Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Schrijf je in voor de Meet-up Automotive & Mobiliteit

14-04-2016 • 08:00

56 Linkedin

Op 12 mei vindt de tweede Tweakers Meet-up van dit jaar plaats. Als thema hebben we gekozen voor Automotive & Mobiliteit en Volvo is aangesloten als partner om meer te vertellen en tonen over autonoom rijden. Daarnaast zijn het Solar Team Eindhoven en TomTom aanwezig.

Volvo zal als partner een van de inleidingen verzorgen. De autofabrikant is al jaren bezig met het slimmer maken van auto's. Berry Peltenburg, competence development coördinator bij Volvo, zal vertellen wat er allemaal komt kijken bij het autonoom laten rijden van een auto. Welke hordes moeten overwonnen worden? Welke technologie moet je implementeren om een auto slim te maken? En misschien nog belangrijker: wanneer gaan we dit soort auto's op de weg zien?

Automotive draait natuurlijk niet alleen om auto's die in de showroom terechtkomen, er wordt ook druk gewerkt in de experimentelere hoek. Zoals bij het Solar Team Eindhoven, dat al jarenlang meedoet aan de World Solar Challenge in Australië met zijn door zonne-energie aangedreven auto. Liselotte Kockelkoren van het Solar Team zal tijdens de Meet-up spreken over de Stella-gezinsauto die het team bedacht en gebouwd heeft. Stella won vorig jaar nog de Cruiser-klasse in de World Solar Challenge. Steven van der Schoot, embedded software engineer van het team, zal haar bijstaan voor de technische vragen bij de Q&A.

Naast Volvo en het Solar Team zal ook TomTom aanwezig zijn. Het bedrijf denkt een belangrijke rol te kunnen spelen in de toekomst van de automotive-industrie en zal hier tijdens de Meet-up uitgebreid over vertellen.

Programma

 • 17:30 – 19:00 Ontvangst met drankje
 • 19:00 – 19:30 Keynote Solar Team Eindhoven - door Liselotte Kockelkoren, Account Manager & Steven van der Schoot, Embedded Software engineer
 • 19:30 – 19:50 Talk TomTom - door Tomaso Grossi, Jr. Product Marketer at TomTom
 • 19:50 – 20:20 Talk Volvo – door Berry Peltenburg, Competence Development Coördinator
 • 20:20 – 22:00 Afsluitende borrel

New and improved

Verder hebben we goed geluisterd naar jullie feedback op de eerste Meet-up en daarom wat zaken aangepast. Om te beginnen zal er rondom de inleidingen meer te doen zijn. Zo kun je met een cardboard een virtuele rondleiding over de Tweakers-redactie krijgen, kun je aan de slag met minidrones en is er een Mario Kart-opstelling. Volvo zal een XC90 met adaptive cruise control meenemen die je nader kunt bekijken en het Solar Team neemt de Stella Lux auto mee.

Lijkt het je leuk om hier bij te zijn, klik dan snel hier om een kaartje kopen. Iedereen is welkom, ook als je geen account hebt. We hebben tweehonderd plekken beschikbaar en op = op. Is Eindhoven te ver voor je? Nestel je dan op 12 mei achter een scherm en surf naar Tweakers, want het evenement zal ook vanuit huis te bekijken zijn via een livestream.

In het kort

 • Onderwerp: Automotive & Mobiliteit
 • Datum: donderdag 12 mei. Ontvangst vanaf 17:30
 • Locatie: High Tech Campus Eindhoven
 • Kosten: € 10 (inclusief twee consumpties)
 • Meer info over deze tweede Meet-up of de andere edities: check de actiepagina

Reacties (56)

Wijzig sortering
Eindhoven. Jammer voor mij. Een centrale locatie in de provincie Utrecht, Zuid-Holland of Noord-Holland zou handiger zijn geweest. 46% van alle inwoners wonen in de bovengenoemde provincies.

Ik ga lekker van achter mijn scherm het beleven. Super dat jullie ook livestreams hebben.

[Reactie gewijzigd door Lisadr op 14 april 2016 10:06]

Pssst, niet doorvertellen, maar er is meer in Nederland dan de randstad. Eindhoven heeft een sterke band met automotive en is de 2e economische regio van Nederland. Niet alles hoeft te draaien in en rond de randstad.
Inderdaad, bekijk deze innovatieve technologieën eens welke in Eindhoven door DAF zijn ontwikkeld:

Predictive crouse control:
https://www.youtube.com/watch?v=HrRMBkh_-pg

EcoTwin:
https://youtu.be/N6DvbhxSJnQ
https://www.tno.nl/nl/over-tno/nieuws/2015/3/tno-en-daf-demonstreren-truck-platooning-tijdens-aw15/

[Reactie gewijzigd door Svenson37 op 14 april 2016 21:57]

ook hier in Limburg hebben we heel lang volvo's gemaakt ;-) (ik ook trouwens voor 12.5 jaar)
Ik geloof dat het juist de idee was om ook eens meetings te houden op andere plaatsen dan de Randstad, zodat Tweakers uit andere provincies ook eens de kans krijgen om langs te komen ;). Voor een inwoner van Limburg bvb zijn die provincies net zo goed ver weg.
Gelukkig is er ook livestream
Klopt. Ik kan sowieso niet gaan (waar dan ook in Nederland komt me als Leuvenaar niet uit), dus die livestream is meer dan handig :)
Zou er interesse zijn in een Meet-up in Vlaanderen?
Wel, ik zou zeker interesse hebben. Niet enkel de afstand speelt een rol, maar ook de manier waarop je er kan raken zeg maar. Ja Eindhoven is niet ver de grens over, maar aangezien ik afhankelijk ben van het OV maken die 50 km extra meteen een groot verschil. Naar Oostende gaan is verder maar makkelijker. Omgekeerd geldt dat net zo denk ik, het Belgische en Nederlandse OV-net zijn niet geweldig goed op elkaar aangesloten.

Maar het lijkt me logisch dat de meetings in Nederland worden georganiseerd. Tweakers is tenslotte Nederlands en er zijn 17 miljoen Nederlanders en 6,5 miljoen Vlamingen ;). Ik vind het al mooi dat men moeite doet om ook eens buiten de randstad te komen. Wie beschikking heeft over een auto kan er gewoon heen denk ik zo.

Of een meeting in Vlaanderen ooit de moeite waard kan zijn, lijkt me meer een zaak voor Tweakers zelf om te bepalen. Zij hebben er nog het beste het zicht op hoeveel Vlamingen hier eigenlijk rondlopen. Want eerlijk gezegd let ik daar totaal niet op als ik hier rondzwerf. Vlaming of Nederlander, ik let er niet eens op :P.
Ik let ook niet op het verschil. Alle tweakers zijn mij even dierbaar. Waar het mij eigenlijk om gaat is: als we iets in Vlaanderen organiseren, komt daar dan 20 of 100 man op af.
Dat verbaast me ook niet echt ;). Ik wil maar zeggen dat m'n opmerking over dat ik sowieso niet ga, niet slecht bedoeld is. Ik verwacht niet dat Tweakers iets organiseert in Vlaanderen, Eindhoven lijkt me al een heel mooi compromis, gelet op de afstand vanuit Noord-Nederland, of de noordelijke Randstad. Ik ben al blij dat ik gewoon mee kan kijken op de livestream!
Ik zou dolgraag een keer bij IMEC Leuven horen / zien wat ze doen, dit is toch echt wel een van de belangrijkste plekken van de sillicium-industrie wereldwijd; zelfs een plek waar de op het oog concurrerende bedrijven Intel, TSMC en Samsung samenwerken, volgens mij uniek in de wereld.
Of je pakt de auto samen met nog een paar mensen uit Brussel/Leuven... dichterbij dan Eindhoven gaat het waarschijnlijk niet worden zolang het in Nederland is. Het is ff rijden, maar ver is het ook weer niet (vergeleken met Amsterdam of zo).
precies; had ook zo iets *O* eindelijk keertje in de buurt ipv standaard randstad
Alsook voor Belgen een ideale gelegenheid om eens langs te komen :).
Maar ook 46% van de doelgroep?

Ik ben blij dat het eindelijk niet in de randstad is met files, parkeerproblemen, etc.
Zou kunnen. Op TU eindhoven zullen ook veel Tweakers zijn.
Ja idd. Ik ken mensen die hier vast ook veel interesse in hebben. Zij studeren immers Automotive :p (valt onder dezelfde faculteit als mijn studie)
Tja, Eindhoven en omstreken is toch echt de hightech omgeving van het land en zelf de EU. In de Randstad heb je wat dat betreft niet zo veel :+ . En natuurlijk Helmond met de Automotive Campus :9
O, ik meende dat Venray het tech-centrum van de wereld was.... http://www.siliconvenray.nl :)
Dat doen ze al vaak, en daarom zijn deze meetups juist gepland, omdat dan die andere 54% ook eens ergens bij kan zijn ;)
Of voor tweakers vanuit België is eindhoven ook veel gemakkelijker ;-)
Ons niet vergeten he ;)
Ring Eindhoven is net zo druk als ring Amsterdam.
En daarmee sluiten we de rest van Nederland maar uit? ;)
Vergeet ook de Belgische tweakers niet, Eindhoven is prima bereikbaar vanuit België.

Ik kom uit het zuiden van Limburg en ben blij dat ik eens een keer niet helemaal naar Amsterdam of Utrecht hoef te reizen :)

[Reactie gewijzigd door holoX op 14 april 2016 11:01]

Als je Vlaanderen ook meeneemt is het nog vrij centraal.
Automotive zit nu eenmaal in Zuid-Oost Noord-Brabant.
Beetje raar om dat dan in A'dam of Utrecht te doen.
offtopic:
Om nog maar te zwijgen over Brainport

Ik vind het juist frapant dat er zo weinig meet-ups in Eindhoven zijn (gezien dit toch wel de Tech-hoofdstad van Nederland is)

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 14 april 2016 15:21]

Toevoeging: Autoproducenten zitten in Gent (Volvo), Brussel (Audi) en Nederlands Limburg (VDL NedCar).

Ed: En natuurlijk de afbouw / test fabriek van Tesla in Tilburg.

[Reactie gewijzigd door kidde op 9 mei 2016 21:16]

Ach dit is goed bereikbaar voor mensen uit Limburg, Noord Brabant, Utrecht en Gelderland en dat is ook 40% van alle inwoners. Scheelt nog niet zo veel.
Helaas kan ik er niet bij zijn omdat de rijtijd te lang is :( .
Jammer dat ik er dan niet bij kan zijn maar wel weer top van Tweakers dat ze dit weer organiseren. Ook leuk om te lezen dat jullie ook naar de feedback van de vorige meet-up geluisterd hebben en er wat mee doen.
Interessant onderwerp. Eens zien of ik tijd kan vrijmaken die dag. En anders eens de livestream proberen. Leuk initiatief!
Anoniem: 372172
14 april 2016 09:52
Voor mij is het te ver weg :) Maar ik kijk natuurlijk via de livestream.
Te ver weg helaas, wel leuk!
Gezien het over moderne auto's en autonoom rijden gaat... nodig Tesla ook even uit?
Sterker nog; die hebben zelfs een showroom in Eindhoven :)
Showroom 8)7

Dat woord is al groter dan die locatie.
Had graag gekomen. Maar dit is net een onderwerp dat mij totaal niet trekt :o
Welke hordes moeten overwonnen worden? Welke technologie moet je implementeren om een auto slim te maken? En misschien nog belangrijker: wanneer gaan we dit soort auto's op de weg zien?
In 20 minuten een praatje houden over autonome auto's? Dat moet dan wel héél oppervlakkig zijn... Jammer. Zou graag zien dat het een stuk technischer was maar hier sta ik niet voor op vanuit mijn werkplek op de High Tech campus zelf.

[Reactie gewijzigd door Chip. op 14 april 2016 13:05]

Eindelijk eens dichtbij, elke keer de randstad is ook vervelend na een tijdje. Heb mijn ticket :)
Ben benieuwd naar de Volvo, wellicht ism de dealer uit Best (de Beemd).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee