Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Ga aan de slag met Dells zakelijke laptops en convertibles

18-04-2016 • 09:13

245 Linkedin

Dell is op zoek naar in totaal zes tweakers die aan de slag willen met producten uit de zakelijke Latitude-lijn van het bedrijf. Deelnemers aan dit Testpanel Pro mogen een Latitude-laptop of -convertible reviewen en het apparaat achteraf als beloning houden.

Uit alle aanmeldingen worden zes tweakers gekozen die een van de twee producten thuisgestuurd krijgen. Vervolgens krijgen ze twee weken om het product door en door te testen. Nadat de reviews online zijn geplaatst mogen alle testers hun product in elk geval houden. Voor twee tweakers gaan we echter nog een stapje verder; per categorie kiezen Tweakers en Dell namelijk de beste review. De schrijvers van deze reviews worden vervolgens uitgenodigd op het Tweakers HQ om in een zakelijke omgeving hun review te verfilmen.

De producten

Bij dit Testpanel Pro draait het dus om twee producten. De Latitude 7275 is in de basis een krachtige 12,5"-Windows 10-tablet, maar kan via het toetsenborddock omgetoverd worden tot een laptop. Het apparaat heeft een full-hd-scherm en wordt aangedreven door een Core m5-6y57-cpu met 8GB werkgeheugen en een 256GB-ssd, en de energie wordt geleverd door een 30Wh-accu met twee cellen. Op draadloos vlak kan de tablet overweg met bluetooth, wifi-ac en optioneel ook met mobiele netwerken. De 730 gram wegende machine is verder uitgerust met maar liefst twee usb-c 3.1-poorten, die dubbelen als thunderbolt-aansluiting.

De Latitude 7370-notebook is een echte zakenlaptop en uitgerust met een Core m7-6y75-cpu, 8GB ram en een 256GB-ssd. Het 13,3"-scherm heeft een resolutie van 3200x1800 pixels en is aanraakgevoelig. De laptop beschikt verder over usb 3.0, thunderbolt-micro-hdmi en m2-slots voor extra insteekkaarten. Optioneel is de notebook uit te rusten met een smartcardlezer en vingerafdrukscanner. Standaard draait de 7370 Windows 7 Pro, maar er is ook een Windows 10-licentie aanwezig.

Voorwaarden

 • Meedoen kan tot en met 24 april 2016 via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 26 april bericht via e-mail. Niet-winnaars krijgen geen bericht.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Werknemers en crew van Dell en Tweakers zijn uitgesloten van deelname.

Wil jij een van deze Latitudes testen?

Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Lees over ons verdienmodel en waarom jouw steun voor ons belangrijk is.

Aantal stemmen: 4.861. Deelname gesloten op 24-04-2016 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (245)

Wijzig sortering
Ben benieuwd naar de prestaties van de 7370, eens zien of deze krachtig genoeg is om te programmeren.
Dat zal toch wel geen probleem zijn? Programmeren is tekst verwerken en af en toe wat compileren/linken. Voor een processor niet bepaald een uitdaging.
Hangt heel erg af van de applicatie die je programmeert. Een softwarepakketje met 50 projecten in een solution in VS2015 doet er al makkelijk 20-30 seconden over om te openen en 30-60 seconden tussen het klikken op compile en het daadwerkelijk kunnen testen/gebruiken op mijn i3 laptop. Op mijn pc blijft met I5-6400 er niet eens 1/10 van die tijd over.

[Reactie gewijzigd door Chrotenise op 18 april 2016 14:33]

Dat is nu typisch iets wat je oplost met een SSD. Al die kleine filetjes inladen is traag op een HDD, maar een SSD heeft veel meer IOPS. De CPU heeft daar weinig invloed op.
Mijn huidige laptop had ook alleen hdd. Ook hierin geen ik een ssd gezet voor meer snelheid. Gelukkig heeft de Dell 7370 al een ssd op moment van uitpakken ;)
Allebei een 850 series SSD. CPU heeft juist veel invloed op, omdat het niet alleen filetjes uitlezen is maar alles met elkaar crossreferencen om te zien of er compile fouten zijn. Een snellere CPU is sneller klaar met dergelijke taken. Bij VS Master wordt ook nog eens op start-up al het in allemaal gecrossreferenced samen met je GIT history.
Totdat je ook gaat werken met openCL en openCV etc, dan ga je zowel veel vragen van CPU als GPU. Nadeel is momenteel dat deze laptop geen externe kaart heeft en daarom voor openCL moet gaan vertrouwen op de onboard graphics card.
Het is mogelijk dat de thunderbolt in dit geval externe GPU's standaard ondersteunt, in dat geval is het aan Kronos (maker van OpenCL en OpenGL) en Intel om dat mogelijk te maken. En dan is het relatief makkelijk om deze laptop om te toveren in een volwaardig workstation.

[Reactie gewijzigd door ocelot47 op 18 april 2016 12:09]

Zullen zien in hoever de thunderbolt van dit model ondersteund zal worden. Zou een mooie toevoeging zijn als er een externe videokaart aangesloten kon worden. Gelukkig is het thunderbolt volop in ontwikkeling en zijn de mogelijkheden groot.

[Reactie gewijzigd door vman26 op 19 april 2016 21:36]

Als je programmeert in kladblok of simpele editors wel, zodra je geavanceerdere frameworks en editors gaat gebruiken heb je toch wel profijt van een moderne laptop/pc.
Zelfs een gedrocht als Eclipse of Visual Studio heeft geen zware CPU nodig,
Ik heb Eclipse met een cross compiler gebruikt op Linux in een virtual machine op Windows met 2 GB RAM en dat werkte gewoon.
Twee keer een open project in PHPStorm met een verscheidenheid aan actieve PHP en Javascript plugins + een VM met daarin een Laravel API + een lokale gulp server/watchers met browsersync naar 3 browsers + een database manager open + verscheidene browsers open met allerlei tabs enzovoort enzovoort.

En niet eens een heel speciale setup: PHP API + JS SPA parallel ontwikkelen.

Dat jij het niet nodig hebt betekend niet dat anderen niet allerlei programma's draaien tijdens hun programmeerwerk.

[Reactie gewijzigd door Edwin88 op 2 mei 2016 15:20]

Dat jij het niet nodig hebt betekend niet dat anderen niet allerlei programma's draaien tijdens hun programmeerwerk.
Auw. Je gebruikt heel vaak het woord PHP. Dat is een begrip uit de webdevelopment wereld. Of dat überhaupt nog programmeren is, dat is een heel andere discussie. Het blijft een wonder hoe iets als een webbrowser, wat toch vooral een parser van statische teksten en simpele plaatjes is, zo verschikkelijk inefficient mag zijn.
De tijd dat de browser nog een simpele parses van plaatjes en text was is al een tijdje voorbij.
Dat ik 'heel vaak het woord PHP gebruik' is een beetje een nare opmerking van je |:( , alsof ik niks weet van programmeren.. Je voelt je duidelijk beter omdat jij in een of andere fancy taal programmeert en webdesign ondergeschikt is hieraan. Ik ga hier niet meer verder op in.
Dat ik 'heel vaak het woord PHP gebruik' is een beetje een nare opmerking van je |:( , alsof ik niks weet van programmeren.. Je voelt je duidelijk beter omdat jij in een of andere fancy taal programmeert en webdesign ondergeschikt is hieraan
En daar trek je een conclusie met allerlei onterechte emotie erbij. Mijn punt is dit: programmeren is tekstverwerken, compileren, linken. Dat is niet al te zwaar. Webdevelopment is iets compleet anders dan programmeren. Het is gewoon een heel ander vak, met heel andere tools en die kunnen veel zwaarder zijn.
Daarom heb ik mij ook aangemeld voor deze laptop. Ik vraag me dan ook af hoeveel verschil er merkbaar is tussen deze m7 vs mijn i7
Zal een mooie vergelijking zijn. Heb nog een i7 van de 2e generatie in mijn 4 jaar oude laptop. En deze kan mijn programmeren (nog) wel aan. Zoals je al zegt benieuwd naar de prestatie van de m7.
Ik heb zelf een recentere i7-4510U.
Ik verwacht ook niet dat die m7 sneller is maar ben wel zeer nieuwsgierig maar de verschillen bij dagelijks gebruik.

Zelf ben ik druk bezig met studie en accuduur is ook belangrijk welke me bij de i7 zwaar tegenvalt. Als die m7 bij programmeerwerk niet erg sloom is kan ik die wel boven mijn i7 verkiezen.

[Reactie gewijzigd door herovazy op 18 april 2016 17:13]

Je hebt daar een heel goed punt. Accu duur is momenteel niet het beste punt bij de i7 modellen (uitzondering daargelaten). Ik ben het met je eens dat dat een interessant onderzoekspunt is voor een vergelijking.
Zelfde geldt voor mij. Programmeren op pc gaat prima, maar op laptop zou wel fijn zijn met name tijdens lange reizen.
Hierover deel ik je mening...
Leuke actie. Ik ben benieuwd naar de 7370. Ik vraag me af of voor een business laptop een touchscreen meerwaarde heeft, of dat die en of de resolutie nog echt wat toevoegt voor mij. Ik ben ook benieuwd naar de prestaties van de Core m7. Stuk beter in ieder geval dan de bak die voor het werk wordt geleverd.
Een touchscreen lijkt vaak overbodig. Maar stiekem gebruik je het meer dan je erg in hebt merk ik bij mensen met een touchscreen laptop.
Ik heb van mijn werkgever een thinkpad yoga gekregen met touchscreen. Dat gebruik ik werkelijk nooit, de beweging naar het scherm is niet intuïtief en de Windows 7 omgeving (die ook nog op deze Dell zit) is echt verre van touch gebruiksvriendelijk. Wanneer ik bijvoorbeeld een groot document moet lezen dan scrolt het niet lekker en bij aanrakingen springt de bediening onvoorspelbaar tussen cursor, klik en scroll gedrag. Nee, ik zit nog liever met die trackball van de thinkpad, een onergonomisch trackpad of een te kleine mobiele muis te werken dan dat ik het touchscreen gebruik.
Edit -- Jouw reactie gaat natuurlijk over een touch screen ipv touch pad. Vergeef het mij, het is maandag :)

Mijn ThinkPad t440s van het werk heeft gewoon een zeer aangenaam touchpad hoor. Ook multitouch-gestures worden zonder problemen herkend, en scrollen door bvb een pdf-document is ontzettend eenvoudig.

[Reactie gewijzigd door W!mpix op 18 april 2016 11:14]

touchpad != touchscreen ;)
Ik heb zelf een touchscreen en aan het einde van de dag verbaas ik me steeds weer hoe vaak ik hem gebruikt heb (kan je zien aan de vingerafdrukken en vingervegen)

Voor mij is het zeker geen vereiste maar het is toch wel handig achteraf
Ik heb 10 keer liever een muis dan een Touch screen. Je zou zo maar RSI kunnen krijgen weet ik uit eigen ervaring. En ik werk al 15-20 jaar met een muis zonder enig probleem.
Ik vraag me af of voor een business laptop een touchscreen meerwaarde heeft
Het hangt er een beetje van af wat je er mee gaat doen. Als je applicaties voor een touch screen ontwikkelt (die zijn er genoeg in de industrie) dan is het wel handig om als ontwikkelaar te ervaren hoe de applicaties zich gedraagt als je geen muis tot je beschikking hebt.
Zijn je buttons groot genoeg, en is de scrollbar wel breed genoeg? Hoe gaat het met een soort ´tree´ die je kunt in- en uitklappen.
Ik vraag het mij inderdaad ook af of een aanraakgevoelig scherm een toevoeging is als deze niet als tablet kan worden gebruikt.
Collega's van mij gaan binnenkort een test doen met 2 in 1 producten, ik denk dat het daar juist heel positief kan uitpakken wanneer zij bij klanten heel eenvoudig de producten/diensten kunnen laten zien mbv. Een tablet/laptop.
Super gave actie. Ik ben wel een beetje opzoek naar een nieuwe laptop.
Hij moet een beetje overweg kunnen met Autocad en wat simpel 3D tekenwerk. Uiteraard mag hij een game op normale instellingen kunnen draaien. Dus ik zou zeggen kom maar op _/-\o_.

We zijn bij mijn werkgever aan het kijken of er laptops zijn die sterk genoeg zijn om onze vaste plekken in flex-plekken te veranderen. Dit zou een leuke test kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Dubrillion op 18 april 2016 09:27]

Hier de zelfde situatie, vraag me alleen af of een laptop zonder videokaart daar wel geschikt voor zal zijn.
Voor het basis-basis 2D-tekenwerk zal dit geen uitdaging zijn. Dat draait ook al redelijk op een willekeurige igp van Intel. Verwacht geen feature set die dingen vloeiender laat verlopen, en wat glitches zijn ook niet ondenkbaar.

Aan de andere kant:
- Gebruik je veel/ingewikkelde vlakvullingen: houd rekening met laadtijden van minuten;
- Gebruik je excessief wijdverspreide coördinaten: CAD gaat raar doen. Met name HATCH objecten met patroon;
- Wordt het werk 3D-ish: dan laat de igp je graag "even" (lees minuten) wachten op een willekeurige actie... kun je mooi even koffie zetten.

Wil je dit wel: heb je wel iets van een dedicated graka nodig. Intel igp is gewoon te instabiel voor ingewikkelder dingen. Zowel de oude slome pentium-4-tijdperk-oplossingen als de recente I7 uit de Shuttle van mijn collega. Die zijn leuk voor kantoortoepassingen en zo, kunnen wel overweg met een spelletje (waar fouten in berekeningen minder opvallen).

Dingen als Civil of analyse-dingetjes wil ik het niet over hebben op een igp; lang leve de firepro/quadro van duizend-nogwat euro!

Dit is mede reden dat ik deze actie links laat liggen, de Xeon/quadro combi op mijn bureau geef ik de voorkeur (naast dat dit gewoon van de baas is uiteraard)
Leuke aktie weer.

Was al van plan naar een hybride design als de 7275 over te stappen want draagbaarheid is toch een must. En met alles remote en in de cloud moet dit een mooie oplossing zijn.
Super actie weer van tweakers! Ik zou heel graag de Latitude 7370 eens aan de tand willen voelen! :)
Ja hier nog één, super scherm en SSD, ben alleen heel benieuwd hoe de m7 zich houdt op een dergelijke resolutie met veel bewerkingen in Excel. Zou met zo'n scherm, positionering voor de zakelijke mark en presentatie als ultrabook eerder een skylake i5 of i7 verwachten. Maar goed, bij het testen moet vanzelf duidelijk worden of dat hij zich een beetje kan houden.
Leuke actie :)! Hopen dat ik de Dell 7275 even goed mag testen.
Ik hoop hetzelfde, maar dan dat ik hem mag testen.
Leuke actie!
Hoe worden de winnaars eigenlijk gekozen? Random of vindt er een selectie plaats?
Als er in de tekst bij de actie niet staat dat je er iets anders voor moet doen dan een poll invullen, worden de winnaars altijd random gekozen.
Altijd leuk, zit al paar weken te kijken naar een nieuwe 'convertible', dus gekozen voor de 7275 :)
Altijd goed de zakelijke lijn van Dell! Ben erg beniewd hoe de nieuwe generatie is is en hoe de m7 processor werkelijk presteert. Kom maar op met die laptop! :)
Leuke actie wederom, ik heb me ingeschreven voor de 7275, heb altijd al eens een convertible zakelijk willen testen. Ben benieuwd of het ook geschikt is om langer op te werken.
De latitude 7275 lijkt me ideaal voor mij als ICT-er die elke dag op meerdere locaties zit en niet altijd over een bureau beschikt en vaak in server ruimtes verblijft voor onderhoud aan de systemen. Ook in de trein lijk het mij ideaal om je tablet in een laptop te kunnen veranderen en omgedraait. het Surface pro 3 test panel bij ons is afgekapt omdat er teveel defecten waren en de type covers erg ongemakkelijk waren om de hele dag op te type. ben benieuwd zou er graag mee aan de gang willen zakelijk en prive.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 22

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee