Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 371 reacties

Microsoft heeft de 'technische preview' van Windows 10 online gezet. Gebruikers die zich inschrijven voor het 'Windows Insider'-programma kunnen het installatiebestand gaan downloaden. De definitieve versie komt pas uit in 2015.

Het eerste bestand dat gebruikers moeten downloaden is 4,6MB groot en bevat een installer. De iso-bestanden staan ook online. Er is alleen een testversie voor x86- en x64-apparaten: tablets met ARM-processors en smartphones zullen nog moeten wachten, hoewel ook die volgend jaar over zullen gaan op Windows 10.

Gebruikers hebben een Microsoft-account nodig om zich aan te melden bij het Windows Insider-programma. Dat kost geen geld. Het Redmondse softwarebedrijf raadt de preview-versie van Windows 10 alleen aan voor mensen met technische kennis. Installatie op een primaire computer is volgens Microsoft geen goed idee, omdat het nog om een testversie gaat.

In Windows 10 heeft Microsoft voor desktops de live tiles verplaatst naar het startmenu, dat terugkeert nadat het in Windows 8 verdween. Ook is er ondersteuning voor meerdere desktops toegevoegd, bevat de taakbalk een knop voor wisselen tussen programma's en draaien ook applicaties uit de Windows Store voortaan in vensters met de gebruikelijke knoppen voor minimaliseren, vergroten of verkleinen en sluiten.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft ver voor de release van een nieuwe versie van Windows een preview-versie online zet. Bij onder meer Windows 8 en 7 gebeurde dat ook al. Windows 10 komt in 2015 uit, zo zei Microsoft, maar het bedrijf heeft nog geen exacte datum gegeven.

Windows 10

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (371)

-13710343+1125+210+32Ongemodereerd128
1 2 3 ... 12
Er worden nogal wat gegevens verzameld van je als je met de preview aan de slag gaat. Misschien dat sommigen dat niet erg vinden, maar het leek me goed om hier nog wel op te wijzen.

http://windows.microsoft....preview-privacy-statement

Wanneer u het Programma ophaalt, installeert en gebruikt, verzamelt Microsoft gegevens over u, uw apparaten, toepassingen en netwerken en over uw gebruik van deze apparaten, toepassingen en netwerken. Voorbeelden van de gegevens die we verzamelen, omvatten uw naam, e-mailadres, voorkeuren en interesses, uw browse-, zoek- en bestandsgeschiedenis, gegevens over telefoongesprekken en sms-berichten, apparaatconfiguratie- en sensorgegevens en uw gebruik van toepassingen. Als u bijvoorbeeld:
...
tekst invoert, kunnen we getypte tekens verzamelen en deze tekens gebruiken voor doeleinden als het verbeteren van functies voor automatisch aanvullen en spellingcontrole.
...
Ik gebruik gewoon een VM en een local account om te testen, niet mijn Microsoft account. Ik wil niet het risico lopen dat door de preview mijn data van mijn Microsoft account verloren gaat.
Dus wat er ook aan data verzameld wordt voor de preview, het is niet gekoppeld aan mijn account.
Je kan een hoop uitzetten tijdens de setup, wellicht zelfs alles? Je kan daar immers weigeren om info naar MS te sturen, ben er wel benieuwd naar.
Dat is best wel bizar veel. Ze hebben toch niks in je browse en bestandsgeschiedenis te zoeken...? Wilde het installeren maar laat het nu maar zitten dan.
Even vlug op VMWare ESXi geinstalleerd. Ik had de ISO binnen een paar minuten binnen (~12 MB/sec). Leuke boodschap/Easter Egg van Microsoft krijg je voorgeschoteld nadat je op het Windows vlaggetje drukt om naar "Start" (nu dus weer het startmenu) te gaan. (Kleine popup rechts onderin met de boodschap "How hard was it to use Start?")

Vrijwel de gehele installer, het lockscreen en Windows 10 zelf lijken bizar veel op Windows 8.1. Task view ziet er best wel tof uit, en stiekem vind het toch wel fijn om alles weer in 1 "omgeving" te hebben. Het continue switchen tussen desktop en Start (Metro) vond ik best wel vervelend. De icons van Windows 10 zien er ook wat gelikter uit moet ik zeggen.

Via Windows Update krijg je gelijk een update (KB3001512) die al wat bugs/problemen zou moeten verhelpen. De link naar het knowledge-base artikel werkt helaas (nog) niet.

Grappig trouwens dat de snelkoppeling van het linkje op je bureaublad (Welcome to Tech Preview) verwijst naar de volgende url: windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview?os=win9&ocid=welcome_client

[Reactie gewijzigd door FREAKJAM op 2 oktober 2014 12:15]

Het is dan ook een update van Windows 8.1, ik ga volledig akkoord met je mening..

Zoals altijd heb ik wéér niet geluisterd en het op mijn laptop gezet, ook ik kon het continue switchen tussen metro en oldschool windows echt niet gewoon worden..

Maar eerlijk is eerlijk, de meerdere bureaubladeren en 4 tabs op een scherm ipv 2 waren voor mij de doorslaggevende factor.. (4k en Windows 8.1 was het nu echt niet)

Beetje jammer dat OneDrive, OneNote & Outlook weer volledig moesten updaten.. maarja dan weten we toch ook weer waarom we 200/10mbits nodig hadden om te downloaden/uploaden.

Installatie is vlekkeloos verlopen, al 2-3 kleine updates binnengehaald.. ik ben aangenaam verrast.. de gehele metro is gewoon weg? of ga je er nu heen via een andere manier..

[Reactie gewijzigd door LordMike op 2 oktober 2014 11:04]

Zoals gewoonlijk ben ik druk bezig geweest met Screenshotten van deze build en ook de server al deels.
Informatie is hier te vinden met een link naar de screenshot gallery, voor iedereens kijk plezier met alles wat in het OS zit:

The Collection Book - Microsoft Windows 10, 6.4.9841.0

Wordt nog steeds bijgewerkt met active bevindingen in het OS.
Je hoort overal over Windows 10 maar de server versie had ik nog niks over gehoord. Die ga ik ook zeker proberen. Via welke kanalen kondigt Microsoft dit aan?

Ik ben trouwens nu al grote fan van het dunne randje om applicaties heen :D Die lompe rand in 8 was echt lelijk.

[Reactie gewijzigd door tiguan op 2 oktober 2014 00:27]

De server versie is niet echt aangekondigd maar is wel beschikbaar als je MSDN hebt.
Ik heb hem al gedownload, hij zat niet bepaald achter slot en grendel bij Microsoft. :)
En Windows 9 dan?
Het zou marketing kunnen zijn, maar een developer van Microsoft plaatste het volgende op Reddit:
Microsoft dev here, the internal rumours are that early testing revealed just how many third party products that had code of the form

if(version.StartsWith("Windows 9"))
{ /* 95 and 98 */
} else {

and that this was the pragmatic solution to avoid that.
Bron

[Reactie gewijzigd door Stay1ed op 1 oktober 2014 18:27]

Het klinkt aardig, maar applicaties draaiend onder 95 en 98 zijn dermate verouderd dat deze allang overgestapt zijn naar het DOS of NT nummer waar wel een nummerieke progressie in zit. Daarnaast klopt deze uitspraak ook niet met de API die er is.
DWORD dwVersion = 0;
DWORD dwMajorVersion = 0;
DWORD dwMinorVersion = 0;
DWORD dwBuild = 0;
Bron: http://msdn.microsoft.com...op/ms724439(v=vs.85).aspx
Bron: http://msdn.microsoft.com...op/ms724834(v=vs.85).aspx
Bron: http://msdn.microsoft.com...op/ms724833(v=vs.85).aspx

Dus altijd bij het opvragen van de windows versie krijg je veel meer info. Het niet gebruik maken van die info heeft ons al eerder de nek omgedraaid onder windows 7.
That’s right, we’re shimming up the Windows Installer application to give it a Windows Vista version lie. What does this affect? Any DLL custom action you implement that does a check to GetVersion(Ex) is now going to think it’s getting Windows Vista instead of Windows 7.
Bron: http://blogs.msdn.com/b/c...ion-lie-on-windows-7.aspx

Sinds dien weet iedereen die serieus applicaties ontwikkeld beter dan te kijken of windows versie nummer begint met een 9. Voor degene die dat niet doen, zal dit niet het grootste probleem zijn die ze hebben in software ontwikkeling ;) Iets met dubbele ondersteuning voor zowel DOS als NT enzo ;), is toch iets wat meer werk als alleen het afvangen van het juiste versie nummer.

[Reactie gewijzigd door _wolf_ op 1 oktober 2014 21:00]

Kijk en huiver:

https://searchcode.com/?q=indexOf%28%22windows+9%22%29

https://searchcode.com/?q=startswith%28%22windows+9%22%29

Heel heel veel software loopt op het versie nummer 9 vast; ook veel Java applicaties zo te zien waar die mooie GetVersionEx API's weggeabstraheerd zijn. De praktijk is anders dan de theorie, en daar heeft Microsoft me te dealen; zorgen dat de software blijft draaien.

Anders krijg je zo'n Windows Vista debacle, waarin iedereen de nieuwe versie van Windows afraad omdat het niet goed werkt met jouw software. Daar gaan ze zo'n last van krijgen met de versie string "Windows 9", logisch dat ze voor "Windows 10" gaan.

[Reactie gewijzigd door YaPP op 2 oktober 2014 11:38]

Er zij wel degelijk modernere applicaties en toepassingen die nagaan of je toch geen 95/98 aan het draaien bent omdat ze er niet compatibel mee zijn. Als zij dan effectief gaan kijken naar de identificatie van Windwos zoals hierboven beschreven dan heb je met Windows 9 een probleem. Het is ook de meest logische verklaring waarom 9 word overgeslagen.
Dat is gewoon slecht codeerwerk. Je zou eerst moeten opvragen of het Windows NT is, daarna het versienummer.
Dat is gewoon slecht codeerwerk
Of het slecht is of niet staat niet ter discussie. Waar het om gaat is dat het gebeurt en dat men nou eenmaal moet dealen met die legacy.
Dan nog, het versienummer van windows 98 is 4.10.1998 of 4.10.2222. Raar om op marketingnamen te matchen.
Herinnerde me hetzelfde probleem met developer preview van Mac OS X 10.10. Java wilde bijvoorbeeld niet installeren haha
Dus Windows 20, 30, 31 slagen ze ook over ?
Dat zou bijna komisch slecht zijn. :) _/-\o_
Het lijkt er op dat er wel een kern van waarheid in zit: https://searchcode.com/?q...with%28%22windows+9%22%29
De enige echte reden is... because 7 ate 9!
als je het nieuws had gevolgd had je gehoord dat het windows 10 werd
Volg het nieuws opzich prima maar ook ik heb dat dus blijkbaar gemist. Ik denk dat veel mensen wel de verwarring zullen krijgen vanwege 8 naar 10. Waarom doet Windows (Edit2:Microsoft) dit eigenlijk?

Edit1: Vriend op Facebook zegt "it's because 7 8 9" ...

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 2 oktober 2014 00:21]

Zal wel een marketingtechnische reden voor zijn. Er waren al veel gelekte plaatjes en video's die een Windows 9 aangaven. Misschien dat ze met 10 weer een verse serie proberen aan te geven? Wie zal het zeggen...
Daarbij, zoek eens naar "Windows 9" en je komt heel vaak informatie tegen van "Windows 9x", en dus de familie die Windows 95, 98 en Me beslaat. Mogelijk wil Microsoft ook daarmee verwarring vermijden.
Dat tijdperk ligt al wel heel erg lang achter ons. Het kan ook gewoon simpele psychologie zijn, een grote sprong willen suggereren.
Juist daarom doen ze het denk ik, psychologisch effect ;-)

Oww..ik loop wel heel ver achter, 7 - 10 is 3 versies wordt misschien wel tijd om een nieuwe versie aan te schaffen. Ik zit op 8, misschien wel hoogtijd om de gratis upgrade te installeren.

Ten tweede, iedereen praat er nu over dat er een nieuwe windows versie is die 10 heet, gratis hele effectieve promotie! En in Japan is 9 een héél negatief getal zoals 13 hier.

En de kans dat mensen nu gaan denken ow het is gewoon windows 8.2 proberen ze zo voor te zijn door een versie over te slaan waardoor het héél iets anders lijkt, wat het ook wel is!
Omdat sommige (oude) scripts controleren op 9x (waarschijnlijk, MS zegt er zelf niks over tot dusver), en dat in dat geval compatibiliteitsproblemen zouden kunnen opleveren (9x zijnde windows 95/98/98se)
Because Windows 7 8(ate) 9
nog een flauwe...

Sieben.... Acht.... NEIN....
Waarschijnlijk omdat ze alle apparaten willen samenvoegen PC,Tablet,Telefoon en Xbox One. En het ze mooier vonden om hiervoor een even getal te nemen en versie nummer 10 is natuurlijk mooi getal om een nieuwe stap te laten zien.
Microsoft gaat de naam Windows 9 'overslaan'. De nieuwe versie gaat Windows 10 heten. Staat ook een nieuwsberichtje op Tweakers van gister volgens mij.
Windows 10 is Windows 9, ze hebben het besloten 10 te noemen ipv 9.
Wordt deze (Windows 10) dan gratis voor de Windows 8 / 8.1 /8.1 Update 1 gebruikers?
Misschien is windows 8.1 eigenlijk wel windows 9 en komt er nu 10 dus krijg niemand niks gratis :P
Daar is nog niets over losgelaten. Maar ik vermoed van niet.
Juist wel w8 gebruikers kunnen gratis upgraden na w9 . Wat 10geworden is stond zelf hier op de site ;)
dat was toch niet meer als een gerucht? ik hoop dat het waarheid is, maar blijf nog even afwachtend
Dat was eennuitspraak van Indiase ceo van Microsoft. Maar heel erg officieel is het niet.
Mag hopen dat dit waar is.. :) :)
@ Sanderev66 &
@ Kenpachii29

En dit dan: De topman van Microsoft Indonesië heeft zich laten ontvallen dat Windows 9 een gratis upgrade wordt voor bestaande Windows 8-gebruikers. Waarschijnlijk komt de Technology Preview van Windows 9 volgende week uit. ??
die gedachte had ik ook ff
is ook meest logische dat 9 na 8 komt ipv 10
Gezien de bovenstaande reacties zou het ook een combinatie van factoren kunnen zijn om Windows 9 over te slaan: Verwarring in software met Windows 95, 98 en 9x (wat Stay1ed zegt), ongeluksgetal in Japan (wat Redlion zegt: het getal 9 heeft dezelfde uitspraak als het woord 'lijden' in het Japans; wel onhandig dat Japan twee ongeluksgetallen kent: 4 en 9), en mogelijk nog andere redenen.
Ben er nu ook mee bezig. Je kan een iso binnenhalen of een soort update programma starten. Ik koos voor het laatste, waardoor het na een reboot windows update opent en begint aan één van 2.9 gb naar 'windows technical preview'. En dit vanaf een windows 7 64 bit. Dit is de eerste keer denk ik dat je een versie van het os kon overslaan (of twee versies als je 8.1 apart zou zien).
EDIT: Is geïnstalleerd en werkt tot nu toe goed (wel een harde slowdown gehad na het thema te wijzigen)

[Reactie gewijzigd door SV_25 op 1 oktober 2014 19:17]

Ik had het idee dat dit programmatje de ISO zou binnen halen (is in het verleden vaker gebeurt via een soort download manager)
Nu geeft het aan dat de update plaats zal vinden na herstart, echter wil ik dit nog niet gebruiken over mijn huidige installatie.
Als je deze update start is er dan nog een manier om deze te stoppen?
Ja, via Add/Remove Programs (appwiz.cpl) kan je deze update deinstalleren. Je moet dan linksboven even op "View Installed Updates" klikken.

Onder het kopje van "Microsoft Windows" zal je dan de update met nummer KB2990214 zien staan. Deze kan je deinstalleren, dat is dit tooltje (deinstallatie vereist overigens ook een reboot).
Dit is de eerste keer denk ik dat je een versie van het os kon overslaan (of twee versies als je 8.1 apart zou zien).
Dat is niet geheel juist, je kon Windows 3.1x ook direct upgraden naar Windows 98, zie deze link, dan sloeg je dus Windows 95 over.

Van Windows 98 kon je ook direct upgraden naar Windows XP, zie deze link, zonder eerst de tussenliggende Windows Millennium te installeren.

Dus het is zeker niet uniek dat je versies over kan slaan met upgraden :)
Opgenomen in de gebruikersovereenkomst van het insider programma:
Your detailed usage and device data will automatically go to Microsoft and our partners to improve our products and services. See the Privacy Statement for more information.
Weet iemand of dat optioneel (lees, uitschakelbaar) is?
Nee, het gaat verder dan voorheen. Ik las op Neowin dat ze bijna realtime inzage hebben in je muisbewegingen, klikgedrag, kijkgedrag, scrollgedrag en eigenlijk alles dat te maken heeft met het in kaart brengen van hoe men den UI gebruikt.

Er is geen opt-out. In ieder geval gaat het veel te ver vind ik, sowieso zal ik dit dus niet installeren op mijn main-PC en wacht ik op een minder creepy versie.
Het gaat zeker niet te ver. Dit is de manier om te testen of hun keuzes aanslaan.
Dit is tevens vrij normaal in de software wereld.
Heb meerdere applicaties getest waarin dit ook zo was
Dat kan ik me gerust voorstellen. Overlaatst een presentatie gezien van hun Application Insight programma voor Visual Studio Online en dat kan al heel gedetailleerde info tonen. Wie weet gebruiken ze gewoon net hetzelfde platform.
Dat is niet creapy... Het is testsoftware, bedoeld om het te testen. Niet te gebruiken als main OS.

Wil je niet dat ze die inzage hebben, dan hoef je Windows ook niet te testen, en wacht je op de final. Het is immers een eigen keuze om testsoftware te gebruiken.
Oooh laat dan maar. Gelukkig had ik hem nog niet geinstalleerd!
denk het niet maar ik neem aan dat je het niet als primair besturings systeem gaat gebruiken
Ik denk dat je daar dus geen keuze in hebt. Het is een bètaversie, als je die gratis wilt gaan gebruiken dan wil Microsoft daar natuurlijk wel wat voor terug zien in de vorm van gegevens over je systeem en hoe je het gebruikt. Dat is voor hun erg informatief, want misschien heb jij wel een exotisch systeem dat voor een hoop problemen zorgt.
Het makkelijkste is denk ik uitzoeken welke ip's hier gebruikt worden (wireshark ?) en deze blokkeren in je firewall. (Of een pfsense vm opzetten en het verkeer daardoor leiden waarna je het verkeer in pfsense kan blokkeren)

In vmware of virtualbox zou je natuurlijk ook gewoon geen netwerkkaart o.i.d. kunnen toewijzen waardoor je W10 geen netwerkverbinding kan opzetten :)
Mensen die wel een testversie willen hebben, want gratis en leuk pronken. :+ Graaimentaliteit.
Zij mogen vervolgens niet meer klagen over zulk gedrag.

Wat mij betreft moet MS maar inbouwen dat versies zonder lopende open internetverbinding dan ook maar niet werken. En zich zelf onbruikbaar maken na een aantal vergeefse pogingen.
Jij installeerd toch wel netjes de bloatware dat bij veel software geleverd word ?
Niet stiekem de windows van je nieuwe systeem vervangen voor een schone versie.
Overal netjes de coockies accepteren en niet stiekem een adblocker draaien.
Youtubeclips die niet gedeeld zijn door de rechthebbenden, klik je uiteraard direct weg.
Graaiers ! Overal ! :+
Daarnaast is het ook echt pronken met een halve lap tekst in beeld en het gebrek aan netwerk access...

Vind ik ook !
Dan had ik niet de mening gehad dat dit een mooie w7 vervanger is en was ik tevreden geweest met mijn huidige o.s. tot het einde v.h. support. :Y)
Wat je niet kent mis je niet, maar nu weet ik dat sommige dingen beter en mooier kunnen.
Graaiers ! Overal ! :+

Vind ik ook !
Dan had ik niet de mening gehad dat dit een mooie w7 vervanger is en was ik tevreden geweest met mijn huidige o.s. tot het einde v.h. support. :Y)
Ik mis waarschijnlijk het punt, maar vind het niet zuiver dat mensen wel willen hebben, hebben, hebben, maar niet de feedback geven waar een testversie voor bedoeld is.
mijn punt was, dat ik nu de verberingen van w10 in w7 mis en waardoor ik dus eerder geneigd ben over te stappen naar w10 ipv op w7 te blijven tot 2020.
dus in dat opzicht heeft microsoft er wel voordeel aan.

maar ik snap het punt van jou ook wel, ik wilde alleen aangeven dat het niet altijd zo zwart/wit is.
Eigenlijk heb ik twee vragen:

Wat wordt bedoeld met "meerdere desktops"?
Het is nu toch ook al mogelijk om meerdere beeldschermen, waarop iedereen een nieuw bureaublad wordt getoond, te gebruiken?

Wat stelt, op dat plaatje, het product uiterst links, naast die smartphone voor?
meerdere desktops = meerdere bureaubladen op eenzelfde monitor. Je klikt op een icoontje en je kan kiezen uit verschillende bureaubladen (zoals je ook meerdere tabbladen hebt in browser). Super handig dus als je vaak veel hebt openstaan. Zet een paar dingen open voor je werk op het ene bureaublad en dan internet, muziek etc op een ander bureaublad etc etc

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 1 oktober 2014 19:21]

Oh net als bij Mac en Linux
Inderdaad, maar dat is niet erg. Ik vond het altijd al vreemd dat ze dat nog niet geïmplementeerd hadden..
Er bestaan daar al zeer lang programma's voor op Windows.
Zoals de naam suggereert! Je kan een hele nieuwe "Desktop" aanmaken, waar je ook weer apps open hebt staan. Die 2 staan los van elkaar en je kan er goed tussen schakelen.
Ik heb geprobeerd snel een screenshot te maken

http://imgur.com/VbDOtrA

edit: Oh helaas als ik chrome open op mijn "2e desktop" schakelt hij over naar de eerste..

Moet dus nog ff uitzoeken wat het praktisch nut is

[Reactie gewijzigd door Domih op 1 oktober 2014 19:08]

Ik ben ook benieuwd. Ik ga 'm upgraden, ik heb er dit keer wel vertrouwen in. En als ik m'n computer verkloot dan verzin ik wel wat :p Is al vaak genoeg gebeurd. Is dit de eerste keer dat Microsoft een Tech-Preview online zet die voortdurend geupdatet wordt?
Yep, als het op publieke beschikbaarheid aankomt, zit Windows 10 vol met firsts.
Nee Windows 8 had ook al een Tech-Preview die geüpdatet werd, alleen kon je niet updaten naar de release versie.
Ik ben ze momenteel aan het downloaden, het viel me echter op dat de geraporteerde grote veel hoger licht dan het daadwerkelijke bestand dat je download. Waar Microsoft 3,16 GB zegt voor de 32bit versie, is de eigenlijke grote maar 2,93 GB. De 64 bit versie is maar 3,81 GB groot in plaats van de gemelde 4,1 GB.
Het bestand is 3,155,288,064 bytes groot. Als je dat terug rekent naar grootheden van 1024 dan kom je uit op 2,93. Het is dus gewoon het verschil in de rekenmethode of je kilo- of kibibytes gebruikt.
3,16 GB = 2,94 GiB
Alleen gebruikt Microsoft (net als vrijwel iedereen) het nieuwerwetse woord Gibibyte (GiB) niet maar gebruikt gewoon (backwards compatible) de term GB. De Kibi's en Gibi's sluiten prachtig aan bij de SI eenheden maar totaal niet bij de markt.
Het klopt toch precies wat MS zegt? 3,16GB, oftewel, 3,16 miljard bytes. Vanuit het perspectief van de gebruiker slaat het eigenlijk nergens op dat men door 1024 deelt.
en toch komen ze aan 3,16GB door de bytes te delen door 1000000. Moesten ze no nog de binaire prefix leren gebruiken was ik helemaal tevreden.
Ben wel erg benieuwd hoe het gaat werken, het snappen bijvoorbeeld, dit is handig maar als je alleen een venster wilt zit je wel met een extra handeling, hopelijk is hier ook een shortcut voor!
Winkey + links/rechts en je venster snapt naar de zijkant zonder dat je de optie voorgeschoteld krijgt om een ander venster aan de andere kant te plaatsen. Gedrag is hiermee niet anders dan in Win7 en Win8. Maar in Win10 kun je nu ook de op en neer toetsen gebruiken voor positionering. Dat is wel nieuw.
echter werkt het bij mij nog niet helemaal goed met meerdere monitoren. als ik snap aan de linkerkant van mijn rechterscherm dan gaat hij naar de rechterkant van mijn linkerscherm.

ook als ik met de wintoets + pijltjes 'snap' dan scrollt hij niet door naar het volgende scherm.
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True