Amazon lijkt met all-you-can-read-abonnementen te komen

Amazon test abonnementen voor e-books en audiobooks die 10 dollar per maand gaan kosten en die klanten ongelimiteerd toegang geeft tot een collectie van 600.000 titels, blijkt uit pagina's die het online warenhuis kortstondig online had staan, maar die inmiddels offline zijn.

Naast de pagina's over het nieuwe abonnement, die nog steeds via Google Cache te vinden zijn, verscheen er een video over het Amazon Kindle Unlimited-abonnement, ontdekte GigaOM. In totaal zou het aanbod uit 638.416 titels bestaan, die gebruikers voor 9,99 dollar via hun Kindle zouden kunnen lenen. Daarnaast zou het om duizenden audioboeken gaan.

Een groot deel van de collectie komt overeen met die uit de Kindle Owners Lending Library, waar afnemers van Amazons Prime-dienst een e-book per maand gratis uit kunnen lenen. De eerste maand krijgen abonnees van Amazon Kindle Unlimited gratis. Wanneer Amazon de dienst precies uit gaat rollen en in welke landen dat zal zijn is niet bekend.

Amazon brengt hiermee het all-you-can-eat-model, waarmee diensten als Spotify en Netflix populair zijn geworden op gebied van muziek en video, naar de boekenbranche. Hiermee is het concern overigens niet de eerste: onder andere de diensten Oyster en Scribd gingen Amazon voor.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

17-07-2014 • 14:49

82

Reacties (82)

82
80
47
8
0
30
Wijzig sortering
Ja, lijkt me super!
Dat is goedkoper dan de 1000 euro aan boeken die ik per jaar spendeer om mijn persoonlijke vakbibliotheek aan te vullen. Ik hoop dan wel dat ook vrijwel alle wetenschappelijke boeken 'te leen' zijn en nog belangrijker: een zoekfunctie door de collectie van ~600.000 boeken.

Alleen de prijs... Het is wel een stuk duurder dan mijn bibliotheekabonnement. Maar het heeft meerwaarde als de collectie veel groter is en dat ik niet naar een bibliotheek hoef te reizen.
Maar ff met de vrouw overleggen ;)

Overigens valt me op dat veel nieuwe functionaliteit even per ongeluk ergens opduikt. Een aankondiging van een nieuwe game hier en een screenshot van een nieuwe smartphone daar. Is het wel per ongeluk of gaat het inmiddels om de hyyyyyypppeee!!1! en het viral gaan?
Anoniem: 445817 @Kaw17 juli 2014 15:15
Het per-ongeluk lekken van een functie geeft je de mogelijkheid om de reacties te bestuderen. Daarmee kunnen ze bij een officiële launch een hoop kritiek voor zijn en beter aan de verwachtingen voldoen. Je kunt beter beschuldigt worden van 'hypen' dan dat je product flopt.
Het is zeker een interessante optie. Ik denk dat de e-reader nu vooral populair is doordat er ook illegale zooi op gezet kan worden. Krijg je echter (straks ook in Nederland) grote spelers die een redelijk compleet aanbod verkopen tegen een flat-fee abbo dan wordt het argument om te downloaden steeds kleiner... Juich dit zeker toe!
Anoniem: 32279 @Brammos8517 juli 2014 17:22
Een flat-free abonnement heeft zeker grote invloed op het downloadgedrag. Ik heb nu al een paar jaar spotify en download echt amper nog een mp3. Misschien 2 cd's in een jaar en dat alleen omdat het niet op spotify staat.

Films dowload ik ook nog maar amper, misschien 4 per jaar en dan alleen om te bewaren. TV series download ik nog wel, maar kijk ze nog maar amper door netflix (usa abonnement).

Boeken download ik ook wel, maar koop ik ook geregeld. Zo'n flat free abonnement zou ideaal zijn. Ook goed voor de portemonnee, mijn 180mbit abonnement kan echt een flink stuk omlaag omdat je toch niets meer hoeft te downloaden, verder kunnen mijn nassen in de verkoop omdat die ook geen waarde meer hebben als opslag van downloads.

Op jaarbasis ben je denk ik evenveel kwijt, het verschil tussen legaal en illegaal verdwijnt op deze manier helemaal (als je opslagkosten en internetkosten meeneemt). Erg fijn, heeft iedereen voordeel van.
Ligt het aan mij of lijkt 10 dollar veel? In vergelijking tot bijvoorbeeld Netflix of Spotify?

Of is het gewoon omdat ik minder waarde aan boeken hecht.. :+
Het is duidelijk dat dit voor de veel-lezers is. Als je niet zoveel leest zijn er ook nog de klassieke formules. Voor ieders wat wils.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 25 juli 2024 05:29]

Anoniem: 398955 @Guusjee17 juli 2014 15:00
Tja, wat is veel. Bij Netflix krijg je onbeperkt (wat oudere) series.

Het hangt erg van het aanbod af.
Voor Nederlandse begrippen is het erg goedkoop omdat hier door de kunstmatig hoge vaste boekenprijs (waarbij uitgevers de prijs mogen vaststellen van de retailers) de boekprijzen erg hoog zijn. Door deze wet zal deze manier van aanbieden in Nederland voorlopig niet kunnen.
In de VS en UK zijn boeken, met name wat oudere veel goedkoper en heb je voor $10 al snel 3 boeken.
Ik zou het mooi vinden als ze dit inderdaad ook doorvoeren bij Amazon Audible, een dienst die ik nu nog wat duur vind.
Het mooie van het leenmodel is dat het eigendom van digitaal materiaal vaak niet zoveel toevoegt.
De Wet op de Vaste Boekenprijs geldt niet voor eBooks en zal dus geen invloed hebben op de beschikbaarheid van deze dienst in Nederland.
Anoniem: 398955 @Pineappels17 juli 2014 16:09
Je hebt gelijk, wist ik niet. Dan snap ik niet waarom e-books in NL zo ontzettend duur zijn.
omdat mensen super belachelijke prijzen gewend zijn en als ze dan normaal belachelijke prijzen zien het dan goedkoop lijkt..
E-books vallen niet onder de wet op vaste boekenprijs.

Maar goed, dat weerhoudt de uitgevers waarschijnlijk niet om hard tegen dit initiatief in te gaan.
Ik denk dat tweede, voor een boek betaal je ook algauw 8$ (US). wanneer een aantal boeken per maand verslind is dit een mooie uitkomst!
Maar dat is denk ik het probleem.
Een film kijk je in ongeveer 2 uur, dan ben je klaar.
TV serie komen maximaal 4 afleveringen per maand, van zeg 40 minuten per stuk, daar ben je ook zo klaar mee.

Maar een boek, poeh, soms doe ik wel dagen over een boek (niet full-time he, maar ik moet ook nog werken, eten en slapen ;))
Dus hoewel ik theoretisch 5 a 6 films per week zou kunnen kijken, kan ik geen 5 a 6 boeken per week lezen.
Vandaar dat die 10 euro voor mij ook teveel is...
Anoniem: 445817 @bonyuri17 juli 2014 15:12
Mijn oma verslind een boek per dag. Voor haar zou het wel een uitkomst zijn. Sowieso geeft ze de voorkeur aan e-books omdat ze dat het lettertype flink groot kan zetten. Het aantal gedrukte boeken in grote letters is erg beperkt.

Overigens is $10 nog geen €7.50, maar dat terzijde.
Maar volgens de o zo bekende reken methode van dollar naar euro zal het waarschijnlijk wel 10 euro of meer worden.
Je kunt het zien als een hele grote bibliotheek waarbij je onbeperkt boeken kunt lenen, dan valt die 10 euro ook wel mee lijkt me.
Een bibliotheek lidmaatschap kost echt geen 120 dollar per jaar (want die 10 dollar van Amazon is per maand!). Hier kost dat 31 euro per jaar. En daar kan je tegenwoordig ook electronisch lenen!
Zie https://www.bibliotheek.nl/ebooks

Ik denk dat het aanbod van Nederlandstalige boeken daar trouwens ook een stuk groter is dan bij Amazon. Dus tel uit je winst :)

Overigens werkt het ebook uitlenen van bibliotheek.nl alleen op ereaders met ePub en Adobe DRM, dus niet op een Amazon Kindle, maar wel op veel andere bekende modellen.

Edit: Europrijs van Amazon in dollar veranderd n.a.v. het comment van repmeer.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 juli 2024 05:29]

10 dollar en geen 10 euro
Nee okee dat is waar, maar er komt meestal nog wel BTW bij en dan kom je aardig dicht aan de 10 euro. In de praktijk ligt de prijs vaak zelfs hoger dan het getal in dollars (bij hardware)

Maar omdat het hier om een dienst gaat in plaats van fysieke goederen, zou het idd kunnen dat je de extra kosten ontloopt als je in dollars betaalt. Ik zal mijn post aanpassen.

Niettemin is de bibliotheek incl. ebooks nog steeds een stuk goedkoper.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 juli 2024 05:29]

Hangt natuurlijk allemaal af van de collectie natuurlijk, ik denk dat amazon een iets andere collectie zal voeren dan een nederlandse bibliotheek. Waarschijnlijk heeft amazon ook een grotere collectie omdat deels het waarschijnlijk veel eerste delen van meerdelige series zal zijn en groter gewicht aan de onderhandeltafel natuurlijk. Dat scheelt ook een hoop.

Ik lees zelf bijna geen nederlands meer in boekvorm eigenlijk.
En waarom zou je niet allebei mogen hebben.

Gaat er natuurlijk om wat voor jou persoonlijk het relevantste is.
Die conversie geld alleen wanneer er import kosten bij komen kijken. Digitale abonnementen en aankopen hebben daar in ieder geval niets mee van doen. Een jaar geleden nog George Orwell's 1984 voor $6,86 gekocht op de Amazon store via m'n Kindle, en de eind prijs was toch echt $6,86/€.
Je hoeft er toch ook niet zoveel per week te lezen? Als je al 1 boek per week leest en het aanbod aan boeken in de collectie is goed genoeg dat je verder geen boeken meer koopt, dan is het toch al best goed? Dan betaal je omgerekend $2,50 per boek dat je leest terwijl het kopen van die boeken snel 3 a 4 keer zo veel zou kosten.
aan een boek heb je dus meer uren plezier, een boek is kwalitatief ook beter dan TV serie of film. Dit is natuurlijk afhankelijk van boek en serie, maar de meeste verfilmde boeken zijn beter dan film.
dan leen je een paar audioboeken, die kan je luisteren terwijl je huishoudklusjes doet, tuiniert, ov woon-werk etc… de e-books kan je dan bewaren voor dat enkele uurtje vrije tijd :)
Toegang hebben tot duizenden technische boeken? (werk, studie), kom maar op dan!

Als ik meer als de helft van mijn studieboeken kan vinden op Kindle zodra dit uitkomt, koop ik meteen zo'n ding. Elk extra werk-related boek is bonus.

[Reactie gewijzigd door Cilph op 25 juli 2024 05:29]

En die studieboeken vind je dus niet. Ik ben benieuwd wat je wel vindt, want 600.000 boeken klinkt veel, maar dat is het niet. Er zijn tientallen miljoenen boeken. Als je niets speciaals zoekt is het wellicht interessant, maar zodra je wel specifieke zaken zoekt is de kans klein dat je het vindt.
Dat laatste. Die paar miljoen nummers op Spotify duren per nummer max. 5min., een boek ben je toch al vlot een dag mee bezig. Redelijke prijs, maar ligt geheel aan de selectie van boeken, er zijn er namelijk een hoop meer dan 600k...

Edit: Over het algemeen ben ik bang dat ik meer dan €10/fysiek boek kwijt zou zijn en ik lees dikkers ook vrij vlot weg, zeker in het weekend doe ik (als ik zin heb) een boek/dag, moet wel een enorme pil zijn wil ik die niet in een enkele dag uit krijgen.

Ik betwijfel of ik wel de 12000 verschillende liedjes per jaar zou halen, ik betwijfel het, wellicht een 1/10e ervan.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 25 juli 2024 05:29]

Eerlijk dat maakt het in mijn ogen meer het eerste.

voor 10€=$ luister ik naar pakweg 1000 liedjes.
Als je ruim rekent en voor het gemak 20 liedjes op een cd => 50 * 10 € => 500€
aan koop prijs. (of in een woord mag ook )
voor 10€ lees ik 1 boek dat ik ook kan kopen voor 10€

disclaimer , ik lees dan ook enkel kanjers en met beperkte mate, 30 min tot een uur per dag ofzo.
Hangt af van hoeveel je leest. Ik lees er max twee per jaar dan snijdt het niet echt hout ;)
Anoniem: 69949 @Guusjee17 juli 2014 16:24
Tja ik lees ongeveer 10 boeken per jaar. Kosten varierend van 1 dollar tot 9 dollar per stuk (ik lees vrijwel uitsluitend engelstalige boeken via Amazon, enkele keer koop ik boek van NL auteur bij Bol en converteer dit via Calibre). Voor mij is dit abbonement dus niet bedoeld. Maar ik ken anderen die meer lezen dan ik en voor hen is het zeker interesant.

Belangrijk hierbij is dat bij gebruik van dit abonnement alles legaal is en aantal illegale downloads van boeken gaat afnemen. Dit heeft zich tenslotte al bewezen bij muziek.
Anoniem: 40104 @Guusjee17 juli 2014 18:48
Het is eigenlijk vrij weinig, een alternatief als StoryTel kost je in Nederland momenteel zo'n 14,90 Euro per maand. Dat is letterlijk 2x zo veel als 10 Dollar voor het Amazon abonnement. Ik begrijp persoonlijk ook niet waarom de prijzen voor deze boeken diensten duurder zijn dan een Netflix met een gigantisch film en series aanbod terwijl een boekendienst structureel minder kosten met zich mee brengt mbt bandbreedte en opslag.

Hopelijk zien we met wat concurrentie de prijzen ook voor boekendiensten wat dalen. Anders ben je zometeen 14,90 Euro voor Storytel kwijt, 9,99 voor Spotify en 8,99 voor Netflix wat neerkomt op 406,56 Euro per jaar. Ik denk niet dat menig persoon voor het digitale all you can eat tijdperk dermate veel geld uit gaf aan content. Het is ook erg onlogisch dat films het goedkoopst zijn aangezien het zoveel kostbaarder is om aan te bieden in zo'n constructie. Voor boeken zou dit een stuk makkelijker en simpeler moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 40104 op 25 juli 2024 05:29]

In het geval van Spotify, Netflix enz. kan ik me het goed voorstellen, je kan makkelijk per week 5 films kijken of per week enkele uren muziek luisteren. Hoeveel mensen lezen nou nog een boek? En zijn die mensen bereid om dat op een Kindle te gaan doen? Dan de prijs. hoeveel boeken kan je in een maand lezen? 4 stuks? dat is dan 2,50 per stuk... Voor mijn gevoel zijn mensen die boeken lezen te vergelijken met mensen die LP's luisteren. Een beetje rommelmarkten afstruinen naar de pareltjes... Niet neerbuigend bedoeld ofzo, als dat je ding is prima, maar volgens mij lezen nog maar weinig mensen een boek.

Bij ons wordt bij de lokale bibliotheek flink bezuinigd, er zijn nog maar weinig boeken te krijgen, en ook de ene na de andere boekenwinkel stopt er mee of doet er van alles bij om het hoofd boven water te houden.

Voor mensen die veel lezen is het een mooi initiatief, maar ik denk dat maar weinig mensen er uiteindelijk gebruik van gaan maken. En dan heb ik het nog niet over de mogelijkheid om op minder legale wijze aan leesvoer te komen.
Anoniem: 445817 @elhopo17 juli 2014 15:24
Mensen kopen nu al boeken bij Amazon. Amazon heeft dus de antwoorden op de vragen die je stelt.

Volgens een (iets minder nauwkeurige) poll van de Huffington Post leest 20% van de volwassenen 11 to 50 boeken per jaar. Die halen het geld er zo uit denk ik. Daarnaast is er nog eens 8% die meer dan 50 boeken per jaar leest.

28% van de volwassenen is niet bepaald een niche. Volgens mij is de vraag voor Amazon niet of er een markt is, maar puur of dit product meer of minder winst oplevert dan de "oude" methode van boeken verkopen.

Bron: http://www.huffingtonpost...-book-poll_n_4045937.html
Hoeveel mensen lezen nou nog een boek?
Die mensen zullen er ook geen kopen dus wat is het probleem nu voor jou?
Anoniem: 120693 @aval0ne17 juli 2014 15:52
Sinds eBooks makkelijker te kopen zijn (Amazon<>Kindle is echt twee kliks) gaat het aantal verkochte boeken in de US duidelijk omhoog.
Ik lees nog veel boeken. Gemiddeld 1 a 2 per week. En dan moet ik wel zeggen dat het afhangt van de dikte. Bijvoorbeeld "Necronomicon" (alle short works van Lovecraft) doe ik een week of 2 over. Maar Horus Heresy serie lees ik 2 per week.

Dus ja, voor mij is dit zeker een goede optie. Als ze een e-reader leveren op niveau Kobo Glo en dit wordt in NL aangeboden, dan ga ik er serieus over nadenken.
Je zou naar de Kindle Paperwhite kunnen kijken, wordt in Nederland in ieder geval verkocht door Waterstones in Amsterdam (hoek Spui en Kalverstraat). Heel prettig ding, vind ik, waar je met Calibre ook gerust non-Amazon boeken op kan zetten. Heb de mijne nu jaartje, en al kleine 80 boeken op gelezen, plus een stapel automatisch geconverteerde pdf-bestanden. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo goed zou bevallen.

Door de manier waarop verlichting in dat ding werkt is het heel rustig en prettig voor de ogen, vind ik. Verder rudimentaire internet-browser (het is immers geen tablet), prima ontwerp en superzuinig. Kan ook het bijbehorende hoesje aanraden.
Anoniem: 457607 @elhopo17 juli 2014 21:03
Het is misschien niet hip, maar boeken zijn geweldig, en dat zullen ze altijd blijven. Niets is zo rustgevend, en tegelijkertijd stimulerend, en educatief als het lezen van boeken. Een diepgaand, interessant of gewoon entertaining boek lezen is een verademing vergeleken met hap-snap online lezen met duizend afleidingen, zittend in een slechte houding.

Zelfs voor de boek skepticus zijn boeken geweldig, ze weten het alleen nog niet. Als je bijvoorbeeld Games of Thrones of Lord of the Rings geweldige films vind, dan kan ik je garanderen dat je de boeken nog 10 keer beter vindt.
Een zeer terechte opmerking, mensen moeten terug iets meer diepgang en kwaliteit in hun leven brengen.
Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken! Dit kan zeker voor diehard boeklezers een uitstekende mogelijkheid zijn om nieuwe boeken te lezen en die daarna mogelijk alsnog fysiek aan te schaffen. Een echt boek in je handen blijft natuurlijk erg fijn, maar om nou elke keer fysieke boeken te kopen die je nog niet hebt gelezen (en of je niet weet of die het waard zijn) is mij te gortig.

Enigszins afhankelijk van de prijs van een boek, maar gemiddeld genomen hoef je maar 1 boek per maand te lezen en dan heb je het er al uit. Mij lukt het denk ik niet, maar misschien zijn er genoeg andere mensen die het wel lukken?

Dit biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor specifieke doelgroepen: bijv. gezinnen met meerdere kinderen die lezen willen stimuleren. Als er 2 kinderen lezen dan is die 10 dollar per maand ook niet zo bijzonder veel!
Dit biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor specifieke doelgroepen: bijv. gezinnen met meerdere kinderen die lezen willen stimuleren. Als er 2 kinderen lezen dan is die 10 dollar per maand ook niet zo bijzonder veel!
Er zal hoogst waarschijnlijk wel een beperking op komen, net als bij Spotify dat je maar op een enkel apparaat tegelijk kan luisteren. Je zal vast geen 4 boeken tegelijk op verschillende devices kunnen lezen; als dat zo zou zijn kan je het account makkelijk met al je vrienden / familie delen.
Natuurlijk, daar ben ik mij van bewust. Maar vroeger op vakantie deelde ik gewoon de Gameboy met mijn broertje. Niet ieder gezinslid heeft z'n eigen device nodig toch? Ik mag hopen dat het niet de norm is (of wordt) dat elk gezinslid later met z'n eigen tablet (of e-reader) op vakantie gaat.. maar dat is wel erg off-topic!
Anoniem: 32279 @itsyaboy17 juli 2014 17:17
Wat is er slecht aan om een eigen device per kind te hebben? Ik zie niet zo in wat er beter is aan het delen met elkaar.

Elk gezinslid (even de jonge kinderen hierbuiten gelaten) hebben toch ook een eigen telefoon? Ik neem aan dat jij je telefoon niet met je broer deelt als je 12+ zou zijn?

Hier hebben onze kids allemaal een eigen ipad , maar de spelcomputer wordt gedeeld. Verder hebben mijn vrouw en ik een e-reader (amazon kindle). Wil trouwens helemaal niet zeggen dat ze er de hele vakantie op spelen, de ipads worden eigenlijk alleen in de ochtend gebruikt en in de avond (en dan vooral voor netflix en youtube). Overdag zijn mijn kinderen buiten aan het spelen of bij vriendjes / vriendinnetjes.
Het is niet zozeer slecht, maar is het nodig? En leren delen is een hele belangrijke levensles...

Een eigen telefoon is heel wat anders dan ieder een eigen tablet of ereader? Beetje appels met peren vergelijken dit. Sowieso, wat moet een 12 jarige met een telefoon?

Het is misschien leuk voor jouw gezin dat ieder lid een iPad heeft, maar nogmaals.. is dat echt nodig?

Voordat we erg off-topic gaan en ik misschien botter klink dan ik bedoel: vooral zelf doen waar jij zin in heb... :)
Ik ben al lang op zoek naar zoiets, en had nog niet van zowel Oyster als Scribd gehoord, dus snel kijken: E-books aanbieden die je enkel op je telefoon of tablet mag lezen, was er nou maar een speciaal device speciaal gemaakt daarvoor, zoiets als een e-reader...

En ook bij Amazon zal het vast beperkt zijn tot hun eigen e-readers. Beter al dan de concurrenten, maar nog steeds niet geweldig. Het aantal boeken klinkt ook indrukwekkend, maar als ik naar wat boeken zoek die ik goed vond (granted niet heel 'mainstream', maar nou ook niet zo bijzonder), komt er bij die eerder genoemde twee bijzonder weinig terug. Ik vraag me dan af hoeveel van hun collectie gewoon rechtenvrije boeken zijn die je toch wel kan downloaden.
Als je de Kindle reader for PC gebruikt, dan kan je gewoon de .epub's uit een map vissen lezen op een apparaat naar voorkeur.
Anoniem: 21889 17 juli 2014 15:09
Wow, ik vind het een hele goede actie. Dit doe ik graag voor 10 dollar/euro per maand, ik ben echt wel meer kwijt dan 120 euro aan boeken per jaar.
Wel handig, ik lees toch wel gemiddeld een boek of 2 per maand. Het zou mij dus geld besparen. Oook lijkt het me handig als er technische boeken tussenstaan (android, windows, ...) Handig als naslagwerk of als je dan iets wilt opzoeken :)
Ik begin me af te vragen wat het volgende is waar je maandelijks voor zou kunnen gaan betalen :).

Muziek - Spotify
Fims/Series - Netflix
Boeken - Amazon all you can read

Is er al iets waarbij per maand betaald en je alle games kan spelen die je wilt? :9
Gat in de markt dan!
Een vaste prijs om iets onbeperkt te doen is natuurlijk niet nieuw. Denk maar aan restaurants, gsm operatoren, auto lease maatschappijen, TV en internet, enz ...
Als het werkt en winstgevend is dan zal het er komen, geen twijfel mogelijk.
Dat klopt. Maar deze nieuwe diensten zijn er om onbeperkt iets aan te bieden waar je eerder voor alles los moest betalen. Vroeger was dat natuurlijk ook zo voor internet en gsm maar dat is niet perse iets ''fysieks''. Uiteraard kan je bij netflix o.i.d. natuurlijk ook geen product vasthouden maar ze bieden meer een ''product'' aan dan bijvoorbeeld tv/internet :).

Tegenwoordig kun je alles al in je broekzak meenemen en heeft men beschikking over alle muziek, films en nu ook boeken in de wereld in paar klikjes :)
Anoniem: 120693 @aval0ne17 juli 2014 15:55
Een vaste prijs om iets onbeperkt te doen is natuurlijk niet nieuw. Denk maar aan restaurants, gsm operatoren, auto lease maatschappijen, TV en internet, enz ...
Als het werkt en winstgevend is dan zal het er komen, geen twijfel mogelijk.
Maar je hebt een speler nodig die een heel groot deel van de content bezit, zoals Amazon bij boeken. Alleen STEAM zou in staat zijn iets dergelijks te doen. Reken dan wel op een $50 prijs.
Makkie... Kijk gewoon welke categorieen er zijn bij een torrent site en dan weet je meteen waar nog een markt is:
  • Games (all you can eat spelletjes spelen)
  • Applications (alle apps die je maar wilt van X bedrijf voor X bedrag) (Microsoft doet dat al met Office bijv. waar je een tijdelijke licentie krijgt en Office nooit van jou is.)
  • Anime
  • Porn (10 euro betalen en alle films van bijv. Brazzers en andere maatschappijen onbeperkt zien via een youtube/hulu site)
Anoniem: 315909 @Rex17 juli 2014 16:20
- Applications heb je ook nog (z)(dr)aken zoals Adobe Creative Cloud, echter best wel aan de prijs en het blijft beperkt tot 1 zelfde 'fabrikant' dus niet echt het zelfde principe.

- Porn bestaat toch al denk ik, gezien het eindeloos aanbod van zulke sites (onafhankelijk of per label) die deze formule reeds jaar en dag aanbieden in de vorm van abo's voor hun site.

On topic : ik vraag me af waarom er slechts 600k boeken zijn opgenomen in deze formule, slechts een fractie van wat amazon aanbied... mogelijks omdat ze geen overeenkomst hebben kunnen sluiten met bepaalde uitgeverijen .. vraag me overigens af hoeveel % zij krijgen en hoe deze berekening ineen zit ...
Games gaan nog wel even duren, zeker als je nieuwe games verwacht. Een opzet in de categorie Steam Unlimited zou toch al snel €50 (?) per maand moeten kosten.

Playstation Plus komt in de buurt, sommige spellen zijn gratis. Nintendo zou met zijn arcade klassiekers een geweldig assortiment kunnen neerzetten, mits ze er niet te veel voor willen vragen. Maar die verkopen ze virtueel nu nog steeds voor 5-10 euro per stuk.
Ja wil het in het straatje vallen van andere vergelijkbare aanbieders in andere markten moeten ze toch onder de 20 de maand blijven. Het is inderdaad lastig voor games aangezien deze zo sterk in prijs verschillen. Films en boeken daalt de prijs wel maar zijn deze ook niet zo heel willekeurig, al helemaal als het digitaal is en je niet te maken hebt met bijvoorbeeld keuze tussen hard en soft cover.

Games is misschien nog wel wat ver inderdaad :P
Net als een bibliotheek, dus. Niks nieuws.
Bij een bibliotheek is de keuze veel beperkter, moet je er naar toe en als het is uitgeleend heb je pech. Hier heb je met een paar klikken je boek binnen en kan je meteen beginnen met lezen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.