UPC verdubbelt uploadsnelheid veel klanten

UPC gaat de uploadsnelheid van veel van zijn klanten verdubbelen. Dat blijkt uit interne communicatie van de kabelaar waarover Tweakers beschikt. UPC heeft de informatie tegen Tweakers bevestigd. Klanten krijgen de komende weken de verdubbelde uploadsnelheid.

Om de dubbele uploadsnelheid te krijgen, stuurt UPC bootfiles in batches richting de modems van klanten. De kabelaar zal enkele weken over de uitrol doen en de bedoeling is dat voor het einde van de maand iedereen de dubbele uploadsnelheid heeft.

UPC bevestigt de informatie tegenover Tweakers en zegt dat de uitrol dinsdag start. UPC levert de dubbele uploadsnelheid na een succesvolle test met sommige klanten. De verdubbeling van de uploadsnelheid is kosteloos. Klanten krijgen na het doorvoeren van de verhoging een uploadsnelheid die een tiende bedraagt van de downloadsnelheid. Klanten met een abonnement met 120Mbit/s download krijgen dus een upload van 12Mbit/s, waar dat nu 6Mbit/s is. Klanten met 200Mbit/s down krijgen 20Mbit/s up.

Na de verhoging ligt de verhouding tussen upload- en downloadsnelheid meer in lijn met de markt. Concurrent Ziggo, die als de overname doorgaat binnenkort eigendom is van het moederbedrijf van UPC, hanteert die verhouding bijvoorbeeld al langer. Sommige oudere abonnementen hebben al een 10:1-verhouding; die abonnementen blijven dan ongewijzigd.

AbonnementVoor verhogingNa verhoging
Basis 50Mbit/s down, 2,5Mbit/s up 50Mbit/s down, 5Mbit/s up
Power 120Mbit/s down, 6Mbit/s up 120Mbit/s down, 12Mbit/s up
Extra power 200Mbit/s down, 10Mbit/s up 200Mbit/s down, 20Mbit/s up

Door Arnoud Wokke

Redacteur

08-07-2014 • 06:00

240 Linkedin

Reacties (240)

Wijzig sortering
Waarom is het tegenwoordig zo weinige upload? Is dat bewust? Is upload relatief duurder dan download?
Dat is niet echt een 'tegenwoordig', dat is vooral een gevolg van de manier waarop DOCSIS in elkaar zit. Heel kort door de bocht komt dit doordat het moeilijk is om de uplink van alle klanten te coordineren. Downstream is er geen probleem op dat vlak, alle data wordt op de kabel gezet door de 'wijkkast', je modem negeert alles dat niet aan hem is geadresseerd. Zelfde als bij Ethernet dus.

De andere kant op is het wat complexer, daar loop je de kans dat jouw modem en het modem van je buurman op hetzelfde moment iets proberen te versturen. Hier zal je op de een of andere manier een oplossing voor moeten vinden. Ethernet gebruikt een collision detect systeem maar dat is niet heel praktisch met de kabellengtes die je hebt in een wijk, daarom wordt er TDMA (Time Division Mutiple Access) gebruikt waarbij je kabelmodem een aantal tijdslots krijgt waarbinnen hij data mag verzenden. Meer tijdslots per seconde = hogere uploadsnelheid.

Maar door TDMA zal de uploadsnelheid altijd lager zijn dan de downloadsnelheid op een DOCSIS netwerk.

Voor meer details over kabelnetwerken dan je ooit wilde weten:

http://arstechnica.com/bu...ed-cable-internet-access/
http://arstechnica.com/bu...2-the-jump-from-20-to-30/

Geschreven door iemand uit de eerste dagen van het Nederlandse Internet; Iljitsch van Beijnum.
Je kunt met TDMA prima elke willekeurige bandbreedte verdelend, TDMA zorgt voornamelijk voor wat hogere latency. De beschikbare bandbreedte heeft meer te maken met modulatie (SNR), en de gebruikte frequenties.
Anoniem: 606806
@aygul123458 juli 2014 09:58
Upload is minder omdat het bandbreedte kost.
De upload zit op de laagste frequenties, de download in de hoogste frequenties tussen.
Doordat de laagste frequenties naar de klant toe de FM band is met als laagste frequentie 87,5MHz moet al het upstream verkeer daar onder zitten.
Dan heb je nog filters nodig voor de scheiding tussen up en down en die zorgen er voor dat alleen frequenties onder de 65 à 70MHz gebruikt kunnen worden.
Vanwege kortegolf storing wil je frequenties onder de 15MHz niet gebruiken.
Vanwege de 27MC zenders die frequenties niet.
Vanwege draadloze telefoons 31MHZ niet en zo zijn er nog een paar.
Kortom je moet spaarzaam met deze ruimte omgaan. Dus:
@RobbyTown: Je zit er met belasting van het netwerk niet ver naast
@blorf: Alles wat je aanlegt kost geld dus is ook uitbreiding hiervan duurder. Maar er is domweg niet veel ruimte technisch gezien.
@bartvb: In het TDMA protocol wordt idd een modem in een tijdslot geplaatst zodat er nooit tegelijk wordt gezonden. De kabellengte wordt als het ware verrekend. Het velies in tijd hierdoor valt echter in het niet met het bandbreedte tekort.

Door het nieuwe DAB+ komt het misschien ooit zover dat de FM zenders uit worden gezet komt er meer ruimte op de kabel maar dat wordt minimaal 2023. Als daarna over de kabel vervolgens de radiozenders nog vrolijk door worden gegeven via de FM (net als de analoge TV zenders nog steeds) komt de extra ruimte er nooit.....
Houden kabelaars gewoon tegen. Naar mijn idee belasting van het netwerk.

Eerst dit nieuws: Kabelaars: geen behoefte aan hogere uploadsnelheid
Nog geen half jaar later dit: nieuws: Kabelaaronderzoek: snellere uploads meer gevraagd dan snellere downloads

Men word eindelijk wakker!
Dat is altijd al zo geweest en ik heb het altijd vreemd gevonden. Dat het duurder is lijkt me sterk. Internetverkeer gaat standaard in twee richtingen over hetzelfde medium. Natuurlijjk downloaden mensen veel meer dan ze uploaden, maar moet daarom de uploadcapaciteit gelimiteerd worden tot 10% van de download?

Volgens mij gaat het enkel om het onaantrekkelijk maken van hosting op particuliere verbindingen en onderlinge p2p-communicatie.

[Reactie gewijzigd door blorf op 8 juli 2014 08:38]

Money money money.

Alle wijk kasten moeten nieuwe hardware krijgen om de snellere upload aan te kunnen en genoeg capaciteit te hebben en dat met duizenden wijk kasten kost miljoenen en dat moet ergens vandaan komen.
En als ze de prijzen een paar euro verhogen zijn ze duurder als glas en dat kost ze klanten. Nu zijn ze vaak net iets goedkoper.
En de capaciteit van download tot 200 Mbit ligt zo goed als overal al dus daarmee kunnen ze glas nog wel aan en een beter tv pakket trekt mensen over de streep.

Maar vroeg of laat moeten ze er aan geloven maar ik dek dat ze er langzaamaan al wel mee bedig zijn. Ze zijn immers bezig met het updaten van de wijk kasten voor 500+ mbit en als ze slim zijn nemen ze meteen de upload capaciteitmee. Dus in de toekomst kan er nog wel eens een aapje uit de mouw komen. Mits upc slim is en dit capaciteits probleem aanpakt.
"UPC brengt uploadsnelheden terug op oude niveau"

Dit zou dus een veel juistere kop voor dit artikel zijn.
UPC zakelijk gaat ook niet omhoog en blijft ook nog gewoon steken op 10% up.
Nee dat is het ook niet de juiste titel.
200/20 is heel kort geweest (was voor mij toen niet beschikbaar :/), alles wat anders dan 200 was is niet naar oude niveau
150/10 had ik ben nu naar 150/15 voor mij is de up een niew record. Per 1 aug word dit 200/20 + myprime erbij + behoud van huidige pakket (gratis film1, uitgebreidste hd pakket + 10 dagen terug). Voor 0,50 cent meer.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 8 juli 2014 10:27]

Yep ik heb exact hetzelfde pakket en paar weken terug al een mail hierover gehad.Ik blijf wel bij dit pakket want en 200mb en film1 voor die prijs krijg je niet meer bij upc ;)
O handig, sta net op het punt om weer terug te gaan naar glasvezel omdat de upload zo beroerd is. Nu wordt de keuze weer lastiger, omdat TV bij UPC gewoon beter is dan op glas (gaat van je downstream af van 100mbit, terwijl ik met UPC 120 heb).

Sommige mensen hebben helaas geen keuze, maar wél keuze hebben is ook irritant :P
Anoniem: 193142
8 juli 2014 11:55
Even een vergelijk gemaakt tussen alle Liberty Global landen.
Wel zuur dat onze oosterburen sneller internet hebben ;)

Slowakije heeft 300/20: http://www.upc.sk/rychly-internet/
Polen heeft 250/20: http://www.upc.pl/internet/
Tsjechië heeft 240/20: http://www.upc.cz/en/
Hongarije heeft 240/20: http://www.upc.hu/kabel-internet/
Nederland heeft 200/20: http://www.upc.nl/internet/abonnementen/
Zwitserland heeft 250/15: http://www.upc-cablecom.ch/en/internet/products/
Oostenrijk heeft 150/15: http://www.upc.at/internet/fiberpower/
Ierland heeft 200/10: http://www.upc.ie/bundles/broadband-phone/fibre-200/
Roemenië heeft 200/6: http://www.upc.ro/internet/abonamente/

En dan het groepje dat niet onder de merknaam UPC in de markt staat, maar wel onder Liberty Global valt:
België heeft 160/10: http://telenet.be/nl/internet/internet-120
Duitsland heeft 100/5: http://www.kabelbw.de/pri...net/basis-internetzugang/
Chili heeft 120/4: http://vtr.com/hogar/banda-ancha/
UK heeft 152/?: http://store.virginmedia.com/big-bundles/big-daddy.html
Puerto Rico heeft 100/4: http://www.libertypr.com/offers.aspx#internetPlan

Ok, Zwitserland heeft ook 500/500, maar dat is via glas en kost je omgerekend 164 euro per maand: http://www.upc-cablecom.c...et/products/internet-500/

Ben benieuwd wanneer UPC in NL het 500/50 abonnement gaat toevoegen. Dat stond vorig jaar al op de planning, maar is sindsdien niets meer van gehoord.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 193142 op 8 juli 2014 12:59]

misschien is glasvezel iets voor je, die gaat er ruim overheen indien beschikbaar in jouw regio
Ik heb nu een abonnement wat niet meer leverbaar is, met 30 Mbit down en 3 Mbit up. Als de snelheden van alle klanten worden verdubbeld ga ik naar 6 Mbit, wat een erg welkome verhoging is. Alleen, als de verhouding down/up 10:1 wordt schiet ik er dus niets mee op. :/ Ben benieuwd wat UPC dus met mijn abonnement gaat doen en hoe ze dit gaan communiceren naar buiten.
Ik zit in dezelfde situatie.... ik zit momenteel op 60/6..... 60/12 zou echt heel aangenaam zijn, maar vrees dat het waarschijnlijk niet op zal gaan....

Maar ik blijf nog even hopen :)
Nee alle klanten die al de 10% verhouding of meer hebben blijven ongewijzigd.
Klanten die nog niet de upload hebben gebaseerd op de 10% van de download snelheid gaan omhoog.

Mensen die de upload nog niet hebben kunnen nu al hun modem van stroom afhalen en weer terug erop doen.
Deze nacht zal het auto gaan dus als je even zonder internet zit komt het door de globale reset.
Maar klanten met een oud abonnement krijgen een nieuw sneller abonnement en uiteindelijk dus ook meer upload snelheid.

[Reactie gewijzigd door densoN op 8 juli 2014 07:54]

Ik heb nog zo'n oud abonnement. Uit jouw woorden begrijp ik dat ik (verplicht) een nieuw sneller abo krijg? Wanneer gaat dat gebeuren, en ga ik dan ook de nieuwe prijzen (duurder o.a. ivm "gratis" MyPrimë betalen)? En ga ik dan (verplicht) over naar Horizon?
Je kan ook zelf met UPC gaan bellen en vragen wat ze te bieden hebben. Dat is eigenlijk wat op de site ook staat, maar je kan altijd bellen.

Je misschien ga je er op prijs vooruit, dus minder betalen voor meer of je moet bijwijze van mischien paar euro bij leggen, maar ga je er aanzienlijk op vooruit. Je kan wel lekker afwachten, maar misschien zelf ook pro actief iets ondernemen?
Ik vond het al vreemd dat mensen met 50Mbit/s abonnoment maar een upload kregen van 2,5Mbit/s.

Wanneer ik met Telfort gewoon 50Mbit/s down, 5Mbit/s up heb.

Goed te zien dat ze tenminste nu een aardige sneller upload hebben.
Ik heb proactief actie ondernomen maar dat aanbod zinde mij niet. Blijkbaar vind ik mijn huidige abo beter.
Vandaar de vraag wat er gebeurt als ik verplicht wordt overgezet...
Tnx voor de tip,

ben van 120/6 naar 120/12 gegaan :)
bedankt, 20 Mbit up nu :P
Ik ook, las vanmorgen deze Titel "Alle klanten" maar ik heb UPC Zakelijk 200/20, heb helaas geen 40 :'(
Voor mij geldt hetzelfde. Ik heb ook 30/3. Ik hoor al maanden lang dat UPC af wil van de oude abonnementen en dat gebruikers daarvan automatisch en kosteloos naar een hogere snelheid gezet worden, maar tot nu toe nog helemaal niks.

Een collega van me heeft wel zo'n upgrade gekregen, maar hij zat in een nog oudere abonnementsvorm dan ik (10/1 geloof ik, het lite/basis abonnement wat naast Classic bestond). En dat is ondertussen ook alweer minstens een halfjaar geleden.
Klopt dit gaat gefaseerd, dit doordat er genoeg klanten zijn die heel boos zijn omdat ze meer krijgen voor hetzelfde geld of een halve euro per maand meer. Helpdesk dienen deze vragen dus te kunnen beantwoorden en niet met een paar miljoen tegelijk:D. Augustus is ook weer een uitrol dus je zult er nog wel van horen:D
Klopt dit gaat gefaseerd, dit doordat er genoeg klanten zijn die heel boos zijn omdat ze meer krijgen voor hetzelfde geld of een halve euro per maand meer.
Leuke houding. "Bah, die domme klanten van ons. Veranderen we voor de zoveelste keer weer de abonnementen, gaan ze ons nog bellen ook."
Het is meer "veranderen we de abonnementen weer in het voordeel voor klanten met hogere snelheden en uitbreidingen... gaat men zeuren over een paar cent meer betalen'.
Of het in je voordeel is, is maar de vraag. En omdat die abonnementen constant veranderen is het lastig vergelijken, zeker omdat de info over oude abonnementen direct weer van de site verdwijnen. Ik kan me best voorstellen dat klanten dan vragen hebben en gaan bellen wat het nu precies voor ze betekent. Dat mensen bij UPC dat blijkbaar zien als gezeur om een paar cent is tekenend.
Ik praat over de gemiddelde klant, bij de gemiddelde klant zijn een aantal factoren van toepassing te weten:

- Het mag niets of het moet zo weinig mogelijk kosten.
- De download snelheid moet wel conform de prijs zijn.
- De hoeveelheid zenders moet zo groot mogelijk zijn.

Het liefst dan ook nog met apparatuur die kan opnemen zonder meerprijs.

Het hele MyPrime verhaal is op zich niet enorm relevant, ik ben bang dat er maar een kleine groep mensen ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze dienst maar zoals de gemiddelde consument ook wel vaak denkt "hey het is gratis". Precies het zelfde als de hotspot functionaltieit.

Als we dan uiteindelijk kijken naar het algehele plaatje (archive.org) dan zie je dat de hoeveelheid zenders veelal stabiel is gebleven of zelfs iets is opgelopen in het afgelopen jaar. De hoeveelheid download is eveneens toegenomen en met de upload verhoging van zojuist, is er eveneens een voordeel.

Mijn moeder betaalde tot begin 2013 ik dacht zo'n € 39,95 (nog zelfs excl. HD-pakket) voor een ik meen het 30/3 abonnement met hooguit 40-50 digitale zenders, nu betaal je € 44,00 per maand voor 50/5 en al ruim 70+ zenders met HD. In principe als we de inflaties meerekenen zou je dus op financieel gebied er zeer zeker op vooruit gegaan zijn.
Het is niet zo zeer dat ze 'het gezeur' zo erg vinden, maar als je een abonnementswijziging aan al je klanten tegelijk door geeft, moet je meteen je bemanning aan de helpdesk verdriedubbelen om die vragen te beantwoorden. Dat is het probleem, zulke verhogingen aan mankracht zijn lastig te regelen en kost UPC erg veel geld. Door de wijzigingen in stappen uit te voeren zijn de belletjes op te vangen zonder al te veel extra mankracht.

Daarnaast kan het administratief lastig zijn om zo'n grote groep in een keer om te gooien.
Het is niet zo zeer dat ze 'het gezeur' zo erg vinden, maar als je een abonnementswijziging aan al je klanten tegelijk door geeft, moet je meteen je bemanning aan de helpdesk verdriedubbelen om die vragen te beantwoorden. Dat is het probleem, zulke verhogingen aan mankracht zijn lastig te regelen en kost UPC erg veel geld. Door de wijzigingen in stappen uit te voeren zijn de belletjes op te vangen zonder al te veel extra mankracht.

Daarnaast kan het administratief lastig zijn om zo'n grote groep in een keer om te gooien.
Ik snap helemaal dat het aanpassen van je abonnementen een hele operatie is met allerlei kosten en gevolgen. Dat ze het daarom gefaseerd doen is niet meer dan logisch. Ik snap dan wat minder dat UPC het dan alsnog vrijwel iedere drie maanden omgooit, maar goed, dat is hun probleem.

Wat ik niet snap zijn neerbuigende reacties van (blijkbaar) UPC-medewerkers als JeroenC waaruit blijkt dat ze klanten die hierin mee proberen te gaan (en er nog steeds voor betalen) eigenlijk maar dom en lastig vinden.

[Reactie gewijzigd door HooksForFeet op 8 juli 2014 15:52]

Nou ja ik vind het jammer dat jij begint met upc medewerkers als JeroenC, en vervolgens ook nog aangeeft dat ik zou vinden dat de klanten dom en lastig zijn..
Wat een aannamens zeg..
Mijn reactie was 1 niet neerbuigend bedoeld, maar meer een logische verklaring waarom het oa gefaseerd zou gaan, uiteraard zijn er meer verklaringen denkbaar zoals de technische kant van het faseren, niet alles qua bekabelingen, wijkkasten en etc zullen er klaar voor zijn, toch?
En 2, ik geef nergens aan dat mensen die niet meer zenders / internetsnelheden willen hebben dom / lastig zijn, absoluut niet.
En 3, hoe kom je erbij dat ik bij UPC werk?..

Je verteld redelijk veel ''onzin'' in zo'n korte post. Jammer.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 8 juli 2014 17:39]

helaas zijn die klanten vaak ook echt zo "dom"
niet iedereen weet alle ins en outs en heel vaak is het zo dat klanten over reageren voor iets wat eigenlijk niet zo veel invloed heeft.

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 8 juli 2014 14:39]

En is dat dan de fout van de klant, of de fout van UPC die blijkbaar niet eens aan haar eigen klanten kan vertellen waar ze voor betalen?
het overreageren is de fout van de klant dat UPC daar dan niet aan wilt beginnen kan ik heel goed begrijpen.
Ik snap die afwachtende houding van klanten vaak niet. Ik heb het bij mijzelf maar ook bij mijn moeder meegemaakt dat bij stilzwijgende wijziging, juist geen korting te krijgen is.

Daarom raadt ik klanten vaak aan om zo'n omzetting voor te zijn zodat ze vaak nog vrij snel kunnen genieten van bijv. een beter aanbod en een korting.

De afwachtende houding van klanten - die er maar vanuit gaan dat bedrijven met hen meedenken - zouden hier toch eens mee moeten stoppen, er is nauwelijks één financiëel voordeel denkbaar die automatisch plaatsvind voor klanten.
Tot nu toe was overstappen op een nieuwe abbo voor internet nog altijd niet voordelig voor ons. Met 30/3 zijn we bij mij thuis redelijk tevreden, en bij iedere nieuwe optie kwam er steeds zo'n €10 per maand bij - vaak met lagere uploadsnelheid (van 3.0 naar 2.5). Misschien is dat nu eindelijk veranderd, of gaat dat veranderen nu de uploadsnelheden omhoog gaan - ik verwelkom het.
Mijn ouders hadden destijds ook een 30 mbit abonnement, alles in één pakket. Was toen achterhaald. Had toen net mijn eigen pakket aangepast en niet veel later ook maar even voor hen gebeld.

Ik had mijn telefoon eruit gegooid, gebruikte deze toch niet, en op deze manier kwam ik wel voor de aanbieding in aanmerking. Had aanvankelijk hetzelfde willen doen, echter bood de beste man korting, verhoging en nieuw (draadloos) modem, prima.

Met 50 mbit hadden ze meer dan voldoende, maar blijkbaar had mijn vader een maand of 1/2 geleden een brief gekregen of hij voor 1,50 ipv 50 mbit 120 mbit wilde. Nu hebben ze dus voor praktisch dezelfde prijs 120/6 en dan straks waarschijnlijk 120/12..

Zelf ook maar eens aan de bel trekken, zit nog met 120/10, 120/20 gaat er niet in zitten, maar 120/12 tegen een lager tarief is ook mooi meegenomen.
De meeste klanten met een verouderd abonnement worden genomen in de Powercoach waves, waar hun oud pakket word omgezet naar een identiek nieuw pakket van de huidige portfolio.

Zoniet dan word het eens tijd dat je zelf contact opneemt, je bent zelf bewust van het feit dat een abonnement hebt wat niet meer leverbaar is dus doe er zelf dan ook wat aan.

En houdt rekening dat de verhoging van de upload snelheden alleen van toepassing is op internet abonnementen waar de ratio 1 tot 20 staat (120mb met 6mb upload). Het schept verwarring door aan te geven dat de verdubbeling voor ALLE UPC klanten geldt terwijl dit maar voor een hand vol is.

Heb je 30mb? Dan blijft je uploadsnelheid 3Mb (ratio al 10:1), hetzelfde voor de 60:6 etc.
Zoniet dan word het eens tijd dat je zelf contact opneemt, je bent zelf bewust van het feit dat een abonnement hebt wat niet meer leverbaar is dus doe er zelf dan ook wat aan.
Het probleem is dat bij iedere wijziging die je zelf doet, dat je dan weer een contractverlenging hebt van een jaar. Ik weet niet wanneer ze hier glas verbindingen gaan aanleggen en aangezien ik eigenlijk van UPC af wil, wil ik niet verplicht nog een jaar gebonden zijn aan een contract. De enige reden dat ik nu nog bij UPC zit is dat er geen keus is voor een alternatief in de snelheid die ze bieden. Als ik per maand zou kunnen opzeggen dan zat ik allang aan een 200 Mbit verbinding, maar die optie is er niet.
Als er glas gaat komen, dan weet je dat echt wel meer dan een jaar van te voren. Zo lang is dat proces namelijk. Alleen als je gaat verhuizen is het anders.
Ja, dat was voor mij ook de reden om lang op die classic te blijven, want ze zeiden telkens dat binnen een jaar glasvezel in onze wijk zou komen, telkens werd dat maar uitgesteld en uitgesteld.. Inmiddels een tijd geleden maar overgegaan, want glasvezel is na 6 jaar beloftes nog steeds niet eens in de buurt bij ons..
En 1 jaar is nog helemaal niet zo lang, tenzij je nu al weet dat er binnen een half jaar glasvezel bij jullie komt (meestal kun je dat wel opzoeken).. En vergis je niet hoor, glasvezel is ook niet zo zaligmakend als sommige het doen geloven, in veel gevallen is het al met al nog eens duurder ook, en ik heb ook al genoeg gehoord dat glasvezel er ook vaak genoeg uit ligt (zal wel bij specifieke wijken/providers zijn)..
Ik zou me daar dus niet zo'n zorgen om maken, een jaar is zo voorbij, als je zo graag een 200mbit lijn wilt hebben, ga er dan gewoon voor..
De reden dat ik vooral zelf geen contact opnam is dat bij alle abonnementen met een vergelijkbare prijs de upload lager was. Pas vanaf nu kan ik voor eenzelfde prijs naar 50/5, maar ik ga liever met deze verhoging naar 30/6. Die ene Mbit upload meer is voor mij veel belangrijker dan die extra 20 Mbit down. :)
De verhouding wordt 1:10, jij krijgt dan dus 3mbit upload.
Waarom denk je in vredesnaam dat je naar 30/6 gaat?
Omdat het nieuwsbericht eerst de titel "UPC verdubbelt de uploadsnelheid voor alle klanten" terwijl dit niet waar bleek te zijn. Ik was ook enthousiast totdat ik begreep dat ik met 60/6 geen verhoging krijg.
Zoniet dan word het eens tijd dat je zelf contact opneemt, je bent zelf bewust van het feit dat een abonnement hebt wat niet meer leverbaar is dus doe er zelf dan ook wat aan.
Waar slaat dat nou weer op? |:(
Ik heb een 120/10 abo, waarom zou ik mijn abonnement veranderen als er voor mij geen betere keus bestaat. Maar even afwachten wat het exact wordt. Upgrade naar 12 is vrij marginaal, 20 zou ik erg blij zijn eindelijk. Anders zal ik nu wel een 200/20 of 500/50 abo overwegen als het beschikbaar is. Downloadsnelheid boven de 100 Mbit/s maakt me niet meer zoveel uit in praktijk, maar een hogere upload geeft me wel veel nieuwe mogelijkheden.
Of je neemt een glasvezel abonnement? Dan krijg je sowieso een hoge upload.
En laat dat nou net op veel plekken niet beschikbaar zijn.
Ik woon in het relatief ontwikkelde Eindhoven maar thuis (bij Evoluon) is nog geen glasvezel te krijgen.

Op de zaak lekker 100/100, bij mijn collega 50/50 en ik zit nog met een 40/4 adsl-lijntje oid

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 8 juli 2014 12:59]

Ik zou geen moment twijfelen als er glasvezel beschikbaar was hier in Rotterdam. Televisie en telefoon neem ik sowieso alleen maar af omdat het goedkoper is dan alleen internet.
Komt ie in mijn geval:

"Ja maar dan is mijn download maximaal 100Mbit".

En als we dan gaan kijken naar de gemiddelde consument in Dordrecht e.v.a. gemeenten met te oude apparatuur in de POP's:

"Ja daaaaaaag, dan betaal ik meer voor minder want bij UPC is die download snelheid ruim 200Mbit maximaal en krijg ik zelfs veel meer zenders dan bij glasvezel. Nog niet gesproken over het feit dat ik per Digitale Ontvanger in huis ook nog een lager download snelheid ervoor terugkrijg."

En laat dit nu net steeds vaker een discussie worden. Ik heb in de afgelopen 4 maanden tientallen klanten geadviseerd wat voor hen een zo goed mogelijke aanbieding zou zijn en in de ca. 200 adviezen die ik in die periode heb verricht moet ik toegeven dat ruim 92% van die klanten heeft besloten het abonnement bij UPC te verlengen of als nieuwe (c.q. oude) klant terug te keren omdat na een totale berekening ze dief uit eigen portomonee bleken te zijn.
Standaard is een 120/6 abo, en dat is en een "nieuwe" abonnementsvorm.
De meeste klanten met een verouderd abonnement worden genomen in de Powercoach waves, waar hun oud pakket word omgezet naar een identiek nieuw pakket van de huidige portfolio.
Nou, dat heb ik dus nog nooit meegemaakt bij UPC, heb bijna 10 jaar lang nog het classic gehad terwijl dat al meer dan 6 jaar niet meer leverbaar was.. Zelfde ook met mn voorlaatste abonnement, werd niet gelijk getrokken met dezelfde vergelijkbare abonnementen en moest zelf dus 'upgraden'. (was all-in-one 60mbit + digitale tv (zonder HD-kanalen) + bellen, kostte toen zo'n 60 euro, maar bij release van de powervariant welke 120mbit + digitale tv MET hd-kanalen + bellen voor 50 euro bleef mijn abo gewoon op de oude variant)..
UPC doet niet zo makkelijk oude abonnementen upgraden, behalve wanneer er bv in dezelfde wijk ook glasvezel wordt neergelegd, dan willen ze het nog wel eens doen..
Zoniet dan word het eens tijd dat je zelf contact opneemt, je bent zelf bewust van het feit dat een abonnement hebt wat niet meer leverbaar is dus doe er zelf dan ook wat aan.
Het is toch het probleem van UPC dat zij om de haverklap nieuwe abo's uitrollen en niet van mij? Als zij mij over willen hebben doen ze maar een leuk voorstel. Momenteel blijf ik lekker hangen omdat ik wel HD wil en geen royal maar dat kun je niet meer los halen van elkaar. Ook ben je min of meer verplicht MyPrime te nemen waar ik ook geen interesse in heb.

offtopic:
De titel van dit bericht klopt inderdaad van geen kant, heb het al gemeld in het feedback-topic maar nog geen reactie gezien.
Ik had ook een oude abbo, 25 down, 2 up.
Ben naar UPC winkel gegaan, betaal nu 1,50 meer en heb Horizon met 120 down en 6 up en binnenkort 12up. Betaal nu 52,50 pm.
MyPrime is gratis!
Horizon werkte perfect geen issues maar sinds een update van 3 weken geleden is de box wel trager geworden.....wat jammer is. Hoop dat het word verholpen!
Ik heb het eerste Horizon abo dus zit al op 60/6 en met extra mediabox betaal ik nu 60 euro per maand waarbij ik een los HD pakket heb (geen royal). Als ik nu ga kijken voor hetzelfde kom ik op 69 euro per maand. Dan heb ik wel 120/12 in de nieuwe situatie maar die extra download boeit me niet zo want dat gebruik ik toch niet. De upload zou leuk zijn maar om daar 9 euro meer voor te betalen vind ik uit verhouding.
Ik betaalde voor mijn oude abbo 51 euro, 25 down 2 up, met HD zenders.
Alleen wat jammer is HD kanalen die ik toen had kon ik niet krijgen bij mijn nieuwe abbo of ik moest 65 euro betalen. Maar het ging om 2 kanalen, dacht doei voor 2 kanalen extra op HD (maar je krijgt dan HD royaal pakket, wat ik niet nodig heb) zou ik dan 14 euro meer betalen. Mijn receiver kan upscalen dus beeld word dan wel ietsje beter bij de niet HD kanalen.
Maarja kijk toch niet zo vaak tv, meer Netflix :)
Ik vraag me echt af hoe jij jouw informatie verschaft. 3-in-1 pakket met 120/12 en extra media box kost 59 en niet 69. En dan heb je een normaal HD pakket en geen Royal
Je leest echt niet goed, ik wil perse HD zenders erbij (allemaal dus) en dan moet ik dus Royal nemen tegenwoodig. Royal is 10 euro per maand dus kom ik op 69.
Gelukkig zegt de wetgeving dat je jezelf ook duidelijk en goed moet voorlichten en niet alles door bedrijven moet worden gedaan. Het is gelukkig vrij simpel:

1) Je zegt één maand van te voren op waarna het contract ontbonden is - en het jou probleem is en blijft omdat je mag zoeken naar een andere oplossing voor je probleem.

2) Je accepteert de verandering en bent zelfs zo slim voor die tijd te bellen voor een mooie korting zodat je zelfs die mogelijk nog kunt krijgen. Dat e.e.a. niet binnen je wensen valt is dan eveneens jou probleem.

Kies je voor 1 en besluit je vervolgens omdat er geen alternatief is toch terug te gaan kost het je hooguit weer borg en apparatuur kosten en is het nog steeds (zoals bij punt 2 genoemde) jou probleem.


UPC probeert net als ieder ander bedrijf haar pakketten af te stemmen op zoveel mogelijk klanten en omzet. Soms gaan bepaalde veranderingen niet zoals een aantal klanten wensen en dat is met alles in deze economie en maatschappij.
Je begrijpt het denk ik niet goed dus je toon slaat nergens op. Ik heb nu bijvoorbeeld geen Royal maar wel een HD pakket en nu is dat samengevoegd tot Royal HD. Voorbeeld: ik heb nu 24 Kitchen HD zonder royal en in de nieuwe pakketten kan dit niet. Vanaf alles-in-1 power is MyPrime tevens geen keuze maar standaard inbegrepen.
Ja en dus is MyPrime gratis. Je hoeft het niet te gebruiken.
En 24Kitchen zit standaard in het HD pakket en dus hoef je daarvoor geen Royal HD te nemen.
Volgens deze lijst van UPC is 24 Kitchen HD enkel beschikbaar voor Royal HD en niet voor Starter en toen MyPrime in het pakket kwam werden nieuwe abonnementen 5 euro duurder... "gratis" :)
toen MyPrime in het pakket kwam werden nieuwe abonnementen 5 euro duurder... "gratis"
Toen ik UPC hier op wees was het excuus "nee die 5 euro betaal je voor de horizonbox". Die is nu blijkbaar verplicht (behalve bij het instapabo, maar die heeft dan ook geen myprime).
Ik weet niet hoor, maar er staat daar toch echt een vinkje bij Starter..
iets beter kijken: bij kanaal 66, 24 kitchenHD staat GEEN vinkje ;)
24Kitchen staat bij Starter, 24Kitchen HD niet....
Wat redeker en mrenders al zeggen: je kijkt bij SD ipv. HD.
Een vriend had eenzelfde abonnement van 30/3, maar omdat ze al zo erg lang klant waren bij UPC hadden ze dacht ik kosteloos, of misschien voor ~€1,- extra een snelheid gekregen naar 200/10 afgelopen februari, dus misschien... :)

Alleen krijg je daar waarschijnlijk wel een nieuw modem bij, de Cisco's mogen blijkbaar niet meer geplaatst worden en de technicolor TC7200 modems worden nog geplaatst zolang ze beschikbaar zijn, daarna krijgen mensen Ubee EVW3226 modems had ik gelezen.

http://gathering.tweakers...message/42457216#42457216
Het is dan misschien eens verstandiger om te kijken of upgraden naar een nieuw abonnement niet voordeliger is.. Bij mij is dat al 2 keer wel het geval geweest, uiteindelijk ging ik van 80 euro naar 55 euro maar wel met een enorme snelheidsverhoging en HD-kanalen gratis (niet dat dat laatste voor mij interessant is, ik kijk geen tv, maar altijd handig)..

En zoals ze aangeven dat iedereen naar 10:1 zou gaan, lijkt het er dus op dat jij geen verhoging gaat krijgen..
is het ondertussen niet goedkoper om over te schakelen naar power? of iets dergelijks zoals basis?

ik heb sowieso al gelijk nieuw power genomen toen ik ging verhuizen(a 50 euro per maand)
Mijn ouders hadden ook een oud abbonoment nog en hebben dat overgeschakeld naar power omdat ze daar uiteindelijk 25 euro per maand mee bespaarde. Naar eigen ervaringen zie ik vaak dat de oudere abbonomenten veelal duurder zijn dan de nieuwe,
Heel fijn! 2 weken terug naar UPC zakelijk gegaan zodat ik meer upload zou hebben, kan ik nu dus weer terug :+
Ik ook, kun je zomaar switchen tussen upc zakelijk en prive? wilde ze er niet over bellen. Puur zakelijk gekozen voor upload.
Ja, maar het wordt dan wel weer een nieuw contract (zakelijk afgesloten, nieuwe particulier), maar dat ging bij mij van particulaar naar zakelijk redelijk soepel. Ze stuurden me alleen precies dezelfde hardware die ik al had, dat vond ik wel vreemd.
Is het mogelijk om UPC zakelijk te nemen zonder KvK inschrijving?
Ja dat is mogelijk, je hoeft geen KvK in te vullen tijdens het aanvragen.
Me2..
Maar als ze het over 'alle' klanten hebben zou je eigenlijk moeten aannemen dat zakelijk van 200/20 gaat naar 200/40. Zal wel niet, maar ik ga vanmiddag zeker even met ze bellen.
Ik hoor graag je reactie hierover.. :D
Denk dat dit helaas niet op gaat, maar hoor het ook graag :)
Staat toch duidelijk in het artikel?
Sommige oudere abonnementen hebben al een 10:1-verhouding; die abonnementen blijven dan ongewijzigd.
Alle De meeste klanten worden naar 10:1-verhouding gebracht.
Dat gehengel naar dingen die er niet zijn...

Edit: Reactie aangepast na aanpassing artikel.

[Reactie gewijzigd door CreativeS op 8 juli 2014 22:28]

Je ziet twee dingen over het hoofd.

- In eerste instantie was het bericht dat alle UPC klanten verdubbeling van de upload zouden krijgen.
(Ik neem aan dat het zaadje van dit bericht toch echt ergens bij UPC vandaan is gekomen.)

- Een van de belangrijke selling points van 'UPC zakelijk' was tot nu toe dat de upload snelheid gemiddeld genomen twee keer sneller was dan dat van 'UPC consument'.

Dit is voor velen een argument geweest om daarvoor te kiezen.
Als UPC de business klanten nu uitsluit van verhoging van de upload zou ik dat zeer teleurstellend vinden.
Je ziet twee dingen over het hoofd.

- Een van de belangrijke selling points van 'UPC zakelijk' was tot nu toe dat de upload snelheid gemiddeld genomen twee keer sneller was dan dat van 'UPC consument'.
En je ziet zelf waarschijnlijk even over het hoofd dat UPC Particulier in Q2 2013 ook gewoon 200/20 leverde. Toen 200/20 beter beschikbaar kwam (en er dus veel meer abonnementen met 20Mb/s upload kwamen) hebben ze de upload teruggeschroefd naar maximaal 10Mb/s voor particulieren. De impact - van de zakelijke abonnementen met 20Mb/s - op het netwerk was gewoon minder groot en heeft men daar een 'unique selling point' van gemaakt.
je hoeft je modem hiervoor niet te resetten?
Staat ook duidelijk op de site van UPC...
U hoeft zelf niets te doen

Wij verhogen in de maand juli automatisch uw uploadsnelheid. Daar hoeft u niets voor te doen.
Modem reset lijkt het wel te forceren. Ik zat op 6 en na modem reset direct op 12.
Klopt. Als je niet kan wachten moet je even een powertoggle van het modem doen, maar het hoeft niet.
Vandaar ook zeker dat het 'automatisch' gaat? Iedereen heeft tegen het einde van de maand wel een keer zijn modem moeten resetten :)
Welnee ik reset normaal NOOIT mijn modem soms staat dat ding maanden achter elkaar aan zonder enig probleem. Problemen ontstaan allee bij zwaar torrents downloaden.
Zo heb ik weken geleden 600 GB aan series gedownload in 3 dagen en daarna is de modem toch wel van slag.

PS. daarna werken mijn torrents ook zo goed als niet meer dus ik denk dat upc toch een soort van FUP of knijp techniek toegepast heeft...
Nee, het gebeurd automatisch. Maar als je erg ongeduldig bent kun je het handmatig doen door de stroom even uit te zetten en daarna weer op te starten.
Als je een UPC abonnement hebt, heeft het zin af en toe met ze te bellen (eens per jaar/twee jaar) om na te gaan of je nog de beste keus hebt qua abonnement, op deze manier een aantal handige upgrades in mijn contract gekregen, waar ik anders geen gebruik van had kunnen maken als ik op mijn oude abonnement was gebleven.
Krijg je dan andere aanbiedingen dan die op de website vermeld staan ?
Ja, zeker als je door laat schemeren dat er alternatieven zijn (en die bij naam kan benoemen). Scheelt de ene keer 20 euro per maand, de andere keer maar 5.
je kan idd kortingen krijgen die niet op de website vermeld staan. Wij hebben een jaar geleden in de shop verlengt en kregen daar 6 maanden 10 euro korting. Toch weer een SSDtje in m'n pc haha.
Ik ben net verhuist en kreeg als aanbieding van UPC het alles in één power pakket (120/12) de eerste 12 maanden voor 40 euro per maand en geen aansluitkosten. Toch mooi meegenomen. Als klap op de vuurpijl werk dat Horizon tv nog perfect ook :)
Dit geldt overigens voor veel abonnement. Dreigen op te zeggen en je krijgt ineens goedkopere aanbiedingen.
Niet ieder bedrijf snapt dit concept trouwens.
Ik ben vorig jaar na 13 jaar weg gegaan bij telfort en pas nadat de opzegging en nummer overname kwamen ze met een aanbieding. En het leuke was nog dat de ''aanbieding'' 2x zo duur was als het tele2 contract dat ik had afgesloten en toen ik ze dat vertelde aan de telefoon werd er opgehangen.
Ik heb al bijna 2 jaar 100/10. Volgens mij worden wij nu over gezet naar 120/12 voor hetzelfde bedrag. Zag zo iets in de brief staan. Zij hadden het daar vooral over de nieuwe download snelheid. Ben beniewd.
Haha ja, eerst alles verlagen van 10 naar 6, en dan alles "verdubbelen" naar 12. Woohoo!

Heb hier ook nog een 120/10 van iets meer dan een jaar oud.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 8 juli 2014 07:25]

Dat moet ik inderdaad in de gaten houden.
Toen ze daar over belde hebben we die vraag wel gesteld. We wilde namelijk niet achteruit in upload vandaar dat we nog niet overgestapt waren naar het 120 abbo ondanks die iets goedkoper was. Maar ze hebben gezegd dat de upload niet lager zou worden. Ik ben benieuwd :)
Ik wist wel dat er iets achter moest zitten, ik vond UPC al veel te aardig tegenwoordig :) Dank voor het inzicht.
Dat is inmiddels 120/12 geworden.

Had ook nog het oude 120/10, zat te twijfelen, wilde best iets inleveren aan download maar niet teveel upload. De reden dat ik nog niet was overgestapt.

Na het resetten ervan was het 12 ipv 10...
Het verlagen naar 100/6 was alleen voor nieuwe klanten.

En de titel niet helemaal het word namelijk voor niemand verdubbeld het word simpelweg gelijk getrokken aan 10% van de download dus het gaat voor de meeste mensen wel omhoog maar het is geen verdubbeling anders had ik nu 150/20 Mbit gehad en geen 15 en had m'n oma 120/20 Mbit gehad i.p.v. 120/12.
Natuurlijk beter, maar als UPC niet zo benauwd doet en wilt investeren in 'the last mile' (FTTH), dan waren zulke relatief kleine verhogingen nooit nieuwswaardig.
Anoniem: 382732
@PostHEX8 juli 2014 07:35
Enig idee wat die last mile kost? En iemand moet dat betalen.
Straat opengooien en kabel je huis intrekken kost bij kpn/upc volgens mij iets rond de 300euro (soms ook 'gratis'). Ik denk dat een vergelijkbaar bedrag voor veel mensen ook het overwegen waard is als ze daarmee een 100/100 of 500/500 verbinding kunnen krijgen. Niet alle kosten hoeven in het abonnementsgeld verborgen te worden. Gewoon direct betalen voor wat je krijgt niks mis mee!
Nee, FttH aanleggen kost een heel stuk meer dan dat. Die paar honderd euro is a) gesubsidieerd en b) dat is echt alleen het stuk vanaf de straat naar je meerkat, vanaf de bestaande straatkabel. Als je de straatkabel ook moet vervangen dan zit je al meteen aan een veel groter bedrag.
Alleen veel mensen hebben helemaal geen 100/100 of al helemaal geen 500/500 verbinding nodig.. En zoveel scheelt het niet qua prijs met kabel hoor, enige verschil is dus de upload..
Het gaat mij ook vooral om de upload snelheid die zelfs door mobiele verbindingen (4G) al ingehaald zijn. Nee niet iedereen heedt het nodig, maar toch is er een markt voor. Het hoeft ook niet goedkoper. De techniek is er en zou gewoon voor een meerprijs beschikbaar moeten zijn.

@Jasper, bedankt voor de info. Dat is een beetje onbekend terrein voor mij. Dacht dat er bij upc tot in de wijkkasten als glasvezel lag. En de rest kunnen we gewoon zelf betalen als we perse sneller internet willen.
eenmalig € 4,175.00
maandelijks € 276.25

Contract 5 jaar, 1 gbit.
Op mijn adres, zakelijk glasvezel.

Bij 1 jaar kost het eenmalig 7000 euro en maandelijks 329, allemaal exclusief btw.
Dus ja het kost wel wat als je het als zakelijke klant wil hebben, voor een consument is volgens mij niet mogelijk in je eentje.

Een andere vergelijking heeft het over 700 euro voor een rijtjeshuis tot 20.000 euro voor een boerderij.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 8 juli 2014 08:17]

Dat zijn de kosten als je in een straat één huis wilt doen. Als je meteen de hele straat doet zijn de kosten per huis een heel stuk lager.
Ach bij bedrijvingen naaien ze die gewoon een oor aan... ookal ligt op 100m afstand al glas. En samenwerking hebben ze ook nooit van gehoord (glaspartijen onderling). :P
De afstand is echt absoluut en totaal onbelangrijk. Of ze nou 100 meter of 1 kilometer leggen, het veschil is minimaal. Het inhuren van het team wat het doet (en dan met name de graver en de planner) zijn het dure stuk. Uitzoeken waar de andere kabels liggen en voorkomen dat je die kapot maakt, zorgen dat er zware apparatuur beschikbaar is.... De afstand zijn de kosten niet, dat is 3 euro extra voor een paar honderd meter extra glas...
Onzin, de afstand is het belangrijkste. Niet voor die paar meters fiber, wel omdat die hele ploeg veel langer bezig is, en het maakt echt wel uit of al dat spul en die mensen een halve dag bezig zijn of vier dagen.
Onzin, de afstand is het belangrijkste. Niet voor die paar meters fiber, wel omdat die hele ploeg veel langer bezig is, en het maakt echt wel uit of al dat spul en die mensen een halve dag bezig zijn of vier dagen.
Het verschil tussen 100m en 1Km is echter geen halve dag of vier dagen maar een uur of 3 uur. En aangezien die mensen over het algemeen per dag ingehuurd worden ga je dat verschil niet merken.
Hoe kom je daarbij? ja, 1 km rechtuit zonder obstakels is niet zo'n groot verschil, maar in de stad moet je iedere 50 tot 100 meter een nieuw gat graven om de hoek om te gaan.
Dus straten in jouw stad zijn maar 100 meter lang? Wat een chaos gaat het daar worden zeg!

Maar belangrijker: Een extra gat graven stelt helemaal niets voor. Voorbereidend werk kost veel tijd en geld en überhaupt het team ter plaatse krijgen kost veel tijd en geld. Een extra gat graven kost een grijpstuiver.
Een extra gat graven kost tijd. Niet alleen fysiek de straat openbreken (bij beton of asfalt ook al echt niet zo makkelijk...) en het gat graven, maar juist ook die voorbereiding en het team ter plaatse krijgen. En bij mijn stad zijn straten inderdaad maar een meter of 100 lang voordat je bij een zijstraat komt. Waar je weer allerlei speciale dingen moet doen om eronderdoor te komen.

Lange rechte wegen zonder onderbreking kun je redelijk hard doorpushen, maar in de stad is dat toch echt een ander verhaal. Om het nog niet te hebben over het feit dat je bijna altijd kabels/leidingen zult tegenkomen die niet goed zijn ingetekend op het nationaal register, waardoor jij en/of zij een probleem hebben.
Enig idee wat die last mile kost? En iemand moet dat betalen.
Het is een eenmalige investering waarmee je gemakkelijk tenminste 50 jaar kan doen (waarschijnlijk langer dan 100)...
Als KPN, Vodafone en dergelijke het kunnen, dan kan UPC ook. Vooral met de backing van een multinational als Global Liberties (edit: Liberty Global, bedankt. Ik weet zeker dat ze globaal liberties nemen though. ^_^).

Daarnaast als je kijkt naar bijvoorbeeld Roemenië. Een arm land als Roemenië staat in de top 5 van landen met hoogste bandbreedte per capita. Als Roemenië, Zuid-Korea, Japan, Hong Kong etc het kunnen, waarom wij dan niet?

http://nomadcapitalist.co...st-internet-speeds-world/

De vraag is eerder, heb jij enig idee wat het kost, en wat je word ontkent?

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 8 juli 2014 11:38]

Het is een eenmalige investering waarmee je gemakkelijk tenminste 50 jaar kan doen (waarschijnlijk langer dan 100)...
Het is een eenmalige investering waar geen business case voor is. Er is geen geld mee te verdienen dus doen ze het niet.

Soms is de wereld zo lekker simpel heh....
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee