Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Abonnee-update april 2016: nieuwe abofeatures

19-04-2016 • 13:19

141 Linkedin

Een van onze goede voornemens is om deze abonnee-updates wat structureler te gaan plaatsen. Dat moet wel, want we gaan in 2016 veel meer doen voor abonnees. We gaan meer evenementen organiseren, dus er zullen meer momenten zijn waarbij abonnees hun slag kunnen slaan in de pre-sale. We gaan niet af en toe, maar elke maand een speciale aboaanbieding met een webshop realiseren. Nieuwe Tweakers-goodies zijn onderweg, exclusief voor abonnees, en die wil je echt zien! We zijn al begonnen met speciale acties bij nieuwe abonnementen (en verlengingen) en nog veel meer.

Aanbiedingen voor abo's

Aanbiedingen, exclusief voor abonnees, zijn er nu elke maand. Waar moet je dan aan denken? Game-pc's, laptops, tv's, monitoren, een domoticacontroller, een minikoelkast voor onder je bureau en nog veel meer elektronica. Zoals gezegd, komt er elke maand een nieuwe aanbieding. Daarbij werken we samen met een een aantal shops. Zowel het aanbod als de shop zal in de komende maanden telkens wisselen. Om te voorkomen dat je een mooie deal mist, sturen we je direct na publicatie een dm, want de prijs is bij publicatie gegarandeerd lager dan bij de goedkoopste aanbieder in de Pricewatch.

USB lader aboSpeciale acties bij verlengen en nieuwe abonnementen

Wie zijn Plus-abo verlengt, gaan we blij maken met een presentje. We hebben iets gevonden dat bij veel Tweakers welkom zal zijn: een wandcontactdoos met ingebouwde USB lader: Nederlands ontwerp, voorzien van alle nodige certificaten. Geen DX-rommel dus, zo lang de voorraad strekt. Zorg wel dat je adresgegevens kloppen, anders kunnen we niet versturen.

Nieuwe features

We horen graag wat jullie van het abonnement vinden en wat we er nog aan kunnen verbeteren. Laat ons weten wat jij vindt van de abonnementen, wat je nog mist, wat goed is en wat beter kan. We zijn nu al bezig met het opzetten van maandbetaling en automatische incasso. Dat is veel werk, maar we bouwen ijverig door. Ik kan nog niet precies zeggen wanneer het klaar is, we mikken op een moment voor de zomer, maar daarover meer in een volgende update.

Vrijdag windag

Elke vrijdag gaan we iets verloten onder de Plus- en Elite-abonnees. Dat kan iets groots zijn, dat kan iets kleins zijn. Het kan een testexemplaar van het een of ander zijn, een item dat we ooit gekocht hebben en nu niet meer nodig hebben of het is iets kleins, zoals een Tweakers-dopper of snoeppot. Je hoeft er niets voor te doen; we loten elke week iemand uit het actieve abonneebestand. In de afgelopen maanden hebben we onder andere wat Tweakers-goodies, maar ook wat grotere zaken, zoals een NZXT 440 en een NZXT Phantom kunnen weggeven.

Abofest

Eind oktober is de jaarlijkse Abodag. Elk jaar hebben we tot nu toe het aantal bezoekers weten te verdubbelen, dus het belooft een uitdaging te worden. Omdat we er dit jaar echt een feestje van gaan maken, hebben we de naam veranderd in Abofest. Het programma is nog niet klaar, maar ik kan je garanderen dat een rondleiding bij Tweakers, verloten van goodies, (veel) bier en bitterballen, hardware hands-ons en gaming er zeker bij gaan horen. En het wordt een nog groter feest dan vorig jaar.

Oké Tweakers, ik wil dit ook!

Dat kan. Sluit vandaag nog een abonnement af. Je online voordelen gaan meteen aan. Bij Plus en Elite ontvang je na ongeveer drie weken je cadeautje en/of welkomstpakket thuis. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de Aboshop en word vandaag nog Tweakers-abonnee.

Reacties (141)

Wijzig sortering
50 per jaar vind ik nog steeds een beetje veel. Ik zou eigenlijk 36 een veel schappelijkere prijs vinden. Maar goed, er zitten nu wel erg veel aantrekkelijke dingen tussen. Ik wist overigens niet dat plus members meer kans hebben bij winacties?

Overigens vind ik het nog een beetje veel zonder de contactdoos. Ik denk met een Iets lagere prijs en iets meer opties, dat ik dan ook overstag ga (net als veel meer tweakers, wat dan weer het unieke onderuit haalt zoals een motorrijder op ijs)

[Reactie gewijzigd door matthewk op 19 april 2016 13:33]

Stel dat je per dag 5 artikelen leest. Op jaarbasis komt dat neer op 504 artikelen wat neer komt op nog geen 10 cent per artikel. En dan heb ik een zéér conservatief getal genomen. En dan heb je ook nog het forum, de Pricewatch én de extra's die je als abonnee krijgt.

Ik heb zelf geen abo maar 50 euro per jaar is absoluut niet veel wat mij betreft. Dat zijn 2 pilsjes per maand minder, dat moet wel lukken toch? ;)
Stel dat je per dag 5 artikelen leest. Op jaarbasis komt dat neer op 504 artikelen wat neer komt op nog geen 10 cent per artikel. En dan heb ik een zéér conservatief getal genomen. En dan heb je ook nog het forum, de Pricewatch én de extra's die je als abonnee krijgt.
W.m.b. schrijft Tweakers een aantal echt goede uitgediepte artikelen die een euro per artikel kosten en die ze achter een blendle linkje zetten, Absoluut zal ik dan betalen voor content.

Hoeveel ik het tweakers ook gun en 50 euro is ook niet veel geld voor de kwaiteit die je krijgt, als ik op alle sites die ik graag lees een abbonementje afsluit. Enige sites die af en toe geld van me krijgen zijn Blendle (best regelmatig eigenlijk) en Wikipedia.

Tweakers is een techsite, vreemd dat ze dan een oud concept als abbonementen als verdien model zien :-) (naast reclames natuurlijk, waar we ook allemaal een hekel aan hebben).
https://secure.tweakers.net/aboshop/
Hoeveel ik het tweakers ook gun
Als je het hen gunt, waarom niet, ik zeg maar wat, 15€/jaar?

Persoonlijk vind ik het niet erg 50€/jaar te betalen. Als ik erover nadenk is dat meer dan dat het voor mij persoonlijk waard is, maar ten eerste gun ik het tweakers, en ten tweede gun ik het de hele community: abonnees zijn zwaar in de minderheid, en vele van de gratis gebruikers hebben adblockers. Dat 'verlies' moet ergens worden goed gemaakt, en dan betaal ik liever wat meer dan dat de redactie gedwongen wordt native ads en meer sponsored content moet gaan plaatsen, want dat is pas de kanker van het internet.

[Reactie gewijzigd door kiang op 19 april 2016 14:48]

Als je het hen gunt, waarom niet, ik zeg maar wat, 15€/jaar?
Omdat er wel 20 sites zijn die ik het gun.
Sja. Je zegt eerst 'ik gun ze, maar ja, 50 euro is veel'. En als het over 15 euro gaat, dan is dat ook te veel. Ik gok dat je 5 euro ook te veel zal vinden, want ja: je gunt het wel 20 sites! Zo is het makkelijk sites wat te gunnen :+
Jij begrijpt me niet en je leest niet goed. Ik wil geen 20 abonementen, al zou het per abbo maar een euro per jaar zijn. Het gaat me helemaal niet om het geld. We leven in 2016, er zijn veel betere manieren om geld binnen te halen. Abbonementen zijn gewoon achter haalt. De Volkskrant snapt dat wel en aangezien Tweakers onderdeel is van dezelfde groep moet het niet zo lastig zijn hun verdien model (op internet) te kopieren.
We leven in 2016, er zijn veel betere manieren om geld binnen te halen.
Welke? Kom je nu aanzetten met een of andere fantasie-ding waar jij op magische wijze niets betaalt, en nooit ads ziet?

Klinkt awesome, maar graag een realistische oplossing.

[Reactie gewijzigd door kiang op 20 april 2016 08:23]

Ben ik het niet mee eens. Ik vind het erg fijn dat Tweakers je de keuze geeft: advertenties of een abonnement.
Ik blokkeer advertenties, waardoor ze geld mislopen. Voornamelijk daarom heb ik een abonnement afgesloten.
Is een prima verdienmodel.
Tjah, geen abo en geen reclame. Wat stel je dan voor? Met ppv kom je er ook niet.
Dat staat in mijn reactie. Betalen per artikel via Blendle. Niet voor elk artikel maar de artikelen waar Tweakers veel moeite in heeft gestoken, af en toe komen er pareltje langs waar ik absoluut voor wil betalen,
Liever een abonnement model en alles op Tweakers, dan dat je perse weer via een derde partij (Blendle) moet gaan werken. :)
Ik moet niets hebben van die blendle zooi, en Tweakers kan het juist ook zélf in-house afhandelen.

... Maar het is hier een community. De mensen die hun adblocker hier uitzetten, en de abonnees, dragen bij/betalen in feite een deel van de kosten. Vervolgens mag iedereen ZONDER paywall alle artikelen, ook ze zeer inhoudelijke, lezen. Dat is best sociaal :) En een fijn systeem.

Je hebt een abo al vanaf 15 euro...
Tweakers abo was leuk toen je er tweakers.net mee hielp en bijhorende dev team. Ik zie niet in waarom ik een abo moet afsluiten nu het onderdeel is van de persgroep. Volgens mij mag tweakers.net al tevreden zijn over alle content die leden voor gratis en niets genereren.

Als tweakers nou met veel OC content kwam was het een ander verhaal maar 90% van de artiekelen zijn nieuws recycle.

Ik hoorde een tijd geleden op BNR tweakers.net radio spotjes.. ik weet genoeg
Dat was een spotje van Ziggo. Onze eigen spotjes komen later dit jaar. En voordat je denkt dat we dat van de abogelden betalen, dat zijn barters.
Oei, daar slaat de schrik me om het hart: wat is dan de tegenprestatie? Gesponsorde content op Tweakers?

Barter: voor wat hoort wat. Ik denk dat ik dan nog liever zou zien dat er een advertentie-budget komt, voor je de naam van onafhankelijk bedrijf te grabbel gooit...
Nee joh, dat wordt door de Persgroep als geheel geruild. Dus bijvoorbeeld een tijdschriftadvertentie bij Sanoma wordt geruild voor een print advertentie binnen de Persgroep. Zo vergroten mediabedrijven hun bereik. Dat geldt ook voor radioreclames.

Gesponsorde content doen we eigenlijk niet. Wat we wel doen aan gesponsorde acties kun je hier vinden http://tweakers.net/acties/

[Reactie gewijzigd door zeef op 19 april 2016 22:27]

50 euro is niet veel maar ben het ook eens met een reactie hier is dat als je bij iedere websites die je graag leest een abonnement moet nemen dat het uiteindelijk toch en groot bedrag wordt.

Ik ben altijd iemand die mijn maandlasten laag wil houden, ik snap dat Tweakers geld moet krijgen om zo te bestaan. Weliswaar is het een vrije keuze of je het niet of juist wel doet :) Maar aan de andere kant, ieder abonnement die je moet nemen kost geld.
50 euro is niet veel nee.

Echter, ik betaal ook 50 euro per jaar voor PS+ (natuurlijk m'n eigen keuze..). Ik betaal 8 euro per maand voor Netflix. Ik betaal 65 euro per maand voor een fatsoenlijke internetverbinding. Ik betaal ook nog iets voor HBO (wil toch graag Game of Thrones zien, maar ondertussen had ik al 3x de blu-ray box kunnen kopen bedenk ik nu). Ik kan voor elk artikel van Blendle gaan betalen dat ik lees.

Zo telt het wel erg hard op allemaal. Het zijn keuzes en prioriteiten, maar tech nieuws komt echt niet alleen bij Tweakers vandaan.
Ja inderdaad, dat is toch een mooi bedrag al die abonnementen bij elkaar opgeteld.

Denk trouwens niet dat ik onder een steen zit want ik heb ook zeker wat abonnementen maar ben er altijd voorzichtig mee.

mensen die het kunnen missen is het alleen maar mooi dat ze dat willen geven, ik bezoek liever Tweakers gratis maar in ruil daarvoor laat ik de advertenties zichtbaar op Tweakers. Zo ''sponsort'' iedere bezoeker van Tweakers toch op z'n eigen manier en juist die mogelijk moeten we behouden :) Zowel voor de mensen die niks willen of kunnen geven en voor de mensen die juist wel wat meer willen geven.
Het voegt m.i. te weinig toe.

Als ik een abonnement neem op de, zeg, Power Unlimited, betaal ik voor een fysiek blad. Die plaatsen reviews waarvan verkorte versies online staan. Dat zou een abonnement-achtige site valideren. Je betaalt voor iets fysieke (misschien oldskool, maar kom op, zo erg is dat niet) en dat is dan gekoppeld aan een online dienst. Dat principe staat me meer aan dan iets ongrijpbaars als "je betaalt 50 euro om artikelen online te lezen die elders ook wel te vinden zijn".
Maar... je krijgt dezelfde content gratis. En voor €50 heb je een fysiek boekje in de handen (wat ik overigens nog steeds net iets lekkerder vind)
Maar... je krijgt dezelfde content gratis.
Zonder extra's, met reclame.
AdBlock, enkel tweakers is daar niet zo blij mee vlgns mij
AdBlock, enkel tweakers is daar niet zo blij mee vlgns mij
Daar zijn al vele topics aan gewijd; zoek maar eens op het forum. Héél in het kort: het is de bedoeling dat je óf betaalt via een abonnement, óf "betaalt" via advertenties. Ze zijn hier realistisch genoeg om het bij vriendelijke waarschuwingsbanners te houden (die sommige adblockers ook automatisch verbergen... :| ) en er geen wapenwedloop van te maken, maar je moet "ze doen niet erg hard hun best om me tegen te houden" niet opvatten als toestemming om dan maar lekker te freeloaden.
Zolang ook grote sites (hoi Nu.nl !) ook met regelmaat last heeft van malware die via advertenties verspreid wordt, ben ik geenszins van plan om m'n adblockers ergens uit te zetten. Sterker nog, ik schroef 'm nog maar een beetje extra op denk ik.

En nee, natuurlijk worden alle advertenties met de hand gecontroleerd en is alles helemaal veilig en nooit gedonder en "ons advertentieomzet deugt wel" en zo. Zal allemaal best, maar zolang het risico zeer reëel is dat advertenties rommel verspreiden, blokkeer ik advertenties.

Zodra de community ook z'n best gaat doen om inhoudelijk ergens op te reageren (haha! Wishful thinking!) kan ik het gaan overwegen. Ik lees ook de artikelen hier met het oog op de reacties die komen. Soms zitten er interessante discussies bij, maar meestal is het alleen maar "ik weet het lekker beter dan jij" en vaak zijn mensen dusdanig onnozel dat ik geld toe zou moeten krijgen om m'n verspilde bandbreedte daarmee te compenseren.

Kortom: de artikelen zijn leuk, maar voor de rest, nee. De techniek achter Tweakers is fantastisch. Maar techniek overal is fantastisch.
2 pilsjes per maand minder? Ik ben geen drinker dus dat gaat mij niet lukken xD
Ik blokkeer de advertenties niet op tweakers, abbo heb ik niet nodig in mijn ogen.
De wandcontactdoos is 20€ waard, je betaalt dus nu 30€ voor je plus abonnement. ;)
Pas op wat je zegt.. voor je het weet krijg je de opmerking of je dan een plus abbo kan krijgen voor €30 wanneer je de wandcontactdoos laat zitten ;)
Nope, dat kan nog niet. Is wel iets waar ik naartoe wil. Of de volle mep met een cadeautje of een eenmalige korting.
In dat geval wordt Elite zonder welkomstpakket en executive lunch dus slechts €25? :P
Pin me niet vast op tarieven en inhoud.
Prima, dan doe ik dat wel :D
Even los van de contactdoos :p die hoef ik niet
Helemaal mee eens. De donateursopties als abonnement introduceren ipv donatie met uiteraard minder features dan de plus en elite.
Hoe zouden we het dan moeten noemen?
Tweakers NooB/Newbie => bannervrij + toegang tot abonneeforum
Tweakers Junior => voorgaande + bijv karmafeatures
Tweakers Medior=>voorgaande + bijv statistieken en beta-acces

En dan plus hernoemen naar Pro/Senior. Verder de inhoud van Plus en elite hetzelfde houden.

Of gewoon lekker klassiek
 • Member
 • Bronze
 • Silver
 • Gold
 • Platinum
 • Bronze
 • Silver
 • Gold
 • Platinum
 • Diamond
Noob is zo negatief. En Bronze/Silver/etc. etc. afgezaagd. We gaan er hard over nadenken. :P
Maak er student/trainee/padawan van :P
Dat heb ik een tijdje op kantoor gebruikt voor onofficiële certificaten: KB Padawan, KB Jedi en KB Yoda (KB=Knowledge Base). Valt bij iedereen in de smaak :D
@zeef;

Ik blijf het ook een beetje vreemd vinden dat je 3 'donateursabo's' hebt, met elk een verschillend bedrag, maar die hetzelfde doen..

Beter zou zijn daar 1 abo van te maken, 'Bannersvrij abo' oid met 1 prijs (neem dan het midden, 25 euro). Jullie hebben zicht op de abo's, ik kan me niet voorstellen dat er heel veel abo's zijn die bannervrij van 35 hebben afgesloten (of 25 for that matter)

Voor 50 euro kan je dan tweakers plus behouden.

Echter vind ik (persoonlijk) 250 euro voor de elite te veel geld (de ROI is imho gewoon te laag). Geen idee van de waarde van het (eenmalige) welkomstpakket, maar de rest voegt eigenlijk weinig toe om per jaar(!) 5x zoveel uit te geven. Again, ik heb geen zicht op de cijfers, dus geen idee of de 'Elite' echt goed verkoopt.
We zitten niet zo ver bij elkaar vandaan qua gedachten. Elite krijgt zeker nog wel extra's dit jaar en het donatieaanbod gaan we aanpakken.
Mooi om te horen. Als ik moet meedenken hou ik me aanbevolen.. :9

BTW: doe eens het lelijke tabelletje verzorgen (of vervangen) door een versie anno 2016 in de FAQ (http://tweakers.net/info/faq/abonnementen)
Tevens ontbreekt daar het welkomstpakket als extra bij Elite (die wel bij het andere overzicht staat)

[Reactie gewijzigd door ScSi op 19 april 2016 14:06]

Paar suggesties, om in lijn te zitten met de "Tweakers Plus/Elite":
- Tweakers Basis
- Tweakers Standard
- Tweakers Normal
- Tweakers Extra
- Tweakers ...

Ik blijf erbij dat de omschrijving 'donateurschap' niet bij een commercieel bedrijf hoort. Als T.net nou een organisatie zonder winstoogmerk zou zijn zou het passen, nu vind ik het misleidend. Je neemt ook geen donateurschap voor de Volkskrant. Dat noemen we gewoon een abonnement of - beter passend voor dit type dienst - lidmaatschap.
Ach je moet het zo zien,

Tweakers volledig bannervrij beleven
Een speciaal labeltje bij je username
Alle karma features, zoals custom CSS
Korting bij verschillende organisaties
Speciale winacties voor abonnementhouders
Speciale Abonnee dag op Tweakers HQ
Voorrang bij kaartverkoop Tweakers evenementen
Grotere kans op prijzen bij het meedoen aan winacties
Betatoegang bij grote releases van Tweakers
Toegang tot abonnees forum
Live je eigen statistieken inzien

En je support Tweakers ermee, tja dan kan ik die 50eu best missen.
- Doe ik nu ook, Adblockers
- Nou, geweldig .... Da's net zo nuttig als dagelijks screenshots van je PlayStation trophies posten
- Wat is het nut van custom CSS?
- Leuk. Misschien. Maar dan betaal je ergens geld voor, om elders nog meer geld uit te kunnen geven?
- Winacties zijn altijd leuk, maar de kans is nog altijd veel groter dat je niks wint.
- Abonnee-dagen op Tweakers HQ? Aardig, maar ik erger me vaak al kapot aan reacties hier, laat staan in het echt. Bovendien kost het me een hoop geld om daar naartoe te gaan
- Zie hierboven
- Zie hierboven, kans blijft toch klein.
- Beta toegang is leuk, maar normaal wordt je betaald om software te testen. Dat is niet iets waarvoor je zou moeten gaan betalen.
- Da's dan wel grappig. Een forum waarvoor je betaald..
- Waarom zou je je eigen statistieken live willen zien?

Kortom: leuke features maar wat heb je er eigenlijk aan??
Ik had een behoorlijke lap tekst getypt, maar ik denk dat ik mijn punt net zo duidelijk ga maken met het volgende.

We maken gebruik van een website, die met veel features ons het leven makkelijk maakt. We komen hier graag, en lezen graag de content die geplaatst wordt.

In de individualistische samenleving anno 2016 is het goed om abonnee dagen / Tweakers evenementen te hebben, je deelt je ideeën en je ontmoet nieuwe mensen. Als jij je (vaak) ergert aan de reacties van andere, moet je misschien eens de hand in eigen boezem steken.

Kortom op mijn jaarlijkse inkomen ga ik de 50eu per jaar niet missen, het is mijn manier om Tweakers te 'bedanken' en te supporten. Als je dit niet wil of niet kan wordt je er niet toe gedwongen, en is er ook geen reden om overal vraagtekens achter te zetten.

:>
Vaak zijn die mensen niet nieuw hoor, sommigen bestaan al 30 jaar ;-) op de kraamafdeling, daar ontmoet je nieuwe mensen.
Jij snapt wat ik bedoel ;)
Jawel, maar dat individualisme bevalt me prima. Ik zit er totaal niet op te wachten om anderen te ontmoeten. Niet zozeer vanwege Tweakers, maar in het algemeen ook niet.

I'm an engineer, not a bartender.
Je support De Persgroep ermee*.

Zij zullen waarschijnlijk degene zijn die het abonnement verdienmodel gepushed hebben. Logisch ook, na een investering wil je geld zien.

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 19 april 2016 14:07]

Je support De Persgroep ermee*.

Zij zullen waarschijnlijk degene zijn die het abonnement verdienmodel gepushed hebben. Logisch ook, na een investering wil je geld zien.
Nee, we hebben de abonnementen geïntroduceerd toen we nog zelfstandig waren. In 2002.

[Reactie gewijzigd door zeef op 19 april 2016 14:12]

Nee, dat hebben ze niet gepushed, dat is bij tweakers zelf vandaan gekomen. Ja, ze vonden het wel een goed idee en ondersteunen dat. Als je overigens denkt dat elke dochter organisatie elke maand een grote zak geld op de stoep bij de persgroep neer komt zetten zit je er toch echt naast. Tweakers dient zelf financieel gezond te zijn en zichzelf te onderhouden. Doet Tweakers dat, kan het zijn gang gaan, door ontwikkelen en toffe dingen doen. Doet Tweakers dat niet, zal de Persgroep absoluut zijn best doen om binnen haar macht Tweakers te helpen en te ondersteunen. Deze weer gezond te maken en zelfdragend te maken. Als het echter zo ver komt, gaan er wel dingen veranderen en heeft Tweakers het niet meer zelf voor het zeggen. Hoe je het ook went of keert, vanuit Tweakers wordt altijd gezocht naar een ideale balans tussen toffe tech content produceren, met de community samenwerken, leuke events organiseren en consumenten informeren dat kan alleen met een gezonde financieele ondergrond en vandaar .... abonnementen :)
Ik vind het niet duur, maar ik ben arm en probeer mijn maandelijkse/jaarlijkse/dagelijkse lasten zo laag mogelijk te houden. Dat gaat wat mij betreft al vrij ver. Daardoor is 50 EUR/jaar voor mij wel duur.

Blendle constructie zie ik daarentegen wel zitten. Want je betaald dan alleen voor de uitgebreide reviews die je ook daadwerkelijk wilt zien.
Geen Belgische variant van het stopcontact (of wandcontactdoos)?
Ja, irritant. Je moet altijd eerst naar de stekker kijken (waar zit dan vervloekte gat in mijn stekker) voordat je hem in een stopcontact kan duwen. Maar volgens mij is hierdoor in België geen enkel stopcontact zonder randaarde? Dat vind ik dan weer een voordeel.
Hier thuis heb ik bijvoorbeeld alleen in de keuken / wasmachine ruimte / buiten een geaard stopcontact. Zou ook graag mijn macbook aan een geaard stopcontact willen leggen tijdens gebruik.
Reeds zeer lang moet inderdaad elk stopcontact geaard zijn in België. Indien een fabrikant een stekker gebruikt waar aansluiting voorzien is voor de aarde moet deze in het toestel ook correct gebruikt worden. Apparaten die geen aarde vereisen moeten dus ook verplicht een stekker krijgen waarop aarding niet mogelijk is.
Inderdaad een groot voordeel, ik ben verhuist naar Belgie en alles is hier geaard. Al mijn stekkers werken ook gewoon omdat overal wel een gat aanwezig is voor de aardpen. In mijn vorige woning waren alleen de stopcontacten bij mijn keuken geaard.

Nu nog goede wegen en het verschil met Belgie en NL wordt steeds minder :P
Gebruiken jullie in het zuiden andere stekkers dan?
Hier word voornamelijk een aardingspen gebruikt ipv randaarde.
Hier word voornamelijk een aardingspen gebruikt ipv randaarde.
Schrap die voornamelijk maar ;) Randaarde is namelijk niet toegelaten in België, enkel penaarde.

[Reactie gewijzigd door D-Three op 19 april 2016 14:50]

Ja Nederland gebruikt de Duitse "Schuko" standaard en Belgie de Franse...

Overigens vind ik de Franse electrisch gezien iets beter omdat daar de stekker maar op 1 manier in kan, dus je weet zeker dat de fase- en nuldraad goed om zitten (mits het stopcontact goed is aangesloten natuurlijk). Dat kan bij sommige toepassingen belangrijk zijn. Bij de Schuko kan hij er ook op zijn kop in en dan kloppen de draadkleuren niet meer.

Ik vind alleen de randaarde er mooier uitzien.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 19 april 2016 18:04]

Bij welke toepassingen maakt dat dan iets uit? :? Het is wisselspanning.
Het is inderdaad wisselspanning, maar je hebt nog steeds een fasedraad en een nuldraad. De nuldraad is de retour en is normaal spanningsloos. Die kan je in principe dus gewoon aanraken (maar doe het maar niet echt ;) ).

Bij de meeste apparatuur maakt het inderdaad niet uit omdat het toch direct een transformator ingaat die het galvanisch scheidt. Maar het kan met name bij wat oudere apparatuur wel uitmaken.

Je hebt bovendien verschillende aardingssystemen waarbij de nuldraad ook heel verschillende rollen speelt. In sommige gevallen is de nuldraad aan aarde gekoppeld (in Nederland ook, voor zover ik weet).

Daardoor heb je ook meer veiligheid als je zeker weet dat de fase en nuldraad goed om zitten, bijvoorbeeld op het moment dat je een eenpolige snoerschakelaar gebruikt, die zet je dan in de fasedraad en dan ben je veiliger dan als je hem in de nuldraad zet.

Als je ze dan verkeerd om zet heeft het apparaat nog steeds spanning als de schakelaar uit staat, en hoewel er geen stroom loopt, kan je via aarde toch kortsluiting maken omdat de retour ook via aarde kan lopen, bijvoorbeeld als er water het apparaat binnenloopt. In Nederland word je meestal wel beschermd door de aardlekschakelaar maar die zit niet op iedere groep. Bovendien wil je daar niet op hoeven vertrouwen natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 19 april 2016 18:18]

Bij mijn cv ketel maakt het inderdaad uit of de contactstop correct in de wcd zit. Ondersteboven werkt de ketel simpelweg niet.
Ik moest het even opzoeken wat je bedoelde maar na 1 seconden google'n werd het inderdaad duidelijk, thanks!
We hebben alleen de Nederlandse versie op voorraad. Ik zal eens informeren of de leverancier een Belgische variant heeft.

Edit
Helaas geen Belgische variant leverbaar.

[Reactie gewijzigd door zeef op 20 april 2016 09:53]

Uit hun site kan ik het niet afleiden... Je kan je wel laten doorsturen naar de Belgische site, maar dan kom je uiteindelijk toch op .nl uit. Een Belgische variant zou zeer fijn zijn. Dan hangt die bij ons thuis binnen enkele maanden op verschillende locaties.
Zover ik weet heeft Nederland hetzelfde systeem als België. Alleen zit de PE pin vanboven bij deze, maar dit werkt met de meeste stekers van bij ons.
De stekkers zijn uitwisselbaar toch? Dus je kunt hem in België ook best gebruiken lijkt mij. Kun je de stekker er ook ondersteboven in doen...
Ik heb alleen een abo omdat ik adblockers gebruik, maar tweakers wel wat inkomsten gun :)
Je kan ook gewoon Tweakers.net whitelisten right? Dat is mijn tactiek :)
Dan krijg je alsnog banners te zien. Een abo is dus de ideale oplossing voor -PassY- :)
Whitelisten en abo worden is het beste. ;)
Kan, maar ik wil niet al te veel moeite doen :) Meer principe zeg maar. Maar de reclame op tweakers was sowieso al best "netjes"

Maar Tweakers is eigenlijk de enigste site die ik de afgelopen 13/14 jaar dagelijks bezocht heb. Vroegah meer voor hardware/modding. Tegenwoordig eigenlijk alleen voor de iracing community van Tweakers. en natuurlijk het nieuws :)

En die paar tientjes per jaar vind ik prima :D zolang de site er ook prima van blijft, ben ik een blije tweaker, en dat al best lang.

Dus dat kleine beetje geld is het meer dan waard, en ik kan ook nog PRIJZEN winnen. Als Tweakers nu ook nog een mooie dame voor me regelt .... :p
Ik heb het genomen nadat ik privacy badger ben gaan gebruiken. Ik heb me nooit gestoord aan de reclame op tweakers maar vond het wel sppijtig dat ik de site niet kan bezoeken zonder om mijn privacy te geven.
Leuke actie, maar het voelt wel een beetje zuur. Al eerder werd ik gewezen op het verlengen van mijn abonnement met zo'n alleraardigst stopcontact. Nu weer. Het zure is dat ik begin dit jaar abonnee geworden ben 'zonder presentje'. Voelt toch een beetje.... uh.... kaal.
Op elke datum die we kiezen is er wel iemand die er net te vroeg voor was met verlengen. Dat maakt het niet beter voor je, dat besef ik me meteen.
Waarom niet met terugwerkende kracht tot 1 maand terug. Maar true, dan zit je nog steeds met mensen die dan vinden dat ze buiten de boot vallen.
We zijn daarom op 1 maart al gestart.
Verleng je je abo nu alvast voor een jaar :9
Het gevaar is dat er dan volgend jaar een ander cadeau is dat je wilt hebben. ;)
Same shit met mobiele telefoon abo's, gingen mensen ook klagen als er een nieuw en beter toestel uitkwam een half jaar na afsluiten abo. :P
Voeg "Word Abonnee" permanent zichtbaar toe aan de header bovenaan de pagina. Deze optie is nu min of meer weggestopt onder "Meer" waardoor het lijkt of Tweakers geen abonnees wil werven.
Ik weet dat je abonnee kunt worden maar denk er eigenlijk nooit aan omdat ik het nooit zie/ik er nooit op geattendeerd word. Alleen berichten als deze attenderen mij er weer eens op.
Ik kan mij haast niet voorstellen dat ik de enige ben.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 19 april 2016 13:44]

Ik ga er vanuit dat dit expres gedaan is, zo willen zij niet overkomen.
Voor veel mensen zal dit overkomen als opdringerig en dat is nou net niet wat ze willen uitstralen.
Of heb ik dit mis? :)
Niet de teksten maar de advertenties herinneren mij als abonee er wel aan snel in te loggen.
Ik wacht nog steeds tot gespreid betaal opties :( ook al was het twee x25.
Mvg Wouter
Er staat toch ook dat daar aan gewerkt wordt...?
Wij ook. Heeft helaas best wel wat voeten in de aarde. :'(
Jammer dat blijkbaar enkel de plus en elite abo's voor vol worden aangezien. Vanaf 50 euro is toch een behoorlijke flinke stap terwijl ook donateursabo's vanaf 15 al een aardige drempel vormen.

De naam donateurs is eigenlijk ook verkeerd gekozen omdat je niet zo zeer doneert, maar bannervrij uitruilt. Een echt donateursabo van ongeveer 10 euro maar dan geen bannervrij lijkt mij dan ook een waardevolle toevoeging.
Ik denk dat voor die €10 Tweakers juist inkomsten verliest wanneer er geen banners meer getoond worden.
Het heeft hier inderdaad ooit eens onder een artikel gestaan waarin ook een grote discussie stond over reclame op tweakers en de abo leden waarin inderdaad gemeld werd dat men destijds op de reclamevrije abo's geld verloor. Zal vandaag dus nog zijn. Dit komt mede omdat Tweakers betaald word per view en niet per click.
Dat heb je verkeerd gelezen denk ik.
sambalbaj stelt voor om een €10 donateursabo in het leven te roepen waar je dus wél nog reclame op krijgt, maar gewoon Tweakers een handje (centje) helpt.
Dat ligt er maar net aan hoe vaak iemand op Tweakers komt natuurlijk. Als ik tien keer per jaar Tweakers laad en een artikeltje lees staat dat in geen contrast met de tien Euro dunkt me.

Zelf ben ik een tijd abonnee geweest (toen het nog donateur heette, vind het ook een vreemde benaming voor iets wat feitelijk een dienst is. Ben er toen mee gestopt omdat ik de extra functionaliteit niet meer in verhouding vond staan. Wel is Tweakers de enige site waar ik mijn adblocker op heb uitgeschakeld..en alhoewel ik me veelvuldig erger bij het starten van een video die ik pas na tien seconden kan wegklikken, laat ik het ook zo. Minste wat ik kan doen.
Hoeveel plus en elite abo's zijn er eigenlijk?
Kwestie van mn kansen in te schatten :-)
Dat is het geheim van de smid. ;)
Anoniem: 120539
@zeef19 april 2016 13:48
Dan bij dezen een WOB verzoek. Of werkt dat hier niet?

Ik zal helpen met het publieke deel van de informatie, zo geheim is het nu ook weer niet:
http://tweakers.net/gallery/
Je zou inderdaad aan site scraping kunnen gaan doen om die info te achterhalen.
Ik zal je de moeite besparen. Ruim 600 Plus en 20 elite.
Ik vroeg me dat ook al eens af en ben toen op zoek gegaan naar het "Eliteboard op de website" zoals vermeld bij het elite abonnement. Ik kan dat echter niet vinden, is dat er of wordt er een forumdeel bedoeld oid?
Dat bord hangt aan de muur op Tweakers HQ. En staat hier.

[Reactie gewijzigd door zeef op 19 april 2016 17:04]

telegraaf.nl = 2.30€ per week (digitaal abo) = 120€ per jaar
AD.nl = 4€ per week (digitaal abo) = 208€ per jaar
arstechnica.com = 50$ per jaar (digitaal abo)

Het feit dat mensen zeuren om de abo prijzen van tweakers.net vind ik erg jammer.
Tweakers biedt al verschillende abonnementen, wil je geen banners kan dat voor een klein bedragje
Wil je meer geld kwijt, tweakers meer steunen enzovoort dan zetten ze daar zelfs nog wat leuke extraatjes tegenover.

Bedenk je hoevaak je tweakers gebruikt, niet alleen de frontpage maar ook de pricewatch, winacties, forums, you name it!
Ik weet zeker dat ik op zeer korte termijn (weer) een abonnement ga halen, ze verdienen het dubbel en dwars!!
Je vergelijkt appels met koeien: de Televaag en het Ad zijn dagbladen, geen techsites. Arstechnica is de enige in je lijstje die echt vergelijkingsmateriaal is.

Maar inderdaad: iedere prijs zal gezeur opleveren. De een vindt 10 euro te goedkoop, de ander moet rondkomen van een bijstandsuitkering en is al blij dat hij met banners de site gratis kan lezen.

Ieder moet voor zich de afweging maken of hij/zij Tweakers het abonnementsgeld waard vindt, en zo ja hoeveel.
Ik denk dat het ook afhangt van hoe veel je het gebruikt. Zelf vind ik arstechnica vrij duur. Ze hebben veel goede zelfgeschreven 'features' maar juist weer weinig links naar andere nieuwtjes. En de community gebruik ik daar nooit, terwijl ik dat hier op tweakers juist het belangrijkste onderdeel vind met GoT.

Daardoor geef ik voor Tweakers graag 50 euro uit, en voor ars vind ik hetzelfde bedrag te veel. Als ze daar een 15-20 euro adfree-only hadden zoals Tweakers dan had ik dat wel gedaan.

Ik vind het daarom ook erg goed dat Tweakers zich zo richt op de community, want dat is echt de meerwaarde van een site als deze.
Bedenk je hoevaak je tweakers gebruikt, niet alleen de frontpage maar ook de pricewatch
V.w.b. de Pricewatch hoef je geen schuldgevoel te hebben; deze is natuurlijk onderdeel van het verdienmodel.
(waar niets mis mee is.)
Het is voor mij niet zozeer dat ik me schuldig voel, maar meer dat ik het idee heb dat iedereen tweakers.net maar "for granted" neemt.
We moeten blij zijn met tweakers, het is (een van) de beste (tech) websites op het Nederlandse web, we maken hier allemaal gebruik van, maar de meesten willen niet hun steentje bijdragen, jammer.. als iedereen bij zou dragen zou tweakers nog zo veel meer kunnen bieden!
Ik ben abonnee.. en weet je waarom.. Tweakers is de site die ik een keer of 20 per dag bezoek om te lezen over tech/nieuwtjes/games/onzin. De reacties te lezen.. Forums door te spitten.. een Hype op te bouwen over iets nieuws. op V&A te loeren naar iets wat ik niet nodig heb maar wel wil kopen. Op pricewatch mezelf te overtuigen dat ik ECHT de goedkoopste aanbieder van iets te pakken heb. Reviews te lezen van allerlei spul die me interesseert en waarbij ik veel waarde hecht aan gebruikersreviews.

Ik weet dat Tweakers.net een commerciele organisatie is, geen vrijwilligers in dienst heeft en zijn centjes ergens vandaan moet halen. Ik zal daarom NOOIT tweakers achter mijn adblocker zetten.. maar met alle liefde die 50 euro per jaar betalen (4 euro per maand, 1 euro per week!) om bannerloos met een goed geweten alle prima artikelen, videoreviews tot mij te nemen. (dan neem ik maar 1 snicker minder uit de automaat per week)
Als je abonnee bent, kan je Tweakers toch gerust achter een adblocker zetten? Ik heb ook een plus abo maar ik heb Tweakers niet gewhitelist in ublock origin. Ik zou toch geen reclame moeten zien immers.

Is er dan een reden om Tweakers toch te whitelisten?
Nee, dat is geen reden om te whitelisten. Als je een abo hebt kun je gerust je adblocker aan laten (Ondanks dat hij effectief niets doet). Er wordt bij abo's uberhaupt geen bannertag ingeladen dus het maakt ons niets uit :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee