Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers is genomineerd voor de titel Website van het Jaar!

03-10-2018 • 12:00

115 Linkedin

Net als in vorige jaren zijn we ook dit jaar weer genomineerd voor de Website van het Jaar-verkiezing. Je kunt dit jaar op Tweakers stemmen in twee categorieën: Community en Vergelijken. Kunnen we weer op jullie stem rekenen?

Waar we vorige jaren nog in drie categorieën genomineerd waren, zijn het er dit jaar twee. De categorie Nieuws bevat dit jaar enkel algemene nieuwssites en als techsite vallen we daar dus buiten de boot. Jammer, maar er blijven gelukkig twee belangrijke categorieën over. Wij vinden dat we ons daarin zeker kunnen meten met de beste sites die Nederland te bieden heeft.

Hoewel we het de laatste jaren erg goed hebben gedaan in deze categorieën, snappen we dat we niet zomaar op onze lauweren kunnen rusten. Ook in het afgelopen jaar zijn onze Product- en Development-teams dag in, dag uit bezig geweest om de site voor jullie nog beter te maken.

Zo hebben we gesleuteld aan de weergave van de content en het achterliggende cms, zodat de redactie de artikelen nog fijner leesbaar kan maken en bijvoorbeeld afbeeldingen beter kan presenteren. Daarnaast hebben we onlangs de overstap gemaakt naar YouTube als videoplatform, zodat jullie altijd en overal verzekerd zijn van een goede kijkervaring. Ook zijn onze pagina's rondom acties en evenementen nu compleet responsive, zodat je de pagina's over bijvoorbeeld Tweakers Gaming Live of de Meet-Ups ook prima op je mobiel of tablet kunt bekijken.

Natuurlijk hebben we ook weer verschillende communitypicks uitgewerkt, waarbij het weergeven van Twitter- en Instagram-embeds zelfs een complete rewrite van onze rml-parser vereiste. Het resultaat mag er echter wezen. Daarnaast zijn we gestart met Pakkie in Vraag & Aanbod, geven we de topicstarter weer in de mention overlay, worden topicacties ook onderaan een topic weergegeven en zijn dm-notificaties samengevoegd.

Om ervoor te zorgen dat de Pricewatch de compleetste en beste vergelijker blijft, hebben we ook daarvoor flink wat werk verzet. Zo hebben we in het afgelopen jaar 31 procent meer producten toegevoegd dan het jaar ervoor, door bepaalde zaken te automatiseren. Verder hebben we nieuwe vergelijkers voor toestelabonnementen en sim-onlyabo's toegevoegd, duiden we sponsoring bij een review nu beter aan en is het nu mogelijk om verder te gaan met filteren waar je gebleven was in een vorige sessie. Op mobiel hebben we het filteren makkelijker gemaakt door de opties nu fullscreen te tonen. En doordat de tabs swipebaar zijn, werken die op touchapparaten nu ook makkelijker.

We hopen dat we met al deze verbeteringen ook dit jaar weer op jullie stem mogen rekenen.

De verkiezing

Net als in voorgaande jaren vallen in elke categorie twee prijzen te winnen: die voor de populairste en die voor de beste. De eerste is gebaseerd op het aantal stemmen dat een genomineerde krijgt, de tweede op de gemiddelde score. Via onderstaande links ga je direct naar de stempagina's.

Klik hier om op Gathering of Tweakers te stemmen in de categorie Communities.
Klik hier om op de Pricewatch te stemmen in de categorie Vergelijken.

Reacties (115)

Wijzig sortering
Sorry dit jaar geen stem van mij op prijsvergelijk. Eerst Max ICT na 10 jaar klachten er maar eens uitgooien aangezien de pricewatch hierdoor zo vervuilt is dat hij bijna onbruikbaar wordt. Zelden klopt de laagste prijs dankzij deze shop.

Voor community wel mijn stem.
Altijd dat overdreven gezeik over MaxICT weer. Heb in het verleden iets bij ze besteld en werd netjes geleverd, niks aan het handje. Heb zojuist een willekeurige steekproef gedaan en zelden stond MaxICT bovenaan.

Ik zal niet ontkennen dat er mensen zijn met negatieve ervaring mbt voornamelijk de lange levertijd, maar goed dat geven ze ook goed aan. Ze kiezen ervoor om minder service te leveren en ondanks dat er links en rechts webshops vallen, zijn ze over de jaren nog steeds dus ze hebben blijkbaar wel een formule die werkt.

Wat betreft dat gezeur over dat ze uit de PW geweerd moeten worden. Wat is daar het nut van? Ze staan nu in de PW met de reviews en de beoordelingen, iedereen kan zien wie en wat MaxICT is. Als ze uit de PW worden gehaald dan is dat er niet meer en moet iedereen maar blind bestellen en vertrouwen dat het goed gaat.
Ik weet niet naar welke producten je kijkt, maar ik kijk zeer intensief in de Pricewatch en heel vaak staan ze bovenaan, terwijl de prijs niet klopt.
Ik heb dezelfde test gedaan als SizzLorr maar 9 van de 10 artikelen die ik heb bekeken stond MaxICT niet bovenaan, en van de enkele waarbij ze wel bovenaan stonden klopte de prijs met die van de website.

De cijfers onderbouwen de bewering ook niet. Gemiddeld is MaxICT 5,5% boven gemiddeld duurder. Hoe kan dat als ze steenvast bovenaan zouden staan met te lage prijzen?

Je kunt het meer zien zoals wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, en vervolgens overal dezelfde auto ziet rijden. Er rijden er niet meer, het valt je voortaan op wanneer je ze ziet rijden.
en van de enkele waarbij ze wel bovenaan stonden klopte de prijs met die van de website.
Heb je de producten ook besteld om te kijken of ze aan de beloofde levertermijn voldoen? De tactiek lijkt te zijn om bepaalde producten heel competitief te presenteren maar pas te leveren als er genoeg bestellingen gedaan zijn om ze goedkoop in te kopen. In het topic op het forum zie je dus dat veel mensen heel lang moeten wachten op hun bestelling, mailtjes genegeerd worden en moeilijk gedaan wordt met terugbetaling bij na het ongedaan maken van de koop (vaak omdat er niet geleverd wordt).
Ja en daarom hebben ze tussen de 2 en 3 sterren. Dat komt ook duidelijk naar voren in de reviews. Is mooi toch, de PW doet z'n werk.

Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is dat geen reden om MaxICT uit de PW te weren. Wat is het nut? De shopreviews verdwijnen en dan moeten mensen maar blind vertrouwen dat het goed gaat. Als je ziet dat ze 3 sterren hebben en het rode karretje staat erbij, maar je gaat toch over tot bestellen dan is het eigen verantwoording.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 3 oktober 2018 15:04]

Vergeet ook niet dat de indixering van Max al heel wat verbeterd is na het uitgebreid discussieren in het topic over MaxICT. Ze zijn zelfs een korte tijd uit de PW gehaald vanwege een aantal zaken als prijzen ex btw vermelden.

Nu ben ik het met je eens dat de reviews voor zich spreken als je die van Max bekijkt, maar ik lees hier toch net iets te vaak.." ik heb besteld bij X, maar als ik achteraf de reviews lees snap ik waarom ik me zo genaaid voel".

Vooral dat achteraf erachter komen is natuurlijk zonde. Zodoende ben ik altijd een beetje voorzichtig als het om MaxICT gaat.
Ik heb een userscript geschreven waarmee je de resultaten uit de Pricewatch kunt filteren op levertijd, winkelscore, en winkelnaam. Zo kun je dus winkels eruit filteren die je resultaten naar jouw mening vervuilen. Voor mij werkt het goed.
https://greasyfork.org/en...kers-extra-prijzenfilters

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 3 oktober 2018 18:51]

Weet niet of jou script uitgebreider is, maar je kan op tweakers zelf ook filteren op minimale score, betaalmethodes en levertijd.
Niet in de lijst met resultaten in de Pricewatch! Zie de demonstratie-GIF in de link.
Werkt mijn link bij jou niet? Bij mij werken ze beide.
SSL Certificaat is niet geldig voor subs, alleen voor greasefork.org. Had de melding niet gelezen en daarom had ik hem weggeclickt, doe ik meestal omdat het vaak gaat over een gehackte site ofzo.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 3 oktober 2018 18:50]

O, ik herinner me dat ik zoiets eerder ook had gezien, ja. Maar nu niet meer. Sowieso gek, aangezien ik de link van de site zelf heb gecopieerd. Ik heb mijn oorspronkelijke link aangepast. Ben benieuwd of meer mensen mijn script gaat proberen, misschien moet ik er eens een aparte forumdraad aan wijden.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 3 oktober 2018 18:52]

Als je hem een keer accepteert dan klaagt mozilla er niet meer over.
Websites prove their identity via security certificates. Nightly does not trust www.greasyfork.org because it uses a security certificate that is not valid for www.greasyfork.org. The certificate is only valid for greasyfork.org.

Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
Aangezien je een account hebt, misschien een goed idee om contact op te nemen met de beheerders.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 3 oktober 2018 18:55]

Ja, ik het het toen tijdelijk (niet permanent) geaccepteerd.
Het Nederlands in de code is de bedoeling: het is tenslotte voor een Nederlandse site. Wat is daartegen?

Er zit inderdaad allerlei rommel in de code. Het is tenslotte een alfaversie, 0.1.3. Maar qua functionaliteit en efficiëntie denk ik dat het allemaal best goed werkt, of heb jij problemen gevonden? Meld ze vooral. Ik ben geen programmeur en heb nooit leren programmeren of wat dan ook. Ik heb dit voor mezelf geschreven. Maar als je specifieke tips hebt hoor ik die graag! Of een algemene aanwijzing hoe het beter kan.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 4 oktober 2018 00:38]

Als jij het beter kan, dan maak je toch een betere script. Is altijd welkom.
Waarom zou een user niet bepaalde shops kunnen weren via een configuratie? Zodat je op basis van die configuratie de goedkoopste prijzen ziet? Als ik niks bij shop X wil kopen, dan hoef ik hen ook niet mee te nemen in welke vergelijking dan ook.
Even lezen wat er staat en waar het om gaat.
Het gaat om het weren van een shop omdat sommige V&A verkopers vinden dat MaxICT hun dwarszit. Als je wil filteren dan is er een extensie beschikbaar, had je allemaal kunnen lezen.

Ik denk dat ik mensen die reageren zonder te lezen een factuur ga sturen omdat ze mijn tijd verspillen en jij krijgt het nog eens voor elkaar om dubbel mijn tijd te verspillen, want nadat je wordt opgedragen om te lezen, heb je dat alsnog niet gedaan.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 7 oktober 2018 12:10]

Ik weet niet of je het weet maar extensies zijn niet altijd praktisch of mogelijk. Het excuus "er is een extensie beschikbaar" is onhandig als ik op werk met de laptop van iemand anders even de Pricewatch wil checken. Wat dan handig is, is wanneer er een simpele feature is waarmee je kunt filteren op shop. Eventueel per user, maar zoiets moet ook wel via een cookie lukken. Zo ingewikkeld is zo'n feature niet. Ik ga geen extensies draaien, en al helemaal geen Greasemonkey BS.
Ja wat zal ik zeggen, maak er anders een feature request van. Volgens mij ontwijk je de inhoud van de discussie nou een ietsie pietsie klein beetje, maar goed. Als jij het wil hebben over een extensie en het wel handig vindt om in te loggen op iemand anders zijn laptop, tja wie ben ik om daar over te oordelen.
Heb je de producten ook besteld om te kijken of ze aan de beloofde levertermijn voldoen?
Gezien er bij diegene die ik ben tegengekomen een rode vrachtauto zag staan was dit niet nodig.

Let op, ik beweer nergens dat de praktijken niet voorkomen. Ik geef alleen aan dat het probleem bij lange na niet zo groot is als menig Tweaker wilt doen geloven. Als het probleem echt zo groot was zou dit bij simpele steekproeven bij populaire producten direct duidelijk moeten zijn.
Let op, ik beweer nergens dat de praktijken niet voorkomen. Ik geef alleen aan dat het probleem bij lange na niet zo groot is als menig Tweaker wilt doen geloven. Als het probleem echt zo groot was zou dit bij simpele steekproeven bij populaire producten direct duidelijk moeten zijn.
Als je een steekproef wil doen zou je de producten daadwerkelijk moeten bekijken en de afhandeling mee moeten nemen in je oordeel. Als je alleen kijkt naar hun prijs hier in de PW en op hun website dan kun je alleen merken dat die twee misschien niet overeenkomen. Dat is in de meeste gevallen niet de klacht.

Nu veel mensen van de problemen weten trappen veel mensen er niet in dus wordt het probleem ook minder. Wat wel een probleem blijft is dat het vergelijken van producten niet goed gaat omdat de laagste prijs een vertekenend beeld kan geven. Ook prijsalerts en sorteren op laagste prijs hebben dan niet veel zin meer.

Voor mij en veel anderen is dat geen groot probleem, maar het ondermijnt wel de gedachte achter de PW (namelijk dat de gegevens kloppen, dat je een product voor de aangegeven prijs kunt kopen en op korte termijn geleverd krijgt).
Ik ben echter alleen geen producten tegengekomen in de steekproef waarbij MaxICT bovenaan staat met een snelle levertijd. Kortom, daarbij is het bij voorbaat al duidelijk dat levering lang gaat duren en evt helemaal niet meer geleverd kan worden.
Voor het sorteren op laagste prijs kun je volgens mij de levertijd niet als factor instellen. Stel dat ik de goedkoopste HDD met bepaalde eisen wil vinden dan stel ik die eisen in als filter en sorteer ik op prijs. Dan zie ik als laagste prijs iets van MaxICT maar die wil ik niet. Dan moet je dus alsnog handmatig meerdere opties nagaan waardoor het systeem niet feilloos werkt. Zeker als je enigszins flexibel bent met je filters kan dat langer duren (want je moet steeds kijken bij welke shop die laagste prijs daadwerkelijk is).
Sorteren met extra filter op levertijd zou handig zijn ja. Maar dat staat los van de MaxICT discussie. Dit zou gewoon in het algemeen erg handig zijn gezien vaker shops die niet direct kunnen leveren bovenaan staan.
Dat en een filter om bepaalde shops uit te sluiten / alleen bepaalde shops in overweging te nemen. Beide filters zijn gezien de opbouw van de database even moeilijk om te implementeren. Daarom is die optie dus nog niet beschikbaar.
De cijfers onderbouwen de bewering ook niet. Gemiddeld is MaxICT 5,5% boven gemiddeld duurder. Hoe kan dat als ze steenvast bovenaan zouden staan met te lage prijzen?
Als ze met professionele producten (ik noem gewoon als voorbeeld een Cisco router van EUR 3.000,00) duurder zijn, maar met een simpele patchkabel goedkoper dan zou het prima kunnen dat ze duurder zijn.
Doe er meteen een paar linkjes bij dan.
N=1 is geen voorbeeld, 2x wat besteld, 2x fout, kostte weken voordat ik geld terug had, en met mij legio mensen.

Overigens gewoon weer voor beide gestemd, puur omdat het door mij de meest gebruikte vergelijker/community is, en tweakers voor mij persoonlijk dus de meest populaire nederlandse website is die ik bezoek.

[Reactie gewijzigd door zion op 3 oktober 2018 16:19]

Inderdaad N=1 is geen voorbeeld en mensen waar het wel goed ging klagen niet.
Helemaal eens. Dat MaxICT niet wordt verwijderd snap ik wel, maar 'shops blacklisten' staat al lang bovenaan in het lijstje met meest gewaardeerde feature requests. Ook andere feature requests vragen min of meer hetzelfde:

Suggestie: MaxICT weren van tweakers.net pricewatch
Feature: filteren op maximale levertijd
Feature: filteren op winkelbeoordeling
Sorteren op beschikbaarheid in Pricewatch

Je bent natuurlijk vrij om niet bij MaxICT bestellen, maar het probleem is dat de opgegeven prijs niet representatief is, waardoor prijzen van verschillende prijzen vergelijken zeer complex is geworden.

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 3 oktober 2018 14:34]

zolang je met je mobiele telefoon niet (eenvoudig) een foto/afbeelding kunt delen in een reactie of topic (iets wat bij hyves.nl al mogelijk was) .... verdiend het niet website van jaar te worden ....
Voor de Pricewatch is het nog zeker een stem waard.

Voor de community en het algehele gevoel vind ik van niet. Mijn inziens is er weinig veranderd. Tweakers heeft inmiddels een kant gekozen waardoor de doelgroep in de site's naam eerder andere plekken zoals Hardware.info of Anandtech afspeuren.

Dat is niet eens zozeer omdat Tweakers ''commercieel'' zou zijn geworden. Dat zijn ze immers al vanaf het eerste uur. Het is meer wat voor ''soort'' commercie Tweakers heeft gekozen. Vroegah was er veel meer binding, en zou je Tweakers kunnen beschouwen als RTL 7 of een commerciele BNN: Beetje tegendraads, maar commercieel.

De keuze die Tweakers een aantal jaar geleden maakte heeft ervoor gezorgd dat het ''soort'' commercie anders is (en daarmee ook de doelgroep): Geen BNN meer, maar eerder RTL 4 of SBS 6. Een bredere doelgroep aanspreken, maar daarmee is de toon van de commercie wel veranderd.

Dat is echter T.net's goed recht, maar om dan nog te kunnen spreken van ''tweakers.net''? Die vraag laat ik graag in het midden.
ik hoor dit vaker onder de tweakers community, maar is dit niet ook n deel onderbuikgevoel van, 'vroeger was alles beter'?
je krijgt n +2 terwijl er m.i. niet echt onderbouwing is. hoe verhoudt het zich dan concreet tov vroeger? niet alleen een vraag naar jou, maar mogelijk ook andere tweakers met hetzelfde gevoel.
Het is niet zozeer onderbuikgevoel als het meemaken van verschillende communitysentimenten en uitlatingen. Echter omdat dit een FrontPage verhaal is heeft het minder zin om hier uitgebreid voorbeelden neer te zetten.

De tendens is echter dat door deze verschuiving naar ''andere commericiele'' prioriteiten dat de dingen die meer bij Tweakers horen wat meer naar de achtergrond zijn verplaatst. Te denken valt aan de vele events die Tweakers tegenwoordig host. Tuurlijk, een deel is community, maar het overgrote deel richt zich duidelijk op een andere doelgroep.

Dit zie je ook terug in de artikelen. Een vaakgehoord kritiekpunt is dat men niet meer echt tweakerswaardige content schrijft en men eerder teruggrijpt op Hardware.info. Waar ligt dat nu aan? Mijn inziens vooral aan het gegeven dat artikelen worden geschreven (Zeker de langere) vanuit een minder wetenschappelijk oogpunt.

Ook is er natuurlijk het kritiek over ''branded content'' middels .adv en de prijsvragen. Tegelijkertijd is er ook een keerzijde aan die commercie: Steeds vaker zie je dat Tweakers vacatures voor nieuwe jobs de deur uit doet - Deels omdat er domweg te weinig mankracht is, maar gezien het vertrek van vele key spelers bij Tweakers de afgelopen jaren, kan je daar ook andere vraagtekens bij zetten.

Over dat te weinig mankracht gesproken: Dat blijft immers een bron van ergernis. Hoe vaak zijn er nu dingen niet toegezegd en bleef dat op de plank liggen? Te denken valt aan het verwijderen van de boostpunten uit het moderatiesysteem, of het op orde brengen van de verschillende FAQ's. In het eerste geval zijn de meeste stafleden het erover eens dat dit weg moet, terwijl bij de laatste al verscheidende malen is aangegeven hier mee aan de slag te gaan. In beide gevallen komt het er echter niet van. En dat zou niet een minpunt wezen als het een enkele keer gebeurd, maar dit is een terugkerend probleem, al is dit meer community gelieerd dan Frontpage gelieerd.

Daar staat tegenover dat ik de recente Techjuwelen serie erg kan waarderen. Ook al gaat dit over ouder spul, de details die daar worden gegeven, dat is wat ik op Tweakers graagzie.

Kreeg ik een +2? Dan zal dat eerder (ten onrechte) wezen dat mijn mening voor een bepaalde waarheid wordt aangekondigd, en dat klopt ook wel ;) Een +2 is het echter niet natuurlijk.
Welke events organiseren wij dan die niet voor de community zijn? In mijn beleving zijn ze juist allemaal voor de community. Wat wel een feit is dat de community natuurlijk vele members heeft en dus ook veel verschillende events kunnen rekenen op animo. RTL / SBS6 niveau is i.m.o. echt niet waar.

Over het vertrek van 'key spelers' op wie doel je dan? Het verloop binnen Tweakers en HWI is extreem laag. De mensen die vertrekken zitten over het algemeen al vrij lang op een bepaalde positie en dan is het i.m.o. niet heel gek dat iemand eens verder gaat kijken.
Events/acties:
 • Tweakers Podcast Festival
 • Developers Summit
 • Meetups.
 • Back to School Korting
 • Tweakers Awards
Deze lijken wel af te stammen van DWDD. Ja, ze behandelen verregaande onderwerpen, doch ben ik niet van mening dat dit ''de community'' dekt. Voorbeelden van ''community'' events:
 • De Feedbackmiddag
 • Abofest
 • MoaM
 • Nog een feestje maar ik kan de naam mij niet op komen.
Je ziet duidelijk de verschillen tussen een echt ''community'' feest en ''de andere'' doelgroep.
Key Spelers met de jaren heen:
 • Zeef
 • Wilbert de Vries
 • Er zijn er nog een paar maar again, kan even niet op de naam komen.
Ik mis bijvoorbeeld het irregulier terugkerend artikel over het serverpark van Tweakers. Dat was altijd leuk te lezen, maar dat terzijde.
Je stelt dat RTL/SBS6 niveau echt niet waar is, maar je ziet dit terug in de events en ook in het nieuws zelf. Laten we nu niet pretenderen dat dit nochtans hetzelfde is gebleven, de tendens is echt wel verschoven naar een ander ''soort'' commercie. Eentje die meer de algemene doelgroep dekt.
Thnx voor je reactie!

Vind je dat de genoemde events niet op de Tweakers community gericht zijn? Want daar verschillen we dan echt van mening. Wellicht is de Back to School (die we dit jaar overigens niet gedaan hebben) nog het meest duidelijk commercieel, maar de rest is toch echt 100% voor de community.

Qua key spelers kloppen de namen die je noemt, maar dat Wilbert na vele jaren een keer iets anders ging doen is natuurlijk ook juist wel goed. Daarmee is de koers i.m.o. niet veranderd, maar dat is mijn waarneming. Zeef had wat mij betreft nog jaren mogen blijven, maar gelukkig is Zeef ook ambitieus en wilde hij een stap maken, lijkt me goed. We zijn blij dat we 'm nog steeds als collega in het pand hebben. Guido geeft natuurlijk deels een andere draai aan de functie, maar ook weer vanuit dezelfde filosofie en hetzelfde beleid.

Daarmee bestrijd ik jouw waarneming overigens helemaal niet, ik waardeer je feedback. Had alleen vooral even de behoefte om mijn mening over; 'de community steeds minder centraal stellen' te geven, daar verschillen we namelijk toch echt van mening.

Verder; kom gerust een keer naar HQ dan praten we er eens over door!
De Tweakers Awards is natuurlijk meer vanuit de community, dan voor de community. Ik denk dat Redneckerz dat bedoeld. Voor de Developers Summit en de Meet-ups is natuurlijk de doelgroep wel héél specifiek, dat het echt een specifiek deel van de gehele community opzoekt, niet iedereen heeft daar baad bij of interesses in. Tweakers Express (en Gaming Live dus) idem, maar daar is de doelgroep weer vele malen groter, doordat tegenwoordig gaming heel hip en hot is (niet dat dat erg is).

Over het niveau, het is al jaren vele users duidelijk dat het publiek verbreed en verjongert is. Bijgevolg is dat het niveau hard gedaald is. Waar vroeger veel meer eigen inzet e.d. werd verwacht op het forum, is dat nu veel minder en is men eerder geneigd een helpende hand te bieden. De zelfredzaamheid was vroeger dus veel hoger dan nu het geval is. Je kan tegenwoordig bijna de slechte topics eruit pikken en gewoon weten dat diegene ook letterlijk diezelfde dag zichzelf geregistreerd heeft, bijvoorbeeld.

Ook zie je dat in de nieuwsberichten terug; voorheen was het een Abit mamaplank dat gemod was zodat er vet hard overclocked kon worden. Nu komen dergelijke berichten amper langs, zelfs in de .geek-sectie. Het echte Tweak-gehalte is weg bij Tweakers, als je het mij vraagt. Begrijpelijk, maar wel ontzettend zonde wat mij betreft.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 4 oktober 2018 00:58]

Fair point. En in alle eerlijkheid, dat Tweakers heb ik nooit echt gekend, dus daarover oordelen is voor heel moeilijk.
Zoals Chaos ook aangeeft zijn sommige events echt puur op de community gericht en spreken anderen een hele specifieke doelgroep aan.

De koers is met Wilbert lichtelijk ingezet en onder de huidige hoofdredacteur vol op ingegaan. En dat Zeef weggaat.. Tja, ik vermoed dat er onderhuids wel meer speelt maar dat is domweg een semi-valide onderbuikgevoel (Semi-valide als in, op basis van vele forum interacties)

Voor de rest is het ook wat Chaos zelf ook aangeeft. Er is een ander ''soort'' commercie en wellicht dat je een ander idee hebt bij de community dan ik zelf.

Wat zou ik uit de HQ moeten leren? Een paar van de vermelde issues (Boostpunten/FAQ) zal er immers niet door veranderen: Daar worden toezeggingen gedaan of men etaleert het gegeven dat het wel weg kan, maar vervolgens wordt er geen actie ondernomen. Hetzij om dat er te weinig mankracht is, anderzijds omdat men domweg aan andere dingen meer prioriteit geeft die meer mensen raakt.

Ondertussen blijven die problemen wel gewoon bestaan. Het maakt dat een discussie daarover, of het nu per PM of in een forum topic, lichtelijk zinloos is geworden. Enerzijds omdat men toch graag wilt weten waar het over gaat (Terwijl er al tientallen topics over zijn) en anderzijds omdat men toch wel weet dat het niet goed is dat het blijft liggen. Maar dat toegeven, dat gebeurt (helaas) echter nooit.
Het is ook een kwestie van volwassen worden van de IT industrie in het algemeen. Maar waar vroeger meer focus was op zelfbouw, componenten en software zie je nu veel games, IT-business en corporate IT nieuws dan 'vroeger', waarbij vroeger voor mijn gevoel ook wel 10/15 jaar geleden is.

Belangrijkste indicator is dat de +1 grappig is verdwenen trouwens. Gelukkig hebben we de belangrijkste smileys nog: :+ en |:(
Nou, Tweakblogs staat onderaan de prioriteitenlijstje van het Tweakers.net Dev Team, terwijl dat nou juist het gedeelte is waar het meest diepgaand over tweaking wordt geschreven dan op de rest van Tweakers.net IMHO.
Ik herken je klacht over de 'commercie' opzich wel, dwz de reclame/advertorials/gesponsorde producten en ook wel de aanpak van reviews en andere redactie items die je op T.net treft zijn al sinds vele jaren in kleine stapjes minder interessant aan het worden.
De community zoals die ooit was is hierdoor ook deels afgehaakt denk ik en veelal aangevuld door het wat minder gespecialiseerde publiek met een algemene interesse in IT topics. Echter vind ik vooral in GoT en de Tweakblogs nog steeds erg veel goede topics/blogs waaruit blijkt dat die community springlevend is. Je moet dus wellicht iets beter zoeken, de community druipt niet meer van de frontpage af als het ware, maar hij is er nog steeds! Wat mij betreft voor community dus nog steeds een stem.

[Reactie gewijzigd door PhWolf op 3 oktober 2018 12:57]

Dit. Ik zou community ook hoog waarderen, maar dan vooral vanwege de mensen in de community - Niet zozeer Tweakers's eigen inbreng hierin. Niet om in herhaling te vallen, maar deze veroorzaakt van tijd tot tijd dusdanig wrijving dat zij eerder de community schade toebrengen dan dat ze deze aanvullen.

Op een gegeven moment laat je het ook maar en focus je eerder op de positieve aspecten dan voor de 400ste keer dezelfde discussie menen te moeten voeren waarbij je de voorgaande onderbouwingen er eerst bij moet halen voordat je klacht ''valide'' is. Terwijl men dat best wel weet, volgens mij. ;)

Dat gezegd hebbende, er is voor ieder wat wils op T.net, en als dat de intentie was, dan zijn zij daar ingeslaagd. Mede echter om de issues in mijn voorgaande post hou ik wat meer een slag om de arm, naast het gegeven dat deze verkiezing domweg een populariteitswedstrijd is.

Ik snap dat Tweakers.net dat machtig belangrijk vind, maar misschien is dat ook precies waarom veel leden zoiets hebben: Ik kijk ergens anders. :)
Ik doe al jaren niet meer mee met deze verkapte populariteitsverkiezing. Het heeft echt geen meerwaarde (meer) zo'n titel. Dat maakt deze site niet minder fijn overigens.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 3 oktober 2018 12:12]

Eens. Het ergelijke van deze verkiezing is dat je als consument wordt platgespamd met mails van bedrijven die oproepen om te stemmen. In de praktijk komt het vooral neer op de website-met-de-meest-opdringerige-marketing-verkiezing. Voor mij elk jaar weer aanleiding om me bij een hoop nieuwsbrieven af te melden.

Het zou goed zijn als een aantal grote titels opstaan en zeggen dat ze liever een kwalitatieve beoordeling zien in plaats van een kwantitatieve. Maar helaas willen de meeste marketingdirecteuren liever deze veer in hun reet/op hun cv dan dat ze zo'n standpunt in zouden nemen.
Had dacht ik wel eens gekeken naar de rubrieken en lijstjes en in veel rubrieken altijd dezelfde websites/bedrijven in de top3. Af en toe eens wat anders. Heeft dus weinig waarde te kijken naar de uitslag en zegt idd meer over hoe een bedrijf stemmers kan overhalen te stemmen.
Klopt, ik vind het ook een waardeloze verkiezing.
Viva lezers kiezen voor de Viva, paardenmeisjes kiezen voor Bokt, tech liefhebbers kiezen voor Tweakers en ga zo maar door.
Dus onder de streep wint de site met de grootste community.

Idem met categorieen zoals auto's.
Denk je echt dat als ik een Ford rij, ik voor Renault ga stemmen? Of dat ik de moeite neem om al die 12 websites in 1 categorie te bekijken, hun configurator etc probeer en vervolgens op 3 aspecten te beoordelen? Nope.
Categorie vergelijken zou Tweakers zeker moeten kunnen winnen.

Mijn stem hebben jullie!
Daar vind ik Tweakers toch juist net niet geweldig in, de laagste prijs klopt haast nooit, zodra je op de link drukt kom je op een site met een hogere prijs.
Dat ligt dan aan de betreffende site die hun feeds foutief aanlevert. Overige vergelijkingsites waar de betreffende aanbieder inzit zal exact hetzelfde probleem ondervinden. In hoeverre je Tweakers hier de schuld van kunt geven is maar de vraag ;)

Edit: Er zijn kennelijk weer moderators die graag hun modstatus gesloten willen hebben.
Het niveau -1 is het afvalputje voor reacties waarvan je liever had gezien dat ze niet geplaatst waren. In deze categorie vallen de flamebaits, trolls, doelloze first posts, zware off-topic berichten zonder enige toegevoegde waarde, misplaatste grappen, onnodig kwetsende reacties en allerlei andere reacties die een onvriendelijk karakter hebben of op andere wijze zijn bedoeld om irritatie of overlast te veroorzaken.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 3 oktober 2018 12:32]

Ik vind het wel een goed punt. Het is wel iets waar Tweakers zich in kan onderscheiden.

Er wordt door bepaalde websites veel misbruik van gemaakt door items onder een verkeerde categorie of code te submitten waardoor de prijs lager lijkt. Als je dan doorklikt kom je op een heel ander produkt uit. Maar heeft die webshop wel zijn clicks binnen.

Ik heb het wel eens gerapporteerd maar er werd op het oog niet zo veel mee gedaan. Juist tweakers zijn veel meer geneigd zoiets te rapporteren dan bij een site als beslist of kieskeurig waar je geen community gevoel hebt, dus een goede afhandeling hiervan (bijv. verwijderen van de betreffende shop en bannen hiervan bij herhaling) zou wel een hoop helpen en de pricewatch een concurrentievoordeel geven op dit gebied.

Ook heeft Tweakers de technische knowhow om een checker te maken die de sites van de winkels bezoekt om te zien of de prijs wel klopt (vooral bij websites die hier vaak 'per ongeluk' foutjes mee maken).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 3 oktober 2018 12:25]

(bijv. verwijderen van de betreffende shop en bannen hiervan bij herhaling
Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Normaliter wordt hiervoor een contract afgesloten waar je niet zomaar onder uit kan.

Daarnaast is Tweakers er erg transparant in. Je ziet duidelijk wat de reputatie is van een shop. Indien je daar alsnog wilt bestellen ben je er vrij in.

Wel lastig dat ooit een veel lagere prijs bovenaan staat en dat daardoor de pricealert foutieve info geeft.

Maar om nu shops volledig te weren is een stap die een stuk verder gaat.
Dat kan je toch gewoon opnemen in het contract... "Bij herhaaldelijk aanleveren van foutieve informatie volgt er een ban".

lk vind het sowieso jammer dat dit als een inkomstenbron wordt gezien door Tweakers, want dat maakt de pricewatch minder onafhankelijk. Maar het is wel te begrijpen natuurlijk. In het begin was dit veel opener, de pricewatch data werd door gebruikers zelf bijgewerkt en je kon verkeerde data gewoon aanpassen. Maar toen werd het te groot en verwerd het tot een commercieel verhaal.

De reputatie van een shop is hier niet echt van invloed op, want je mag geen shopreview plaatsen als je geen bestelling hebt gedaan. Dus kan je dit niet gebruiken om een negatieve feedback te geven omtrent pricewatch manipulatie.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 3 oktober 2018 12:48]

De automatische invulling van de prijzen zal wel blijven zoals deze is, maar heb de laatste jaren best vaak foutieve prijzen gemeld, en daar kreeg ik altijd erg vlot een reactie op terug :)

De pricewatch blijf ik geweldig vinden, alhoewel je natuurlijk er niet blind op moet staren. Het maakt de grote shitload aan keuzes in ieder geval erg behapbaar.
Daarom gebruik ik ook nooit vergelijking sites, de uitkomst is toch altijd ruk. Als je de laatste prijs wil hebben kun je het beste gewoon even googlen.
Nu zie ik dit ook niet als een belangrijk deel van Tweakers en gebruik ik de rest van de site ook volop.
das waar, maar verlijken met specs van producten is op tweakers wel heel chill.
Ik zat toevallig naar de i7 8700K te kijken voor ongeveer 410 euro bij 4Launch, maar niet leverbaar. Op de webshop zelf stond 0 informatie wanneer dit product weer leverbaar zou zijn. De volgende prijs in de pricewatch was ongeveer 500 euro. Zie de tijdelijke drop naar ongeveer 400 euro in de afgelopen dagen.

Beetje scheef dat deze webshop dan toch bovenaan staat met die prijs (die inmiddels 519 euro is). Hier zou Tweakers wel iets aan kunnen doen ja.
Mijn stemmen hebben jullie weer!
Ben benieuwd hoe jullie het plaatje in de footer gaan aanpassen als daar 2018 bij komt. ;)
Asymmetrisch natuurlijk }> .

Dat zou toch geen probleem moeten zijn? /s
Gok dat 't een berg topics op zou leveren in 'Tweakers Feedback'. :P
Asymmetrisch?! Alsjeblieft zeg :P

Website van het Jaar sedert 2013 :Y)
Voor vergelijken vind ik m wel terecht, dus daar zal ik zeker op Tweakers stemmen.
Maar voor communities is het eerder een gebrek aan een alternatief/gebrek aan beter, en om daar nu een stem voor uit te brengen, daar moet ik nog over nadenken.
Het grappige is dat ik precies andersom denk. Ik weet zo geen alternatief voor de PW, en communities zat. Echter ben ik nog nooit zo langdurig actief geweest op een forum als op GoT :)
Tweakers.net kan van mij rekenen op iedere stem die het maar verdient. De frontpage is voor mij nog steeds een bron van info, soms vermakelijk en soms een tikkeltje commercieel, maar daar prikken we wel doorheen. De pricewatch is voor mij nog steeds: "the place to go" en de community is nog steeds veel leuker dan een Nujij bijvoorbeeld... dus tuurlijk krijgen ze mijn stem... maaaaaaaar....

De site "Website van het jaar" krijgt van mij absoluut geen stem. Elk jaar worden we her en der weer doodgegooid met "Stem voor ons voor Website van het jaar" en als ik zo'n beetje ieder jaar naar de uitslagen kijk ben ik met een heleboel categorieën het absoluut niet eens - sterker nog: het frustreert me enorm om te zien dat het meer een uitslag is van "welke sites schreeuwen het hardst om een stem" en het is net zo subjectief als het antwoord op de vraag van een vrouw van 120kg: "Maakt deze broek me dik?!". Natuurlijk zegt geen enkele man geen "nee, je bent dik van jezelf!". Dus wanneer komt er een site die ons laat stemmen op de "Beste Website van het jaar 2018 over Websites van het jaar 2018"?
Een site die ons laat stemmen heeft natuurlijk geen zin want het laat iedereen vrij om op zijn website een link naar de stem te plaatsen.

Het is over het algemeen dan ok meer een meest bezochte of gewaardeerde website stem omdat daar op gestemd zal worden want iedereen wil zijn fav website bovenaan.
Denk dan ook dat tweakers niks meer wint als pornhub erbij komt te staan haha.
Persoonlijk vind ik dat er wel het een en ander mag veranderen ipv iedere keer maar blindelings te stemmen.
Ondanks Tweakers een vast punt in mijn dagelijkse routine is begin ik me de laatste jaren toch wel redelijk te ergeren aan een aantal zaken.

-Nieuws is er soms 1 a 2 dagen sneller op andere websites wat hier ook de reden van is dit wat 5 jaar geleden wel anders.
-Het Mod systeem word ZWAAR misbruikt voor persoonlijke meningen en voorkeuren ondanks dat het overduidelijk moet zijn voor iedereen met een basisschool diploma wat ongewenst,offtopic,ontopic en informatief is. En zelfs al weet je dat niet omdat iemand net je steen heeft opgetild dan staat het er zelfs beschreven (misschien zijn mensen visueel beperkt en is grijs op grijs een probleem schaam je tweakers ;) ) Het zou van mij dan ook veel en veel strengen gecontroleerd mogen worden op juist modden of beter nog gewoon uitgeschakeld omdat gewoontedieren toch niet veranderen.
-En soms lijkt er bij reviews of product releases toch een tintje persoonlijke {merken
voorkeur/afkeur van de reviewer naar voren te komen. Zo heb ik goede telefoons de grond in gedrukt Zien worden goede tv's slechte scores omdat er gemuggenzift werd over niet relevante zaken en zaken die soms vergeleken worden mer heel andere prijsklassen om maar slechte punten te vinden. Een beetje meer unbiased reviews lijkt mij dus een mooi streven. Je moet elk product of review aangaan alsof het het geen merk heeft en dan achteraf pas kijken of het zijn prijs waard is of dat her product wel goed is maar je mogelijk teveel betaald voor je waar. Als je van tevoren al negatief een review ingaat omdat je slechte ervaringen met een merk of product heb dan ben je al op zoek naar minpunten voordat je klaar ben met de unboxing.
-En als laatste vind ik dat op sommige fronten de pricewatch nogal rammelt en het soms ondanks dat het de beste van nederland is er wel wat categorieën bij kunnen (een deel staat nu gewoon bij elkaar gedumpt) of dat er filters ontbreken die gewoon handig zijn en 5 extra filters heeft niemand last van 5 ontbrekende filters zeer zeker wel.
Meer filters en categorieën is betere vindbaarheid en vooral makkelijker in gebruik omdat je sneller hele groepen producten eruit kan filteren om maar met momenteel 1 van de bekendste en verdelende 'de notch' te komen.
Ook zou een optie om webshobs per account te kunnen filteren erg makkelijk zijn. Zo zou ik nooit via amazon.de kopen om meerdere redenen maar hij staat steevast bovenaan en dan is het behoorlijk beroerd om nog iets te kunnen vinden in de pricewatch. met als resultaat dat je gewoon alle 20 producten open moet klikken en steeds de hoogste prijs pagina afsluit. puur en alleen omdat een website steevast bovenaan staat en ik die niet kan filteren.

Deze laatste lijkt mij wat lastiger te implementeren maar desondanks lijkt mij dat een goede toevoeging.

Kortom genoeg te verbeteren en ik heb een beetje het gevoel dat Tweakers de laatste 5 jaar behoorlijk achterover leunt als het op de website functionaliteit en soms content aan komt.
En natuurlijk is ieder jaar die veer in je reet lekker maar je moet hem wel verdienen natuurlijk en niet krijgen als gewoonte of omdat je de grootste stemmende userbase heb.
Ik geef je gewoon een ontopic +1, maar je laatste paragraaf/opmerking snap ik niet helemaal. Althans, een zin eruit.
Kortom genoeg te verbeteren en ik heb een beetje het gevoel dat Tweakers de laatste 5 jaar behoorlijk achterover leunt als het op de website functionaliteit en soms content aan komt.
Je hebt het voornamelijk over content, maar wat mist er aan website functionaliteit? :?

Dat je een paar (in jouw mening) goeie ideeën hebt maakt de site niet "achteroverleunend als het op de website-functionaliteit" aankomt. :?
Vallen pricewatch filters niet onder functionaliteit? Dat was mijn idee althans vandaar functionaliteit. Content zijn de voorpagina artikelen dacht ik.

En mijn bezwaar is dan ook vooral dat ook als aanvragen gedaan worden voor flters of functies ze vaak gewoon genegeerd worden omdat degene die op dat forum deel zitten het niet belangrijk vinden. En dat terwijl juist user input op dat deel zo belangrijk is het zijn immers de users die de pricewatch bestaansrecht geven niet de devs.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 3 oktober 2018 16:39]

Anoniem: 372172
3 oktober 2018 12:02
Done :)
Natuurlijk krijgen jullie weer mijn stem!

Wanneer ik op Gathering of Tweakers stem dan kreeg ik steeds deze melding:
Invalid or missing CSRF token.

Pricewatch ging wel goed.

EDIT: Inmiddels wel gelukt.

[Reactie gewijzigd door masterjorie op 3 oktober 2018 12:07]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee