Door Femme Taken

Architect

Statusupdate My.Tweakers.net abonnementen

04-11-2002 • 00:41

140 Linkedin

Bij de aankondiging van de systeemspecs feature in de My.Tweakers.net abonnementen binnenkort van start zullen gaan. Inmiddels zijn we zo ver dat een aantal concrete zaken omtrent de prijsstelling, de lanceerdatum en de mogelijkheden bekend gemaakt kunnen worden.

* Lanceerdatum

De abonnementen zullen geïntroduceerd worden op de komende HCC Dagen, die van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november worden georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht. Tweakers.net zal met een grote stand aanwezig zijn, waar je een abonnement kunt afsluiten en (indien de drukte dat toestaat) ter plekke de mogelijkheden van de abonnementen kunt uitproberen. Meer details over onze activiteiten op de HCC Dagen volgen later.

* Prijsstelling

Er komen twee abonnementsvormen, My.Tweakers.net Extra en My.Tweakers.net Full, met een prijs van respectievelijk 3 en 5 euro per maand bij afsluiting van een jaarabonnement. Een abonnement kan afgesloten worden op de HCC Dagen of later via Shop.tweakers.net.

* Mogelijkheden

Voor niet-abonnees verandert er weinig op Tweakers.net. Zij zullen over vrijwel dezelfde functionaliteit blijven bezitten en ook toegang blijven houden tot alle huidige content. Abonnees krijgen de beschikking over allerlei extra's die het surfen op Tweakers.net en GoT kunnen veraangenamen, zoals een custom update tracker waarvan je alle items op volgorde en aantal kunt instellen, custom frontpage settings waar je de indeling van de frontpage kunt aanpassen, een bannervrije website, pricewatch notificatie via email als de prijs van een product onder een bepaald niveau daalt, een upload tool waarmee je snel en eenvoudig foto's op het forum kunt posten en een fotoalbum kunt aanleggen, toegang tot een private forum voor abonnees en ten slotte een email forwarder of mailbox. Hierbij kun je gebruik maken van emailadressen op de domeinnamen Tweakers.org, Tweakotine.net en Mytweakers.net. Het domein Tweakers.net is voorbehouden aan de crew in verband met misbruik dat zich in het verleden heeft voorgedaan. Helaas is het voorgekomen dat bezoekers met een Tweakers.net emailadres hebben geprobeerd om reviewsamples bij winkels en hardwarefabrikanten te regelen. De mailserver beschikt over een virus- en spamfilter en heeft zowel POP- als IMAP-ondersteuning. Full-abonnees kunnen hun mailbox tevens via webmail uitlezen.

My.Tweakers.net >FreeExtraFull
Prijs per maand bij jaarabonnement-€ 3,-€ 5.-
Abonnee-icoon op T.net en GoT
Tweakers.net bannervrij
Sponsorpopup uitschakelbaar
Custom frontpage indeling
Custom update tracker indeling
Pricewatch prijsnotificatie
Max. aantal systemen in sysspecs1255255
Max. aantal foto's per systeem in sysspecs-48
Fotoalbum & private fileupload storagespace-10MB40MB
GoT bannervrij
Toegang tot private forum voor abonnees
Email forwarder
POP / IMAP mailbox met virus- en spamfilter en webmail

Er wordt nog volop ontwikkeld aan de abonnementen en de set met mogelijkheden kan daarom nog groter worden. De informatie in deze .plan is om die reden vrijblijvend. Ook na de lancering van de abonnementen willen we op basis van feedback van de abonnees waar mogelijk features toevoegen.

* Screenshots

Voorafgaand aan de lancering van de abonnementen zal er meer gedetailleerde info over de mogelijkheden beschikbaar komen. Om alvast een voorproefje te geven zijn hier twee screenshots, waarvan één met de update tracker- en frontpage- instellingen op maximaal en één met alle frontpage-instellingen op minder headlines, minder frontpage aankondigingen, minder .plans, geen breaking nieuws, geen DPC hitparades, geen banners en geen nieuwsheadlines van één en twee jaar geleden:

Reacties (140)

Wijzig sortering
Woei, handig om te weten dit :)
Leuk om bij de HCC aan te kunnen melden, zal veel mensen trekken.
Ben alleen bang dat ik de eerste typo alweer gevonden heb :P

Max. aantal systemen in sysspecs 1 >32 >32
Dat moet waarschijnlijk <32 <32 zijn, anders is het wel wat vreemd, maximaal meer dan 32.

denk je een keer behulpzaam te zijn, wordt je weggemod met een 0.
Lekker is dat.
Ik ga het zeker doen zo'n abbotje.. Misschien niet direct op de HCC Dagen, maar toch vrij snel daarna.

Die 40mb, wat mag daar allemaal op (zolang het legaal is) en heb je bijvoorbeeld ook iets van PHP ofzo ??
Het is primair bedoeld voor het (webbased) uploaden van foto's voor het forum. Dit is gegoten in de vorm van een fotoalbum waarmee je de geuploade foto's naar eigen inzicht kunt categoriseren. Het is mogelijk om kleine files (zoals Word docs) voor eigen gebruik up te loaden zodat je een soort webdrive of online floppyvervanger idee krijgt. We gaan niet aan webhosting doen.
Volgens mij blijft het bij een foto-uploadservice:

"... een upload tool waarmee je snel en eenvoudig foto's op het forum kunt posten en een fotoalbum kunt aanleggen ..."
Fotoalbum & private fileupload storagespace - 10MB 40MB
dus ook bestandjes...

hmm...interessant..

maar vind niet super veel verschil zitten in de 2 abbo's...ok een popbox is leuk, maar om daar nou €2,- meer voor te dokken per maand...
ik hou het vanaf januari (misschien een vroeg kerstkadeau half december) op een extra abbo....
En stel nu dat men op dit moment met de huidige mogelijkheden kiest voor het extra abonnement, hoe makkelijk is het dan om later up te graden?

Is die abonneestatus nu echt nodig? Ik zie daar alleen maar problemen door ontstaan. Verkeerde status geilheid dus. Staat er in de voorwaarden ook heel duidelijk dat de policy onverkort van kracht blijven op GoT? Dus dat topics die niet voldoen nog steeds hard op slot gaan en dat vervelende users nog steeds gewoon gebanned gaan worden?

<edit oh ja, het ziet er gaaf uit :) >
Is die abonneestatus nu echt nodig? Ik zie daar alleen maar problemen door ontstaan.
Ik vind dat ook vreemd. Als ik zo het rijtje doorlees ben ik het er hardstikke mee eens, behalve het 'toegang tot private forum voor abonnees' gedeelte.

Ik snap natuurlijk wel dat dit op lange termijn een positief effect kan hebben (zo van: in het abonnee-gedeelte is het veel stoerder dan in de HK, kom allemaal hierheen!). Dit effect heeft namelijk de status van de HK voor veel mensen verhoogd. Echter, er zit een verschil. Recht tot de HK moet je verdienen door iets te doen voor de community (--> nuttig), in voor toegang in het abonneegedeelte hoef je eigenlijk alleen maar te betalen.

Maw, ik zou het zonde vinden als dat erbij komt. Alleen al de andere 13 extra dingen is denk ik al genoeg om een abo af te sluiten.
Private forum is denk ik geen goed idee nee, het is niet de bedoeling dat we straks een Tnet krijgen dat in twee kampen is verdeeld: de betalers en de niet-betalers (stel je voor, Tnet Eastside en Tnet Westside :*)). Aan de andere kant, als abonnee heb je zo'n forum ook helemaal niet nodig. Want wat voegt het toe? Kleppen over vanalles en nogwat kun je nu ook al op GoT. Verder maakt het mij niet uit of de site banner-vrij is of niet..... ik erger me er niet aan, en mocht ik (ooit) een abbonement afsluiten dan mogen de banners van mij blijven staan. Foto-upload is een mooie feature, en ik denk dat ik toch een hoop ergernissen (topics met veel rode kruisjes ed) voorkomt.
We hebben toch ook al de VIP-box (waar ik overigens nog niet in mag)? IMHO moet je hiervoor JUIST worden geselecteerd op nivo. Het moet niet uitmaken of je betaald of niet. Wat betreft het abonnee-icon ben ik het volledig met je eens.
Dat forum is IMO wel degelijk fijn, zo heb je een wat beslotener forum, waar je alleen met de wat geavanceerdere gebruikers van de community zit, en niet met 'helpdeskusers'. Het is daar gewoon wat minder massaal, en ik denk dat dat wel ok zal zijn.
Ik ben het verder wat minder eens met het abonnee-icon. Dit gaat denk ik wel wat problemen opleveren, misschien is het beter om dat achterwegen te laten, maar wie weet..

Verder ga ik zeker voor het My.tweakers.net al is het alleen voor de financiele steun en mail met spam-beveiliging > :)
Er zijn _massa's_ users die heel wat geavanceerder zijn dan de het grootste scala aan tweakers.net users, maar die niet gearsed kunnen worden om te betalen om toegang te krijgen tot een forum...
De enige toeganseis is betaling.. minder massaal zal het dus wel zijn, maar verder heb je der geen enkele invloed op qua niveau of dergelijks hoor.
ennn bedankt, naast mn informatica opleiding zit ik op een helpdesk om de boel te kunnen bekostigen, nu ben ik nu per definitie onwetend ofzo ?...

Mensen die zo denken zie ik dus liever niet in dat private forum.

ps: dit is als reactie op Jebbe, maar om een of andere vreemde reden kan ik niet op hem reageren (?)
ah w8 overbodige post...nevermind :)
met helpdeskuser wordern users bedoeld die GoT als een grote helpdeks zien, waar ze zelf niks voor hoeven te doen, behalve hun vraag te stellen, er zijn zelfs GoT modjes die bij een helpdesk werken :)

Edit: overbodige post |:(
Staat er in de voorwaarden ook heel duidelijk dat de policy onverkort van kracht blijven op GoT? Dus dat topics die niet voldoen nog steeds hard op slot gaan en dat vervelende users nog steeds gewoon gebanned gaan worden?
Daar zijn we al over in discussie gegaan, maar uiteraard gelden exact dezelfde regels + consequenties voor betalende users, dus ook betalende users worden gebanned (tijdelijk en permanent), je kunt je OW's dus niet afkopen ;)
(ruim) 130 gulden per jaar vind ik zwaar overdreven veel. Voor dat geld kijk ik wel tegen een banner aan en neem ik een extra acount, of drie eigen domeinen, bij een hosting maatschappij met mail als ik dat zou willen.

Dan heb je de grootste voordelen er al uit, online opslag / mail.
Helaas heb ik dan geen icoon op het forum en ben ik minder tof als iemand welke er zwaar voor lapt |:( (gaat natuurlijk nergens over)

Ik snap dat er geld binnen moet komen, en het idee is misschien niet verkeerd maar de prijzen liggen erg hoog. Tweakers is een van de eerste met een online abbo en dan is 130 gulden per jaar veel.
Er is ook nog een abo van 3 euro per maand... Als je geen 3 euro per maand kunt missen, behoor je niet tot de doelgroep die wij met de abonnementen voor ogen hebben. Het heeft gewoon geen zin om goedkopere abonnementen aan te bieden omdat het dan pas was oplevert als duizenden bezoekers zo'n abonnement nemen, wat ik ongeacht de prijs niet snel zie gebeuren.
Als je geen 3 euro per maand kunt missen
Flauw en onder de gordel Femme. Het gaat hier niet over de vraag of je het kunt missen, maar of je het wilt missen.

Zoals ik in de discussie op GoT-LA ook al melde, mag er wmb een donateurschap ingevoerd worden. geen privileges en/of voordelen, maar slechts een blijk van steun aan T.net.

Voor een donateurschap heb ik best wel wat over, maar als je het over een abbo hebt van 36 of 60 Euro per jaar, dan vind ik het totnutoe gebodene te schraal.

Je koopt iets of je steunt iets, in het eerste geval wil ik waar voor mijn geld, maar in het tweede geval is dat niet nodig, dat doe je uit loyaliteit.
Nou ik denk dat als je een abbootje van 10 euro (desnoods 15 euro) per jaar voor banner-removal en toegang tot alle forums zonder de (web)mail en storage (het duurste gedeelte lijkt mij) dat je dan toch wel een heel eind kan komen. Met een fijne credit-card betaaloptie trek ik in dat geval namelijk direkt mijn happy plastic :*) . Met de tienduizenden bezoekers per dag zoals je altijd aangeeft zou dat best wel eens aan kunnen slaan. En dan ben je niet even duur als de halve afschrijving van een LCD scherm :7 . Ondanks mijn toch niet onbemiddelde positie vind ik zo'n abbo van 5 euro per maand toch echt wat ruim.
Voor een gemiddeld tijdschrift dat in de bus valt betaal je vaak minder! En dat moet dan nog geredigeerd, gedrukt en door het hele land verspreid worden. Tweakers.net is voor mij meer een soort handig elektronisch tijdschrift waarvoor ik de "drukkosten" middels mijn breedbandje zelf deels voor mijn rekening neem. Dus wil ik best betalen want onderhoud en redactiewerk kost ook moeite=geld en Femme moet ook een aardige boterham hebben maar geen 40 of 60 euro per jaar.

Succes in ieder geval!
Aangezien t.net gans hun hoisting gesponsort krijgt zal dat storage stukkie eerder het goedkoopste deel zijn voor hun.
Verlies aan inkomsten door banners kost hen wel weer geld sjah..
Wat is nou 3!!! euro per maand, of je het nou uitgeeft aan twee biertjes, of je denkt, ah, ik steun t.net ermee, het geld krijg je toch wel op. Het is voor de mensen die wat voor t.net over hebben en de extraatjes leuk vinden, en zoals je zelf wel begrijpt niets voor jou, betekent nog niet dat de rest er niets in ziet. Beetje loze opmerkingen dus.
Je ziet het verkeerd micha, je kan kijken wat je krijgt en wat je er voor zou kunnen krijgen.
Als je dat goed uitzoekt zie je dat er andere partijen zijn welke goedkoper diensten leveren.

Natuurlijk blijft het wel tweakers waar wij allen dol op zijn, natuurlijk goed punt, waarom dan geen donateurschap zoals eerder gemeld door botoo?

Voor de diensten hoef je het bijna niet te doen, en iedereen wil tweakers steunen.

En waarom is het een loze opmerking als ik uitleg waarom ik het niet zou doen ? Er zijn genoeg mensen die uitleggen waarom wel, de vraag is wie er nu een loze opmerking plaatst :P
dan neem je toch geen abbo? :X

Ik zie het probleem niet hoor? Je neemt een abbo als je:
de extra's leuk vind\ze kan gebruiken
t.net wil steunen

ik ga persoonlijk vooral voor het laatste, maar de extra's zijn ook wel leuk :)
Hoe gaat dit voor de Belgische tweakers zonder VISA of andere credit-card ?
zelfde manier als voor de nederlandse tweakers zonder creditcard.. denk nl dat maar 10% hier een cc heeft, mischien zelfs nog wel minder
Ja, maar geld overschrijven naar een rekening in het buitenland brengt toch altijd de nodige moeilijkheden mee. Bij sommige banken moet je zelfs een supplement betalen bij de overschrijving.

Daarom is het misshcien handig als ze bij t.net even een belgische account openen ofzo, omdat er toch een hoop Belgische tweakers zitten hier.
Ietsjes meer? Waarschijnlijk is dat 'ietsjes' meer een hoger bedrag dan de hele rekening. In de gulden tijd heb ik een keer geld overgemaakt naar Duitsland en dat koste me toen Fl 17.50
Als je de nodige gegevens hebt van de bank waarheen je stort kan het veel goedkoper.
Kost hooguit paar euro dan.
Moet je er inderdaad wel de swift (of hoe het ook alweer noemt) code hebben van die andere bank.
Kan ook niet bij alle landen maar wel met Nederland dus vraag maar eens na bij je bank.
Nodige moeilijkheden?

Gewoon bedrag, bank + swiftcode en alles wordt geregeld. Het kan wel ietjes meer kosten.
tsja je betaal niet voor niks een heel jaar in 1x....overigens laatst maakte ik ook geld over naar DE, alhoewel dit 180 euro was en de transactiekosten me dus nie zo interreseerde :)
How about PayPal? :?
PayPal acount van een OpenSource project (Abiword) is recent leeggerooft.

Paypal?
Vijf euro per maand is 60 euro per jaar - vind ik wel wat erg veel voor zaken die ik helemaal niet gebruik. Ik zie in het rijtje extra's nou niet iets wat ik zelf zou gaan gebruiken. Het lijkt me meer dat Femme voor het verder hobbyen aan tweakers.net een verder extra zakcentje wil overhouden. Niet dat dat verkeerd is hoor! Maar vraag dan voor 10 euro per jaar de mogelijkheid om alleen de banners te verwijderen - dan neem ik direkt ook een abbootje.
Als de pricewatch ook achter zo'n abbo verdwijnt vind ik het meer een kwestie van anderen een poot uitdraaien omdat iedere leverancier wel zijn prijzen wil kunnen aanpassen (kassa!) en de meeste prijzen wel door gewone gebruikers worden aangepast (dus heeft tweakers.net er ook bijna geen werk aan).
Je denkt toch niet dat dit hobby is he HDoc??
Ik d8 dat er ondertussen 3 a 4 mensen zijn die full time werken bij tweakers.net.

Ga maar eens een beetje rondsnuffelen dat weet je hoe het in elkar zit. Femme houdt aan deze site amper een stuiver over om zun kont te krabben (het stat iig niet in verhouding met de tijd die hij er in stopt.)

Ik w8 nog ff af maar als ik het zou doen zou ik het doen om T.net te ondersteuenen, ik zie geen echt voordeel in de abbonenmenten...
Ik zeg toch ook dat hij ook een boterhammetje mag verdienen. Ik denk alleen dat met een wat lagere prijs er véél meer mensen een abbootje nemen - kassa voor Femme en z'n crew en blije Tweakers.
Zeker wel, maar dat doet hij met reden (economisch denken) niet.
Hij kan beter een paar dure abbo's verkopen. Heeft ie daar ook redelijk inkomen van maar z'n enorme doelgroep voor adverteerders blijft wel bestaan.
Als ie voor 10 euro reclameloze abbo's aanbied mag ie al de helft van de bezoekers een abbo aansmeren, maar dan valt gans het reclame gedoe in elkaar en dara zal toch wel meer centen ingaan dan wij vermoeden.
Prijswatch verdwijnt niet achter een abbo.
Alleen de notificatie voor bepaalde dingen IN de prijswatch (zoals wanneer een prijs onder een bepaald niveau daalt), dat kan alleen met een abbo.

Havo no fear, for free veranderd er weinig, maar toch neem ik een full abo ;)
Anoniem: 31444
@HDoc4 november 2002 12:09
Hobbyen... Het is zijn baan! :D
Ziet er wel positief uit...

één vraagje: wat op die storagespace staat, plus je mail, worden die gebackupped? Of is het allemaal verloren bij een crash?

Zit er ook een webmail-mogelijkheid bij, of moet je het echt via POP/IMAP binnenhengelen?

Op die storagespace, worden daar extensies geblocked, of mag je alles erop zetten wat je wil (mits niet illegaal uiteraard)?
Zit er ook een webmail-mogelijkheid bij, of moet je het echt via POP/IMAP binnenhengelen?
Laatste rij uit het tabelletje:
POP / IMAP mailbox met virus- en spamfilter en webmail

Je zou haast gaan denken dat er ook webmail bij zit ;)
Hmm,. het is duidelijk nog te vroeg voor me... sorry.

Wel geld die webmail alleen voor Full-abonnees zie ik:
Full-abonnees kunnen hun mailbox tevens via webmail uitlezen.
Hmm, ik moet nog eens nadenken, ik voel wel wat voor Full (met name die rotbanners weg)...

Femme: Nog een extra vraagje, is het ook mogelijk om aliassen aan te maken op je mailbox? En zo ja, hoeveel?

Wat voor antispam-maatregelen hebben jullie? Op bassis van woorden (ala SpamAssassin) of gebruiken jullie een blacklist van een extern bedrijf?
Aangezien T.net postfix als mailserver gebruikt, zullen dat wel regex-filters (woorden dus) zijn en RBL (remote black list).

Dat zijn servers waarin precies bijgehouden wordt, vanaf welke hosts er veel gespamd wordt. Verbindingen van en naar die servers worden dan automatisch geblokkeerd :)
wow, 130 gulden, maar wel veel webruimte en features. Toch een reden om er serieus over na te denken :)
Lijkt me ook wel leuk :) Maar kan het hele bedrag in 1 keer worden betaald (oftewel 60 euro in een keer?)
Ik vraag me af hoe het geregeld gaat worden voor diegene die niet in Nederland wonen. Op dit moment kunnen die dus niet via de tweakshop kunnen bestellen.
Is 't nog steeds zo gezellig in Amerika dan? :)
Maar ja.. kan me idd voorstellen dat t hier en daar problematisch wordt.
Geen familie/kennisen hier die het abo voor je kunnen afsluiten?
Dat fotoalbum...is dat alleen op tweakers.net te gebruiken of kun je die plaatjes ook linken vanaf andere pagina's?
In principe wel, tenzij een user heel veel bandbreedte gaan opzuigen. Het is in de eerste plaats bedoeld om eenvoudig plaatjes op het forum te kunnen plaatsen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee