Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 167 reacties

Menige tweaker heeft flink geïnvesteerd in de inhoud van zijn pc-behuizing, want snelle cpu's en krachtige videokaarten vind je niet zomaar in de budgetbak. Bij een mooie pc hoort echter ook een deftig scherm en daar sluit dit testpanel prima bij aan. Samsung stelt namelijk in totaal vier gebogen 27"-schermen beschikbaar om te laten testen.

Het gaat om twee exemplaren van de LC27F591 en tweemaal de LC27F390. Beide zijn curved beeldschermen met een diagonaal van 27" en een resolutie van 1920x1080 pixels. Het duurdere F591-model heeft aan drie kanten van het scherm erg dunne randjes, waardoor je er goed verschillende naast elkaar kunt zetten. Ook heeft dit model een displayportaansluiting, luidsprekers in het scherm en de mogelijkheid om 119 procent van de srgb-kleurruimte weer te geven. De F390 heeft als voordeel, naast zijn lagere prijs, dat deze aan een vesa-beugel bevestigd kan worden.

In de poll hieronder kun je aangeven of je wil meedoen aan dit testpanel. Uit alle inzendingen worden vier winnaars gekozen, twee per monitor. Die krijgen een exemplaar thuisgestuurd en vervolgens twee weken de tijd om deze uitgebreid te reviewen. Voor hun inzet mogen ze de monitor na het plaatsen van de review in de Pricewatch houden.

Samsung LC27F591FDUXENSamsung LC27F390FHUXEN

Voorwaarden

  • Meedoen kan tot en met 2 september 2016 via de poll.
  • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
  • Winnaars krijgen uiterlijk 7 september bericht via e-mail. Niet-winnaars krijgen geen bericht.
  • Winnaars dienen hun review binnen twee weken na ontvangst van de monitor te publiceren.
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Werknemers en crew van Samsung en Tweakers zijn uitgesloten van deelname.

WIl jij een van deze 27"-schermen reviewen?

Helaas! Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Op deze pagina leggen we uit waarom jouw steun, bijvoorbeeld door ons te whitelisten, belangrijk is en hoe wij geld verdienen.

Aantal stemmen: 3.829. Deelname gesloten op 02-09-2016 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Door Wout Funnekotter

- Hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers en heeft zich lange tijd beziggehouden met het testen en recenseren van allerlei producten, met een nadruk op mobiele technologie. Sinds augustus 2015 is hij hoofdredacteur. In die rol werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren. Wanneer de tijd het toelaat, schrijft hij nog wel eens een review.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (167)

1 2 3 ... 12
Als het een 1440p scherm was had ik meegedaan! Nu is het voor mij een downgrade...
Ik gun een ander de kans :)
Ik snap uberhaupt niet waarom fabrikanten nog 27" schermen maken met full hd. De grafische kaarten van tegenwoordig kunnen prima 1440p of hoger aan, zelfs de Intel iris kunnen uhd aan.
Ik laat hem ook aan me voorbij gaan, heb zelf nu ook een 1440p scherm :-)
omdat ze betaalbaarder zijn dan 1440p ?
omdat er nog een enorme markt bestaat voor betaalbare grote schermen en mensen nog genoeg hebben aan full-hd ?
en omdat bij gamers een hogere resolutie ook meteen een zwaardere kaart betekend, en dus weer stuk duurder ?
Nee, ik snap volkomen waarom fabrikanten dit soort schermen nog uitbrengen ;)
Een UHD scherm kan je toch ook prima in 1080p draaien, dan kan je het desktop werk in lekker scherp UHD doen en gamen in de lagere resolutie.
Dan zit je nog altijd met de hoge aanschaf en gebruik je het potentieel van het monitor ook nogeens half. Dan zou ik liever dat geld besparen en voor een FHD gaan.

Begrijp best dat je voor 1440 wilt gaan als je het geld heb maar voor mensen met weinig inkomen is FHD nog meer Dan goed genoeg. En tenminste betaalbaar
Dan zit je nog altijd met de hoge aanschaf en gebruik je het potentieel van het monitor ook nogeens half.
Omdat je tijdens games niet de volledige resolutie kan gebruiken wil je tijdens alle andere activiteiten ook onscherp beeld ? In games vind ik 't stukken minder belangrijk dan b.v. bij webbrowsen of programmeren waar je veel tekst leest.

De prijs valt ook hard mee, een Dell P2715Q is op dit moment in de pricewatch maar ¤631

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 25 augustus 2016 12:33]

Ik verkies dan idd liever een lagere resolutie monitor dan 631¤ te betalen voor een 1440 monitor en dan gamen op FHD.

Ik vind 631¤ namelijk wel een flink bedrag :Y)
Ik had het niet over een 1440p monitor maar een 2160p monitor.

En ¤631 is niet heel veel voor een monitor. Tuurlijk kan je voor 2 a 3 honderd euro een monitor kopen maar dat soort monitoren wil je niet langer dan een half uur tot een uur per dag naar kijken.

Liever een tragere CPU of GPU dan een slechtere monitor, een monitor gaat veel langer mee dan een PC en jaren lang naar beroerd beeld kijken is het gewoon niet waard.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 25 augustus 2016 12:44]

630 euro is best wat geld, misschien voor jou niet maar voor de overgrootte gedeelte van de mensen wel...
maar dat soort monitoren wil je niet langer dan een half uur tot een uur per dag naar kijken.
Ga je dit ook uitleggen aan alle kantoren in nederland, die voor 99% procent full-hd schermen hanteren en ruim 8 tot 10 uur per dag naar zitten te staren ?
Als ik kijk naar mijn collega's (software ontwikkelaars) dan heeft de helft een 2560x1080 en de rest gewoon full-hd schermen, altijd wel 2 of 3 maar toch....
Full HD is geen probleem tot zo'n 22-24" , maar ook een goede FullHD monitor is zit in dezelfde prijscategorie.

Tuurlijk, je kan voor ¤100 een goedkope TN paneeltje regelen maar daar wil je niet 40/week mee werken.
nogmaals, de meeste mensen werken daar dus wel mee....
tuurlijk kun je zeggen dat je daar niet mee wilt werken, maar ik kan jou ook verzekeren dat je alleen Ferrari wilt rijden, toch gebeurt dat niet....
Tja, dat moeten die mensen dan met hun werkgever en de ARBO dienst uitmaken, maar je hebt gewoon een goed scherm nodig als je daar 40u/week vanaf moet lezen.
nee hoor, de ARBO kan zich helemaal vinden in een full-hd scherm, het is namelijk niet zo dat dat slecht voor je is, of dat een 2160p scherm juist goed voor je is !
Alles is afhankelijk van houding en leesbaarheid, dat eerste ligt aan de gebruiker en voor het tweede heb je genoeg goede full-hd schermen...
Dat is niet mijn punt. Full HD is prima, maar een goed Full HD scherm is ook niet goedkoop.
Voor de prijs van 1 goed 2160p scherm, koop je 3 Dell Ultrasharp 24" IPS 1920x1200 schermen. Behalve de resolutie, doen deze niets onder de duurdere 2160p schermen.
en dan gaat ie downsamplen of interpoleren... Nee een niet-native resolutie draaien op een lcd-scherm zorgt nooit voor een mooier beeld...
De resolutie is exact het dubbele, dus geen gezeur met interpolatie e.d. je kan gewoon pixel-doubling doen.
niet op 1440p... maar zie dat jij het over 2160p scherm hebt.... En die zijn nog veeeel duurder...
Dit, het merendeel heeft een videokaart in het 125-200 euro segment en die kaarten zijn nog niet in staat om soepel alle titels af te draaien op 1440p. :'( Ik gebruik momenteel een GTX 960 met een ultrawide monitor en het is het gewoon net niet.
Ik moet een beetje lachen als ik jouw reactie lees :*)

De reden dat er nog een markt voor 1080p is, is dat een Intel iris niet alles op uhd aan kan. Dat hij jouw scherm met jouw applicaties op 1440p aankan betekent niet dat hij een spel als Crysis 3 kan draaien op die resolutie. Dat is 1 van de redenen, voor gamers die niet het geld hebben voor een kaart van 700 euro.

Mijn reden is dat ik graag 3 van deze schermen naast elkaar zou willen, ik heb niet het geld om 3 1440p schermen aan te schaffen, laat staan een kaart of kaarten die dan mijn spellen ook volwaardig kunnen draaien.

Edit: Interpunctie

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 25 augustus 2016 10:02]

Ik ben gewoon erg blij met mijn Full-HD
Ik hoef niet alles klein te hebben.
Ik weet wel dat ik dan het lettertype kan groter maken, maar ik heb helaas nog een aantal programma's die dan hun letterbox niet meeschalen

Ik ga voor de LC27F390, aangezien ik die mooi aan de VESA plaat kan hangen
Ik gebruik een 27" UHD scherm i.c.m. een MacBook Pro, en daar wordt niets klein, alles is even groot als een 1080p scherm alleen veel scherper.
Nou staat OSX ook wel bekend als en OS wat zijn scaling erg goed op orde heeft. Bij windows is dat toch nog steeds een dingetje.
Het is comfortabeler om op te lezen zonder erg dichtbij te gaan zitten. Je kunt rustig achterover leunen en alsnog grote stukken tekst comfortabel lezen.
Het kijken van een filmpje is ook iets prettiger, omdat het meeste voor 1080p gecodeerd is, bij 1440p wordt dat altijd wat minder scherp als je dat fullscreen ziet. Dan kun je ook goed achterover leunen.
Ik heb 27" 1440p en ik moet zeggen dat ik het erg oncomfortabel vind om een normale afstand tot het scherm te nemen bij het browsen. Moet toch altijd dichterbij gaan zitten.
Dat is ook voor mij de reden om op "nee" te klikken. Heb nu 1440p op 24", 1080p op 27" ziet er gewoon niet uit. Zal puur voor de gamers zijn lijkt me, maar voor alle andere taken op een computer is die resolutie gewoon veel te laag.
Dat is ook voor mij de reden om op "nee" te klikken. Heb nu 1440p op 24", 1080p op 27" ziet er gewoon niet uit. Zal puur voor de gamers zijn lijkt me, maar voor alle andere taken op een computer is die resolutie gewoon veel te laag.
Ik heb een 27" Full HD scherm staan thuis en dit werkt prima hoor. Denk dat als je een hogere resolutie gewend bent het inderdaad een downgrade is maar ik kan hier vooralsnog prima mee uit de voeten.
Ik ook inderdaad, werkt prima. :) Als ik nou een >32 inch monitor had, zou ik mij wel irriteren denk ik.
Ben het op zich met je eens, maar als je de monitor wat verder weg hebt staan, dan kan het prima. Het hangt gewoon erg van de kijkafstand af.
Daarnaast kan het interessant zijn als je regelmatig video kijkt op de monitor (YouTube, films, series, etc.).

[Reactie gewijzigd door Ghost81 op 25 augustus 2016 10:14]

Voor mij is alles nu beter dan dat ik heb. Mijn monitor is zo slecht dat ik hem helemaal niet meer gebruik. Nu gebruik ik mijn TV als monitor, maar dat is niet altijd even handig...
Zou voor mij ook een grote downgrade zijn vanaf m'n 27" 2160p scherm. Snap niet dat je zo'n groot scherm uit brengt in zo'n lage resolutie. En dan ook nog eens gekromd. Dus dit scherm geeft basically een blurry, vervormd beeld.

Defective by design.
Mee eens, als het 1440P was geweest ok. Maar naar FullHD (m.u.v. laptop - 15") ga ik niet terug.
Heb nu een Dell 27" met 4K.
Weer een hele mooie actie van tweakers! Ik heb zelf gekozen voor de LC27F591. Dit omdat ik altijd met een multi-monitor setup werk. Ik ben zelf actief als muziek producer en de dunne randen tussen de schermen zijn dan heel erg prettig. Ook om te gamen is het heel fijn. Hopelijk mag ik deze eens aan de tand voelen!
Maar om een multi monitor goed te kunnen testen zou je ook weer 2 van deze schermen moeten hebben imho.
Hoewel het handiger is (want dan zie je precies wat je moet verwachten), denk ik niet dat dat nodig is om de kwaliteiten (en minpunten) van een monitor te kunnen inzien voor single of multi-monitor.

Er veranderd eigenlijk niks bij z'n setup aan het scherm zelf, enkel de kijkhoeken, maar dat kan die prima testen door alsnog een multi-monitor setup te maken met 1 van zn huidige scherm :)
Inderdaad :) Het zou inderaad fijn zijn om het scherm eens grondig te testen (qua kijkhoeken, kleuren en latency). Als het dan een goed scherm is, dan is het fijn om er nog eentje bij te gaan halen. Dan zijn de dunne randen uiteraard een serieuze plus.
Ik ben zelf actief als muziek producer en de dunne randen tussen de schermen zijn dan heel erg prettig.
Wil je dan geen 1440p scherm?
Ik heb ook voor de 91 gekozen omdat ik op mijn current scherm, de gl2250hm vrij matige kleuren presentatie heb, en ik zou wel eens willen weten hoe dit eruit ziet op zon higher spec model. een goede kleuren presentatie vind ik wel een must voor grafische progammas en ik hoop dat deze monitoren daar erg goed voor zijn, aangezien veel goedkopere monitoren vrij slechte kleuren representatie hebben
1080p op 27"? We shall see! :) or not see hahaha
Heb ik nu ook 2 van op mn bureau (LG), en hoewel je wel redelijk de pixels ziet, en je echt wel redelijk AA nodig hebt in games stoort het mij bijzonder weinig. Ik wil wel hoger maar ik wil games ook goed kunnen draaien. En kleiner dan 27 inch scherm wil ik ook niet.

Maar denk dat ze voor het einde van het jaar wel vervangen gaan woorden door 1 monitor, merk dat ik toch niet zo veel meer op 2 schermen werk (game vooral) en dan heb ik liever een nog iets grotere (ultra wide).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 augustus 2016 09:47]

Voor mijn volgende pc build zit ik ook aan een 27inch main monitor te denken omdat ik 24inch toch wel klein vind ja. Die build kan 1440p makkelijk aan dus dat zal geen probleem zijn. Nu moet ik 1440p niet proberen want dan runt alles op 30fps denk ik haha! Ultra wide lijkt me ook heel gaaf alleen zijn die in 1440p nog wel prijzig (als ik het goed dacht).
Ik ben zeer benieuwd. Ik heb nu een 16:10-scherm van 19" met een resolutie van 1440 x 900 pixels. Dat is iets van 90 PPI.
Deze schermen van Samsung zijn 16:9 op 27" met een resolutie van 1920 x 1080. Dat is ongeveer 81 PPI.

Deze schermen hebben dus een mindere beeldverhouding en een slechtere PPI, ondanks dat ze een stuk prijziger zijn dan mijn scherm jaren geleden. Deze schermen hebben wel als voordeel dat het scherm curved is (is persoonlijk, maar ik vind het wel wat hebben) en dat de kleuren van de F591 waarschijnlijk beter en talrijker zijn.

Dus...
Groter, 16:9, hogere resolutie, curved, meer & betere kleuren
vs.
Kleiner, 16:10, hogere PPI, niet-curved, minder prettige kleurweergave

Is dat een interessante review of ben ik al te veel verouderd om voor Tweakers nog relevant te zijn? :P
Hartelijk dank voor je keuze voor 'Nee, ik laat deze aan me voorbij gaan', als abonnee maak je bovendien meer kans om te winnen. Je kan je keuze hieronder aanpassen.
Grappig :)

Ik heb op dit moment een 24" scherm met 1440p resolutie (Dell U2515H). Volgende keer beter ;)
lol die melding zie ik niet, die houden ze dus geheim voor mensen die geld betalen aan tweakers...

Waarom zie ik dat nergens terug dat er mensen die betalen voor getrokken worden? Niet dat ik het erg vind maar wel vaag...

Zou dat niet bij de voorwaarden moeten staan: betaal een x aantal euro en je maakt meer kans? :P
Volgens mij is dit niet zo'n geheim hoor, het staat ook op de abonnementen pagina:
https://tweakers.net/aboshop/
het pay2win principe van Tweakers staat gewoon netjes vermeld. ben het er zeker niet mee eens dat je kun betalen om meer kans te maken, maar dat is de nieuwe trent in games, en blijkbaar overgeslagen op nieuws websites.
Heb voor de F390 gekozen omdat ik mijn monitor op een beugel wil. Mooie kans om te kijken of dat voor curved ook handig is.
Idem hier, heb nu 2x Dell P2214 op een beugel, wat zakelijk erg fijn werkt. Voor gamen lijkt een dergelijk curved scherm me echter ontzettend mooi, en ik ben benieuwd of het zakelijk ook toegevoegde waarde biedt.
Ik ben wel benieuwd of curved echt een toegevoegde waarde heeft of dat het net als 3D tv een tijdelijke hype is.
Moet je eens op google kijken ;)
super actie weer!!
een goede monitor met ingebouwd speakers zou fantastisch zijn, zeker als de kleur echtheid goed is. dat is ideaal met fotobewerken.
ben heel benieuwd hoe deze monitor zich verhoudt tegenover mijn huidige HP monitor.
Laten we hopen dat het spul niet alleen naar mensen gaat die alleen op dit soort acties reageren, maar ook buiten dit soort zaken een aandeel hebben aan de community ;)

Uiteraard wel een toffe actie dit, jammer dat mensen niet uitgesloten worden wanneer die alleen even langskomen om gratis spul te krijgen. :D
Weet je, je hebt bijna helemaal gelijk.
Het is ook vreemd dat actieve gebruikers niet meer kans hebben bij dergelijke acties.

Maar ik kan daar niets aan doen, ik doe niets vreemds of illegaals. Ik reageer gewoon op een post op de home pagina waarin een oproep staat.
Er staat nergens iets over het feit dat ik niet actief ben en daardoor niet mee zou kunnen doen.
Het feit dat ik niet post wil niet zeggen dat ik niet dagelijks op de site kom en hiermee Tweakers help d.m.v. reclame inkomsten, je hebt in elke community actieve en minder actieve leden. De een vind het nu eenmaal leuker om zijn mening te delen dan een ander.

En dan is het nog de vraag welke activiteiten je dan moet doen, het aantal posts zegt niet zoveel. Zeker als ze niet relevant zijn.

Persoonlijk vind ik dat mensen die al reviews hebben gemaakt de meeste kans zouden moeten maken.
Maar zoals al eerder gezegd, dat zijn de regels/voorwaarden niet. Ik doe dus gewoon mee en zal zoals gevraagd netjes een goede review schrijven als ik wel uitgeloot zou worden.
nice, kan ik hopelijk eindelijk eens uitvinden of curved nu echt een toevoeging is op scherm gebied ja of nee...
Lijkt me super gaaf om te testen, zou mooi staan in m'n nieuwe studeerkamer ook. Er staat nu nog een 21" Acer schermpje..
Altijd al een willen kijken hoe dit is, zelf totaal geen ervaring met curved
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True