Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Femme Taken

Architect

Koppelingen naar Hardware.Info-reviews - Development-iteratie #123

17-01-2018 • 15:40

73 Linkedin Google+

Onze developers hebben iteratie #123 opgeleverd. De focus lag op het herschrijven van het cms voor .plans. Verder hebben we het mogelijk gemaakt om reviews van Hardware.Info te linken bij onze artikelen en zijn we begonnen met het automatisch importeren van productdata in impopulaire productcategorieën.

Koppelingen naar Hardware.Info-reviews

Om je nóg vaker te kunnen voorzien van expertreviews linken we vanaf vandaag onder relevante artikelen naar de reviews van Hardware.Info. Zoals je wellicht weet, is Hardware.Info sinds september 2016 onderdeel van hetzelfde bedrijf als Tweakers. Een jaar geleden zijn de collega's van Hardware.Info bij ons ingetrokken op de zevende verdieping van het bedrijfspand van de Persgroep Online Services in Amsterdam-Noord. We delen deze verdieping met Autotrack.

Hardware.Info test jaarlijks ruim 1.500 producten. In 2017 werden daar zo'n 460 reviews en round-ups over geproduceerd. Je vindt de reviews van Hardware.Info in het 'Lees meer'-blok onder nieuwsberichten en reviews. Dankzij de koppelingen met Hardware.Info kunnen we je nu vaker een onafhankelijke expertreview bieden. Onder redactionele reviews geven we je de mogelijkheid om door te klikken naar een tweede mening bij onze buren, zodat je nog meer zekerheid hebt over de kwaliteit van een product.

Automatische import van productspecificaties

We hebben de tool waarmee we productdata importeren uit Icecat verbeterd, zodat we nu automatisch producten uit de categorieën speakers en muizen kunnen importeren. Producten worden alleen automatisch toegevoegd als Icecat een bepaalde mimimumhoeveelheid data kan aanleveren. Is dat niet het geval, dan komt het product in de takenlijst van het Product Content-team om alsnog met de hand verwerkt te worden. Met de nieuwe manier van werken willen we het invoeren van productdata efficiënter maken, zodat we meer producten kunnen toevoegen en meer tijd kunnen besteden aan populaire productcategorieën.

Tweede auteur in reviews

We hebben het mogelijk gemaakt om twee auteurs op te geven bij reviews, zodat de redactie niet meer het anonieme 'Door Redactie Tweakers' hoeft te gebruiken als een review twee auteurs heeft.

En verder hebben we...

  • het mogelijk gemaakt om op het nieuws-dagoverzicht zijwaarts te scrollen in tabellen op een smartphone;
  • ervoor gezorgd dat het zoekicoon en het icoon voor de lay-outinstellingen voor uitgelogde en ingelogde gebruikers in dezelfde volgorde blijven staan. Voorheen wisselden ze van plek als je van uitgelogd naar ingelogd ging en vice versa.
  • besloten om de poll voor de eerder beloofde XL Community Pick een sprint op te schuiven, zodat we meer tijd hebben voor het voorbereiden van een set van extra leuke features om op te stemmen.

Reacties (73)

Wijzig sortering
Hoewel mijn landinstelling op Tweakers op BelgiŽ staat ingesteld, wordt er toch doorgelinkt naar de NL-versie van Hardware.info. Daardoor komt de vervelende grote banner tevoorschijn op Hardware.info die steeds voorstelt om naar de Belgische variant van de site te gaan.
Het zou leuk zijn als hier rekening mee gehouden wordt ;)
Bedankt voor het melden. Dit is nu gefixt. :)
Zou het ooit gaan gebeuren dat Hardware.info en Tweakers.net gaan samensmelten tot 1 bedrijf. Het lijkt steeds dichterbij te komen.
Daar zijn op dit moment totaal geen plannen voor. Bij de overname destijds door de Persgroep is daar natuurlijk naar gekeken, maar iedereen was het er toen over eens dat er veel meer redenen waren om het niet te doen, dan om het wel te doen.
Wil je die redenen ook delen?
Zeef (in niet officiŽle status) zei bij de vorige versie van het abofest dat dit niet het plan was. In hoeverre dit klopt is natuurlijk nooit 100% zeker te zeggen. Ik denk echter niet dat het slim is om deze twee techsites, met beide toch een behoorlijk andere identiteit, samen te voegen. Maar samenwerken en een stukje integratie van elkaars data lijkt me niet meer dan logisch. Tweakers is toch wat meer main stream dan hardware info.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 17 januari 2018 16:52]

Weet ik. Was ook bij dat abofest. Maar misschien zijn de plannen intussen veranderd.
Dat komt omdat je niet meer bij tweakers werkt :P
Zeef (in niet officiŽle status) zei bij de vorige versie van het abofest dat dit niet het plan was. In hoeverre dit klopt is natuurlijk nooit 100% zeker te zeggen. Ik denk echter niet dat het slim is om deze twee techsites, met beide toch een behoorlijk andere identiteit, samen te voegen. Maar samenwerken en een stukje integratie van elkaars data lijkt me niet meer dan logisch. Tweakers is toch wat meer main stream dan hardware info.
^^ idd, dit dus. In niet officiŽle status. ;)

[Reactie gewijzigd door zeef op 17 januari 2018 19:17]

Het zijn natuurlijk twee sterke merken. Waarbij Hardware.info natuurlijk een hele sterke focus heeft (hence the naam) maar Tweakers een stuk breder is. Bij een echte samensmelting zou je het sterke merk Hardware.info eigenlijk moeten laten vervallen om het correct te houden, wat natuurlijk erg zonde is. Onderaan de streep zou dat denk ik dus niet veel opleveren.

Beter kun je kijken waar de 2 merken c.q. redacties elkaar kunnen versterken en de merken apart optimaliseren.
De tijd zal het leren inderdaad ;)
Doen deze integraties van T.net en h.info geen afbreuk aan de eigen identiteit van beide sites?

[Reactie gewijzigd door Herman op 17 januari 2018 15:52]

Ik lees de reviews van HWI met veel genoegen maar op mij komt dit over dat met de integratie van de reviews de eerste stap is gezet voor een toekomstige samenvoeging van de redacties van beide websites en dat het opdoeken van een van beide websites aan staande is. Binnen een jaar of twee.
Een niet onlogische efficiŽncyslag vanuit de Persgroep bezien.
Dat heeft hier helemaal niets mee te maken - gelukkig ;) Het idee is dat HWi dingen reviewed die wij niet reviewen en vice versa. Daarnaast weten we ook dat mensen graag meerdere reviews over eenzelfde product lezen. Dus door binnen 'de familie' naar elkaar te linken, helpen we zowel gebruiker als beide sites. Er komen op HWi ook links naar Tweakers te staan.
Dank voor de verduidelijking.
Niet onlogisch, maar ik zit er niet echt op te wachten. Ik krijg nu al (ongewenst) een "Tweakers Magazine" dat eigenlijk een Hardware.info Magazine is met op de kop achterin wat Tweakers pagina's, en als de twee vergaand samengevoegd zouden worden ben ik er wel klaar mee, eigenlijk.
Same here. Ironisch genoeg ben ik lid geworden omdat ik geen reclame meer wilde. Nu krijg ik een blad wat ik niet wil. Zucht...
Dan stuur je toch een mailtje dat je er geen interesse in hebt? :)
Je kan het hier melden :


Mocht je abonnee zijn en geen magazine meer willen ontvangen ontvangen stuur dan een mail met je naam, username en adres naar abonnee@tweakers.net.

[Reactie gewijzigd door VECTOR op 18 januari 2018 08:39]

Oke ik heb inderdaad gezocht bij T.Net instellingen maar nooit bedacht dat ik moest gaan zoeken bij H.Info (waar ik ook niets mee heb eigenlijk).

Bij deze een feature request aan T.Net: maak hier eens een abo instelling van aub.
Tweakers abonnees die het blad als onderdeel van hun abonnement krijgen moeten bovenstaande pagina NIET gebruiken, maar gewoon contact opnemen met tweakers zelf. Bovenstaande link werkt alleen voor mensen die direct een abonnment op Hardware.Info Magazine hebben genomen, en gefactureerd worden via Aboland.
Ah, bedankt voor de info :)
Ik denk het niet. Tweakers heeft gewoon geen genoeg geld en man om voor alles reviews te gaan doen. Alles waar Tweakers niet in verdiept is een linkje naar Hardware.info wel de moeite waard. Ik vind zelf dat Hardware.info iets minder uitleg doet op de technische details(voor de gemiddelde lezer is is het dus moeilijk om te begrijpen) dan Tweakers.net maar de reviews zelf zijn wel gewoon van kwaliteit.

Een voorbeeld is https://nl.hardware.info/...ar-uit-te-kijken-features waarbij ze veel namen als "DCI-P3" noemen maar je moet zelf gaan googlen wat het nou is. Tweakers doet veel vaker uitleg en gaat meestal wat dieper in de details wat prettiger leest omdat je niet telkens weer op Google moet belanden.

[Reactie gewijzigd door NotCYF op 17 januari 2018 16:17]

Juist HWI gaat dieper in op de details, mede omdat zij zich richten juist op die technische details. Tweakers is dan toch wat meer 'casual'.

Je ziet het heel goed aan de CES coverage. Waar Tweakers bij toffe gadgets en nieuwe technieken langs gaat, gaat Hardware.info langs bij de componenten.

HWI test honderden producten per jaar, vaak op een meer technische en consistente manier met benchmarks. Tweakers zal zich meet focussen op praktijkeigenschappen. Het zijn op die manier twee verschillende platformen die elkaar juist aanvullen met een eigen doelgroep.
Diepgang ontbreekt juist in de HWI reviews en daarnaast zie je ook dat de schrijver vaak niet over de juiste kennis beschikt. Hierdoor zie je onduidelijke en ondeugdelijke testmethodes. Zie bijvoorbeeld de reviews van CPU's, moederborden, videokaarten, SSD's behuizingen, fans en voedingen.

[Reactie gewijzigd door -The_Mask- op 17 januari 2018 19:08]

Je wilt dus eigenlijk zeggen dat de reviews van Tweakers en de methode die zij gebruiken dus ook vaak slecht zijn? Zij delen, wat ik begreep, tegenwoordig een deel van de testresultaten van hardware met elkaar.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 17 januari 2018 20:17]

Ja ook idd. Is triest, maar de wil om het goed te doen is er ook niet echt. Vaak genoeg uitgelegd wat er niet klopt, maar er komt zelden iets uit.

Bijvoorbeeld voedingen:
geek: Tweakers gaat weer voedingen testen
Heb toen heel wat moeite gestoken in wat er getest moest gaan worden e.d.

Toen kwam dit er uit:
reviews: Testreview voedingen: budget versus high-end
Op zich weinig interessante conclusie en test. De slechte voeding komt er slecht uit en de goede goed. Maar dat is iets wat iedereen ver van te voren wel ziet aankomen.

Paar maanden later kwamen ze met dit:
reviews: De zeven populairste voedingen van 550W getest
Daar mankeerde nogal veel aan zie: -The_Mask- in 'reviews: De zeven populairste voedingen van 550W getest' Waarbij die +3 reactie dan wel nog even op 0 vastgezet wordt, stel je voor dat mensen het lezen immers. :z

En daarna is het weer meer dan een jaar stil. Tot ik een berichtje kreeg van Tweakers dat ze weer voedingen wilden reviewen en als ik langs wou komen. Dus gedaan, drie uurtjes in de auto maar dan heb je ook wat. Tenminste dat dacht ik, silly me... Na een paar maanden van stilte toch maar weer een reactie gestuurd. Ze waren er weer van afgezien, dat was vorig jaar. Weer al die tijd voor niks erin gestoken.

Zoals je ziet er is weinig om het echt goed te doen. En dit is dus alleen nog maar van de voedingen. Rest is niet veel beter. Ik ben er dan ook wel een best wel klaar mee. Al die moeite, tijd en geld erin steken, maar telkens komt er weer niks uit.

[Reactie gewijzigd door -The_Mask- op 17 januari 2018 22:56]

Enigzins off topic maar ik zit met het volgende: Ik meen mij te herinneren dat er hier een jaar of 10 geleden wel heel behoorlijke reviews te vinden waren of heb ik dat mis?
Er is idd een tijd geweest dat het stukken beter was.
Ik doelde meer op het feit dat HWinfo er veel meer vanuit gaat dat je bijna alles al weet(ze gooien maar wat met specificaties waar ze volgens mij zelf niet eens veel vanaf weten), waar Tweakers vaak nog veel uitleg doet en ziet dat ze er ook echt wat vanaf weten.

[Reactie gewijzigd door NotCYF op 17 januari 2018 19:31]

Ik ben het volkomen met je eens en HWI geeft gelukkig ook geen cijfer aan een Smartphone in de conclusie.
Qua doelgroep bewogen de twee sites toch al langer steeds verder naar elkaar toe dus zo ver lagen de twee identiteiten toch al niet meer uit elkaar.

Maar het zijn nog steeds twee gescheiden teams, dus zover als er echt sprake is van aparte identiteiten blijven die ook gewoon bestaan :)
Het gebrek aan eigen identiteit (en waarschijnlijk teruglopende opbrengsten) heeft de Persgroep juist bewogen om HI te kopen. Net als ariekanari hieronder aangeeft, is de samenvoeging eerder een kwestie van tijd dan de vraag of het ooit zal gebeuren. Wat voor merkidentiteit, ofwel merkwaarde, beide sites op dat moment hebben, maakt daarin niet zoveel uit.

Dit zijn goede ontwikkelingen, al heb ik er sterk mijn twijfels bij dat de gemiddelde gebruiker hier profijt van ondervindt zolang de Persgroep de scepter zwaait. Ze zijn, net als Wegener Media Groep overigens, te groot om een specifieke doelgroep als de gemiddelde tweaker juist aan te spreken. Ik vind dat je dat de laatste tijd ook wel terugziet in de reviews, artikelen, advertorials etc. die hier voorbij komen. Misschien is de mijne geen populaire mening, maar ik zal me verbazen wanneer ik de enige ben die zo denkt.
Maak er gewoon 1 site van met de mensen van HWI voor de hardwarereviews en de mensen van Tweakers voor de overige reviews. Scheelt in elk geval de kosten om 2 sites in de lucht te houden.

Op HWI probeert men zich ook met andere dingen dan hardware bezig te houden, maar dat lijkt nergens op.
Door de overlap in doelgroep denk ik dat de sites los van elkaar meer omzet genereren dan wanneer ze worden samengevoegd.
dezelfde reden dat de persgroep behoorlijk wat nationale krantjes uitgeeft, verschillende doelgroepen > meer inkomsten
Heeft Vlaanderen eigenlijk zijn eigen Tweakers? Want ik zag een keer hoeveel er nou werkelijk Belgen hier komen, 't is maar een fractie in vergelijking met Nederlanders. Daarom die vraag.....en indien die er is... daarmee een verbond aangaan?
tweakers.be bedoel je? De Belgische en Nederlandse Tweakers website is exact hetzelfde.

Je kan op Tweakers wel je landvoorkeur instellen en dan worden er bepaalde content aangepast, zoals de Pricewatch.
Nee, ik bedoel echt een door Belgen gerunde site... Die enquete die ik notabene hier een keer zag, gaf aan dat weinig mensen uit Belgie komen, neem aan dat dat dezelfde enquete is als op de tweakers.be site toen stond, je opmerking dat de site dezelfde is, geeft dat al min of meer aan. Maar misschien dat er per site aparte enquetes worden gehouden, misschien dat Tweakers daar iets over te zeggen heeft.

[Reactie gewijzigd door Sjah op 17 januari 2018 16:43]

Ik weet niet wat het percentage Belgen is op onze site, maar voor zover ik weet is er geen losse Belgische site met Belgische redactie.
Maar de Persgroep is eigenaar van Tweakers en HWI, die weer uit BelgiŽ komt. Cirkel toch weer rond :+
Ik zie iig hier in de comments nog best wat Belgen, tenzij het Nederlanders uit Noord-Brabant zijn o.i.d. Je kunt ze direct herkennen aan bv. het gebruik van terug met de betekenis opnieuw — een Nederlander zou weer zeggen. Het zal nog veel vaker voorkomen dat er geen duidelijke markeringen aanwezig zijn. ;)

(Ik herinner me geen poll.)
Als belg ken ik geen site zoals Tweakers die puur Belgisch is. Je hebt wat zaken als zdnet, maar vind ik verre van iets a la Tweakers.
Worden de reviews van HWI ook in de pricewatch zichtbaar?
Zou een mooie toevoeging zijn. Heb meerdere componenten reviews bekeken op HWI en daarna geprobeerd op te zoeken in de pricewatch maar zie ze er nu in ieder geval niet tussen staan.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 17 januari 2018 16:57]

Weer een aantal mooie ontwikkelingen deze keer. Keep up the good work! De koppeling naar Hardware Info reviews vind ik zelf een mooie toevoeging. Ik ben benieuwd wat er verder nog meer op dit gebied in het verschiet ligt.

[Reactie gewijzigd door Bor op 17 januari 2018 15:46]

Jammer dat er niet naar de 'juiste' versie van HWI wordt gelinkt bij de artikelen. Als Belgische bezoeker krijg je zo steeds de balk (http://prntscr.com/i1q4ju) voor je neus als je erop klikt.

Eventueel rekening houden met de landinstellingen van de user om door te sturen naar de NL of BE pagina?
Die koppeling met hardware.info . Nice!
Voor de volgende iteratie zouden jullie Jeroen eens moeten vragen van iedereen een fatsoenlkijke en gelijkaardige portretfoto te maken. Wat jullie nu gebruiken lijkt nergens op 8-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True