! :*)

Just for curiosity: Iemand enig idee of de winkans in 2002 veel groter was dan nu?
Prima dat ook 'minder actieve' leden winnen, maar een minimale activiteit mag je toch wel verwachten.
één dag 'registered' ben ik geen fan van, doe dan minimaal 10 posts ( desnoods gecombineerd op FP/GOT )
Op GoT geld al zo'n restrictie: Je moet zoveel posts hebben om uberhaupt 'Tweakers Lounge' te kunnen zien om nog maar over de Huiskamer te zwijgen . . . :/ :/

Waarom wordt dat niet toegepast hier op de frontpage ?? Of mag "iedereen" meedoen zodat Tweakers geld verdiend aan onze e-mail adressen en andere reclame inkomsten die op onze schermen worden gegenereerd ??

Als niet-zo-veel (en voornamelijk op de frontpage) reagerende Tweaker begint het mij toch wel op te vallen en begin ik het idee te krijgen dat ik niets meer ben dan een verkapte inkomstenbron voor Tweakers. Ik denk dat ik straks maar lekker voorbij laat gaan, gezien ik meer kans maak om de Staatsloterij te winnen . . .
Ze [Tweakers] zouden kunnen beginnen met het veranderen van de datum vanaf wanneer je lid dient zijn naar de dag van voor de aankondiging van de actie, in dit geval zou je dus een account moeten hebben van 3 december of eerder. Scheelt al een beetje want dan moet je gaan gokken wanneer Tweakers een actie bekend maakt of je bent dus net te laat om 'even een prijsje mee te pakken' :)
Ik koop ook altijd alleen maar een oudejaarslot.... Ook daarmee zou ik zomaar miljonair kunnen worden.... Geeft mij dat dan minder recht op dat miljoen, dan iemand die elke maand meedoet??
Nee, maar wel objectief minder kans.
Dat zouden ze kunnen doen. Vanaf een bepaalde karma score je een extra keur in de loting steken. Vanaf een nog hogere een 2de keer er in en van nog een hogere een 3de keer er in.
Vanaf dan is het wel welletjes :).

Je ziet dat bij sommige YouTubers hun acties. Op meer plaatsen volgen geeft je meer deelnames.

Op die manier heeft iedereen een kans en hebben de actieve bijdrage de tweakers gewoon een grotere kans. Maar het trekt het niet te hard uit balans want het is niet omdat je 10 lootjes koopt dat je sowieso wint.
Nee tuurlijk niet! De kans is zelfs kleiner om de oudejaarsloterij te winnen omdat daar veel meer mensen in mee spelen dan met een normale trekking. Blijkbaar hebben mensen liever 0,00001 procent kans op 30 miljoen dan 0,001 procent kant op 15 miljoen.
Maar dan investeer je nog 30€ daarin, vandaag komt er een toeloop op registraties, wat je 2 minuten kost, en elke dag een balletje aanklikken.
Ergens zou de activiteit wel mee mogen tellen inderdaad. Mensen die wat hebben bijgedragen aan de site gun ik het meer dan iemand die met 1 post formeel voldoet aan de voorwaarden en verder nooit terugkomt.
Maar wil je dan ook mensen met veel -1'tjes (die wel degelijk bijdragen aan de site, op een minder positieve manier dan wellicht) net zoveel kans geven als mensen met veel +1'tjes?

En dan nog, dan moet je éérst alle moderatie van alle posts van iedereen op orde hebben zodat die score 100% betrouwbaar is, en als je bovenstaande niet wil, betekent dat dat mensen met veel +1'tjes, +2'tjes en +3'tjes grotere kans maken.

Ik weet niet. Gelijke monniken, gelijke kappen. Iedereen die op de poll reageert evenveel kans ongeacht je status/standing/karma.
Tja, dat is een loterij. Genoeg mensen die elke week/maand zich scheel kopen aan loten en de grote miljoenen gaan dan naar die gelukzak die voor de grap een lotje koopt met net het juiste nummertje. Doe je niets aan.
Je kan wel met kerst alles in een doosje stoppen en naar Foritain opsturen, maar hoe hard ik het hem ook gun, wordt dat snel saai ;)
Ja dat doen ze express! gewoon gebruikers die positieve bijdrages leveren pesten. Heb jij gelukkig met bovenstaande post geen last van :X

Maar verder natuurlijk weer super dit Tweakers! Ik hoop dat ik weer de concentratie kan vinden om iedere dag weer het juiste vakje aan te klikken, want soms wordt de spanning me gewoon te veel en ga ik shaken. Lastig klikken dan haha. Er zitten dan ook super mooie prijzen tussen en heb de kerstman en sinterklaas een brief geschreven of ik dit jaar mag winnen dus dat moet goed komen!
Er zijn ook veel tweakers die nooit wat posten en gewoon dagelijks komen voor het nieuws, ook hun met hun clicks zijn nodig om tweakers levende te houden. En vergeet niet dat de actieve tweakers met een bepaald abbo een dubbelle winkans heeft, niet echt nodig om het voordeel nog groter te maken en het "pay to win" te maken
Bij de staatsloterij/lotto is het niet anders. Je kunt 20 jaar elke maand dubbele loten kopen en jaarlijks een straatje loten kopen en nooit iets wezenlijks* winnen, of je kunt één keer voor de grap een lot hebben waar een miljoen op valt. Tsja.

* Bij een straatje win je altijd wat, aangezien de eindcijfers van 1 t/m 0 lopen.
inderdaad*, je koopt 1 lot van EUR 15 en je wint niks of je koopt een straatje van EUR 150 en je wint EUR 25; wie is de winnaar?
Is iemand die al jaar en dag tweakers gebruikt voor kennisvoering, lering, pricewatch/V&A minder dan iemand die wel posts plaatst?
Das een beetje hetzelfde als zeggen "kijken of dit jaar alles weer gaat naar mensen die voor het eerst een kraslot kopen".

Het is een loterij, geen beloningssysteem waar je bij elke 5 posts een sticker krijgt.
Ik post ook niet zo veel... mja check dat gele ding naast mijn naam. ik steun de boel hier wel, alleen neit zo met woorden.
Ben al jaren lid maar post amper, is niet zo heel vreemd hoor. Niet iedereen heeft altijd de drang om ergens op te reageren, en dat geeft naar mijn mening ook niet :)
Ik vind dat iedereen mag mee doen met minimaal één i7 processor in zijn of haar inventaris 8)7
Ik heb al 12 jaar een account en lees dagelijks al het nieuws, maar post en reageer weinig omdat ik daar en weinig tijd voor heb en ook niet zoveel behoefte aan heb. En met m'n kennis zit het wel goed kan ik je beloven.

Ben ik nu een mindere tweaker dan jou en zou ik geen kans op prijzen mogen maken?
Random number generator, doe je niks aan.
En Tweakers laadt niet in een browser thuis? 8)7
tip mobiele telefoon 4G, problem solved
Wat een onzin.
Mijn meeste "Tweakers tijd" breng ik thuis door achter mijn PC en maar héél af en toe op mijn werk, waar ik vooral ben om te werken.
is geen onzin als je eenmaal bekend staat met ad blocker zijn je kansen -1
Krijgen abo's meer kans om te winnen dan normale gebruikers? Of maakt iedereen evenveel kans?
Iedereen met een tweakers account heeft evenveel kans!
Als je een Tweakers Abbo hebt, wordt je kans wel groter.
Bij een oled tv van pak hem beet 2000 euro kun je wel nog een kansspelbelasting van 30,1% betalen, wat neerkomt op een 602 euro. Dat vergeten veel mensen.
Die kansspelbelasting wordt door de partner betaald. Winnen is echt winnen!
Ok wow dat is wel fijn om van te voren te weten.
Erg netjes.
Wie niet waagt, wie niet wint. Elk jaar meegedaan, maar helaas nooit gewonnen. Dat hoort echter bij het spelletje. Wel nog steeds de leukste actie in de donkere decembermaand.
Hier ook dezelfde hoop, en tot nu toe steeds pech, ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de win kans. Hoeveel prijzen totaal en hoeveel 'wil ik winnen' stemmen er gemiddeld zijn, maar blijft inderdaad een erg fijne actie!
Daar gaan we weer! Tot op heden nog nooit wat gewonnen, maar de aanhouder... :P good luck everyone!
Mijn collega ooit een 38" 32:9 monitor
Whoeeeeeeee!!! Leuk! Zoals elk jaar! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Super vet dat jullie dit weer doen en regelen!

Iedereen veel succes!

Moge de Giveaways beginnen
Top actie weer, good luck all! :)
Leuk. Top actie weer Tweakers.
Ook dit jaar weer een gokje wagen. Tof dat jullie dit doen!!
1 2 3 ... 13

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee