Sony bevestigt komst PS4-versie The Last of Us

Sony heeft bevestigd dat het bedrijf in de zomer een PlayStation 4-versie van actie-avonturenspel The Last of Us zal gaan uitbrengen. Van een vervolg op het vorig jaar voor de PS3 verschenen spel zou echter voorlopig nog geen sprake zijn.

Volgens Sercan Sulun, een Turkse marketingmanager van Sony Computer Entertainment, verschijnt The Last of Us deze zomer voor de PlayStation 4, zo meldt IGN. Het spel zal zowel fysiek als digitaal te koop zijn. Een concrete verschijningsdatum of prijs zijn nog niet bekend.

Sulun deed zijn onthulling tijdens een interview met de Turkse website Multiplayer. Op de vraag of er een vervolg aan zat te komen voor The Last of Us antwoordde de vertegenwoordiger van PlayStation: "Nee, voor zover ik weet komt er geen vervolg aan, maar ik kan wel zeggen dat het eerste spel deze zomer voor de PlayStation 4 zal verschijnen, zowel fysiek als digitaal, en met verbeterde graphics." Sulun voegde er aan toe dat de PS4-versie ook de content van dlc-pakket Left Behind zal bevatten.

Hoewel The Last of Us nog niet officieel is aangekondigd voor de PlayStation 4, zou het allerminst een verrassing zijn als het spel inderdaad nog voor Sony's meeste recente console zou verschijnen. De begin juni vorig jaar verschenen game is meer dan zes miljoen keer verkocht voor de PS3 en geldt als een van de populairste games van 2013. Daarnaast liet ontwikkelstudio Naughty Dog onlangs al weten dat een PS4-versie tot de mogelijkheden behoort, al hield de studio toen vol dat de beslissing om een PS4-versie te maken toen nog niet genomen was.

Screenshot uit de PS3-versie van The Last of Us

Door Jurian Ubachs

Redacteur

27-03-2014 • 10:15

83 Linkedin

Reacties (83)

83
83
56
4
1
16
Wijzig sortering
Dit bericht blijkt (helaas) niet te kloppen. Sony heeft officieel op dit bericht gereageerd en heeft nooit gezegd dat er een ps4 versie komt:

Sony heeft tegenover Eurogamer laten weten dat Sony op geen enkel moment een PlayStation 4 versie van The Last of Us heeft aangekondigd en ook hebben ze er niets over te zeggen.

“At no time have we announced that The Last of Us is coming to PS4 and therefore, have nothing to say on the subject,”
Ik kan hier alleen uit opmaken dat het wel klopt eigenlijk... ;)
Even door de bedrijfsvoering heen prikken. Sony ontkent niet dat er een PS4-versie komt, maar zegt "wij hebben niets aangekondigd, en hebben momenteel niets te melden." Feit is dat een marketing medewerker glashard heeft gezegd dat de game er aan komt. Dat hij dat niet had mogen zeggen en voor zijn beurt praat, betekent niet dat het niet waar is.
De vraag is alleen, waarom? De meesten hebben het spel nu toch al op de PS3 gespeeld?
Vind het geen gekke keuze. The Last of Us heeft zo'n indruk op mij gemaakt dat ik de game graag nog eens op de next-gen zou spelen. Noem me gek, maar ik heb 'm ook al drie keer op de PS3 uitgespeeld.

Een van mijn beste games ooit. Juich alleen maar toe dat ie naar de PS4 komt. Ik hoop wel dat ze de serie niet gaan uitmelken, dat zou echt zonde van het merk zijn.
Helemaal mee eens. ik heb TLOU ook gespeeld op de PS3, maar ga 'm zeker ook halen voor de PS4. Hopenlijk is het dan een versie met daarbij de DLC inbegrepen.

Mooi nieuws.
Als ze de PS4 versie uitbrengen mét betere graphics en de DLC er al bij, wordt het toch net iets makkelijker om er de volle pot voor te betalen.

Ik kijk er in ieder geval al naar uit :)
Denk dat genoeg mensen allang klaar waren met de PS3 toen dat spel uit was.
Meesten maar lang niet iedereen. ;) Had zelf geen PS3 spel mer gekocht in 2013 behalve GTA 5 en Beyond om zo de 400 euro bij elkaar te krijgen.

[Reactie gewijzigd door polopolo150 op 27 maart 2014 10:23]

Denk aan degene die nu een PS4 gehaald hebben en voorheen een 360/Wii hebben en deze spel toch graag wil spelen.
De mensen die overstappen van Xbox
behalve dan de mensen die geen ps3 maar een xbox 360 hebben en nu een ps4 aanschaffen, die hebben de game zoiezo nog niet gespeeld
Valt wel mee hoor. Die game is 6.000.000 keer verkocht. Nu is dat een mooi aantal maar, er zijn 70.000.000+ PS3 gebruikers. Dus er valt nog genoeg aan te verdienen ;)

[Reactie gewijzigd door et36s op 27 maart 2014 19:42]

Zeker een van de beste titels die ik heb gespeeld op mijn ps3.
Ik zal hem dan natuurlijk niet meer opnieuw kopen voor mijn ps4.
Denk dat er een hoop mensen zo denken, en de verkoop dan tegen zal vallen..
Ik heb hem bewust niet op de PS3 gekocht omdat ik al een vermoede had dat die game naar de PS4 zou komen.

Ik ben blij met dit nieuws.

Ik kan me wel voorstellen inderdaad dat als je hem al eens hebt uitgespeeld dat je dat niet opnieuw gaat doen.

Misschien maken ze er wel een upgradable van. dat je voor een 10tje je PS3 versie upgrade naar PS4
Dan is het perfect mooi nieuws voor je!
Ik vond hem echt geweldig!

Heb er dagen lang over na lopen praten, en je zit echt in het verhaal.
Als die upgrade komt voor een 10tje dan pak ik m natuurlijk wel! ;)
Ik kwam nooit echt in het verhaal doordat de gameplay zo eentonig was. Het spel viel mij zeer tegen, vooral omdat ik de Uncharted serie gewend was. Velen zijn lovend over dit spel, maar een ijzersterk spel heeft meer nodig dan alleen een goed verhaal. Helaas was dat hier niet het geval.
Inmiddels 3x uitgespeeld, maar dit wordt een instant buy. Mensen die zeggen dat de gameplay eentoniger is dan die van Uncharted, zijn gewoon aan het trollen. Uncharted heeft namelijk geen scavenging, crafting, listen mode, afleiding (flesjes etc. gooien) en zoveel verschillende vijanden. Het is een feit dat de gameplay van TLOU gevarieerder is, punt. Het enige wat Uncharted extra heeft, is platforming. Al het andere zit ook in TLOU.

Ook de Uncharteds heb ik meerdere malen doorspeeld, maar TLOU doet in mijn optiek alles beter: emotie overbrengen, het verhaal, gore, realisme en de gevarieerdere gameplay.

Xbox fanboys als Spacey kunnen het maar moeilijk verkroppen dat Sony studio's heeft met een dergelijk hoog niveau. Dit gaat natuurlijk voor nog meer PS4 verkopen zorgen en dat vindt hij niet leuk.

[Reactie gewijzigd door bram1984 op 27 maart 2014 14:43]

Anoniem: 294754
@bram198427 maart 2014 15:27
"Iemand heeft een andere mening dan ik, het is vast een troll."

Dit soort reacties en gedrag is wat er mis is met mensen tegenwoordig.
Een feit is geen mening. Ik licht het toch prima toe, of niet? Als je het tegendeel onderbouwd kan beweren, graag.

En jij bent duidelijk niet bekend met de standpunten van de persoon waarop ik reageer. Anti Sony pur sang.

[Reactie gewijzigd door bram1984 op 27 maart 2014 16:35]

Anoniem: 294754
@bram19847 april 2014 15:16
Een mening is een subjectieve interpretatie van een onderwerp, en qua beoordelingen van media en kunst kun je onmogelijk feiten stellen.
In dat geval kun je een rode auto blauw vinden. Daar valt niet over te twisten. Ook al zit er meer geaviëerde gameplay in TLOU, toch kun je vinden van niet. Juist.
Lol ! Als je iets niet kan zeggen wanneer je TLOU vergelijkt met de Uncharted serie is dat de gameplay van TLOU eentoniger is 8)7
Die meningen zijn echt verdeelt. Het Playstation topic is zelf een keer op slot gegaan door die discussie.
Echt? Moet zeggen dat ik de gameplay in TLOU veel gevarieerder vondt dan Uncharted wat continue gewoon klimmen/klouteren en covershooten is. De encounters in The last of us kon je op zoveel manieren aanpakken(Stealth/assault) en (Melee/Wapens/traps/wurgen) heb ze vaak gewoon express over gedaan om hem zo goed mogelijk met zo min mogelijk ammo te verspillen door te komen.
Zo denk ik er ook over, heb het niet lang vol gehouden, want man man man wat was die game saai en overrated naar mijn idee.
Ik ben blij dat er meer mensen mijn mening delen. The Last of Us wordt overal de hemel ingeprezen terwijl ik Uncharted vele malen leuker vond. Alle delen uit de Uncharted serie heb ik ook meerdere keren doorlopen terwijl ik dat bij deze titel zeker niet ga doen.
Niet nog een keer spelen?
Toen ik hem had uitgespeeld, moest ik hem direct daarna nog een keer spelen en daarna nog een keer. Het was lastig los te laten, omdat je zoals gezegd inderdaad helemaal in het verhaal, de wereld en de karakters zit. Ze hebben werkelijk echt iets moois neergezet bij Naughty Dog. Ondertussen heb ik het spel 6 keer uitgespeeld en de Left Behind DLC 2 keer. En daar blijft het zeker niet bij :)
Ondertussen heb ik het spel 6 keer uitgespeeld en de Left Behind DLC 2 keer. En daar blijft het zeker niet bij
Heeft deze game dan heel veel verschillende eindes, of andere paden die je kan bewandelen?

Anders kan ik me echt niet voorstellen dat je 6 keer het zelfde spel gaat uitspelen (in waarschijnlijk korte tijd)

Spellen die ik meerdere keren heb uitgespeeld zijn standaard RPG's waarin je echt verschillen merkt als je het nog een keer speelt (Kotor, Mass Effect)
Serieus 6 keer ? Hoe vaak kijk jij een goede film ?
Er zijn heel veel mensen die LOTR ook al 10x gezien hebben. Kwaliteit wordt wel herkend.
Ik heb The Last of Us meer dan 20 keer uitgespeeld. Nu ben ik bezig met online gaming. Wanneer deze op de PS4 uitkomt, koop ik hem zeker. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat!
Veel gehoord over dit spel, heb m niet gespeeld op de PS3.
Kan ik m eindelijk uitproberen op mn PS4 ! mooi nieuws dit
Ik kom van de x360 en daar zijn er meer mensen van die wel interesse hebben in deze game.
Ik heb momenteel een Xbox 360 en heb een PS4 in bestelling staan. Ik ben vast niet de enige.
Daarentegen heeft de game wel een hoge herspeelwaarde...
tegenvallen de verkoopcijfers?? denk het niet!
Denk maar aan alle xbox 360 switchers die nu voor ps4 gaan, dat zijn er een hoop!
En dat terwijl deze game al heel mooi op de PS3 was. Als deze tegen een gunstige prijs te koop aangeboden wordt digitaal zal ik hem zeker weer kopen voor de PS4 en nog eens een speelsessie gaan doen.

Nu alleen nog GTA V een PS4 versie graag :+
Aangezien ze "verbeterde graphics" gaan toevoegen verwacht ik dat je er gewoon weer het volle pond voor mag betalen. Die nieuwe textures moeten ook betaald worden.
Ik ga geen 400 euro uitgeven voor een nieuwe console als ze een oude ps3 game een hd update geven. Er zijn nog genoeg goeie spellen te spelen op de PS3. Er moet echt een keiharde game uitkomen voordat ik 1 van de nieuwe consoles ga halen. Read dead redemption heeft mij ervoor zorgen dat ik een PS3 heb gehaald. Hiernaast heb ik ook een PC met een kijharde videokaart :P
Nee, ik ga ook niet het volle pond betalen voor een game die ik al lang gespeeld heb. Maar ik weet zeker dat er genoeg zijn die het wel doen, alleen al vanwege de 'verbeterde graphics'
daarnaast zijn er nog veel mensen die de game nog niet gespeeld hebben, ik heb momenteel een xbox 360 en zou zeer graag the last of us willen spelen, het zou toch kunnen meespelen in mijn keuze voor mijn volgende console, ik ga nu echt geen ps3 meer aanschaffen
Ik als fervent PC gamer heb de PS4 juist gekocht voor dit soort games, van mij mogen ze alle Uncharted games en toppers van de PS3 rebooten ;) Hoor enorm veel goede dingen over deze games en aangezien we nog even moeten wachten op de PS4 cloud service kan ik als Playstation rookie dit alleen maar toejuichen :) Denk dat er nog wel meer mensen zijn die geen PS3 hebben gehad, maar wel graag de PS3 toppers zouden willen spelen ( zeker als ze ook nog eens opgepoetst worden ).

First-Person Shooters met een analog stick vind ik maar niks, maar platformers en sand-box games spelen zich heerlijk weg onderuitgezakt op de bank ;)
vervolg is iets anders dan update, toch ?
Als ze nou eens nieuwe games voor 40 euro aanbieden, zal er denk ik meer exemplaren verkocht worden dan een game van 60-69 euro nieuw. Daarvoor kan ik 3 oude games kopen voor ps3.
Anoniem: 294754
@meesie127 maart 2014 15:29
Zou je zeggen, maar die prijsverhogingen schudden ze niet uit hun mouw, daar word intensief onderzoek naar gedaan.
Ik vind 70 euro niet normaal voor een ps4 spel. Ze worden steeds duurder, eerst voor ps2: 40 euro nieuw, ps3: 50/60 euro nieuw, ps4: 60/70 nieuw. Dan wacht ik liever een paar maanden voor een prijsdaling.
Valt eigenlijk wel mee, de gemiddelde prijs van (AAA) games per generatie was bij release;

PS € 61,- (135,- gulden)
PS2 € 68,- ( 149,- gulden)
PS3 € 65,-

Als je er vanaf de PS (1994) ook nog inflatie over zou berekenen zou een game nu rond de € 85,- moeten kosten ;)
vergeet niet de super nintendo spellen: 180 gulden/ 220 gulden :)
Reken daar maar niet op dat wordt full price! Aangezien de PS4 zo populair is en die game ook zie ik geen reden om die game voor minder aan te bieden.
Mhoaw andere collector editions en HD updates hebben ook nooit volledige prijs gekost op de PS3. Misschien doen ze wel een update actie zoals ze hadden van PS3 naar PS4 versie voor 10 euro als je de PS3 versie al hebt. We zullen zien.
En wanneer komt ie uit op PC?
Of is er al een port?
Naughty Dog is een Playstation ontwikkelaar en zal daarom nooit een port maken voor de PC.
Dan heb je maar 12GB flashgeheugen. Je moet die van 500GB hebben. Voor 279 euro heb je een ps3 superslim + GT6 en the last of us.
Anoniem: 307286
@meesie127 maart 2014 12:04
Overigens is de PS3 Superslim nogal een crisisbak dus als je ergens een nog gewone slim tegenkomt voor minder zit je helemaal voor een duppie op de eerste rij.
Je moet bij winkels kijken die dicht bij mediamarkten of andere grote jongens zitten. Die winkels moeten hun prijs in games verlagen om een beetje te concurreren, met de grotere vestigingen. Had toen een ps3 slim gekocht voor 269 euro met twee controllers + GT5 en 320GB HDD.
Ik ben een PC gamer. Een console is yet-another-another-device-close-to-a-computer-but-not-a-real-computer. En daar heb ik er al genoeg van. Een investering van €279 vind ik teveel om een spel te kunnen spelen, hoewel ik er best geld voor over zou hebben om deze game te kunnen spelen.
Sony, maak een PC versie en ik koop 'm!
Een ps3/ps4 is ook een computer en een goede pc kost wel meer als 279 euro. Maar snap wel je frustratie, je kan niet alles hebben in het leven.
Voor mij een van de mooiste spellen voor de PS3. Ben benieuwd of hij grafisch nog mooier kan worden op de PS4, want ik vond het op de PS3 al geweldig.
Het was 1 van de mooiste PS3 games; maar het is peanuts vergeleken met de next-gen consoles. Tomb Raider zag er ook goed uit op Xbox 360 en PS3; tot ik de Xbox One en PS4 versie zag en mijn mond viel open.

Er is echt nog heus wat ruimte voor verbetering hoor.
MGS 4 zag er ook erg mooi uit op de ps3 en dat voor een 6 jaar oude game.
Mooi nieuws! Naughty Dog hoeft maar weinig aan de graphics te doen eigenlijk. Opschalen naar 1080p, een hogere framerate, misschien wat texturen verscherpen en het niveau van de graphics past al snel tussen de andere PS4 games. TLOU was voor PS3-begrippen al erg mooi.

Deze heruitgave zal vooral ideaal zijn voor wie z'n PS3 later dit jaar wil opbergen of verkopen en toch TLOU opnieuw wil spelen. En voor de PS4-eigenaren die geen PS3 hebben gehad of het spel nog niet hebben gespeeld. Ook de overstappers vanaf de Xbox 360 naar PS4 zullen hier blij van worden. Ik verwacht weinig tot geen nieuwe content, dus alleen grote fans zullen het spel opnieuw aanschaffen. Maar TLOU is een bijzondere game - met onverwacht ook nog eens sterke multiplayer - dus het zou maar zo kunnen dat ik 'm opnieuw haal wanneer ik de PS4 koop. Ik denk dat er best wat extra verkopen uit voort komen, in mijn verwachting meer dan genoeg om de extra ontwikkelkosten terug te verdienen.

Iedereen die ook maar iets heeft met console gaming, survival horror en een sterk verhaal + karakters raad ik sowieso aan het spel te gaan spelen. Ongeacht op welke Sony console. Wat een pareltje!

[Reactie gewijzigd door geert1 op 27 maart 2014 10:27]

Geweldig nieuws. Doordat ik geen ps3 heb moest ik deze missen. Nu kan ik toch op de ps4 deze topper beleven.
Vet! Had mijn PS3 net weg gedaan toen dit spel uitkwam. Nu dus een PS4 versie :) Gaat zeker gepreorderd worden :)
Top nieuws, hier zat ik op te wachten. Hopelijk brengt het voldoende grafische verbeteringen met zich mee dat het het ook echt waard is om er flink voor te betalen. Heb expres gewacht op een PS4 versie:)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee