Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 300 reacties

We doen ons best om Tweakers aan alle kanten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wat jullie verwachten, niet alleen op het gebied van content, maar ook wat advertenties betreft. Daarmee doen we zelfs een stap terug. Dat klinkt raar, maar dat is het niet. En dat zeggen we niet alleen, we doen het ook in de praktijk. We willen minder afhankelijk zijn van advertenties; we willen dat jullie de advertenties niet als overlast ervaren en we willen de adverteerders op Tweakers voldoende kwaliteit bieden. Dat klinkt als een ingewikkelde combinatie, maar dat valt reuze mee.

Reclame: mag het een onsje minder?

In de afgelopen achttien jaar is ten minste één discussie vrijwel onveranderd gebleven: die over reclame. Vanaf het prilste begin van Tweakers is er reclame op de site aanwezig geweest. De discussie over banners, adblockers en de irritatie hierover, we kunnen er .plans, topics en blogs over volschrijven. De branchevereniging van online adverteerders, IAB, heeft naar aanleiding van een al langer en breder lopende discussie over adverteren op internet een nieuwe richtlijn uitgevaardigd. Het principe van deze richtlijn is vervat in de naam LEAN, wat staat voor 'Light, Encrypted, Ad choice supported, Non-invasive ads'.

Voor ons is die richtlijn op zich een goed signaal naar de bezoekers van sites. Wij als Tweakers vinden het echter nog niet voldoende. We willen beter scoren dan de LEAN-richtlijn. Voor het IAB ben je LEAN als je voldoet aan acht van de tien criteria. We voldoen niet slechts aan acht van de tien criteria, we voldoen aan alle criteria. Sterker nog, we leggen onszelf drie extra regels op.

Tweakers, waarom doen jullie dit?

Heel simpel, we stellen jullie, de community, centraal. Dat kan soms botsen met de wensen van adverteerders. We hebben heel bewust gekozen om op die punten waar sprake is van tegenstrijdige belangen, die van de community in principe voorrang te geven. Wat ga je daar in de praktijk van merken?

Wat doen we wel?

  • Asynchroon laden van content en reclame. De content wacht niet op de reclame.
  • De reclame die we serveren is kleiner dan wat het IAB van ons vraagt. Wat is dat in getallen? We streven naar maximaal 5kB op een mobiel apparaat en 50kB initieel op een laptop of pc. Daarbij zijn we afhankelijk van de aanbieders van de reclame, maar wat grof over die grens gaat, draaien we niet.
  • We beperken het aantal tags (cookies voor banners + analytics) dat we meesturen per pageview tot gemiddeld vijf.
  • Je krijgt niet telkens een banner of reclame-uiting te zien als je Tweakers bezoekt. We streven naar een leefbaar klimaat op de site, waarmee jullie en Tweakers gebaat zijn. Dat wil zeggen dat we gemiddeld 30 procent van de advertentieruimte gebruiken voor reclame. Dit hangt een beetje af van de plek op de site en het jaargetijde.
  • Bij prerolls tonen we altijd een skipknop na vijf of tien seconden.

Wat doen we niet?

Wat we in ieder geval niet doen, zijn advertenties die over de content heen vallen, zoals layers, floor ads en lightboxes. Je krijgt geen pop-ups op Tweakers en er komen geen interstitials voor de content, zoals je wel eens bij andere sites ziet. Ons 'maximale' formaat is een homepage-take-over, die staat altijd achter de redactionele content.

Wat we ook niet doen, is redactionele content verkopen of laten sponsoren. In tegenstelling tot bij sommige andere sites is het bij ons niet mogelijk om content te kopen of te laten plaatsen binnen de redactionele omgeving. Onze onafhankelijkheid is ons grootste goed en daar waken we streng over.

We geven jullie gegevens niet door. Zonder uitdrukkelijke toestemming zullen we nooit ofte nimmer je gegevens delen met een commerciële partij. Als je je inschrijft voor een wedstrijd of verloting, dan doen wij de trekking en de communicatie met jullie. Tenzij vooraf duidelijk is aangegeven dat het anders is geregeld.

Door deze extra do's en don'ts van Tweakers lopen we wel eens een advertentiecampagne mis. Sommige adverteerders houden immers streng vast aan de technische specificaties van hun reclameboodschappen. Die komen er dan gewoon niet op. Dat heeft ook een voordeel voor de adverteerders die zich wel aan onze regels houden. Wie voldoet aan onze eisen, verdient het om gezien te worden. We hopen dat jullie ons en die adverteerders belonen voor het goede gedrag door Tweakers te whitelisten.

Kan Tweakers dan zonder reclame?

Kortgezegd: nee. We hebben die inkomsten nodig om de zaak draaiend te houden. Wat we al langer doen, is zorgen dat we niet te afhankelijk worden van reclame uit bannering. Via bijvoorbeeld onze non-spot-afdeling met acties zoals de Cybercrime Challenge, de introductie van de Samsung Galaxy S6 en Note 7, de Java Academy, de testpanels en acties zoals Back2Cool. Daarnaast hebben we natuurlijk de Pricewatch, abonnementen en evenementen, zoals de Tweakers Express en de Meet-ups. Wat ons betreft mogen deze onderdelen nog veel groter worden, omdat daar de winst zit voor jullie én de adverteerders.

Wat we hopen is dat we door het open en transparant communiceren van onze richtlijnen en doelen duidelijk maken waarom we reclame nodig hebben en waarom we hopen dat je Tweakers wel gaat whitelisten of een abonnement neemt. De transparantie rondom reclame betekent ook dat jullie ons kunnen aanspreken op de inspanningen die we beloven. Als er bijvoorbeeld reclame over de content heen gaat, dan weten jullie dat er iets mis is en kunnen jullie aan de bel trekken in het daarvoor lopende topic. Wij proberen binnen een dag te reageren. Zijn we er dan? Nee, natuurlijk niet. Reclame en Tweakers zullen altijd een bron van interessante discussie blijven 

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (300)

1 2 3 ... 7
Mooi, alleen heb ik toch een puntje van kritiek, en dat is de banner die tussen de heading en de content op de voorpagina staat. Deze wordt naderhand pas ingeladen maar dat heeft vaak een erg irritante bijwerking: als je op een nieuwsartikel wilt klikken vlak na het laden van die pagina, is het vaak zo dat plots die banner er nog tussenin springt waardoor alles naar onder schuift, het resultaat is - zeker als je op een van de recentste artikels klikt - dat je op een van de eerste 2 "headlines" of de vergelijkingen-categorieën klikt, en als het een relatief hoge banner is, klik je vaak nog op de reclame zelf, iets wat ik persoonlijk echt erg ongewenst vind, en misschien nog wel vervelender dan een pop-up. Dit is letterlijk de enige reden dat ik Tweakers nog steeds niet gewhitelist heb.
Dat is een bekend probleem en ook een lastige keuze. We serveren grosso modo in 30% van de views een banner uit. Als we die ruimte permanent reserveren, heb je dus in de meerderheid van de views een stuk loze ruimte. Een ander alternatief is eerst de banner laden en dan de content, maar dat vinden we niet de juiste volgorde. Vandaar de keuze voor het huidige model, maar ik begrijp je klacht zeker.
Weet je niet op het moment van het laden van de pagina al of er een ad zal komen of niet?
(en wellicht ook al welke).
Dan kan je in de html al de plaatst reserveren zonder al inhoud te hebben (die volgt dan asyncroon).
Zodoende heb je ten minste nimmer het verspringen dat nu gebeurt zodra de ad er is.

(op mijn eigen pagina had ik ooit een script voorzien dat per ad wist hoe hoog deze ging zijn, dat is wel een extra details dat moet worden ingesteld bij elke nieuwe ad dan)
Weet je niet op het moment van het laden van de pagina al of er een ad zal komen of niet?
(en wellicht ook al welke).
nee....
Dus de random die bepaald of je wel of niet een advertentie zal krijgen gebeurt pas bij de aanvraag van de advertentie aan de server?

Zou dit niet een stuk optimaler kunnen door deze random ineens in de php van de pagina te laten gebeuren. Dan weet je ineens of er een zou komen of niet. Dat bespaart dan ook javascript of requestst na het laden van de pagina.
Je moet je bedenken dat wij die banners niet zelf serveren, dat gebeurt via een extern systeem (doubleclick), en via php gaan 'communiceren' met dat systeem zal de totale performance van de pagina ook niet ten goede komen (afgezien van de vele andere technische issues die dan meespelen - het hele advertentienetwerk, en dat geldt ook voor anderen - is nu eenmaal opgezet zoals het is).
Er is denk ik een beetje onduidelijkheid tussen jullie 2.
- Dit artikel zegt feitelijk 'we laten soms banners zien'
- Loller1 geeft aan dat banners onder de muis verschijnen op het moment dat je een van de bovenste artikelen wilt aanklikken.
- Zeef geeft uitleg dat het niet handig zou zijn om altijd lege ruimte te hebben, dus daarom maar helemaal geen.
- Jokohoko heeft (terecht) vraagtekens bij dat verhaal, en vraagt of je bij het laden van een pagina al weet of je een ad gaat tonen (lijkt me wel toch?? of is het zo dat het ad netwerk random wel of geen banner geeft? dit is het stukje info wat wij als bezoeker/lezer missen op het moment)
- Jij zegt nee (zonder verdere toelichting helaas)
- Jokohoko zegt 'maar kan je dan niet aan de hand van die random waarde (dus wel of geen banners tonen) die ruimte reserveren?'

Oftewel, Tweakers doet dus 'af en toe' een request naar een ad server, is wat we hier als ongeïnformeerde lezer uit halen, zou het dan niet logisch zijn om aan de hand van of dat request gemaakt word te bepalen of er ruimte nodig is?

Ik bedoel, ik heb zelf al 100+ websites op mn naam staan, genoeg met ad's, en heb nog nooit meegemaakt dat een ad partij een optie heeft om af en toe geen ads terug te geven, daarbij wil je als je geen ad toont (neem ik aan) ook geen request maken, dus 'logica dicteert' dat het wel of niet tonen van ads iets is wat binnen de code van Tweakers word besloten, dus dan heb je een variabele (wel/geen ads) die je ook kunt gebruiken voor het vrijhouden van die ruimte. Toch?
Mijn eerste reactie op jokohoko was inderdaad wat kort. Feit is dat we deze vraag al jaren met grote regelmaat krijgen, en 'we kunnen dit niet voorkomen' is helaas nog steeds het antwoord. Wel hebben we in de jaren de situatie zoveel mogelijk geprobeerd te verbeteren. Zo wordt er bijvoorbeeld maar 1 request gedaan om informatie voor alle mogelijke bannerposities op te halen. Zodra deze request beantwoord is wordt de ruimte voor al die banners in 1 keer 'gereserveerd' (dus je hebt hooguit maar 1x een verspringing van content). De inhoud van de banner wordt dan pas per positie weer los ingeladen. Die eerste request wordt ook zo vroeg mogelijk gedaan om de tijd tussen het zichtbaar worden van content en het plaatsen van de placeholders (technisch: iframes) voor de banners zo kort mogelijk te houden. Als de response van het advertentienetwerk snel genoeg zou zijn dan zou je zelfs niet of nauwelijks last moeten hebben van verspringende content (daar valt dan nog wel wat te verbeteren :p)

Anyway; er is dus niet 'af en toe' een request Er is op elke pagina een request en het is juist random of en welke banners we krijgen. Dat is dus wel degelijk de moeilijkheid hierin...
Ooit gedacht aan een opt-in voor altijd header reclame?
Dat is technisch erg lastig te realiseren afgezien van zaken als welk formaat dat dan moet zijn, wat doe je dan met takeovers, wat als er simpelweg niet genoeg banners zijn, etc...
Ik heb me even ingelezen bij jullie pagina over https://tweakers.net/info/advertising/adverteren/ want takeover was mij onbekend, althans de term. Maar als iemand opt-in voor altijd header kun je bij een takeover toch wel een uitzondering maken? Hoe vaak gebeurd dat nu echt?

Maar is het niet eens tijd als jullie keer op keer horen dat men er ontevreden over is dat er daadwerkelijk wat gaat gebeuren? Het kan wel technisch erg lastig te realiseren zijn, maar het is nu gewoon onhandig al dan niet ronduit vervelend.
Voor sommige dingen is er gewoon geen praktische oplossing mogelijk. We hebben al veel moeite en kosten besteed aan het zo ver mogelijk optimaliseren van de manier van banners serveren. We gaan daar al veel verder in dan andere sites (en regelmatig geeft dat ook weer problemen met uitingen die adverteerders aanleveren en waar we dan weer workarounds voor moeten verzinnnen). Veel beter kunnen we het helaas op dit moment niet maken. Als we nieuwe concrete mogelijkheden zien dan zijn wij de eerste om daar naar te kijken, maar uiteraard zijn er gewoon grenzen, zowel technisch als in de vorm van beschikbare resources...
Proefballonnetje:

Kan je wanneer je geen header banner terug krijgt niet iets anders in de whitespace tonen?

Eigen reclame
Hier had uw reclame kunnen staan
Een gebruikers review
Een price watch prijsdaling

Ik heb er persoonlijk bij tweakers.net niet zo'n last van maar weet hoe irritant het kan zijn. De nos.nl toont na laden ook altijd nog even de download de app header, waardoor je precies op het verkeerde artikel klikt.

Misschien worden je shops ook wel enthousiast als je ze de mogelijkheid biedt om via de header naar de pricewatch te gaan en ze merken dat het verkeer naar hun product groter wordt.

Misschien is dat nog wel doelgroep gerichter te doen dan doubleclick.
Dan zouden we dus altijd 970x250 pixels (het grootste topbannerformaat) moeten opofferen. En als er een 468x60 banner wordt geserveerd dan zou hier dus een zee van witruimte omheen zijn.

Nee, dat proefballonnetje gaat helaas niet op... ;)
Want bij elke page request bestaat er meer dan 25% kans dat de top banner gevuld wordt?

Volgens mij zijn hier best optimalisaties te behalen, in plaats van negeren.

Maar dat begint bij het bekijken van de stats per banner plek, en niet bij het weg wuiven van de ergernis van de gebruiker met onmogelijk, onder een bericht waarin je schrijft dat de gebruiker op de eerste plek komt.
1 op de 3 ongeveer ja, op het forum (een stuk) minder ;)

Het is iig naar mijn menjng praktisch niet beter te doen. We zitten nu eenmaal ook vast aan een bepaalde manier van 'taggen' en hebben verder weinig controle over het advertentienetwerk en de manier waarop banners worden aangeleverd. Daarbij zijn onze middelen ook maar beperkt.

Maar voel je vrij om toch met suggesties te komen hoor. Wellicht is dit draadje op het forum dan een betere plek dan hier in de comments: Volgorde inladen elementen frontpage - banners als laatst? :)
Aaaahhh, nou issie helemaal duidelijk, dank voor de toelichting :)
(en ja, wel beetje gek dat een ad netwerk een optie bied af en toe geen ads terug te geven hehe, dat kende ik nog nie, maar leuk dat het kan)
Wij zitten in de luxe positie dat we heel veel pageviews hebben, en het aanbod van banners simpelweg lager is ;) Wat sommige sites doen is het restant van de 'inventory' opvullen met ramsj-banners die nog een paar extra centjes opleveren, maar dat zijn wel die banners met 'je bent de 10.000e bezoeker en hebt gewonnen!!!' of erger. Dat zijn dus praktijken waar wij niet aan mee willen doen :)
Ah sorry, dat details had ik gemist. Gezien de diepgang in de selectie, cookies en dergelijke ging ik er even vanuit dat jullie zelf de sponsoring regelen en beheren.
Ik denk dat de irritantste ad die ik me herinner een ad van ziggo was, die aardig groot was en ook nog eens langzaam uitschoof. Ik denk dat dat soort problemen echter veel minder gaan voorkomen nu jullie zeggen dat ads niet groter dan 50kb mogen zijn, die laden natuurlijk veel sneller in.
Die was inderdaad niet goed. Dat doen we dus niet meer.
Top! Jullie doen in ieder geval goed jullie best om advertenties zo pijnloos mogelijk te maken. Daarom hebben jullie er nu een abbonee bij :)
Ik heb zojuist ook besloten abonnee te worden. Niet zozeer vanwege de reclame (selectief kijken vind ik een koud kunstje) maar vanwege deze toffe community.
Heb vele interessante forum-topics mogen openen (van scheermesjes tot SSD's) en ik run een retrocomputer-shop; voel me hier al jaren thuis.
Dus het werd eens tijd :)
Wanneer je een plus abo afsluit dan betaal je 1 euro per week :*)
Dus waar gaat het over... gewoon doen :D
Als je weet welke reclame banner asynchroon wordt ingeladen dan weet je toch ook hoe groot die wordt? Dus dan kun je voordat hij wordt geladen de ruimte reserveren en daarna opvullen. Het reserveren van de ruimte kan gewoon on page load voor die specifieke banner en hoeft de boel niet te vertragen.
Het weten van die adbanner zou dus synchroon moeten gebeuren, de ruimte zo immers al aanwezig moeten zijn op pageload. Ik heb zomaar het idee dat het asynchroon laden van de ads meerdere reden hebben, zoals afscheiden van de core website. Het lijkt mij dat er voor de reclames weinig tot geen logic in de page zelf zit. Dat dit puur achteraf geladen zou worden (beste manier om load te balanceren, en bij eventuele problemen hangt je site niet gelijk). Dus het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat er ook maar iets bekend is over de Ad als de pagina geladen wordt, waarschijnlijk zelfs niets eens OF er een ad is.

Dat je dan ook per ad bij moet houden hoe groot deze zijn, ik heb geen idee of dat administratief mogelijk is.

Dus ik begrijp het probleem goed, maar er zal waarschijnlijk weinig aan te doen zijn. Wellicht zou het kort geanimeerd kunnen worden, zodat je iets speling hebt in plaats van dat het net verspringt op het moment dat je klikt. Of sterk na te denken over de locatie, maar de keuze beperkt enorm als je geen plekken mag kiezen die de content zou doen verspringen.
Zou je wat slim kunnen javascripten? Bij het laden van de banner de content onder de muispointer-coordinaten fixeren. Dus als de banner ingeladen is de scroll-top van de pagina aanpassen zodat de content onder de muispointer gelijk blijft. (desnoods alleen bij een mouse-over op een link)
Dat zal ook wel een raar visueel effect geven, maar misklikken is er dan niet bij.
(weet niet of het kan, theoretisch gezien wel, maar heb het zelf nooit getest)

En ja, ik weet het, veel te grote oplossing voor een klein probleem. ;-)
Lijkt me in alle andere gevallen niet erg prettig. Je zou misschien als de ad verschijnt de regio pas na 0.5 sec oid klikbaar kunnen maken, dan klik je wel mis maar ga je in ieder geval niet ongewenst weg.
Als we die ruimte permanent reserveren, heb je dus in de meerderheid van de views een stuk loze ruimte.
Je code weet toch van te voren wanneer die advertentie geladen moet worden dus kan dan toch ook van te voren die ruimte reserveren?
Nee, weten we niet (altijd).
Dat is zeker een probleem maar helaas een die we als tweakers niet op kunnen lossen. Het alternatief zou zijn om banners niet synchroon in te laden. Dat zou echter betekenen dat we afhankelijk zijn van de laadtijden van de banners. De volledige website zou hierdoor vertraagd worden daar eerst de hele pagina opgebouwd moeten worden alvorens deze getoond wordt. In de praktijk kan zo de frontpage een factor 10 trager worden. Eigenlijk nog minder wenselijk dus. Een andere oplossing zou zijn standaard de ruimte waar een advertentie komt reserveren zodat je geen verspringing krijgt. Hier is dan weer het probleem dat we dat niet van te voren weten. Lang niet altijd wordt een banner geserveerd en zou er dus veel onnodige witruimte op de site getoond worden. Vandaar dat nu voor deze oplossing is gekozen. Is hij perfect? Nee maar ik denk wel dat dit de minst negatieve mogelijkheid is. Mocht je hier andere ideeën of oplossingen voor hebben, hoor ik die natuurlijk graag!
Kan je de ruimte niet gewoon reserveren en standaard een banner voor de Tweakers abo's tonen? En als er dan een andere banner getoond moet worden deze er overheen zetten o.i.d.?
Tja, maar hoeveel ruimte moeten we reserveren? Er kunnen geloof ik iets van 3 verschillende formaten banners daar bovenaan komen, en als je dan de grootste ruimte reserveerd en er staat 1 pietluttig bannertje in dan ziet dat er wat vreemd uit. En ook als er geen banners staan dan lijkt het alsof er iets mist op de website.
Simpel: de hoeveelheid ruimte die de banner die je gaat serveren gaat innemen. Je weet toch welke dat is? Dan kan je ook weten welk formaat die heeft.
Nee, we weten niet welke banner het advertentienetwerk gaat teruggeven. Dat kan geen banner zijn (70% van de tijd) of een kleine banner, of een grote banner. Maar dat komen wij pas te weten op het moment dat de broser van de gebruiker dat aan de advertentiedienst vraagt.

Omdat wij de boel 'asynchroon' opvragen, kan het gebeuren dat onze pagina al geladen is voordat de browser weet welke banner er boven moet komen. Dat is niet zo vreemd want onze servers zijn heel erg vaak veel en veel sneller dan die van een advertentienetwerk. Als wij het synchroon zouden doen dan zou de pagina wachten op het netwerk van de adverteerder, dat zou betekenen dat de pagina's trager inladen (en soms in het geval van een storing bij de adverteerder _heel_ erg langzaam of soms gewoon helemaal niet).
Ah, ok. Aan de andere kant krijg je nu dat mensen (het gebeurt me zo nu en dan) per ongeluk op de advertentie klikken omdat die ineens de content waar je eigenlijk op wilde klikken aan de kant drukt. Wellicht toch overwegen de ruimte of vrij te laten of gewoon maar één maat banners te verkopen?
Dan ga je er vanuit dat je op pageload al weet welke ad je gaat krijgen (en OF je er een gaat krijgen) wat ik betwijfel.
Ah, dat wist ik niet... Dan wordt het inderdaad een stuk lastiger.
Persoonlijk zie ik dan toch liever extra witruimte dan dat de content verspringt.
Precies. Toen ik nog een relatief langzame iPad3 had versprong de website dermate veel na het inladen van de advertenties, dat ik vaak misklikte. Of erger nog, op de advertentie zelf klikte. Bijvoorbeeld het forum: bovenaan staan de tabjes met o.a. 'Mijn Topics'. Precies op het moment dat ik daar op wilde klikken werd de horizontale banner op die plek ingeladen en verschoof de rest van de websits naar beneden. Resultaat: i.p.v. Mijn topics kwam ik telkens terecht op een of andere vage reclamewebsite terecht. Dat werd op een gegeven moment zodanig irritant, dat ik een adblocker had genomen.
Is het mogelijk om na het laden van de pagina de advertentie voor de volgende pagina te pre-loaden? Voorwaarde - vanuit commercieel oogpunt - is dan natuurlijk dat dit kan zonder een "view" / "hit" te generen. Als dit mogelijk is kan de advertentie wellicht wel synchroon worden geladen met de (volgende) pagina.
Ik heb het al eens eerder bericht maar je kan gewoon als de banner klaar is checken of deze banner boven of onder de middenlijn van je viewport staat als hij ergens daarboven zit simpelweg de pagina instant scrollen naar beneden met de nieuwe extra hoogte van de banner. Zo blijft de pagina gewoon stil staan voor de gebruiker. Als je hier niet uitkomt kunnen we dm'n.
Dat is idd onwenselijk. We doen er zoveel mogelijk aan om dit te voorkomen, o.a. doordat we geen zware banners toestaan. Het verschil tussen het inladen van de totale pagina en de banner moet zo kort moeten zijn dat je nog niet kunt klikken of dat je het niet eens waarneemt. Ik begrijp dat dit bij jou niet altijd het geval is. Zou goed zijn als je ons de keer dat het gebeurt even een screenshot stuurt in het advertentie topic, dan kunnen wij onderzoeken hoe het komt dat die banner dat gedrag vertoond.

Edit: De uitleg van Inspector is nog veel beter :)

[Reactie gewijzigd door Bart Zoetmulder op 23 augustus 2016 08:54]

Leuk dat jullie er een nette reclame-policy op nahouden, maar eigenlijk doet alles wat hierboven staat er voor mij niet toe zolang er nog tracking op zit. De opmerking over "maximaal 5 tracking cookies" klinkt alsof jullie ons daar een dienst mee doen maar 1 tracker is al te veel. Vooral Google is me een doorn in het oog. En aangezien ik een dns blocklist op de router gebruik (zodat google ook op andere apparaten dan browsers met plugins niet werkt) kunnen jullie misschien heel lief vragen om whitelisting, maar dns is alles of niets. 127.0.0.1 doet niet aan whitelisting. De enige manier om daar van af te komen is door geen trackers zoals Google meer te gebruiken.
Ik heb het hier al vaker gezegd maar de ads hier hebben me nog nooit gestoord. Tracking stoort me echter altijd.
De reden dat ik abonnee werd was vanwege dat geen trackers wilde. Dus ik verleng niet meer helaas.
Een Tweakers lezer vanaf het begin maar nooit 'lid' geworden tot gisteren.

Ik ben een trouwe gebruiker van Tweakers en heb niet zo'n behoefde om actief in het forum te worden en volgens mij is dit niet zo'n fruit vriendelijke site.

Maar dat je lid kan worden wist ik niet en misschien is dat een puntje om mensen zoals ik op te wijzen. Ik betaal bijna nergens graag voor maar wil Tweakers wel financieel steunen.
Wat doen jullie om malware-verspreiding via advertentienetwerken tegen te gaan?
Een hoog tarief voor de automated trading gebruiken en zoveel mogelijk campagnes direct regelen met de adverteerders. Daarbij doen we niet aan het opvullen van alle beschikbare ruimte tegen afbraakprijzen. We zijn dus simpelweg te duur voor mensen met snode plannen. En vergeet niet dat de meeste Tweakers goed gepatchte en beveiligde systemen zouden moeten hebben. :+

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 10:13]

@Zeef
Wat ik dus nogal mis in dit stuk is een verantwoording met betrekking tot de privacy van Tweakers die reclame voorgeschoteld krijgen.
Ik kan best leven met reclame an sich maar de reden dat ik reclameuitingen op het internet blokkeer zijn de targeted-ads en de profiling die daarbij hoort.

Advertenties worden door advertentienetwerken gebruikt om internetters te volgen en van hen profielen op te stellen waarin zo veel mogelijk persoonsgegevens worden opgeslagen, door bedrijven als, bijvoorbeeld, Experian. Dit gaat ver: Leeftijd, opleidingsniveau gezinssamenstelling, religie, seksuele voorkeur, inkomen tot en met gezondheidsgegevens aan toe.

Dit gebeurt buiten het zicht van de internetgebruiker. zonder enige transparantie én zonder uitdrukkelijke toestemming van de internetgebruiker.

Vervolgens wordt voornoemde data ook nog eens verhandeld door datahandelaren en daarnaast is het in het verleden ook al voorgekomen dat datahandelaren in casu Experian gehackt zijn.

Ik raad iedereen aan om de afleveringen van Zembla over datahandelaren die u tracken op het internet te kijken:
Data: het nieuwe goud I

Ik wil Tweakers.net best whitelisten, mits ik erop aan kan dat mijn privégegevens niet gemined worden, maar daar lees ik nu net niks over....

[Reactie gewijzigd door Rubén89 op 23 augustus 2016 18:20]

Wat je hier zegt klopt helemaal en volgens de 'cookiewet' moeten wij daar toestemming voor vragen in een cookiepopup. Dat wij geen enkele invloed of(!) inzicht hebben in de dataverzamelwoede van dat soort bedrijfen doet daar helaas niets van af. Het zou de overheid sieren als ze dit soort bedrijven direct zouden aanpakken in plaats van de websites die van hun services gebruik maken en vrijwel geen enkele keuze hebben.

Het voelt soms alsof een winkelier die frisdrank verkoopt het recept van Coca Cola of Pepsi moet kennen voordat hij die drank kan verkopen en dat de winkelier (niet Coca Cola of Pepsi) zich aan regels rond voedselveiligheid moet houden en dat hij maar gewoon cola blijft verkopen in de hoop dat dat ook het geval is. En als blijkt dat de cola zich niet aan de wetten houd dan is die winkelier degene die de boete mag betalen.

Dus wij kunnen geen enkele verantwoording of garantie afgeven wat adverteerders met die data doen, daar hebben wij geen invloed op en wij kunnen niet bij zo'n bedrijf intern kijken om te zien of ze zich wel aan regels houden. Wat wij alleen kunnen verantwoorden is hoe wij met de data omgaan die wij binnenkrijgen en daar doen wij weinig geks mee.
Dus samenvattend: Je hebt geen idee wat die bedrijven allemaal verzamelen en wat ze er mee doen. Dat staat compleet haaks op dit statement uit het artikel:

"We geven jullie gegevens niet door. Zonder uitdrukkelijke toestemming zullen we nooit en te nimmer je gegevens delen met een commerciële partij."

Ik weet dat je dit waarschijnlijk theoretisch wel kunt verklaren, wellicht doel je op gegevens die expliciet door tweakers zelf verzameld worden. Prima, dan heb je technisch gezien gelijk. Toch blijft het dan nog een ontzettend misleidende uitspraak, omdat de realiteit is dat alles wat maar mogelijk kan worden gecaptured door het ad systeem, daadwerkelijk gebeurd.
Dit gaat ver: Leeftijd, opleidingsniveau gezinssamenstelling, religie, seksuele voorkeur, inkomen tot en met gezondheidsgegevens aan toe.
Serieuze vraag: hoe komen ze daarachter zonder gebruik te maken van social media, en wat is er mis met gegevens als leeftijd, opleiding, samenstelling gezin, religie en inkomen? Waarom is dat 'ver'? (Inkomen is goed af te schatten uit interesses en aankoopgedrag; dat verbergen is echt een lost cause.) Bovendien, hoe wordt dat herleid tot jouw NAW-gegevens?

Verder, gegeven dat al honderden instanties en bedrijven en verenigingen jouw gegevens al hebben, en dat er dus ook honderden aanvalsvectoren zijn voor datalekken, is het m.i. onzinnig om te eisen dat T.net het braafste jongetje van de klas moet zijn. T.net moet gewoon z'n zaakjes op orde hebben, en dat is het dan wel.

Ik heb seksuele voorkeur en gezondheidsgegevens even achtergehouden. Voorkeur is voor de meesten slechts gênant, maar we hebben ze echt allemaal. Het wordt vervelend in combinatie met bepaalde religies, maar echt, heb je mensen onderling wel eens te keer horen gaan op elkaar? Pesten, treiteren, roddelen, bedreigen, molesteren of nog erger? Je hebt geen enkele marketeer nodig om de ellende van het echte leven te evenaren.

Gezondheidsgegevens zijn erg moeilijk te achterhalen. Alleen als mensen hun hele leven op het net slingeren zijn ze kwetsbaar. Je kunt ook niet voorkomen dat andere bedrijven die die gegevens opslaan lekken.

Tenslotte kun je, als je echt paranoïde bent, makkelijk je browser anonymiseren.

Ik snap de ophef over deze gegevens dus eerlijk gezegd niet. Laat staan dat T.net je gegevens heeft. Als je geen abonnement hebt, hoef je bijna niets van jezelf te vertellen; en als je dat wel hebt, is T.net een net bedrijf dat die gegevens niet doorverkoopt.
En vergeet niet dat de meeste Tweakers goed gepatchte en beveiligde systemen hebben.
Is dat zo? Ik heb het idee dat maximaal 20% van de Tweakers inderdaad de boel op orde heeft en een 'echte' Tweaker is. De rest van de bezoekers zijn gamers en ICT liefhebbers die iets minder kennis van zaken hebben m.b.t. beveiliging van hun computer.

Misschien dat ik ooit nog eens een abo neem. Op dit moment nog niet, maar wel een adblocker o.a. vanwege de veiligheid. Heb nog weinig voordelen kunnen ontdekken aan het bekijken van advertenties, wel een boel nadelen.
Heb nog weinig voordelen kunnen ontdekken aan het bekijken van advertenties, wel een boel nadelen.
Een van de voordelen lijkt me evident: duizenden sites, waaronder ook Tweakers, zijn gratis te bezoeken. De reden dat de exploitatie van die sites veelal uit kan, is ómdat er advertenties worden geserveerd. Voor veel sites zal het gewoon einde verhaal zijn als het percentage mensen dat een adblocker gebruikt fors zal stijgen. Volgens mij is het ook niet voor niets dat juist de afgelopen periode steeds meer sites hun bezoekers die een adblcoker gebruiker proberen duidelijk te maken dat het gebruik ervan consequenties heeft. Niet op de korte termijn uiteraard, maar het heeft wel degelijk impact voor bedrijven.

Daar kunnen we met ons allen de ogen voor sluiten, maar dat helpt weinig. Vaak hoor ik ook mensen roepen dat ze zelf wel uitmaken of ze een adblocker mogen gebruiken.
Persoonlijk erger ik me kapot aan deze dooddoener, want met hetzelfde gemak mag een website zelf bepalen aan wie ze hun inhoud wel of niet willen laten zien. Stiekem ben ik bang dat als de huidige trend doorzet er een moment komt dat het gebruik van een adblocker door websites wordt 'bestraft' en het dan niet langer gaat om een onschuldig informatieblokje, maar dat er keuzes worden gemaakt over wat iemand met een adblocker wel of niet ziet (dat is immers hun goed recht dan).

Tweakers doet dit feitelijk al een beetje met bijvoorbeeld diverse prijsvragen. Hierbij is de optie om deel te nemen uitschakeld als je een adblocker aan hebt. Technisch kinderspel om het te omzeilen, maar op het moment zelf voor iemand die wil deelnemen aan een actie wel een mogelijk signaal dat die actie kan worden gedaan omdat Tweakers overleeft, mede dankzij advertenties.
Uitgevers gaan echt niet wachten tot men AdBlock uitzet...

Facebook is nu als eerste de strijd aan gegaan met AdBlock door het te omzeilen. Tot op heden was dit moreel gezien not done maar dat tij lijkt nu te keren. Op het internet bepalen de giganten zoals Facebook en Google het moraal van de advertentie industrie, en als zij nu met anti-adblock oplossingen aan de haal gaan is het bijna zeker dat de hele industrie snel zal volgen. Om nog maar te zwijgen over anti-adblock oplossingen vanuit de 18+ industrie. Die zijn al lang en breed in werking.
daarvoor gebruik je toch gewoon anti-adblock-block
https://github.com/reek/anti-adblock-killer/

het werkt nog niet voor alle sites, de blocker voor de adblockblocker is wel een beetje outdated. dus niet alle sites werken meer 100%
"Helps you keep your Ad-Blocker active, when you visit a website and it asks you to disable."

Ik heb het over anti-adblockers die niks vragen maar je gewoon de ads laten zien.. dwars door je adblocker heen.
de tool die ik heb gepost werkt naast de adblocker en blokkeert via javascript de adblock-blocker

de anti-adblock van de 18+ industrie weet ik niet exact hoe deze met de geposte tool werken.
Maar die pogingen van Facebook werken tot nu toe niet; met Ublock Origin heb ik nog nooit een advertentie gezien op Facebook. Mijn stelling is deze:

Facebook kan alleen advertenties door adblock-filters heen wurmen als ze er ook voor een mens precies hetzelfde uitzien als gewone posts, en dan bedoel ik in alle opzichten. Anders kan een goed, ge-crowdsourced filter ze er wel uithalen.
Ik heb onlangs hier een stukje over geschreven. Daar bespreek ik onder andere de oplossingen van de advertentie industrie ten opzichte van AdBlockers en waarom crowdsourced filters het niet lang meer gaan kunnen bij benen.
Leuk stukje. De advertenties op je eigen server zetten zorgt er inderdaad voor dat een belangrijke methode die adblockers gebruiken niet meer werkt.

Maar er zijn nog zoveel andere methodes. Bij Facebook staat b.v. altijd "sponsored" in de advertentie; als mijn adblocker nou gewoon de html doorspit en alle posts met "sponsored" erin eruithaalt?

Facebook kan dat dan vervangen door een andere woord, maar iemand van de adblocker (de crowd) kan dat dan binnen korte tijd weer in het filter zetten, enz.
Het gaat zeker een kat en muis spel blijven. Met name voor grote partijen zoals Facebook waar alle AdBlock enthousiastelingen zich op focusen.

Echter, een partij zoals Tweakers die op wereld schaal vrij klein is kan gemakkelijk zelf iets customs verzinnen. Kans dat zoiets gecrowdsourced wordt is al veel kleiner. Ik draai op een platform met een half miljoen bezoekers per maand al ruim 3 maand zonder problemen een Anti AdBlock methode van de allersimpelse client side klasse zonder problemen.
Het is waar dat er minder kans dat iemand een filter gaat maken voor een kleine site. Er hoeft maar 1 iemand te zijn die het doet, maar dan moet die er wel zijn, en de kans is kleiner als de site kleiner is.

Ik ben trouwens wel benieuwd naar jouw site nu? Ik zal niet proberen er een filter voor Adblock Plus voor te maken, hoor (wat ik trouwens ook niet zou kunnen).
Ik zal de site niet delen maar iets extreem simpels als dit draait nu al maanden...

1) laad een verdacht javascript waarin je een variabele klaar zet.
<script type="text/javascript" src="ad.js"></script>

2) check vervolgens of de variable is gezet of niet. Als die niet is gezet weet je dat adblock aanstaat en server je adblock proof ads.

<script type="text/javascript">
if(testing) { // normale ads }
else { // serverside backfill }
</script>
Slim. Maar ik ben vooral benieuwd hoe die adblock-proof ads dan werken. Is het voornaamste verschil met "normale" ads dat ze op dezelfde server draaien als de site?
Klopt. Wanneer ze op dezelfde server draaien kun je niet meer op server basis blokkeren, want dan blok je de hele site. Vervolgens hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat de class of id's die de ads opbouwen dynamisch en onherkenbaar zijn.
Sites zijn vrijwel nooit gratis te bezoeken. Zelf betaal ik plusminus 50 euro per maand voor mijn internetverbinding (en 100 euro per maand voor hosting van verschillende projecten) . Bij elkaar dus 150 euro per maand.

Ik heb een 'normale' baan met een gemiddeld salaris, een gezin dat onderhouden moet worden, een huis dat geld kost, een auto die moet rijden, nog meer rekeningen die betaald moeten worden.....en aan het eind van de maand dan is het geld op.

Je moet dus keuzes maken. En in mijn geval geef ik dat geld liever uit aan mijn gezin dan aan Tweakers. Het is niet dat ik het Tweakers niet gun, maar andere dingen zijn voor mij belangrijker. Om dezelfde reden heb ik ook geen abo op een krant (maar lees de krant wel online) .

Indien Tweakers op een gegeven moment zou besluiten om de pagina op zwart te zetten voor mensen met een adblocker, dan is dat jammer maar helaas voor mij.

Hierboven schijf je dat je je kapot ergert. Dat vind ik wel erg ver gaan. Ik begrijp dat het om jouw salaris gaat, maar we (de bezoekers van deze site) zijn niet allemaal werkzaam bij een online uitgeverij en een businessmodel wat draait om het verkopen van advertenties.
Sites zijn vrijwel nooit gratis te bezoeken. Zelf betaal ik plusminus 50 euro per maand voor mijn internetverbinding (en 100 euro per maand voor hosting van verschillende projecten) . Bij elkaar dus 150 euro per maand.
Dat je voor je internet betaalt geeft je geen rechten om sites of diensten gratis te kunnen gebruiken. Ik zie mijzelf al bij Netflix aankomen: 'ik betaal al voor mijn internet, dus doe mij maar een gratis abonnement'. Het maken, vullen en onderhouden van websites is niet gratis en aangezien providers niet alle websites en diensten ter wereld per klant een deel van de betaalde abonnementskosten geven, kunnen we dus concluderen dat je betaalt voor de dienst internet; meer niet.

Dat betekent dat je dus het internet kunt gebruiken en de diensten die jouw provider daarbij aanbiedt, zoals bijvoorbeeld een mailadres. Dat betekent niet dat je ook automatisch recht hebt om alle websites en diensten die jij leuk vindt kunt gebruiken op een manier die jou goeddunkt. Geen leuke boodschap, maar wel hoe het is.

Je geeft terecht aan dat je keuzes moet maken. Dat is namelijk de rationale waarmee je 'goedpraat' dat je voor jouw gevoel al betaalt voor het bezoeken van websites en dat is dus precies de rationale waarvan ik bang beng dat websitebeheerders het omgekeerd ook zo gaan ervaren.

Iedereen moet immers keuzes maken en dus ook die beheerders van websites. Er komt een punt dat juist websites paal en perk gaan stellen aan hoe en aan wie ze hun diensten wel of niet aanbieden. In mijn ogen is dat voor niemand goed.
Daarom zeg ik ook dat ik keuzes maak. Ik betaal braaf voor HBO (omdat mijn vrouw daar graag naar kijkt) maar betaal niet voor Tweakers omdat ik deze site legaal gratis kan bezoeken. Dat is geen leuke boodschap voor jou, maar wel hoe het is.

En als er een punt komt waarop websites paal en perk gaan stellen aan hoe en wie ze hun diensten aanbieden dan is dat prima. Mij hoor je niet klagen indien deze site voor mij op zwart gaat, dat is een consequentie van mijn legale keuze. Dat is vooral voor Tweakers niet goed....mij hoor je niet klagen...moeten jullie maar voor een andere businessmodel kiezen....dat is ook een keuze....

[Reactie gewijzigd door veltnet op 24 augustus 2016 09:23]

Ik denk dat ieder weldenkend mens beseft dat een website ergens van moet bestaan, en dat ads daarin een soort standaard keuze zijn.

De ad weerstand is geen gevolg van ads zelf, het is het gevolg van de ad industrie die 10 stappen tever is gegaan. Sommigen beginnen dit zelf door te hebben.

Dan heb ik het over irritante formaten en takeover,s malware, batterijslurpende ads, performance killende ads, en creepy tracking. Een basaal respect voor de bezoeker ontbreekt, en dat lokt uit tot ad blockers. Die woede is meer dan terecht.

Bezoek eens voor de grap het slechte voorbeeld nu.nl zonder ad blocker. Visueel al niet te doen, maar zet eens het netwerk paneel open, en zie hoe een paar dozijn trackers honderden requests sturen.

Tweakers is hierin een veel beter en netter voorbeeld, hulde daarvoor. Maar de reputatie van ad systemen is naar de maan, en het kost veel moeite om die terug te winnen. Dat is niet de schuld van goede website eigenaren zoals tweakers, maar helaas ondervind je wel de gevolgen er van.
Was ook met een knipoog bedoeld. Heb 't aangepast. Overigens vind ik jouw idee om eens te onderzoeken best interessant.
mischien een idee om een invisible layer over de advertenties zelf te zetten vanuit tweakers die je een popup geeft om te vragen of je de add wilt volgen naar de webpage/origin waar je naartoe word geleid.

dit scheelt ook gelijk een hoop clickbait., en voorkomt een hoop gedoe als er een malware-add tussen is geslopen
Dat laatste is bepaald geen argument. De rest is positief, maar of het afdoende is weet ik niet.
Natuurlijk wel. Het maakt Tweakers voor de malwarebakker veel oninteressanter, dan een website die allemaal mensen zonder 'computerverstand' aantrekt. Daar kan je veel meer mee bereiken, met minder moeite, voor een lagere investering.
Tweakers richt zich meer en meer op het bredere publiek. Zie de advertenties voor de site in bushokjes bijvoorbeeld. Hoe kan je dan nog met droge ogen beweren dat Tweakers goed beveiligde systemen hebben?
Niet :P Ik zeg alleen dat Tweakers hoe dan ook een stuk minder interessant is dan Nu.nl, die bovendien nog veel meer views ontvangt die voor een veel lagere prijs gekocht kunnen worden.
Waarom zou je als malwarebakker meer investeren in een kleinere gebruikersgroep? Waarvan ook nog eens een groter gedeelte de beveiliging op orde heeft?

[Reactie gewijzigd door Richh op 23 augustus 2016 09:56]

Feit is ook dat wij er voor kiezen om maar met 1 advertentie systeem te werken en niet alles aan elkaar te knopen. Wat veel uitgevers wel doen om nog die laatste euro ook binnen te vissen. Voordeel is dat we daardoor veel minder kwetsbaar zijn. Dit soort malware wordt heel vaak via kleinere (lokale) advertentie systemen verspreid en het is idd zo dat deze malware verspreiders kiezen voor sites of systemen met lagere tarieven en gemakkelijker te kraken systemen. Wij werken met het grootste internationale ad systeem dat er is; doubleclick, onderdeel van Google. Daar kun je overigens ook van alles van vinden, maar bovenstaande voordelen (en de beste techniek) zijn goede argumenten ten faveure van hen.
Doubleclick verhaal is niet echt een goed argument. Juist omdat het de grootste is word het sneller getarget. Je gaat geen malware schrijven voor iets wat niemand gebruikt.

De malware waar o.a. Sanoma vorig jaar ten prooi aan viel liep als ik mij niet vergis via een automated trading (AppNexus etc..) aangesloten op doubleclick.

Ik weet niet of het echt verstandig van Tweakers om zich als moraalridder van advertising te positioneren. Zolang je banners van third parties draait heb je nooit 100% controle over wat je toelaat en weggeeft. Zo draait Adobe hier in hun ads op dit moment volgens mij Demdex waarmee ze hun eigen DPM vullen met data over jullie gebruikers. Data waarmee ze jullie gebruikers straks ook op nu.nl of ergens anders kunnen targetten.

Advertising en dan met name tracking (met of zonder cookies) is het wilde westen op dit moment. Met het gebruik van een enkele third party banner, tracker of iets dergelijks leg je alles bloot. Door je te positioneren als moraal ridder ga je straks extra hard op je bek wanneer het buiten eigen schuld om een keer mis gaat.

Feit is dat jullie ook geen idee hebben wat Doubleverify, Demdex, Moat, Quantserve, Doubleclick en wat er wellicht server side nog meer draait doen met de toegang en data die ze van jullie krijgen.
een verschil tussen tweakers en de telegraaf is bv:

tweakers is een vele malen kleiner publiek dan de telegraaf ontvant.

daardoor zullen criminelen sneller de telegraaf clickbait malware adds geven dan tweakers.

daarnaast weet de gemiddelde tweaker echt wel of die ad een virus is of niet.


de telegraaf bezoeker ziet dit minder snel als de add is voor een wonder middel voor afslanken. (clickbait)
daarnaast weet de gemiddelde tweaker echt wel of die ad een virus is of niet.
Het probleem zijn ads waar je niet eens op hoeft te klikken om al besmet te raken.
weet het. clickbaits zijn net zo erg.
ik heb nog geen advertenties tegen gekomen die automatisch downloaden die je ziet op een download page (malwarebytes zag niets)

had het in een vm ging een tool (windows activator) downloaden zag 10 download buttons op die pagina. had per ongluk de verkeerde aangeklikt (admin acc vm)
installeerde gelijk een 10-voud zooi. (zonder daar voor te vragen)
voor dat probleem dat ik had met die zooi was de oplossing simpel: vm gelijk uizetten en verwijderen, en opniew instaleren (koste maar 30 minuten extra werk), vm gebackupt, tool gedownload en getest (bleek een virus te zijn, ongeacht wat virustotaal zei)
dus dan die VM maar weer verwijderd, en vernietigd
dat is dus ook 1 van de reden waarom ik ten alle tijde ALLE cracking software test in een vm.
een verschil tussen tweakers en de telegraaf is bv:

tweakers is een vele malen kleiner publiek dan de telegraaf ontvant.

daardoor zullen criminelen sneller de telegraaf clickbait malware adds geven dan tweakers.

daarnaast weet de gemiddelde tweaker echt wel of die ad een virus is of niet.


de telegraaf bezoeker ziet dit minder snel als de add is voor een wonder middel voor afslanken. (clickbait)
QFT
Dat laatste was ook meer met een knipoog bedoeld. Heb 't aangepast. ;)
Ik weet niet of het non-technische-malware genoemd kan worden, maar het lijkt erop dat de back2cool actie die tweakers organiseert niets vermoedende studenten extra geld probeert af te troggelen? (wss gedramatiseerd en gewoon een foutje van BCC)

We hebben het dan niet over duurder dan de goedkoopste aanbieder, we hebben het over duurder in de aanbieding dan gewoon normaal op de website van de aanbieder van de aanbieding...

-699 voor nietsvermoedende studenten:
https://tweakers.net/advertorials/back2coolNL02/

-en 679 voor andere doelgroepen en oplettende studenten:
http://www.bcc.nl/compute...op-ux360ca-c4017t(221019)

[Reactie gewijzigd door Artimunor op 23 augustus 2016 12:48]

Heel vreemd, want wij hebben daar niets bij te winnen en BCC ook niet lijkt me. Ik ga het meteen doorgeven.

Fout bij BCC die te laat aan ons is doorgegeven. We passen het zo snel mogelijk aan.

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 13:13]

Een goed beveiligd systeem is inclusief addblocker, iets wat jullie liever niet hebben. Dus vind ik dat een beetje een vreemd argument.
Tsja, je kan ook met drie matrassen om jezelf gebonden de straat op. De vraag is waar stopt veiligheid en waar begint de overtreffende trap. Een up to date systeem met bescherming tegen virussen en malware door bijvoorbeeld hitmapro etc. etc. zou in de praktijk voldoende moeten zijn.

Sluit je daarmee ze 0,01% kans uit? Nee, dat kan niemand garanderen. We doen ons uiterste best om het zo veilig mogelijk te maken. Maar het blijft dezelfde discussie als veiligheid op straat. Wil je 100% veilig zijn, dan kom je de deur niet meer uit.
Het argument van 100% veilig is een dooddoener, iedereen begrijpt wel dat dat niet bestaat als je browsed op het Internet. Maar het is wel verstandig om het maximale te doen om de kans op een besmetting zo klein mogelijk te houden. Adblockers horen daarbij. De grote malware campagne's uit het verleden via ad's op NL sites (nu.nl telegraaf.nl, enz.) bewijzen dat adblockers zin hebben. Dat je andere maatregelen ook neemt, is alleen maar verstandig, dat is "Defense in Depth" toepassen. Dus ook up2date blijven, goede AV, enz.
Als tweakers.net er goed over nagedacht heeft hoe ze de kans op malware via hun ad's kunnen minimaliseren, dan wil ik ze best whitelisten in mijn adblocker (en bij deze ook gedaan) maar van andere websites hoor ik die overweging nooit, dus daar blijft de adblocker gewoon aan.
Ga graag het gesprek een keer aan met een kop koffie op Tweakers HQ. Stuur even een DM en we maken een afspraak.
Als het om argumenten over het reclamebeleid gaat welke niet positief is dit steevast je antwoord. Dat klinkt als een dooddoener, dus ik neem aan dat maar weinig mensen op dit aanbod ingaan?

Immers, mocht dat zo zijn, dan kan je dit argument telkens weer gebruiken - Je weet inmiddels toch wel dat er maar weinigen echt op je aanbod in gaan.
Onze deur staat altijd open voor feedback. Letterlijk en figuurlijk. Soms praat je face to face gewoon wat makkelijker dan via replies onder een .plan.

Als reiskosten een probleem zijn, dan kan ik daar ook tegemoet in komen.
Maar om het duidelijk te hebben: Er zijn maar vrij weinig mensen die je aanbod aanvaarden, of hoe zit dat nu? Het lijkt mij vrij weinig, anders zou je deze opmerking ook niet telkens maken :)
Er komt genoeg feedback binnen. Fysiek en digitaal. Of ik ga zelf langs in het hol van de leeuw, ook dat gebeurt. Wat ik wel weer eens wil doen is een groter feedback evenement. Ik begrijp best dat het eng kan zijn om alleen naar HQ te komen met een kritisch verhaal.
Er komt dus genoeg feedback binnen. Vanwaar dan telkens die uitnodiging om HQ te bezoeken? Je zegt het immers zodra er minder positief over het beleid wordt gesproken.

En zeg nou niet dat het komt omdat ''face to face makkelijker praat'' en dat ''het best eng kan zijn om naar HQ te komen met een kritisch verhaal'' ;)

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 23 augustus 2016 13:26]

Meer is altijd beter. Als ik iemand met een goed of opmerkelijk idee zie; of met kritiek waar we iets mee kunnen/moeten dan nodig ik die mensen uit. Het staat eenieder vrij om daar op in te gaan of niet.

Volgens mij is hier nu wel genoeg over gezegd. Dit gaat behoorlijk off-topic.

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 13:33]

Hehe maar waarom zie jij die vraag / opmerking van zeef als een aanvallende opmerking?
Je hebt de mogelijkheid om digitaal kritiek (opbouwend of niet) te geven, als je denkt dat daar weinig tot niets mee gedaan wordt ben je kennelijk ook van harte welkom om daar op kantoor langs te gaan..
Weinig bedrijven, (lees: vrijwel geen) die je dat aanbod geven.

Iemand iets digitaal duidelijk maken werkt veelal anders als in real life. Of zeef jou iets duidelijk wilt maken of dat jij zeef iets duidelijk wilt maken doet daar niks aan af.

Je moet het niet zien als: je wilt het niet snappen hé, kom maar langs dan maak ik het je wel even duidelijk..
Althans, misschien dat hij het wel zo bedoelt, maar zo zie ik het in ieder geval niet.
Omdat Zeef wel vaker met deze opmerking komt zodra je wat minder positief over het beleid van Tweakers schrijft. Er zijn al vele topics geweest die met ongenoegen eindigen en er zullen er nog velen komen. Ik kan alleen maar gissen naar het waarom, maar je zegt al zelf, als we denken dat er vrij weinig mee wordt gedaan, dan wordt je van harte uitgenodigd :) Of er dan iets mee wordt gedaan is een tweede.
Nja goed dat weet je pas, als je een afspraak met ze maakt en daar een bezoekje gaat doen.
Nu begrijp ik echter wel dat ze niet aan ieder wens kunnen voldoen, ja wellicht indien je hun inkomen betaald, dat ze precies dat gene gaan doen wat jij zegt.. Tot die tijd, moeten ze zelf een inkomen weten te verzinnen, in dit geval via advertenties en abonnees. Jij zal ze geen geld geven om de advertenties eruit te slopen, toch? Maar wel klagen, toch?

Maar goed, wie weet wordt het straks minder wanneer het nu.nl volk hierheen verhuist doordat daar het reactie systeem op slot gaat (ze komen al steeds meer), dus misschien kunnen ze dan ook wat minder advertenties tonen.

Men lijkt te vergeten dat tweakers.net niet meer het hobby projectje van vroeger is die vanaf een ''keldertje'' online gehouden werd.

Maar goed, tweakers.net doet het ''allemaal'' fout, weet je niet een andere site dan die het volgens jou wel snappen?
Ik bedoel deze vraag niet aanvallend, maar is er een alternatief waar je terecht kan indien je wel al deze opties wilt hebben die tweakers aanbied (nieuws, reviews, pricewatch, vraag&aanbod, forum en meer) maar dan zonder reclame?
Oftewel, is het wel mogelijk om zo'n site te runnen zonder advertenties en etc? Volgens mij niet, tenzij jij al hun onkosten wilt gaan betalen.
Mijn reactie, althans ik denk dat ik hem fout over laat komen. Je dient JE vooral voor MEN aan te zien.
Het was niet één of andere ''aanval'' op jou. Maar ik zie hier heel veel mensen klagen, maar iets eraan doen, nee dat gebeurt niet.

Anandtech zie ik niet als een vergelijking met tweakers.net. Tweakers is het mainstream gaan zoeken, gevolg: veel meer traffic.
Meer traffic = onkosten, bezoekers willen over het algemeen niet betalen (je hebt een paar met een abonnement die qua kosten genoeg zullen zijn om de site maandelijks 1 dag online te gooien, dit is een aannamen).

Tweakers.net staat op nr1 site die ik het meest bezoek, met vlag en wimpel. Ik draai geen adblockers, hoewel ik wel aan mijn privacy probeer te denken, ga ik niet mijn meest bezochte site op zwart gooien omdat ik geen leven meer wil / kan hebben vanwege ''privacy'' issues...

Sommige mensen draaien gewoon door op privacy gebied, hun goed recht, maar val er andere niet mee lastig :D (ps, dit is wederom niet persoonlijk naar jou, maar in het algemeen).
Lijkt mij een beetje naïef om sites te gaan whitelisten op basis van mooie woorden. Er word zelfs eerlijk toegegeven dat voornaamste bescherming op malware via automated trading een hoge prijs is. Ofwel, wie genoeg bied kan zijn malware draaien als hij door de scanners van de automated trading partij heen komt. Dit is precies waar Nu.nl en de Telegraaf vorig jaar ten prooi aan vielen.
Aah, de hypocriete figuren met adblockers onder de noemer van veiligheid komen weer bovendraven....
Dus jullie zijn allemaal tweakers.net donateur?
Ik kan alleen voor mijzelf spreken, maar: ja.
Inderdaad, een goed beveiligd systeem gaat het internet niet op ;)
Op straat neem ik het risico graag, anders kom ik immers nergens. Tweakers, als website, is dat risico niet (eens een beetje) waard. Dus waarom niet voorkomen als het zo makkelijk is? :) Adblockers gaan hier in ieder geval niet uit, ongeacht de website.
Je kan natuurlijk ook gewoon een abonnement nemen als je Tweakers wilt steunen, dan ben je van de reclame af terwijl je toch inkomsten voor Tweakers verzorgd.
Ik zorg al voor content, war zorgt voor nieuwe gebruikers, wat zorgt voor inkomsten. ;)
Ik doe liever de voordeur op slot dan dat ik op mijn alarminstallatie moet vertrouwen.
Overigens staat tweakers wel als een van de weinige op de whitelist. Zolang ze geen "alternate" reclames serveren die heel mijn scherm vullen.
En vergeet niet dat de meeste Tweakers goed gepatchte en beveiligde systemen hebben.
Gebaseerd op wat?

Mijn onderbuik zegt me dat dit nog wel eens vies tegen zou kunnen vallen.
Dit vind ik zelfs volledig onjuist, je gaat ervan uit dat mensen met snode plannen geen geld zouden willen besteden om dergelijk publiek te willen infecteren ??? Sorry maar dit argument gaat totaal niet op hoor.

Je mag dan nog zo een gepatched systeem hebben, er zullen altijd bugs inzitten waardoor je op een of andere manier wel geinfecteerd zal geraken.

Zolang er geen mallware vrije ads kunnen gegarandeerd worden, heb je mij nog niet mee hoor. Want wat als ik geinfecteer geraak en ze stelen geld van mijn rekening? Dan ben ik er vrij zeker van dat Tweakers en zijn aandeelhouders doen als hun neus bloed 8)7 8)7 8)7
Wat je ziet is dat de aanvallen vooral worden ingekocht op druk bezochte plekken met een grote kans op besmetting. Is dat een garantie dat het nooit anders wordt? Neen.
Het eerste deel van je reactie kan ik mij nog voorstellen. Het tweede deel niet over de veilige systemen. Mijn wenkbrauwen gingen toch even omhoog toen ik dat deel las.

Jullie zijn steeds meer een mainstream website aan het worden als ik alleen al zie waar Tweakers adverteert (niet per se slecht om meer mainstream te gaan). Mijn schoonvader maakt ook graag gebruik van jullie Pricewatch maar kan ik geen Tweaker noemen. Laat staan alle kids die checken voor mobiele telefoons n bijbehorende abonnementen.

[Reactie gewijzigd door Ruvetuve op 23 augustus 2016 09:44]

Je eerste twee punten kloppen wel, maar dat laatste ben ik hel helaas niet mee eens. Tweakers is in mijn ogen al een tijdje niet meer de plek waar mensen met verstand van zaken naar toe komen. Als je kijkt naar de gemiddelde comment op teksten, en hoe deze gemod worden kan ik duidelijk zien dat het niveau best wel omlaag gegaan is de afgelopen jaren. Dit komt natuurlijk omdat Tweakers meer mainstream is geworden en zo ook mensen aantrekt die (heel brutaal) niet zoveel hier te zoeken hebben behalve game reviews te kijken. Nou zei ik dat die advertentie punten prima zijn en je zegt wel heel mooi zouden moeten maar wat gaan jullie doen als Tweakers een wijd geaccepteerde portaal wordt waar iedereen komt, inclusief lui van Nu en Dumpert bijv.?

Edit: Wat kleine spellings verbeteringen.

[Reactie gewijzigd door aryan1171 op 23 augustus 2016 11:14]

Een hoog tarief hanteren houd hackers tegen die advertentieplatformen hacken? :?
Hier ben ik ook benieuwd naar. Momenteel adblockers aan voor de recente berichten over malware verspreiding via ads (nu.nl, telegraaf.nl de bekende ad netwerken).

Ik heb het idee dat ik enigszins gevaar loop zonder adblocker. Dat ik daarbij geen reclame meer zie is een bijkomstigheid.
Hulde. Om die reden heb ik een abonnement. Ik begrijp namelijk heel goed dat websites geld moeten verdienen en dat enkel de zon op komt voor niets.

Daarom snap ik de discussies ook niet dat bezoekers het idee hebben dat alles op het internet maar gratis moet zijn. Alsof het een recht is om Tweakers te bezoeken.

Tegen iedereen die moeite heeft met reclame: Geef die twee tientjes per jaar uit aan Tweakers en je hebt nergens meer last van.
Aan de andere kant, Tweakers heeft de bezoekers zelf ook nodig. Het redactionele gedeelte is maar een onderdeel van de site. Als je kijkt hoeveel mensen vrijwillig tijd in tweakers steekt dan vraag ik me af waarom tweakers die mensen sowieso nog geen gratis abonnement heeft gegeven. Denk aal GoT of gebruikers reviews. Er zijn reviews geschreven die beter zijn dan de redactionele reviews, en die mensen krijgen er niks voor.
Toch is dat niet helemaal waar dat deze Tweakers volledig onbeloond gaan. Kijk maar eens in de Karmastore https://tweakers.net/my.tnet/karmastore/
Daarnaast hebben ze volgens mij ook af en toe een klein evenement (ben ff kwijt hoe dit heet) voor mensen die bijzonder veel bijdragen aan de community.Het zijn kleinigheden, maar toch een uiting van waardering.

Bedenk wel: zelfs als wij als community alle content zouden aanleveren (wat absoluut niet het geval is natuurlijk), dan nog moeten er kosten gemaakt worden voor servers, onderhoud van de site, etc. En dat kost geld dat Tweakers maar 1x kan uitgeven. Belonen van Tweakers met een gratis abbo betekent automatisch dat het geld ergens anders uit moet komen, bijv meer advertenties voor de rest en/of hogere abbonnementskosten. Dat lijkt mij persoonlijk minder wenselijk.

OT: ik ben erg blij met het reclamebeleid. Zowel inhoudelijk, als het feit dat er transparant over gecommuniceerd wordt. Door mij dus geen add-blocks :)

[Reactie gewijzigd door casparvl op 23 augustus 2016 10:24]

Klopt, maar voor het hosten/onderhoud maakt het nagenoeg niks uit of je nu een uitgebreide review schrijft of er eentje afraffelt terwijl dat wel belangrijk is voor de uitstraling van tweakers en de tijd die je er in steekt. Je kan beter een video review op YouTube zetten dan krijg je er nog wat voor

En die karma store is gewoon een grap, daar is al 7 jaar niks meer door tweakers in gestoken kwa vernieuwing (ik heb alle features al sinds 2009).

Er zijn mensen die dagelijks uren in de community van tweakers steken, allemaal gratis maar als je dan een adblocker draait dan besteel je tweakers? Het zou juist andersom moeten zijn, de contributeurs belonen. En als je dan toch met een karma systeem werkt, doe het dan zoals Stackoverflow of iets dergelijks

[Reactie gewijzigd door GrooV op 23 augustus 2016 14:11]

Die mensen met de heel goede reviews krijgen daar iets voor terug van fabrikanten als ze het slim aanpakken ;)

Ik weet op wie je doelt en zij hebben soms hun stuff ook van fabrikanten gekregen.
Is het niet zo dat als je word gekozen als beste review van de maand, dat je daar een abbo van krijgt?

En zonder Tweakers.net hebben de reviewers ook geen platform om hun reviews te delen. Dus het werkt 2 kanten op.
Heel simpel, de mensen die de meeste tijd investeren zijn ook de mensen die Tweakers het snelste zullen steunen door een abbo te nemen.
Dus je zou ze beter een trail kunnen geven van een aantal dagen/weken.
Ik denk ooit is gelezen dat hebben dat tweakers meer verdient als ze u reclame mogen serveren dan als jet het abo van 15 euro neemt.

Geen idee of het waar is of enkel een 'urban myth'.

In ieder geval is abo > add blocker.
Dat klopt, de crew heeft dit meermaals aangegeven. Ik vraag me dan ook af hoe dit zich nu verhoudt m.b.t. deze .plan.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 23 augustus 2016 13:33]

Als het alternatief een adblocker is, dan liever een abo. Zo moet je 't zien.

Wat de opbrengsten per persoon per jaar zijn, dat is (en blijft) het geheim van de smid. De buren lezen dit soort berichten ook mee. ;)

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 13:54]

Ik vroeg niet om cijfers, maar of het beleid daaromtrent gewijzigd is. Kennelijk niet dus.
Dat is vrij gecompliceerd, maar de abo's zijn ook een verkoopargument voor advertenties. Namelijk dat de site zo goed is, dat mensen bereid zijn ervoor te betalen.
Dat is dan stom van Tweakers, moeten ze het abbo niet aanbieden ;)
Klinkt weinig, maar het nadeel is tegenwoordig dat je voor alles een abo moet afnemen.
In plaats van een all-in plaatje, krijg je tich extra diensten.
Spotify hier, Netflix daar, sportpakket om voetbal te kunnen zien, film pakket, add-free abo voor site A t/m G, nieuws abo voor site H t/m K etc etc.
Natuurlijk hoef je het niet allemaal te nemen, maar het kan snel oplopen. En ik zit helemaal niet te wachten op 20 aparte maandelijkse kosten, waardoor ik me er (vrijwel) volledig tegen verzet.
Tweakers is dan gelukkig een site met geen storende ads, maar sommige sites kunnen er wat van en dan is adblocker niet meer dan terecht.

[Reactie gewijzigd door VincentG op 23 augustus 2016 09:27]

Wat ik meer bedoel, Tweakers gratis bezoeken is geen recht. Daar doelde ik op.

Als de Ads je niet aan staan, dan moet je Tweakers niet bezoeken. Dat is het enige juiste antwoord.
Ik ga niet naar een site om de ads anders, jij wel? Feit is, het is een persoonlijke keuze om een ad-blocker te installeren of niet en zoals sommige andere grote sites tegenwoordig ad-blocker gebruikers weigert vind ik veel erger. Maar om het eerlijk te houden, ze staan vrij om te doen en laten wat ze willen. En Tweakers 'gratis' bezoeken is wel een recht. In ieder geval is het geen overtreding, bij wet of beleid.

Daarnaast, als de ad-blockers actief geweigerd worden, gaan de bezoekerscijfers ook omlaag wat het voor adverteerders weer minder interessant maakt om bij deze partner te adverteren, het is een vicieuze cirkel waar je in terecht komt als je als eigenaar mensen gaat blokkeren om wat voor reden dan ook.

Zo heb je bijvoorbeeld Forbes die actief mensen met ad-blockers probeert te weigeren. Ik zie dit als een vorm van discriminatie. Het feit dat we reclame accepteren ( los van het technische verhaal ) ontgaat mij overigens ook. Ik kies er niet voor om reclame te kijken, die keuze wordt voor mij gemaakt. En op elke mogelijke manier. Nu is internet hot, maar daarvoor had je televisie, radio en natuurlijk de kranten en andere magazines. Ondanks het feit dat ik al betaald heb voor de content, krijg ik toch keurig de ads en banners etc te zien. Dit bericht van tweakers is dan ook marketing pur-sang. Dan maar niet hoor :)
Heh? Waar heb jij Tweakers betaald voor de content dan? Die betaal je door reclame's te zien.

Tweakers moet toch ook inkomsten hebben?

Natuurlijk is er een balans tussen bezoekers verliezen en daarmee reclame inkomsten, maar Tweakers mag jou gewoon blokkeren als jij een AdBlocker gebruikt.

Dat is helemaal geen discriminatie, maar gewoon een voorwaarde voor het bezoeken van de site.
De reden dat we dit beleid hanteren en er zo over communiceren is er echt maar 1; De bezoekers, (community voorop, maar ook anderen), serieus nemen.

Ik kan me dan ook niet voorstellen (en het speelt sowieso niet) dat we de site dichtgooien voor adblocker gebruikers. Het is mijn stellige overtuiging dat we het als advertentie wereld zelf flink verknalt hebben en dus ook zelf weer recht moeten zetten. Dan past het ons niet om de consument / bezoeker nog een keer terug te pesten / de rekening te laten betalen.

Eerder vandaag werd in 1 van de reacties het volgende genoemd en dat zegt wat mij betreft alles; De liefde moet van 2 kanten komen.
8)7 ineens bepaal jij wat moet en niet moet?
Nee, dat hoor je mij niet zeggen. Maar ik irriteer mij wel aan het feit dat mensen geen Ads willen zien, maar wél de website willen bezoeken.

Dus persé vereisen dat de content reclame vrij op te vragen is. Hoe moet die rekening anders betaald worden?
Misschien wordt het eens tijd voor een betaalde no-ads dienst.
Een betaald abonnement op een browserplugin, die een of andere encrypted code naar de website meestuurt. De site herkent dat en serveert vervolgens geen ads. Middels die encrypted codes kan de site vervolgens bij de dienst een percentage van het betaalde abonnementsgeld claimen ter compensatie van het niet tonen van de advertenties.
Site blij want die hebben toch inkomsten. Internetter blij want die ziet geen ads, en kan toch zonder schuldgevoel voor de adblocker het net op :)
Hoi,

Ik vind persoonlijk de reclame op tweakers minder storend dan bij de buren ;)

Daarom besluit ik om zelfs de reclame voor lief te nemen.

[Reactie gewijzigd door boonpwnz op 23 augustus 2016 08:28]

Inderdaad, Het reclamebeleid is hier zeer goed. Ik weet niet meer hoeveel keer ik de miljoenste bezoeker was en hoeveel Russische vrouwen er op mij wachten. Maar die nepreclames kwamen mijn neus allang uit. Als ik hier reclame zie dan is er nog kans dat het wat nuttigs is in tegenstelling tot elders.
En dat lijkt me toch de bedoeling van reclame. De manier waarop reclame tegenwoordig gepushed wordt is door het aan gigantisch veel bezoekers te laten zien op heel veel plekken. Door de gigantische exposure hopen ze dan op een miniem percentage dat klikt en dat is dan blijkbaar winstgevend (als je het mij vraagt klikken mensen daar alleen nog per ongeluk op, maar goed, dat zal ik wel onderschatten). Voor 99.9% van de bezoekers is het gewoon irritante afleidende troep. Het doet afbreuk aan de website, voegt niets toe en kan me niet voorstellen dat het fatsoenlijk verdient voor de site beheerders.

Als je nou wat gerichtere reclame hebt (zoals in ieder geval getarget op belgie/nederland, it gerelateerd) dan is dat ten eerste niet zo storend, ten tweede wie weet klik je er nog echt op omdat er wat nuttigs voorbij komt.

Bij de meeste reclame is het middel het doel voorbij gestreven. Goed te horen dat Tweakers zich hier serieus mee bezig houd (niet zomaar wat reclame neerkwakken, maar afwegen wat je plaatst en waar je de streep trekt), hulde.
Ik sluit me hier volledig bij aan..
De paar euro per jaar weegt niet op tegen de diensten van tweakers en je bent gelijk van die ads af. Win win
Ik heb persoonlijk liever wat meer advertenties en wat meer video's, die vind ik namelijk erg goed te pruimen op Tweakers. Betalen ga ik niet voor Tweakers, want het nieuws kan ik (vaak eerder) op alle andere sites vinden.
Mooi verhaal en ik begrijp dat reclame nodig is maar het klinkt nu een beetje als: "we doen net zoals iedereen aan reclame, maar de echt irritante dingen doen we niet". De dingen die tweakers niet doet zijn echt de excessen maar ik vind een homepage-take-over best irritant. Nu staat er over heel de pagina een back to school actie met een knipperende banner erboven. En soms zijn ze nog vervelender.
Het artikel klinkt nu als een goed praat verhaal. De echte boodschap is gewoon simpel; reclame is irritant maar noodzakelijk zolang niet iedereen een abbo heeft.
"Leuker kunnen we het niet maken, maar wel iets minder irritant"
Ik zie het nog anders. Twekers werkt met banners en reclame ook via netwerken die dit aanbieden. Deze netwerken kunnen of willen niet controleren op malware via advertenties.
Je kan dus stellen dat advertentienetwerken niet malware vrij zijn en dit blijkt ook regelmatig.
Een adblocker is daarom ook onderdeel van een scan systeem op malware en virussen.

Zolang tweakers of welke andere site niet kan garanderen dat er geen malware doorheen kan komen blijft bij mij de adblocker gewoon aanstaan.

Voor de rests is reclame gewoon reclame.
Het argument irrirant is persoonlijk en voor de ene is alle reclame irritant voor de ander niet. Lijkt me dus een zinloze discussie om voor een ander te bepalen wat wel of niet irritant is.
Die netwerken controleren juist bijzonder hard op malware, dat is namelijk hun hele business model, als ze dat niet zouden doen dan zou niemand ze meer vertrouwen. Bovendien hebben juist zij ook het geld er voor om dit te doen. Dat er afentoe iets tussendoor slipt komt niet omdat ze niets doen maar omdat zij altijd 'gelijk' moeten hebben en een crimineel maar 1 keer.

En nee, wij kunnen niet garanderen (resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst) dat wij nooit malware verspreiden, maar we doen er wel zoveel mogelijk aan om dat niet te doen (zoals hoge prijzen bij automated, merendeel van de banners zelf inboeken, en een escalatieprocedure om banners volledig uit te schakelen op de site als er een vermoeden is dat we malware verspreiden).

Wij kunnen overigens ook niet garanderen dat onze servers niet gehacked worden en dat we de malware direct vanaf onze servers (dus buiten alle adblockers om) verspreiden.
Exact, die garanties kan niemand leveren, Ik vind bbob dan ook iets te paranoide. Ik vetrouw Tweakers 10x meer met reclame serveren dan menig andere website die ik bezoek, ongeacht dat ze die garantie niet kunnen geven. Dat je tegenwoordig een malware infested wordpress websitje bezoekt is volgens mij velen malen groter (en ook dan kan er genoeg door je adblocker heen komen).
Exact, die garanties kan niemand leveren, Ik vind bbob dan ook iets te paranoide.
Gelukkig zijn er meer mensen die er net zo als ik over denken en gewoon lekker een adblocker gebruiken. Gezien het aantal gebruikers zijn dat er ook steeds meer.

Daarnaast ben je nogal naïef als je denk tweaker 10x meer te kunnen vertrouwen dan andere website als het gaat om reclame serveren. Tweakers gebruikt dezelfde netwerken voor reclame dan andere sites. Mij is dan ook onduidelijk hoe je dezelfde netwerken p de ene site 10x meer kan vertrouwen dan op een andere site als die netwerken hetzelfde zijn en dus ook dezelfde reclame presenteren.
Simpel: Tweakers overweegt op zijn minst wat ze serveren en zijn proactief in actie ondernemen mocht er toch iets gebeuren. Dat is al 10x meer dan de gemiddelde website waar jij over praat doet.
Actie ondernemen als er via een extern netwerk een malware advertentie komt is al te laat, deze heeft zijn doel dan al bereikt. Tweakers scant hier net als andere sites niet op.

Als er toch iets gebeurt kan er pas actie worden ondernomen als bekend is dat er malware via een advertentie netwerk komt. In dat gevallen zullen andere sites c.q het netwerk zelf ook snel reageren. Dus ook daar zie ik niet in dat tweakers 10x meer doet.

Dat ze nadenken over reclame en de hoeveelheid dat kun je al positief zien ten opzichte van andere sites. Neemt niet weg dat door de toename aan adblockers veel sites gedwongen worden er over na te denken. De toename aan adblockers laat zien dat mensen het irritant vinden dus zul je daar als website wel op moeten reageren.
Ik zou mijzelf ook veiliger voelen als Tweakers.net hun advertenties 100% in eigen beheer heeft i.p.v. gebruik te maken van advertentienetwerken.

Gegeven de activiteiten met externe partijen en sponsors, dus bedrijven/overheidsinstanties die willen adverteren genoeg.

Zet een eigen Revive Adserver (opvolger van OpenX) op en gaan met die banaan.
Precies, spot-on.
Mijn stelregel, waar niet aan valt te tornen: geen eigen ad-hosting + geen enkele verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid in het geval er wel ad-ware wordt geserveerd = ad-blocker aan. In gun elke website de broodnodige inkomsten, maar ik ga er niet de veiligheid van mijn devices, data en privacy mee in het geding laten komen - not ever!

[Reactie gewijzigd door w00t00w op 23 augustus 2016 10:56]

Elke website die je bezoekt kan ook geïnfecteerd zijn. De server waarop websites draaien kan ook geïnfecteerd zijn. In die zin kan je beter helemaal geen sites bezoeken. Ik denk dat advertentienetwerken in theorie misschien.nog wel veiliger zijn dan slecht onderhouden websites, want vertrouwen is nogal belangrijk voor hun businessmodel. Maar idd, als het dan mis gaat, dan gaat het ook goed mis.
Op deze takeover zit een cap. Na tien views is 'ie weg. Los daarvan begrijp ik heel goed wat je zegt, maar ben ik het niet eens met de stelling: "Leuker kunnen we het niet maken, maar wel iets minder irritant". Dat kan namelijk wel. Zie de voorbeelden van reclamecampagnes die geen banner zijn. Zie bijvoorbeeld de Samsung SD kaart actie. Leuk en minder irritant.

Wat we willen is meer van dat en minder platte banners. Nou heb ik niet het idee dat we in ons eentje de markt gaan veranderen, maar met LEAN zetten we wel een stap in de goede richting.
Die "back to school" actie is voor mij nog reden om de ad blocker gewoon aan te laten...

Doel gemist?
Je bent heel actief bij ons, gebruikt Tweakers bijna dagelijks. Gun ons dan ook de beloning voor het werk dat we voor je verrichten. Reclamevrij en gratis, dat lukt gewoon niet. Dus waarom dan niet een abo nemen? Voor 15 euro een jaar lang verlost van reclame & reclametracking. ;)
Voor 15 euro een jaar lang verlost van reclame & reclametracking.
Doel je hiermee op alle trackers die T.net gebruikt, of alleen specifieke? Voor mij is het namelijk niet alleen de regelmatig toch vervelende reclame die me van whitelisten weerhoud/abo aanschaffen, het zijn voornamelijk de trackers. Ik wil niet getrackt worden, punt. Indien dat onder het abo valt neem ik die graag af.
Alleen de reclame. Niet onze eigen metrics die we als Tweakers zelf gebruiken.
Kun je wat concreter zijn in je antwoord? Ghostery meldt vijf of zes trackers bij Tweakers. Reclame boeit me niet heel veel maar ik wil niet door jan en alleman getracked worden. Dus welke tracker is van Tweakers en welke niet? En welke trackers blijven als ik een abonnement neem?
[gewist]

Raar. Ik zie dat mijn abonnement verlopen is. Ik ging er vanuit dat ik daarvan wel op de hoogte gesteld zou worden. Gauw vernieuwen dan :)

[update]
Na het vernieuwe van mijn abonnement krijg ik minder trackers, nu krijg ik alleen nog:

cbtrk.net
webtrekk.net
google-analytics.com

Eigenlijk is alleen googletagservices.com er tussenuit gevallen.

[Reactie gewijzigd door MadEgg op 23 augustus 2016 13:40]

Ik kreeg altijd een bericht dat mij abbo zou verlopen. Staan je (e-mail)gegevens wel goed vermeld of is er niets in de spamfolder?
Ik zie dat ik een maand voor het verlopen wel een herinnering heb gekregen (midden in de nacht), maar uiteindelijk geen bericht dat het abonnement daadwerkelijk verlopen is. Ah well, opgelost alweer.

Automatische verlenging zou leuk zijn, zoals gebruikelijk bij abonnementen.
Dat kunnen we nog niet, maar zijn druk met het bouwen daarvan. ;)
Met je abonnement actief en de banners uit zou je alleen Webtrekk en Google Analytics moeten krijgen op de pagina's waar geen community content staat. Op het forum kan het zijn dat een door een user geplaatst(e) afbeelding of filmpje ook trackers meestuurt.

Ben nog aan het uitzoeken wie of wat cbtrk.net is.
Registrant Email: webmaster@webtrekk.com = cbtrk.net.

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 13:40]

Het moge duidelijk zijn dat ik niet van tracking hou, maar wat Webtrekk op hun site laat zien is toch gewoon misselijkmakend?

Vind je het ook leuk als je als je de supermarkt inloopt iemand van het winkelpersoneel achter je aankrijgt die de hele tijd op je vingers zit te kijken welk gangpad je inloopt, welke verpakkingen je bekijkt en eventueel zelfs oppakt om de ingrediënten te lezen, etc? Is het niet al genoeg informatie dat de producten die je daadwerkelijk koopt bij de kassa gescand worden?

Ik blijf het schokkend vinden dat er A) bedrijven zijn die dit soort diensten aanbieden, en B ) bedrijven / mensen zijn die dit soort diensten afnemen.

[Reactie gewijzigd door MadEgg op 23 augustus 2016 13:52]

We gebruiken die informatie uitsluitend intern. Om te zien of wat we maken voldoet aan jullie verwachtingen. Om inzichtelijk te krijgen welke dingen niet gebruikt worden en vervolgens te kunnen kijken of en hoe het beter kan. Meten is immers weten. Helemaal niets vreemds in internetland.

Overigens doen supermarkten letterlijk onderzoek op de manier zoals je beschrijft. Tot en met eye-tracking aan toe. ;)

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 13:59]

Meten is immers weten. Helemaal niets vreemds in internetland.
Helaas niet nee, maar wel ernstig en ongewenst. Meten is weten bij dingen die zich betrouwbaar laten meten. De maten van een kamer bijvoorbeeld. Menselijk gedrag kun je 'meten', maar geeft daarmee geen volledig beeld. De manier waarop je je gedraagt wordt bepaald door heel veel factoren, welke je toch niet allemaal kunt meten. Voor hetzelfde geld hou ik mijn muis vooral links omdat ik rechts een bult dode pixels heb die in de weg zitten. Dom voorbeeld, ik weet het, maar de manier waarop ik een website gebruik zegt maar voor een klein deel iets over de website zelf en voor een groot deel over mijn mentale toestand, de toestand van mijn computer, welke andere software ik op mijn computer heb en weet ik wat al niet meer.

Beter idee om een site te verbeteren: feedback vragen! Je ziet dat de Tweakers-community altijd erg mondig is om feedback te geven na grootschalige wijzigingen aan de website. Maak daar gebruik van! Dan hoor je tenminste wat mensen écht vinden in plaats van (geheid foutieve) aannames te maken op basis van eenzijdige waarnemingen.
Overigens doen supermarkten letterlijk onderzoek op de manier zoals je beschrijft. Tot en met eye-tracking aan toe. ;)
Ik heb nog nooit een werknemer achter me aan gehad, dus letterlijk zoals ik omschreef sowieso niet ;)

Verder doen ze inderdaad pogingen mbv smartphone tracking, waarbij ik alle sensors natuurlijk uitzet in de supermarkt. Alsnog is de data die ze daarmee kunnen verkrijgen veel minder gedetailleerd dan wat je met een hoopje javascript kunt verzamelen.

Eye-tracking vereist een camera, en die hebben ze natuurlijk wel in supermarkten maar het is niet alsof elk schap volgestouwd staat met camera's dus als dat toegepast wordt blijft dat ook op een vrij algemeen en beperkt niveau.
Beter idee om een site te verbeteren: feedback vragen! Je ziet dat de Tweakers-community altijd erg mondig is om feedback te geven na grootschalige wijzigingen aan de website. Maak daar gebruik van! Dan hoor je tenminste wat mensen écht vinden in plaats van (geheid foutieve) aannames te maken op basis van eenzijdige waarnemingen.
Wees gerust, dat doen we ook. Met testpanels, intern en extern. Met de feedbackfora, met hearmaps, met Usabilla, met de mailtjes die jullie sturen etc. etc.

Uiteraard is webtrekk een middel van grote getallen. Een individuele usercase op webtrrekk gebruiken we niet als validatie. het maakt wel inzichtelijk hoeveel mensen een onderdeel gebruiken en hoe.
Ik heb nog nooit een werknemer achter me aan gehad, dus letterlijk zoals ik omschreef sowieso niet ;)
Ik zeg ook niet dat ze dat met jou doen, maar er worden in supermarkten continu onderzoeken gehouden over optimale looproute, presentatie producten etc etc. Gemerkt en ongemerkt.
Ik zeg ook niet dat ze dat met jou doen, maar er worden in supermarkten continu onderzoeken gehouden over optimale looproute, presentatie producten etc etc. Gemerkt en ongemerkt.
Sowieso is het geen geldige argumentatie dat als supermarkten het doen, het bij andere bedrijven ook mag. In supermarkten is het net zo vies. Eerder een reden om het daar aan te pakken dan om het zelf net zo goed te doen.

Afijn, trackers worden bij mij geblokkeerd, dus ik heb nergens last van. Ik zal braaf mijn abo aanhouden en actief feedback geven waar nodig :)
We hebben die middelen nu eenmaal nodig voor het doorontwikkelen van Tweakers. Dat je er zelf een hekel aan hebt is duidelijk. ;) Dank voor het begrip in ieder geval.

[Reactie gewijzigd door zeef op 23 augustus 2016 14:28]

Ik moet wel begrip opbrengen, ik kan niet zonder Tweakers ;)

Nog een tip: als er een duurder abonnement zou zijn waarbij ook alle trackers uitgeschakeld zouden zijn zou ik dat serieus overwegen. Dat soort dingen moeten aangemoedigd worden namelijk! Ik ben vast niet de enige.
Ben je ook een echte lurker :o
Ik kan me een vorige grote discussie nog wel herinneren over reclame op Tweakers.

Ook toen heb ik Tweakers even op de whitelist gezet en ook toen kleurde mijn hele scherm blauw en begon alles te knipperen vanwege een take-over.
Slechte timing of toeval?

In elk geval blijf ik bij mijn huidige strategie: blokkeren op de desktop en niet blokkeren op mobile. Reclames zijn sowieso minder irritant op de mobile versie.
Mwah, ik ben het niet met je eens. Ik bezoek veel techblogs via Feedly, maar iedere blog heeft tegenwoordig, vlak voordat de comments beginnen, een 12-20 grote artikelen clickbait onder elkaar. Deze artikelen zijn qua grootte vaak 5 keer zo groot als het artikel waar ze onder staan. In het artikel zelf staat dan ook nog reclame. Ik denk dat van zo'n mobiele website zeker 60% van de ruimte wordt besteed aan ads.

De markt is op mobile juist totaal verziekt en kapotgemaakt. Geen enkele website is nog normaal te bezoeken helaas.
Ik hoor vanuit de gebruiker dat reclame irritant is.

Ik lees tussen de regels door dat Tweakers gebruikers irritant vindt, want ze blokkeren advertenties.

Wie van de twee heeft de meest gunstige 'onderhandelingspositie'?

Het voordeel van Tweakers is dat ze een compleet platform aanbieden. Nieuws, pricewatch, V&A, forum. Voor ieder onderwerp zijn er echter meerdere alternatieven beschikbaar. Ik zal de concurrenten niet noemen, maar ik neem aan dat iedereen er wel een aantal kan benoemen. Wat is momenteel dan de meerwaarde van Tweakers? De community dunkt me.

Mochten jullie af en toe brainstormen over het blokkeren van gebruikers met een adblockers, en louter betalende klanten toestaan, kijk eens wat Trackmania enkele jaren geleden is overkomen. Van een community met miljoenen leden, naar grote leegloop in enkele maanden. Plotseling moest je een betalende klant zijn om in populaire servers te mogen spelen, van de ontwikkelaar. Resultaat was dat bijna iedere niet-betalende speler vertrok. Als betalende klant begon ik me te irriteren aan de lege servers tot uiteindelijk de verveling toesloeg en ook ik vertrok.

Wees zuinig op jullie community. Als de betrokken leden aangeven dat adblockers een noodzakelijk kwaad zijn, blijf dan niet eindeloos leuren dat men ze moet deblokkeren. Ik begrijp best dat het onderhoud van de community veel tijd en geld kost. Maar vergeet ook vooral niet dat Tweakers zonder community geen bestaansrecht heeft. Wees creatief in het vergaren van inkomsten en hoe te besparen op uitgaven.
Wij hebben geen enkele intentie om de gebruiker te blocken ook al gebruikt hij of zij een adblocker. Wel maken we iedereen erop attent wat ons beleid is. Aan de gebruiker / community lid om te beslissen hoe hij of zij ermee omgaat.

Voor de gezondheid van Tweakers zou het fijn zijn als iedereen of advertenties toelaat of abonnee wordt.
Voor de gezondheid van Tweakers zou het fijn zijn als iedereen of advertenties toelaat of abonnee wordt.
nadeel van abonnee worden is naast dat je naw moet gebruiken dat ook bedrag vast ligt. Als elke website die je bezoekt een dergelijk bedrag zou vragen dan kan je daar een aardig autootje voor kopen.

Tweakers kan ook bv jaarlijks een funddrive organiseren zoals wikipedia dat jaren geleden al deed, eventueel naast de abonnee structuur
Ik lees tussen de regels door dat Tweakers gebruikers irritant vindt, want ze blokkeren advertenties.
Dat is interpretatie en absoluut niet de stelling van Tweakers! Ik denk dat in alle uitingen, communicatie en festiviteiten de stelling dat we de community omarmen en zelfs zelf ook zijn vertegenwoordigen. Zelf ben ik al lange tijd op Tweakers en ben ik deel van de community. Ook loop ik al geruime tijd mee op kantoor en kan ik je vertellen dat iedreeen hier de comunity een zeer warm hart toe draagt. Ik vind dan ook oprecht jammer dat je dit artikel op deze manier interpreteert.
Mochten jullie af en toe brainstormen over het blokkeren van gebruikers met een adblockers, en louter betalende klanten toestaan, kijk eens wat Trackmania enkele jaren geleden is overkomen.
Nee, hier wordt niet over gebrainstormd.
Wees zuinig op jullie community. Als de betrokken leden aangeven dat adblockers een noodzakelijk kwaad zijn, blijf dan niet eindeloos leuren dat men ze moet deblokkeren. Ik begrijp best dat het onderhoud van de community veel tijd en geld kost. Maar vergeet ook vooral niet dat Tweakers zonder community geen bestaansrecht heeft. Wees creatief in het vergaren van inkomsten en hoe te besparen op uitgaven.
Dat zuinig zijn staat het hoogst in het vaandel. De alternatieven wordt druk aan gewerkt. Kijk naar de Meetups, de Tweakers Express, de Nonspot evenementen, de Capgemini tutorials, de testpanels etc. Het is helaas niet even simpel omschakelen.
Ik lees dat niet zozeer in het artikel, dat is een weloverwogen tekst.

Ik lees dat zoals gezegd tussen de regels door. De frequentie waarop Tweakers hierover bericht. De reacties van medewerkers op gebruikers in nieuws- en forumberichten. Allen geven aan dat het irriteert aan de zijde van Tweakers, dat gebruikers niet snappen dat advertenties noodzakelijk zijn (en adblockers een doorn in het oog zijn). Hoewel dat wellicht niet eens hardop wordt uitgesproken intern en extern.

Goed om te lezen dat jullie niet overwegen om gebruikers met adblockers te blokkeren. :)
Worden tracking cookies ook uitgeschakeld bij een abonnement? Ik ga na dit artikel m'n allereerste whitelist doen en kijken wat het geeft, maar met die cookies ben ik nog steeds niet gediend. Heb wel een cookie-manager die ze blokkeert, maar dan onthoudt hij ook de login niet meer. Fijn zou zijn om, met een abonnement, een écht cleane site te hebben.
Dan krijg je niet de gemiddeld 2 à 3 tracking cookies die we met reclame meesturen. Blijven nog wel de 1 à 2 cookies over die marketing en redactie gebruiken om inzicht te krijgen in gebruikersgedrag voor eigen doeleinden.
Als het cookies zijn van Tweakers zelf, waarvan de info Tweakers niet verlaat, heb ik er geen problemen mee.
Dat is idd het geval
Wel als het the Google tracker is dan blijft die niet op Tweakers he? En dan maakt Google ook gebruik van die data.

Ik ben er overigens geen groot fan van dat een site geld vraagt om trackers niet te laten lopen. Ik snap de logica en de onvermijdelijkheid wel maar het ruikt toch niet lekker.
Wat is dan een wel lekker ruikende oplossing waarmee beide belangen gediend zijn? Die heilige graal hebben wij nog niet gevonden.
Tracking cookies blijf je houden. Volgens Ghostery wordt er een cookie van Google Analytics en eentje van Webtrekk geplaatst.
Netjes. Tot nog toe is Tweakers.net de enige site die ik uitsluit op uBlock. Echter, video's kijk ik nooit op Tweakers - ik weiger pertinent reclame te kijken voor een video. Vergeet dat vaak omdat ik het niet meer gewend ben, maar als ik dan alsnog iets aanklik waarbij een ad voor een video komt sluit ik direct de video en denk "laat maar" of ga het elders kijken.
Ook ik denk wel eens: 'kan het wat minder', bij prerolls. Aan de andere kant, de content moet wel worden gemaakt. Zeker eigen reportages en series zoals Op zoek naar de kern,The Gathering of the Tweakers of van de Polder naar de Valley kosten best wat geld. Dat moeten we ergens mee terugverdienen. Vandaar de prerolls.

Dat maakt de irritatie niet minder, dat weet ik. Daarom beloven we dat je ze altijd na maximaal 10 seconden kan skippen.
Ik vind het tonen van prerolls bij eigen producties acceptabel en begrijpelijk, maar ik wordt wel simpel van prerolls bij video's die niet door Tweakers zelf geproduceerd zijn. Die worden dan overgenomen van de bron, en vervolgens voorzien van eigen reclame getoond. Ik vind dat respectloos naar de makers toe en zeer hinderlijk voor bezoekers.
De maker willen juist dat de video wordt verspreid. We plaatsen natuurlijk geen video's zonder dat we daar toestemming voor hebben.
Maar willen ze ook dat daar eigen reclame bij getoond wordt?
Ja, ze weten dat ons (video)platform ook niet van de wind en de zon kan draaien.
Ipv de preroll, bak er een reclame spot moment in de aflevering. De preroll zie ik overigens nooit, die worden keurig tegen gehouden. Want als je ook nog eens de TeleVaag en Nu af en toe bekijkt, dan lijkt het wel of uitgevers denken, maakt niet uit welke korte video's we plaatsen als er maar beeld is.

P.s. video ondertiteling zou ik echt een uitkomst vinden, kan men tenminste ook kijken zonder de rest van het gezin er mee lastig te vallen
Ondertiteling kost bakken met geld. Dat moeten we ergens mee terugverdienen. Dus het is nogal scheef dat je vraagt om een investering en tegelijkertijd de investeringsruimte (reclame) blokkeert. ;)
Ondertiteling levert heel veel op. Zoals meer toegankelijk voor doven en slechthorenden, Betere indexering bij Google daar deze ook de txtfeed uitleest, en ook nog eens lekker overal kunnen kijken zonder een ander lastig te vallen.
Zodra jullie standaard de video's gaan ondertitelen ga ik met mijn bedrijf bij jullie adverteren, die deal maak ik dan weer vandaag nog met je.
Geheel begrijpelijk en de achterliggende gedachte is natuurlijk logisch, maar dan komt het dus aan op persoonlijke voorkeuren. Ik "gun" Tweakers het tonen van advertenties maar mijn irritaties als het aankomt op reclame voor een video zijn te groot.

Zal het nog eens met tot tien tellen, letterlijk en figuurlijk, vaker proberen.. :)
Nog nooit gestoord aan de hoeveelheid reclame uitingen.

Persoonlijk stoor ik mij er altijd wel aan dat als mijn vrouw wat pampers bij de Bol.com heeft besteld dat ik in de dagen er na alleen maar reclame met betrekking baby artikelen zie op Tweakers.

Ik maak gebruik van de informatie op Tweakers, in ruil daarvoor vind ik het dan ook prima dat Tweakers al die informatie gebruikt om mij advertenties te tonen.
Zoek ik een nieuwe telefoon in de pricewatch, toon mij gerust reclames met betrekking tot dit toestel. Lees en reply ik bij een artikel over een nieuw toetsenbord, toon mij de respectievelijke reclame. Geen probleem mee.

Maar ga mij niet volgen buiten Tweakers om daar hebben jullie niks mee te maken.

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 23 augustus 2016 08:53]

Zorg voor een apart account voor je vrouw, dan heb je daar geen last meer van. :*)
Tevens voorkom je dan ook dat je ineens reclame ziet voor een cadeau die ze voor jou geGoogled en besteld heeft (of in zoek geschiedenis ineens perongeluk ziet staan).
Daar gaat het niet om, dat was alleen maar het bewijs dat het gebeurd.

Ik zelf zoek niet naar vrouwenlaarzen en dagjes naar de sauna, maar zie de reclames wel als mijn vrouw gezocht heeft.

Dus Tweakers doet het automatisch ook bij mij.

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 23 augustus 2016 09:30]

Sorry, ik was onduidelijk. Ik bedoelde Windows account of tweede user op de tablet. Niet Tweakers account.
Wat ik bedoelde met 'Maar ga mij niet volgen buiten Tweakers om daar hebben jullie niks mee te maken'

Blijkbaar wordt mijn surfgedrag en zoek informatie ergens opgeslagen.

Wat nou als ik eens op .. HIV zoek?
Krijg ik dan over een paar jaar ineens dat alle zorgverzekeraars moeilijk gaan doen als ik iets wil afsluiten?

Mijn informatie van buiten Tweakers om wordt ergens opgeslagen, ook prive zeer gevoelige dan. En hoe weet ik wat daar precies mee gebeurd?
Dat is best wel lastig met een gezamelijke iPad op de koffietafel....

Ik vind het nog steeds een gemis dat dat ding geen user accounts ondersteunt
Op een Android en Windows tablet kan dat wel, wellicht dat het in de toekomst ook op een iPad kan...
De beetjes reclame die Tweakers serveert vind ik allerminst storend. Wat dat betreft doet tweakers het beter dan menig andere website.

Maar waar ik graag meer openheid over wil hebben is wat wordt er allemaal van ons bezoekers bijgehouden? Een snelgroeiende reden voor mensen om adblockers te gebruiken is niet omdat reclame irritant is, dat is een kleine ergernis waar een veteraan op het internet al redelijk immuun voor is.
Maar dat de reclame banners ontzettend veel persoonlijke info binnenharken, en deze vervolgens aan profielen gaan hangen en deze vervolgens weer te verhandelen.

Dat is een probleem waar ik nog geen enkele website openheid over heb zien geven. En Tweakers zou echt enorm vooroplopen als daar ook inzicht in wordt gegeven.

Als ik de frontpage bekijk worden er 4 cookies meegeleverd (hulde aan tweakers, een tech site als The Verge zit tegen de 30 stuks aan). Google AdSense, Google Analytics, Google Publisher Tags en Webtrekk. Wat voor informatie wordt via die kanalen weggegeven? En wat is de afweging die Tweakers maakt ten opzichte van de privacy van gebruikers en het toch gebruiken van dergelijke services?

Het wordt tijd dat bij de beslissingen over reclame niet alleen meer gekeken wordt naar de irritantheids factor. Het gaat niet alleen over het niet irritant houden van je advertenties, daarvoor gebeurd er teveel in de reclame industrie wat betreft tracking en profilering.
Dat geeft wat toelichting, maar niet bevredigend wat mij betreft.

Cookies tbv analyse populaire artikelen / content en info over het gebruik van de website blijkt niet effectief, te zien aan de laatste twee grote makeovers die tweakers gehad heeft, en de stortvloed aan ontevredenheid en patches die daarop volgden, waaronder twee keer het verdwijnen van de meuktracker, gevolgd door een spoedige terugkeer. Beetje hetzelfde idee als telemetry in Windows: men claimt dat het gebruikt wordt om de site beter te maken voor gebruikers maar uiteindelijk blijkt dat er gewoon gedaan wordt wat het ontwikkelteam leuk vindt en er pas reageert wordt nadat de community hun feedback gegeven heeft. Vraag het dan gelijk aan de community!

Ten tweede: inkomsten. Heel begrijpelijk, daarom heb ik ook een abonnement. Maar dat verlost mij niet van de tracking, alleen van de ads. Een tweakers-abo zou ook direct het gevolg moeten hebben dat er niet getracht wordt om tracking-cookies te plaatsen. En zeker niet door derde partijen zoals Google of Webtrekk.

Als mijn gebruik van de website dan toch geanalyseerd moet worden, doe dat dan mbv een self-hosted oplossing als Piwik. Daar kan ik mee leven.
Inderdaad, de cookies pagina bied een behoorlijke start qua openheid over cookies op Tweakers. Maar het laat alsnog in de midden wat er nu via welke kanalen wordt verzameld.

"Verder maken adverteerders vaak gebruik van een mediabureau om de campagne voor hen uit te leveren. In deze gevallen plaatst het mediabureau vaak ook cookies om campagnes te meten en te optimaliseren.

In de advertentievoorwaarden van Tweakers is vastgelegd dat cookies van adverteerders en mediabureau’s mogen worden gebruikt voor het verzamelen van statistieken. Tweakers verleent daarnaast beperkt toestemming aan adverteerders en mediabureaus om jou als bezoeker op Tweakers en op andere websites te herkennen en op basis daarvan relevantere advertenties te vertonen. Omdat er erg veel partijen in de advertentiewereld samenwerken, is het niet mogelijk om een volledige lijst van mogelijke domeinen te geven, maar hieronder sommen we op van welke aanbidders je bijvoorbeeld een cookie zou kunnen ontvangen."


Maar zoals je in de beschrijving kunt zien is het alleen de basis wat hier wordt verteld. Niet de nitty gritty, en juist die details zijn het verschil tussen adblock of whitelist.

Wellicht zou het een leuk achtergrond artikel kunnen zijn in de nu lopende personal privacy serie op de frontpage. Een artikel over wat nu precies de gevaren zijn van tracking en profiling via cookies vandaag de dag. En wat je er tegen kunt doen.

[Reactie gewijzigd door MenN op 23 augustus 2016 13:11]

1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True