Door Maite de Jong

Manager Product

Release Redactionele content en improvement fest - Development-iteratie #95

06-12-2016 • 13:39

24 Linkedin

Vandaag releasen we iteratie #95. In deze sprint zetten we de eerste stap in een reeks verbeteringen van de redactionele artikelen en hebben we ons met man en macht gestort op het doorvoeren van een hoop kleine verbeteringen.

Reviewlayout

Achter de schermen werken we al enige tijd aan een vernieuwde weergave van onze redactionele content. We richten ons hierbij op het verbeteren van de leeservaring en tegelijkertijd werken we aan een vernieuwd cms voor de redactie, zodat we redacteuren zo goed mogelijk faciliteren bij het schrijven en publiceren van artikelen.

Deze iteratie hebben we de eerste stap genomen in het verbeteren van de leeservaring, door de gerelateerde artikelen onderaan reviews te plaatsen. Wanneer je geïnteresseerd bent in meer content die een relatie heeft tot het onderwerp van het artikel, kun je deze nu onderaan terugvinden.

Bashdag

Aan de lopende band worden er bij productdevelopment kleine verzoekjes ingediend. Op zichzelf leuke verbeteringen, maar te klein om veel verschil te maken. Deze kleine verbeteringen leggen het altijd af tegen de grote projecten. Daarom focussen we ons regelmatig een dag op al deze kleine verbeteringen. Deze iteratie hebben we er maar liefst twintig weggewerkt in een dag tijd. Een greep uit de zaken die we hebben verbeterd:

Oplossing voor het browsen in de imageviewer bij een witte afbeelding

De witte pijl waarmee je in de imageviewer kunt navigeren tussen afbeeldingen was voorheen niet zichtbaar als de afbeelding zelf een witte achtergrond had, zoals wel eens voorkomt bij afbeeldingen van presentaties. De pijl heeft een transparante zwarte rand gekregen waardoor hij nu ook zichtbaar is op afbeeldingen waarin lichte tinten worden gebruikt..

Duidelijker positionering van reageer-acties in shopreviews

De links waarmee je je shopreview kunt aanpassen en shops kunnen reageren op een shopreview hebben een logischer en beter zichtbare plek gekregen onder de review in plaats van erboven in de heading van de review.

Verbeterde zichtbaarheid van viewcounter in forumtopics

De pageviewteller van een forumtopic bevond zich voorheen op een moeilijk te ontdekken plek in een tooltip onder de titel van het topic. De viewcounter is nu direct zichtbaar onder de topictitel in de regel met de topicacties.

En verder

 • Kunnen moderators nu filteren op reactiescore bij users in DSP
 • Taalfoutje pricealert opgelost
 • De vindbaarheid voor verbetersuggesties op productspecificaties is verbeterd
 • Datumnotatie binnen forumtopics en frontpage zijn gelijkgetrokken
 • De 'lees meer'-linkjes zijn gelijkgetrokken
 • Hebben de grootste prijsdalers een betere plek gekregen op de Pricewatch-portal
 • Helpen wij de moderators bij een verbetering aan de oplichterban
 • Hebben we nog wat zaken verbeterd na de release van Symfony 3

Reacties (24)

Wijzig sortering
Ik weet niet of het hier helemaal thuis hoort, maar omdat oplichting genoemd werd ga ik het toch typen:

Ik vind het heel erg fijn dat jullie zo snel meldingen maken van mogelijke oplichters. :D Ik (ver)koop regelmatig zaken via V&A en daar komt een zeker vertrouwen bij kijken. Nu ben ik al van 2003 lid en (ver)koop ik al heel lang spullen, maar het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er losers registreren die anderen willen beroven van hun hardverdiende centen. :(

Helaas ben ik nu zelf een keer slachtoffer geworden van oplichting via V&A.

Had gereageerd op een advertentie voor 3 PS4 spellen en de totale vraagprijs was €45. Het was aan de goedkope kant, maar op zich niet super onrealistisch en toch voelde ik een beetje onzeker. Uiteindelijk tóch gedacht "ach hij moet er blijkbaar vanaf" en de deal gemaakt. Toen ik m'n geld had overgemaakt werd het stil op de DM... En toen kwam er bericht van Tweakers, dat ik waarschijnlijk contact had gehad met een oplichter. Die keer kwam de melding net te laat. :'(

Inmiddels heb ik alweer 3x melding van Tweakers gehad dat ik met een mogelijke oplichter te maken had. Nu had ik het deze keren al beter in de gaten, maar tóch is het erg fijn om deze meldingen te krijgen.

Ik vind dit spijtig, dat er meer oplichters zijn, want ik ging uit van vertrouwen op deze site... Nu kijk ik niet meer naar advertenties van mensen met minder dan 4 sterren V&A beoordeling omdat ik mensen niet meer vertrouw... De reden dat ik dat spijtig vind is dat er óók mensen zijn, die nieuw zijn en nog géén positieve feedback hebben, maar wél gewoon netjes spullen willen (ver)kopen. Ook ik ben ooit begonnen met 1 (ver)koop en ben blij dat ik die kans heb gekregen, want inmiddels heb ik een mooie geschiedenis met tevreden klanten opgebouwd.

Lang verhaal kort:
De "let op: oplichter actief" meldingen van T.net zijn super nice, thanks!!
Wat naar! Weet je nog of die oplichter al lang een (actief) account had of Tweakers, trouwens?
Dit is de DM die Tweakers mij stuurde naar aanleiding van die vermoedelijke oplichter:

"Beste dartbord,

Via DM's heb je contact gehad met '**********', waarschijnlijk in verband met een V&A-advertentie. Helaas hebben we het sterke vermoeden dat het hier om een oplichter gaat.

We hebben het account van '*********' onmiddellijk gebanned om meer schade te voorkomen. We raden je af om geld over te maken naar deze gebruiker. Mocht je al geld hebben overgemaakt naar deze gebruiker, dan raden we je aan om je te melden bij de politie en aangifte te doen. Dat kan ook via internet bij het Meldpunt Internetoplichting: mijnpolitie.nl.

Oplichting via internet moet gestopt worden. Jouw aangifte is daarom écht belangrijk. Meer informatie over het doen van aangifte kun je lezen in: [V&A] Help! Ik ben opgelicht! of op de site van Opgelet op Internet: doe aangifte.

Het spijt ons om dit slechte nieuws te moeten brengen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met de V&A-Admins via het mailadres: va@tweakers.net."
Aha, wel goed dat ze dit sturen, wel jammer dat ze er net te laat achter kwamen. Maar kun je je nog herinneren of die gast al een oud account gaf, of niet? Ik zou namelijk minder snel oplichting verwachten van een account dat al vele jaren bestaat en veel forumberichten heeft.
Dit waren, voor zover ik me kan herinneren, allemaal nieuwe accounts die net een paar dagen / weken bestonden en nog geen, of zeer weinig, forumposts hadden etc.

Ik had er dus eigenlijk al een beetje voorzichtiger mee moeten zijn, dus dat is wel een tip van mijn kant! Wees gewoon op je hoede. Twijfel je? Vraag dan nog wat dingen na en als je dan nog twijfelt, haak dan gewoon af en kijk even verder / wacht nog wat langer op een andere mooie deal. Die komen er vanzelf wel.

De laatste 2 keer dat het gebeurde had ik gewoon een bericht gestuurd om te vragen of ze nog een bon / doos etc hadden terwijl ik eigenlijk al 99% zeker wist dat het onzin advertenties waren. Ja hoor, na een paar uur wachten had ik een DM van Tweakers in de mailbox dat het mogelijk een oplichter was en dat het account was opgeheven. Werkt dus best goed! :D
Hmm ik vraag me af hoe Tweakers dat dan weet?
Weet iemand toevallig waar je kleine probleempjes kunt melden? Ik heb wel 1 probleempje en 1 suboptimaliteit, beide in de Pricewatch:

1. Stel, je zoekt op processoren. Je verschuift de balk om op een turbo-frequentie van minimaal 3,5 GHz te zoeken. Vervolgens wil je dat weer uitzetten: je wilt ook processoren vinden die geen turbo hebben, of waarbij de turbo op 0 staat. Dat kan niet. Als je de balk zover mogelijk naar links schuift, staat hij toch op 1 GHz of zo. Heel lastig, je moet dan echt een nieuw tab openen met een geheel nieuwe zoekopdracht.

2. Stel, je opent de Pricewatch en zoekt op zoekwoord RX 480, zonder een categorie te kiezen. Dan krijg je allemaal versies van de videokaart RX 480, zoals het hoort. Maar je kunt verder geen filters toepassen, zoals "minimaal 8GB geheugen" of een bepaalde minimale frequentie. Filters kun je alleen toepassen als je echt een nieuwe zoekopdracht start, door naar de categorie videokaarten te gaan en dan de chip "RX 480" te selecteren.

Dat is heel onhandig. Het zou fijn zijn als er bij zo'n zoekopdracht een knopje was "zoek alleen binnen videokaarten", en als je daarop drukte zouden alle filters voor videokaarten tevoorschijn moeten komen.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 7 december 2016 14:20]

Bugs kan je meldingen in Stoute Bugs en feature requests in Mooie Features. Beide punten zijn ons echter al bekend en wordt al over nagedacht ;)
Dat is goed om te weten! Ik ga daar ook eens kijken. Heeft het zin om deze punten nog eens aan die draden te hangen, nu ze al bij jullie bekend zijn?
Ik denk dat het voor deze specifieke dingen weinig uitmaakt, ik voorzie dat we daar sowieso uiteindelijk wel mee aan de slag gaan ;)
Ok dank, heel fijn! Ben benieuwd.
Is de font kleur in de header ook aangepast, of ligt dat aan mij (lijkt grijzer dan voorheen)
We zijn langzaam alle oude CSS aan het omzetten naar SCSS inclusief bijbehorende variabelen. We hadden een groot probleem met het aantal grijstinten, intern noemde we dit ons "50 shades of grey" probleem. Het waren er overigens nog wel meer. Hoe dan ook, we hebben nu een matrix met een vast aantal grijswaarden. Het kan zijn dat de grijstint is vervangen door een variable met de dichtstbijzijnde waarde :)

[Reactie gewijzigd door Inspector op 6 december 2016 14:16]

En die matrix heeft nu 50 waarden?
Nee een stuk minder :) al is nog lang niet alles omgezet.
Als developer is het ondersneeuwen van kleine issues heel herkenbaar. Voelt altijd wel goed om daar een sprint voor te pakken.

edit: overbodige 'is' weggehaald

[Reactie gewijzigd door webkiller71 op 6 december 2016 14:03]

Inderdaad. Soms zijn de eindgebruikers dan zo blij als je dat soort kleine issues oplost :)
En vaak ( dan spreek ik in iedere geval voor mezelf ) de developer ook :)
Goede zaak om op de kleintjes te letten. Kan me goed voorstellen dat kleine zaken niet belangrijk genoeg lijken om tijd aan te besteden, echter wanneer je die hele hoop kleine dingen bij elkaar optelt.. :)

Wat me niet helemaal duidelijk is: zoals ik het hierboven lees, was dit een complete sprint die uit alleen 1 "bashdag" en de reviewlayout bestond?
De sprint duurde drie weken waarvan één dag in het teken stond van de small improvements bash. Zo'n 40 procent van de tijd ging op aan het focusproject (abonnementen-refactor en implementatie van automatische incasso) dat we niet genoemd hebben in deze .plan. We doen dus meer werk dan zichtbaar is :) .
M.b.t de viewcounter... Dat onderdeel van het aantal topicreports zullen we niet allemaal gaan zien? Hoop ik :P
Mod-gerelateerde functie ;).
Anoniem: 372172
6 december 2016 13:51
Gave iteratie wederom :) Keep up the good work.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 372172 op 6 december 2016 13:52]

Het bericht is 2 minuten te laat gepost, niet op 13:37. B)

Verder, goed bezig, Tweakers! *O* oOo

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee