Door Femme Taken

Architect

Systeemspecs toegevoegd aan Tweaker gallery

01-11-2002 • 03:38

45 Linkedin

Vandaag is fase twee van de systeemspecs-link in het My.Tnet menu. In de nieuwe versie van de scripts zijn tevens alle openstaande bugs op Devtrack opgelost en zijn de eerste verwijzingen te vinden naar de betaalde abonnementen, die Tweakers.net binnenkort zal introduceren. De systeemspecs vormen een onderdeel hiervan. Gebruikers met een standaard My.Tweakers.net (Free) account kunnen maximaal één systeem toevoegen. Abonnees zullen een onbeperkt aantal systemen kunnen toevoegen en foto's van hun pc's kunnen uploaden.

In de toekomst hoop ik ook sysspec-statistieken en een benchmark-database aan de Tweaker gallery toe te voegen, maar voorlopig hebben andere zaken zoals de abonnementen en de PowerMod een hogere prioriteit.

Changelog (01-11 03:31)
 • 01-11: Systeemspecs feature voor mijn sysspecs.

 • 31-10 (Bug 24): Workaround voor quoteproblemen in Fok! tracker op frontpage.
 • 31-10 (Bug 27 & 28): HTML strippen en stripslashes gebruiken op tekst voor Vraag & Aanbod mailtjes.
 • 31-10 (Feature 29): Link naar search aangebracht onder het aantal reacties van een user in de Vraag & Aanbod.
 • 31-10 (Bug 32): Twee keer kopje 'aangeboden' ipv aangeboden en gevraagd in bedrijf geen scores heeft. Dit ivm layout-vernaggelende colspan bug in Internet Explorer.
 • 31-10 (Bug 38): Bug in submitbutton van PDA/Print.Tweakers.net verwees nog naar oude categorietabel.
 • 31-10 (Bug 20): Landfilter probleem in pricewatch link in Mod FAQ.

 • 07-10: Best Buy Guides en TweakDSL toegevoegd aan menu.
 • 07-10: Lastpage=true bij reageren op reviews.
 • 01-10: Alleen Nederlandse prijzen selecteren in Pricewatch sidebar en realtime links voor reviews / BBGuide.
Bugs en featurerequests kunnen gemeld worden op Devtrack of geplaatst worden in het Tweakers.net Frontpage Feedback forum.

Reacties (45)

Wijzig sortering
31-10 (Feature 29): Link naar search aangebracht onder het aantal reacties van een user in de tweaker gallery zodat de laatste reacties van de betreffende user snel opgezocht kunnen worden.
Daar zit nog een fout. Als je de reacties bekijkt, staat er ook bij hoeveel pagina's er met reacties zijn.
Ik had er 2... dus ik druk op de 2 ( boven of onder, maakt niet uit)...
dan zou je eigenlijk bij de 100 tot 200ste reacties moeten komen, maar het overzicht laat nog steeds de eerste 100 reacties zien.
Ook is er een pagina bijgekomen, er staan dan ineens 3 cijfers ( = 300 reacties totaal ). Druk je weer een keer, komt er weer een nieuwe ( niet goed werkende link ) bij.
Cool systeem zeg 8-) , ik heb er meteen gebruik van gemaakt!~

Echter konden sommige producten inderdaad niet gevonden worden. Zou hier niet iets aan gedaan kunnen worden? Ik noem maar iets:
- een optie 'overig' aangeven indien een product niet gevonden wordt. Okee, voor de structuur is dit niet zo goed, maar op dit moment kun je soms helemaal niks invullen, en dat is ook niet handig.
- het product toevoegen in de pricewatch is ook een optie lijkt me. Ik denk dat dat in veel gevallen ook voldoende is. Echter, hoe zit dat met producten die niet meer (of niet hier) verkocht worden? Die kun je onmogelijk nog eens bij gaan zetten, omdat de pricewatch dan een zooitje wordt.

-edit-
Ik heb zojuist uitgevonden hoe het bovenstaande wordt opgelost. Je moet dus gewoon het tweede veld wel en het eerste veld niet invullen. Dan wordt standaard het tweede veld genomen.
Lijkt me een goede oplossing, alleen jammer dat het nergens duidelijk wordt uitgelegd. Toch?
-/edit-
Je kunt altijd zelf een naampje invullen als een product niet is te vinden in de producten databasen.
Die kun je onmogelijk nog eens bij gaan zetten, omdat de pricewatch dan een zooitje wordt.
Daarom is het mogelijk om zelf een naam in te vullen :) .
Ben er gewoon stil van :D

Ik heb mijn systeem nu net toegevoegd, en het ziet er toppie uit :7 Ik kon bijna alle onderdelen uit mijn computer toevoegen door te zoeken in de pricewatch. Enkele producten, zoals de Motorola SB4100, 256MB PC2700 Crucial en een aantal fan typen kon ik niet vinden, maar dat is ook helemaal niet vreemd. Dat aangezien het niet de allerdaagse producten zijn, en bijna niemand precies die modellen heb waar ik het over heb.

Nog ff een vraagje:
31-10 (Feature 29): Link naar search aangebracht onder het aantal reacties van een user in de tweaker gallery zodat de laatste reacties van de betreffende user snel opgezocht kunnen worden.
Zijn dat die pijltjes achter het aantal reacties in je Gallery homepage ?
Zijn dat die pijltjes achter het aantal reacties in je Gallery homepage
Jeps.
Op 1-11 schreef Femme:

Jeps.
Ik zie dat de bug van een ondeindig aantal reacties van elke user ook weg is. Al zie ik hem niet in de changelog staan. Als iemand, stel drie paginas met reacties had en je klikt op pagina 3 dan stonden er opeens vier en had je zelf niet de laatste pagina onscreen. Dit ging tot in het oneindige door, maar is nu gefixed. :)

Verder zit er volgens mij nog een typo in je changelog. Bij het noemen van bug 11 verwijs je naar de modfaq middels /162/4 terwijl dat /164/2 moet zijn volgens mij. /162/4 is pagina 4 van de abit KT7 review van Daniël van 01-09-2000.
Allejezus man.... wat heb jij een ongelovelijk verhaal weten te vertellen over jezelf.. ben je niet bang dat iedereen dit kan lezen. Zeg maar iedereen... van je leraar tot Osama Bin Laden? Internet is geen plek om persoonlijk te worden hoor ;)

Anyway sysspec's zijn zeer netjes.. het abo-systeem lijkt een beetje op Hotmail diensten.. van alles een beetje gratis, maar het leuke wordt betalen. Kan/ga niet zeggen of ik dat goed of slecht vind :)

* 786562 NiGeLaToR
Mocht het nix worden kunnen we altijd nog de actie 'help tweakers de winter door' starten.
In de toekomst hoop ik ook sysspec-statistieken en een benchmark-database aan de Tweaker gallery toe te voegen, maar voorlopig hebben andere zaken zoals de abonnementen en de PowerMod een hogere prioriteit.
Ik vind de laatste zin een erg leuke zin om te lezen, dit betekend dat de PowerMod (voor meer info, zie deze link) eindelijk in zicht begint te komen, en dat is goed nieuws.

Sinds de invoering van het LM'tje is het al een stuk beter gegaan met het modereren, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik denk dat de meeste mensen in /16 dit nieuws erg leuk gaan vinden.

(Wat gaat er trouwens eerst gebeuren? De ontwikkeling en invoering van de abonnementen of de invoering van de PowerMod?

Ik denk de abonnementen, maar ik zou het ook logisch vinden als de PowerMod als eerste gedaan wordt, als het goed is zorgt dat ervoor dat de frontpage op +1 er veel beter uit gaat zien en dat is fijn als mensen ervoor gaan betalen.

Of gaat ACM (als ik de naam goed onthouden heb) de ontwikkeling van de PowerMod doen?).

edit:

Is het misschien mogelijk dat er per onderdeel meer velden komen? Ik kan nu 1 HDD niet kwijt. Niet dat het erg is, maar ja, het zou handig zijn.
Is het misschien mogelijk dat er per onderdeel meer velden komen? Ik kan nu 1 HDD niet kwijt. Niet dat het erg is, maar ja, het zou handig zijn
Zie http://www.tweakers.net/my.tnet/sysspecs
Als het aantal van twee items per categorie te laag is, kun je meer items krijgen door alle velden van de categorie in te vullen en de configuratie opnieuw te wijzigen. Je krijgt dan extra velden bij de volle categorieën.
De abo's hebben op dit moment de hoogste prioriteit omdat er een harde deadline gehaald moet worden. De PowerMod ga ik zelf doen. We zijn tegenwoordig met vijf developers (Anton en Kees meegerekend), waardoor het veel makkelijker is om taken te verdelen en prioriteiten te stellen.
Mooi werk Femme!

Maar een vraagje.. Waarom vallen T.net crewmembers onder het abbo My.Tweakers.net Crew en GoT-modjes niet... Beetje zuur als die lui veel tijd opofferen voor GoT, maar wel moeten dokken voor extra zooi op de frontpage.... toch?
Waar haal je het idee vandaan dat GoT crew geen crew abonnement zou krijgen? De Crew abo's zijn gewoon nog niet uitgedeeld.
Kun jij achter de schermen kijken? Nee. Concludeer dan ook niet meteen dat GoT-modjes moeten betalen.

Edit: ik verdenk Femme van het aanpassen van zijn timestamp :P
Misschien een idee om voor alle opscheppers onder ons via de pricewatch de prijs op dit moment van het systeem te berekenen? :)
Dit is misschien toch niet zo interessant, omdat de systemen toch met de dag minder waard worden. En wat moet je wanneer je zoals mij een PIII 500 hebt, die dingen staan niet in de pricewatch. Of worden deze oude bakkies van gewoon afgeschreven :P
Er zijn genoeg mensen die alleen het nieuwste van het nieuwste draaien om op te scheppen ;)

En ja, ik denk dat je een pc als hij te oud is inderdaad gewoon kan afschrijven.
Ziet er erg mooi uit! Mooi werk! :D

Misschien een ideetje (als dit al sowieso mogelijk is, en als je klaar bent met andere dingen) is het koppelen van je systeem specs pagina aan de meuktracker?

Je vult bij je specs pagina wel de IDs in van de producten, dus dan zou je dat toch kunnen koppelen aan een meuktracker update? Ook bij nieuwe drivers staan er betrokken producten (met IDs)...

Nouja, als je tijd heb Femme, zou je er dan naar willen kijken? Alvast bedankt :)
Dat idee hadden wij al, zo kan je bijvoorbeeld een e-mail krijgen als er een nieuw bios uit is voor je moederbord of als er nieuwe drivers zijn voor je videokaart. Leek ons byzonder handig :)
Ik heb al een bug gevonden :D Als ik bij mijn systeem bij mijn processor in t eerste vakje Pentium IV 2.0 Ghz invul en in t vakje daaronder @ 2667 Mhz, en ik druk op config. wijzigen dan in t totaal overzicht draait ie die twee om. Du PIV bla bla onderaan en @ 2667 Mhz. bovenaan :? Dit heb ik ook met mijn Monitor, maar niet met mijn geheugen omdat ik het eerste vaak met de edit knop heb ingevuld en de tweede handmatig.

Dit is dus de bug ;)
De volgorde waarin de items werden ingevuld, werd niet opgeslagen. Dat is nu veranderd.
Ik heb 5 Hard Disks...
2x Maxtor 40 Gb
1x Maxtor 60 Gb
2x WD 80 Gb

maar ik kan uiteraard maar 2 velden invullen... die velden zouden dus dynamisch moeten kunnen toch?...
Als je alle velden van de categorie vol maakt krijg je bij de volgende edit twee extra velden tot het maximum (meestal vijf of tien verschillende producten per categorie).
Anoniem: 44207
1 november 2002 15:23
Femme, is het niet mogelijk om de specs site van got.duck.ath.cx in te voegen in de specs database. ?
(Bijna) alles is in principe mogelijk, maar dit lijkt me een gevalletje 'veel werk en weinig nut'. Het invullen van de specs kost weinig tijd en koppelingen met ProductID's (niet mogelijk bij got.duck.ath.cx ) kan later leuke mogelijkheden opleveren als er benchmarks worden toegevoegd (bijv. statistieken van de ATTO transferrates van harde schijven in de pricewatch).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee