Door Femme Taken

Architect

Verbeterde benchmarkgrafieken - Development-iteratie #90

23-08-2016 • 13:37

65 Linkedin

Onze developers hebben de ontwikkeling van iteratie #90 afgerond. In deze sprint hebben we vooral gewerkt aan grote projecten die op de achtergrond plaatsvinden, waaronder voorbereidingen voor de upgrade naar Symfony 3 en de ontwikkeling van een nieuwe aboshop, die het mogelijk zal maken om Tweakers-abonnementen per automatische incasso te betalen.

Symfony 3 upgrade

Sinds het uitbrengen van Tweakers 7 in 2012 maakt onze code gebruik van het Symfony-framework. Symfony vormt het skelet waarop de site is gebouwd, en geeft richting en structuur bij het bouwen van de site. We werken hierbij volgens een model-view-controller-architectuur. Het framework voorziet in allerlei basisfunctionaliteit, zoals dependency injection, de routing tussen pagina-url’s en de bijbehorende controllers, het verwerken van formulieren, de validatie van input en het opbouwen van views met behulp van templates.

In de afgelopen iteraties hebben we voorbereidingen getroffen om later dit jaar de upgrade van Symfony 2 naar Symfony 3 te kunnen maken. Hiervoor moeten onder andere veel formulieren aangepast worden.

Relatieve verschillen in grafieken

Vanaf nu kun je in staafgrafieken eenvoudig nauwkeurige percentages van de verschillen in prestaties tussen geteste producten bekijken. Door met de muiscursor over de staaf van een bepaald product te hoveren, of door de balk op een touchscreen aan te raken, maak je bij de andere producten in de grafiek de prestatieverschillen ten opzichte van het geselecteerde product in percentages zichtbaar. Ook wordt over de grafiek een verticale stippellijn weergegeven, die het makkelijker maakt om de lengte van de staven te vergelijken met die van het geselecteerde product.

3DMark Time Spy - Graphics
Laptop score in punten (hoger is beter)
Asus GX800 (GTX 1080 SLI water)
10.413
Asus GX800 (GTX 1080 water)
6.785
Asus GX800 (GTX 1080 lucht)
6.342
Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming
5.826
Medion X7849 (GTX 1070)
5.345
Nvidia GeForce GTX 1060 6GB
4.011
AMD Radeon RX 480 8GB
3.891
BTO 17CL79 (GTX 1060)
3.601

En verder hebben we…

 • een nieuwe versie van de StreamOne-videoplayer geïmplementeerd, die ondersteuning heeft voor Chromecast;
 • een bug verholpen die het verlengen van een abonnement in de aboshop verhinderde;
 • een oplossing gemaakt voor het foutief verkleinen van afbeeldingen die zijn gekanteld door middel van de exif-orientation-flag.
 • een html-fout in het bedankje aan de submitter onder vintage nieuwsartikelen gecorrigeerd, zodat deze nieuwsberichten weer in hun volle glorie ervaren kunnen worden.

Reacties (65)

Wijzig sortering
Vraagje over de auto incasso. Ik krijg altijd een email een dikke maand voor mijn donatie-abo afloopt. Hartstikke prima. Daarin wordt echter gestresst dat ik het maar snel moet doen, want sommige betalingsmethoden kunnen tot wel twee of drie weken duren.
Vervolgens is het binnen 2 dagen gefixst. Ons binne zunig ( :P ) en daardoor verlies ik dus effectief ieder jaar een maand van mijn abo. :o

Hoe gaat dat bij de autoincasso? Want dat is natuurluijk wel een handige feature voor iemand die in het buitenland woont (zoals ik. )

Kunnen jullie die middle man er niet gewoon uitslopen?
Je nieuwe abo wordt opgeteld bij je oude. Je bent dus geen dagen kwijt.
Dat heb ik dus nooit terug kunnen vinden. Bedankt voor de uitleg.
Zomaar een vraag, wat zijn de etiquette betreft cursor gebruik? :+ Door de pointer cursor was ik in de veronderstelling dat de staven klikbaar waren, wat niet zo was.
Ze zijn klikbaar op touch devices, blijkbaar vind de desktopversie dat hij dan ook maar een link-cursor moet geven :)
De desktopversie vind niks hoor, staat gewoon letterlijk in de code
.benchdb-article-chart .benchTable .scoreColumn {
    cursor:pointer;
}

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 23 augustus 2016 15:11]

Kan alsnog conditioneel zijn, dat onder omstandigheden een class hem overschrijft of dat er een class mist
Ik mis je punt enigszins? Natuurlijk kan het conditioneel overschreven worden, maar dat verandert er toch niks aan dat de desktopversie niks vind. Volgens mij was Kees er van overtuigd - zou me goed kunnen vergissen - dat klikbare dingen automatisch een cursor krijgen, dus vandaar dat ik toonde dat het gewoon iets is wat je met de hand als regel moet toevoegen en dat dat dus ook gedaan is.
Wij hebben even overlegd en zijn het met je eens. Morgen doen we nog een paar kleine fixjes voor de grafieken.
Top O+

[Reactie gewijzigd door Cornelisjuh op 23 augustus 2016 17:07]

Alleen wel jammer dat een twee druk op de balk de boel niet terugzet naar de absolute getallen. Nu moet je een page refresh uitvoeren.
gewoon je cursor van de grafiek afhalen is voldoende ;-)
En op een touch device ernaast drukken hoewel dat wat handigheid vraagt.

Tweakers.net bedankt voor de update :).

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 23 augustus 2016 15:44]

Heb ik geprobeerd maar werkt toch niet altijd even lekker en is daarnaast niet erg intuitief als je het mij vraagt. Een soort toggle systeem werkt mooier/ duidelijker. Dat heb je ook per direct door als je de tweede keer klikt.

Daarnaast werkt dat niet als ik, zoals nu, ook al een reactie aan het typen ben. Dan blijft het gewoon zo staan en kan ik klikken wat ik wil, maar er gebeurt niets.
gaat een beetje lastig met een touchscreen. Krijg ik een beetje dit gevoel bij, maar naar beneden scrollen en een tijdje wachten schijnt te werken.
Hmm, dat is een goeie. Nemen we morgen ook mee!
Is het 3.0 of meteen door naar 3.1?
Meteen naar 3.1 :)
Top! _/-\o_ Dan kan ik letterlijk zeggen dat tweakers een feature gebruikt die ik heb gemaakt ;)
Haha, nice (en bedankt!). Mag ik vragen welke feature?
Argument value resolvers (en de argument resolver) in de HttpKernel: http://symfony.com/doc/cu...ument_value_resolver.html
Ziet er goed uit! We gebruiken nu al ParamConverters, maar in sommige gevallen is een Action Argument Resolver misschien handiger.
Maken jullie overigens al gebruik gemaakt van de PSR6 implementaties? Laatst wat mee gemaakt, werkt echt super simpel!
Nog niet. Wij volgen (sindskort) met het gros van onze code PSR-1, 2, & 4 en zijn bezig om meer gebruik te maken van PSR-3. De nieuwere PSR's houden wij zeker in de gaten.
Dit is best geniaal, lost volgens mij precies een probleem op waar een collega van mij deze week tegenaan liep.
Kan ook altijd naar Freenode komen om eens rond te vragen (#symfony), ben daar zelf vrijwel de hele dag aanwezig en er zitten best veel knowledgeable developers.

Ik weet eigenlijk niet hoe groot de symfony community is binnen tweakers, is namelijk best groot binnen Nederland.
Zouden jullie deze bug ook willen fixen? Geen V&A beoordelingen kunnen plaatsen via mobiel

Ik wacht met smart af :)
Anoniem: 372172
@Koen17923 augustus 2016 21:38
Beter hier posten :)

Stoute Bugs
Daar staat ie al zo'n twee maanden ;)
Anoniem: 372172
@Koen17923 augustus 2016 21:43
Vreemd dan :) dat er nog geen actie ondernomen is..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 372172 op 23 augustus 2016 21:44]

een nieuwe versie van de StreamOne-videoplayer geïmplementeerd, die ondersteuning heeft voor Chromecast;

Heel mooi dit! _/-\o_ Zat voorheen het gehele scherm van telefoon te casten wat niet altijd even goed werkte.
Inderdaad. Zag dat deze enkele dagen al online was. Werkt top! Abbo geld word goed besteed :)
Maar dit is dan weer niet gefixed:
Zoekfunctie dropdown stuk?

Duurt pas twee weken.
Ah ja vergeten de branch terug te mergen, zal ik gelijk nog even doen.

edit: and done!

[Reactie gewijzigd door Inspector op 23 augustus 2016 14:21]

Nou nog filmpjes (Reviews en zo) van Tweakers in 21:9 en is iedereen te vrede, kunnen de mensen die een 21:9 scherm hebben 100% gebruik maken van hun scherm als er een filmpje van Tweakers draait, ook aangezien steeds meer mensen een 21:9 scherm kopen, vooral de gamers.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 augustus 2016 13:45]

De 21:9 formaat is naar mijn mening een tussenmaat voor wat er gaat komen. Als je kijkt naar het verleden zijn er vele tussenmaten geweest, maar die wisten Full-HD (1920.1080) niet van de troon te stoten. Dit mede ook door support van de film/video industrie. Tevens wilden meeste televisiemaatschappijen niet weer switchen (van apparatuur) en zodoende duur investeren in ander formaat. Uiteindelijk is dit wel gebeurd maar heeft een hele tijd geduurd bij Full-HD. Nu 4K (3840 x 2160) aardig aan de weg timmert zitten televisiemaatschappijen weer met hetzelfde dilemma. Nu wordt er al gesproken over 8K dat aan zit te komen. Kort samen gevat, je bent beter af met de standaard maten van Full-HD/4K en in toekomst 8K dan met een 21:9 beeld verhouding. Inmiddels ondersteunen de meeste spellen en programma's wel deze resolutie maar het is gewoon niet echt de "standaard". Het heeft wel voordelen 21:9 zoals meer werkruimte, maar vaak worden veel dingen uitgerekt. Tevens komen of zijn er nu krachtige grafische kaarten op de markt die best netjes 4K content kunnen afspelen.

Ik meende me nog te herinneren dat Philips ik dacht rond 2009 een 21:9 tv op de markt heeft gebracht en uiteindelijk is dit gefaald. Gewoonweg content problemen en zwarte balken aan de zijkant.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 23 augustus 2016 15:38]

Nee het is geen tussen maat, ruim 95% van alle films worden gefilmd in 21:9.

En met TV's was Philips de enige, maar met monitoren zijn er een HOOP, er zijn nu al 57 verschillende 21:9 monitoren te koop op Tweakers, en ik zie steeds meer mensen met een 21:9 monitor.

Ik heb al HEEL wat spellen gespeeld out en vooral nieuw die gewoon netjes 21:9 laat zien, en dat ziet er een STUK mooier uit dan op een 16:9 scherm, zelfs als het 4k is, en dat een Geforce GTX 1080 VEEL spellen niet op 60fps kan laten draaien op Very High en Ultra, en dat
3440x1440 helemaal geen probleem is voor 95% van alle spellen met een Geforce GTX 1080, en al helemaal niet op 2560x1080.

En wat ik overal lees wil iemand die eenmaal gegamed heeft op een 21:9 scherm niet terug wil gaan naar 16:9.

http://techgage.com/article/nvidia-geforce-gtx-1080-review-a-look-at-4k-ultra-wide-gaming/3/

https://www.youtube.com/watch?v=CcaktV1iiGk

https://www.youtube.com/watch?v=2_GXkjPAkDw

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 augustus 2016 22:41]

Zelfs wanneer er in 21:9 gefilmd wordt kan de producent nooit effectief gebruik maken van die extra breedte, aangezien de scene met al zijn bedoelingen ook in een 16:9 uitsnede en vaak zelfs een 4:3 uitsnede zinnig en compleet moet zijn.
Niet helemaal waar want je ziet met films aan de bovenkant en onderkand dike zware balken met een 16:9 scherm, en dat zie je niet met een 21:9 scherm, en aangezien bijna alle films zo op DVD/Blu-ray gezet zijn is een 21:9 scherm de perfecte scherm voor films, en wat ik al zij spellen zien er fantastisch uit op een 21:9 scherm, en het is een fantastische scherm om te gebruiken voor Video Editing en meerdere vensters open naast elkaar, en veel meer, de enigste min punt die je kan noemen is YouTube, al zie ik steeds meer 21:9 content, en met een 34" scherm heb je met 16:9 op YouTube nog steeds een 27" monitor als je zwarte balken links en recht heb.
Die films bestaan inderdaad, maar velen hebben dit ook niet en zijn uitgesneden. Zo niet, dan snijd de instelling op de consument zijn TV het wel uit.

Conclusie: er is een "safe zone" om in te filmen als je ten minste wilt dat mensen je film op de bedoelde wijze kunnen bekijken. Het is absoluut NOT DONE om essentiele aktie binnen een scene buiten de safe zone te plaatsen.
Wow, sorry maar veel films op DVD/Blu-ray zijn met zwarte balken onder en boven (2.35:1 en 2.40:1), en als jou TV het weg snijd betekent dat hij ook links en rechts beeld weg snijd, en ik zou dat toch echt niet willen hoor, dan liever zwarte balken onder en boven, dan dat ik links en rechts beeld mis.
2.35:1 or 2.39:1 A current widescreen cinema standard
https://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image)

Van de 150+ DVD films die ik heb zijn de meeste 2.35:1 of breder 2.40:1.

Van de 17 blu-ray films die ik heb zijn er negen 2.35:1 of breder 2.40:1, en die andere 8 zijn 1080P High Definition 16x9 2.4:1, wat betekent dat ze stuken weg gehaald hebben en zelf weer 2 zwarte balken er in hebben gemaakt, om je voor de gek te houden dat het echt 2.40:1, maar dat is het niet.
Of een TV het wel of niet wegsnijd hangt af van de modus waarin de gebruiker deze heef staan. Er zullen dus gebruikers zijn die het op een soort "fit" stand hebben staan.

Daarnaast wordt de meeste content tegenwoordig bekeken via reguliere TV, Netflix, etc. In beide gevallen zijn er bijna nooit zwarte balken, oftewel er is een 16:9 uitsnede gemaakt ongeacht hoe het is opgenomen.

En daardoor zijn we weer terug bij mijn punt: het is niet veilig voor een filmmaker om in 21:9 te filmen en daarbij essentiele aktie in het frame op te nemen wat buiten het 16:9 kader valt.

Dat jij een film liefhebber bent met de juiste apparatuur doet daar niets aan af. Het is slechts een van de van de vele manieren waarop content bekeken wordt.
En daardoor zijn we weer terug bij mijn punt: het is niet veilig voor een filmmaker om in 21:9 te filmen en daarbij essentiele aktie in het frame op te nemen wat buiten het 16:9 kader valt.

Dat jij een film liefhebber bent met de juiste apparatuur doet daar niets aan af. Het is slechts een van de van de vele manieren waarop content bekeken wordt.
Amazon Prime toont ook gewoon 2.35:1 en 2.40:1 en is ook heel groot, en vreemd dan want ik heb gesproken met Netflix en zij zeggen dat er gewoon volop 2.35:1 en 2.40:1 zijn op Netflix, alleen TV Series zijn altijd 16:9, omdat ze gemaakt zijn voor de TV en niet de bioscoop.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 24 augustus 2016 23:11]

Wat probeer je nou aan te tonen? Dat er andere formaten bestaan?
Wow, laat dan maar.
Nee joh. 1:1 is de toekomst: kijk maar op Facebook 8)7 :'( ;)
21:9 is nog steeds een niche beeldverhouding. Zolang de overgrote meerderheid nog 16:9 gebruikt, lijkt het me logisch dat Tweakers hun video's in deze verhouding blijft maken.
Ik heb een 21:9 scherm, maar hoeveel tweakers hebben dat? Niet veel denk. Het is meer de speler die 21:9 content automatisch goed afspeeld en dat is vaak niet het geval (YouTube, Netflix etc).
Tijd voor een poll?
Niet nodig. Tweakers kan zelf zien in welk beeldformaat de gebruikers surfen, als een goede meerderheid een ander formaat gebruikt dan passen ze het snel genoeg aan.
Anoniem: 372172
23 augustus 2016 13:41
Zeer gaaf allemaal :) Keep up the good work !
Ik zie duimpjes in de notificatie! Thumbs up. d:)b
Goed bezig.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee