Google pusht Android 4.4-update naar Nexus-apparaten in Nederland - update

Google is bezig met het verspreiden van de over-the-air-updates van Android 4.4 voor de Nexus 4 en Nexus 7 in Nederland. Veel gebruikers op GoT melden dat ze update donderdagavond of vrijdagochtend hebben binnengekregen.

Android 4.4De uitrol van Android 4.4 voor de Nexus 4 was al internationaal begonnen, maar nu melden ook gebruikers op GoT dat de update vanzelf binnenkomt. Ook bezitters van de Nexus 7 (2012) krijgen de update binnen, blijkt uit het topic. De update brengt de Nexus-apparaten op Android 4.4.

Diverse gebruikers van de Nexus 4 melden wel problemen met mobiel internet, al is het onduidelijk hoe wijdverspreid dat probleem is. Een bug in Android 4.3 gaf problemen met simkaarten van virtuele providers en het is onbekend of die fix is ingebakken in de Android 4.4-firmware.

Google kondigde Android 4.4 enkele weken geleden aan. De update bevat onder meer nieuwe opties, features en optimalisaties, hoewel veel verbeteringen ook in apps van Google zitten die op eerdere versies van Android ook gebruikt kunnen worden. Een van de grootste wijzigingen is het toevoegen van een experimentele versie van ART, een virtuele machine die wellicht in de toekomst de Dalvik VM in Android moet vervangen. Dalvik is de virtuele Java-machine waarin alle apps sinds Android 1.0 draaien. ART moet onder meer apps sneller doen starten.

Update, dinsdag 12.30: Volgens gebruikers is het probleem met simkaarten van virtuele providers nog steeds aanwezig.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-11-2013 • 09:29

166 Linkedin

Submitter: Ruurd31

Reacties (166)

166
160
42
8
1
93
Wijzig sortering
Ik had hem ook nog niet binnen tot net.
Ik had bij google service framework de gegevens gewist en hem stop gezet.
Daarna een reboot, en kijken voor een update..
En daar was die!!
Bedankt voor de tip!
Bij mij claimde die ook "up to date" te zijn totdat ik de framework een mep gaf 8)7
4.4 is nu downloading!
Heb hem ook binnen :)

En met het installeren van deze Google Search Update (die ze ook aan het uitrollen zijn) en daarna de nieuwe Google Experience Launcher ben je helemaal up-to-date, mét transparante menubalken en semi-transparante app drawer :Y)
Dit is geen originele software, of wel? Iemand een idee wanneer we de officiële update kunnen verwachten voor de slicke transparante balkjes? :9
Jawel, origineel :) Google gaat die vanzelf naar apparaten pushen, maar nu ben je wat eerder :Y)
Ik krijg em niet binnen dankzij root via Wugfresh tool. Daardoor blijft hij hangen op JWR66V en moet eerst de kleine update van 1,7mb naar versie Y gedaan worden. En dat lukt niet dankzij een verkeerde bootloader oid. Een full wipe zit ik niet op te wachten (meerdere users op de tablet).
Wacht het nog even af, anders maar via sideload proberen (tenzij iemand nu met de gouden tip komt).
Btw Nexus 7 2012

[Reactie gewijzigd door pinda powerrr op 22 november 2013 13:46]

Dus weer probleem met rootr en Supersu? Ver*6%4! Was toch al van plan om eerst rond te kijken op xda voor de update.

Vorige keer met de Q-R-update ging dat mis en heb toen de update en nieuwe SuperSu (moesten in 1 flash-sessie) uiteindelijk iets gemakkelijker TWRP gedaan. TWRP kun je ook tijdelijk laden ipv flashen en custom recovery kwijtraken. Via adb Ipv commando 'flash gebruik je dan 'boot'.
Anoniem: 528038
23 november 2013 11:58
Net update Nexus 10 binnen.
Wat mij het meeste opvalt is dat de meeste dingen die op de Nexus 5 wel anders zijn sinds 4.4, niet terug te vinden zijn bij de Nexus 10. Zo is de notificatiebalk nog steeds zwart en niet doorzichtig, evenals de knoppenbalk onderaan.

De enige twee zaken die ik kan ontdekken zijn dat de icoontjes op het hoofdscherm en het menu iets groter zijn, waardoor het scherm kleiner lijkt. Verder zijn de notificatie-icoontjes zijn niet meer mooi blauw, maar saai wit.

Naar mijn mening mist de Nexus 10 daarom de interessante veranderingen van de doorzichtige knoppen en notificatiebalken waardoor het scherm groter zou lijken. Wat wel is doorgevoerd, vind ik jammer, want door de grotere icoontjes lijkt het scherm kleiner en minder ruimtelijk dan voorheen.

Conclusie: Leuk zo'n update maar deze visuele veranderingen zijn geen verbetering.
Nexus 7 (2013) krijgt nu zijn 2e Kitkat update!
Ik heb ook een update gehad. Ik draai al even op Kitkat - via sideload geïnstalleerd, maar enkele dagen kreeg ik een update binnen van 4MB. Vermoedelijk een fix op basis van de eerste batch updates.

Ik las gisteren een interessant stuk over het uitrollen van een nieuwe Android-versie voor de Nexi ( :) ), beschreven door een Google-medewerker. De uitrol gebeurt in fasen, de eerste uitrol wordt slechts naar 1% van de gebruikers gedaan en men wacht eerst feedback hieruit af. Indien alles goed is, rolt men uit naar een grotere groep. Dit nog een drietal keer.
Rollouts are conducted in phases. Typically they start at 1% of devices for around 24 - 48 hours; we watch the return rates and resulting device checkins and error reports (if any), and make sure nothing looks wrong before sending it to more. Then typically it goes to 25%, 50%, 100% over the course of a week or two.
http://www.reddit.com/r/A...ed_rolling_out_on_the_n4/ => gebruiker is "morrild".

[Reactie gewijzigd door MatthiasDS op 22 november 2013 14:27]

Net als de staged rollouts die je je als app-developer ook al doen via de Play Store :)

https://support.google.co...oper/answer/3131213?hl=nl
Volledig off topic: meervoud van Nexus is Nexus (met lange 'uu'), het is een woord van de 4e declinatie in het Latijn. Dus Nexussen of Nexus in het Nederlands, evenals het woord casus het meevoud casussen of casus met lange 'uu' heeft.

On topic:
De ART runtime maakt dat mijn N4 na het opstarten crasht (alle apps stoppen ermee). Dit betreft wel een N5 port van voordat de N4 factory images online kwamen te staan. Ik wacht rustig op Paranoid Android op 4.4. Ik kan hun extra functies echt niet missen!
Bedankt voor de verbetering - studies Latijn liggen al een goede 15 jaar achter mij, waardoor het allemaal nogal wazig begint te worden ;)

Om toch een beetje on-topic te gaan: ik heb ART ook geprobeerd op m'n N7, het werkte op enkele apps na eigenlijk allemaal erg goed. Maar aangezien ik alle apps wil draaien dus ook teruggekeerd naar Dalvik.
Hoe worden de "gelukkige" uitgekozen ?
Anoniem: 126717
@Malarky22 november 2013 09:45
Hmmm, Your system is up to date volgens de mijne.
Ik las ergens op het net dat het uitrollen gebaseerd is op het batchnummer van je apparaat. De mijne is brandnieuw, dus ik ben vermoedelijk als laatse aan de beurt.
Op mijn Flo nog niets. Wil die update graag aangeboden krijgen om te weten of OTA nu wel werkt, want laatste keer in juli nada.

Maar ik wacht met installeren van OTA op de update van Xposed Framework voor Greenify. Aangevuld met modules Gravitybox en Xtheme Engine om toch de erg fijne custom rom-achtige functies en oa een pikzwarte Android UI te hebben op stock Android.
ik heb hem gistereavond op mn nexus 7 2012 ontvangen.
eerlijk gezegd merk ik weinig verschil behalve dat emoji's standaard ingeschakeld staan en het instellingen knopje en de bluetooth/wifi icoontjes in je taskbar er anders uit zien.

mn tablet is niet sneller of trager.
Had begrepen dat de button-bar aan de onderkant transparant zou worden; deze zit nog wel eens in de weg bij full screen (bv video player) apps. Maar... hij is niet transparant en kan ook de instellng ervan niet vinden.
Tip: zoek naar de Google Experience Launcher

http://androidworld.nl/ni...launcher-voor-android-41/

[Reactie gewijzigd door maartenvdezz op 22 november 2013 16:26]

En waarom zou je dat op een Nexus met 4.4 nodig hebben?
Even info waar je niets wijzer van wordt: Ik heb de mijne een keer transprant gezien, maar in MX is hij vooralsnog niet transparant geweest.. Moet de app het ondersteunen misschien?
Het is voor apps nu mogelijk om van de transparante balk gebruik van te maken. Moeten ze natuurlijk wel daarvoor geüpdatet worden.
de ART compiler word ook nog niet gebruikt atm, enkel als je hem aanzet in de development tools
Als goed is is ART niet eens beschikbaar op n72012.atans voor t laatst toen ik op de mijne keek was de optie er nie.
ART (vooralsnog?) alleen op Nexus met Snapdragon cpu.
Het lijkt zo,alhoewel er op XDA wel toestellen zijn met ART die geen snapdragon hebben ? :S

Was verder ook niet op de hoogte over de exclusivitijd van ART voor snapdragon(heb er ook niet verder in verdiept dan de tot mij bekende info[wat het doet enz])
tot zo ver ben ik er blij mee telefoon ljikt een stuk sneller te zijn
Na een installatie zal een android telefoon altijd sneller lijken omdat de caches en het geheugen geschoond worden.
Als alle caches leeg zijn zou alles juist een stuk langzamer moeten zijn. Caches zorgen ervoor dat niet alles opgehaald/berekend moet worden, maar al beschikbaar is in het geheugen.

Nou klopt het dat het af en toe wel nuttig is om caches te legen om zo ongebruikte dingen weg te halen, maar op het begin zal je daar juist niet het voordeel van merken.
Beetje vreemde opmerking ja een telefoon die sneller is omdat je de cache wist. Hij zou eerder trager moeten zijn omdat de cache weer opgebouwd moet worden.

Nu stel ik altijd wel vraagtekens bij opmerkingen zoals hij 'lijkt' sneller te zijn. Vaak is dat ook een beetje placebo effect. Je ziet hem updaten, je ziet interessante zaken zoals optimizing apps enzo voorbij komen dus denk je ah nu moet hij wel sneller zijn en dan ga je dat vanzelf ook wel geloven ;)
zal niet met caches te maken hebben maar een beetje housecleaning tijdens een update kan natuurlijk wel effect hebben op de snelheid. Een overvolle temp directory legen heeft al effect.
En dus zit er ook nog oude rotzooi in...
Mensen, dit heeft geholpen bij mijn Nexus 4:

Instellingen > Apps > All > Clear data bij Google Services Framework > Terug naar About phone > Check for system update

En voila, Android 4.4 update.
Dit wordt afgeraden door google omdat het je telefoon ID zou vervangen. Hierdoor werken bijvoorbeeld push notificaties niet meer... Geen idee of het waar is...
+2, maar geen bronvermedling... ?
Alleen las ik deze week een artikel (ik geloof op engadget) waarin iemand een senior van Google aangaf dat dit niet altijd even verstandig is. Er kunnen namelijk bugs optreden als je dit doet waardoor een factory reset nodig is!
Ik heb het zelf bij de vorige Nexus 7 gehad dat mijn Google account ineens niet meer werd geaccepteerd en ook niet opnieuw in te stellen was zonder te resetten, kan dus uit eigen ervaring zeggen dat er wel risico's aan zitten.

Ik persoonlijk zou een dagje wel kunnen wachten, en dit ook liever doen dan een factory reset. Maar goed ieder wat wils.
Update is geïnstalleerd. Werkt goed, maar ik dacht dat de balk met 3 icoontjes van onderen doorzichtig zou zijn net zoals de balk bovenin? Is nog steeds zwart zeg maar. Of is dat een Nexus 5 exclusive?

Beter reacties lezen.

[Reactie gewijzigd door masterdome op 22 november 2013 10:16]

Anoniem: 411873
@Currry22 november 2013 10:32
Jep, het dezelfde ervaring met N7 2012 gehad. Gewoon OTA afwachten dus.
Ik heb de laatste 2 updates op deze manier binnen gehaald en geen enkele problemen ondervonden. Heb het trucje met de service framework soms wel 10x uitgevoerd voor dat een update binnen kwam.

Ik heb wel eens bij een ander toestel gehad na een update, volgens mij de HTC One X, dat het google account verwijderd moest worden en opnieuw ingesteld voordat de Google Play store(en andere diensten) weer werkte. Dit was dan wel weer zonder het service framework trucje. Vraag me dan ook af of het niet iets anders is wat fout is gegaan tijdens het upgraden.

Iets anders; Tijdens het downloaden stond er rechts bovenin een stukje tekst:
Downloaden 238,9MB via Wi-Fi alleen tot 23 nov.
Vraag me af wat daar mee bedoelt wordt.
Werkte bij mij ook, bedankt!
Oké, werkt hier nu ook op deze manier. Had het voorheen al eens geprobeerd maar was nog niet beschikbaar. Nu aan het downloaden. :+
bedankt heb na weken wachten het ook maar zo gedaan, is nu aan het downloaden. Jammer dan voor de eventuele gevolgen :-)
Dank voor de tip, werkt ook op mn nexus 7
Ik krijg de melding;

Android 4.4 System Update
Waiting to download 238.9 MB
Via Wi-Fi only until Nov 23

* Maar zie verder geen OK knop ofzo te zien waarmee ik hem kan starten??
Dan is hij volgens mij aan het downloaden. Van bovenin zag ik een blauw balkje vollopen.
@Dx3me
Zou dit niet te maken hebben met het verschillend updaten van de Wifi only versie en de 3G? Die werden verschillend uitgerold waarbij Wifi only nu en vanaf 23 november ook de 3G. Zo lees ik de melding iig.
Hier ook nog niet binnen op de 2012 Nexus 7. Ben benieuwd of het qua snelheid iets gaat uitmaken. De N7 is niet vooruit te braaaanden de laatste weken...
Hier had ik ook last van (Nexus 7 2012), laatste maanden was hij eigenlijk al wat trager voor mijn gevoel. De update zorgt er gelukkig wel voor dat hij wat sneller aanvoelt.
de mijne was ook trager geworden.
na het deinstalleren van bepaalde apps werd hij weer een stuk sneller.
hij had nog maar 3gb vrije ruimte en dit schijnt een bekend issue te zijn wanneer er weinig vrije ruimte is.
Locatie is geen factor bij de uitrol van de OTA. Er is dus geen sprake van een uitrol in Nederland, gewoon een mondiale uitrol.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee