Ontwikkelaar bouwt Chrome-extensie voor draaien Android-apps in Windows

Een ontwikkelaar heeft een Chrome-extensie geschreven waarmee Android-applicaties op alle grote besturingssystemen, zoals Windows, direct in Googles browser kunnen worden gedraaid. De extensie draait op een aangepaste versie van de App Runtime for Chrome.

De aangepaste variant heet ARChon en vervangt de officiële runtime. Het programma, waarvan de source op GitHub is verschenen, staat toe om apk-bestanden te sideloaden en zo binnen Chrome te draaien. Momenteel werkt ARChon vanaf Chrome 37 of hoger en draait het op Chrome OS, Windows, Mac en Linux. Voor de laatste drie kan het nog wel onstabiel zijn, zo waarschuwt de ontwikkelaar.

Met de Chrome-extensie is het mogelijk om alle Android-applicaties te draaien in de browser. Dit in tegenstelling tot de officiële App Runtime for Chrome, die nu nog maar een beperkt aantal apps ondersteunt en alleen op Chrome OS draait. De eerste programma's die Google aanbiedt, zijn onder meer Evernote en Vine.

Google kondigde de komst van Android-apps naar Chrome OS aan tijdens zijn Google I/O-evenement in juni. De uitbreiding met Android-apps moet systemen met het besturingssysteem zoals Chromebooks populairder maken. Google wil Chromebooks ook beter laten samenwerken met smartphones en tablets die Android draaien. Zo kunnen Chromebook-gebruikers hun laptop unlocken als hun mobiele apparaat in de buurt van de laptop is en kunnen notificaties op mobiele apparaten op Chromebooks verschijnen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Bron: YouTube

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

19-09-2014 • 21:33

48 Linkedin

Submitter: luuj

Reacties (48)

48
48
33
1
1
11
Wijzig sortering
Whatsapp vanuit je browser? Dat zou pas relax zijn!
Op r/chromeapks wordt een lijst bijgehouden van apps die wel en niet werken. Hieruit blijkt dat whatsapp helaas niet werkt hiermee.

[Reactie gewijzigd door luuj op 19 september 2014 23:41]

Daar is ook een reden voor, whatsapp is geschreven voor telefoon hw. De wp variant brengt wat dichterbij omdat het al gedeeltelijk gebruik maakt van de windows API.

Edit:
Leer van een paar nuttige tweakers zoals hieronder dat mijn reactie niet klopt, bij deze opmerkingen over sim zijn verwijdert, misschien is de rest ook niet toerijkend :p ligt er aan of er nog meer slimmere tweakers dan ik op me reageren ;D

[Reactie gewijzigd door _wolf_ op 20 september 2014 00:19]

Ik kan whatsapp op mij galaxy tab 3 (7inch) met wifi gewoon gebruiken zonder simkaart.
Hm Dan geld de simkaart vereiste speciefiek als je hem onder windows wil draaien want daar baseerde ik mn conclusie op. Thx voor de info
whatsapp werkt prima op mijn desktop met bluestacks hoor, zit geen simkaart op mn mobo voorzover ik weet :P
Je kan ook BlueStacks gebruiken, welke wel Whatsapp ondersteund.
Grappig, de Nederlandse apps hebben de overhand :D
Dat vind ik dus de kracht van Telegram. Ondersteuning voor alle devices. Maar ja de menigte gebruikt nou eenmaal Whatsapp.

[Reactie gewijzigd door traxxion op 19 september 2014 21:44]

Of Hangouts, of Skype, er zijn legio IM diensten die vanaf meerdere apparaten te bedienen zijn. Behalve Whatsapp....
Je punt klopt op zich, maar laten we even eerlijk kijken naar de 2 voorbeelden die je noemt:
Hangouts zwerft bijna geen ziel rond en de Skype app (Skype uberhaupt als je het mij vraagt) is ronduit bagger. (Traag, crasht veel, werkt onhandig)

NB, over skype is vooral mijn eigen mening en ervaringen maar ik gok dat er aardig wat mensen het met mij eens zijn
Omdat jij het bagger vind gok je dat heel veel mensen met je mee eens zijn?

Als het bagger was, zou niet zoveel man tegelijkertijd online zijn.

http://prashanthontechnol...ay_1417_skype_usage_n.jpg
Als Windows 95 een slecht besturingssysteem was hadden nooit zoveel mensen het gebruikt.
Bedankt johan9711: je hoeft niet ver te zoeken om te zien dat bijvoorbeeld Telegram in alle opzichten beter is dan Whatsapp, maar dat zie je niet terug in de gebruikersaantallen.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 20 september 2014 13:26]

Slechte dingen zijn niet altijd weinig gebruikt. Neem nou eens de iPhone 6. Veel mensen kochten hem, terwijl ze enkel de presentatie hadden gezien, zonder slechte kanten. (Dit is slechts een voorbeeld, voor het geval sommige mensen dat niet begrijpen).
Het gaat hier vooral om marketing/naamsbekendheid, waar Whatsapp veel profijt van heeft.
die stijgende lijn komt ook vanwege de merge van msn/wlm met Skype als dat niet had plaats gevonden dan was Skype een stuk lager kwa gebruikers.
Hoeveel mensen hiervan zijn gewoon even hun Hotmail aan het checken? In oktober 2011 is Skype overgenomen.
Hangouts hebben verbazend veel mensen 'per ongeluk' op hun mobiel staan. En ik moet zeggen, mensen reageren er vaak net zo snel op als op sms, dus wat dat betreft denk ik toch echt dat je de userbase onderschat. Hoe dan ook, het klopt dat skype nogal bagger is op mobiel (dat wat hem zo krachtig maakte op de desktop (p2p) is wat hem op het moment zo zwak maakt op mobiel), maar dat waren maar twee voorbeelden die Amax noemde... en beide zijn het applicaties die ik liever gebruik zelfs op mobiel dan Whatsapp. Hoe dan ook, zoals hierboven reeds genoemd is Viber een ideaal alternatief als je de functionaliteiten van skype niet wilt kwijtraken (bellen en videobellen), en als je dat niet uitmaakt kun je ook telegram, facebook messenger en tal van andere alternatieven kiezen. Moet zeggen dat ik echt niet begrijp waarom mensen zo erg houden van Whatsapp... maar goed, dat ben ik dan weer.
Mijn doel was meer om de voorbeelden die werden gegeven onderuit te halen als (goede) multi-platform applicaties.

Als mensen hangouts op hun telefoon hebben is dat op zich leuk, maar hoeveel gebruiken het ook op de pc? want dat was meer de userbase die ik bedoelde. Het klopt dat die app vaak op de telefoon staat maar bijna niemand die het gebruikt op de desktop.

Daarnaast is het, als ik me niet vergis, zo dat hangouts gekoppeld is aan G+. En er zijn maar weinig mensen die ik ken die een G+ account hebben, laat staan gebruiken.

Ik zou er erg vrolijk van worden als we dat skype is konden weggooien en met z'n allen hangouts gingen gebruiken, wat dezelfde functionaliteit heeft en daarnaast meer mogelijkheden bied en niet zo'n verlepte interface heeft die me langzaam steeds meer de strot uit komt zetten.

Edit: fixed brainfart typo

[Reactie gewijzigd door Gelunox op 20 september 2014 13:35]

Google Hangouts heeft ook op de PC een grote userbase, simpelweg omdat veel mensen gmail hebben, en binnen gmail zie je ook je hangouts berichten. Daarnaast zie je ze ook in Google+ inderdaad en kun je het ook als chrome extensie installeren. Toegegeven, de userbase is niet te vergelijken met zo iets als Facebook, maar in de praktijk merk ik toch wel vaak dat hangouts één van de snellere manieren is om iemand te bereiken.
Viber vind ik zelf geweldig, is een beetje Whatsapp en Skype combi in werkt sinds kort ook soepel op Windows Phone! :)
Microsoft trekt de support stekker uit Skype voor Windows Phone 7 terwijl er nog heel wat mensen met een Windows Phone 7.8 toestel zijn. Een alternatief voor WhatsApp zal het voor WP7 niet gaan worden.
En Line is ook een goed alternatief.
het is mogelijk om te antwoorden op whatsapp berichten via je pc. je kan alleen geen gesprekken starten.
je hebt dan alleen nodig:
-toestel met root toegang
-app pushbullet
-plug in "Quick reply for pushbullet" (betaalde plug in) .
-chrome met de extensie van pushbullet

https://www.youtube.com/watch?v=hLizbarLbe0

Antwoorden op SMS heb je de plug in niet voor nodig en is volledig gratis en heeft geen root nodig. ik gebruik het al een tijdje en ben er zeer tevreden mee
Ik haat het als ik boven mijn toetsenbord op mijn telefoon aan het kutten ben om iets op whatsapp te tikken.
Zou je hierin ook direct apps kunnen testen? Want in de video lijkt de emulator veel vloeiender als de huidige Android VM
Zou je hierin ook direct apps kunnen testen? Want in de video lijkt de emulator veel vloeiender als de huidige Android VM
Dan staan je instellingen niet goed.

Enkele tips:
-Gebruik een x86 versie, geen ARM
-Zet GPU acceleratie aan
-Installeer Intel HAXM

Op een recente PC of Mac moet alles gewoon vloeiend draaien in de Android Emulator, net alsof je op het toestel zelf bezig bent.
x86 versie is niet met elke app compatible, waardoor het niet 100% geschikt is voor live debugging.
Sowieso is live debugging van native code een ramp op Android.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 22 september 2014 10:26]

Betwijfel dat het vloeiender zal zijn, want op mijn nieuwe PC is de emukater ook gewoon smooth zoals in de video, maar wie weet is er wel een groter verschil.
Op het moment dat er een emulatie laag in zit lever je performance in, in de vorm van overhead omdat alles constant over en weer vertaald moet worden zodat de app bruikbaar is. Dus als je direct in die VM dan een tool kan draaien, zou het in theorie inderdaad sneller moeten zijn dan mét de emulatielaag er tussenin.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 september 2014 17:44]

Probeer anders eens Genymotion als vervanger voor de emulator die standaard met de Android SDK wordt geleverd.
Zou Skype ook werken met webcam en microfoon etc? Dan zouden we Skype kunnen blijven gebruiken op de Chromebook.
Werkt Skype niet vanuit je browser als je bij hotmail inlogt?
Ik heb het zelf nog niet 1 2 3 kunnen vinden, maar er schijnt een browser versie van Skype te bestaan. Echter kun je dan alleen chatten, want voor videobellen wordt MS Silverlight en dat is helaas niet beschikbaar in Chrome OS.

Verder is Skype voor tig apparaten te downloaden, inclusief een tal van Linux-versies, maar gek genoeg geen ondersteuning voor de Chromebook.

Skype moet wel snel zijn, voor gebruikers een alternatief voor Skype moeten zoeken. In de VS zijn Chromebooks al aardig populair met 30% van de verkopen.
Hangouts is een prima alternatief voor Skype, werkt meestal nog beter ook. Google moet alleen nog een paar kleine dingetjes wel even gebruiksvriendelijker maken, maar ik heb Skype al gedumpt.
Dank! Ga dat straks zeker ff testen. Ik zou Skype ook allang gedumpt hebben, maar onze willekeurige klanten gebruiken het standaard en het nadeel van Hangouts is dat men eerst een Gmail-account moet aanmaken voor enkel een videogesprek met ons.
Ja, al kun je natuurlijk een leeg Google-account maken en meegeven.

Google+ is niet nodig. Helaas heb iknweer een Skype account nodig als ik wil skypen :p
Helaas verwijst de link naar een lege map waar niets is te downloaden. Ik vind jouw tip voor een dummy Gmail account nog de eenvoudigste en bruikbare oplossing.

Skype heeft te lang gewacht, hun Android app werkt ook nog steeds niet soepel en ik denk dat Hangouts een waardige opvolger is. Als collegas onderling gebruiken wij het al en heeft sowieso meer opties zoals gesprek opnemen, uploaden naar Youtube en groepsgespek was vanaf de start al gratis. Sinds vorige week dus ook net als Skype een Dialer voor bellen naar vaste en mobiele nummers. Enig nadeel blijft het verplichte Gmail-account (G+ sinds kort niet meer), maar je hebt gelijk, voor Skype moet dat ook.

Ik ben wel overtuigd, nu iedereen nog ;-)

[Reactie gewijzigd door Stakhanov op 21 september 2014 14:37]

Ben geneigd in te denken: niks nieuws onder de zon, want net Andy of Bluestacks kon dat ook al. Niettemin, de enige applicatie die ik ooit zo wou draaien was whatsapp... Maar nu ik een smartphone heb kan dat ook niet meer... Van alle andere applicaties zijn er of reeds betere Windows/internet versies of je hebt ze uberhaupt niet nodig op de desktop... Alhoewel ik het graag hoor als ik me vergis.

Op Chrome OS kon je nog stellen dat de meerwaarde lag in het offline beschikbaar zijn, maar dat is hier ook niet meer van toepassing. Hoe dan ook, had liever 1 of andere streaming oplossing gezien, maar dan wel in losse schermen per app enzo... Daar had dan wel meerwaarde in gezeten, maar goed, maybe some day in the future.

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 19 september 2014 21:40]

Eens, alleen Whatsapp mis ik op de desktop en daar gebruik ik Telegram.
Draait hij ook de ziggo app?
Volgens bovenstaande lijst van luuj:

Ziggo TV: Works until you try to open a stream (so kinda worthless)
Zou dit ook op Chrome voor WP8 kunnen draaien? Als het dan ook nog een beetje performed kan er ineens heel veel gebeuren in het WP app landschap.
Er is geen Chrome voor WP8.
Geniaal van Google, door deze vorm van "guerillamarketing" (geleidelijk aan binnendringen) is Google Chrome OS binnenkort beschikbaar voor alle platforms.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee