Door Tweakers Partners

Oktober Testfest - Recap van televisies en monitoren

23-11-2017 • 12:00

26 Linkedin

Het is tijd voor de tweede recap van de Oktober Testfest-reviews. Dit keer focussen we ons op de userreviews van alle televisies en monitoren. Ook deze testers hebben goed werk geleverd, want maar liefst twaalf reviews werden met een +2 beoordeeld en één kreeg zelfs de gewilde +3-rating.

LG-oledtelevisies

LG kwam met zwaar geschut aanzetten tijdens het kick-offevenement van het Oktober Testfest. Niet alleen de veelbesproken W7 was te bezichtigen, ook de E7 en C7 stonden opgesteld voor een hands-on. Het mag geen verrassing zijn dat testers Heftytastic, marvinvermeij1 en Evilpluis de W7 vooral roemen vanwege zijn beeldkwaliteit. Verrassender is dat de afstandsbediening, die ook als pointer gebruikt kan worden, positief opvalt. Volgens user marvinvermeij1 is dit zelfs beter uitgewerkt dan bij alle andere televisies die hij heeft gezien. Uiteraard valt zelfs op een televisie als de W7 iets aan te merken en dat is vooral de prijs van dit model. Of zoals Heftytastic het stelt: "Het is dan ook spijtig dat de W7 slechts door een selecte groep mensen aangeschaft zal worden doordat de prijs zo hoog is."

Foto: Heftytastic

Een aantal users heeft de C7 en E7 ook aan een hands-on test onderworpen. Beide modellen zijn beter betaalbaar en vallen alleen al in de smaak vanwege de oledtechnologie. Hooglander1 stelt dat als volgt: "De LG OLED65E7V is een prachtige tv die de beloftes van oled zeker waarmaakt. Deze beeldkwaliteit krijg je simpelweg niet met een lcd-tv, in welke klasse dan ook." Om tot de lagere prijs te komen heeft de fabrikant wel concessies moeten doen. Zo is er geen 3d beschikbaar en valt de luidspreker bij de E7 een beetje tegen. Lees vooral de uitgebreidere reviews voor een complete bespreking van deze televisies.

LG-monitoren

Naast televisies had LG ook enkele monitoren beschikbaar gesteld. Het complete overzicht vind je hier, maar de review van parsnep willen we toch even belichten. Hij beoordeelde de LG 34UC99-W en gaf de monitor maar liefst vijf sterren. Dat hij dit goed wist te onderbouwen, blijkt wel uit de +3-rating en de, op het moment van schrijven, al bijna vierduizend views op zijn review. Samenvattend stelt hij: "De LG 34UC99 is een dure, maar goed uitgeruste monitor met alles wat je maar kan wensen aan een UltraWide. De monitor beschikt over een uitstekend kleuraccuraat en helder scherm en erg goede specificaties. Het scherm is perfect voor film kijken, gamen en productieve werkzaamheden."

Iiyama-monitoren

Iiyama wilde vooral zoveel mogelijk verschillende monitoren aan het Oktober Testfest toevoegen. En hoewel elke tester een ander type onder handen heeft genomen, waren de testers wel eensgezind in het eindoordeel; alle monitoren krijgen vier van de vijf sterren. Ook bij de pluspunten waren overeenkomsten te vinden. Een goede kleurweergave, dunne schermranden, en de flexibele en verstelbare voet worden vaker genoemd. Aan de kant van de minpunten waren eveneens parallellen te ontdekken. Zo werd een tegenvallende kijkhoek vaker genoemd, net als de mindere geluidskwaliteit van de luidspreker. Benieuwd naar alle reviews? Neem dan snel een kijkje op deze pagina.

Samsung-monitoren

Ook Samsung zag het Oktober Testfest als de uitgelezen mogelijkheid om enkele monitoren te laten testen. Wat viel op? Users darkkingll en MCKenzy99 vonden het beiden een plus dat de LC27HG70 gebruikmaakt van hdr en prijzen de vele bewegingsmogelijkheden van de monitor. Een minpunt is backlight-bleeding, iets wat ze allebei tegenkwamen tijdens het testen van de monitor. De C27H800 wordt door een ander panel beoordeeld met vier sterren, onder andere vanwege de fraaie vormgeving, de ergonomie en de 'eyerest'-functie. "Deze functie verlaagt de helderheid en past de kleuren van het scherm aan door zoveel mogelijk blauw licht te vermijden, waardoor een meer rode kleur ontstaat op de monitor. Dit zorgt ervoor dat je ogen kunnen rusten. In mijn ervaring hielp deze functie inderdaad met het rusten van mijn ogen...", aldus qmaster312.

Foto: Nico Klus

Dit waren de highlights van enkele userreviews. Mocht je meer willen weten, dan verwijzen we je graag naar de uitgebreide reviews in de Pricewatch. In het laastste deel van ons terugblikdrieluik richten we ons op de andere producten in het Oktober Testfest, zoals koelkasten en robotstofzuigers. Kun je daar niet op wachten? Een overzicht van alle producten vind je hier.

Reacties (26)

Wijzig sortering
Ik vind het toch echt zeer jammer dat LG besloten heeft geen 3d meer aan zijn tv's toe te voegen.
Ik vind de beeldkwaliteit van lg gewoon het beste maar wil je 3d dan is lg simpelweg geen optie meer. Erg jammer.
3D is nooit van de grond gekomen voor thuisgebruik. Dat heeft volgens mij twee oorzaken: De eerste is het brilletje wat je op moet, wat gewoon super irritant is. En de tweede grote oorzaak is dat TV's gewoon veel te klein zijn voor overtuigend 3D. Het effect is gewoon veel minder met een klein scherm. Een TV thuis vult maar een heel klein deel van je blikveld, in de bios is bijna je hele blikveld gevuld met beeld en werkt het 3D effect ook een stuk beter.

Daarnaast is een groot probleem met alle stereoscopische 3D technologie het feit dat je niet zelf kan scherpstellen, je kan dus niet even de mooie achtergrond checken want die is blurry. Zodra je niet kijkt naar hetgeen wat de regisseur als het focus punt had gedacht breekt de illusie.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 23 november 2017 13:34]

Ik denk dat je nog een reden kan toevoegen. Het aanbod van 3d films voor thuis is ronduit slecht. Een paar jaar geleden toen mijn schoonouders een nieuwe TV kochten met 3D zocht ik een leuke 3d film, maar het aanbod was dramatisch. Als je het 3D vor thuis aan de man wil brengen, moet er ook een aanbod zijn.

Ik heb sowieso een hekel aan 3D films. Vanwege een oogafwijking zie ik het 3d gebeuren heel slecht en ik ben het zeker in de bioscopen liever kwijt dan rijk! Ik hoor het ook overal om me heen dat mensen het irritant vinden. Wat mij betreft schaffen ze het hele 3d gebeuren helemaal af.
Vanwege een oogafwijking zie ik het 3d gebeuren heel slecht en ik ben het zeker in de bioscopen liever kwijt dan rijk!
Als je toch naar een 3D film moet (b.v. omdat je met anderen gaat die wel de 3D willen zien) heb je zoiets als een 2D bril. Da's basically hetzelfde als een 3D bril maar dan voor elk oog een filter met dezelfde polarisatie zodat je met beide ogen hetzelfde beeld ziet.
Ja klopt heb ik ook, maar toch liever geen bril bovenop mijn bril.
Bioscopen mogen die brillen dan ook gaan uitleveren. Dat je kunt kiezen of je een 2d of 3d wilt. Of nog beter een draaiknop die het glas kantelt zodat je tijdens de film altijd naar 2d over kunt schakelen wanneer je hoofdpijn krijgt bijv.

Ik heb persoonlijk ook een gruwelijke hekel aan "3d" films. Effect is echt heel slecht. Gewoon kitsch.
Er zijn anders echt behoorlijk wat films in 3d te krijgen.

En volgens mij hebben alle 3d films in de BIOS ook wel 2d uitzendingen.
Ja nu inmiddels wel, maar met de opkomst van 3d voor thuis niet, en dat is toch wel cruciaal voor een product om aan te slaan.

Probeer jij maar een reservering te doen voor de nieuwe star wars film in 2D dolby cinema bij vue in Hilversum
Een tv is nou eenmaal een item wat mensen kopen als ze het nodig hebben.
Ze hadden dus simpelweg geduld moeten hebben.
Films kosten ook 2 tot 5 jaar om te ontwikkelen van idee naar script naar eindproduct dus ook daar moest op gewacht worden.
Daarnaast kost 3d bijna niets extra om in een tv te bouwen maar kostte zon tv al snel 40% meer waardoor mensen toch maar een modelletje zonder namen iedereen die bij mij even kwam kijken vond het toch wel leuk en had er best wel interesse in maarja men wil er gewoon niet zoveel meer voor betalen..
De markt heeft dus gewoon zichzelf tegen gewerkt.

Je gaat toch ook niet nu van 4k terug naar 1080p omdat er helemaal geen 4k content is...
Vanwege een oogafwijking zie ik het 3d gebeuren heel slecht en ik ben het zeker in de bioscopen liever kwijt dan rijk! [..] Wat mij betreft schaffen ze het hele 3d gebeuren helemaal af.
Dus omdat jij het slecht vindt, moet iedereen er van af? Dat slaat toch nergens op?
In bioscopen, maar ook de films die je kan kopen, wordt altijd ook de 2D versie aangeboden. Daar kun je gewoon voor kiezen. Wat is dan je probleem?
Het 3D-aanbod is dan voor mensen die wel 3D willen zien - en ja, die bestaan ook.
Ik hoor het ook overal om me heen dat mensen het irritant vinden.
Misschien kijk je door een gekleurde bril? ;) Ik ken genoeg mensen die het wel leuk vinden. Vooral kinderen zijn er best gek op.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 23 november 2017 17:28]

" ik ben het zeker in de bioscopen liever kwijt dan rijk! Ik hoor het ook overal om me heen dat mensen het irritant vinden."

Ga jij met een groep mensen naar de bioscoop, terwijl jullie het allemaal niets vinden dat 3D?

Of ga je naar een 3D film met een groep mensen die het wel de moeite waard vinden.

Of ga je helemaal niet naar 3D films, en zou het je dus niets uit moeten maken.
O het brilletje wat je op moet zetten.....als we die lijn doortrekken dan gaat AR, VR of mixed reality dus ook nooit echt doorbreken.
Het verschil met VR en AR is dat dat individuele experiences zijn, TV/Film kijken doe je vaak met meerdere mensen.

Overigens is het voor AR ook nodig dat de brillen een stuk kleiner, lichter en modieuzer worden voordat het ooit een success word
Heb een oled van lg, heb de 3d nog niet gemist. Hiervoor een 3d-tv van Samsung gehad, heb denk ik 3x iets in 3d gekeken in vijf jaar tijd. Ik denk dat het een slimme zet is geweest van lg.
Samsung 3d is niet te vergelijken met lg 3d. Samsung (actief) kan ik zelf niet naar kijken zonder koppijn te krijgen.
De passive van lg heeft daar geen last van. Enige nadeel van de pasive is dat de verticale Resolutie halveerd. Met als resultaat dat je op een 1080p dus naar 540p zit te kijken. 4k was juist wat pasive 3d van lg nodig had om er volop van te kunnen genieten.
Inderdaad! Eindelijk 4K en dan is er bijna geen 3D scherm meer te krijgen.
Ik heb me altijd erg vermaakt met 3D-films.
En dan vooral de animatiefilms die ook echt in 3D gerendered waren.
Die waren altijd heel overtuigend.
Overigens heeft LG nog wel een paar 4K schermen met 3D in de line-up.

[Reactie gewijzigd door Oval op 23 november 2017 20:25]

Wil als volgende scherm een 60 inch hebben omdat ik een hele mooie grote witte muur te vullen heb maar De LG 65UH850V is de goedkoopste en toch best aan de prijs.
Dat was ik toch niet van plan te betalen gezien ik in 2014 al een rug heb uitgegeven aan een 47 inch 3d tv.
Was mijn doel om er tot 2020 mee te doen maarja als 3d er definitief uit gaat misschien mijn plan maar aanpassen.
Hou hem wel met arendsogen in de gaten mocht hij goedkoper worden...
In januari wordt de nieuwe lijn waarschijnlijk gepresenteerd en zullen de huidige modellen een stuk in prijs dalen.
Inderdaad. 4k zou ideaal zijn geweest voor passief 3D. Ze hebben het te snel weer in de ban gedaan. Ik kijk regelmatig met veel plezier naar een 3D film. Ik kijk wel op deze site http://www.blu-ray.com/3d/ of de film die ik in 3D wil hebben ook goed is. Zo niet, dan koop ik de 2d versie. Scheelt toch meestal weer 15 euro in de aanschaf.

Sony heeft nog wel modellen met 3D geloof ik.

Het leuke is dat 3D toevoegen aan een tv bijna niets kost, het is dus niet eens zoveel kostenverhogend.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 23 november 2017 17:17]

Samsung ook niet meer toch? 3d is einde oefening (vind het zelf ook jammer)
Blijkbaar loopt LG dan vooruit op de ontwikkelingen; de bezoekersaantallen, alleen al in Amerika, liepen in de eerste 6 maanden van 2017 met 8% terug voor 3D-films in de bioscoop.

IMAX zelf, die niet direct filmproducent is maar wel apparatuur levert voor hoge resolutie opnamen alsmede inkomsten genereert door IMAX-technologie aan bioscopen te leveren, heeft aangegeven dat ze meer gaan "duwen" naar 2D opnamen om de kijkers toch weer naar zalen te trekken.
De trend is over, het is geen doorslaggevend success geworden en dan stoppen ze ermee..
Tja als je niet wacht op de release van content, ze honderden euros duurder maakt als een niet 3d tv en je niet realiseerd dat de resolutie halveerd en 4k dus juist de uitkomst is voor passieve 3d dan hrb je misschien te vroeg de stekker eruit getrokken.


Potentie zat maarja se willen snel cashen en zo werkt tv land niet.
Exact, perfect omschreven, zo zijn veel leuke dingen verdwenen, snel cashen...
Die ene man die dat allemaal beslist is niet zo slim.
Misschien zouden die fabrikanten eens moeten vergaderen over dat soort zaken.
En misschien marktonderzoek gaan doen voor ze zo een totaal verkeerde beslissing nemen zonder enig onderzoek.
AR is het nieuwe 3D. Het is wachten op de 64K- tv met AR-headset.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee