Door Tweakers Partners

Black Friday begint bij Tweakers

24-11-2017 • 08:00

273 Linkedin

Black Friday is pas vier jaar geleden in Nederland geïntroduceerd, maar welke tweaker kan nog zonder deze gigantische kortingsdag? Traditiegetrouw wordt Black Friday beschouwd als het begin van het seizoen voor kerst- en sinterklaasaankopen. En dat is goed te zien aan het verkeer op Tweakers. Vorig jaar was er 28 procent (!) meer verkeer dan normaal en de Pricewatch ontplofte bijna van alle koopgrage koopjesjagers.

Sinds twee jaar kan een beperkt aantal partners zijn aanbiedingen extra aandacht geven via onze eigen Black Friday-actiepagina. Deze pagina staat altijd 'roodgloeiend' en daarom hebben we hem ook dit jaar opgetuigd met aantrekkelijke aanbiedingen, van zowel Nederlandse als Belgische webshops.

In Nederland vind je aanbiedingen van KommaGo, Wifimedia, Centralpoint, Coolblue, Plattetv.nl, HP-store, Bol.com, Yourmacstore, HiFi Corner, Megekko, Expert, Media Markt, Alternate, Kamera Express en TP Link. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een mooie actie voor de Archer C2300 bij TP-Link of de AMD Ryzen 5 1600-processor (3,2GHz) via Alternate.

Op de Belgische pagina zijn aanbiedingen te vinden van Centralpoint, MSI, Bol.com, Kamera Express, Microsoft, Wifimedia en Alternate.

Benieuwd naar alle aanbiedingen van dit jaar? Neem dan snel een kijkje. Je vindt de Nederlandse pagina hier en de Belgische pagina hier. Er is ook een speciaal Black Friday-topic op het Forum. En o ja, voor de meeste webshops gelden de aanbiedingen zelfs tot en met aanstaande maandag: Cyber Monday!

CM visual artikel NL

CM visual artikel BE

PS: onze vrienden van Hardware.Info hebben ook speciale aanbiedingen. Nieuwsgierig? Je vindt ze hier.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (273)

Wijzig sortering
Black Friday is pas vier jaar geleden in Nederland geïntroduceerd, maar welke tweaker kan nog zonder deze gigantische kortingsdag?
Deze tweaker hier. En zelfs heel gemakkelijk. De kortingen in met name Nederland zijn overal het algemeen niet heel goed en vaak ook nog eens een valse korting! Een adviesprijs wordt opgegeven als een vanaf prijs. Lijkt daardoor interessant, is het dus niet. Want de weken ervoor is het even duur of zelfs goedkoper(!) aangeboden geweest.

Zelfs hierop T.Net wordt er aan meegedaan, Het lijkt of de acties exclusief voor Tweakers zijn. Alleen de kortingen zijn zo een beetje standaard op de websites te vinden.

Nee, kom maar terug als er een échte kortingsactie is.

Admin-edit:Opmerkingen over moderaties horen thuis in Frontpagemoderatie.

[Reactie gewijzigd door Bor op 24 november 2017 15:45]

idd op en top manipulatie richting de feestdagen word ook alles nog eens duurder. en waar ze op deze dagen niet van af komen ( met nep kortingen ) word pas echt gedumpt na de feestdagen. I walg een beetje van al dat nep gedoe en markt sturing. het werkt op mij in ieder geval averechts.

Hardware.info en tweakers.net is tegenwoordig een bedrijf. er zal hier en daar wat verschil in zitten qua sponsors en uitvoering. maar het moeder bedrijf bepaald hoe er geld verdient moet worden.

[Reactie gewijzigd door 321370 op 24 november 2017 08:53]

idd op en top manipulatie richting de feestdagen word ook alles nog eens duurder.
Pricewatch heeft daarvoor een heel handig grafiekje met het prijsverloop van de minimum prijs.
Ik kan daar niet constateren dat de prijzen richting feestdagen duurder worden.
Het is wel zo dat op de actiepagina doorgestreepte adviesprijzen staan - dat is dan wel weer misleidend.

Als het goed is zou je in die grafiek elk jaar op Black Friday even een goeie dip moeten zien. Ik heb even snel een paar producten gechecked (tv, audio, consoles), en die prijzen waren toevallig(?) pas een week aan het dalen. Dus Black Friday was al lang begonnen of zo... :+
Alleen zie ik dat niet gebeuren voor computercomponenten. Die prijzen geven geen krimp. De conclusie daarbij is dat niet iedereen aan Black Friday mee doet.
Pricewatch heeft daarvoor een heel handig grafiekje met het prijsverloop van de minimum prijs.
Ik kan daar niet constateren dat de prijzen richting feestdagen duurder worden.
Het is wel zo dat op de actiepagina doorgestreepte adviesprijzen staan - dat is dan wel weer misleidend.
Die grafiek is leuk ja. Maar wat veel interessanter zou zijn is die grafiek per product per aanbieder. Dan kun je pas echt nagaan wie er misleidend bezig is met aanbiedingen. Ik ga er even vanuit dat T.net de daarvoor benodigde data in hun pricewatch database beschikbaar hebben. In dat geval kun je heel makkelijk controleren of de claim "van € 79,-- voor € 59,--" wel klopt. Als dan blijkt dat dit niet klopt (wat heel vaak het geval zal zijn omdat bij de "van" prijs gewoon de adviesprijs word ingevuld) dan is het misleidende reclame. Dat soort gevallen kun je dan direct automatisch doorgeven aan de reclame code commissie.

Ik betwijfel echter of T.net zo'n actie van het doorlichten van aanbiedingen zal uitvoeren. Daarmee gooien ze nl hun eigen ruiten in aangezien de pricewatch een flink onderdeel vormt van hun verdienmodel.

Je zou zoiets ook kunnen doen door data mining van de websites van aanbieders. Probleem daarbij is dat zoiets een kostbare aangelegenheid word. Dat zou een mooie taak zijn voor bv de reclame code commissie, maar die hebben daar waarschijnlijk zowel het budget als de expertise niet voor.
Ik ga er even vanuit dat T.net de daarvoor benodigde data in hun pricewatch database beschikbaar hebben.
Dat is een foute aanname :)

We bewaren al die historische prijzen van alle producten niet. We bewaren alleen een samenvatting (min, max, gemiddelde en aantal) per product. Voor de diverse aanbieding is die grafiek niet per se bruikbaar, omdat de prijs van de laagste aanbieder niet per se hoeft te kloppen of sowieso al heel laag was. Dus een aanbieding van winkel X kan vergeleken met die van Y niet heel goed zijn, maar ivt de oude prijs van X wel goed.

Verder vereist het automatiseren van dat doorgeven niet alleen dat we de geadverteerde prijs krijgen, maar ook de geadverteerde vanafprijs. En die laatste krijgen we sowieso niet binnen vanuit de winkels. We krijgen overigens ook niet door wat nu wel of niet een aanbieding is.

Kortom, het is voor ons ook niet zomaar te automatiseren. Of anders gezegd, ongeacht of we het willen, is het voor ons ook erg lastig. We hebben de data niet eens in onze database :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 24 november 2017 13:49]

Aangezien Tweakers de prijzen per aanbieder per vandaag publiceert. Kan Tweakers daar ook een prijsverloop per aanbieder opbouwen... Als Tweakers dat wil....
En juist in dat willen zit de crux, Pricewatch suggereert dat je inzicht krijgt in het prijsverloop maar nep aanbiedingen zijn zo niet te detecteren.
Eerlijk gezegd een gemiste kans wat mij betreft. Juist door "Fake news" (lees: nep aanbiedingen) aan de kaak te stellen word Tweakers een site met een hogere "consumer value" (lees: hogere prijs per advertentie)
Daarnaast zou het prettig zijn als Tweakers de typenummer misleiding doorprikt.
BCC: Monitor X met typenummer Bs-13098-938475-b kost 600,-- "met laagste prijs garantie"
Alternate Monitor X met typenummer Bs-13098-938475-a kost 590,-- "met laagste prijs garantie"
bedrijf X Monitor X met typenummer Bs-13098-938475 kost 550,--
De specs voor al deze monitoren zijn gelijk dat zou Pricewatch vooral door het element "price compare" gelijk maken.
Aangezien de specs ook opgegeven worden, lijkt het mij simpel...
Alle apparaten met dezelfde specs, zijn hetzelfde apparaat! een AEG of Bosh wasmachine met dezelfde spec komt echt uit dezelfde fabriek.
In dat willen zit inderdaad de crux... Maar de voornaamste reden dat het nooit gemaakt is heeft simpelweg met de benodigde hoeveelheid opslagcapaciteit te maken en de bijbehorende inspanning om dat te vullen en in goede banen te leiden.
En, als ik eerlijk ben, heeft het ook te maken met het feit dat we er in het verleden eigenlijk nooit bij stil hebben gestaan dat het misschien ooit nuttig zou kunnen zijn om die historische prijzen te bewaren. De aandacht voor het in potentie eerst ophogen van prijzen is pas een relatief recente ontwikkeling :)

Om je een beeld te geven over hoeveel data we het hebben; met de huidige samenvatting hebben we op dit moment 502.005.323 records. Als dat losse prijzen zouden moeten zijn, zou dat nog een veelvoud daarvan zijn. Historisch gezien zouden het er dan 1.543.731.215 zijn, maar dat is een sterk vertekend beeld omdat we in het begin zelfs niet bijhielden hoeveel prijzen er waren (dus die 1,5 miljard is pas vanaf dat we dat zijn gaan bewaren). Er zijn gisteren voor 1.377.126 prijzen uiteindelijk 296.181 samenvattingen gemaakt.

En natuurlijk kan dat in een database, maar het is wel een hoeveelheid data waar (nu al) aanvullende inspanning bij nodig is, o.a. voor het tunen, maken van backups (en herstelprocedures). En wellicht hoeft ook die geschiedenis niet zo lang te zijn, maar ook dan heb je het nog over vele miljoenen records bewaren die we nu niet (hoeven te) bewaren (en het verwijderen van data is met dat soort datasets ook niet per se triviaal ;) ).

Zoals eerder al gezegd; wij kunnen niet uit de data die we nu aangeleverd krijgen zien dat een winkel een product als advertentie aanprijst en ook niet wat zijn dan als 'vanafprijs' hanteren. Dus uiteindelijk kunnen we maar een deel van de vraag beantwoorden; heeft de winkel de prijs verhoogd net voor het een (fictieve) verlaging doorvoerde? We kunnen dus niet beantwoorden; "van ieder van de nu geadverteerde prijzen, heeft een winkel daar een onterechte 'vanafprijs' genoemd (een die ze nooit zelf hebben gevoerd) of een fictieve verlaging doordat het een recente verhoging compenseert?"

En uiteindelijk is er natuurlijk de vraag; is het echt nuttig? Een mede-tweaker reageerde eerder al dat het uiteindelijk vooral relevant is of het t.o.v. andere winkels een aanbieding is. Dat de vanafprijs soms niet netjes en af en toe zelfs misleidend, kan zijn staat verder buiten kijf.

Voor wat betreft dat laatste stuk over typenummers; als het daadwerkelijk hetzelfde product is, dan zou dat in onze database ook al samen moeten vallen. De moeilijkheid zit 'm natuurlijk in dat 'daadwerkelijk hetzelfde product' herkennen :/
Maar je kan aanvullende SKU's en EAN's toevoegen via het specificatietabblad van een product, mochten we er een gemist hebben.

[Reactie gewijzigd door ACM op 24 november 2017 18:03]

De aandacht voor het in potentie eerst ophogen van prijzen is pas een relatief recente ontwikkeling :)
Ben ik niet helemaal met je eens. Die aandacht is er altijd al geweest, alleen wellicht versterkt door een fenomeen als Black Friday wat de laatste jaren populairder geworden is. Maar kunstmatig prijzen ophogen vlak voor actieperiodes doen zaken als de Media Markt al jaren hoor. Dat is een heel oude truc. ;)

Overigens is het ook deel Tweakers zijn eigen 'schuld' dat deze hoeveelheid data vwb prijzenhistorie zo groot geworden is. De Pricewatch is immers enorm gegroeid qua aantal producten de laatste tijd, dat zorgt er automatisch voor dat de data ook evenredig toeneemt. Aan Tweakers om hier keuzes in te maken.
Wat betreft de hoeveelheid data begrijp ik je punt wel. Maar je kan voor de breedte kiezen (huishoudelijke apparaten, elektrisch gereedschap) of de diepte...
Het is ook gewoon niet nodig de vanaf-prijs te zien :)
Effectief wil je de aanbiedingsprijs vergelijken met de laagste prijs die je kan vinden - en Pricewatch geeft je een goed startpunt. Zo weet je wat je teveel betaalt (of niet).
Die hele vanafprijs -of die advies is of niet- doet er dan helemaal niet toe. Ik snap die wens in enkele comments hierboven dan ook niet, je hebt niets aan een vanafprijs, wel aan de geldende prijs.

Het zou er alleen toe doen als je per se van die ene winkel wil kopen (om te weten of die jou voor de gek houdt). Maar dat doet de doorsnee huidige consument met internet op zijn mobiel in de aanslag al lang niet meer. Die shopt rond.
Anoniem: 455617
@ACM25 november 2017 06:10
[...]

Dat is een foute aanname :)

We bewaren al die historische prijzen van alle producten niet. We bewaren alleen een samenvatting (min, max, gemiddelde en aantal) per product.
Ow, err, ja, dat zou wel nodig zijn om zo'n functie te bouwen. Je hoeft natuurlijk hiervoor niet de gehele geschiedenis van elke prijs bij elke leverancier op te slaan, alleen de recente geschiedenis (bv een periode van 3 of 6 maanden). Op die manier kun je de extra kosten van zo'n systeem enigzins beperken.
Verder vereist het automatiseren van dat doorgeven niet alleen dat we de geadverteerde prijs krijgen, maar ook de geadverteerde vanafprijs. En die laatste krijgen we sowieso niet binnen vanuit de winkels. We krijgen overigens ook niet door wat nu wel of niet een aanbieding is.
Dat is inderdaad wel een stuk lastiger. Zonder die informatie heeft het opslaan van de historie per aanbieder niet zoveel nut voor het opsporen van misleidende advertenties.

Aan de andere kant is het voor T.net als prijsvergelijker het belangrijkste dat consumenten kunnen zien of een aangeboden prijs wel echt competetief/scherp is. En dat is met de huidige opzet wel mogelijk.

Het probleem van de misleidende advertenties is ook belangrijker voor consumenten die op een andere manier dan via een prijsvergelijker bij een (web)winkel terecht komen. Hoe kun je er voor zorgen dat deze mensen minder makkelijk misleid worden?
Je krijgt wel de data van de aanbiedingen ruim een week van te voren door zodat je de pagina klaar kan maken voor op de website,
Mischien is dat dan volgend jaar een goed moment om eens als tweaker medewerker gaan kijken of ze nu echt de prijzen wel echt goedkoper maken of dat je dan weer de wind van voren krijgt als jullie je actie online zetten...
Ik ben het deels eens met de reactie van @Lednov, al moet ik wel toegeven dat er wel degelijk interessante promoties zijn te vinden als je zoekt. Bijv. een Nokia 8 bij 't bedrijf met 't oranje, ronde met fel blauw logo stond gisteren maar liefst +€100 goedkoper dan de eerstopvolgende in de pricewatch en veel goedkoper tov vorige week.

Uiteraard is Black Friday verzonnen door marketeers, mensen moeten beseffen dat niks 'zomaar' met extreme korting is. Voor stockliquidatie of marktaandeel te winnen is het voor zowel winkels als de klanten een win-win lijkt me.
Partijen als Leapp vallen dan direct door de mand. Die adverteren namelijk altijd met adviesprijzen als “van” prijs. Dat die adviesprpijzen soms 5 tot wel 8 jaar oud zijn is echt kompleet van de pot gerukt.

Gelukkig hebben ze dat recent aangepast en vermelden ze daar nu expliciet dat dit de originele nieuwprijs is.

Macbook white (2010 model) is daar 359.

Leapp heeft dan weer wel echte black friday acties. Het zijn er niet veel (2 stuks), maar zijn wel eerlijk met €50 korting op hun prijzen. https://leapp.nl/blackfriday/.

Ik ben dus blij dat Leapp dit heeft opgepakt want vroeger was dit echt misleidend.
Een iPad Air 1 met een iOS versie die niet meer wordt geupdate, en een iPhone 6 die geen fix voor KRACK heeft gekregen cause logic.
What do you mean? iOS 11 is er nog gewoon voor de iPad air hoor.

Overigens moet ik je wel even wijzen op de reactie van een tweaker iets verder naar beneden:

Jerie in 'downloads: Apple iOS 11.1'

Oh wacht. Dat wist je zelf ook al ;)

voor de rest maakt KRACK natuurlijk helemala geen drol uit voor de normale gebruiker. hackersgebruiken namelijk veel makkelijkere manieren om netwerkverkeer te onderscheppen op grote schaal. Met 10 minuten werk kan je zo rustig 100 accesspoint credentials van mensen onderscheppen. daarmee heb je direct toegang tot al die netwerken.

Met SSL kan KRACK overigens helemaal niets met je packetjes doen en maakt het dus al niets meer uit. SSL is juist een manier om de onderliggende transportlaag independent te houden. Al zou je via onbeveiligd wifi lopen surfen. Met SSL maakt dat dan al niet meer uit.

it's all a moo point.
Die post ging niet over iOS 11 + iPad Air 1. Ik dacht dat de iPad Air 1 inderdaad geen patch meer had gekregen want hij is uit eind 2013. Erg vreemd dat ze dan de iPhone 6 en eerder niet patchen voor KRACK. Mijn punt blijft staan dat allebei de toestellen geen patch voor KRACK hebben. En waarom niet? Dat er makkelijkere manieren zijn is grootspraak. Er zijn geen makkelijkere manieren welke geen social engineering gebruiken. KRACK maakt wel degelijk uit voor normale gebruikers. Maar iemand die op een boerderij woont en nooit de deur uit komt, zal uiteraard minder snel gehackt worden dan iemand die naast de Starbucks of in een Bijlmerflatje woont.
Er zijn veel makkelijkere manieren die iedere pentester weet. Het probleem met wifi is dat alle credentials gewoon worden doorgestuurd en als jij en accesspoint opzet met hidden SSID die gewoon alle credntials accepteerd dan heb je binnen mum van tijd allerlei tokens die je kunt gebruiken om in te loggen.

De reden dat ik dit weet is omdat er recentelijke een demo/talk van is geweest op de iSense security summit.
Iedereen weet het, daarom zijn er talks en demos over.

https://www.xkcd.com/1053/

Je hebt het dus over WPA2-PSK.
Ik heb nooit gezegd dat iedereen het weet. Ik heb gezegd dat iedere pentester het weet. Ook op een bedrijfsnetwerk wil je nog via VPN het intranet benaderen, want het is kinderlijk eenvoudig om de credentials van een normaal netwerk te ontfutselen met een paar tientjes aan hardware (raspberry PI en een wifi module).

KRACK is dus helemaal niet zo’n groot issue als wat je stelt. Simpelweg doordat al het belangrijke verkeer over HTTPS gaat. Met iOS apps ben je overigens als developer verplicht om HTTPS API calls te doen. Dus alleen als je expliciet zelf gegevens in een browser over HTTP verstuurd is er met KRACK niks aan de hand en als dat het geval is is KRACK het laatste waar je je druk over moet maken omdat iedere consumenten en enterprise key exchange zonder RADIUS iig al compromised is.
Je kunt niet zeggen bij het een "dan moet je maar HTTPS gebruiken" en dan bij het ander zeggen "tja iedereen gebruikt HTTPS"...

Verder heb je natuurlijk ook mitmproxy, ssltrip, enz.

Ik ben het ook niet met je eens dat het triviaal is. KRACK afluisteren, dat is wel triviaal. Verder is het inderdaad zo dat je een evil twin attack op WPA(2)-PSK kunt uitvoeren maar dan moet je wel dicht bij de client zitten. Dat gaat je niet overal even makkelijk lukken. En dat is al een stuk moeilijker dan KRACK.

Er zijn zat pentesters die zich niet bezig houden met WiFi. Pentesting is een breed spectrum. Het is net zo'n vage definitie als "programmeur" of "beveiligingsexpert". Persoonlijk vind ik WiFi niet zo enorm boeiend.
Ook op een bedrijfsnetwerk wil je nog via VPN het intranet benaderen
enterprise key exchange zonder RADIUS iig al compromised is.
Het kan op twee manieren: 802.1x of open AP + SSH + firewalling.
Met iOS apps ben je overigens als developer verplicht om HTTPS API calls te doen.
Dat heeft Apple toch steeds uitgesteld? Geldt het ook voor oudere iOS versies? Verder heb je meer dan enkel iOS in z'n algemeenheid. Er zijn zat applicaties die geen HTTPS gebruiken. HTTPS zonder certificate pinning is ook te misleiden.
Door die initiële misleiding is Leapp wel groot geworden. Ik heb een aardige tijd gewerkt. En het zijn nog steeds oplichters. De marges die ze pakken zijn buiten proportioneel en ik voelde me om deze reden er niet meer op mijn plek. 50 euro korting geven is niet zo moeilijk met die marges.
Wel echt eerlijk.. ze geven enkel 50% korting op het hoesje.. niet het product zelf.
Lezen is ook een kunst. Die krijg je bovenop de €50 die je korting krijgt op het apparaat.
Helemaal netjes en correct is het niet, maar aan de andere kant: hoe lang ben je op deze planeet? De adviesprijs wordt vrijwel altijd als vanaf prijs gebruikt, zelfs bij het dumpen van een uitloopmodel van 4 jaar oud (van 499 voor 89 euro!!!!).

Daarnaast kan het gewoon voorkomen dat je pech hebt doordat de prijs een week later nog wat verder daalt, er een nieuw, beter model uitkomt, etc. Je kunt niet verwachten dat er allerlei instanties in actie komen, omdat je ergens spijt van hebt.
Ik ben het totaal oneens hiermee. Niet omdat het niet handig kan zijn, maar vooral uit principe. Gebruik gewoon je gezond verstand. Wil je iets kopen? Vergelijk op de pricewatch en op iets als kieskeurig.nl en koop het product. Je krijgt met Black Friday bij veel plekken korting, maar dat wil toch niet zeggen dat de korting de leidende drijfveer is om iets aan te schaffen?

Reclame code commissie toetst de Nederlandse Reclame Code, en bijna alle bedrijven nemen een prijs die zij de laatste 3 maanden eens hebben gehanteerd of publiceren de adviesprijs. Dat is binnen de kaders van deze NRC.

Overigens zijn de producten in mijn wenslijsten deze week toevallig gemiddeld gestegen, niet gedaald.
Anoniem: 455617
@Dekar26 november 2017 12:07
Reclame code commissie toetst de Nederlandse Reclame Code, en bijna alle bedrijven nemen een prijs die zij de laatste 3 maanden eens hebben gehanteerd of publiceren de adviesprijs. Dat is binnen de kaders van deze NRC.
De meeste aanbieders houden zich inderdaad keurig aan de regels. Er zijn er echter ook genoeg die of:
 • Een "van" prijs hanteren die ze nooit daadwerkelijk hebben gehanteerd.
 • Als "van" prijs de adviesprijs hanteren zonder dat te vermelden.
En dat is dan wel degelijk misleidende reclame.
Alleen jammer dat die grafiekjes kortstondige aanbiedingen niet laat zien. Zou sowieso fijn zijn als deze grafiekjes meer info geven als je erover heen hoverd (datum, prijs, aanbieder).
Een kortere interval met dit oort onzindagen, SInt of Kerst e.d. is wenselijk
Klopt, maar ze kopieren elkaar wel voor een aantal producten. Op de dagen dat bv Media Markt weer de zogenaamde BTW vrije dagen heeft, zijn de populaire producten overal (nouja, bij Coolblue enzo) ook dezelfde prijs.
Sowieso hebben de online winkels vaak een automatisch prijssysteem. Dat kan ook niet anders, want je zou bij Bol.com een aardige loods met mensen moeten hebben die al die prijzen van iedereen in de gaten houdt. Dus hebben ze daar een programma voor die voor de top 100 uit elke categorie de prijzen van de concurrent bekijkt en hun eigen prijzen zo bepaalt (op plaats 2-3, nooit de goedkoopste, tenminste niet als regel). Vandaar dat het ook wel eens mis gaat en iets voor heel weinig op de site staat. Niemand heeft dat door omdat niemand naar die prijzen kijkt. Alleen ziet een category manager ineens dat een bepaald product heel hard gaat...pas dán worden ze wakker.
Vandaar dat het ook wel eens mis gaat en iets voor heel weinig op de site staat. Niemand heeft dat door omdat niemand naar die prijzen kijkt. Alleen ziet een category manager ineens dat een bepaald product heel hard gaat...pas dán worden ze wakker.
Dat soort systeemfoutjes kun je er heel eenvoudig uitfilteren. Indien systeem zegt dat prijs ineens bv meer dan 25 % goedkoper moet worden → controle door mens alvorens nieuwe prijs in webshop te publiceren.
Je kan ook gewoon de kostprijs berekenen en dan bepalen dat de verkoopprijs daar niet onder mag zaken.
Beetje kortzichtig om van die lijst uit te gaan. Als je naar de advertentie kijkt staat er een adviesprijs bij die hoger is dan waarvoor jij hem kan kopen in de prijsverglijker.. voor beeld: in de prijsverglijker vind je iets van 20 euro laagste prijs. ik maak een advertentie: Noormaal 30 euro maar nu voor 20 euro.. dat geeft de prijsverglijker niet aan. Het is gewoon manipulatie :+

Maar ga rustig je gang en koop vooral nu net voor de kerst. dan doen de marketing boys goed werk en krijgen ze een mooie einde jaar bonus :Y)

[Reactie gewijzigd door 321370 op 24 november 2017 12:21]

Ik zou het van 30 naar 19.95 doen. Lijkt het nog beter
richting feestdagen duurder worden = doorgestreepte prijs op actiepagina

die doorgestreepte prijs is puur fictief, het product heeft nooit zoveel gekost.
Beter leren shoppen. Het internet vergeet niks. Met wat jij claimt komen ze niet weg. Ik heb al meer dan een gemiddeld salaris uitgegeven en alles wat ik heb gekocht is NOOIT zo goedkoop geweest als nu. Normaal prijzen te hoog? Sure, mee eens, maar iedereen moet zijn geld verdienen. Nep kortingen? Dan ben je bij de verkeerde winkel. Ergste dat ik zie is doen alsof de korting groter is dan die werkelijk is. Deze reclame uiting bij tweakers moet je uiteraard met een commerciële korrel zout nemen maar dan nog zullen een aanzienlijk deel van de geclaimde aanbiedingen wel aanbiedingen zijn. Manipulatie is de basis van marketing.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 24 november 2017 14:40]

Ik wacht wel tot januari en februari als alles echt gedumpt word en bestel veel al in china. je kan een euro maar een keer uit geven.. ;)
Goede tip voor Tweakers: accepteer alleen advertenties die daadwerkelijk > 20% goedkoper zijn dan de laagste prijs in PriceWatch. Dan kunnen we dit tenminste serieus nemen.
Maar dat levert minder centjes op
Dat is ook het hele idee van een aanbieding, dat het minder centjes oplevert 8)7. Als het meer centjes oplevert noem je het een prijsverhoging.
Tegenwoordig lijken aanbiedingen meer op heel wat anders!
De kunstmatige adviesprijs hanteren waarvoor je het product echt nergens vind en San stoer doen met 20% korting.
Vaak kom je op de gangbare prijs uit. En dat soort aanbiedingen mogen van mij achterwege blijven.
Hij zal het over centjes voor tweakers hebben; als er plots nog maar heel weinig aanbiedingen over gebleven zijn.. Toch een beetje een sof voor Tweakers dan natuurlijk, met zo'n breed uitgemeten artikel.

Anyway, dat denk ik dan :+

Maar jouw (uw) reactie was ook een mooie :Y)
De Pricewatch is volgens mij aardig uitgedund het laatste jaar... heb ik het idee.
Dus ook niet meer representatief voor prijzen helaas. Ik kan mij heugen dat ik er 2 jaar geleden meer gebruik van maakte, omdat ik wist dat ze vele winkels in het bestand hadden.
Op die Black Friday pagina zie ik vrij weinig, staat er: Werkt de pagina niet naar behoren? Is het misschien je adblocker? Daar zullen ze wel gelijk in hebben allemaal reclame en geen informatie over echte goede deals. Op het forum zul je de echte deals nog wel kunnen vinden.

[Reactie gewijzigd door laminaatplaat op 24 november 2017 09:11]

Die melding kreeg ik ook. Jammer, want ik heb een abonnement. Ik vertik het om uitzonderingen te maken voor websites. Jammer dit.
Het zijn allemaal referral links waar Tweakers ook een graantje van meepakt. Dus ook hier weer commercie ten top. Ik ben gewoon in protestmode en koop dit weekend helemaal niks. Daarvoor heb ik wel brood van thuis mee moeten nemen, want normaal haal ik in de pauze een broodje bij de bakker :)
Bij een niet nader te noemen e-tailer bestaat het aanbod aanbiedingen uitsluitend uit refurbished producten. Niet Black Friday waardig en eigenlijk gewoon een truc om van 2e hands troep af te komen.
Als je aardig bent dan noem je deze retailer wél, zodat wij hier niet de dupe van worden :)
Bij Ibood mag wel goed lezen voor je een goedkope Iphone koopt, voor je het weet is het een 2de hands defecte telefoon die gerepareerd is.
Mijn gok is 4Launch, goed opletten want er zit veel refurbished meuk tussen op hun Black-Friday---Cyber-Monday-pagina.

[Reactie gewijzigd door Racing_Reporter op 24 november 2017 16:13]

Geloof dat het JBL is. Een hele pagina vol met "aanbiedingen" en allemaal refurbished.
Niet Black Friday-waardig? Volgens mij is Black Friday zo'n beetje het toppunt van alles wat er mis is met consumenten-kapitalisme. Toegegeven, mijn beeld wordt in flinke mate bepaalde door rellende US-tokkies die elkaar het ziekenhuis inslaan (of erger) om net iets eerder te kunnen graaien in de aanbiedingen-bak, maar ook los daarvan krijg ik persoonlijk ontzettend de kriebels en rillingen van consumptie-gestuurde collectieve dwangneuroses als Black Friday.


Dat gezegd hebbende: to each his own! Dus aan iedereen die er wel vol overgave induikt, veel plezier met koopjes jagen en eventuele nieuwe aankopen! :)
Een paar weken geleden hoorde ik op BNR ook een topman van bol.com lovend spreken over het Chinese "singles day". Dat we allemaal "een cadeautje voor onszelf" zouden moeten kopen. En wat als je geen single bent? "ja, dan ook natuurlijk, dan mag het ook" zei hij. We hebben al sinterklaas. En kerstmis is in de laatste 20 jaar ook steeds meer een cadeau-feest geworden. Hopelijk is de calvinistische inborst sterk genoeg om weerstand te bieden tegen dit soort opgedrongen consumptiedagen.
Je vergeet moederdag, vaderdag en sinds kort valentijnsdag. Dat zijn ook van die door het bedrijfsleven verzonnen feestdagen om mensen aan te sporen extra aankopen te doen.
Volgens mij bestaat valentijnsdag al iets langer dan "sinds kort". Volgens mij kan iedereen prima zelf bepalen wanneer en of ze uberhaupt iets willen kopen dus ik zie het problem niet zo.
Het is geen traditionele feestdag in Nederland. Het vieren van Valentijnsdag in Nederland is gepusht door takken in het bedrijfsleven. Het is niet voor niets dat een van de eerste bedrijven die Valentijnsdag begonnen te promoten PostNL was. Een belangrijk onderdeel van het vieren van Valentijnsdag in de Angelsaksische wereld is tenslotte het anoniem sturen van wenskaarten. Bloemisten en banketbakkers doen ook graag mee in de jaarlijkse opgeklopte Valentijnsheisa. Overigens neemt het enthousiasme voor deze nep-feestdag jaar na jaar af.
Op zich ééns hoor met je post. Maar je moet er natuurlijk als consument ook een beetje door heen kunnen prikken. Ik maak bijvoorbeeld een lijstje van (vooral) games die ik graag zou willen hebben en als ze op Black Friday niet in de aanbieding zijn dan wacht ik rustig verder (of totdat ik echt toe ben aan een nieuwe game ;) ).

Voor bedrijven is het inderdaad natuurlijk een goede manier om mensen over te laten gaan tot impulsaankopen (goh! korting, dan zal het vast goedkoper zijn :o :+ ). Maar dat gaat natuurlijk met alles zo wat met feestdagen te maken heeft. Zo is Singles day (11 november) ook een dag dat je met veel "korting" van alles kan kopen (met name op de chinese webshops) maar als je de prijzen goed in de gaten houd dan zul je zien dat het eigenlijk allemaal best wel tegenvalt (soms praat je over een paar cent, soms scheelt het echt helemaal niks).
Op zich ééns hoor met je post. Maar je moet er natuurlijk als consument ook een beetje door heen kunnen prikken.
Nee. Als je als verkoper aangeeft dat je waanzinnige kortingen biedt tijdens een periode, dan hoor je ook korting te geven. Webshops doen het hele jaar door hun best om het vertrouwen van klanten te krijgen - waarom trekken ze dat dan in 4 dagen door de plee? Juichend vertellen dat een apparaat nu extreem goedkoop is terwijl Pricewatch laat zien dat 't net zo duur is al de maanden ervoor?

Je kan de consument niet verplichten om daar zomaar doorheen te prikken. Die reclames mikken op de zwaktes van het menselijk brein - maken er bijna misbruik van. Op zo'n level opereert de doorsnee klant niet.
Oh maar ik praat het gedrag van de webshops/winkels ook niet goed hoor. Ik doelde meer op dat ik op zich niks tegen Black Friday als koopjesdag heb. Als een webwinkel/winkel de boel belazerd door dezelfde prijzen als voorheen te hanteren (mag dit uberhaupt wel?) dan moeten ze daar natuurlijk voor afgestraft worden. Als iedereen toch de boel belazerd kun je net goed geen black friday houden. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon winkels die wél echt korting geven of iets extra's bieden.

Met het doorheen prikken bedoel ik ook meer dat men niet alles zomaar klakkeloos moet geloven. Het verleden heeft af vaak genoeg uitgewezen dat veel bedrijven niet te vertrouwen zijn (daar hameren programma's als Kassa en Radar ook vaak genoeg op).
Nee, kom maar terug als er een échte kortingsactie is.
Nou, dat wordt erg moeilijk, aangezien de concurrentie tussen hardware webshops in Nl echt al moordend is.
Prima, de oplossing: niet onder valse voorwendselen aan Black Friday meedoen. Als je de korting niet kunt leveren, dan niet beweren dat je het wel kunt op basis van misleiding.
Precies dit. wij willen alles kopieren vanuit de USA maar het extreme is hier nihil.
Dit is in NL eigenlijk altijd wel het geval als het gaat om aanbiedingen; of ze hanteren ineen de adviesprijs vanuit de fabrikant of je vind elders het zelfde product goedkoper maar dan zonder aanbieding.
Klopt. Tijdje voor al deze kortingen was ik aan het kijken naar een smart thermostaat. Toen ik het eenmaal wilde bestellen, had het weer z'n suggested retail price. En nu tijdens black friday enzo, is het weer terug bij z'n oorspronkelijke prijs... Dit bij CoolBlue btw.
Helemaal mee eens. Alles wordt maar uit US gekopieerd, maar dan wel heel halfslachtig. Ik heb nog weinig boeiende aanbiedingen langs zien komen.

Ik ben momenteel voornamelijk geinteresseerd in camera artikelen. Dan zie je met grote letters staan: 200€ korting! Blijkt het 'gewoon' om een cashback actie van de fabrikant te gaan, die los staat van enige feestdag en gewoon maandenlang nog geldt.

Het is inderdaad heel zelden dat je aanbiedingen ziet die ver onder de normale aangeboden prijzen ligt. Jaren geleden had ik dat gevoel nog wel eens, met bijv de BTW acties van Mediamarkt. Toen heb ik mijn camera écht voor honderden euro's minder kunnen aanschaffen. Tegenwoordig word je bedonderd waar je bij staat...

Ook verwonderlijk dat de termen Black Friday en Cyber Monday ineens gebruikt worden, zonder dat er aangegeven wordt wat het inhoud en waar het vandaan komt. Zal me niks verbazen dat meeste mensen dat niet eens weten.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 24 november 2017 09:51]

Alsjeblieft! TP-Link C2300 van 149,- voor 99,- , kost op amazon.de gewoon 148 euro.
Als je een beetje op de hoogte bent van de prijzen van de artikelen die je op het oog hebt, prik je daar natuurlijk zo doorheen. Er zijn inderdaad genoeg deals die helemaal niet zo mooi zijn als ze lijken, maar er zitten ook een aantal oprecht goede deals bij.
Hahaha dit was ook in het nieuws voorbij gekomen. Deze producten worden in het begin en ook in het midden van het jaar voor de zelfde prijs verkocht dit is al enigszins langer bekend.
Het zou een mooi écht Tweakers artikel zijn als de huidige Black Friday kortingen onder de loep worden genomen - of beter nog die van vorig jaar - in pak em beet 5 categorien:

- TVs
- Telefoons
- Laptops
- PC Componenten
- ...

En dan zie ik graag of er 'sweet spots' zijn te vinden in:
- De aanloop naar Black Friday (singles day wtf?!)
- Black Friday
- Sinterklaas-aanbiedingen
- Kerst-aanbiedingen
- Eindejaars uitverkoop (Sales managers willen hun omzetcijfers oppoetsen voor hun bonus)
- Nieuwjaarsverkoop zoals de Media Markt BTW vrij aanbiedingen om de voorraad weg te werken zodat de nieuwe TV lijnen in de etalage kunnen.

Tweakers heeft met price-watch de sterkste data-base mogelijk om hier iets moois over te zeggen!
Goed - het is lastig om algemene uitspraken te doen over 'alle telefoons' of 'alle TV's' - en de bevindingen te corrigeren voor productlijnen die net een nieuwe serie hebben geintroduceerd, webshops die dumpen omdat ze failliet gaan etc. etc. Maar zoals gezegd, de database is gigantisch dus als het ergens kan...

En prima als Tweakers (net als kieskeurig.nl, bol.com) 'aanbiedingen wil delen' - maar in krijg de indruk dat dit een verkapte advertentie ruimte is.

[Reactie gewijzigd door Stpan op 24 november 2017 10:56]

Ik kan ook prima zonder dit soort onzin. Leuk hoor maar ik heb niks nodig en ga ook niks kopen wat ik niet nodig heb. Het enige voordeel is dat ik nog 30% korting kon krijgen op een game bij de Intertoy's een paar honderd meter verderop maar dat ging ook maar om een paar euro. Ik had het hoe dan ook wel gekocht.

Verder vind ik het alleen maar vreselijk irritant. Luister maar eens goed op de radio en let op reclame op tv. Het enige wat je hoort is 'goedkoop, goedkoper, te dure dit, te dure dat, korting, korting, korting en korting'. Mensen worden knettergek en laten zich manipuleren tot en met. De consumptiemaatschappij ten voeten uit en wie is uiteindelijk de gebeten hond? De consument die er in trapt. Ik sla dit soort onzin dan ook graag over.
Is het probleem niet dat we teveel reclame voorgeschoteld krijgen? Vervang radio door spotify premium en tv door Netflix of andere VOD (zoals ziggo go, kun je reclame doorspoelen). Dan is er ineens geen probleem meer? Ik heb alleen van Black Friday en Cyber Monday gehoord via Tweakers, doe ik nou iets fout (of juist heel goed)?
Sluit ik me helemaal mee aan. Sowieso vindt ik het een slechte na-aperij, te lui om een eigen naam te verzinnen.

Waar zijn de kortingen waar je 24 uur voor in de rij gaat staan? Of acties zoals de eerste tien mensen die de winkel binnenkomen krijgen een gratis digitale camera? Aanbiedingen waar normale mensen vervallen tot wilde dieren.

Nee hier is het 20% korting ten opzichte van de adviesprijs en dat noemen we black friday. *zucht*
Precies. Black Friday is in Nederland nog nooit geintroduceerd.

Allereerst, moreel protesteer ik tegen dit overdreven doorgeslagen consumptie feestje waar mensen elkaar bijna overlopen om een koopje te bemachtigen.

Maar als we dat moreel protest even laten varen, als je er aan mee doet als retailer, doe het dan ook goed. Black Friday wordt gedefinieerd door extreme kortingen. Of korting op korting, zonder allerlei beperkingen. Koopjes die echt een "steal" lijken, waardoor mensen zo enorm kooplustig worden.

Niets van dit alles gebeurd in Nederland. Kortingen zijn miniem of grenzen aan nul, of zijn aan tig voorwaarden verbonden. Voor mij is het een mooie opschoonbeurt. Ineens krijg ik allerlei emails van shops waar ik jaren geleden iets hebt gekocht. Kan ik per direct uitschrijiven wanneer keer op keer blijkt dat men helemaal niet aan Black Friday doet.

Mocht het voor retailers niet duidelijk zijn: Black Friday is 25-50% korting op een produkt, zonder kleine lettertjes. Kun je dat niet leveren, geen probleem, maar dan doe je dus niet mee aan Black Friday.
Dit soort kortingsdagen (net als de Mediamarkt geen BTW actie), kunnen interessant zijn voor mensen die al een tijdje iets zoeken en volgen. De winkels hopen uiteraard op de koopjesjagers die dingen aanschaffen waarover ze 2 dagen daarvoor niet hebben nagedacht. Dat kan er voor zorgen dat je iets koopt dat ergens anders gewoon goedkoper is.
Enkele voorbeelden van goede deals als je het op de voet zou volgen:
Playstation 4 1TB met 2 controllers en een spel voor €279,-. De normale waarde ligt volgens mij rond de €320,-
Synology DS216J nas voor €122 ipv €155,-
Xbox One s 500gb en gratis spel voor €185 ipv +/- €220,-

Het is dus niet vreemd dat dit soort acties er zijn, maar wees wel zeker over je aankoop.
Nokia 5 voor 99,- is wat mij betreft prima deal!
Nokia 5 voor 99,- is wat mij betreft prima deal!
Bij welke aanbieder was/is dat?
ah helaas te laat :)
Helemaal mee eens. Vergeleken met de aanbiedingen in de VS zijn de aanbiedingen in Nederland om te lachen zo slecht. Ik zie webshops adverteren met 5% korting. Ik snap het wel: als je als webshop een marge hebt van 5-10%, is 5% korting al heel veel. Maar doe dan gewoon niet mee, als iemand met Black Friday adverteert met dat soort lage kortingen, ga ik echt niet spontaan shoppen. OK, het is nog wat eerlijker dan de adviesprijs als "vanafprijs" te hanteren, maar toch.
klopt, toch zijn er echt wel wat pareltjes te vinden hoor.....
Hier zijn de pareltjes 30% korting of zo. Dit soort dingen zie je in de VS:

https://forums.anandtech....ay.2528227/#post-39183656

Dat zie je hier soms bij opheffingsuitverkopen, maar meestal heb je zelfs dan maar 20-50% korting omdat ze gewoon de voorraad doorverkopen aan andere winkels.
black friday moet je zo ie zo in Nederland niet serieus nemen, voorbeeld: 10% korting bij mediamarkt 8)7, kom op he.
Als ze Amerika willen nadoen dan moeten ze ook serieuze kortingen geven zoals Amerika en niet 10%
Hier nog eentje die makkelijk zonder kan, ik vind dat we een tafelvoetbalploegje moeten oprichten... :)

Alweer het zoveelste commerciële Amerikaanse gebruik dat naar hier komt overgewaaid, ik heb er een aversie voor; Halloween, Black Friday en... Disney, zéker Disney...
Maar goed, dat laatste is geen 'gebruik' natuurlijk...

Wegwerpgebruiken voor een wegwerpmaatschappij, the American way, ik doe er niet aan mee.
Ik zal wel koopjes gaan doen met de solden, als je dan in spullen van het vorige seizoen zoekt kan je écht mooie koopjes doen, voor mij hoeft een keukentoestel, hoofdtelefoon, jeansbroek, pull-over of paar schoenen echt niet van de allernieuwste collectie te zijn...
Psst, we hebben ook nog een mooi topic op het forum:
Black Friday / Cyber Monday 2017
Staan in de topicstart talloze websites/bedrijven die meedoen, en niet alleen tech gerelateerd. Ook voor kleding, outdoor of huishoudelijk kun je er terecht :) (Staat overigens ook onderaan de actiepagina vermeld zag ik )

Overigens: Met dank aan de PW kun je goed zien of iets wel echt een aanbieding is. Had wat artikelen in mijn wensenlijstje staan, van de week een foto gemaakt van de prijzen, vandaag zijn ze nog exact gelijk. Maar wel een aantal winkels die zogenaamd korting geven. Wees gewaarschuwd ;)

[Reactie gewijzigd door _ferry_ op 24 november 2017 08:35]

ja precies dit, zat net even bij megekko te kijken en in zag een samsung 850 EVO 500 GB in de 'aanbieding' voor precies dezelfde prijs als weken geleden. Lekker makkelijk als je de 'basis' prijs gewoon even 30 euro omhoog gooit.

WoW Super SSD voor Maar 155 Euro wat een PRIJS!
Normaal is deze jongen 175 euro, ECHT WAAR!
Lekker makkelijk als je de 'basis' prijs gewoon even 30 euro omhoog gooit.
Black Friday in een notendop.
Ik dacht ook al bij veel artikelen 'dit is gewoon ongeveer de normale prijs'. Blij dat het niet aan mij ligt. :+
Hierna laten ze de prijs nog weer mooi even op 175 staan voor de kerst...
Wat is "Black Friday" überhaupt? Het is toch iets Amerikaans, en dan de commerciële uitbuiting van een oorspronkelijk volksfeest, à la de kerstman van Coca-Cola? Waarom doet een Nederlandse site daar iets mee? Van de Primark mag je zoiets laags verwachten, maar Tweakers? Ik vind het kwalitatief uitermate teleurstellend.
Volkomen mee eens. Tweakers neemt (i.t.t. hardware.info) niet eens de moeite om de pareltjes eruit te zoeken. Ze hebben een berg aan data (pricewatch) waar je gewoon heel goed uit kunt halen welke artikelen populair zijn en ten opzichte van een week of maand geleden flink zijn gedaald. In plaats daarvan krijgen we banners met 'tot 70% korting!' waar de hoge korting met name valt te halen bij de artikelen als fotopapier en ander spul wat je nooit koopt.

Heel black friday is niet veel anders dan de BTW dagen van mediamarkt. De dagen voor de aanbiedingen de prijs kunstmatig ophogen om vervolgens grote kortingen te geven. Ach, zolang mensen erin trappen..
Ik heb de adblocker weer aan staan. Ik dacht héél even, misschien moet ik T.net nog een kans geven. Ga ik de pricewatch in, en krijg ik Paradigit als bovenste result met een eigen gekleurd kader eromheen voor een prijsvergelijk. Omdat ze op 'Black Friday' geen aanbieding hebben. En ook niet de goedkoopste waren.

Leg het mij maar uit... ik krijg altijd een beetje het gevoel dat ik voor dom versleten word als ik mezelf ads laat serveren die mij actief proberen te misleiden.

Tweakers scoort hier geen punten IMO

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 november 2017 12:05]

Wat een hoop negativiteit hier zeg. Je hoeft toch niks te kopen als je de korting te laag vind?

Snappen mensen niet dat er normaal gesproken maar 5% wordt verdient op consumenten goederen. Dat fabrikanten nu samen met de verkopers zoveel mogelijk marge afstaan om tot die 20 a 30% te komen. En dan nog klagen mensen....

Loop eens door de stad. Hele jaar door hangen etalages vol met 70% korting stickers. En dat is dan wel acceptabel???

Ik ben blij met dit soort dagen. Soms is iets gewoon echt een stuk goedkoper dan normaal. En ik HOEF niet te kopen...
Het heeft er mee te maken dat onze communitie website dit brengt als iets bijzonders. Dat verlaagt het niveau dat Tweakers in ogen van velen nog heeft denk ik. Dat is de tegenvaller. Niet dat bedrijven adverteren met onzin.

[Reactie gewijzigd door blissard op 24 november 2017 17:55]

Het i een tech site met een heel groot belangrijk onderdeel, de pricewatch. Dus flinke kortingen op hardware is nieuwswaardig. En 30% of meer korting in de IT wereld is flink gezien de marges.

En ook al is het dan niet voor jou interessant, waarom negatief erop reageren als er misschien anderen (zoals ik) wel blij mee zijn?
Er wordt juist geadverteerd met dingen die later helemaal geen korting blijken te zijn. (Misleiding dus) Dat is het probleem. Niet dat er geadverteerd wordt. Dat is logisch en prima.
Nee dat snap ik en is ook vervelend. Maar je kan niet van tweakers verwachten dat ze al die duizenden aanbiedingen even checken en vergelijken met historische gegevens om te bepalen of het wel of niet een aanbieding is :)

En winkels die met nepaanbiedingen komen, die moet je gewoon negeren in de toekomst. Ik ga bijvoorbeeld nooit naar media markt, hun techniek is mensen lokken met een aanbieding en dan geen voorraad hebben. Deze truuk halen ze tegenwoordig ook veel online uit. En de rest van het jaar roepen ze alleen maar dat ze goedkoop zijn terwijl ze het helemaal niet zijn.
Is dat niet precies heel de bestaansreden van de pricewatch?

Tweakers kan er de echte kortingen binnen een paar minuten uit halen. Maar dit zullen ze uiteraard nooit doen.
Nee de pricewatch is niet per se om de laagste prijs te vinden. Het helpt je door geweldig goede filters het juiste product te kiezen. Vaak nog aangevuld met super goede reviews van zowel tweakers als community.

Vervolgens kiezen veel mensen de aanbieder die bij hen past en niet per se de goedkoopste.

Dit is ook de enige reden dat de pricewatch het als "prijsvergelijker" zoveel beter doet dan beslist en kieskeurig. Ze voegen enorm veel waarde toe ipv een lijstje met wat prijzen :)
De korting waar jij het over hebt is meer op kleding, maar daar zit werkelijk soms wel tot 70% marge op, dus dan maar voor inkoop de deur uit, omdat de collectie verloopt of jaargetijde verandert.
maar je weet dus dat er op electronica bijna niks wordt verdient. en toch verwacht je dan 70% korting?
ik zie overal 30% tot wel 50%, dat is echt wel nice hoor.

Een gegeven paar moeten we niet in de bek kijken vind ik.
Ik verwacht helemaal niks, ik zeg alleen dat die 70% waar je mee komt ergens anders op is gebaseerd, dat dat dus niet te vergelijken is met electronica..
"Werkt de pagina niet naar behoren? Is het misschien je adblocker?" Krijg ik. Prima, koop ik toch niets? :)
Inderdaad erg flauw en kinderachtig van Tweakers om het via deze manier het te doen, een plaatje met een hyperlinkje had volstaan geweest. Als je op deze manier al als eindgebruiker geschoffeerd wordt, waarom zou ik überhaupt dan nog een abonnement overwegen ?? Zijn wij als eindgebruikers alleen maar goed voor het geld en om naar jullie pijpen te dansen ??

Verder snijdt Tweakers nu zichzelf in de vingers, want mensen gaan dan via een andere weg (lees: link) naar de diverse acties toe en als Tweakers slim was geweest, hadden ze de links laten sponsoren of anderzijds commissie kunnen incasseren (ca$hen), welke nu voor mij niet zichtbaar zijn. Tja . . .
Beetje jammer als je zoals ik een abbo hebt. Daarom heb ik mijn adblocker ook gewoon aanstaan, ik krijg toch geen reclame. Maar ik wordt nu wel geblokkeerd. :(

Niet dat ik verder iets nodig heb maar goed :P
Nee maarja een echte goede aanbieding willen we als Nederlander ook niet missen ;)

Ik heb hetzelfde als jou een abonnementje juist omdat ik de ads block, maar kan het niet bekijken dus inderdaad jammer dan.
Alle abonnees krijgen rond 09:00uur een DM met daarin een overzicht van alle acties. We willen natuurlijk niet dat je wat mist, ook al heb je niks nodig ;)
Hier ook, dat is natuurlijk een doelbewuste actie. Prima toch, klik ik gewoon verder naar 1 van de duizenden andere Black Friday acties.
Dat was mijn gedachte ook. :)
Black Friday? Oplichters Vrijdag zal je bedoelen. Ik zie overal producten aan dezelfde prijs als vorige maand met dan een originele prijs erbij vermeld die al lang niet meer werd gevraagd. Ik zie vooral vorige modellen die nu worden verkocht als zogezegd het laatste nieuwe model. Dit is gewoon Rip Off Friday!
Ik moet zeggen dat Media Markt het netjes doet!
Ze hebben ondanks hun al laagste prijs voor de MacBooks er vandaag nog een keer €20 van de prijs afgehaald....
MacBooks Air is nu €280 goedkoper dan bij de Amac.

Geen idee of dat andere producten bij de MM ook zo scherp geprijsd zijn.
Ja andere producten ook. Alleen wat je merkt dat de producten met echte kortingen inmiddels al uitverkocht raken.
De iPad 2017 32 GB is nu zelfs duurder bij #mediamarkt dan 2 weken geleden. Toen 359 nu 379, bij Belsimpel zelfs maar 349

[Reactie gewijzigd door Kevin77 op 24 november 2017 08:43]

Ja MediaMarkt is inderdaad netjes. Bij mediamarkt moet ja al dom zijn opgelicht te worden dit jaar. Maar Coolblue dat is pure oplichterij. De Beats Studio Wireless wordt er neergezet als een koopje terwijl ze al maanden €249 vragen en als normale prijs staat dan dezelfde prijs als die van de Beats Studio 3 wireless. Dat vind ik dan weer wel oplichterij.
Hier kun je toch de prijsvergelijking gebruiken? Zie je precies of het oplichters zijn of niet.
Dat kan maar niet iedere winkel staat in een prijsvergelijker als ook veel mensen niet eens op het idee komen om de/een prijsvergelijker te gebruiken. Men is al supergevoelig voor de van/voor prijvergelijking die de winkel aangeeft.
Maar ach, we zien dit ook bij BTW loze dagen en andere stuntaanbiedingen, zelfs in de supermarkt zijn de wekelijkse aanbiedingen veelal geen echte aanbiedingen.
Daarom dat ik het opmerkte dat het bijna overal één grote oplichtersboel is. Ik zat deze nacht echt klaar met de kredietkaart in de hand om veel euro's te spenderen. Ik heb €0 gespendeerd. Ik heb nog effe getwijfeld over een PSVR maar kopen om toch maar iets te kopen is niet mijn stijl.

Ik dacht dat er echt deals te vinden zouden zijn maar alles wat ik wil is niet in prijs veranderd blijkbaar en wat ik al heb staat nu aan dezelfde prijs te koop als toen ik het lang geleden kocht. 8)7
Marketing friday en marketing monday. Kunnen de managers weer even pronken met een kleine piek in de statistieken ;)
Gezien onze namen had ik niet verwacht dat we het met elkaar eens zouden zijn, maar dus toch wel :Y)
Je hebt helemaal gelijk, helaas gaat dat op voor 9/10 aanbiedingen en heeft dat weinig met black friday an sich te maken. Heel soms zit er nog eens een echte aanbieding tussen, blijkbaar een verkoper die het trucje nog niet onder de knie heeft :+

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 november 2017 08:15]

Lg 55c7v is keurig duurder geworden maar nu wel met 500 euro korting! Uhhhh
dat heet marketing, dat is wat anders als oplichting :+
Wie zegt dat marketing niet hetzelfde is als oplichten? :+
Nou ik heb ipv 730€ Maar 520€ betaald voor wat speakers en kabel.
En geloof me dat ik de prijs ervan al enkele maanden van volg. :Y)

[Reactie gewijzigd door Dr.Jake op 25 november 2017 09:16]

Werkt de pagina niet naar behoren? Is het misschien je adblocker?
Dit is een gemiste kans. In plaats van nieuwe inkomstenbronnen aan te boren probeert men hier stug vast te houden aan een falend verdienmodel. Reclame tonen is niet meer van deze tijd. Reclame bedrijven zijn niet te vertrouwen als het gaat om veiligheid en privacy en worden daarom door steeds meer mensen actief geblokkeerd.

Een pagina met links naar aanbiedingen waar Tweakers een kick-back van kan krijgen? Dat is de moeite waard. Maarja, adblocker, dus geen inkomsten voor Tweakers en de aangesloten bedrijven.
Als je vind dat reclame verleden tijd is en er een beter verdienmodel moet zijn, waar is dan je premium bijdrage? Kost niet veel en dan heb je geen reclame en addblock gedoe.

Of wat zou anders het verdienmodel moeten zijn, gesponsorde nieuwsberichten? Naar mijn idee is het beste alternatief voor reclame een premium (wat Tweakers ook heeft), dan zit je namelijk niet met een belangenconflict in je berichtgeving.

[Reactie gewijzigd door pietjuhhh1990 op 24 november 2017 09:59]

Als je vind dat reclame verleden tijd is en er een beter verdienmodel moet zijn, waar is dan je premium bijdrage? Kost niet veel en dan heb je geen reclame en addblock gedoe.

Of wat zou anders het verdienmodel moeten zijn, gesponsorde nieuwsberichten? Naar mijn idee is het beste alternatief voor reclame een premium (wat Tweakers ook heeft), dan zit je namelijk niet met een belangenconflict in je berichtgeving.
Ik heb een abo op het Hardware.info magazine wat, zoals je misschien weet, net als Tweakers ook van de Persgroep is :)
Klopt, maar dat is alleen het magazine. Als je bij de website kijkt: https://tweakers.net/abonnementen/ is het goedkoopste abbo 1€ per maand en dan heb je geen reclame meer.

En voor € 3.75 heb je: "Zes keer per jaar Tweakers- en Hardware.info-magazine".

Dus misschien kun je combineren :)
En waar denk je dat het hardware.info magazine zijn inkomsten voor een groot deel vandaan haalt?
[...]

Ik heb een abo op het Hardware.info magazine wat, zoals je misschien weet, net als Tweakers ook van de Persgroep is :)
Dus je hebt er nu eigenlijk zelf een 2-in-1 deal van gemaakt? :X
Want een volledig reclamebureau etc vergt geen specialisatie?
De advertenties kunnen prima geautomatiseerd aangeleverd worden en lokaal draaien zonder externe links en/of data.

Het is alleen goedkoper zo en minder gedoe, maar het is technisch prima op te lossen.
Het kan ook zijn dat mensen geen probleem hebben met reclame maar wel met tracking en security. Of ik nu wel of niet betaal voor een website, ik blokkeer tracking in alle gevallen. Het probleem met het ad model is niet de ads, het is de tracking en security risicos.
Dus, of betalen om op tweakers te komen, of een webminer.

Welke van de 2 kies jij?
Prijzen excl. BTW groots vermelden met in kleine lettertjes de incl. BTW-prijzen (dus wat je daadwerkelijk kwijt bent) eronder: dikke no-go voor mij. Looking at you, Centralpoint.
Dit heeft denk ik meer te maken met de afzetmarkt,
naar mijn weten is centralpoint vooral een zakelijke leverancier.

Wel vind ik het erg om te zien hoe producten schaamteloos duurder worden gemaakt om vervolgens net te doen of ze flink afgeprijsd zijn, gewoon bedrog in mijn ogen.

Mag dit uberhaupt wel?
Ja, dat mag als je je expliciet richt op zakelijke afnemers.

Op de radio (voor de jongere tweakers: een soort Spotify zonder abonnement) hoor je ook soms dubbele reclame voorbij komen van dezelfde fabrikant: een gezinswagen met vanaf-prijs incl BTW, en daarna een reclame voor een bedrijfswagen zonder BTW.

CentralPoint noemt zichzelf dan ook redelijk nadrukkelijk een "zakelijke IT provider".
dat mag zeker, immers kun je gewoon de prijs zetten op wat je wilt, je kunt ook je iphone voor 2k aanbieden....
Daar noem je dan ook een winkel, die vooral zakelijk levert. Logisch dat je dan de prijzen exclusief BTW vermeld en voor die paar consumenten die er wel shoppen (want ze zijn vaak niet de goedkoopste dan wel) de prijs inclusief BTW.
centralpoint is voor de zakelijke markt gericht, dat is altijd zo genoteerd, ook "na" acties.
Wat voor mooie actie linkt tweakers.net naar bij alternate? De ac 2300 is gewoon 30 euro duurder dan bij cool blue en bol. Com.. Lekkere black friday...
pricewatch: TP-Link AC2300 Draadloze MU-MIMO Gigabit Router
Dat is gewoon niet waar. De tegel linkt niet naar de C2300 maar naar de C3200, ff goed opletten.

C2300 is van 149,- voor 99,- bij bol.com en Coolblue
C3200 is van 169.- voor 129.- bij wat meer webshops

Uiteraard vind ik dit wel allebei goede aanbiedingen ;)
Ik moet opletten? Tweakers.net moet maar beter linken dan
ik snap niet wat je bedoelt. de link op de tweakers Black Friday actiepagina gaat naar de Black Friday actiepagina van Alternate. Misschien dat het vanochtend anders stond en nu hersteld is?
Volgens mij is de link in de beschrijving toch nog steeds naar de c2300? Die is dus 30 euro goedkoper bij de CB en Bol, ik weet niet wat jij bedoelt met dat de tegel niet linkt naar de c2300?
Ja, en de Ryzen 5 1600 is 50 euro goedkoper bij Azerty dan bij Alternate...
Mediamarkt heeft geen acties. Ze hanteren praktisch dezelfde prijzen als voor de black friday. Ze hopen waarschijnlijk dat mensen het gaan kopen omdat er een black friday sticker op zit...
Ook dat is een dikke no-go voor mij. Sowieso valt het me erg tegen qua 'aanbiedingen', zeker als je vergelijkt met Amerika waar rustig honderden dollars van een laptop afgaan of waar een ipad pro van 650 voor 530 dollar verkocht wordt.
MediaMarkt black firiday RipOff
net zoals vele andere aanbiedingen, b.v. laptops zijn nergens anders meer verkrijgbaar.
deze Philips TV slaat toch wel alles :)
https://tweakers.net/pric...ips-55pus7101-zilver.html
Vrijdag de oplichterij 8)7

[Reactie gewijzigd door cem. op 24 november 2017 09:58]

ff wachten tot na de feestdagen
Op de mediamarkt site staat die nu voor 989, dus weldegelijk een aanbieding van 11 euro 8)7
nu is hij €989, dus toch weer 11 euro goedkoper :+

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee