Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers valt in de prijzen bij Website van het Jaar-verkiezing

23-11-2017 • 21:34

116 Linkedin

Bij de 2017-editie van de Website van het Jaar zijn we net als eerdere jaren beloond met een aantal mooie prijzen. In alle categorieën waarin we genomineerd waren, wonnen we een of meer prijzen. De overall prijs ging naar de website van tv-programma Radar.

Tweakers was genomineerd in de categorieën Community, Vergelijken en Nieuws & Informatie. In elke categorie was een prijs voor 'Beste' en 'Populairste' website te winnen. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De ‘Populairste Website’ is de site met de meeste stemmen. In de Community-categorie wisten we met ons allen beide titels in de wacht te slepen. Verder mogen we ons het komende jaar met de Pricewatch 'Beste' vergelijkingssite noemen en de frontpage staat te boek als 'Populairste' nieuwssite.

In totaal waren er vierentwintig categorieën en werden er meer dan 656.000 stemmen uitgebracht. De genomineerde sites werden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. We willen iedereen die op Tweakers gestemd heeft, enorm bedanken.

Categorie Beste site Populairste site
Auto's Datona Marktplaats Auto's
Banken en Beleggen ASN Bank ING
Carrière Unique Uitzendbureau Nationale Vacaturebank
Communities Gathering of Tweakers Gathering of Tweakers
Consumentenelektronica Apple Apple
Consumentengoederen Faja Lobi Surinaams eten Faja Lobi Surinaams eten
Daten FunkyFish Relatieplanet.nl
Educatie & Opleiding Slimleren.nl Beter Spellen
Energie Energiedirect Energiedirect
Gezondheid 24Baby.nl ZorgkaartNederland
Goede doelen Ik zoek baas CliniClowns
Culinair Smulweb Smulweb
Media Radar Radar
Nieuws & Informatie iCulture Tweakers
Overheid Brandweer MijnOverheid
Shopping TopVintage Greetz
Sport PSV PSV
Telecom Simyo Simpel
Vakantie & Toerisme VakantiePiraten TUI
Vergelijking Tweakers Pricewatch Consumentenbond
Verzekeraars DELA Ditzo
Voordeel Pepper.com iBOOD.nl
Vrije Tijd Paradiso Route.nl
Weer & verkeer Buienradar Buienradar

Reacties (116)

Wijzig sortering
Ik snap wel dat de Tweakers.net niet de beste nieuwssite is geworden: met de nieuwe hoofdredacteur is er helaas nog geen frisse wind gaan waaien.

Er is veel kritiek op de reviews: sommige producten worden helemaal niet of heel laat pas gereviewed. De Xbox One X review is er nog steeds niet, een review van de Apple AirPods of de Watch Series 3 is er nooit eens gekomen. Nog afgezien van ontbrekende belangrijke producten: is er ook veel kritiek op de inhoud, van een imperfect cijfersysteem (met regelmatig door users onbegrepen cijfers) tot aan slecht uitgevoerde reviews. Daarnaast heb ik indruk, maar ik kan het uiteraard mis hebben, dat vooral producten die gratis worden toegezonden door de grote sponsors van Tweakers het meeste aandacht krijgen.
Ook wordt er gevraagd voor wat vernieuwing: een groen-factor of privacy-factor meewegen in de reviews. Dan hebben we nog steeds die rare inconstentie dat er aparte reacties zijn bij video- en geschreven reviews. En lijken indiegames weinig aandacht te krijgen.

De site heeft als slogan: "Stelt technologie op de proef" - maar ik vind dat het kleinere broertje Hardware.info toch echt veel vaker en betere techreviews uitvoeren dan T.net.

Dan het nieuws: het komt nog regelmatig voor dat technieuws eerder op sites als Nu.nl staat dan Tweakers.net. Lang niet altijd wordt wederhoor gepleegd (of blijkt niet uit het artikel dat het geprobeerd is). Soms lijken eigen redacteurs de Engels taal niet goed machtig waardoor het taalbegrip ontbreekt en zaken verkeerd worden vertaald. Love it or hate it, maar de layout is ook al jaren hetzelfde. Vergelijk The Verge of The Outline eens. Het moderatiesysteem is gelukkig wel wat verbeterd.

Andere zaken gaan gelukkig wel heel goed: de meet-up's, de Tweakers trein, de bezoekdagen op T.net HQ, de vele acties - die waarderen we ontzettend!

Maar aan de andere kant trekken de "nepacties" als Pasen, Vaderdag etc volgens mij echt weinig publiek. Aan de andere kant begrijp ik dat zulke acties de site wel draaiende houden, maar echt waardetoevoegend zijn ze vaak niet (vaak een paar artikelen bij een aantal duurdere shops die dan goedkoper zijn - maar bij andere shops sowieso al goedkoper te vinden vaak).

De search is ook altijd nog brak. Als ik zoek op "FCC" is de eerste hit dit oude artikel ( nieuws: 'Amerikaanse FCC wil huidige netneutraliteitsregels terugdraaien' ). Terwijl je als eerste hit dit artikel zou verwachten ( nieuws: Amerikaanse toezichthouder publiceert voorstel voor afschaffing netne... ).

Wat betreft de Pricewatch: ook enorm pluspunt van de site. Wel vind ik dat Hardware.info het nog wat leuker aanpakt met de wekelijkse "prijs met 10% gedaald" producten. Al moet ik zeggen dat ik de Pricewatch steeds minder gebruik, omdat Amazon.de vaak al de goedkoopste is - maar toch fijn dat de vergelijker er is!

Maar als je kijkt naar bijv:

- The Wall Street Journal, een dag op pad de Apple Watch ( https://www.youtube.com/watch?v=SAXRJPbT-5M )
- Of The Verge met de iPhone 8 review (https://www.theverge.com/...iphone-8-review-plus-2017 )
- Of Narita Boy op The Outline ( https://theoutline.com/po...w-narita-boy-retro-future )

Maar ook de mobiele NOS.nl nieuwssite oogt gewoon veel frisser en moderner dan de T.net mobiele nieuwssite.

Zie je dat zulke sites gewoon jaren voor op liggen op de frontpage van Tweakers.net. Te vaak ook nog de nadruk op harde computingcijfers - maar te weinig over het gebruik in de praktijk. Ik hoop dat de nieuwe hoofdredacteur toch eens wat veranderingen durft door te voeren: en er moeten toch echt wel vrouwelijke nerds te vinden zijn! Misschien daar ook op eens inzetten!

Voor de rest ontzettend gefeliciteerd: het forum is nog altijd een van de fijnste communities ooit (hopelijk komt er een goeie opvolger voor Zeef)!. Alleen reddit is misschien een stukje beter (maar niet ned) en doen jullie als site veel voor de community (de meetups etc zoals reeds gezegd).

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 23 november 2017 22:57]

Ik ben het verdeeld eens en oneens met de punten die je aanhaalt. Eens kijken of ik daar een beetje samenhangend op kan reageren. Ik zal daarbij de zaken wat gechargeerd stellen, maar als ik telkens alles tot in detail moet relativeren of nuanceren schiet het niet op.

Je haalt de kwantiteit, kwaliteit en tijdigheid van reviews en nieuwsberichten aan. Daarbij haal je ook het slogan aan.

Zelf heb ik het Tweakers.net HQ een keer of twee bezocht en ik verbaas me telkens weer over de hoeveelheid mensen dat er werkt.
Volgens mij werkt er echter een groot deel daarvan achter de schermen, want ik ben het met je eens dat de nieuwsberichten inhoudelijk niet bijzonder zijn.
Daarmee bedoel ik dat een nieuwsbericht vaak een korte opsomming van feiten is. Een persbericht dat binnen 10 minuten vertaald is, nog een vlugge broncontrole en klaar. Dat vind ik niet slecht, sterker nog, daar is in principe niets mis mee. Het is wel wat beperkt informatief. (haak ik zo nog even op in)
Gemiddeld zie ik "slechts" 15 berichten per dag verschijnen, wat ik dan gevoelsmatig weinig vind. Als er 40 - 50 man werkt, dan vind ik een 15-tal berichten van twee / drie alinea's wat mager.
Aan de andere kant: Tweakers.net houdt me op deze manier desalniettemin prima op de hoogte van het laatste technieuws.
Persoonlijk verwacht ik van Tweakers.net echter meer de verdieping achter het nieuws.
Klein voorbeeld. Deze week was er een nieuwsbericht dat Wileyfox een nieuwe Windows 10 Mobile smartphone lanceert:
https://tweakers.net/nieu...-over-twee-weken-uit.html
Dat is interessant nieuws, omdat Windows 10 Mobile op sterven na dood is. In het bericht staan echter alleen de technische specificaties van het toestel vermeld, wat het kost en wanneer hij uitkomt. Puur een opsomming van feiten.
Wat ik graag had gezien is een korte verdieping met een antwoord op de vraag waarom Wileyfox überhaupt een Windows 10 Mobile smartphone uitbrengt. Waarom is dat commercieel interessant voor hen? @arnoudwokke Nou? :P
Dat voegt wel een extra laag toe aan het bericht. Dat mis ik soms wel.
Nu.nl heeft misschien weleens eerder nieuws, maar de kwaliteit van Nu.nl is wel even om te janken hoor.

De willekeur van sommige berichten vind ik ook wat opvallend. Voorbeeld: deze week was er een .Geek bericht over een Civilization bordspel. Dat vind ik een leuk / geinig berichtje, maar waarom worden er niet meer van dit soort leuke nieuwtjes geplaatst? Waarom dit bericht wel en andere niet? Je hoeft niet direct de frontpage ermee vol te spammen, maar er mogen best wat meer kleinere nieuwtjes voorbijkomen van mij. Het voelt wat inconsistent.

Het aantal reviews is inderdaad wat laag. Echter weet ik dat deze veel tijd in beslag nemen en zoveel reviewers lopen er niet rond. Dat Tweakers.net dan meer mainstream blijft en niet écht de diepte in gaat wat ze bij Hardware.info wel meer doen, vind ik ansich niet zó bezwaarlijk. Het publiek van Tweakers.net is tegenwoordig ook gewoon minder "hardcore" dan vroeger.
Of de normering goed is, het cijfersysteem, of dat een reviewer de juiste conclusie trekt... Een review blijft subjectief. Het is en blijft een persoon die zijn mening geeft en dat zo feitelijk mogelijk probeert te doen. Het is vervolgens de taak van de lezer om de relevante informatie van hem of haar uit te pikken om een aankoopkeuze te kunnen maken.

Maar, en dit is misschien wel het belangrijkste punt in mijn verhaal, de vraag is: Hoe zie jij Tweakers.net?
Persoonlijk zie ik Tweakers.net vooral als een community. Het forum, de reacties onder de nieuwsberichten, de blogs, de user reviews; samen stellen we technologie op de proef.

De vraag daarbij is dan: wat pretendeert Tweakers.net te zijn? Het antwoord daarop weet ik overigens niet. Maar volgens mij is het een community first en een nieuws site second. Wij allen zijn de Tweakers en niet alleen de redacteuren. Vanuit dat perspectief kan je weer heel anders kijken naar de kwantiteit en kwaliteit van nieuws en reviews.
Waarbij ook hier geldt dat de gemiddelde Tweaker minder "hardcore" is dan vroeger.

Vanuit het community perspectief zie je ook dat je juist over deze zaken enthousiast bent: de meet-up, de Tweakers Express, het forum, enzovoort.

En daarmee ben ik een beetje aan het einde van mijn reactie gekomen. Alles hangt m.i. af van de vraag of Tweakers.net allereerst een nieuwssite is en daarna een community of andersom.

Qua layout en design van de site... Ik vind Tweakers.net juist wel een prettige, rustige site ten opzichte van bijvoorbeeld The Verge. Die website oogt wellicht moderner, maar dat is voor mij niet per se een pluspunt.
Daarnaast luistert Tweakers.net volgens mij ook bijzonder goed naar haar gebruikers. Er wordt maandelijks / wekelijks een poll uitgeschreven over welke wijzigingen aan de site er moeten gebeuren en deze wijzigingen worden ook daadwerkelijk doorgevoerd.
Ik vind dat een bijzonder sterk pluspunt.

Met het oog op de toekomst ben ik het wel met je eens: Tweakers.net wordt voor steeds meer mensen het Nederlandse centrum voor tech gerelateerd nieuws. Vanuit deze gedachte moeten er nog wel stappen gemaakt worden op het gebied van nieuws / berichtgeving en reviews.

edit:
typo's

[Reactie gewijzigd door MarvinJames op 24 november 2017 12:32]

Dank voor jullie uitgebreide feedback. Wat nieuws betreft zie ik altijd grofweg twee kampen: de een wil zoveel mogelijk nieuws zo snel mogelijk, de ander wil uitgebreid nieuws met veel diepgang, nabellen, eigen onderzoek, enzovoorts.

Bij snelheid wordt altijd naar Nu.nl verwezen, maar die site is dan ook geheel gericht op snelheid, zo'n beetje ten koste van alles. Bovendien zie je als je een 1 op 1 vergelijk maakt dat wij net zo vaak sneller zijn dan Nu.nl als andersom en bovendien nog heel veel berichten brengen die zij niet publiceren (al dan niet omdat het niet in hun straatje past). We gaan ook regelmatig dieper in op onderwerpen en maken dan langere berichten en vergeet niet: in die tijd kun je ook drie, vier andere berichten publiceren. Overigens publiceren we dit jaar meer nieuws dan voorgaande jaren.

Met betrekking tot de diepgang proberen we regelmatig actuele achtergronden te brengen, zoals bijvoorbeeld met de Crack-aanval op wpa2. Dit zouden we graag meer doen maar je bent afhankelijk van onderwerpen die zich hier voor lenen en de beschikbare mankracht. Ik kan me vinden in opmerkingen over wetenschaps-/diep-technisch nieuws, daar laten we dingen liggen. Joris behandelt gelukkig regelmatig ruimtevaart, maar op het gebied van techwetenschap in de breedte, daar gaan we verbetering in aanbrengen.

Geek is mede geïntroduceerd om voor meer nerdgasms te zorgen. Wellicht dat we hier de aantallen nog op kunnen voeren omdat dit soort berichten vaak niet uitgebreid hoeven en de reacties meestal voor goede aanvullingen zorgen.

Begrijp me goed: ik probeer me nergens achter te verschuilen en jullie als community verdienen niets anders dan de ultieme nieuwssite op tech-gebied, maar het is voor ons laveren tussen verschillende wensen, mogelijkheden en verwachtingen.
Wat nieuws betreft zie ik altijd grofweg twee kampen: de een wil zoveel mogelijk nieuws zo snel mogelijk, de ander wil uitgebreid nieuws met veel diepgang, nabellen, eigen onderzoek, enzovoorts.
Mijn vraag is dan: wat wil de redactie zelf? Wat wil tweakers zijn? Als je je profileert met 'wij stellen technologie op de proef', waarom kies je dan voor een bericht over een campagne van de ACM over aankopen via social media, maar niet voor een bericht over een kwetsbaarheid in SAML? Om te beginnen vind ik dat eerste bericht al niks met tech te maken hebben, maar bovendien kan ik exact hetzelfde bericht op tientallen andere plekken lezen (en dat is ook gebeurd, ik wist het allang via andere bronnen voordat het op tweakers verscheen). Wat is dan nog de meerwaarde van tweakers ten opzichte van die andere bronnen? Oftewel, als je mij zou willen overhalen naar tweakers.net te gaan, welk argument zou je dan gebruiken? Niet: wij zijn de snelste, want dat ben je niet. Niet: wij zijn het meest diepgaand, want dat ben je niet. Niet: wij hebben eigen, originele nieuwsitems die je nergens anders kunt vinden, want dat heb je niet. Wat blijft er dan nog over op basis waarvan je kunt beweren dat je een specialistische nieuwssite bent?
Met betrekking tot de diepgang proberen we regelmatig actuele achtergronden te brengen, zoals bijvoorbeeld met de Crack-aanval op wpa2.
Dit is een mooi voorbeeld van wat ik bedoel. Op welke manier kan ik in dit bericht het onderscheidende, specialistische en diepgaande karakter van tweakers.net herkennen? Het biedt nauwelijks meer informatie dan een artikel op rtlz.nl, bijvoorbeeld, en het vertelt alleen in heel algemene bewoordingen wat er aan de hand is. Wat is dan het verschil tussen een generieke nieuwssite als rtlz en tweakers.net? Waarom is dit specialistisch? En als rtlz dit brengt, hoe 'tech' is dit dan? Zaken als een WiFi-kwetsbaarheid zijn mainstream geworden. Als je je wilt onderscheiden zul je echt veel meer de diepte in moeten. En ja, daarmee vervreemd je een deel van de bestaande userbase van je. Die zullen het niet meer kunnen volgen. Aan de andere kant, met de huidige koers gebeurt hetzelfde. Ik wil mezelf niet opwerpen als exemplarisch voor de tweakers populatie, maar ik merk dat ik steeds vaker diepgaand tech-nieuws ergens anders vandaan haal. Tweakers is leuk vanwege de comments (en specifiek als users elkaar in de haren vliegen), maar voor mijn nieuwsvoorziening nauwelijks meer relevant.
het is voor ons laveren tussen verschillende wensen, mogelijkheden en verwachtingen.
Dat zou het niet moeten zijn. Je maakt als redactie of als organisatie een keuze wat je wilt zijn. Daarmee bereik je bepaalde mensen wel, en bepaalde mensen niet, maar dat is dan maar zo. Nu wil tweakers te veel mensen te vriend houden, maar dan ga je zwalken en wordt het van tweëen niks.

[Reactie gewijzigd door Iknik op 24 november 2017 11:41]

Wat betreft snelheid en nu.nl vind ik het af en toe toch wel een slecht van Tweakers. Het gaat er niet om dat iets 5 minuten eerder op nu.nl staat, maar vaak gewoon uren of zelfs meer dan een dag voor dat ik het hier op Tweakers zie verschijnen met grofweg dezelfde inhoud. Dan verwacht ik ook wat extra informatie.
Meer dan een dag zou niet voor mogen komen, ons beleid is dat we geen nieuws brengen dat een dag eerder bij Nederlandse sites is verschenen. Het populaire Nu.nl houden we extra in de gaten natuurlijk. Maar het gevaar daarbij is dat je je wel erg richt op 'algemeen nieuws', terwijl we op Tweakers nog veel meer technieuws willen behandelen dat niet interessant is voor Nu.nl. Bovendien komt een groot deel van de lezers niet op Nu, en je wilt op een dag een compleet overzicht bieden van het technieuws. Moet je onderwerpen die een uur, twee uur eerder daar verscheen, dan maar laten schieten? En wat ik hierboven al beschreef: als het andersom is, valt je dat dan ook op?
Tijdje terug eens naar die lijstjes gekken en zie daar, je komt vaak dezelfde namen tegen. Stemmen mag iedereen doen dus wie het hardste roept en de meeste van de eigen lezers kan laten stemmen die zal hoog scoren. Totaal niet serieus die lijstjes.

Wat betreft tweakers. qua nieuws is het veel knip en plak werk, overnemen van anderen om de boel te vullen.
Daarnaast doet tweaker al tijden mee aan de prive rage, koppen die kant nog wal raken maar mensen trekken om maar te klikken. Deze week nog intel opent nieuwe fabriek, lees je het artikel brengen ze testen en assemblage gewoon onder in een bestaande fabriek. Dat kun je toch niet serieus nemen.

Maar vooruit soms leuke reviews maar het wordt allemaal te commercieel. Zullen ze wel nodig hebben om mensen en kliks te blijven trekken.
Goede opsomming, ik denk ook dat Tweakers rijp is voor een reorganisatie. Er zit geen innovatie meer in het format.
In deze sneer kan ik het niet in vinden, dat framed de website in een foutief beeld in mijn ogen dan. Die meetups zijn echt leuk gedaan en is echt verbinding zoeken met gebruikers. Ik denk dat tweakers een van de weinige zoniet de enige website is in nederland die zo actief bezig om verbinding te zoeken met gebruikers en die ook echt vindt.
Daarnaast vind ik dat je nu ook de spagaat kunt zien tussen hwi en de tweakers. Ik vind zelf hwi gewoon prettiger voor pc en homecinema gerelateerde content. Ondanks dat ik de HWI prijsvergelijker technisch prettiger vind werken omdat reviews en roundup testresultaten worden meegenomen in de prijsvergelijkers. Maar de look & feel van de pricewatch heeft bij simpele zoektochten bij mij vaak nog de voorkeur. In weze is de opmaak nog steeds prima. Daarnaast is de V&A sectie de beste marktplaats van Nederland, omdat deze gekoppeld aan het produktenbestand van de pricewatch en users worden gerated. Ook is het forum ook in look en feel prettiger en beter bezocht dan die van hwi. In weze is tweakers look & feel en community twee stappen vooruit, maar hwi geven efficienter invulling in hun bestaansrecht omdat deze beter is afgebakend, maargoed tweakers moet ook opschuiven en dat maakt het een precair operatie. Dus volgens mij is die reorganisatie allang geweest maar is de uitvoering lekker traag omdat het nog al wat voeten in aarde heeft.

Ik zou zelf graag zien dat men meer doet met de V&A-sectie, daar valt nog veel winst te halen denk ik. Je kunt daar ook veel content mee vullen denk ik. Kostenefficient samenstellen van computer etcetc maar welk platform pak je dan bij welke toepassing en ga zo maar door. Tweakers handelen met tweakers, het ultieme communitygevoel zeg maar. Daarnaast vond ik die reportage over science projecten wel interessant. Ik zou best wel graag wat meer tweakersreportages willen zien van dat niveau over een technisch/science achtig onderwerp, heel interessant. Ga bijvoorbeeld ook eens langs bij de TU delft en ITER. Die hoogleraar van de TUdelft die werkt heel veel uit over kernenergie. Daar kan je mooie reportages overmaken, met voldoende techniek of uitdagingen erin om 10 afleveringen te vullen.

[Reactie gewijzigd door govie op 24 november 2017 00:39]

Ben het met je eens dat Tweakers directe verbinding maakt of zoekt doormiddel van bijvoorbeeld meet UPS. Echter het nieuws wordt nu wel geregeld door andere en vaak geen tech sites een stuk eerder gepubliceerd dan bij Tweakers. Persoonlijk hoef ik geen meet up. Ik kom voor de community, nieuws en prijsvergelijk. De community is in mijn ogen jammer genoeg aan het dalen door de stijgende lijn van 1 dag account vragen. Dit zou dus eigenlijk als resultaat geven dat de prijsvergelijk op dit moment het belangrijkste punt aan het worden is.
Ze zijn wel wat traag, eens. Ik denk dat het probleem in de systematiek zit van hoe nieuws binnenkomt, wordt verwerkt en uiteindelijk wordt gepubliceerd.
Die meetups zijn echt leuk gedaan en is echt verbinding zoeken met gebruikers.
Ik heb recent een aantal keer gesprekken gevoerd met mensen die deze meet-ups bezoeken en, het is uiteraard geen representatieve collectie, ik moet zeggen dat die personen het niveau groupie toch echt overstijgen. Kritiek op de inhoud van Tweakers is bij enkele van deze echt vloeken in de kerk.

Dit is ook de reden dat ik absoluut nooit never niet mee zou doen aan een meet-up. Als ik de EO jongeren dag wil meemaken, ga ik wel naar de echte.

Het excuus dat consequent wordt aangehaald voor het gebrek aan verdieping (ik ben het grotendeels eens met de posts van @CyberMania en @MarvinJames ) op onderwerpen is de mogelijkheid tot (leent het artikel zich er voor) en het gebrek aan (geschikt) personeel. Toch kunnen verschillende sites zich staande houden zonder zo commercieel te worden als Tweakers, maar met inhoudelijk meer kwaliteit.

Ik heb zelf het idee dat men doet alsof men in de spiegel kijkt, maar eigenlijk toch de neus ophaalt voor dergelijke feedback.

Waar ik zelf slecht mee om kan gaan, zal wel een vorm van OCD zijn, is het feit dat er zelfs in de titels van berichten geen regelmaat kan worden gevonden. De video review en geschreven review van games, hebben bijv. in de meeste gevallen volkomen verschillende titels. Dat blijf ik zo'n aparte keuze vinden.
Dat heb je bij teslafanboys en applefanboys toch ook. En laat me niet beginnen over de AMD-fetisjisten of de Intelgabbers. Hetzelfde zie je bij HWI, waar een gedeelte van de aanhang afkeer heeft van tweakers bijvoorbeeld. Mooiere voorbeelden van goede branding heb ik niet. }:O :+
Ik wil toch wel even reageren dat mijn ervaring tijdens meet-ups en co. er ook zeker wel mensen rondlopen die zich kritisch uiten. Daarbij is het toch ook niet zo vreemd dat je bij een dergelijke meet-up veel gelijkgestemden vind? Dar is toch het hele idee erachter dacht ik zo. Wellicht dat je eens een meet-up (of een actie op tweaker HQ) moet bezoeken. Mijn ervaringen zijn namelijk ook gewoon wisselend van erg leuk en diepgaand tot erg oppervlakkig en weinig tweakerwaardig (persoonlijke mening).
Ik denk dat tweakers een van de weinige zoniet de enige website is in nederland die zo actief bezig om verbinding te zoeken met gebruikers en die ook echt vindt.
Dat is misschien wel zo, maar wat heeft dit te maken met het op de proef stellen van technologie? Oftewel, het zou bijzaak moeten zijn. Dat kun je gaan doen als de rest op orde is, maar als ik zo kijk naar het commentaar op de nieuwsberichten (inhoud en snelheid) lijkt het me dat daar momenteel de prioriteit zou moeten liggen.
Wel, volgens mij is tweakers al jaren bezig om een bredere blik te hebben op technologie, waar hwi juist een scherpe focus op elektronicacomponenten heeft. Technologie is een omvangrijk begrip. Dat testen en reviewen is eigenlijk al jaren op een lager pitje en dat is ook prima als je focus veranderd. Maar daarvoor moet je bij de marketeers zijn, die meten wat de community wilt, die zijn als het goed is zelfs de verpersoonlijking van de behoeftes van tweakers in NL en BE.
Dus misschien moet je hun eens vragen wat die slogan nou inhoud en waarop die slaat.

[Reactie gewijzigd door govie op 24 november 2017 13:11]

Ben ik het helemaal mee eens. Met name het lang wachten op reciews maar met name berichten die tweakers niet post of heel laat. Dat een simpele nieuwssite als nu.nl ze dan voor is ... ik vind het best jammer.
Hoho, ze hebben tegenwoordig een magazine he.
Door het gehele jaar heen is er beetje bij beetje wat veranderd. AFAIK Een paar mensen werden wegbezuinigd, en daarna kwamen weer wat vacatures vrij die al ingevuld zijn. Volg je de .Plan artikelen wel? De website wordt ook beetje bij beetje beter.

Een reorganisatie waarbij alles in een beerput kan vallen of staan als een huis lijkt me alles behalve wenselijk.
Goede opsomming, ik denk ook dat Tweakers rijp is voor een reorganisatie. Er zit geen innovatie meer in het format.
Wat ik vooral zie is dat boven genoemde sites zoals the Verge, Techcrunch en andere tech sites vooral alles gooien op veel video content.

Het web word steeds drukker en hoe val je op? Mensen willen meer en meer bewegend beeld zien, in plaats van tekst. Tweakers is een aantal jaar geleden bij mij thuis geweest voor een interview, maar dat team bestond destijds uit twee man.

Ik weet niet of er inmiddels al uitbreiding heeft plaats gevonden in het video team, maar ik zie wel gelukkig een stijgende lijn in de video content sindsdien. Het kan in mijn ogen altijd nog veel meer, maar ik weet niet of Tweakers daar genoeg mensen voor heeft. Wat ik vooral perfect zie aan Tweakers is de technische kant, die constant word aangepakt.

Ik ben dan zelf nog nooit op het kantoor geweest van Tweakers, maar als ik hierboven lees dat er 40-50 mensen werken, dan vraag ik mij af of dat alleen coders zijn of ook media personeel. Verder zou ik inderdaad voor de video content wat diversere presentatoren zien.

Fijn voor Tweakers dat alle redacteuren ook voor de camera verschijnen, maar afwisseling zou niet mis staan. Een vrouw of een persoon van allochtone afkomst die presenteert met een andere 'ferve' zou mooi zijn.
Ik denk denk dat 90 procent freelacers zijn bij tweakers, maar dat is mijn schatting!dus miet als waarheid nemen.
Grotendeels met je eens. Maar als er nou een site is die niet goed bronnen checkt en spellingsfouten e.d. heeft is het nu.nl wel.
Als je doelt op dat Tweakers soms drie dagen later pas nieuws brengt kan dat bij zulke berichten inderdaad sneller (hoewel het dan ook kan zijn dat simpelweg niemand een nieuwssubmit heeft gedaan en iemand bij Tweakers ook niet alle sites kan afzoeken + vertalen + bron checken. Je mist als redactie wel eens wat).
Maar dat nu.nl een bericht twee uur eerder op zijn site heeft boeit niet en Tweakers gaat er vaker dan nu.nl dieper op in.

Mijn grote crux is dat er zo diep wordt ingegaan bij smartphone reviews (ik heb dan ook wel een telefoon van 200 euro), maar de reviews over processoren heel beknopt zijn en de conclusie/resultaten niet overeenkomen met andere reviews. Dat is niet erg, maar je kan wel dat verschil gaan onderzoeken en bij bijvoorbeeld Ryzen zien dat je traag geheugen gebruikt terwijl sneller geheugen amper duurder is.
Maar dat is mijn mening. Er zal tegenwoordig misschien wel simpelweg meer interesse in smartphone reviews zijn. Tweakers is mainstream geworden.

[Reactie gewijzigd door Fleximex op 23 november 2017 22:26]

De Tweakers layout is fijn op een scherm met een resolutie van 800 pixels breed. Alles breder dan dat en je hebt op tweakers gewoon meer witruimte dan content. Dit is iets wat sinds v7 is ingevoerd en tot op de dag van vandaag niet verbeterd is. Ik zit hier met een Full HD scherm, maar de Tweakers website gebruikt daar amper de helft van. Tweakers is daarmee ook de énige website die dit probleem zo extreem heeft.
Dat is persoonlijk, ik vind het juist heel praktisch dat het smal is, dan kun je er nog iets anders naast zetten. Je hebt ook sites die belachelijk veel ruimte in beslag nemen en grote foto's bij elke header plaatsen om het scherm maar te vullen, echt vreselijk.
Doel is ook om het leesbaar te houden, en niet dat het zo leuk gespreid kan worden op een 21:9 beeldscherm en het artikel als één regel te lezen is.
Wat je schrijft is een algemeen probleem van veel websites. HD scherm is tegenwoordig standaard maar vele blijven plakken aan een breedte van 1024 of 1280 pixels. Met responsive design is dat helemaal niet mee nodig. Maar goed om de ene of andere reden begrijpen veel websites dat schijnbaar niet.

Zie het zelf ook liefst ook gewoon breder, maar ja weinig aan te doen en zeker voor een tech site een gemiste kans. Daar verwacht je toch dat ze voorop lopen ook qua design en zaken als schermbreedte.
Dat is juist heerlijk! 2 browservensters naast elkaar en de site blijft goed, sites moet je nooit volledig breedbeeld bekijken, dan worden de regels met tekst te lang of er staan te veel afleidende tropedingen links en rechts van de tekst. Oh en portrait schermen zijn erg populair hier op kantoor voor tekst gerelateerde content. Dus ja, die sites die allemaal nog goed ontworpen zijn voor 1024x786? Werkt prima op een porttrait HD monitor van 1080 pixels breed (en 1920 hoog ;) )
Grotendeels met je eens. Maar als er nou een site is die niet goed bronnen checkt en spellingsfouten e.d. heeft is het nu.nl wel.
Als je doelt op dat Tweakers soms drie dagen later pas nieuws brengt kan dat bij zulke berichten inderdaad sneller (hoewel het dan ook kan zijn dat simpelweg niemand een nieuwssubmit heeft gedaan en iemand bij Tweakers ook niet alle sites kan afzoeken + vertalen + bron checken. Je mist als redactie wel eens wat).
Ik denk dat dit vooral een punt is ja. Hoeveel mist Nu.nl t.o.v. andere nieuwsmedia? Met andere woorden: het is maar net waar je naar zoekt qua negatieve ervaringen. Je kunt niet overal over schrijven en je mist inderdaad wel eens wat en moet als redactie ook keuzes maken. Ik zal de laatste zijn die zegt dat het niet beter kan, maar ik vind het aan de andere kant ook wel erg makkelijk van sommigen om vanaf de zijlijn een bak commentaar met krachttermen te geven op iets waar ze ook de ins en outs niet van snappen.
Andere hoofdredacteur? Volgens mij blijft Wout zitten waar die zit.
Er komt nog wel een nieuwe Communitymanager en er is een functie vrij op hoog niveau, maar ik weet niet of dat al openbaar is gemaakt.
Vroeger hadden we Wilbert de Vries. Nu hebben we Wout Funnekotter. Ik had gehoopt dat met zijn komst er ook wat meer durf zou komen - maar tot op heden lijkt het vooral een voortzetting van hoe het altijd al gaat (maar ik kan het mis hebben, zit niet bij de redactievergaderingen).Niet dat het slecht gaat, het is een hele fijne site! Maar er moet nog wel een boel aangepakt worden (dat weet je als je dagelijks even in Geachte Redactie kijkt).

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 23 november 2017 22:20]

Zonder oneerbiedig te willen klinken maar ben even haar naam kwijt. Zij was overgestapt naar een baan buiten de Persgroep. Dat is toch al een tijdje bekend dat Tweakers naar een nieuw iemand op zoek is om haar te vervangen? Op de abodag zijn daar zelfs nog grappen over gemaakt omdat deze functie niet op Tweakers Elect stond.
Wil je nu beweren dat the Verge een betere layout heeft? Dat is echt een gedrocht. Daar is niet normaal door te komen om even lekker te lezen.

Tweakers layout werkt prima en ondanks dat deze al weer een jaartje of 4 oud is is deze prima van deze tijd. Ook wordt deze regelmatig geüpdatet met kleine (soms grotere) verbeteringen. Het is absoluut niet nodig om ieder jaar een compleet nieuwe layout te maken.

En als ik toch over de Verge begin... Die zijn absoluut niet objectief qua nieuws :)

Qua nieuws vind ik Tweakers juist een stuk sterker dan bijvoorbeeld nu.nl. Waar bij nu.nl vaak genoeg fouten aanwezig zijn vind ik dit bij Tweakers een stuk minder. Nieuws is er misschien wat later maar voor mijn gevoel is het nieuws wel altijd completer en bevat het meer informatie.
Tja, ga eens naar de site die heeft gewonnnen. Ik had er nog nooit van gehoord.

Tweakers is niet de beste nieuwssite. iCulture zeker niet. Maar dat komt omdat ik tweakers niet direct zie als nieuwssite. Dan denk ik toch aan NOS.nl en Nu.nl. Dat is nieuws voor iedereen. Dit is specifiek nieuws en dat moet eigenlijk een eigen categorie krijgen.

PSV.nl tja volgens mij is het duidelijk wanneer je een slechte site hebt die wint. Welke halve zool wil doorklikken naar een site, ik niet, hoogst irritant. Bij de PSV site moet dat wel.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar ik wil wel tweakers feliciteren. Want ze hebben de enige geldige categorie gewonnen. Namelijk beste community. Dat is de enige prijs die telt want dat is de enige eerlijke prijs.
Kan ook wel begrijpen dat tweakers niet alle producten kan reviewen, dat zou natuurlijk gewoon te duur worden als ze het zelf moeten gaan betalen en reviewen je moest eens weten dat video content het meest tijd rovende stukje content is om te maken, tijd is geld en geloof me tweakers heeft echt niet zo veel geld inkomsten als je denkt, iedereen gebruikt bijna een reclame blokker of banner.
Als tweakers moet gaan uit leggen tegen een bedrijf dat reclame op de site wil gaan zetten,en 80 procent gebruikt een reclame blokker, tja dan haal je geen reclame deal binnen en ook geen inkomsten! Ik denk dat je zelf nog maar is even blij moet zijn dat tweakers.net nog bestaat!

Ten tweede vind ik de site prima, hoeft geen speel site te worden zo als the verge.
Dit is gewoon lekker hardcore nieuws.
Dat vind ik prettiger om door heen te kijken!

Tja priceWatch vind ik prima.

En het forum is er EEN van de best die er zijn.

En het nieuws is ook goed, mag nog wel wat meer hardcore tech nieuws,games,films en nerdy geek stuf is ook welkom!
En objectieve reviews vind ik persoonlijk de beste voor als ik iets koop...
Maar er mogen meer discussie video items komen tussen redacteuren over een onderwerp of over bijvoorbeeld producten zoals tech, geek stuf, films, series, etc etc etc.

Het score systeem kan vooor iedereen weer anders zijn omdat iedereen wel gewoon een mening heeft over hoe het zou moeten verlopen en het is gewoon een smaak ding.

@CyberMania Dat over theverge.com dat lijkt me toch gewoon een grapje toch?

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 24 november 2017 00:24]

Tweakers.net hoort mijns inziens ook helemaal niet thuis in de categorie 'Beste Nieuws site', omdat het nieuws op Tweakers.net een niche betreft. Namelijk Technologie en geen algemeen (of alles).

Mij gevraagd een aantal nieuwssites te noemen : NOS.NL NU.NL
Die horen in die categorie waar 'wij' Tweakers.net willen zien staan.

De Pricewatch wordt door mij persoonlijk meer gebruikt om product specificaties te vergelijken dan om prijzen op te zoeken.

Mijn punt is dan dat de categorieën de lading niet dekken van Tweakers.net
Misschien bij je vergelijk en wensen ook even rekening houden met het feit dat sites die zich richten op de VS (en ook nog de rest van de wereld die Engels begrijpt) een grotere markt hebben en dus meer geld kunnen genereren om vanalles mee te bekostigen.
Ik vind het apart dat Tweakers wel de populairste nieuwssite is. Zo'n beetje ieder mens in Nederland gebruikt wel NOS of Nu.nl, maar ik ken maar een handje vol mensen(persoonlijk) die Tweakers gebruikt.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 24 november 2017 07:48]

Net of iCulture welde beste is, ik ken heel die site niet eens dus zo goed zal die niet zijn.... Voor het beste technieuws moet je toch nog altijd op Tweakers zijn hoor....
"De site heeft als slogan: "Stelt technologie op de proef" - maar ik vind dat het kleinere broertje Hardware.info toch echt veel vaker en betere techreviews uitvoeren dan T.net."

Die site heeft ook iets grotere database om uit te putten want ze hebben in veel landen een site, ook in de US. Tweakers zit alleen in Nederland en België.
Okee, en ik maar denken dat Hardware.info ook alleen een Nederlandse en Belgische site is ( https://nl.hardware.info/extra/over-ons ).
Verkeerd gedacht dus, er is ook een Duitse en Uk versie (staat in je link). Ze zullen wel allemaal onafhankelijk zijn maar gebruiken regelmatig testen van de andere sites en nee, geen voorbeeld, zoek zelf maar.
Ik kan geen Duitse of UK link vinden op die site. Volgens mij zijn ze alleen in BE en NL actief en delen ze alleen de Europese Hardware awards met andere sites. Ze testen volgens mij alles zelf en gebruik geen data van andere sites (alleen van Tweakers.net en v.v.)
Dat zijn naar het Engels vertaalde artikelen, vanuit het Nederlands.
*.hardware.info is gewoon Nederlands (ook al is de taal op de subdomeinen dat misschien niet) en valt net als tweakers onder "De Persgroep". Daar is echt helemaal niets Duits of UK's aan zoals je hierboven beweerd.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 23 november 2017 23:53]

Dat zijn gewoon vertaalde artikelen door een Nederlandse auteur van de NL afdeling. Dat zijn dus geen sites van andere landen, maar vertaalde sites vanuit Nederland.
Excuus allemaal, jullie hebben gelijk. Ik was toch echt in de overtuiging dat het andersom was vandaar dat ik het ook niet meer nagekeken heb. |:( Shame on me!
Ik kan mij hier ook in vinden al vind ik de layout niet zo een probleem.

Ik hoop vooral dat de "nep" acties de volgende keer anders aangepakt worden. Het zijn meer advertorials dan acties, dan breng het ook zo.

Reviews kunnen zeker verbeterd worden, en inderdaad missen er een aantal toch wel interessante producten. Dit kan natuurlijk komen door een gebrek aan mensen of zoals je zelf al zegt dat alleen gesponsorde items worden gereviewd. Het is immers geen goedkope business als je alles daadwerkelijk moet aanschaffen, alleen moet het dan wel duidelijk zijn dat die artikelen gesponsord waren.

En de search stoor ik mij ook altijd aan. Op GOT werkt het opzich wel goed, al komt daar ook soms niet echt de meest logische boven aan.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk wel ook dingen verbeterd. Wat mij vooral een doorn in het oog was waren de artikelen met fouten die zelfs na het melden van de foutieve inhoud soms pas een dag later werden gecorrigeerd als niemand het meer las. Nu kun je de auteur daadwerkelijk direct informeren en word het ook meestal snel opgelost.
Een review van een gameconsole mist inderdaad wel, dat is toch een populair item. Maar reviews van de airpod of watch 3 mis ik helemaal niet, dat zijn meer niche dingen die de meeste mensen toch niet kopen, wie gaat er nu oordopjes van 150 euro kopen? En je noemt alleen maar apple produkten, daar zijn ook andere apple sites voor, ik mis die reviews niet.
Dan kom je met the verge, het uiterlijk van een site is een persoonlijk iets, maar the verge is mijn inziens absoluut geen goed uitziende site. De bovenste grote banners, of hoe noem je dat, waar je op kan klikken om naar artikelen te gaan ziet er niet uit. De artikelen daaronder zijn kleiner, maar nemen mijn inziens veel te veel ruimte in. Ook bewegende plaatjes zijn zwaar irritant.
The outline is nog erger, wat ziet die site eruit zeg, zo'n layout maakt tweakers absoluut niet beter, integendeel, en is absoluut niet werkbaar voor een nieuwssite, veel te grote links naar de artikelen, als je daar de frontpage van tweakers in moet gieten dan kan je een half uur naar benenden aan het scrollen scrollen en bovendien is het helemaal niet overzichtelijk! Het ziet eruit als een goedkoop wordpress thema!
De nos.nl vind ik ook niet beter ogen dan tweakers, het oogt niet professioneel en het overzicht is niet goed, de kleine regels en links naar de artikelen op tweakers is veel overzichtelijker!
Al die site die je opnoemt liggen absoluut niet jaren voor op tweakers, het zijn sites die er popiejopie en hip uit willen zien, maar daardoor hun overzichtelijkheid verloren zijn.
Nee, ik vind het uiterlijk van tweakers juist goed, kleine regels met de artikelen wat het overzichtelijk houdt en lichte kleuren wat ik rustgevend vind en juist lekkerder vind om naar te kijken, een donkere achtergrond zoals het zwarte van the verge of als die kleuren van the outline vind ik niet lekker kijken, dat jaagt mij juist weg van sites omdat het druk is met al die kleuren en ik van het zwarte zoals op the verger juist last van van mijn ogen krijgt en bovendien ziet het er niet professioneel uit.

De zoekmachine vind ik ook niet goed, het zoeken levert niet altijd de resultaten op zoals je gewend bent van een vroegere google, als is google ook niet beter geworden de laatste jaren. Dat kan zeker nog beter
Voor mijn gevoel lijkt tweakers een beetje op discovery channel. Vroeger had je veel meer technische en wetenschappelijke artikelen. Nu word je doodgegooid met games en telefoons. Ik zou juist meer willen lezen over wetenschappelijke onderwerpen. Aan de andere kant.. als je dan toch meer over consumentenelectronica schrijft, waar is dan de hifi bijvoorbeeld? TV's worden dan nog wel besproken, maar hifi niet of nauwelijks.
Een vergelijk met Discovery Channel is volgens mij erg accuraat en dat moet de "echte Tweaker" toch wel een beetje pijn doen lijkt.

Discovery Channel had een redelijk specifieke doelgroep en had in het 1e decennium van deze eeuw ook erg last van dalende kijkcijfers. Wat hebben ze gedaan? Het bredere publiek opgezocht door flauwe meuk zoals reality TV toe te voegen aan hun programmering. Dat bleek succesvol, dus is dat over de jaren heen steeds verder uitgebreid tot het gedrocht dat DC nu is. Waarom? Omdat het werkt en het levert geld op.

Tweakers.net/De Persgroep wil ook gewoon keiharde centen (deels om het hoofd boven water te houden) en heeft voor min of meer dezelfde aanpak gekozen. Minder specifiek, minder hardcore en dus een breder publiek. Je verliest er wat van het originele publiek mee, maar dat is het blijkbaar waard.
Dit gevoel heb ik ook, kiezen wat populair is en niet interessant :/
Dat is nog nooit hun slogan geweest :)
Ehmmm wat is hier gebeurd??

Consumentengoederen : Faja Lobi Surinaams eten

En dan nog dit;

Culinair: Smulweb

echt mensen.. zijn we zo ver afgezakt dat zoiets een culinair award wint? hahaha
De beste website hè, niet de beste recepten...
ja laten we dan maar hopen dat mensen daarop hebben gestemd haha.
Het toont enkel aan dat de winnaar ten opzichte van zijn concurrenten de meeste (vaste) bezoekers heeft die bereid zijn om op die site te stemmen :)
En Faja Lobi Surinaams eten als beste consumentengoederen. Ik heb serieus nog nooit van Faja Lobi Surinaams eten gehoord. En ik ben een consument die met regelmaat goederen koopt. Net even op de website gekeken en daarmee ga je redelijk terug in de tijd :+
Deze award is dan ook grotendeels doorgestoken kaart ;)
iCulture de beste? De beste in wat? Zo op het eerste gezicht niet de meest overzichtelijke en aantrekkelijke website t.o.v. Tweakers :)
Wel wat gespecialiseerder in Apple producten. Maar Tweakers.net en zijn gebruikers is veel beter op alle andere gebieden en producten. Voor de rest zou ik het echt niet weten
Ik vind ook dat deze naar Tweakers.net zou moeten hebben gegaan zijn.[5 werkwoorden achter elkaar, applaus graag]
Nou ik snap de opmerking wel een beetje van Z0EF

iCulture is voor 70% een vertaling van Macrumors.com.. (wellicht wat kort door de bocht maar veel artikelen zie je redelijk snel online komen nadat het op Macrumors is verschenen)

Wat betreft Apple berichtgeving wel de enige website in Nederland die wel dagelijks update (met en zonder overgenomen berichten)

[Reactie gewijzigd door EdvanAL-IA op 23 november 2017 22:38]

je hebt gelijk over de vertaling can macrumors en dat dagelijkse updates.
Maar dat gaat ENKEL over Apple. Tweakers gaat over bijna alle tech en ook data. Daardoor is tweakers een bredere nieuwssite.
Vergeet je http://www.onemorething.nl/ niet? Alles over Apple en dagelijks veel goede nieuwsberichten en een stuk beter dan iculture.nl
Erg raar inderdaad. Je zou toch denken dat t.net een veel grotere aanhang is. Ik vraag me af of dat allemaal eerlijk gegaan is.
iCulture heeft zeker een eigen niche, en zijn ook best snel met nieuws; ik heb een tijdje voor de NS aan de app gewerkt, vaak stuurden we al even een preview naar die site, ze hadden vaak een paar uur na de release al een nieuwsbericht met korte review op hun site te staan.
Gefeliciteerd, en terecht! Ik heb gestemd hoor :9
Wij van WC-Eend. :+

Gefeliciteerd. :)
Terechte uitkomst wat betreft Tweakers, in een hoop andere websites kan ik me moeilijk vinden. iBOOD.nl? Die toko verdient het geeneens genoemd te worden. En wat is Faja Lobi Surinaams eten?
Inderdaad, wat is dat voor site van Surinaams eten ertussen?
is Teakers, Gathering of Tweakers en Tweakers Pricewatch niet eigenlijk gewoon allemaal dezelfde site

ik kan een kleine beetje snappen dat Gathering of Tweakers als een aparte site gezien wordt omdat het op een subdomain staat

[Reactie gewijzigd door Leon-B op 23 november 2017 22:12]

Op zich wel, maar tegelijkertijd is Tweakers wel lastig in een vakje te stoppen als je er maar één mag kiezen.
Dat geldt wellicht voor meer van de genomineerde sites, maar bij Tweakers in ieder geval voldoende om de organisatie (zo te zien al in 2009) te overtuigen dat het mee kan dingen in meerdere categorieen; en sindsdien doen we bij de hier genoemde categorieen mee.

Voor die tijd was het 'nieuws en informatie', maar dan doe je de pricewatch en community natuurlijk wel weer te kort :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 23 november 2017 23:06]

Van harte gefeliciteerd!!! Echt verdiend!
Het blijft gewoon een goede site met een fijne community en een erg goed vraag & aanbod en pricewatch gedeelte. Maar ook gedeeltes die ik zelf minder gebruik (reviews) lijkt dik in orde.

Al met al dus meer dan verdiend!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee